Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 07 Feb 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 2 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Praz cu masline

Imprimare E-mail
luni, 06 februarie 2023

 4 fire praz, 100 g masline, 1 pahar bors, 1 pahar sos rosii, o legatura patrunjel, sare, piper.

 Se oparesc maslinele in bors, apoi se scurg si se lasa deoparte. Prazul se taie rondele si se caleste in putin ulei, doar cat sa se inmoaie. Se adauga apoi apa cat sa acopere prazul, se pun maslinele si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand prazul este fiert, se adauga sosul de rosii, se asezoneaza cu sare, piper si se lasa pe foc pana scade sosul. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat.

Citeste mai departe...
 

Mancare de vinete cu masline

Imprimare E-mail
luni, 30 ianuarie 2023

 2 vinete, 15 masline, 1 pahar ulei, 2-3 cepe mari, 2 rosii sau pasta de rosii, o legatura patrunjel, o legatura marar, o lingura rasa faina, suc de rosii.

 Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei fierbinte. Maslinele se spala si se dau in clocot. Intr-o cratita se pun un rând de vinete, un rând de rosii taiate felii sau pasta de rosii, se adauga masline, faina dizolvata in putina apa rece, verdeata tocata marunt. Se repeta rândurile, pâna se termina vinetele. Peste ele se toarna suc de rosii. Se da cratita la cuptor.

Citeste mai departe...
 

Supa cu galuste de orez

Imprimare E-mail
luni, 23 ianuarie 2023

 Galuste: o jumatate ceasca orez, o jumatate ceasca lapte, unt proaspat cat o nuca, 1 ou, sare.

 Se alege si se spala orezul. Se pune la fiert cu laptele si o bucatica de unt proaspat. Se sareaza. Se fierbe mai mult decat orezul cu lapte obisnuit. Se ia de pe foc si se adauga oul. Cand s-a racit bine, se ia cu lingurita din pasta si se fac mici bilute cu mana, se dau prin faina si se pun la fiert in apa clocotita, cu putina sare. Cand sunt gata, se scot, se scurg si se pun intr-un castron. Deasupra se strecoara supa de legume.

Citeste mai departe...
 

Varza dulce cu carne

Imprimare E-mail
luni, 16 ianuarie 2023

 750 g carne, o varza, o ceasca bors, 250 g rosii, piper boabe, sare, 1 ardei gras, 2 linguri ulei.

 Punem carnea intr-o cratita cu apa cat sa o acopere si lasam sa fiarba acoperit timp de o jumatate de ora. Taiem in doua o varza dulce si o punem in apa clocotita, intr-o oala, lasand-o pana incepe sa se inmoaie putin. Apoi desfacem foile si le taiem fin ca taiteii. Stoarcem bine varza de apa, desfacem atent cu mana ca sa nu se rupa si punem peste carne, adaugam borsul, rosiile taiate cubulete, boabe de piper si ardeiul gras. Punem grasime dupa gust si lasam sa fiarba inabusit. Mancarea trebuie sa scada bine.

Citeste mai departe...
 

Papanasi de cartofi cu cascaval

Imprimare E-mail
luni, 09 ianuarie 2023

 4-5 cartofi, 150 g cascaval ras, 2 oua.

 Cartofii cruzi se curata de coaja si se dau pe razatoare, apoi se amesteca bine cu cascaval ras si cu doua oua. Se pune ulei mai mult in cratita si se infierbanta. Cand este fierbinte se ia cate o lingura din compozitie si se prajeste pe ambele parti.

Citeste mai departe...
 

Stil, finete, feminitate

Imprimare E-mail
mari, 03 ianuarie 2023

Tinutele speciale pe care le veti adopta in zilele si serile de sarbatoare ce marcheaza sfarsitul de an vor sublinia, ca de fiecare data, stilul, finetea, prestanta si feminitatea care va definesc. Daca aveti unele ezitari privind cele mai inspirate tinute, va putem spune ca faimoasa rochie neagra „Chanel” figureaza printre tendintele sezonului. Ultramoderna, rochia neagra, cu talie marcata, poate fi purtata cu botine aurii sau argintii, accentuand astfel momentele festive. Daca agreati transparentele (si silueta va permite), puteti jongla cu combinatii de tül si matase. De asemenea, rochia bustiera satinata este perfecta pentru Sarbatori. La fel, rochia „bohême” sau cea „glamour”.

Citeste mai departe...
 

Drob cu carne la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 28 decembrie 2022

 500 g carne tocata, o felie pâine, 2-4 oua, 4 fire ceapa verde, marar, patrunjel, sare, piper, pesmet, 2 linguri faina, ulei, o lingurita boia, 1/2 cana lapte, o lingurita rasa bicarbonat.

 Se înmoaie felia de pâine în lapte, se toaca ceapa. Partea alba se caleste pâna devine lucioasa, se taie si coditele de ceapa si se adauga la carnea tocata. Se bat ouale cu telul, se adauga miezul de pâine înmuiat în lapte si se amesteca bine cu carnea. Se spala patrunjelul si mararul, se toaca si se adauga în compozitie. Se framânta bine, se adauga boiaua, sare si piper dupa gust. Se unge o tava mica de friptura sau o forma de cozonac cu ulei, se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia în ea. Se unge deasupra cu o pasta subtire facuta dintr-un ou, o lingurita de faina si putin lapte, si se mai adauga putin ulei. Se da la cuptor pâna se rumeneste.

Citeste mai departe...
 

Budinca de carne cu cartofi

Imprimare E-mail
luni, 19 decembrie 2022

 500 g carne, o ceapa, o felie de pâine, 2 linguri unt, o lingura faina, 1/2 ceasca zeama de carne (sau apa), 300 g cartofi, sare, piper, verdeata, o lingura pesmet.

 Se da prin masina de tocat carnea împreuna cu ceapa si miezul de la o felie de pâine înmuiat si stors. Se înfierbânta într-o tigaie o lingura cu unt, se pune carnea si când începe sa se rumeneasca, se presara faina. Se amesteca si se stinge cu zeama de carne. Se adauga sare, piper si putin marar sau patrunjel tocat. Separat se fierb cartofii, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat. Se unge cu unt o forma de sticla rezistenta la foc, se presara pesmet si se asaza un strat de carne, unul de cartofi, si asa mai departe. Deasupra se toarna o lingura de unt si se presara pesmet. Se tine la cuptor pâna se rumeneste.


Citeste mai departe...
 

Sufleu de varza

Imprimare E-mail
luni, 12 decembrie 2022

 O varza mijlocie, 100 g unt proaspat, o lingura faina, o lingura brânza rasa, 2 linguri smântâna, 3 oua, sare, piper, o lingurita pesmet.

 Se taie în patru o varza mijlocie si se pune sa fiarba 10 minute. Se scurge bine de apa si se toaca marunt. Separat se freaca untul spuma, se adauga faina, brânza rasa, smântâna si galbenusurile. Se amesteca bine cu varza, se potriveste de sare si de piper. La urma se adauga cele trei albusuri batute spuma. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se toarna compozitia, deasupra se presara pesmet si se pun câteva bucatele de unt. Se da la cuptor la foc potrivit, tinându-se pâna creste si se rumeneste frumos deasupra.

Citeste mai departe...
 

Cartofi cu ciuperci la tigaie

Imprimare E-mail
luni, 05 decembrie 2022

 1 kg cartofi fierti in coaja, 500 g ciuperci proaspete, 3 cepe, 4 catei usturoi, 3-4 linguri ulei, sare, piper macinat, patrunjel, marar.

 Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare. Dupa ce s-au mai racit se decojesc si se taie in cuburi mari. Se spala bine ciupercile, se scurg si se feliaza. Ceapa se curata si se taie julien. Intr-o tigaie mai adanca se pune ulei, apoi se adauga ciupercile si se calesc pana se rumenesc. Se pun ceapa si usturoiul, se da focul mai mic, se adauga sare si piper macinat. Cand ceapa devine sticloasa se pun cartofii si se amesteca din cand in cand cateva minute. Se stinge focul, se pune verdeata taiata fin si se acopera cu un capac.

Citeste mai departe...
 

Sparanghel cu sos tartar

Imprimare E-mail
mari, 29 noiembrie 2022

 500 g sparanghel, 2 galbenusuri, 250 ml ulei, o lingura mustar, cozi de ceapa verde, sare, piper.

 Se taie varfurile fragede de la sparanghel si se fierb in putina apa cu sare. Se scot si se pun intr-o salatiera peste care se toarna un sos preparat din galbenusurile frecate cu ulei si cu mustar. Se adauga ceapa verde tocata, sare, piper, se amesteca din nou si se serveste.

Citeste mai departe...
 

Sufleu de peste

Imprimare E-mail
luni, 21 noiembrie 2022

 500 g peste alb, 150 g unt, 5 oua, piper, 300 ml lapte, zeama de lamaie, sare, 40 g pesmet, 40 g faina.

 Pestele alb se curata, se spala, se dezoseaza si se toaca marunt. Se pregateste un sos alb din: 100 g unt, faina si lapte. Se amesteca pestele cu sosul alb, zeama de lamaie, galbenusurile, sare, piper si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si pesmet. Se coace la cuptor timp de 30-40 minute. Se serveste imediat.

Citeste mai departe...
 

Clatite cu legume

Imprimare E-mail
luni, 14 noiembrie 2022

 250 g mazare verde boabe, 250 g fasole verde, 3 morcovi, 100 g unt, 100 g cascaval ras, 200 g smantana, 1 ou, 6-7 clatite.

 Se prepara clatitele din 2 oua, 200 g faina si o ceasca cu lapte. Se prajesc in cratita cu coada, unsa doar cu ulei. Se curata si se fierb legumele. Fasolea si morcovii dupa ce au fiert se taie bucatele mici si se pun intr-o cratita cu unt la foc, amestecand pana incep sa se rumeneasca. Se adauga mazarea fiarta. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca. Intr-o forma unsa cu unt se pune cate o clatita, un rand de legume si se presara cu cascaval ras. Ultimul rand este o clatita. Se toarna peste tot smantana amestecata cu ou si se da la cuptor. Se lasa pana ce toata smantana s-a incorporat.

Citeste mai departe...
 

Vitel cu dovlecei

Imprimare E-mail
luni, 07 noiembrie 2022

 750 g carne de vitel, o lingura unt, o ceapa, o lingurita faina, 4 dovlecei, o legatura marar tocat, 2 linguri smantana, sare.

 Se prajeste carnea de vitel in unt, cu ceapa si putina faina. Se adauga apa si se lasa sa fiarba innabusit. Se rad dovleceii de coaja, se taie in patru in lung, apoi in bucati de 5-6 cm. Se calesc in putina grasime. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se pun dovleceii si mararul, se da cratita la cuptor si se lasa sa fiarba innabusit pana ce dovleceii sunt gata. Dovleceii prea fierti se sfarama usor. Inainte de a se servi, se pot adauga doua linguri cu smantana.

Citeste mai departe...
 

Pateuri cu sardele

Imprimare E-mail
luni, 31 octombrie 2022

Un pachet cu aluat de pateuri.
 Umplutura: o conserva cu sardele, piper.

 Se scurge uleiul din conserva. Se intinde foaia si pe o jumatate din ea se asaza bucatele mici de peste. Se pipereaza si se indoaie cealalta jumatate peste gramajoarele cu sardele. Se taie rondele cu un pahar si se asaza pe o tava neunsa. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.

Citeste mai departe...
 

Pateuri cu sardele

Imprimare E-mail
luni, 31 octombrie 2022

Un pachet cu aluat de pateuri.
 Umplutura: o conserva cu sardele, piper.

 Se scurge uleiul din conserva. Se intinde foaia si pe o jumatate din ea se asaza bucatele mici de peste. Se pipereaza si se indoaie cealalta jumatate peste gramajoarele cu sardele. Se taie rondele cu un pahar si se asaza pe o tava neunsa. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.

Citeste mai departe...
 

Placinta de cartofi

Imprimare E-mail
luni, 24 octombrie 2022

 4-5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 4-5 oua, 100 g branza, piper, oregano.

 Cartofii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoare si se condimenteaza. In acelasi castron se pun carnea taiata cubulete, branza rasa, ceapa taiata julien, piperul si oregano. Se sparg ouale si se pun peste ingredientele de mai sus. Se amesteca bine. Se unge o tava de copt cu unt, se toarna compozitia obtinuta in ea si se da la cuptorul incalzit, la foc mic. Se lasa 35-40 de minute.

Citeste mai departe...
 

Un „monstru” omnivor

Imprimare E-mail
luni, 24 octombrie 2022

 Rechinul-balena este cel mai mare animal marin cunoscut in prezent, cu o talie medie de pana la 14 metri, insa poate ajunge si la 20 de metri, gura are largimea de aproximativ 1,5 metri, iar greutatea poate depasi 19 tone!

Citeste mai departe...
 

Praz gratinat

Imprimare E-mail
luni, 17 octombrie 2022

 O legatura praz, o ceasca lapte, o lingura unt, o ceasca smantana, o lingura branza.

 Se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert cu apa clocotita, schimband apa de 2 ori. Se scurge bine si se inabusa cu putin lapte, 10-15 minute. Se pune sare. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se pune prazul si se toarna deasupra o ceasca de smantana. Se presara branza rasa, se da un sfert de ora la cuptor.

Citeste mai departe...
 

Vinete la cuptor

Imprimare E-mail
luni, 10 octombrie 2022

 5 vinete, 2 cepe, 2 ardei grasi, 5 rosii, usturoi, o legatura patrunjel, sare, piper, ulei de masline.

 Se spala bine toate legumele, apoi se curata vinetele de coaja, avand grija sa lasam o parte curatata si una nu. Dupa aceea, le taiem rondele si le prajim intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Dupa ce s-au patruns putin, le lasam la scurs pe un prosop absorbant de bucatarie. Intr-un vas asezam un rand de rondele de vinete iar in mijlocul fiecareia punem cate un catel de usturoi. Separat, calim ceapa si ardeiul tocate marunt, dam rosiile pe razatoare, le adaugam peste acestea si le tinem pe foc pana se face un sos. Peste rondelele de vinete punem o parte din sos, iar daca mai raman rondele, mai punem un rand peste care mai adaugam usturoi si sos de rosii, pana cand acestea se termina. Lasam mancarea la cuptor pana cand se rumeneste. Se presara patrunjel tocat fin.

Citeste mai departe...
 

Ostropel cu carne de porc

Imprimare E-mail
luni, 03 octombrie 2022

 750 g carne porc, 100 ml ulei, 3 cepe, 1 morcov mare, o telina, 2 linguri faina, 50 g bulion de rosii, o lamaie, 5 catei usturoi, 100 ml vin, sare.

 Carnea de porc se taie bucati, se sareaza si se prajeste in 50 ml ulei. In uleiul ramas se caleste faina, se adauga morcovii si telina date pe razatoare si ceapa tocata marunt. Se stinge cu bulion dizolvat in apa, se lasa sa fiarba aproximativ 30 minute, se paseaza si apoi se toarna peste carne. Se adauga zeama de lamaie, vinul si mujdeiul de usturoi. Se potriveste de sare si se mai fierbe 15-20 minute.

Citeste mai departe...
 

Dovlecei umpluti cu legume

Imprimare E-mail
luni, 26 septembrie 2022

 4 dovlecei medii, 4 linguri ulei, o lingura unt, 8 linguri faina, 300 ml lapte, 60 g cascaval, 3 felii sunca, 2 oua, 120 g smantana, marar verde, sare, piper.

 Dovleceii se spala, se decojesc si se scobesc de miez. Cascavalul se rade si sunca se taie cubulete. Intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri ulei, se caleste miezul de la dovlecei si se adauga 2 linguri apa. Laptele il incalzim, adaugam faina cernuta, untul topit si se amesteca bine cu telul pentru a nu face cocoloase, lasandu-l sa fiarba 15 minute la foc potrivit. Se lasa sosul sa se raceasca si apoi se adauga sunca, ouale, miezul de dovlecei, jumatate din cantitatea de cascaval ras, sare, piper si mararul tocat marunt. Se amesteca pana obtinem o pasta cu care umplem dovleceii. Intr-o tava unsa cu ulei asezam dovleceii si deasupra presaram restul de cascaval ras. Se coace 15 minute la foc mediu. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu smantana deasupra.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 22 din 2374

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Beringia, uscatul care a aparut si a disparut sub ape
» Jack Ketch, cel mai nepriceput calau din istorie
» Comentarii la noua legislatie OZN
» Praz cu masline
» Cauze posibile
» Cea mai inalta cladire religioasa din lume
» Lugano, paradisul Elvetiei
» Calatorie intre lumi
» Indonezienii cu ochii albastri
» Prevenirea fracturilor la varsta a treia
» Dimitrie Cantemir, un savant de faima europeana (2)
» Nu e pentru cine se pregateste, e pentru cine se nimereste
» Horoscopul saptamanii: 6-12 februarie 2023
» 2 februarie 1926 – S-a nascut Valéry Giscard d’Estaing, presedinte al Frantei
» Tema: „WILLIAM SHAKESPEARE”
» Vom coloniza vreodata Antarctica?
» Poveglia – tenebroasa insula a ciumei
» O lege OZN pentru 2023
» Mancare de vinete cu masline
» Beneficiile masajului facial
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9