Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 8 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Rasol cu smantana

Imprimare E-mail
mari, 11 decembrie 2018

 1,250 kg carne, zarzavat de supa, 4 litri apa, o ceasca smantana, o lingurita faina, o lingura branza rasa, sare, cascaval.

 Se alege o bucata de carne din care facem o rulada, o legam cu ata si o punem la fiert, adaugand zarzavat ca pentru orice supa. Cand carnea este fiarta, se scoate ata si se asaza intr-o tava. Se amesteca intr-o cratita smantana cu 2-3 linguri zeama de carne, faina, sare si o lingura de branza rasa. Se toarna peste rasol, avand grija ca toata carnea sa fie acoperita cu un strat gros. Se presara cascaval ras. Se da la cuptor, se tine pana capata o culoare frumoasa.

Citeste mai departe...
 

Supa-crema de gulii

Imprimare E-mail
miercuri, 05 decembrie 2018

 3 litri apa, 3 gulii, 300 g cartofi, 1/2 lingura unt, o lingura faina, 1 galbenus, 2 linguri smantana, sare.

 Se curata guliile si cartofii, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa fiarba bine. Se caleste in unt lingura de faina si se stinge cu zeama din oala, amestecandu-se incet cu supa. Cand legumele sunt bine fierte, se paseaza si se lasa supa sa mai dea cateva clocote. La final se adauga si lingura de smantana batuta bine cu galbenusul.

Citeste mai departe...
 

Friptura înnabusita

Imprimare E-mail
miercuri, 28 noiembrie 2018

 1,5 kg carne macra, o ceapa, 2-3 catei usturoi, 1 morcov potrivit de mare, 1 paharel vin, 2 linguri ulei, sare, piper, o lingurita bulion.

 Se rumeneste putin carnea în ulei, întorcând-o pe toate partile. Se adauga un morcov curatat si taiat în jumatate, o ceapa, sare, usturoiul, piper, un paharel de vin si apa calda cât sa acopere friptura. Se pune capacul si se lasa sa fiarba pâna când carnea este frageda si ramân numai 2-3 linguri de zeama. Se scot morcovul, ceapa si usturoiul, se dau prin sita, se pun din nou în cratita cu friptura, se adauga o lingura de bulion, 2-3 linguri de apa si se lasa sa mai dea un clocot, întorcând carnea pe toate partile. Când se serveste, se taie friptura felii si se toarna sosul deasupra.

Citeste mai departe...
 

Salau in aluat

Imprimare E-mail
miercuri, 21 noiembrie 2018


 Aluatul: 50 g drojdie, 1 ou, 1 pahar lapte, ½ lingura zahar, ½ lingurita sare, ½ pahar unt topit, ulei, faina.

 Umplutura: 1 pahar orez, 2 pahare lapte, 1 pahar apa, 3 linguri unt, 3 oua fierte tari, 500 g salau, piper negru, sare.

 Se face aluatul din drojdie cu 2-3 linguri lapte caldut si putina faina. Cand a crescut, se framanta cu oul, zaharul, sarea, faina si grasimea un aluat potrivit de moale. Cat timp se odihneste aluatul, se pune la fiert, la foc mic, orezul cu laptele, apa si sarea. Cand orezul ramane aproape fara zeama, se adauga piperul, untul si se lasa sa se raceasca. Salaul se curata inlaturand absolut toate oasele, se taie fasii, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pana cand a crescut coca si orezul s-a racit. Aluatul se imparte in doua parti egale, din care se fac doua foi de grosimea degetului. Prima foaie se asaza pe fundul unei forme pentru copt unse, ridicand putin marginile aluatului. Se asterne un strat uniform de orez netezindu-l cu lingura, peste el ouale rascoapte taiate rondele, iar peste oua fasiile de salau. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se pune peste forma un servet si se lasa sa creasca putin. Apoi se unge cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste.

Citeste mai departe...
 

Cod in unt cu usturoi

Imprimare E-mail
miercuri, 14 noiembrie 2018

 4 fileuri de cod, 60 g unt (la temperatura camerei), 1/2 legatura patrunjel tocata, o capatana usturoi tocata, o ceapa mica tocata, 1/2 lingurita mustar, o lingura faina, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper, ulei pentru prajit.

 Se incinge uleiul intr-o tigaie care nu lipeste. Se asezoneaza pestele cu sare, piper si se pune la prajit. Se amesteca ingredientele ramase intr-un bol, care se pun peste fileurile de cod, cam cate o lingura peste fiecare bucata. Se da tigaia la cuptor pentru 2-3 minute, la foc iute, pana cand se patrunde pestele. Se scoate din cuptor si se pune restul de unt deasupra, cat inca sunt fierbinti fileurile.

Citeste mai departe...
 

Linte cu costita afumata

Imprimare E-mail
miercuri, 07 noiembrie 2018

 500 g linte, 300 g costita afumata, o ceapa, usturoi, o lingura ulei, o lingura bulion, o foaie de dafin, sare.

 Se alege lintea, se spala si se pune intr-o cratita cu apa rece sa fiarba pe jumatate, in clocote mici. Se prajeste usor, cu o lingura de ulei, o ceapa taiata marunt si se pune in aceeasi cratita cu lintea si costita taiata bucati. Se lasa sa fiarba circa o ora la foc potrivit. Se adauga putin bulion de rosii, usturoi, o frunza de dafin sau o crenguta de cimbru si sare cat trebuie. Se acopera, se da la cuptor si se mai tine un sfert de ora.

Citeste mai departe...
 

Supa-crema de naut

Imprimare E-mail
mari, 30 octombrie 2018

 500 g praz, 250 g naut, 500 ml supa de legume, ulei, cimbru, sare, piper, 1 cubulet de unt sau 2 linguri ulei de masline, crutoane.

 Se caleste prazul taiat fideluta in putin ulei, se inabusa 10-15 minute cu supa de legume, apoi se paseaza. Se fierbe nautul (e bine sa-l lasam in apa cu o zi inainte), se paseaza (blenderul e cel mai indicat) si se amesteca bine cu prazul. Se pune untul, cimbrul si se lasa pe foc mic cateva minute, amestecand cu o lingura de lemn. Se poate servi cu smantana.

Citeste mai departe...
 

Penne cu carne de pui

Imprimare E-mail
mari, 23 octombrie 2018

 600 g piept de pui dezosat, 2 catei usturoi tocati marunt, 300-350 g smantana de gatit, 3 linguri ulei de masline, 500 ml supa de pui, 250-300 g penne, 250 g parmezan ras, sare, piper, patrunjel verde.

 Pregatiti un vas inalt, care sa nu se lipeasca, in care sa incapa intreg preparatul. Se taie carnea de pui in cubulete, se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se calesc cubuletele de pui in ulei de masline, la foc mediu. Cand carnea prinde culoare, se adauga usturoiul maruntit si se calesc putin. Se pune supa de pui, smantana si pastele nefacute deasupra, se amesteca si se aduce la punctul de fierbere. Se acopera oala si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, pana cand se fierb pastele. Se ia de pe foc, se pune parmezanul ras si se amesteca. Se presara patrunjel proaspat taiat pe fiecare portie in parte.

Citeste mai departe...
 

Ardei copti cu sos de rosii

Imprimare E-mail
miercuri, 17 octombrie 2018

10-12 ardei grasi, 1 litru suc de rosii, o cescuta ulei, sare, piper, 2 catei usturoi, o lingurita  zahar.

 Se coc ardeii, se curata de pielite si se asaza intr-un castron. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 minute. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sunt prea acre, se pune o lingurita cu zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se tin la frigider.

Citeste mai departe...
 

Ciulama de ciuperci cu carne de pui

Imprimare E-mail
miercuri, 10 octombrie 2018

 800 g ciuperci, 1 kg carne pui, o ceapa mare, 2 foi dafin, sare, o lingura unt, 2 linguri rase faina, 100 ml ulei, 2 cesti zeama de carne, 2-3 linguri smantana.

 Se pune la fiert carnea de pui taiata bucati, avand grija ca apa sa o acopere bine. Se adauga ceapa si frunzele de dafin. Se amesteca intr-o cratita, o lingura de unt cu 2 linguri rase de faina si se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se lasa sa fiarba amestecand mereu, apoi se adauga si 2-3 linguri de smantana. Cand sosul devine gros ca o smantana se toarna peste carne, se adauga ciupercile taiate in felii subtiri (curatate si spalate inainte), inabusite in unt si se lasa sa fiarba impreuna. Cand este aproape gata, se potriveste de sare si piper.

Citeste mai departe...
 

Snitel cu sos de bere

Imprimare E-mail
miercuri, 03 octombrie 2018

 600 g carne vitel, 150 g untura, 2 linguri faina, 250 ml bere, 50 g bulion, 5 cepe, o capatana usturoi, 1 morcov, o legatura verdeata, piper, sare.

 Se taie carnea in bucati egale, apoi se sareaza si se bate cu ciocanul pentru snitele, care se dau prin faina pe ambele parti. Intr-o cratita se pune untura la incins, apoi se adauga bucatile de carne si se prajesc pana devin rumene. Se scot pe o farfurie. In untura incinsa, se pun ceapa taiata felii, morcovul ras fin si usturoiul. Cand ceapa a prins culoare galbuie, se stinge cu bulion. Se toarna apoi o cana cu apa. Se adauga piper si sare. Acest sos se strecoara si se toarna peste bucatile de carne prajita care au fost puse in prealabil intr-o alta cratita. Se toarna berea si se pun la foc potrivit, timp de 20-30 minute. Se scot apoi din cratita, se asaza pe un platou si se presara deasupra verdeata tocata.

Citeste mai departe...
 

Ghivecioltenesc

Imprimare E-mail
miercuri, 26 septembrie 2018

 400 g ficat de porc, 400 g rinichi de porc, 400 g muschiulet porc, 400 g muschi de vita, 500 g fudulii de porc, 500 g paine alba, 50 g usturoi, 5 g cimbru, 10 g corian-dru, 200 ml ulei, sare.

 Se taie in bucati mici fiecare sortiment de carne, se sareaza si se pun pe frigarui de lemn. Se face un sos de usturoi, cimbru, coriandru, putina sare si ulei. Franzela se taie in felii subtiri care se cojesc si se pun la prajit in ulei incins. Se scot in alt vas si se stropesc cu sosul pregatit. Peste crutoane se asaza cate o bucata de carne fripta. Se serveste cald, cu salata de varza dulce sau cu salata asortata.

Citeste mai departe...
 

Supa-crema cu cartofi

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

3 fire de praz (numai partea alba), 500 g cartofi, 2 linguri unt, 2 linguri smântâna, 1,5 litri apa, sare, piper, patrunjel verde.

 Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba bine. Se mixeaza cu smântâna, sare, piper. Se pun in supiera si se orneaza cu patrunjel tocat.


Citeste mai departe...
 

Peste la gratar in sos de iaurt

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

 500 g peste portionat (salau, cod, somn, somon), 1 ardei iute, o lingurita ghimbir, 2 catei de usturoi, o lingurita coriandru, o lingurita sofran, lamâie, o cana iaurt, 2-3 frunze de menta, zeama de lamâie, sare, piper.

  Se taie marunt ardeiul, cateii de usturoi si se amesteca bine cu o lingura cu zeama de lamâie si celelalte condimente. Pestele se pune in marinata formata si se lasa o jumatate de ora. Se pune apoi pe gratarul nu foarte incins si se frige 5 minute pe fiecare parte. Se serveste imediat, asezonat cu sos. Sosul se prepara amestecând iaurtul cu 2 catei de usturoi pisati, 2-3 frunze verzi de menta tocate, o lingurita cu ulei de masline, o lingurita zeama de lamâie si piper.


Citeste mai departe...
 

Iahnie de dovlecei

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

 1 kg dovlecei, 100 ml ulei, 250 g ceapa, 500 g rosii, 2 lingurite faina, o legatura verdeata, sare, piper.

 Se aleg trei dovlecei mari, se curata, se sareaza si se taie in bucati dupa care se lasa sa se scurga circa 15 minute. Sosul se prepara din 4 cepe si 4-5 rosii taiate si inabusite in ulei, faina, sare si piper. Dovleceii se prajesc in ulei si apoi se pun sa fiarba impreuna cu sosul circa 20 minute. La sfarsit se adauga verdeata. Se serveste mai ales rece.


Citeste mai departe...
 

Clatite cu sunca

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2018

 Pentru clatite: 300 g faina, 600 ml lapte, 2 oua, 200 g unt, sare dupa gust.
 Pentru umplutura: 600 g sunca presata tocata marunt, 200 g smantana, sare, piper.

 Se prepara clatitele in mod obisnuit. Sunca tocata se amesteca usor cu smantana, sare si piper dupa gust. Se umplu clatitele, se ruleaza, se asaza intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptor, unde se coc cateva minute. Clatitele se pot servi si presarate cu cas sau cascaval ras.

Citeste mai departe...
 

Tunsori feminine

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2018

Nu este un secret faptul ca unele tunsori va pot face sa pierdeti cu usurinta cativa ani, capatand o alura mai tinereasca. Si reciproca este valabila: o tunsoare prost aleasa poate adauga ani in plus imaginii dumneavoastra.

Citeste mai departe...
 

Spanac cu ciuperci la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 22 august 2018

 2 kg spanac, 150 g ciuperci, 100 g unt, 150 g cascaval, 50 g pesmet, 25 g sare.

 Se spala spanacul, se curata de cotoare si se pune la fiert in apa clocotita, cu sare. Când este fiert, se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc in putin unt. Se toaca spanacul si se amesteca cu ciupercile calite. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si presarata cu pesmet. Deasupra se rade cascavalul. Se introduce tava in cuptor circa 30 minute. Inainte de a se servi se taie portii si se stropesc cu unt. Se serveste cu smântâna.


Citeste mai departe...
 

Friptura de vitel cu ciuperci

Imprimare E-mail
duminic, 19 august 2018

 1,5 kg pulpa de vitel, 200 g unt, 100 g faina, 1 kg ciuperci proaspete, 75 g unt, 100 ml vin, 500 g sos brun (sau smântâna), verdeata, sare.

 Carnea de vitel se taie, se bate cu ciocanul de snitele, se da sare, se trece prin faina si se prajeste intr-o tigaie cu unt. Dupa prajire se scoate intr-un vas, iar peste ea se toarna sosul sau smântâna si se lasa la fiert la un foc incet. Ciupercile se curata, se spala in mai multe ape, se taie in felii si se prajesc in unt infierbântat. Când sunt gata se introduc in cratita si se adauga vinul. Se mai lasa la fiert circa 10 minute si se pot servi cu verdeata tocata pe deasupra.


Citeste mai departe...
 

Sparanghel la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 08 august 2018

 500 g sparanghel, 50 g unt, 100 g brânza, o lingura faina, 1 1/2 lingura pesmet, sare.

 Sparanghelul curatat si spalat se fierbe in apa clocotita cu sare. Este lasat sa se scurga. Vasul care se da la cuptor se unge cu grasime si se presara cu pesmet. Se pune sparanghelul fiert in vas, iar deasupra se presara brânza rasa, pesmet si unt topit. Se da totul la cuptor pentru 20 minute.


Citeste mai departe...
 

Sufleu cu cârnaciori afumati

Imprimare E-mail
miercuri, 01 august 2018

 400 g cârnaciori afumati, 150 g faina, 300 ml lapte, sare, piper, 4 oua, 100 g cascaval ras.

 Cârnaciorii se taie in bucatele mici si se prajesc usor. Separat, din lapte, faina si 50 g cascaval se face un sos alb. Când sosul s-a racit se adauga cârnaciorii, piperul si sarea, dupa gust. Se incorporeaza galbenusurile pe rând, iar la urma albusurile batute spuma. Se unge o forma, se presara cu faina si se toarna compozitia. Se da la cuptor. Când s-a rumenit se scoate si se serveste cald cu cascaval ras.

Citeste mai departe...
 

Spuma de capsuni cu frisca

Imprimare E-mail
miercuri, 25 iulie 2018

 1 kg capsuni, 500 g zahar, 500 g frisca.

 Se spala capsunele, se curata coditele si se dau prin storcatorul de fructe. Zeama obtinuta se amesteca bine cu zahar si se pune la foc mic sa se topeasca, dar sa nu fiarba. Se da deoparte, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu frisca. Se serveste in cupe si se orneaza cu capsuni.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 22 din 2202

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Falsuri biblice, complicitati dubioase
» Cand democratia este mimata
» Dezinformarea din 1969
» Rasol cu smantana
» Stresul iernii
» Autofotografierea, o pasiune mortala
» Sihastria Voronetului
» Un prieten de suflet
» Sarpele-cu-pene, Dumnezeul precolumbienilor
» Declin demografic drastic
» „Printul rus al pianului” locuieste la Bucuresti
» Terifiantele povesti din „Cetatea filmului” de altadata
» Horoscopul saptamanii: 17-23 decembrie 2018
» 13 decembrie 1553 – S-a nascut Henric al IV-lea al Frantei
» Tema: „PODURI PESTE APE”
» Cand studile sunt eronate
» Tancuri sovietice la Praga
» O organizatie pentru studiul OZN
» Supa-crema de gulii
» Alura tinereasca
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9