Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 17 Jan 2022
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 7 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Buze senzuale

Imprimare E-mail
luni, 10 ianuarie 2022

Cercetatori in sfera frumusetii feminine sugereaza pasii corecti ai ritualului unor buze stralucitoare.

Citeste mai departe...
 

Crap cu nuci si stafide

Imprimare E-mail
luni, 20 decembrie 2021

 1 crap de 1-1,5 kg, o cana orez, o ceapa, 50 ml ulei, 150 g nuci pisate, 50 g stafide, sare, piper, patrunjel verde.

 Se face umplutura pentru crap din orezul prajit in ulei cu ceapa, care se pune apoi la fiert. Cand este gata, se adauga sare, piper, patrunjel, nucile, stafidele si se amesteca bine. Se da in cateva clocote apoi se lasa deoparte. Se curata crapul si  se umple cu compozitia de mai sus. Deasupra se toarna putin ulei si se da la cuptor.

Citeste mai departe...
 

Ciuperci cu sos de vin

Imprimare E-mail
luni, 13 decembrie 2021

 500 g ciuperci, 2 cepe, 150 ml ulei, o lingura faina, 2 linguri pasta de rosii, 100 ml vin, 6 oua, o legatura verdeata, sare, piper.

 Se taie felii ciupercile si se calesc in ulei cu faina; se sting cu vin, pasta de rosii si putina apa. Se fierb la foc potrivit aproximativ 20 de minute iar la urma se adauga verdeata, sare si piper. In sosul care se formeaza se pun ouale fierte cleioase si se mai da un clocot.

Citeste mai departe...
 

Muschi de miel cu brânza

Imprimare E-mail
luni, 06 decembrie 2021

 Muschi de miel, 200 g brânza feta, 250 g sunca, piper, ulei.

 Muschiului i se face o gaura la mijloc folosind coada unei linguri lungi de lemn. Apoi, cu ajutorul aceleiasi cozi de lingura, se umple muschiul cu brânza farâmitata. Se presara muschiul cu piper, apoi se infasoara cu sunca, se leaga si se pune in tava de copt. Se stropeste cu ulei, se mai pun 2-3 linguri de ulei in tava si se lasa la cuptor pentru 20 de minute.

Citeste mai departe...
 

Praz cu masline

Imprimare E-mail
luni, 29 noiembrie 2021

 4 fire praz, 150 g masline cu sâmburi, o ceapa, 250 ml suc de rosii, 2 linguri ulei, o lamâie, patrunjel, sare.

 Partea alba de la praz se taie in bucati de 3-4 cm, se pun intr-o strecuratoare si se toarna apa clocotita peste ele, lasându-le apoi la scurs. Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa tocata, se adauga prazul scurs si se mai lasa 5 minute. Se toarna apa cât sa se acopere prazul, se adauga maslinele si se lasa 20 de minute la fiert, acoperind cratita cu un capac. Se adauga sucul de rosii, lamâia taiata felii si se mai fierbe 10 minute dupa care se potriveste de sare. La sfârsit se pune patrunjel tocat.

Citeste mai departe...
 

Aripioare cu miere si ghimbir

Imprimare E-mail
luni, 29 noiembrie 2021

 25 aripioare de pui, o legatura ceapa verde, 5 linguri miere, 2 linguri sos de soia, 1 ardei iute rosu, o bucata de 2 cm ghimbir ras, câteva crengute cimbru.

 Se amesteca toate ingredientele pentru marinata intr-un castron. Se pun aripioarele de pui curatate intr-o tava si se toarna sosul peste carne. Aveti grija ca aripioarele sa fie asezate intr-un singur strat, pentru ca sosul sa ajunga in mod egal pe fiecare aripioara de pui. Se acopera tava cu folie alimentara si se da la rece. Se lasa aripioarele la marinat, la frigider, 24 de ore. Se incinge o tigaie sau gratarul si se prepara aripioarele circa 15-20 de minute, intorcând carnea cât mai des, pentru a se patrunde bine. Se pot baga la cuptor 10 minute, daca vreti sa se formeze o crusta perfecta si aurie pe aripioare.

Citeste mai departe...
 

Peste umplut

Imprimare E-mail
luni, 15 noiembrie 2021

 1 peste de 2 kg, 1 kg ciuperci proaspete, 1 dovlecel, 100 g arpacas, o ceapa, 3 catei usturoi, 200 g unt, o lingura bulion, 1 litru vin alb, patrunjel, sare, piper.

 Arpacasul se pune la inmuiat in apa de seara pâna dimineata. Pestele spalat se taie pe spate, pâna la cap, fara a-l desparti, se presara cu sare la interior si exterior. In unt topit se pun ciupercile taiate mai mare, arpacasul scurs de apa, ceapa si usturoiul maruntit. Se lasa 5 minute, se adauga bulionul desfacut cu putina apa. Se lasa 10 minute pe foc si, la final, se adauga sare, piper si patrunjel. Se umple pestele asezat deja intr-o tava unsa cu ulei, se pune si dovlecelul taiat cubulete, se toarna vinul si se da la cuptor pentru o ora. Din când in când, se stropeste pestele cu sosul care se formeaza in tava.

Citeste mai departe...
 

Musaca de cartofi

Imprimare E-mail
luni, 08 noiembrie 2021

 800 g carne tocata, 100 ml suc de rosii, 400 g branza telemea, 100 g unt, 200 ml lapte, 100 g cascaval, 1 kg cartofi, 2 cepe, ulei, sare, piper.

 Se toaca cepele marunt si se calesc in 4 linguri cu ulei. Se adauga carnea tocata, sare, piper dupa gust si se toarna sucul de rosii. Se lasa pe foc mic pana se patrunde carnea si scade. Se curata cartofii si se fierb. Se scot din apa, se paseaza si se freaca bine cu untul si laptele. La final se adauga branza rasa. Se unge cu unt o tava. Se intinde o treime din cantitatea de carne si se acopera cu o treime din cantitatea de piure. Se repeta operatia de inca doua ori, pastrand proportiile. Deasupra va fi un strat de piure, pe care se presara putin cascaval ras. Se coace 20 minute la foc moderat.

Citeste mai departe...
 

Somon cu sos de portocale si ghimbir

Imprimare E-mail
luni, 01 noiembrie 2021

  4 bucati somon, zeama de la 2 portocale, 4-5 rondele ghimbir, 200 ml smantana pentru gatit, 75 g branza cu mucegai, sare, piper, ulei de masline.

 Se pune somonul intr-o tigaie, iar peste el se toarna zeama de portocala, pana cand il acopera. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa dea in clocot, se adauga rondelele de ghimbir si uleiul. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba putin, pana scade putin sosul. Se intorc bucatile de somon, dupa care se scot din tigaie. Peste sosul ramas se toarna smantana lichida pentru gatit si branza cu mucegai data pe razatoare, se condimeteaza si se lasa sa dea cateva clocote. Se serveste somonul cu sosul de smantana.

Citeste mai departe...
 

Scrumbie cu sos tomat

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

 1 kg scrumbie, 2 oua, o lingurita otet, pesmet, unt, 100 g sos tomat, piper, sare.

 Pestele se spala, se curata, se scot capetele si sira spinarii, se sareaza si se pipereaza. Se bat ouale cu otet. Scrumbiile se dau prin faina, prin ou, pesmet si se prajesc in unt fierbinte. Cand sunt gata, se asaza pe un platou si se toarna peste ele sos tomat.

Citeste mai departe...
 

Dormiti suficient?

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

Multe studii recente au relevat existenta unei corelatii intre durata somnului nocturn si aparitia unor suferinte. Un studiu al cercetatorilor italieni a evidentiat faptul ca riscul obezitatii creste cu 55% cand se doarme mai putin de cinci ore pe noapte.

Citeste mai departe...
 

Tocana de vitel

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

 600 g carne vitel, 3 cartofi, 150 g mazare, 200 g ciuperci, o ceapa, 2 catei de usturoi, 150 ml vin rosu, 3 linguri ulei, 2 foi dafin, 100 g faina, sare, piper.

 Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, se pun intr-un vas cu apa rece. Carnea se taie cuburi care se trec prin faina avand grija sa in-departam excesul. Intr-o tigaie incapatoare punem ceapa tocata la calit in ulei, lasand 2 minute si apoi punem carnea. Dupa ce aceasta si-a schimbat culoarea, turnam vinul, foile de dafin si sare, lasand la fiert 10 minute, dupa care adaugam cartofii si usturoiul continuand fierberea. Ciupercile proaspete taiate cuburi mici se pun intr-o tigaie tinandu-le pe foc aproximativ 10 minute pana se evapora apa pe care si-o lasa. Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga mazarea si ciupercile lasandu-le pe foc 15 minute. Potrivim de sare, piper si servim.

Citeste mai departe...
 

Varza cu piept afumat

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

 1 kg varza acra, 200 g piept de porc afumat, un cub concentrat vita, 2 cepe, 5 linguri ulei, piper boabe, foi de dafin.

 Varza se spala si se gusta. Daca este prea acra, se fierbe 10 minute, apoi se scurge si se taie fideluta. Intr-o cratita incapatoare amestecam 250 ml apa, 2 linguri ulei, piper, foi de dafin si cubul de concentrat si varza lasand 20 de minute pe foc. Pieptul de porc si ceapa tocata se calesc si se toarna peste varza. Se lasa la fiert circa 25 de minute pana ce varza este fiarta.

Citeste mai departe...
 

Supa de peste

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

 700 g peste, 2 cepe, 1 ou, 2 foi de dafin, câteva cuisoare, o lingura mustar, 2 litri a-pa, o lingura otet, sare, piper.

 Pestele se curata si se spala. Intr-o oala se pune apa, sare, piper, otetul, ceapa tocata, foile de dafin, cuisoarele si pestele. Se lasa sa fiarba la foc mic 20 minute. Se strecoara iar carnea se curata de oase si se zdrobeste impreuna cu ceapa. Compozitia rezultata se amesteca intr-un castron cu oul si mustarul. Peste aceasta se toarna supa clocotita.

Citeste mai departe...
 

Pui cu sparanghel

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

 1 pui, 2 cepe, 500 g sparanghel, 150 g suc de rosii, marar, usturoi, sare, piper.

 Puiul se taie bucati, se asaza intr-o cratita cu capac, se condimenteaza si se introduce la cuptor 15 minute, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, sparanghelul, sucul de rosii, usturoiul si se mai tine la cuptor inca 15 minute.

Citeste mai departe...
 

Fara riduri

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

O masca aplicata o data sau de doua ori pe saptamana, poate reda tenului catifelarea, hidratarea, frumusetea si poate estompa ridurile.


Citeste mai departe...
 

Sufleu de fasole

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

 750 g fasole fideluta, 3 linguri unt, 2 linguri faina, 1/2 ceasca lapte sau apa, 2 linguri branza, 3 oua, sare.

 Se curata fasolea si se fierbe in apa clocotita cu putina sare. Se scurge, se pune cu unt intr-un vas si se lasa sa se raceasca. Separat se calesc doua linguri nu prea pline cu faina, in doua linguri de unt topit, fierbinte. Se amesteca, fara sa se rumeneasca si se sting cu lapte sau cu apa. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da la o parte. Cand compozitia s-a racorit putin, se adauga branza rasa si galbenusurile puse pe rand. Se potriveste de sare. La sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se toarna compozitia peste fasole, se stropeste cu unt, se presara branza, se da la cuptor o ora.

Citeste mai departe...
 

Dovlecei sote

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

 1,5 kg dovlecei, 75 g unt, o legatura verdeata, sare.

 Se curata dovleceii de coaja, apoi se taie felii si se fierb in putina apa cu sare si unt. Se pune apa atat cat sa acopere dovleceii, iar pe vas se pune un capac. Cand a scazut apa, dovleceii sunt gata. Se presara verdeata doar atunci cand ii servim.

Citeste mai departe...
 

Conopida gratinata

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

 1/2 conopida, 50 g faina, 50 g unt, 500 ml lapte, 2 cepe, 80 g cascaval ras, 2 linguri ulei, 1 praf nucsoara, sare, piper, 50 g seminte de dovleac.

 Conopida se rupe in buchetele mici si se pune la fiert in apa cu sare, in momentul in care apa da in clocot. Se lasa 10 minute si apoi se scurge. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, untul se topeste, se pune faina, se lasa deoparte 5 minute si apoi, amestecand se pune laptele. Se obtine un sos alb mai gros care se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se ia de pe foc si se adauga cascavalul. Se pun buchetelele intr-un vas, se toarna sosul alb si se presara semintele de dovleac. Se lasa la cuptor aproximativ 15 minute pana ce sosul este rumen auriu.

Citeste mai departe...
 

Rulouri de vitel cu ciuperci

Imprimare E-mail
luni, 30 august 2021

 4 felii pulpa de vitel, 2 felii sunca, 50 g bacon, 1 kg ciuperci albe, 2 cepe, 2 catei usturoi, 100 ml vin alb, 6 linguri ulei, patrunjel, sare, piper.

 Se pun la calit piciorusele ciupercilor, o ceapa tocata, sunca si baconul taiate marunt cu doua linguri de ulei incins, lasand pe foc 10 minute si amestecand din cand in cand. Carnea se bate bine si pe fiecare felie repartizam amestecul cu ciuperci. Rulam si le prindem cu sfoara. Cu alte doua linguri de ulei se rumenesc rulourile de carne, se presara sare si piper, apoi se toarna vinul, lasand sa ajunga la punctul de fierbere dupa care micsoram focul, acoperim vasul cu un capac si se lasa pe foc inca 20 de minute. Palariile ciupercilor, cealalta ceapa tocata, usturoiul taiat felii, sarea si piperul se pun la calit in uleiul ramas. Dupa ce s-au calit se adauga in vasul in care sunt rulourile cu 10 minute inainte de a se termina cele 20 de minute. Se servesc cu patrunjel tocat fin.

Citeste mai departe...
 

Ghiveci cu carne de vita

Imprimare E-mail
luni, 23 august 2021

 500 g carne de vita, 3 linguri ulei, 4 cartofi, 1 morcov, 2 ardei, 2 cepe, fasole verde si mazare, cateva buchetele de conopida, 3-4 rosii (sau pasta de rosii), smantana, 1 ou, sare, piper, patrunjel verde.

 Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita cu ulei pentru a se rumeni putin. Se adauga cepele taiate pestisori, morcovi taiati rondele, ardeii fideluta. Ulterior se adauga cartofii taiati cubulete, mazarea si fasolea verde. Se completeaza cu doua pahare de apa (sau zeama de carne), se sareaza, pipereaza si se lasa sa fiarba la foc mic, apoi se pune la cuptor, sa scada bine. Cu zece minute inainte de a scoate ghiveciul de la cuptor se adauga oul batut cu smantana, iar la sfarsit, verdeata.

Citeste mai departe...
 

Supa-crema de rosii

Imprimare E-mail
luni, 16 august 2021

 1 kg rosii, 3-4 fire ceapa, 3 catei usturoi, 2 ardei, o telina mica, o radacina patrunjel, sare, piper macinat, busuioc, 2 lingurite ulei de masline, 50 g orez.

 Ardeii, ceapa, usturoiul, telina si patrunjelul se curata, se spala si se pun sa fiarba in apa cu sare, piper si ulei de masline. Separat, se oparesc rosiile, se decojesc si se paseaza cu blenderul. Pasta de rosii se trece prin sita, apoi se pune intr-un vas, la foc mediu, si se lasa sa clocoteasca cateva minute. Se verifica daca au fiert toate zarzavaturile si se scot cu spumiera. In zeama in care au fiert, se pune orezul spalat in prealabil si se adauga piureul de rosii. Se mai lasa sa clocoteasca 20 de minute si se adauga busuiocul verde tocat marunt.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 22 din 2316

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 11,00 lei
- 2 luni: 22,00 lei
- 3 luni: 33,00 lei
- 4 luni: 44,00 lei
- 5 luni: 55,00 lei
- 6 luni: 66,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (80 euro sau 96 $, un abonament pe sase luni; 40 euro sau 48 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cercetarea stiintifica in 2022
» Destrabalatele capete regale ale Angliei
» Parerea unui inalt oficial
» Buze senzuale
» Barci fara „vaslasi”
» Orasul Lucerna
» Transfigurarea artistica a realitatii
» Oameni si arbori – o singura lume
» Tratati insuficienta cardiaca
» „Un barbat tanar e-un mire”
» Cele mai asteptate filme ale anului 2022
» Horoscopul saptamanii: 10-16 ianuarie 2022
» 6 ianuarie 1900 – S-a nascut regina Maria a Iugoslaviei
» Tema: „DIMINEATA”
» Cilindri plutitori sau terraformarea lui Marte
» Parfumurile – o istorie înmiresmata
» Sub lupa, un sentiment nemuritor: IUBIREA
» Iarna nu-i ca vara...
» Destinul unor opere de arta
» Craciunul, asa cum nu îl cunoasteti
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9