Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 01 Mar 2021
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 4 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Rulada de carne cu fasole verde

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2021

 300 g carne vita, 200 g carne slaba de porc, 2 cepe, 2 morcovi, 2 legaturi patrunjel, 2 oua, 4 linguri ulei, 500 g fasole verde, 2-3 catei usturoi, o lingura unt, pesmet.

 Se curata ceapa si morcovii. Un morcov il dam pe razatoarea mare si il calim, cu ceapa taiata, in ulei cu putina apa. Cel de-al doilea morcov il punem la fiert. Carnea o dam prin masina de tocat apoi o amestecam cu morcovul si ceapa calite, ouale si verdeata taiata fin. Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu pesmet, punem jumatate din compozitie, apoi fasii din morcovul fiert si restul de compozitie. Punem tava in cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Curatam pastaile, le spalam si le fierbem. Zdrobim usturoiul curatat si cand fasolea este fiarta o calim cu usturoiul in putin unt. Se serveste ca garnitura la rulada.

Citeste mai departe...
 

Vinete cu rosii la cuptor

Imprimare E-mail
luni, 15 februarie 2021

 5 vinete, 2 cepe, 2 ardei grasi, 5 rosii, usturoi, o legatura patrunjel, sare, piper, ulei de masline.

 Se spala bine toate legumele, apoi curatam vinetele de coaja, avand grija sa lasam o parte curatata si una nu. Dupa aceea, le taiem rondele si le prajim intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Dupa ce s-au patruns putin, le lasam la scurs pe un prosop absorbant de bucatarie. Intr-un vas asezam un rand de rondele de vinete iar in mijlocul fiecareia punem cate un catel de usturoi. Separat, calim ceapa si ardeiul tocate marunt, dam rosiile pe razatoare, le adaugam peste acestea si le tinem pe foc pana se face un sos. Peste rondelele de vinete punem o parte din sos, iar daca mai raman rondele, mai punem un rand peste care mai adaugam usturoi si sos de rosii, pana cand acestea se termina. Lasam mancarea la cuptor pana se rumeneste. Se presara patrunjel tocat fin.

Citeste mai departe...
 

Peste cu sos de portocale

Imprimare E-mail
luni, 08 februarie 2021

4-5 fileuri de peste, 2-3 catei usturoi, o portocala, 1/2 lamaie, 1 gogosar, 2 rosii, o ceapa, condiment pentru peste, o lingurita chimen, ulei, sare, piper.

 Se pun fileurile intr-o tava unsa cu ulei. Se amesteca usturoiul pisat, sarea, chimenul, bucatile de portocala si lamaie, condimentul de peste, piperul si se toarna peste peste. Se taie ceapa rondele, rosiile si gogosarul, cubulete si se pun deasupra. Se acopera vasul cu folie si se da la rece o ora. Apoi se da la cuptor, fara folie, circa 20-30 de minute.

Citeste mai departe...
 

Musaca din piept de pui

Imprimare E-mail
luni, 01 februarie 2021

 8 cartofi, 200 ml lapte, 2 linguri unt, 250 g spanac, 1 piept de pui, o legatura tarhon verde, 2 cepe, 4-5 oua, 170 g cascaval, o legatura usturoi verde, sare, piper.

 Cartofii se curata, se spala bine si se pun la fiert. Dupa ce sunt gata, ii taiem rondele. Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat cu felii de cartofi iar din restul cartofilor preparam un piure adaugand laptele caldut si untul. Pieptul de pui se spala, se taie cubulete si se caleste in ulei punand si putina sare si doua linguri cu apa. Cand este pe jumatate gata, se adauga verdeturile tocate si se amesteca bine. Compozitia de carne se adauga peste cartofii din tava. Ouale se bat bine si se omogenizeaza cu cascavalul ras si tarhonul tocat marunt. Turnam si ouale batute peste carnea din tava, apoi se pune piureul de cartofi cu o lingura, din loc in loc. Se da tava la foc potrivit pana se rumeneste piureul.

Citeste mai departe...
 

Chiftele de linte

Imprimare E-mail
luni, 25 ianuarie 2021

 250 g linte, o felie paine, o ceapa, 1 ou, sare, piper, o lingura faina, 2 linguri unt.

 Se fierbe lintea. Se scurge bine. Se trece prin masina de tocat adaugand o felie mai groasa de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, ceapa prajita in unt, un ou, sare, piper si doi catei de usturoi (dupa gust). Se fac cu mana chiftele care se dau prin faina si se prajesc in unt.

Citeste mai departe...
 

Peste oceanic rasol

Imprimare E-mail
luni, 18 ianuarie 2021

 1 kg peste, 1 morcov, o telina, o ceapa, 150 g unt, 4 oua fierte tari, o legatura marar verde, sare, piper.

 Legumele se spala, se taie felii si se fierb in apa clocotita. Se adauga sare si putin piper. Se asaza in cratita pestele taiat bucati si se lasa sa mai fiarba 15-20 minute. Intre timp, se pregateste sosul. Se pune untul sa se topeasca. Ouale fierte tari se rad pe razatoare si se pun in unt cu mararul taiat fin. Se adauga sare si piper si se amesteca. Dupa ce pestele a fiert se scoate pe o farfurie si se toarna peste el sosul. Se serveste cu lamaie sau unt topit si patrunjel verde.

Citeste mai departe...
 

Biftec la gratar cu ou

Imprimare E-mail
luni, 11 ianuarie 2021

 Un muschi de vaca taiat felii, oua fierte (cate felii de carne, atatea oua), patrunjel verde tocat, suc de lamaie, sare, piper, o lingura unt, 2 linguri ulei.

 Feliile de muschi se ung cu ulei, se presara piper si se asaza pe gratar sa se friga. Sucul ce se lasa din ele se strange intr-o farfurie. Se toaca ouale fierte, frunzele de patrunjel si se amesteca bine cu sucul de lamaie. Cand biftecurile sunt fripte pe ambele parti, se asaza pe o farfurie si deasupra se pune compozitia de ou, se stropesc cu unt topit cald si se servesc calde. Se pot pune ouale intregi pe fiecare felie de biftec, se ruleaza si se prind cu o scobitoare.

Citeste mai departe...
 

Rasol de vaca cu cascaval

Imprimare E-mail
luni, 21 decembrie 2020

 800 g carne de vaca, 1-2 morcovi, o ceapa, o felie telina, 2 radacini patrunjel, o foaie de dafin, boabe de piper, 60 g faina, 2 oua, ½ pahar iaurt, 50 g unt, cascaval.

 La carnea fiarta pe jumatate se adauga zarzavatul curatat si spalat, precum si condimentele. Carnea fiarta si taiata în portii se asaza într-un vas rezistent la foc. Faina se subtiaza cu zeama de carne si se fierbe 8-10 minute. Se drege cu ouale batute, cu iaurtul si se toarna peste carne. Se presara cascaval ras si se da la cuptor circa 10 minute, la foc potrivit.


Citeste mai departe...
 

Stiuca in sos de smantana

Imprimare E-mail
luni, 14 decembrie 2020

 O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, cateva ciuperci, 50 g unt, 50 ml vin alb, sare, piper, o lingurita faina, 2 galbenusuri, 3 linguri smantana, zeama de lamaie, patrunjel verde.

 Se curata stiuca si se pune într-o cratita cu ceapa si morcovul taiate felii, sare, piper, cateva ciuperci, 50 g unt si vinul. Se fierb 15 minute intr-o cratita acoperita. Se scot pestele si ciupercile, iar zeama se strecoara si se lasa sa mai scada, apoi se adauga faina, galbenusurile, smantana si zeama de lamaie. Se bate bine pe foc apoi se trece sosul prin sita peste stiuca si ciuperci. Se presara putin patrunjel verde si se serveste.

Citeste mai departe...
 

Dovlecei umpluti cu branza la cuptor

Imprimare E-mail
luni, 07 decembrie 2020

 4 dovlecei, 2-3 oua, 150 g branza, 50 g unt, piper, sare, patrunjel verde, iaurt, marar.

 Dovleceii se rad sau se curata de coaja, se taie in lungime si se scoate miezul. Se toaca miezul marunt si se adauga branza maruntita, ouale, piperul, sarea si patrunjelul tocat. Se asaza dovleceii intr-o tava unsa iar deasupra se toarna putina apa si untul topit. Se dau la cuptor pana se rumenesc, apoi se servesc cu iaurt sau sos de marar cu smantana.

Citeste mai departe...
 

Ficatei cu ciuperci

Imprimare E-mail
luni, 30 noiembrie 2020

 10 ficatei de pui, o lingura unt, 500 g ciuperci, patrunjel verde, o legatura ceapa verde, 2 linguri smântâna.

 Se rumenesc ficateii in unt. Sa nu se usuce, se stropesc mereu cu apa sau se pune de la inceput untul cu o canita de apa. Se amesteca mereu. Ciupercile se spala bine, se taie in felii si se pun cu ceapa in unt sa fiarba câteva minute, pâna scade zeama pe care au lasat-o. Când ciupercile sunt fierte, se adauga ficateii, patrunjelul tocat si se lasa sa fiarba impreuna. Se adauga smântâna amestecata cu o lingurita de faina si se mai lasa sa dea un clocot. Se serveste cu mamaliguta.

Citeste mai departe...
 

Budinca de macaroane

Imprimare E-mail
marți, 24 noiembrie 2020

 250 g macaroane, 150 g sunca, 250 g parmezan, 4 oua, 50 g unt, 2 linguri faina, 1 pahar smantana.

 Macaroanele se fierb in apa sarata, iar cand sunt gata se amesteca bine cu putin unt, sunca taiata marunt si 200 g parmezan ras. Se adauga 4 galbenusuri si se amesteca usor, apoi se pun cele 4 albusuri batute spuma. Se prepara un sos alb din unt, 2 linguri cu faina si smantana, care se amesteca bine cu compozitia si se coace intr-o forma unsa cu unt. Deasupra se presara parmezan.

Citeste mai departe...
 

Peste cu orez la cuptor

Imprimare E-mail
luni, 16 noiembrie 2020

 500 g orez, o ceapa, foi de dafin, peste dupa dorinta, o lingura pasta de tomate, 1/2 lingurita boia, piper, sare, marar verde, ulei, felii de lamaie.

 Se fierbe orezul cu apa, ulei, sare, foaie de dafin, piper si ceapa. Cand este pe jumatate fiert, se pune intr-o tava de cuptor unsa cu unt sau ulei. Se pregatesc bucatile de peste. Se ung in interior cu mustar, pasta de rosii, felii de lamaie. Se asaza bucatile de peste peste orez. Se „prafuiesc” cu putin piper macinat, boia si pasta de rosii. Se toarna deasupra ulei si apa. Se da tava la cuptor. Cand pilaful este gata si pestele a prins o crusta frumoasa si moale este gata de servit. Se scot portii patrate cu bucatile de peste deasupra. Se orneaza cu marar taiat marunt.

Citeste mai departe...
 

Salau cu ciuperci

Imprimare E-mail
luni, 09 noiembrie 2020

 1 kg salau, 3 cepe, 500 g ciuperci, marar verde, patrunjel verde, 1 pahar vin, sare, piper, ulei.

 Se curata pestele si se taie bucati. Ciupercile taiate felii se spala si se fierb innabusit cu ulei pana scade toata zeama. Se pun bucatile de peste in tava si deasupra se pun ciupercile amestecate cu sare, piper, patrunjel si marar tocat marunt, un pahar cu vin si se da totul la cuptor sa fiarba pana pestele este moale. Se lasa sa se rumeneasca putin si se serveste cu felii de lamaie.

Citeste mai departe...
 

Ficatei de pasare in sos

Imprimare E-mail
marți, 03 noiembrie 2020

 Ficatei de pasare, suc de lamaie, ulei, pesmet, 1-2 catei usturoi, patrunjel verde.

 Se prajesc ficateii in ulei, fara sare. Cand s-au rumenit, se scot pe o farfurie. Se prepara un sos din ulei, suc de lamaie, putin pesmet fin, usturoi zdrobit, apa sau supa. Se bate bine cu telul. Se pune intr-o cratita si se fierbe pana se leaga. In acest sos se pun ficateii si patrunjel verde tocat. Se lasa sa fiarba putin si se amesteca pana este gata.

Citeste mai departe...
 

Vinete cu masline

Imprimare E-mail
luni, 26 octombrie 2020

 2 vinete, 15 masline, 1 pahar ulei, 2-3 cepe mari, 2 rosii sau pasta de rosii, o legatura patrunjel, o legatura marar, o lingura rasa faina, suc de rosii.

 Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei fierbinte. Maslinele se spala si se dau in clocot. Intr-o cratita se pun un rand de vinete, un rand de rosii taiate felii sau pasta de rosii, se adauga masline, faina dizolvata in putina apa rece, verdeata tocata marunt. Se repeta randurile, pana se termina vinetele. Peste ele se toarna suc de rosii. Se da cratita la cuptor.

Citeste mai departe...
 

Crochete cu ciuperci

Imprimare E-mail
luni, 19 octombrie 2020

 250 g ciuperci, 2 linguri unt, o lingura faina, 4 oua, 100 g branza, 200 g pesmet, 100 g unt, sare, piper.

 Se taie ciupercile felii subtiri si se inabusa in 100 g unt. Faina se caleste in 2 linguri cu unt si se stinge cu apa. Se lasa sa scada pana se obtine un sos bine legat. Separat, se face o omleta obisnuita, care se amesteca bine cu sosul de faina, ciupercile scurse si branza rasa. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Din compozitia obtinuta, se formeaza crochete care se dau prin ou, pesmet si se prajesc in ulei.

Citeste mai departe...
 

Mamaliga cu rosii si ciuperci

Imprimare E-mail
marți, 13 octombrie 2020

 Pentru mamaliga: 150 g malai grisat, sare, 1/8 litru lapte, 30 g unt.

 Pentru legume: 250 g ciuperci, o ceapa, 2 linguri ulei de masline, piper macinat, 200 g rosii marunte, 80 g branza de capra, 4 lingurite sos Pesto.

 Mamaliga se prepara in mod obisnuit. Se curata ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca marunt. Se calesc ciupercile in uleiul incins, se adauga ceapa, se caleste si ea putin, se sareaza si se pipereaza. Se spala rosiile, se taie marunt si se lasa si ele cateva minute sa se caleasca. Se pune mamaliga in farfurii adanci, se toarna peste ea legumele calite, sos Pesto si se presara cu branza de capra faramitata.

Citeste mai departe...
 

Supa cu carne afumata si fasole uscata

Imprimare E-mail
marți, 06 octombrie 2020

 250 g carne de vaca, 250 g carne afumata de porc, 200 g fasole uscata, 400 g cartofi, frunze de telina, o varza, 2,5 litri apa, sare, piper, 100 g smantana, o lingura faina.

 Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea proaspata, taiata bucatele. Dupa aproximativ o ora se pot adauga cartofii taiati felii, telina si varza taiata sferturi. Se pune sare, piper si se lasa sa fiarba si zarzavatul. Cand supa e gata, se amesteca smantana cu faina, se adauga putina supa si se toarna totul in cratita.

Citeste mai departe...
 

Peste oceanic marinat

Imprimare E-mail
marți, 29 septembrie 2020

 2 kg peste, 3 cepe, otet, ulei, cateva foi de dafin, sare, piper, boabe de mustar, boabe de coriandru.

 Se curata si se spala pestele (se inlatura capul), se portioneaza, se da sare si se pune intr-un vas. Se taie ceapa rondele si se amesteca impreuna cu pestele. Se fierbe otetul cu apa (la 1 litru de otet se adauga 200 ml apa). Dupa ce da in clocot, se toarna in vasul cu peste care se acopera. Se lasa cateva ore dupa care se pune pestele cu ceapa si foile de dafin in borcan. Se toarna o lingura de ulei (la un borcan de 400 g) si marinata. Se leaga borcanele si se dau la rece. Dupa 2-3 saptamani, pestele se poate consuma.

Citeste mai departe...
 

Peste oceanic cu vinete

Imprimare E-mail
marți, 22 septembrie 2020

 1 kg peste oceanic, 3 vinete, 500 g rosii, 150 ml ulei, 1/2 pahar lapte, o lingura faina, 3 linguri unt, 2 oua, sare, usturoi, cimbru.

 Vinetele se curata, se portioneaza, se sareaza si dupa 30 de minute se spala si se storc. Se dau prin faina, se prajesc in ulei si se asaza una langa alta intr-o tava unsa cu unt. Separat, se curata rosiile, se zdrobesc, se soteaza in ulei cu cimbru si usturoi tocat si apoi se strecoara. Se face un sos alb care se amesteca bine cu 2 oua crude si sare. Pestele se curata, se spala, se taie felii si se fierbe, in putina apa si sare, cateva minute. Se asaza totul in tava cu vinete, deasupra turnandu-se sosul alb si apoi se da la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Citeste mai departe...
 

Morcovi cu smantana

Imprimare E-mail
marți, 15 septembrie 2020

 1 kg morcovi tineri, 2 linguri unt, 2 cesti zeama de carne sau apa, 2 linguri rase zahar, sare, o ceasca smantana, o lingurita faina.

 Se rad morcovii, se pun intr-o cratita cu doua linguri de unt, doua cesti de apa sau zeama de carne, doua linguri rase de zahar si sare. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, miscand cratita din cand in cand ca sa nu se prinda pe fund. Cand sunt gata, sosul trebuie sa fie destul de scazut. Se amesteca separat smantana cu faina si se toarna deasupra. Cum s-au infierbantat, se servesc.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 22 din 2269

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 9,00 lei
- 2 luni: 18,00 lei
- 3 luni: 27,00 lei
- 4 luni: 36,00 lei
- 5 luni: 45,00 lei
- 6 luni: 54,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (75 euro sau 90 $, un abonament pe sase luni; 38 euro sau 45 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Comorile Egiptului
» Armata de giganti a lui Frederic Wilhelm
» Ecouri din Canada
» Rulada de carne cu fasole verde
» Secretele tenului tanar si catifelat
» Activitate vulcanica in Europa
» Catedrala Canterbury
» Max Ernst, suprarealism veridic
» O lume subpamanteana
» Reducerea riscului de cancer
» Muzeul Bibliei, un proiect unic
» Prieteni Ăźn filme, dusmani Ăźn realitate
» Horoscopul saptamanii: 22-28 februarie 2021
» 18 februarie 1294 – A murit Kublai Khan
» Tema: „MARUL”
» Intamplari la marginea vietii
» Marele furt al ceaiului
» Din nou despre Ferma Skinwalker
» Vinete cu rosii la cuptor
» Privire luminoasa
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9