Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 2 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Cotlete de vitel pane

Imprimare E-mail
joi, 13 februarie 2020

 6 cotlete, o lingura faina, 2 oua, 2 linguri pesmet, sare.

 Se taie cotletele groase de 2 cm. Se indeparteaza bucatica de os de la sira spinarii si pielita din lungul osului. Se scurteaza si costita daca este prea lunga. Se sareaza. Se dau prin faina, ou si pesmet. Se prajesc ca si snitelul vienez. Se servesc cu cartofi, sau cu alte legume.

Citeste mai departe...
 

Castraveti umpluti cu carne

Imprimare E-mail
duminică, 09 februarie 2020

 8-12 castraveti, 400 g carne porc, o ceapa, 1/2 cana lapte, 50 g unt, 50 g slanina, 100 g smantana, 100 g pasta de rosii, 50 g faina, piper, sare, verdeata.

 Se aleg castraveti mijlocii si grosi, la care se taie marginile, apoi se introduc in apa sarata si clocotita. Se scot din oala si se pun in apa rece. Se scurg pe o sita. Se goleste interiorul castravetilor cu o lingurita. Pentru umplutura, carnea se toaca impreuna cu ceapa calita, se amesteca cu sare, piper si lapte sau apa. Cu acest amestec se umplu castravetii si se asaza intr-o cratita pe felii de slanina sau fleica. Se adauga supa de la carnea care a fiert, smantana, pasta de rosii si se fierb acoperit, la foc potrivit, circa 30 minute. Se ia de pe foc, se scurge sosul in alt vas in care se adauga putina faina desfacuta cu apa rece si apoi cu supa, se pune sare si piper. Se aduce la fierbere, apoi se toarna din nou peste castraveti si se mai da in clocot o data. Se serveste cu verdeata tocata marunt.

Citeste mai departe...
 

Cotlet de porc cu legume

Imprimare E-mail
joi, 30 ianuarie 2020

 4 cotlete de porc, 80 g untura, 300 g ceapa, o lingurita boia dulce, 400 g rosii, sare, piper, 80 g orez, 2 ardei grasi, verdeata.

 Carnea sarata si piperata se prajeste pe ambele parti in untura incinsa, apoi se scoate pe o farfurie. In untura ramasa se caleste ceapa curatata si taiata foarte marunt. Se adauga boiaua si se stinge cu apa fierbinte sau supa de carne. In acest amestec se asaza feliile de carne prajite si se fierb impreuna 20 minute. Se pun apoi orezul, rosiile taiate felii, ardeii curatati de coaja si taiati felii, sare, verdeata si atata apa fierbinte cat va fi necesara pentru absorbirea orezului. Toate acestea se amesteca usor. Cratita se da la cuptor. Cand este gata se serveste cu verdeata presarata deasupra.

Citeste mai departe...
 

Legume asortate cu smantana

Imprimare E-mail
marți, 28 ianuarie 2020

 3 morcovi, 2 cartofi, o conopida, 250 g fasole, 2 dovlecei, 250 g branza rasa, 1/2 pachet unt, o cutie smantana.

 Legumele se taie si se pun la fiert, pe rand, in atata apa cat sa le acopere. Cand sunt fierte, se strecoara si se asaza in straturi, intr-un vas termorezistent uns cu unt. Fiecare strat se presara cu branza rasa, adaugandu-se putin unt. Ultimul strat se acopera cu smantana. Se lasa vasul la cuptor pana ce compozitia e rumenita.

Citeste mai departe...
 

Fasole verde in aluat

Imprimare E-mail
miercuri, 15 ianuarie 2020

 500 g fasole verde, 6-7 linguri faina, 1 ou, o lingura ulei, 200 ml bere, sare, piper, ulei.

 Se prepara un aluat de clatite, inlocuind laptele cu bere, dupa care se pune deoparte. Aluatul trebuie sa fie mai consistent decat cel obisnuit. Intre timp, se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita, in care se poate adauga, dupa preferinta, o ceapa si o felie de lamaie. Se lasa sa fiarba 15-20 minute, dupa care se strecoara. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se toarna fasolea in castronul cu aluatul de clatite, se amesteca usor, apoi se prajeste in tigaie, bucata cu bucata, pe ambele parti, pana cand capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti.

Citeste mai departe...
 

Salata de fasole verde cu iaurt

Imprimare E-mail
joi, 09 ianuarie 2020

 1/2 kg fasole verde, 200 g iaurt, 50 g smantana, 1 lingurita otet, 1 legatura marar, sare, piper.

 Se curata fasolea, se taie bucati si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert se strecoara si, calduta, se amesteca impreuna cu sosul preparat din iaurtul batut cu smantana, otet, sare, piper si marar. Se serveste rece.

Citeste mai departe...
 

Fascinatia divinului rubin

Imprimare E-mail
marți, 07 ianuarie 2020

Din cele mai vechi timpuri pietrele pretioase, creatii ale lumii minerale, ne farmeca prin frumusete. Rubinul era numit de expertii Evului Mediu „fluviu divin al paradisului terestru”.

Citeste mai departe...
 

Crochete din peste afumat

Imprimare E-mail
miercuri, 18 decembrie 2019

 500 g peste afumat, 1-2 chifle, 100 ml lapte, o legatura patrunjel.

 Se ia pestele afumat, se curata de piele, se dezoseaza, se desface in bucatele mici si se amesteca bine cu painea inmuiata in lapte si cu patrunjelul tocat. Daca mai e cazul, se pune sare. Se formeaza rulouri, se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Citeste mai departe...
 

Telina umpluta

Imprimare E-mail
miercuri, 11 decembrie 2019

 2 teline mici, 3 lingurite orez, o legatura patrunjel, 2 oua, 250-300 ml suc de rosii, 3-4 linguri unt.

 Se curata radacinile de telina, se spala si se scobesc. Miezul se toaca marunt, se amesteca bine cu putin orez, patrunjel, sare si piper. Aceasta compozitie se prajeste in 3-4 linguri de grasime. Separat se fierb doua oua tari si dupa ce s-au racit se toaca marunt si se amesteca bine cu compozitia prajita. Se umplu telinele cu acest amestec, se prajesc putin, apoi se asaza intr-o cratita. Deasupra se toarna sucul de rosii, dupa care vasul se da la cuptor si se lasa pana se inmoaie telina.

Citeste mai departe...
 

Peste cu castraveti acri

Imprimare E-mail
miercuri, 04 decembrie 2019

 800 g peste, 4 castraveti in otet, 80 g masline, 100 g arpagic, 1/2 cana ulei, o foaie de dafin, o lamaie, piper, sare.

 Ceapa taiata felii subtiri se inabusa in ulei adaugand cate putina apa, apoi sare si piper. Pestele curatat se taie felii mai groase si se pune in cratita cu ceapa, apoi se adauga maslinele fara samburi si castraveciorii taiati cubulete. Se acopera cu apa si se fierbe la foc mic cu foaia de dafin. O jumatate de lamaie se stoarce in mancare iar restul se adauga felii. Dupa un clocot se poate servi.

Citeste mai departe...
 

Budinca rece de legume

Imprimare E-mail
miercuri, 27 noiembrie 2019

 1 morcov, o telina, 250 g mazare, 10-15 pastai fasole verde, o ceapa, o lingura cu vârf de faina, 6 oua, o cescuta lapte, 150 g cascaval ras, sare, piper.

 Morcovul si telina, spalate si taiate cubulete mici, se pun la fiert, impreuna cu mazarea si fasolea, in apa clocotita cu sarea. Dupa ce au fiert se pun pe o sita sa se scurga. Ouale se bat cu faina, se subtiaza cu putin lapte, se amesteca cu cascavalul (consistenta aluatului trebuie sa fie ca pentru clatite) si se lasa sa se odihneasca. Intre timp se toaca ceapa marunt si se caleste putin in unt. Când este destul de inmuiata se amesteca bine cu aluatul si legumele scurse. Compozitia se sareaza, se pipereaza dupa gust si se toarna intr-o cratita bine unsa cu unt, care se asaza in alta cratita cu apa clocotita si impreuna se pun la cuptor la foc potrivit, 25-30 minute, sa se rumeneasca. Când budinca este gata, se rastoarna pe o farfurie si se serveste rece.

Citeste mai departe...
 

Crap umplut cu arpagic

Imprimare E-mail
joi, 21 noiembrie 2019

 1 kg crap, 80 ml ulei, 20 arpagic, o lingura faina, 300 ml vin rosu, 4 catei usturoi, frunze de dafin, sare, piper, patrunjel verde.

 Pestele se curata, se spala si se taie bucati potrivite, se sareaza si se lasa o jumatate de ora la rece. Se pregateste sosul intr-o cratita calind arpagicul in ulei pâna se rumeneste usor, apoi se presara faina, se amesteca putin, se adauga vinul, foile de dafin, patrunjelul verde tocat, usturoiul pisat, piper si sare dupa gust. Se fierbe sosul aproximativ 20 de minute dupa care se adauga bucatile de peste. Se da cratita la cuptor incins pâna se rumeneste pestele.

Citeste mai departe...
 

Paste cu legume

Imprimare E-mail
miercuri, 13 noiembrie 2019

 100 g paste, 200 g broccoli, 1 fir praz, 1 dovlecel, 2 rosii, 1 ardei, ketchup, otet, ulei, sare.

 Se pun pastele la fiert in apa cu sare, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Broccoli se desface in buchetele mici si se opareste in apa fiarta. Separat se opareste si dovlecelul taiat cubulete. Prazul se taie felii subtiri, rosiile si ardeiul se taie in cuburi. Se amesteca totul, se adauga ketchup, sare, ulei si otet dupa gust.

Citeste mai departe...
 

Antricot de vaca in sos de tarhon

Imprimare E-mail
marți, 05 noiembrie 2019

 750 g antricot de vaca, 100 ml ulei, 3 cepe, o legatura tarhon, 75 g unt, 50 ml otet, o lingurita zahar, piper, sare.

 Antricotul se taie felii, care se bat bine, se sareaza si se frig pe gratar. Ceapa se taie marunt si se fierbe cu 100 ml apa, otet, sare, piper, zahar si tarhonul tocat fin. Dupa ce apa a scazut la jumatate, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se adauga untul, amestecandu-se bine. Acest sos se toarna peste antricoate si se serveste cand inca mai este cald.

Citeste mai departe...
 

Chiftelute de legume

Imprimare E-mail
miercuri, 30 octombrie 2019

 750 g zarzavat: cartofi, morcov, o felioara de telina, o bucatica de patrunjel radacina, 125 g mazare verde, 125 g fasole verde, 3 oua, faina cat cuprinde, o ceapa mica, 200 g unt cu ulei, o legatura patrunjel verde, cateva cozi de ceapa, sare, piper.

 Se fierbe zarzavatul impreuna, inafara de mazare si fasole care se fierb separat. Cand zarzavatul este fiert, se scurge apa si se da fierbinte prin sita. Dupa ce se raceste, se amesteca acest piure cu un ou. Se scurge de apa mazarea si fasolea fiarta. Se taie fasolea in romburi mici. Se amesteca fasolea si mazarea cu piureul de zarzavat, fara sa frecam, se pune apoi faina, patrunjelul verde tocat si putina ceapa prajita, cateva codite de ceapa verde. Se amesteca totul impreuna si se fac chiftelute potrivit de mari: lunguiete sau rotunde. Se dau prin faina si se prajesc in unt cu ulei.

Citeste mai departe...
 

Budinca de carne

Imprimare E-mail
marți, 22 octombrie 2019

 200 g carne porc, 400 g carne berbec, sare, 5 oua, 100 g paine, 200 g ciuperci, 3 linguri bulion, 3 linguri smantana, 2 linguri branza rasa.

 Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou, paine inmuiata in lapte si ciupercile tocate. Toata compozitia se pune intr-o cratita unsa cu grasime si se lasa in cuptor aproximativ 40 de minute. Ouale fierte se taie in felii, se aranjeaza pe deasupra budincii atunci cand aceasta este aproape gata. Din smantana, bulion si branza rasa pregatim un sos picant pe care-l turnam peste budinca. Se mai lasa cratita 10 minute in cuptor.

Citeste mai departe...
 

Sufleu de conopida

Imprimare E-mail
marți, 15 octombrie 2019

O conopida de aproximativ 500 g, 3 oua, 400 ml lapte, 3 linguri faina, 60 g unt, 200 g cascaval, putin pesmet, sare.

 Se desface conopida in buchetele mici, care se fierb in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se prepara sosul. Untul se incinge, se pune faina si se amesteca energic, sa nu formeze cocoloase. Se adauga putin cate putin laptele, amestecand mereu. Se potriveste de sare, se adauga nucsoara macinata si se lasa la foc mic sa fiarba. Se pune cascavalul ras si se amesteca. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit se pun albusurile batute spuma tare si se amesteca usor. Se unge un vas cu unt, apoi se tapeteaza cu pesmet. Se adauga buchetelele de conopida, se toarna amestecul cu oua si deasupra se presara putin cascaval ras deasu-pra. Se da la cuptor, la foc mic, aproximativ 30 de minute.

Citeste mai departe...
 

Peste a la grec

Imprimare E-mail
miercuri, 09 octombrie 2019

 1,500 kg peste, 1 kg rosii, o ceapa, o lamaie, 5 catei usturoi, 500 g spanac, 5 lingurite patrunjel tocat, 5 lingurite marar tocat, 5 linguri ulei, 2 cepe verzi, sare, piper.

 Se curata pestele si daca este mare se taie in bucati. Ceapa se taie, usturoiul se piseaza si se prajesc in ulei incins, intr-o cratita adanca. Apoi se pun rosiile taiate in bucati mici, curatate de seminte. Se adauga spanacul taiat, precum si ceapa verde taiata. Se caleste totul pana se inmoaie apoi se presara marar si patrunjel, sare si piper. Se toarna putina apa rece, se acopera cu un capac si se lasa sa dea in clocot. Pe urma se pune pestele in cratita, acoperindu-l cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand pestele se inmoaie si sosul se ingroasa, se pune mancarea pe  farfurii si se garniseste cu felii de lamaie.

Citeste mai departe...
 

Ciulama de ciuperci

Imprimare E-mail
miercuri, 02 octombrie 2019

 1 kg ciuperci, 2 linguri unt, 2 linguri faina, sare, piper.

 Se curata si se spala bine ciupercile, apoi se fierb in apa cu putina sare. Se prajeste usor faina in unt si se stinge cu o ceasca din zeama in care au fiert ciupercile. Se lasa sa fiarba incet pana ce sosul este potrivit de gros. Se amesteca cu ciupercile, se potrivesc de sare, piper si se lasa sa dea impreuna cateva clocote. Se serveste imediat.

Citeste mai departe...
 

Piept de curcan umplut

Imprimare E-mail
miercuri, 18 septembrie 2019

 1/3 praz, 1/2 lamaie, 50 ml ulei, 1/2 lingurita sare, 250 ml apa, 2 bucati piept de curcan, 350 g ciuperci (din conserva), 1/2 lingurita piper, 150 g masline, 1/2 lingurita rozmarin uscat, 100 g sunculita, o legatura usturoi verde, 1/2 lingurita patrunjel uscat, 200 ml vin alb.

 Pieptul de curcan se spala si se taie pe lungime. Se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza si pipereaza, apoi se stropeste cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se presara rozmarin. Intr-o tigaie se caleste ceapa in ulei, se adauga apoi sunculita taiata marunt si mai apoi ciupercile taiate. Se calesc si se lasa sa scada la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se adauga maslinele taiate marunt, piperul, sarea si patrunjelul uscat. Dupa ce acest amestec s-a racit, se pune peste pieptul de curcan, se ruleaza si se leaga cu sfoara. Se pune pieptul de curcan intr-o tava, se unge cu putin ulei, apoi adaugam vinul si apa. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si lasam la cuptor timp de 2 ore, la foc mic.

Citeste mai departe...
 

Chifle cu anason

Imprimare E-mail
joi, 12 septembrie 2019

 120 ml ulei, 500 g faina, drojdie cat o nuca dizolvata in putin lapte indulcit, o lingurita sare, 2 linguri zahar, 150 ml lapte, 1 1/2 lingurita anason.

 Se prepara din ingredientele de mai sus un aluat bine framantat. Se modeleaza din el aproximativ 30 de chifle si se asaza intr-o tava. Se ung cu ou si se presara putin chimen. Se da tava la cuptor si se coc pana devin frumos rumenite.

Citeste mai departe...
 

Musaca de vinete

Imprimare E-mail
miercuri, 04 septembrie 2019

 750 g carne, 3 vinete mari, 400 g rosii, verdeata, 1 ardei gras, 300 ml ulei, o ceapa mare, sare, piper, zeama de carne.

 Se curata carnea de pielite, se spala si se toaca. Se taie marunt ceapa, se prajeste in putin ulei incins, apoi se amesteca si carnea cu ceapa, lasandu-le sa se caleasca bine impreuna. La urma se adauga sare. Vinetele se taie felii, in lung, necuratate de coaja, se sareaza si se lasa pe un fund pana se inmoaie. Se incinge uleiul la foc iute, se tavalesc feliile de vinete in putina faina, se scutura si se prajesc. Se aranjeaza jumatate din vinete pe fundul unei tavi. Peste vinete se intinde carnea, cateva rosii, verdeata, putin piper si ardei gras tocat marunt. Deasupra se pun restul de vinete si se toarna putina zeama de carne. Se curata rosiile de pielita, se taie felii, se scot semintele si se asaza peste vinete, apoi se da tava la cuptor pentru o ora. Cand musacaua a scazut bine, se scoate, se lasa putin sa se racoreasca si se serveste.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 22 din 2260

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cand papusile iubesc
» Baieti (tot) rai, chiar si in prag de pensie
» Si totusi, de ce au disparut dinozaurii?
» Istorie tragi-comica
» Apar tot mai multi martori
» Cotlete de vitel pane
» Ten luminos
» Pirati informatici... de stat
» Schitul Darvari
» O „Mona Lisa” in filigran
» Imblanzitorii de paianjeni
» „Maladia sucurilor” – un flagel mondial
» Horoscopul saptamanii: 17-23 februarie 2020
» 13 februarie 1766 – S-a nascut Thomas Malthus
» Tema: „CERBUL”
» Artemis, drumul spre Luna
» „Doctor Jivago”, arma secreta din timpul Razboiului Rece
» Noutati privind o faimoasa intalnire OZN
» Castraveti umpluti cu carne
» Ten deshidratat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9