Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Pui libanez la cuptor

Imprimare E-mail
joi, 26 martie 2020

 1 pui (de 1,5 kg), 300 g carne de miel, sare, 400 g ciuperci mici, 200 g unt, 120 g fasole boabe, o lingurita boia iute, 1 vârf de cutit cu scortisoara.

 Fasolea se pune in apa rece inainte cu o seara. In untul topit si incins se prajeste pe toate partile puiul. Se scoate si se tine la cald. Tot in acelasi unt se prajeste si carnea de miel (curatata si taiata bucati). Intr-o oala se pun puiul, carnea de miel, apa, se adauga jumatate de condimente si fasolea (care in prealabil a fost pregatita si prajita in untul ramas de la pui si de la miel). Se fierbe totul intâi la foc mare, apoi la foc mic. Intre timp se calesc in unt ciupercile curatate si se adauga restul condimentelor. Când se serveste, se pune in farfurii intâi carnea, apoi fasolea si deasupra se stropeste cu zeama.

Citeste mai departe...
 

Gnocchi

Imprimare E-mail
miercuri, 18 martie 2020

 800 g cartofi, 90 g cascaval ras, 90 g unt, 3 oua, 90 g faina, pesmet, sare si piper dupa gust.

 Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Se incorporeaza ouale, se potrivesc de sare si piper, se amesteca bine cu faina. Cu o lingura, se ia cat o nuca din acest aluat, se aplatizeaza usor si se arunca 3-4 minute in apa care este pe punctul de a fierbe. Se scot si se scurg pe un servet. Se asaza intr-un vas Yena uns cu unt. Se presara cu pesmet. Se toarna unt topit si se dau la cuptor 10-15 minute. Se servesc ca garnitura.

Citeste mai departe...
 

Galuste din ficat cu sos

Imprimare E-mail
miercuri, 11 martie 2020

 150 g ficat, 75 g grasime, 1-2 cepe, miez de paine, 2 oua, 50 g unt, o legatura verdeata, sare, nucsoara, piper, boia.

 Ficatul taiat in cuburi mici se prajeste la foc iute in grasime. Apoi se da prin masina sau se striveste bine cu furculita. Ceapa si patrunjelul verde tocate marunt se amesteca bine cu miezul inmuiat de la 2-3 felii de paine, cu ouale batute, cu 50 g unt frecat spuma, cu ficatul tocat, cu sare, piper si nucsoara. Se formeaza un piure cat mai omogen din care se fac galuste. Acestea vor fierbe circa 20 minute in zeama de legume concentrata si se vor servi intr-un castron, presarat cu patrunjel tocat.

Citeste mai departe...
 

Conopida cu creveti

Imprimare E-mail
miercuri, 04 martie 2020

 O conopida, 2 creveti (din conserva), 300 g maioneza, o ceapa tocata marunt, frunze de salata verde, patrunjel tocat marunt, tarhon, felii de lamaie.

 Se fierbe conopida. Se tapeteaza un platou cu frunze de salata verde. Se pune conopida deasupra. Se prepara maioneza, bine condimentata cu mustar. Se incorporeaza ceapa, putin patrunjel si tarhon. Se toarna amestecul peste conopida. Se serveste cu creveti si se decoreaza cu felii de lamaie.

Citeste mai departe...
 

Tocatura de praz

Imprimare E-mail
joi, 27 februarie 2020

 1 kg praz, 1/2 pachet unt, o lingurita faina, 250 g smantana, 2 galbenusuri, sare.

 Se curata prazul, se spala si se taie bucati, care se oparesc timp de 5 minute in trei litri de apa clocotita, dupa care se strecoara si se pun din nou in apa clocotita. Dupa alte 5 minute, prazul se scurge de apa, se toaca (nu prea marunt) si se caleste in unt. Se presara cu faina, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga smantana si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de circa 15 minute. Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga galbenusurile, frecate bine, dupa care se serveste fierbinte, cu felii de paine prajita.

Citeste mai departe...
 

Budinca de malai cu ciuperci si rosii

Imprimare E-mail
joi, 27 februarie 2020

 300 g malai, 3 cepe, o lamaie, 125 g unt, o lingura faina, 500 g ciuperci, 500 g rosii, sare, patrunjel verde, o radacina patrunjel.

 Trei cesti de apa clocotita, putin sarata, se pun intr-un vas in care se toarna malaiul. Se adauga o ceapa tocata marunt si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se fierbe o ora pe baia de apa. In acest timp se inabusa in unt amestecat cu zeama de lamaie o parte din cantitatea de ciuperci bine spalate (dar necuratate de pielita) si taiate rondele. Se adauga malaiul preparat, putina apa fierbinte si se lasa sa fiarba acoperit. Se rastoarna pe o farfurie adanca si se acopera cu palariile ciupercilor ramase (prajite). Se inconjoara cu rondele de ciuperci si se acopera totul cu sosul preparat din rosii.

Citeste mai departe...
 

Cotlete de vitel pane

Imprimare E-mail
joi, 13 februarie 2020

 6 cotlete, o lingura faina, 2 oua, 2 linguri pesmet, sare.

 Se taie cotletele groase de 2 cm. Se indeparteaza bucatica de os de la sira spinarii si pielita din lungul osului. Se scurteaza si costita daca este prea lunga. Se sareaza. Se dau prin faina, ou si pesmet. Se prajesc ca si snitelul vienez. Se servesc cu cartofi, sau cu alte legume.

Citeste mai departe...
 

Castraveti umpluti cu carne

Imprimare E-mail
duminică, 09 februarie 2020

 8-12 castraveti, 400 g carne porc, o ceapa, 1/2 cana lapte, 50 g unt, 50 g slanina, 100 g smantana, 100 g pasta de rosii, 50 g faina, piper, sare, verdeata.

 Se aleg castraveti mijlocii si grosi, la care se taie marginile, apoi se introduc in apa sarata si clocotita. Se scot din oala si se pun in apa rece. Se scurg pe o sita. Se goleste interiorul castravetilor cu o lingurita. Pentru umplutura, carnea se toaca impreuna cu ceapa calita, se amesteca cu sare, piper si lapte sau apa. Cu acest amestec se umplu castravetii si se asaza intr-o cratita pe felii de slanina sau fleica. Se adauga supa de la carnea care a fiert, smantana, pasta de rosii si se fierb acoperit, la foc potrivit, circa 30 minute. Se ia de pe foc, se scurge sosul in alt vas in care se adauga putina faina desfacuta cu apa rece si apoi cu supa, se pune sare si piper. Se aduce la fierbere, apoi se toarna din nou peste castraveti si se mai da in clocot o data. Se serveste cu verdeata tocata marunt.

Citeste mai departe...
 

Cotlet de porc cu legume

Imprimare E-mail
joi, 30 ianuarie 2020

 4 cotlete de porc, 80 g untura, 300 g ceapa, o lingurita boia dulce, 400 g rosii, sare, piper, 80 g orez, 2 ardei grasi, verdeata.

 Carnea sarata si piperata se prajeste pe ambele parti in untura incinsa, apoi se scoate pe o farfurie. In untura ramasa se caleste ceapa curatata si taiata foarte marunt. Se adauga boiaua si se stinge cu apa fierbinte sau supa de carne. In acest amestec se asaza feliile de carne prajite si se fierb impreuna 20 minute. Se pun apoi orezul, rosiile taiate felii, ardeii curatati de coaja si taiati felii, sare, verdeata si atata apa fierbinte cat va fi necesara pentru absorbirea orezului. Toate acestea se amesteca usor. Cratita se da la cuptor. Cand este gata se serveste cu verdeata presarata deasupra.

Citeste mai departe...
 

Legume asortate cu smantana

Imprimare E-mail
marți, 28 ianuarie 2020

 3 morcovi, 2 cartofi, o conopida, 250 g fasole, 2 dovlecei, 250 g branza rasa, 1/2 pachet unt, o cutie smantana.

 Legumele se taie si se pun la fiert, pe rand, in atata apa cat sa le acopere. Cand sunt fierte, se strecoara si se asaza in straturi, intr-un vas termorezistent uns cu unt. Fiecare strat se presara cu branza rasa, adaugandu-se putin unt. Ultimul strat se acopera cu smantana. Se lasa vasul la cuptor pana ce compozitia e rumenita.

Citeste mai departe...
 

Fasole verde in aluat

Imprimare E-mail
miercuri, 15 ianuarie 2020

 500 g fasole verde, 6-7 linguri faina, 1 ou, o lingura ulei, 200 ml bere, sare, piper, ulei.

 Se prepara un aluat de clatite, inlocuind laptele cu bere, dupa care se pune deoparte. Aluatul trebuie sa fie mai consistent decat cel obisnuit. Intre timp, se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita, in care se poate adauga, dupa preferinta, o ceapa si o felie de lamaie. Se lasa sa fiarba 15-20 minute, dupa care se strecoara. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se toarna fasolea in castronul cu aluatul de clatite, se amesteca usor, apoi se prajeste in tigaie, bucata cu bucata, pe ambele parti, pana cand capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti.

Citeste mai departe...
 

Salata de fasole verde cu iaurt

Imprimare E-mail
joi, 09 ianuarie 2020

 1/2 kg fasole verde, 200 g iaurt, 50 g smantana, 1 lingurita otet, 1 legatura marar, sare, piper.

 Se curata fasolea, se taie bucati si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert se strecoara si, calduta, se amesteca impreuna cu sosul preparat din iaurtul batut cu smantana, otet, sare, piper si marar. Se serveste rece.

Citeste mai departe...
 

Fascinatia divinului rubin

Imprimare E-mail
marți, 07 ianuarie 2020

Din cele mai vechi timpuri pietrele pretioase, creatii ale lumii minerale, ne farmeca prin frumusete. Rubinul era numit de expertii Evului Mediu „fluviu divin al paradisului terestru”.

Citeste mai departe...
 

Crochete din peste afumat

Imprimare E-mail
miercuri, 18 decembrie 2019

 500 g peste afumat, 1-2 chifle, 100 ml lapte, o legatura patrunjel.

 Se ia pestele afumat, se curata de piele, se dezoseaza, se desface in bucatele mici si se amesteca bine cu painea inmuiata in lapte si cu patrunjelul tocat. Daca mai e cazul, se pune sare. Se formeaza rulouri, se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Citeste mai departe...
 

Telina umpluta

Imprimare E-mail
miercuri, 11 decembrie 2019

 2 teline mici, 3 lingurite orez, o legatura patrunjel, 2 oua, 250-300 ml suc de rosii, 3-4 linguri unt.

 Se curata radacinile de telina, se spala si se scobesc. Miezul se toaca marunt, se amesteca bine cu putin orez, patrunjel, sare si piper. Aceasta compozitie se prajeste in 3-4 linguri de grasime. Separat se fierb doua oua tari si dupa ce s-au racit se toaca marunt si se amesteca bine cu compozitia prajita. Se umplu telinele cu acest amestec, se prajesc putin, apoi se asaza intr-o cratita. Deasupra se toarna sucul de rosii, dupa care vasul se da la cuptor si se lasa pana se inmoaie telina.

Citeste mai departe...
 

Peste cu castraveti acri

Imprimare E-mail
miercuri, 04 decembrie 2019

 800 g peste, 4 castraveti in otet, 80 g masline, 100 g arpagic, 1/2 cana ulei, o foaie de dafin, o lamaie, piper, sare.

 Ceapa taiata felii subtiri se inabusa in ulei adaugand cate putina apa, apoi sare si piper. Pestele curatat se taie felii mai groase si se pune in cratita cu ceapa, apoi se adauga maslinele fara samburi si castraveciorii taiati cubulete. Se acopera cu apa si se fierbe la foc mic cu foaia de dafin. O jumatate de lamaie se stoarce in mancare iar restul se adauga felii. Dupa un clocot se poate servi.

Citeste mai departe...
 

Budinca rece de legume

Imprimare E-mail
miercuri, 27 noiembrie 2019

 1 morcov, o telina, 250 g mazare, 10-15 pastai fasole verde, o ceapa, o lingura cu vârf de faina, 6 oua, o cescuta lapte, 150 g cascaval ras, sare, piper.

 Morcovul si telina, spalate si taiate cubulete mici, se pun la fiert, impreuna cu mazarea si fasolea, in apa clocotita cu sarea. Dupa ce au fiert se pun pe o sita sa se scurga. Ouale se bat cu faina, se subtiaza cu putin lapte, se amesteca cu cascavalul (consistenta aluatului trebuie sa fie ca pentru clatite) si se lasa sa se odihneasca. Intre timp se toaca ceapa marunt si se caleste putin in unt. Când este destul de inmuiata se amesteca bine cu aluatul si legumele scurse. Compozitia se sareaza, se pipereaza dupa gust si se toarna intr-o cratita bine unsa cu unt, care se asaza in alta cratita cu apa clocotita si impreuna se pun la cuptor la foc potrivit, 25-30 minute, sa se rumeneasca. Când budinca este gata, se rastoarna pe o farfurie si se serveste rece.

Citeste mai departe...
 

Crap umplut cu arpagic

Imprimare E-mail
joi, 21 noiembrie 2019

 1 kg crap, 80 ml ulei, 20 arpagic, o lingura faina, 300 ml vin rosu, 4 catei usturoi, frunze de dafin, sare, piper, patrunjel verde.

 Pestele se curata, se spala si se taie bucati potrivite, se sareaza si se lasa o jumatate de ora la rece. Se pregateste sosul intr-o cratita calind arpagicul in ulei pâna se rumeneste usor, apoi se presara faina, se amesteca putin, se adauga vinul, foile de dafin, patrunjelul verde tocat, usturoiul pisat, piper si sare dupa gust. Se fierbe sosul aproximativ 20 de minute dupa care se adauga bucatile de peste. Se da cratita la cuptor incins pâna se rumeneste pestele.

Citeste mai departe...
 

Paste cu legume

Imprimare E-mail
miercuri, 13 noiembrie 2019

 100 g paste, 200 g broccoli, 1 fir praz, 1 dovlecel, 2 rosii, 1 ardei, ketchup, otet, ulei, sare.

 Se pun pastele la fiert in apa cu sare, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Broccoli se desface in buchetele mici si se opareste in apa fiarta. Separat se opareste si dovlecelul taiat cubulete. Prazul se taie felii subtiri, rosiile si ardeiul se taie in cuburi. Se amesteca totul, se adauga ketchup, sare, ulei si otet dupa gust.

Citeste mai departe...
 

Antricot de vaca in sos de tarhon

Imprimare E-mail
marți, 05 noiembrie 2019

 750 g antricot de vaca, 100 ml ulei, 3 cepe, o legatura tarhon, 75 g unt, 50 ml otet, o lingurita zahar, piper, sare.

 Antricotul se taie felii, care se bat bine, se sareaza si se frig pe gratar. Ceapa se taie marunt si se fierbe cu 100 ml apa, otet, sare, piper, zahar si tarhonul tocat fin. Dupa ce apa a scazut la jumatate, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se adauga untul, amestecandu-se bine. Acest sos se toarna peste antricoate si se serveste cand inca mai este cald.

Citeste mai departe...
 

Chiftelute de legume

Imprimare E-mail
miercuri, 30 octombrie 2019

 750 g zarzavat: cartofi, morcov, o felioara de telina, o bucatica de patrunjel radacina, 125 g mazare verde, 125 g fasole verde, 3 oua, faina cat cuprinde, o ceapa mica, 200 g unt cu ulei, o legatura patrunjel verde, cateva cozi de ceapa, sare, piper.

 Se fierbe zarzavatul impreuna, inafara de mazare si fasole care se fierb separat. Cand zarzavatul este fiert, se scurge apa si se da fierbinte prin sita. Dupa ce se raceste, se amesteca acest piure cu un ou. Se scurge de apa mazarea si fasolea fiarta. Se taie fasolea in romburi mici. Se amesteca fasolea si mazarea cu piureul de zarzavat, fara sa frecam, se pune apoi faina, patrunjelul verde tocat si putina ceapa prajita, cateva codite de ceapa verde. Se amesteca totul impreuna si se fac chiftelute potrivit de mari: lunguiete sau rotunde. Se dau prin faina si se prajesc in unt cu ulei.

Citeste mai departe...
 

Budinca de carne

Imprimare E-mail
marți, 22 octombrie 2019

 200 g carne porc, 400 g carne berbec, sare, 5 oua, 100 g paine, 200 g ciuperci, 3 linguri bulion, 3 linguri smantana, 2 linguri branza rasa.

 Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou, paine inmuiata in lapte si ciupercile tocate. Toata compozitia se pune intr-o cratita unsa cu grasime si se lasa in cuptor aproximativ 40 de minute. Ouale fierte se taie in felii, se aranjeaza pe deasupra budincii atunci cand aceasta este aproape gata. Din smantana, bulion si branza rasa pregatim un sos picant pe care-l turnam peste budinca. Se mai lasa cratita 10 minute in cuptor.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 22 din 2266

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» IN ATENTIA CITITORILOR SI ABONATILOR
» Alte mituri urbane legate de COVID-19
» De ce a facut atĂątea victime gripa spaniola?
» Politica strutului
» Masti eficiente
» Pui libanez la cuptor
» Militiile „secolului de aur”
» Caracas, orasul lui Bolivar
» Disectia unui ocean
» Cea mai mare piramida din Lumea Noua
» Cine stimuleaza apneea
» Cultura ia drumul online
» Piratii sunt eroi doar la Hollywood
» Horoscopul saptamanii: 30 martie – 5 aprilie 2020
» 26 martie 1902 – A murit Cecil Rhodes
» Tema: „INSECTE”
» Mituri urbane pentru COVID-19
» Imperiul Otoman condus de un sultan pe jumatate evreu?
» Nedumeririle unui congresman american
» Gnocchi
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9