|
Retete culinareRetete si sfaturi culinare de la cititori.
|
luni, 18 septembrie 2023 |
1 bulb fenicul, 1/2 avocado, 50 g mozzarella, 30 g bacon, lamaie, piper, sare, ulei, otet balsamic. Feniculul se taie in doua pe verticala si apoi in feliute subtiri. Se toaca avocado marunt, se amesteca fara a se zdrobi. Se taie si mozzarella, iar baconul se caleste putin intr-o tigaie. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se potriveste de sare, piper si otet balsamic.
|
Citeste mai departe...
|
mari, 12 septembrie 2023 |
2 dovlecei, 150 g branza telemea, 200 ml de smantana, 50 g unt, 2 oua, 50 g faina, 2 rosii, marar, pesmet, sare, piper. Se spala dovleceii si se pun in apa clocotita cu o lingura de sare. Se acopera vasul si se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de 10 minute. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se preseaza putin, dupa ce in prealabil au fost taiati in doua pe lungime. Se scoate o parte din miez si se umplu cu urmatoarea compozitie: branza telemea rasa, ouale, faina, smantana, piper si marar tocat marunt. Se asaza dovleceii intr-un vas uns si tapetat si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute pana se rumenesc.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 04 septembrie 2023 |
700 g file somon, o lamaie mare, piper rosu, o lingura amestec ierburi pentru peste, 2-3 linguri ulei de masline, sare. Se spala fileul si se usuca bine cu un servet. Se stropeste cu zeama de la juma-tate de lamaie. Se presara amestecul de ierburi peste peste, se asezoneaza cu sare si se presara boabe de piper rosu. Se lasa 10 minute sa se patrunda aromele, se pun deasupra doua linguri cu ulei de masline, se impacheteaza in folie de aluminiu si se pun pe gratarul incins, uns cu o lingura de ulei. Dupa ce se lasa aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, se scoate din folie, se stropeste cu zeama de la jumatatea de lamaie ramasa si se pune pe grill 1-2 minute pe fiecare parte. Nu se lasa mai mult, pentru ca se va usca si va de-veni sec.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 28 august 2023 |
O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci, 50 g unt, 70 ml vin alb, sare, piper, o legatura patrunjel verde. Pentru sos: o lingurita faina, 2 galbenusuri, 3 linguri smantana, zeama de lamaie. Se curata stiuca si se pune intr-o cratita cu ceapa si morcovul taiate felii, sare, piper, ciupercile intregi, untul si vinul. Se fierbe 15 mi-nute acoperit la foc potrivit. Se scoate pestele cu ciupercile, iar zeama se strecoara si se lasa sa mai scada. Preparam sosul de smantana, adaugand peste zeama oprita faina, galbenusurile, smantana si zeama de lamaie. Se bat bine pe foc apoi se trece sosul prin sita peste stiuca si ciuperci. La final se presara putin patrunjel verde.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 21 august 2023 |
500 g dovlecei, 3 catei usturoi, 3 morcovi, marar, sare, ulei, spaghete. Intr-o tigaie se caleste usturoiul zdrobit, apoi se adauga morcovii dati prin razatoare. Cand isi modifica putin culoarea se adauga dovleceii taiati fasii. Se tin pe foc pana se inmoaie dovlecelul, amestecand din cand in cand. Se fierb spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj si cand sunt gata se scurg bine. Se adauga sosul peste spaghetele fierte, mararul tocat marunt, se amesteca si se serveste.
|
Citeste mai departe...
|
|
miercuri, 16 august 2023 |
1 kg pulpa vitel, 2 cepe, 10 catei usturoi, 4 linguri ketchup picant, 2 linguri boia dulce, o lingura cimbru, sare, patrunjel verde, ulei.
Pulpa de vita se taie felii potrivit de groase, care se bat cu ciocanul pentru snitele, apoi se taie in bucati de 3-4 cm. Intr-o cratita se pune putin ulei si se prajeste carnea pe toate partile. Se pun ceapa tocata marunt si cateii de usturoi feliati, apoi se adauga 2 litri de apa calduta si se lasa sa fiarba. Se spumeaza de cate ori este cazul. Ketchupul, boiaua, cimbrul si sarea se amesteca si se pun peste carne. Se acopera si se lasa sa fiarba aproximativ 2 ore, completand cu apa doar daca mai este cazul. Cand carnea este patrunsa iar sosul a scazut putin, se adauga patrunjel tocat si se opreste focul.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 07 august 2023 |
6 portii file peste, 250 ml iaurt, 200 ml lapte de cocos, 1/2 lamâie, 10 g curry, 10 g enibahar pulbere, 10 frunze busuioc, 5 catei usturoi, sare, o lingura ulei, 5 g sofran, o legatura marar, 25 ml coniac fin. Fileul de peste se spala si se usuca bine. Uleiul se pune într-un bol peste care se adauga usturoiul bine pisat, mararul taiat foarte marunt si zeama de la lamâie. Se amesteca pâna ce compozitia devine omogena, apoi se pun toate celelalte ingrediente si se amesteca în continuare pâna face un pic de spuma. Se pun fileurile în aceasta pasta si se lasa la rece circa 5 ore. Se poate servi ca atare sau se pun într-o tava si se lasa aproximativ 30 de minute la cuptor.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 31 iulie 2023 |
1,5 kg peste, 100 ml ulei, 2 linguri faina, 2 linguri otet, 2 linguri bulion, 2 foi de dafin, piper boabe, sare. Se pregateste pestele si se prajeste în ulei. Se lasa sa se raceasca. În tigaia în care s-a prajit pestele, se mai adauga ulei si când este fierbinte, se pune un vârf de lingura de faina, care se stinge cu otet de vin îndoit cu apa. Se pun bulionul de rosii, foile de dafin, piper. Pentru 1 kg de peste sunt necesare doua cesti de sos. La final se potrivesc gustul sarat si acru.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 24 iulie 2023 |
3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura smantana sau bulion de rosii, patrunjel verde, o lingurita faina, suc de lamaie. Se curata telina, se taie felii groase care se pun la fiert. Se taie ceapa marunt si se caleste intr-o cratita cu unt impreuna cu ciupercile taiate fin, apoi se pune o lingurita de faina desfacuta in apa rece si se lasa la fiert 20 de minute. Se adauga telina si se mai lasa putin sa fiarba la foc mic. Se pun sare, patrunjel verde, tocat marunt, sucul de la o lamaie. Se adauga o lingura cu smantana sau bulion de rosii si se lasa sa scada la cuptor.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 17 iulie 2023 |
1 kg peste, 3 felii paine, 100 ml lapte, 2 oua, 1 morcov, o ceapa, ulei, patrunjel verde, 250 g sos de rosii. Se curata legumele, se taie felii, se fierb, apoi se scot si se pun in supa bucatile de peste, lasandu-le sa fiarba 20 minute. Pestele se scoate si se lasa sa se raceasca. Se dezoseaza, se da prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse. Se amesteca bine cu ouale si patrunjelul verde tocat, putina sare si piper. Se modeleaza chiftelute, se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se pun intr-un vas si peste ele se toarna sosul de rosii. Se dau la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 10 iulie 2023 |
12 aripioare pui, 100 g unt, 3 linguri miere, 2 linguri mustar, o lingura sos soia, 1/2 lingurita pudra usturoi, 1/2 lingurita boia ardei dulce, o lingurita oregano, sare, piper. Se spala aripioarele si se lasa la scurs. Se topeste untul, apoi se combina cu mie-rea, mustarul, sosul de soia si condimentele. Se pun aripioarele intr-o tava, apoi se toarna sosul deasupra. Se amesteca bine cu carnea, in-cat toate aripioarele sa fie unse cu sosul aromat. Se acopera aripioarele cu folie alimentara si se da carnea la rece pentru minim 2 ore. Se asaza aripioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu sosul ramas, apoi se dau la cuptor pentru 50-55 de minute, pana cand se rumenesc bine si se pot patrunde usor cu furculita.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 03 iulie 2023 |
1 stiuca de 1,5-2 kg, 1/2 pahar ulei, 2 felii paine, 1 ou, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 cepe, otet, o lingurita zahar, 1/2 lamaie, 1/2 ceasca lapte, 100 g ciuperci, 75 g ficat de pasare. Stiuca se curata, se spala, se taie pielea in jurul capului si langa aripi si se scoate. Se ia carnea de pe oase, se da prin masina de tocat, impreuna cu ficatul usor prajit si se amesteca bine cu ceapa taiata marunt, calita in ulei si painea inmuiata in lapte si stoarsa. Se amesteca totul foarte bine cu ciupercile prajite, putin zahar, cateva linguri cu apa, sare, pana se obtine o pasta care se amesteca impreuna cu albusul batut spuma, zeama de lamaie, 2 linguri ulei si putin piper. Cu aceasta compozitie se umple pielea de stiuca, se leaga la capete, apoi se coase. Separat se pun intr-un vas apa si legumele iar cand fierbe se pune si stiuca umpluta. Se adauga sare si piper. Dupa 20 de minute, se da deoparte si se lasa sa se raceasca in zeama. Stiuca se scoate, se pune intr-o tava cu ulei si se da la cuptor sa se rumeneasca. Se taie felii si se serveste.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 26 iunie 2023 |
4 ciuperci mari, 100 ml smantana dulce, 2 linguri unt, sare, piper, patrunjel verde. Ciupercile se curata si se taie sferturi. Untul se pune intr-o tigaie, se adauga ciupercile si se calesc pana se inmoaie. Se adauga sare si piper. Se ia tigaia de pe foc, se adauga smantana, se amesteca si se pune inapoi pe foc mic. Se lasa putin sa se ingroase sosul si se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 19 iunie 2023 |
2 vinete, 15 masline, 1 pahar ulei, 3 cepe mari, 3 rosii, o legatura patrunjel, o legatura marar verde, o lingura rasa faina, suc de rosii. Vinetele se spala, se curata de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei fierbinte. Maslinele se spala si se dau in cateva clocote. Intr-o cratita se pun un rand de vinete, un rand de rosii taiate felii, se adauga masline, faina dizolvata in putina apa rece si verdeata tocata marunt. Se repeta randurile, pana se termina vinetele. La final, peste ele se toarna suc de rosii. Se da cratita la cuptor pana se rumeneste frumos.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 12 iunie 2023 |
2 linguri ulei de masline, 2 lingurite muguri de pin, 2 linguri stafide, 500 g frunze spanac, 2 linguri otet balsamic. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga stafidele, mugurii de pini si se amesteca pana se rumenesc. Se pun si frunzele de spanac, se amesteca si se gateste apoi la foc mediu. Dupa ce spanacul este gata fiert, se adauga otetul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se potriveste de sare si piper dupa gust, apoi se serveste.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 12 iunie 2023 |
2 linguri ulei de masline, 2 lingurite muguri de pin, 2 linguri stafide, 500 g frunze spanac, 2 linguri otet balsamic. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga stafidele, mugurii de pini si se amesteca pana se rumenesc. Se pun si frunzele de spanac, se amesteca si se gateste apoi la foc mediu. Dupa ce spanacul este gata fiert, se adauga otetul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se potriveste de sare si piper dupa gust, apoi se serveste.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 12 iunie 2023 |
2 linguri ulei de masline, 2 lingurite muguri de pin, 2 linguri stafide, 500 g frunze spanac, 2 linguri otet balsamic. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga stafidele, mugurii de pini si se amesteca pana se rumenesc. Se pun si frunzele de spanac, se amesteca si se gateste apoi la foc mediu. Dupa ce spanacul este gata fiert, se adauga otetul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se potriveste de sare si piper dupa gust, apoi se serveste.
|
Citeste mai departe...
|
|
mari, 06 iunie 2023 |
500 g cartofi, 1 macrou afumat, 2 linguri maioneza, o lingurita mustar, o lingurita hrean ras, o lingura ulei de masline, 1/2 lingurita otet, o legatura patrunjel, 1/2 legatura marar verde, o ceapa rosie, zeama de la 1/2 lamâie, 1 ardei iute murat, sare, piper. Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja, în apa cu sare. Într-un bol mare, se amesteca bine maioneza, mustarul, hreanul, uleiul si otetul, apoi se potriveste de sare si piper dupa gust. Dupa ce cartofii s-au fiert, se scurg de apa si se lasa la racit. Apoi se decojesc, se taie felii si se amesteca bine cu compozitia de maioneza. Se adauga patrunjelul si mararul tocate si se amesteca bine. Se dezoseaza pestele si se curata de piele, apoi se stropeste cu zeama de lamâie, se taie în bucati mari si se pune peste cartofi. Se adauga si ceapa rosie tocata, apoi se presara deasupra felii de ardei iute tocat fin. Se amesteca totul si se serveste.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 29 mai 2023 |
O conserva de porumb, 2 rosii, o ceapa, 500 ml supa de legume, piper, sare, ulei, crutoane. Jumatate din cantitatea de porumb se face piure. Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste cateva minute impreuna cu rosiile oparite bucatele. Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de porumb boabe, supa de legume si piureul de porumb. Se lasa sa dea un clocot, se potriveste gustul de sare si piper. Se serveste cu crutoane prajite in unt.
|
Citeste mai departe...
|
|
mari, 23 mai 2023 |
250 g file de cod, 250 g ciuperci, o ceapa, marar, 1/2 lamaie, 50 ml ulei, sare, piper. Se fierb fileurile si se taie marunt. Ciupercile se spala, se taie feliute. Se toaca ceapa marunt si se amesteca im-preuna cu ciupercile apoi se pun la calit in putin ulei. Dupa ce ciupercile sunt gata, se sareaza, se pipereaza, se adauga pestele si putina zeama de lamaie. Se asaza totul pe un platou si se orneaza cu marar tocat foarte fin.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 15 mai 2023 |
1 ciolan superior de porc, o telina mica, 1/2 pastarnac, o ceapa, o lingura piper boabe, o lingura sare, 500 g cartofi, ulei de masline, 400 ml rosii in sos. Se pune ciolanul la fiert in apa cu sare si piper. Se adauga legumele curatate, spalate si se lasa sa fiarba la foc potrivit, pentru 2 ore. Se scoate din apa si se pune ciolanul intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga o cana din zeama in care a fiert si se acopera cu folie de aluminiu. Se lasa sa fiarba la cuptor pentru o ora. Cartofii se curata si se taie felii de grosime potrivita, se condimenteaza si se ung cu ulei. Rosiile se paseaza. Se scoate tava, se toarna sosul de rosii si se asaza cartofii deasupra. Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa fiarba pentru inca 40 de minute. Dupa aceea se indeparteaza folia alimentara, se intoarce ciolanul si se mai lasa sa se rumeneasca pentru 30 de minute.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 08 mai 2023 |
7 castraveti murati in saramura, 100 ml ulei, suc de rosii, 2 cartofi, 3 morcovi, 1 ardei iute rosu, 5 catei usturoi, 3 cepe, 2 foi de dafin, cimbru, marar proaspat, sare, piper. Se taie castravetii in rondele sau pe lung, apoi se lasa la desarat in apa rece, timp de 10 ore. Se pune intr-o cratita o cana cu apa la fiert, in care se toarna cateva picaturi cu ulei si ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a fiert ceapa, se adauga rosiile, castravetii murati, cartofii, morcovii, ardeiul iute si suficienta apa cat sa-i acopere. Se lasa la fiert, la foc mic, timp de o ora. Dupa ce s-au fiert legumele se potriveste de sare si piper, se pun foile de dafin, cimbrul si mararul tocat. Se mai lasa cratita pe foc 5 minute, apoi se da la cuptorul preincalzit pana scade.
|
Citeste mai departe...
|
|
| << Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>
| Rezultate 1 - 22 din 2410 |
|
Cauta in arhiva magazin.ro |
|
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN |
Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.
Nu ezitati sa va abonati!
Abonamentul se poate face direct la redactie prin: - expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos; - plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838): 1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac 2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R. - la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).
PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele: - 1 luna: 13,00 lei - 2 luni: 26,00 lei - 3 luni: 39,00 lei - 4 luni: 52,00 lei - 5 luni: 65,00 lei - 6 luni: 78,00 lei
Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.
CONTACT Telefon: 0722. 625. 622 021. 317. 89. 65 WhatsApp: 0722.625.622 Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.
|
Aboneaza-te la newsletter |
|
Cele mai populare articole... |
|
|