Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 04 Jul 2020
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Orez chinezesc

Imprimare E-mail
luni, 29 iunie 2020

 4 cesti orez fiert, 4 linguri unt, 6 cârnaciori, 200 g sunca, 2 oua, o ceapa, 100 g ton, ciuperci, ceapa verde.

 Se fierbe orezul in apa sarata, cu câteva ore inainte de pregatirea mâncarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cârnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in unt. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in câteva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul (incalzit in prealabil), tonul rupt in fâsii marunte si ouale batute ca pentru omleta. Se amesteca incet, lasând cratita pe foc foarte putin timp, pâna ce compozitia devine omogena.

Citeste mai departe...
 

Pulpe cu sos de ceapa

Imprimare E-mail
luni, 22 iunie 2020

 1 kg pulpe de pui, 150 ml ulei, 50 g faina, 700 g ceapa, boia de ardei dulce, o lamâie, sare.

 Pulpele se curata, se sareaza si se prajesc in ulei. In uleiul ramas se caleste faina, se adauga ceapa tocata marunt si se continua calirea. Se stinge cu apa, se adauga boia si se lasa sa fiarba 30 minute. Se adauga sosul peste carne, se potriveste de sare si se pune zeama de lamâie. Se mai fierbe 20 minute la foc potrivit.


Citeste mai departe...
 

Vinete umplute

Imprimare E-mail
duminică, 14 iunie 2020

 2 vinete mai mari, o cutie crema de brânza, 200 g cascaval ras, 120 g unt, 2 oua, 2 linguri ulei masline, seminte de susan, sare, piper.

 Vinetele se spala si se taie in doua, longitudinal, având grija sa le intepam coaja din loc in loc. Se ung cu ulei de masline si se dau la cuptor pentru 20-25 minute, iar când sunt gata, cu ajutorul unei linguri le scoatem miezul, asa incât coaja sa nu se rupa. Intr-un bol se pun miezul de vinete, crema de brânza si jumatate din cascavalul ras, ouale, sare si piper dupa gust si se amesteca bine toate ingredientele. Intr-o tava unsa cu unt se asaza coaja de vinete in care se toarna compozitia de crema de brânza, apoi se presara cealalta jumatate din cantitatea de cascaval ramasa. Pe deasupra se pun seminte de susan. Se lasa tava la cuptor pentru 10-15 minute, pâna se rumeneste frumos cascavalul.

Citeste mai departe...
 

Rulouri cu ton si legume

Imprimare E-mail
miercuri, 10 iunie 2020

 Pentru aluat: 500 g faina, 200 ml lapte caldut, 25 g drojdie, busuioc, ulei, sare.

 Pentru umplutura: o conserva ton, 2 ardei grasi, 2 ardei kapia, 2 rosii, 2 morcovi, o ceapa, o legatura patrunjel, 1 ou, o lingura gris, masline verzi, ulei de masline, sare, piper.

 Intr-un bol se pun faina, busuiocul, sarea si se amesteca. Drojdia se dizolva cu putin lapte caldut, apoi se adauga peste faina, se pun uleiul, restul de lapte caldut si se framânta pâna se obtine un aluat care nu se mai prinde de mâini. Se acopera vasul cu un servet de bucatarie si se tine la cald aproximativ 40 de minute. Legumele spalate si curatate se taie marunt si se calesc in putin ulei de masline. Tonul se scurge din uleiul propriu. Dupa ce s-au calit, legumele se lasa la racit, apoi se adauga tonul, oul batut, o lingura cu gris si se amesteca bine compozitia. Se intinde o foaie de aluat, deasupra se pune un strat din aceasta compozitie si se ruleaza usor. Din ruloul obtinut se taie felii care se pun intr-o tava tapetata cu hârtie de copt. Se unge fiecare rulou cu galbenus de ou si se da la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.


Citeste mai departe...
 

Vitel cu ciuperci

Imprimare E-mail
miercuri, 31 iulie 2019

 1 kg carne de vitel, 1 kg ciuperci, o ceapa, o lingura unt, sare, piper, 5 lingurite faina, 5 lingurite bulion de rosii sau 10 rosii, 2 cesti zeama de carne, putin patrunjel tocat.

 Se pune untul într-o cratita si când se înfierbânta, se adauga ceapa, sare si apoi carnea taiata în bucati. Se lasa sa se prajeasca încet. Când capata culoare, adaugam faina si bulionul de rosii (sau rosiile proaspete). Se amesteca bine si se toarna apoi zeama de carne. Se curata, se spala si se oparesc ciupercile cu apa clocotita, se taie felii si se pun peste vitel. Se presara piper. Se lasa mâncarea sa fiarba încet, aproximativ o ora. Nu trebuie sa fie prea scazuta. La sfârsit se presara putin patrunjel tocat.


Citeste mai departe...
 

Creier pane

Imprimare E-mail
miercuri, 24 iulie 2019

 1 creier mare fiert, faina, 2 oua, 3-4 linguri pesmet, grasime pentru prajit.

 Creierul se fierbe si se lasa la racit. Se taie in lungime, in felii de o jumatate de deget. Intr-o farfurie se bat doua oua intregi, cu putina sare. Se dau feliile de creier prin faina, ou batut, apoi in pesmet, intorcandu-le pe amandoua partile, cu grija sa nu se strice forma. Asezam feliile astfel pregatite intr-o farfurie mare. Cu putin inainte de masa, le prajim timp de 15 minute si le servim cu salata sau cu sos de rosii si piure de cartofi. Creierul de vitel pane se serveste cu diferite legume: sote de mazare verde, conopida, piure de cartofi etc.


Citeste mai departe...
 

Tarta cu praz

Imprimare E-mail
miercuri, 17 iulie 2019

 2 kg praz, 3 oua, 200 g smantana, 100 ml lapte, 75 g cascaval, 200 g faina, o jumatate lingurita drojdie uscata, 125 g unt, sare, piper.

 Intr-o cratita se fierb 100 g unt amestecat cu 2 linguri apa si putina sare. Intr-un castron se pune faina si drojdia, se face o gaura la mijloc si se toarna untul topit, putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn. Se unge o tava si se tapeteaza, apoi se intinde in ea aluatul. Se inteapa cu o furculita si se da la cuptor, la foc potrivit, pana incepe sa capete culoare. Cand este gata, se scoate si se lasa la temperatura camerei. Pana se raceste blatul, se spala prazul si se taie rondele subtiri. Intr-o tigaie se pun 50 g unt si se caleste prazul, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert pana scade. Intr-un castron se amesteca ouale, smantana, laptele, cascavalul ras, sare si piper. Se pune prazul peste aluat, apoi se toarna compozitia din smantana si cascaval. Se incinge cuptorul si se lasa la foc potrivit aproximativ 30 de minute.

Citeste mai departe...
 

Fileu de salau pane

Imprimare E-mail
miercuri, 10 iulie 2019

 1 kg fileu de peste, 2 oua, 2 linguri faina, 3 linguri pesmet, sare, 100 ml ulei.

 Fileurile se curata de piele, se scoate sira spinarii si oasele. Se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se dau prin faina, apoi prin ou, prin pesmet si se prajesce in ulei fierbinte. Se servesc cu maioneza sau cu lamaie.

Citeste mai departe...
 

Pizza cu vinete

Imprimare E-mail
joi, 04 iulie 2019

 Aluat de pizza, 200 g rosii decojite, sare, piper, zahar.

 Umplutura: 2 vinete (500 g), 8 linguri ulei, 300 g carne tocata, 2 catei de usturoi, o legatura cimbru, o salata creata, 120 g cascaval.

 Se fierb rosiile taiate marunt 15 minute, la foc potrivit si se potriveste de sare, piper si zahar. Vinetele, spalate si curatate de coaja, se taie felii, se prajesc pe ambele parti in 3 linguri cu ulei incins, apoi se scot. Se prajeste si carnea tocata in aceeasi tigaie, adaugand inca o lingura de ulei si se adauga usturoiul zdrobit. Se pun vinetele peste carne si se adauga sare, piper si frunzulite de cimbru. Se spala salata, se scurge si se taie fasii, iar cascavalul se rade. Se asaza aluatul de pizza pe o tava unsa cu ulei, se lasa sa creasca si se unge cu sosul de rosii. Deasupra se intinde amestecul de vinete cu carne tocata, fasiile de salata si se presara cascavalul ras. Se stropeste cu uleiul ramas si se coace 20 de minute in cuptorul incins.

Citeste mai departe...
 

Tocanita de post

Imprimare E-mail
miercuri, 26 iunie 2019

 3 morcovi, 4 cartofi, o punga soia cubulete, 3 cepe, 4 foi de dafin, sare, 2-3 catei usturoi, patrunjel verde.

 Se pun cubuletele de soia la fiert cu un praf de sare. Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Intr-un vas se pune o lingura cu ulei si se adauga ceapa. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele mici. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovii si se calesc in continuare pana devin moi. Se adauga cartofii si se mai caleste putin, punandu-se, daca mai e cazul, o lingura sau doua cu ulei. Odata calite legumele, se adauga apa cat sa le acopere. Se pun foile de dafin, iar catre final se adauga usturoiul curatat si taiat marunt. Cand tocana a scazut se pune si soia scursa. Tocana se garniseste cu patrunjel verde taiat marunt.

Citeste mai departe...
 

Gogosele cu cascaval

Imprimare E-mail
miercuri, 19 iunie 2019

 200 g cascaval, 5 oua, 150 g faina, 80 g unt, 250 ml lapte, sare, piper.

 Se taie cubulete 100 g de cascaval si restul se da pe razatoarea fina. Se pune intr-o cratita laptele si untul, se potriveste de sare si se lasa pe foc pana da in clocot. Apoi se ia cratita de pe foc, se pune toata faina dintr-odata si se amesteca puternic ca sa se incorporeze bine. Se pune cratita din nou pe foc si se lasa sa fiarba 2-3 minute, amestecand continuu, pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe margini. Se ia cratita de pe foc si se adauga, pe rand, ouale, amestecand bine de fiecare data. Se potriveste de sare si piper, se pun cuburile de cascaval. Ultimul ou se sparge intr-un bol si se bate bine cu furculita. Cu ajutorul a doua linguri se ia cate putin din aluat, se asaza gogoselele pe o tava unsa cu unt (lasand spatii intre ele). Se ung cu oul batut si se coc in cuptorul incins. Se lasa 20 de minute, apoi se scot si se presara peste ele cascavalul ras. Se coc inca 3-4 minute, pentru ca acesta sa se topeasca.

Citeste mai departe...
 

Rata cu salata de cartofi

Imprimare E-mail
miercuri, 12 iunie 2019

 O rata, 50 g slanina, 100 ml ulei, cartofi, 3 oua, 3 cepe, 40 ml otet, maghiran, piper, sare.

 Se curata bine rata, se spala, se zvanta, se impaneaza cu slanina, se freaca bine cu sare, se presara in interior cu maghiran pisat, se unge cu ulei, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se baga la cuptor. Din cand in cand se stropeste rata cu sosul format in tava iar cand este gata, se scoate din cuptor, se portioneaza, iar sosul rezultat se pune intr-o sosiera. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata si se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisor si se fierbe in otet amestecat cu apa si sare. Ouale fierte separat, se curata si se toaca marunt. Cartofii, ceapa, ouale, putin ulei, piper si sare se amesteca intr-un bol. Cand servim friptura se pune, dupa gust, si sosul oprit.

Citeste mai departe...
 

Supa-crema de mazare

Imprimare E-mail
miercuri, 05 iunie 2019

 150 g mazare, 100 g sunca, o ceapa, 6 cesti supa de carne, patrunjel verde, smantana, sare.

 Ceapa se taie marunt si se caleste, iar cand este aurie se adauga mazarea, sunca taiata marunt si supa. Se fierb pana se patrunde mazarea, apoi se adauga sarea. Cand mazarea s-a fiert, se scoate sunca si se paseaza supa de legume. Cand se serveste se adauga sunca, patrunjelul verde si smantana.

Citeste mai departe...
 

Stavrid cu sos tartar

Imprimare E-mail
miercuri, 29 mai 2019

 6 stavrizi, sos tartar, 3 cartofi, 1 morcov, o ceapa, o legatura patrunjel verde, sare.

 Se curata cartofii, morcovul si ceapa si se pun la fiert intregi, intr-un litru si jumatate de apa cu putina sare. Dupa ce zarzavatul s-a inmuiat, se scoate si in zeama ramasa se pun stavrizii curatati si fara capete. Se fierb la foc mic, acoperiti complet cu apa pana cand carnea se desface de pe oase. Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert, apoi se scot cu mare grija sa nu se sfarame. Se asaza pe un platou si se orneaza cu cartofii si morcovul. Se acopera cu sos tartar, cu o ora sau doua inainte de a fi serviti. Se pot folosi, in loc de stavrizi, cod, merluciu sau scrumbii.

Citeste mai departe...
 

Tarta cu praz

Imprimare E-mail
marţi, 21 mai 2019

 2 kg praz, 3 oua, 200 g smantana, 100 ml lapte, 75 g cascaval, 200 g faina, o jumatate lingurita drojdie uscata, 125 g unt, sare, piper.

 Intr-o cratita se fierb 100 g unt amestecat cu 2 linguri apa si putina sare. Intr-un castron se pune faina si drojdia, se face o gaura la mijloc si se toarna untul topit, putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn. Se unge o tava si se tapeteaza, apoi se intinde in ea aluatul. Se inteapa cu o furculita si se da la cuptor, la foc potrivit, pana incepe sa capete culoare. Cand este gata, se scoate si se lasa la temperatura camerei.

 Pana se raceste blatul, se spala prazul si se taie rondele subtiri. Intr-o tigaie se pun 50 g unt si se caleste prazul, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert pana scade. Intr-un castron se amesteca ouale, smantana, laptele, cascavalul ras, sare si piper.

 Se pune prazul peste aluat, apoi se toarna compozitia din smantana si cascaval. Se incinge cuptorul si se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute.

Citeste mai departe...
 

Tocanita de ciuperci cu sfecla

Imprimare E-mail
miercuri, 15 mai 2019

 1 kg ciuperci, 500 g sfecla rosie, 2 cepe, 75 ml ulei, 5 catei usturoi, sare.

 Ciupercile se taie julien si se fierb in apa cu sare. Sfecla se fierbe separat, se curata de coaja si se da pe razatoare. Ceapa se toaca si se caleste in ulei; cand este aurie se adauga ciupercile scurse, sfecla si cateii de usturoi zdrobiti. Se mai lasa pe foc 2-3 minute. La sfarsit se potriveste de sare.

Citeste mai departe...
 

Ciuperci cu sos de vin

Imprimare E-mail
marţi, 07 mai 2019


500 g ciuperci, 2 cepe, 150 ml ulei, o lingura faina, 2 linguri pasta de rosii, 100 ml vin, 6 oua, o legatura verdeata, sare, piper.

 Se taie felii ciupercile si se calesc in ulei cu faina; se sting cu vin, pasta de rosii si putina apa. Se fierb la foc potrivit aproximativ 20 de minute iar la urma se adauga verdeata, sare si piper. In sosul care se formeaza se pun ouale fierte cleioase si se mai da un clocot. Se servesc cu crutoane.

Citeste mai departe...
 

Peste cu praz la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 01 mai 2019

 4 macrouri, 4 fire praz, 2 ardei, 100 ml ulei, 2 linguri bulion, marar, busuioc, sare, piper.

 Prazul si ardeiul se curata si se taie rondele, apoi se inabuse cu putina apa. Se adauga bulionul, sare, piper, busuioc si marar tocate marunt. Pestele se curata si se scurge bine de apa, apoi se freaca putin cu sare si un condiment. Se face un pat de legume intr-o tava potrivita, se asaza pestele deasupra si se lasa la cuptor, la foc mic.

Citeste mai departe...
 

Crap umplut

Imprimare E-mail
marţi, 23 aprilie 2019

 1,500 kg peste, putin ulei, 1/2 paharel vin, o ceapa, o bucatica unt (untura), sare si piper.

 Umplutura: 2 oua, 2 catei usturoi, 200 g slanina, o legatura patrunjel verde.

 Curatam pestele, scoatem osul amar de la cap, dam sare si piper, turnam putin ulei si putin vin si lasam sa stea cam o ora. Pregatim o umplutura din oua tari (fierte), usturoi, patrunjel verde si slanina, tocate împreuna cu laptii crapului si cu o bucatica de ceapa prajita. Punem si putin pesmet. Amestecam bine, umplem crapul si îl coasem. Punem pestele în tava si turnam deasupra 1/2 pahar de apa si 1/2 pahar de vin. Punem si o bucatica de unt sau de untura. Dam la cuptor, iar dupa o ora, cand crapul s-a rumenit pe o parte, îl întoarcem pe partea cealalta. Cand este gata, îl servim.

Citeste mai departe...
 

Peste oceanic in aluat crocant

Imprimare E-mail
marţi, 16 aprilie 2019

 500 g file de peste oceanic, o lamaie, ulei, sare, piper.

 Pentru aluat: 2 oua, 1 1/2 lingura ulei, 200 g faina, putina apa minerala sau lapte.

 Fileurile se sareaza, se pipereaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute. Se face un aluat din faina, galbenusuri, margarina si sifon. Dupa ce aluatul este omogen, se adauga albusurile batute spuma. Pestele se trece prin acest aluat si se prajeste in mult ulei incins. Se serveste fierbinte cu lamaie.

Citeste mai departe...
 

Marinata de peste

Imprimare E-mail
miercuri, 10 aprilie 2019

 1,5 kg peste, 100 g ulei, 2 linguri faina, 2 linguri otet, 2 linguri bulion, 2 foi de dafin, piper boabe, sare.

 Se pregateste pestele si se prajeste in ulei. Se lasa sa se raceasca. In tigaia in care s-a prajit pestele, se mai adauga ulei si cand este fierbinte, se pune un varf de lingura de faina, care se stinge cu otet de vin indoit cu apa. Se adauga bulionul de rosii, foile de dafin, piper. Pentru 1 kg de peste sunt necesare doua cesti de sos. Se potriveste gustul sarat si acru.

Citeste mai departe...
 

Musaca de cartofi cu zarzavat

Imprimare E-mail
miercuri, 03 aprilie 2019

 500 g cartofi, 2 linguri lapte, o lingura unt, 1 morcov, 1 patrunjel, 3 cepe, 2 linguri ulei, o lingura bulion, o lingura pesmet, sare.

 Din cartofi se face un piure. Separat se fierb un morcov si un patrunjel. Se taie ceapa marunt, se prajeste cu putin ulei si se adauga morcovul si patrunjelul dati prin razatoarea mica, apoi se potriveste de sare. Se unge o cratita cu ulei, se presara pesmet si se întinde un strat de piure de cartofi. Deasupra se asaza zarzavatul tocat peste care se pune restul de piure. Se toarna bulion subtiat cu apa, atât cât sa acopere cartofii, se da la cuptor. Când este gata, se rastoarna.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 22 din 2237

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Masinile autonome, proiecte si reusite
» De când mâncam la restaurant?
» Noi dezvaluiri despre „Tic Tac”
» Masaj facial
» Orez chinezesc
» Seismografe pe fundul oceanelor
» Podgorita – orasul de sub dealuri
» Van Gogh – dealer, Ă®nvatator, librar, predicator...
» Cum au schimbat chinezii lumea
» Dusmani ai fertilitatii
» Shakespeare, un contemporan
» Filme de legenda: Vânatorul de recompense
» Horoscopul saptamanii: 29 iunie – 5 iulie 2020
» 25 iunie 1852 – S-a nascut Antonio Gaudi
» Tema: „ARCURI SI ARCASI”
» Panica, cel mai temut virus
» Ultima Ă®mparateasa a Frantei
» Incidentul „Nimitz” continua sa fascineze
» Fara riduri
» Pulpe cu sos de ceapa
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9