Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 5 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Ardei copti cu sos de rosii

Imprimare E-mail
miercuri, 17 octombrie 2018

10-12 ardei grasi, 1 litru suc de rosii, o cescuta ulei, sare, piper, 2 catei usturoi, o lingurita  zahar.

 Se coc ardeii, se curata de pielite si se asaza intr-un castron. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 minute. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sunt prea acre, se pune o lingurita cu zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se tin la frigider.

Citeste mai departe...
 

Ciulama de ciuperci cu carne de pui

Imprimare E-mail
miercuri, 10 octombrie 2018

 800 g ciuperci, 1 kg carne pui, o ceapa mare, 2 foi dafin, sare, o lingura unt, 2 linguri rase faina, 100 ml ulei, 2 cesti zeama de carne, 2-3 linguri smantana.

 Se pune la fiert carnea de pui taiata bucati, avand grija ca apa sa o acopere bine. Se adauga ceapa si frunzele de dafin. Se amesteca intr-o cratita, o lingura de unt cu 2 linguri rase de faina si se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se lasa sa fiarba amestecand mereu, apoi se adauga si 2-3 linguri de smantana. Cand sosul devine gros ca o smantana se toarna peste carne, se adauga ciupercile taiate in felii subtiri (curatate si spalate inainte), inabusite in unt si se lasa sa fiarba impreuna. Cand este aproape gata, se potriveste de sare si piper.

Citeste mai departe...
 

Snitel cu sos de bere

Imprimare E-mail
miercuri, 03 octombrie 2018

 600 g carne vitel, 150 g untura, 2 linguri faina, 250 ml bere, 50 g bulion, 5 cepe, o capatana usturoi, 1 morcov, o legatura verdeata, piper, sare.

 Se taie carnea in bucati egale, apoi se sareaza si se bate cu ciocanul pentru snitele, care se dau prin faina pe ambele parti. Intr-o cratita se pune untura la incins, apoi se adauga bucatile de carne si se prajesc pana devin rumene. Se scot pe o farfurie. In untura incinsa, se pun ceapa taiata felii, morcovul ras fin si usturoiul. Cand ceapa a prins culoare galbuie, se stinge cu bulion. Se toarna apoi o cana cu apa. Se adauga piper si sare. Acest sos se strecoara si se toarna peste bucatile de carne prajita care au fost puse in prealabil intr-o alta cratita. Se toarna berea si se pun la foc potrivit, timp de 20-30 minute. Se scot apoi din cratita, se asaza pe un platou si se presara deasupra verdeata tocata.

Citeste mai departe...
 

Ghivecioltenesc

Imprimare E-mail
miercuri, 26 septembrie 2018

 400 g ficat de porc, 400 g rinichi de porc, 400 g muschiulet porc, 400 g muschi de vita, 500 g fudulii de porc, 500 g paine alba, 50 g usturoi, 5 g cimbru, 10 g corian-dru, 200 ml ulei, sare.

 Se taie in bucati mici fiecare sortiment de carne, se sareaza si se pun pe frigarui de lemn. Se face un sos de usturoi, cimbru, coriandru, putina sare si ulei. Franzela se taie in felii subtiri care se cojesc si se pun la prajit in ulei incins. Se scot in alt vas si se stropesc cu sosul pregatit. Peste crutoane se asaza cate o bucata de carne fripta. Se serveste cald, cu salata de varza dulce sau cu salata asortata.

Citeste mai departe...
 

Supa-crema cu cartofi

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

3 fire de praz (numai partea alba), 500 g cartofi, 2 linguri unt, 2 linguri smântâna, 1,5 litri apa, sare, piper, patrunjel verde.

 Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba bine. Se mixeaza cu smântâna, sare, piper. Se pun in supiera si se orneaza cu patrunjel tocat.


Citeste mai departe...
 

Peste la gratar in sos de iaurt

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

 500 g peste portionat (salau, cod, somn, somon), 1 ardei iute, o lingurita ghimbir, 2 catei de usturoi, o lingurita coriandru, o lingurita sofran, lamâie, o cana iaurt, 2-3 frunze de menta, zeama de lamâie, sare, piper.

  Se taie marunt ardeiul, cateii de usturoi si se amesteca bine cu o lingura cu zeama de lamâie si celelalte condimente. Pestele se pune in marinata formata si se lasa o jumatate de ora. Se pune apoi pe gratarul nu foarte incins si se frige 5 minute pe fiecare parte. Se serveste imediat, asezonat cu sos. Sosul se prepara amestecând iaurtul cu 2 catei de usturoi pisati, 2-3 frunze verzi de menta tocate, o lingurita cu ulei de masline, o lingurita zeama de lamâie si piper.


Citeste mai departe...
 

Iahnie de dovlecei

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

 1 kg dovlecei, 100 ml ulei, 250 g ceapa, 500 g rosii, 2 lingurite faina, o legatura verdeata, sare, piper.

 Se aleg trei dovlecei mari, se curata, se sareaza si se taie in bucati dupa care se lasa sa se scurga circa 15 minute. Sosul se prepara din 4 cepe si 4-5 rosii taiate si inabusite in ulei, faina, sare si piper. Dovleceii se prajesc in ulei si apoi se pun sa fiarba impreuna cu sosul circa 20 minute. La sfarsit se adauga verdeata. Se serveste mai ales rece.


Citeste mai departe...
 

Clatite cu sunca

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2018

 Pentru clatite: 300 g faina, 600 ml lapte, 2 oua, 200 g unt, sare dupa gust.
 Pentru umplutura: 600 g sunca presata tocata marunt, 200 g smantana, sare, piper.

 Se prepara clatitele in mod obisnuit. Sunca tocata se amesteca usor cu smantana, sare si piper dupa gust. Se umplu clatitele, se ruleaza, se asaza intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptor, unde se coc cateva minute. Clatitele se pot servi si presarate cu cas sau cascaval ras.

Citeste mai departe...
 

Tunsori feminine

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2018

Nu este un secret faptul ca unele tunsori va pot face sa pierdeti cu usurinta cativa ani, capatand o alura mai tinereasca. Si reciproca este valabila: o tunsoare prost aleasa poate adauga ani in plus imaginii dumneavoastra.

Citeste mai departe...
 

Spanac cu ciuperci la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 22 august 2018

 2 kg spanac, 150 g ciuperci, 100 g unt, 150 g cascaval, 50 g pesmet, 25 g sare.

 Se spala spanacul, se curata de cotoare si se pune la fiert in apa clocotita, cu sare. Când este fiert, se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc in putin unt. Se toaca spanacul si se amesteca cu ciupercile calite. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si presarata cu pesmet. Deasupra se rade cascavalul. Se introduce tava in cuptor circa 30 minute. Inainte de a se servi se taie portii si se stropesc cu unt. Se serveste cu smântâna.


Citeste mai departe...
 

Friptura de vitel cu ciuperci

Imprimare E-mail
duminică, 19 august 2018

 1,5 kg pulpa de vitel, 200 g unt, 100 g faina, 1 kg ciuperci proaspete, 75 g unt, 100 ml vin, 500 g sos brun (sau smântâna), verdeata, sare.

 Carnea de vitel se taie, se bate cu ciocanul de snitele, se da sare, se trece prin faina si se prajeste intr-o tigaie cu unt. Dupa prajire se scoate intr-un vas, iar peste ea se toarna sosul sau smântâna si se lasa la fiert la un foc incet. Ciupercile se curata, se spala in mai multe ape, se taie in felii si se prajesc in unt infierbântat. Când sunt gata se introduc in cratita si se adauga vinul. Se mai lasa la fiert circa 10 minute si se pot servi cu verdeata tocata pe deasupra.


Citeste mai departe...
 

Sparanghel la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 08 august 2018

 500 g sparanghel, 50 g unt, 100 g brânza, o lingura faina, 1 1/2 lingura pesmet, sare.

 Sparanghelul curatat si spalat se fierbe in apa clocotita cu sare. Este lasat sa se scurga. Vasul care se da la cuptor se unge cu grasime si se presara cu pesmet. Se pune sparanghelul fiert in vas, iar deasupra se presara brânza rasa, pesmet si unt topit. Se da totul la cuptor pentru 20 minute.


Citeste mai departe...
 

Sufleu cu cârnaciori afumati

Imprimare E-mail
miercuri, 01 august 2018

 400 g cârnaciori afumati, 150 g faina, 300 ml lapte, sare, piper, 4 oua, 100 g cascaval ras.

 Cârnaciorii se taie in bucatele mici si se prajesc usor. Separat, din lapte, faina si 50 g cascaval se face un sos alb. Când sosul s-a racit se adauga cârnaciorii, piperul si sarea, dupa gust. Se incorporeaza galbenusurile pe rând, iar la urma albusurile batute spuma. Se unge o forma, se presara cu faina si se toarna compozitia. Se da la cuptor. Când s-a rumenit se scoate si se serveste cald cu cascaval ras.

Citeste mai departe...
 

Spuma de capsuni cu frisca

Imprimare E-mail
miercuri, 25 iulie 2018

 1 kg capsuni, 500 g zahar, 500 g frisca.

 Se spala capsunele, se curata coditele si se dau prin storcatorul de fructe. Zeama obtinuta se amesteca bine cu zahar si se pune la foc mic sa se topeasca, dar sa nu fiarba. Se da deoparte, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu frisca. Se serveste in cupe si se orneaza cu capsuni.

Citeste mai departe...
 

Crema de sunca

Imprimare E-mail
miercuri, 18 iulie 2018

 150 g sunca slaba, 150 g unt , o lingura coniac, piper, sare.

 Sunca trecuta de doua ori prin masina de tocat se freaca bine cu untul pana se omogenizeaza. Se adauga coniacul, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Citeste mai departe...
 

Cartofi cu branza

Imprimare E-mail
miercuri, 11 iulie 2018

 1 kg cartofi, 6 oua, 200 g telemea, 100 g unt, 200 g smantana, sare, piper.

 Cartofii se fierb in coaja si cand sunt gata se curata si se taie rondele. Ouale fierte tari, se curata si se taie tot sub forma de rondele. Branza telemea se rade. Galbenusurile crude de la doua oua le frecam cu sare, adaugam unt topit, albusurile batute spuma si smantana. Se ia o forma potrivita ca marime, se unge cu unt si se asaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou presarate cu piper si telemea si se urmeaza asa pana se termina. Deasupra se toarna compozitia de ou cu smantana si se pune in cuptorul incins sa se gratineze. Se serveste fierbinte in vasul in care s-a preparat.

Citeste mai departe...
 

Mamaliguta la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iulie 2018

 300 g malai, 100 g unt, 200 g branza de oi, 6 oua, sare.

 Se face o mamaliguta pripita. Se ia apoi o cratita sau o tava, se unge cu unt si se asaza alternativ trei straturi de mamaliga si doua straturi de branza si unt. Ultimul strat de mamaliga se netezeste si cu lingura inmuiata in unt se fac sase adancituri. Se pune la cuptor si cand capata o crusta usor rumenita, se scoate tava si se pune cate un ou crud in fiecare adancitura. Se presara ouale cu putina sare si se pune din nou tava in cuptor. Dupa ce albusurile s-au inchegat se scoate si se serveste imediat.

Citeste mai departe...
 

Pasta de vinete in aspic

Imprimare E-mail
miercuri, 27 iunie 2018

 1 kg vinete, 400 g ardei grasi rosii, 200 g iaurt, 3 linguri vin, 2 catei usturoi, 2-3 linguri gelatina pudra, 3 linguri otet cu tarhon, sare.

 Se coc vinetele si ardeii, se curata usturoiul si se piseaza. Se incalzesc otetul si vinul la foc mic. Se adauga gelatina. Se amesteca continuu 2 minute, pana se dizolva gelatina. Vinetele se curata si se storc usor intr-un tifon, eliminand zeama amara. Ardeii, se curata de pielita si de seminte, se taie bucati. Vinetele, ardeii si usturoiul se fac pasta cu ajutorul mixerului, apoi se trec prin sita, pentru a inlatura semintele vinetelor. Se adauga gelatina dizolvata si iaurtul apoi sare si putin piper, dupa gust. Se amesteca bine toata compozitia si se toarna intr-un vas. Se lasa 12 ore in frigider. Inainte de a o servi, pasta de vinete se desprinde usor cu lama unui cutit rasturnand-o apoi pe un platou.

Citeste mai departe...
 

Musaca de vinete

Imprimare E-mail
miercuri, 20 iunie 2018

400 g carne de porc fara os, 150 ml ulei, 2 cepe, 300 g rosii, 1,5 kg vinete, 1 ou, 6 linguri smantana, 3 linguri cascaval ras, sare, piper, verdeata.

 Se da carnea prin masina de tocat, ceapa se toaca marunt si impreuna cu carnea se pun intr-o tigaie cu ulei si se calesc aproximativ 10 minute. Se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga condimentele, oul si verdeata tocata marunt, amestecandu-se bine. Vinetele spalate se taie in felii groase de 1 centimetru. Se asaza, intr-o tava unsa, alternativ, trei straturi de vinete si doua de carne. Smantana se amesteca bine cu pasta de rosii si se toarna deasupra. Se da tava in cuptor, la foc potrivit, si se lasa 25 minute. Cand musacaua este aproape gata se presara cascavalul ras si se mai lasa inca circa 5 minute. Se serveste cu sos de rosii.

Citeste mai departe...
 

Salata cu carne de vita

Imprimare E-mail
miercuri, 13 iunie 2018

 300 g carne de vita, fiarta bine, 2 cepe mijlocii, 10-12 ciuperci, o sfecla mijlocie fiarta, o lingurita mustar, 3 linguri otet diluat sau zeama de lamaie, 4-5 linguri ulei, o lingurita zahar, sare, piper, verdeata.

 Carnea de vita se fierbe bine. Se pregateste sosul, frecand mustarul cu zaharul, sarea si piperul. Uleiul se toarna cate putin, ca sa capete aspect de maioneza. Se adauga zeama de lamaie, apoi ceapa taiata fin. Ciupercile se spala, se taie lamele si se pun imediat in sos ca sa nu se innegreasca. Sfecla se curata si se taie cubulete, carnea se taie fasii sau tot cuburi si se amesteca bine cu sosul si ciupercile. Se asaza totul intr-o salatiera, se presara cu verdeata si se tine la rece o ora inainte de a fi servita.

Citeste mai departe...
 

Salata cu carne de vita

Imprimare E-mail
miercuri, 13 iunie 2018

 300 g carne de vita, fiarta bine, 2 cepe mijlocii, 10-12 ciuperci, o sfecla mijlocie fiarta, o lingurita mustar, 3 linguri otet diluat sau zeama de lamaie, 4-5 linguri ulei, o lingurita zahar, sare, piper, verdeata.

 Carnea de vita se fierbe bine. Se pregateste sosul, frecand mustarul cu zaharul, sarea si piperul. Uleiul se toarna cate putin, ca sa capete aspect de maioneza. Se adauga zeama de lamaie, apoi ceapa taiata fin. Ciupercile se spala, se taie lamele si se pun imediat in sos ca sa nu se innegreasca. Sfecla se curata si se taie cubulete, carnea se taie fasii sau tot cuburi si se amesteca bine cu sosul si ciupercile. Se asaza totul intr-o salatiera, se presara cu verdeata si se tine la rece o ora inainte de a fi servita.

Citeste mai departe...
 

Fidea cu ciuperci

Imprimare E-mail
miercuri, 06 iunie 2018

 500 g fidea, 350 g ciuperci, 3 linguri ulei, 2 catei usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie, 2 linguri patrunjel verde tocat, sare, piper.

 Se infierbanta 3 linguri de ulei in care se calesc usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa ce s-au calit se sareaza, se pipereaza si se pun la cuptor pentru 10 minute. Se adauga apoi zeama de lamaie si patrunjelul. Intre timp se fierbe fideaua, se strecoara, se pune pe un platou si se amesteca bine cu ciupercile.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 22 din 2194

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Scurta calatorie in jurul Lunii
» Strategia castigatoare
» O multime de proiecte OZN ale militarilor
» Ardei copti cu sos de rosii
» Totul despre breton
» Oare unde am mai vazut asta?
» Manastirea Izbuc
» Explozie de fantezie
» Toate panzele sus!
» Protectia organismului cu... un mic-dejun
» Actori, actori, dar pana la sarut!
» Horoscopul saptamanii: 22-28 octombrie 2018
» 18 octombrie 1939 – S-a nascut Lee Harvey Oswald
» Tema: „IMBRACAMINTE”
» Homo smartphonicus
» „Proiectul Venona” si spionajul nuclear
» Dovezi si scepticism OZN
» Ciulama de ciuperci cu carne de pui
» Tendinte
» Orasul de 1 miliard de dolari, in care nu va locui nimeni
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9