Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 01 Oct 2022
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 2 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Dovlecei umpluti cu legume

Imprimare E-mail
luni, 26 septembrie 2022

 4 dovlecei medii, 4 linguri ulei, o lingura unt, 8 linguri faina, 300 ml lapte, 60 g cascaval, 3 felii sunca, 2 oua, 120 g smantana, marar verde, sare, piper.

 Dovleceii se spala, se decojesc si se scobesc de miez. Cascavalul se rade si sunca se taie cubulete. Intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri ulei, se caleste miezul de la dovlecei si se adauga 2 linguri apa. Laptele il incalzim, adaugam faina cernuta, untul topit si se amesteca bine cu telul pentru a nu face cocoloase, lasandu-l sa fiarba 15 minute la foc potrivit. Se lasa sosul sa se raceasca si apoi se adauga sunca, ouale, miezul de dovlecei, jumatate din cantitatea de cascaval ras, sare, piper si mararul tocat marunt. Se amesteca pana obtinem o pasta cu care umplem dovleceii. Intr-o tava unsa cu ulei asezam dovleceii si deasupra presaram restul de cascaval ras. Se coace 15 minute la foc mediu. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu smantana deasupra.

Citeste mai departe...
 

Plachie de crap

Imprimare E-mail
luni, 19 septembrie 2022

 1 crap de 2 kg, 5-6 cepe, 1 pahar ulei, 2-3 rosii, 2-3 ardei grasi, 250 ml vin, patrunjel verde, piper, sare.

 Se curata pestele, se spala si se taie bucati. Se unge cu zeama de lamaie, se potriveste de sare si piper. Se taie felii ardeii si ceapa. Rosiile se curata de pielite si se taie felii. Se spala si se taie marunt patrunjelul verde. Lamaile se curata de coaja si se taie felii. Intr-o tava se pune ulei, se asaza ceapa, ardeii, rosiile, patrunjelul verde. Ceapa se poate rumeni inainte. Peste legume se asaza pestele, se toarna vinul. Se da la cuptor la foc domol pentru 30 de minute, se unge cu sos pe deasupra, din cand in cand.

Citeste mai departe...
 

Friptura de vitel

Imprimare E-mail
luni, 12 septembrie 2022

 800 g muschi de vitel, 3-4 catei usturoi, marar verde, 1 castravete murat, slanina, piper, nucsoara, sare, 1 pahar vin alb, 2-3 linguri faina.

 Daca muschiul este prea mare in grosime se taie in doua, dar sa ramana unite cele doua jumatati. Se cresteaza, iar in aceste crestaturi se pun bucatele mici de slanina si usturoiul taiat feliute. Castravetele se taie felii si se asaza peste muschi, impreuna cu mararul taiat fin. Se condimenteza si apoi se ruleaza carnea. Se leaga bine cu ata alba si se prajeste pe toate partile. Dupa ce s-a prajit, se pune la fiert si se adauga vinul. Cand este gata se scoate carnea pe platou, iar in vin se face sos din faina.

Citeste mai departe...
 

Iahnie de dovlecei

Imprimare E-mail
luni, 05 septembrie 2022

 1 kg dovlecei, 100 ml ulei, 4 cepe, 500 g rosii, 2 lingurite faina, o legatura verdeata, sare, piper.

 Se curata dovleceii, se sareaza si se taie in bucati dupa care se lasa sa se scurga circa 15 minute. Sosul se prepara din cepe si rosii taiate si inabusite in ulei, faina, sare si piper. Dovleceii se prajesc in ulei si apoi se pun sa fiarba impreuna cu sosul circa 20 minute. La sfarsit se adauga verdeata taiata fin.

Citeste mai departe...
 

Supa de rosii cu branza

Imprimare E-mail
luni, 29 august 2022

 1,5 kg de rosii, 3 morcovi, 2 cepe, o telina mica, o lingurita zahar, ulei, sare, piper, o legatura patrunjel verde, 100 g orez, 1 ardei gras, 250 g branza telemea.

 Rosiile se pun cateva secunde in apa clocotita, apoi se scot si se curata de pielita, se dau pe razatoare sau se paseaza cu un robot de bucatarie. Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste la foc mic in putin ulei. Se adauga morcovii si telina tocate cubulete. Se mai calesc putin si se adauga un litru apa. Se lasa la fiert 10 minute. Se adauga apoi rosiile pregatite mai devreme si ardeiul tocat marunt. Se sareaza si se lasa la fiert 30-40 de minute, la foc mic. Se mai pune putina apa, daca este nevoie. Se adauga orezul fiert separat in putina apa. Se da un clocot, se pipereaza si se potriveste de sare. Se serveste rece, cu patrunjel tocat deasupra, cu cubulete de branza telemea si paine prajita.

Citeste mai departe...
 

Pulpe de pui inabusite

Imprimare E-mail
luni, 22 august 2022

 4 pulpe pui, o lingura unt, sare, 2 catei usturoi, o lingurita rasa boia de ardei dulce, 2 linguri vin sau otet de mere diluat, 2 linguri ulei, sare.

 Se pune intr-o cratita uleiul la incins, se adauga usturoiul pisat, pulpele si apa, apoi se presara sare. Se lasa sa se rumeneasca inabusit, cu capac, la foc domol. Se intorc pulpele pe toate partile sa se rumeneasca uniform, dar sa nu se prinda de cratita. Cand a scazut apa, se adauga boiaua, vinul si untul peste pulpe si se da la cuptor. Se servesc cu sosul lasat.

Citeste mai departe...
 

Stiuca în sos de smântâna

Imprimare E-mail
vineri, 12 august 2022

 O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci, 50 g unt, 1/2 pahar vin alb, o lingurita faina, 2 galbenusuri, 3 linguri smântâna, zeama de lamâie, patrunjel verde.

 Se curata stiuca si se pune într-o cratita cu ceapa si morcovul taiate felii, sare, piper, ciupercile, untul si vinul alb. Se fierbe 15 minute acoperit la foc potrivit. Se scot pestele si ciupercile, iar zeama se strecoara si se lasa sa mai scada, apoi se adauga faina, galbenusurile, smântâna si zeama de lamâie dupa gust. Se bate bine pe foc apoi se trece sosul prin sita peste stiuca si ciuperci. Se presara putin patrunjel verde.


Citeste mai departe...
 

Carne cu varza

Imprimare E-mail
luni, 08 august 2022

 1 kg varza, 500 g carne de porc, o ceapa, bulion de rosii, marar verde, 200 g smântâna.

 Se spala carnea, se taie bucati. Se opareste varza, se scoate si se lasa la racit, apoi se taie fideluta. Intr-o tava se pune un rând de varza taiata, se adauga ceapa taiata solzisori, apoi câteva bucati de carne, se pune putin bulion si se repeta straturile, ultimul fiind de varza. Se acopera compozitia cu bulion, marar taiat fin, ulei, putina apa si se da la cuptor. Când este gata se serveste cu smântâna.



Citeste mai departe...
 

Supa de vara

Imprimare E-mail
luni, 01 august 2022

 1 morcov, 1 patrunjel (radacina), 2 ardei grasi, o ceapa, o legatura patrunjel, 2 rosii, 2 linguri orez, 10 pastai fasole, 3 foi varza, o telina mica, 100 g cascaval, 1 ou, smântâna, unt sau ulei.

 Se curata legumele, se spala. Morcovul, patrunjelul si telina se dau prin razatoare. Intr-o oala se pune ulei, se lasa sa se înfierbânte, se adauga zarzavatul ras sa se caleasca usor la foc mic. Ceapa se toaca, ardeii se taie cubulete si se adauga peste zarzavatul din oala. Se pune apa si când începe sa fiarba adaugam si frunzele de varza întregi. Rosiile oparite se curata de pielita si se taie marunt. Se pune orezul spalat si se lasa sa fiarba. Când toate sunt bine fierte, se scoate frunza de varza, se pune patrunjelul tocat, se mai lasa sa dea un clocot. Dupa aceea se bate un ou cu smântâna, apoi se adauga în oala si se amesteca. Se lasa sa mai dea câteva clocote si se opreste focul. Când se serveste, se presara deasupra cascaval ras.

Citeste mai departe...
 

Dovlecei la cuptor

Imprimare E-mail
mari, 26 iulie 2022

 5 dovlecei mijlocii, 200 g cascaval ras, 4 rosii, ulei, sare, marar verde, unt, smantana.

 Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti, intorcandu-i mereu. Se ia un vas de sticla incasabil sau o cratita si se asaza un rand de dovlecei prajiti, un rand de cascaval, un rand de felii de rosii si tot asa pana se termina cu un rand de dovlecei deasupra, peste care se pun cascaval si verdeata. Se adauga bucatele de unt si smantana. Se dau pentru aproximativ 15 minute la cuptor.

Citeste mai departe...
 

Salau cu ciuperci

Imprimare E-mail
mari, 19 iulie 2022

 1 kg salau, 3 cepe, 500 g ciuperci, marar verde, patrunjel verde, 1 pahar vin, sare, piper, ulei, o lamaie.

 Se curata pestele si se taie bucati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala, se taie felii si se fierb inabusit cu ulei, sare, piper, pana scade apa ce o lasa. Intr-o tava punem ciupercile dupa ce le-am amestecat cu patrunjel si marar tocat marunt, asezam deasupra bucatile de peste si turnam un pahar cu vin. Tava se da la cuptor sa fiarba pana ce pestele este moale. Se lasa sa se rumeneasca putin si se serveste cu felii de lamaie.

Citeste mai departe...
 

Gris cu fructe

Imprimare E-mail
luni, 11 iulie 2022

 500 ml lapte, 200 g gris, 3-4 linguri zahar, o lingura unt, pesmet, vanilie, coaja de lamaie, scortisoara, fructe din compot fara samburi.

 Se pune grisul cu laptele sa fiarba cu zahar, vanilie si coaja de lamaie rasa, amestecandu-se mereu sa nu se prinda si se fierbe pana se ingroasa. Se amesteca apoi cu fructele si se rastoarna pe un platou. Se rumenesc in unt sau ulei 3-4 linguri cu pesmet, se amesteca fara sa se arda. Se da deoparte, se pune zahar si scortisoara, se amesteca, se toarna peste gris. Cine doreste serveste si cu frisca.


Citeste mai departe...
 

Bors de verdeata

Imprimare E-mail
luni, 11 iulie 2022

 3-6 legaturi loboda rosie, 3-4 fire ceapa verde, leustean, marar si patrunjel verde, orez, 1 ou, 200 g smantana, sare, 1 litru apa, 1 litru bors proaspat.

 Se pune in oala apa sa fiarba. Zarzavatul spalat bine, ceapa tocata marunt, cu tot cu codite si orezul spalat se pun in oala. Cand sunt fierte, se adauga loboda si verdeata spalate si tocate. Se pune borsul fiert separat, se bate oul cu smantana, se toarna in bors si se mai fierbe cateva minute.

Citeste mai departe...
 

Bulz cu ochiuri

Imprimare E-mail
luni, 27 iunie 2022

 500 g malai, 400 g branza de burduf, 50 g unt, 150 g smantana, sare, 5 oua.

 Dupa ce s-a facut mamaliga, se ia din ea cate un polonic mic in care se face la mijloc un orificiu unde se pune branza. Se fac bulzuri, se asaza intr-o tava, se pune deasupra untul si se dau la cuptor pentru a se rumeni. Se servesc cu smantana deasupra si cu cate un ou ochi.

Citeste mai departe...
 

Bors de cartofi noi

Imprimare E-mail
luni, 20 iunie 2022

 500 g cartofi, 1 morcov, 1 patrunjel, o ceapa, leustean, marar, 1/2 lingurita boia, 200 g smantana, 2 linguri ulei.

 Cartofii se spala si se pun la fiert, cu tot cu coaja. Legumele se curata, se spala, se taie cubulete, se pun la fiert in apa fierbinte, se adauga ceapa taiata marunt. Cand legumele sunt fierte, se adauga cartofii curatati de coaja si taiati sferturi. Se lasa sa mai fiarba la foc mic. Cand sunt gata, se adauga leusteanul si mararul, taiate marunt. Se acreste dupa gust. La masa, se serveste cu smantana.

Citeste mai departe...
 

Ficatei de pasare in sos

Imprimare E-mail
mari, 14 iunie 2022

 Ficatei de pasare, suc de lamaie, ulei, pesmet, 2 catei de usturoi, patrunjel verde, paste fainoase.

 Se prajesc ficateii in ulei, fara sare. Cand s-au rumenit, se scot pe o farfurie. Se prepara un sos din ulei, suc de lamaie, putin pesmet fin, usturoi zdrobit, apa sau supa, se bate bine cu telul. Se pune intr-o cratita si se fierbe pana se leaga. In acest sos se pun ficateii si patrunjel verde tocat. Se lasa sa fiarba putin, se amesteca continuu.

Citeste mai departe...
 

Stiuca rasol

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2022

 1,5 kg stiuca, zarzavat de supa, 3 foi de dafin, 50 ml ulei, o lamaie, o ceasca vin alb, patrunjel verde, sare, piper.

 Pestele se curata, se spala si se sareaza. Se pune la fiert zarzavatul cu 1 litru de apa si mirodeniile. Cand este gata, se toarna vinul si uleiul, se pune pestele si se da din nou la fiert pentru 15-20 minute. Daca rasolul se serveste cald, se scoate imediat din zeama cand este gata si se serveste pe un platou cu zarzavat presarat cu patrunjel verde si stropit cu zeama de lamaie. Daca rasolul se serveste rece, se adauga maioneza.

Citeste mai departe...
 

Paste cu busuioc

Imprimare E-mail
luni, 30 mai 2022

 1 pachet spaghetti, branza feta, 3-4 rosii, 150 g masline, 1 castravete verde, busuioc, piper, sare, ulei de masline.

 Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei. Intre timp se taie cubulete branza, rosiile, iar castravetele verde rondele subtiri. Cand au fiert pastele, se scurg, se clatesc, se amesteca bine cu o lingura de ulei de masline, apoi cu toate celelalte ingrediente. Se orneaza cu masline si se presara deasupra busuioc tocat fin.

Citeste mai departe...
 

Pui cu vinete

Imprimare E-mail
luni, 23 mai 2022

 1 pui, 100 g unt, 3 cepe, 2 ardei grasi, 3 rosii, 2 vinete potrivite, o legatura verdeata, sare.

 Puiul se taie bucati, se sareaza si se caleste in 50 g unt. In untul ramas de la pui se caleste ceapa tocata marunt si ardeii taiati julien. Se stinge cu rosiile taiate felii si se toarna peste bucatile de carne. Vinetele se curata, se taie felii, se calesc in restul de unt, se scurg bine, se adauga la carne si se da vasul la cuptor timp de 25 minute. La sfarsit se pune si verdeata tocata.

Citeste mai departe...
 

Chiftele cu ton in crusta de seminte

Imprimare E-mail
luni, 16 mai 2022

 250 g ton maruntit, 2 oua, 2 cartofi, 2 morcovi, 3 catei de usturoi, patrunjel si marar verde, 2 linguri gris, zeama de la jumatate de limeta, seminte de in si susan.

 Legumele se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Intr-un bol se pune tonul, legumele razuite, verdeata tocata marunt, ouale, zeama de la limeta si se amesteca totul bine. Se adauga si grisul, omogenizand bine compozitia. Cu mainile usor umede se ia cate putin din compozitie si se formeaza chiftele, care se dau prin semintele de in si susan. Se pun bilutele obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru de aproximativ 45 minute.

Citeste mai departe...
 

Peste oceanic cu vinete

Imprimare E-mail
luni, 09 mai 2022

 1 kg peste oceanic, 3 vinete, 500 g rosii, 150 ml ulei, 1/2 pahar lapte, o lingura faina, 3 linguri unt, 2 oua, sare, usturoi, cimbru.

 Vinetele se curata, se portioneaza, se sareaza si dupa 30 de minute se spala si se storc. Se dau prin faina, se prajesc in ulei si se asaza una langa alta intr-o tava unsa cu unt. Separat, se curata rosiile, se zdrobesc, se soteaza in ulei cu cimbru si usturoi tocat si apoi se strecoara. Se face un sos alb care se amesteca bine cu 2 oua crude si cu sare. Pestele se curata, se spala, se taie felii si se fierbe cateva minute in putina apa si sare. Se asaza totul in tava cu vinete, deasupra turnandu-se sosul alb si apoi se da totul la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Citeste mai departe...
 

Conopida gratinata

Imprimare E-mail
luni, 02 mai 2022

 1 kg conopida, 200 g kaizer, 50 g cascaval ras, 200 g smantana, sare, piper.

 Conopida se desface buchetele mici, se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas se pune conopida bine scursa de apa si se asaza felii de kaizer printre ea. Se toarna sman-tana, se presara cascaval, piper si se lasa la cuptor pentru 30 de minute.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 22 din 2353

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Materia intunecata a omorat dinozaurii? (2)
» Ce s-a intamplat cu creierul lui Kennedy?
» NASA va studia fenomenul OZN
» Dovlecei umpluti cu legume
» Perfectiunea rujurilor
» Orase-parcuri pe mapamond
» Manastirea Lepsa
» Povesti nepovestite din tablouri
» Stupii de piatra
» Comoditate – risc pentru sanatate
» Nu pierde adevarul
» In Vestul Salbatic nu era deloc ca-n filme
» Horoscopul saptamanii: 26 septembrie – 2 octombrie 2022
» 22 septembrie 1882 – S-a nascut feldmaresalul german Wilhelm Keitel
» Tema: „FERESTRE”
» Materia intunecata a omorat dinozaurii?
» Masacrul de la Tulsa, un episod intunecat din istoria Americii
» Comentarii privind audierea din Congres
» Plachie de crap
» Exercitii pentru o postura eleganta
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9