Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 07 Feb 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Peste cu praz la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 01 mai 2019

 4 macrouri, 4 fire praz, 2 ardei, 100 ml ulei, 2 linguri bulion, marar, busuioc, sare, piper.

 Prazul si ardeiul se curata si se taie rondele, apoi se inabuse cu putina apa. Se adauga bulionul, sare, piper, busuioc si marar tocate marunt. Pestele se curata si se scurge bine de apa, apoi se freaca putin cu sare si un condiment. Se face un pat de legume intr-o tava potrivita, se asaza pestele deasupra si se lasa la cuptor, la foc mic.

Citeste mai departe...
 

Crap umplut

Imprimare E-mail
mari, 23 aprilie 2019

 1,500 kg peste, putin ulei, 1/2 paharel vin, o ceapa, o bucatica unt (untura), sare si piper.

 Umplutura: 2 oua, 2 catei usturoi, 200 g slanina, o legatura patrunjel verde.

 Curatam pestele, scoatem osul amar de la cap, dam sare si piper, turnam putin ulei si putin vin si lasam sa stea cam o ora. Pregatim o umplutura din oua tari (fierte), usturoi, patrunjel verde si slanina, tocate împreuna cu laptii crapului si cu o bucatica de ceapa prajita. Punem si putin pesmet. Amestecam bine, umplem crapul si îl coasem. Punem pestele în tava si turnam deasupra 1/2 pahar de apa si 1/2 pahar de vin. Punem si o bucatica de unt sau de untura. Dam la cuptor, iar dupa o ora, cand crapul s-a rumenit pe o parte, îl întoarcem pe partea cealalta. Cand este gata, îl servim.

Citeste mai departe...
 

Peste oceanic in aluat crocant

Imprimare E-mail
mari, 16 aprilie 2019

 500 g file de peste oceanic, o lamaie, ulei, sare, piper.

 Pentru aluat: 2 oua, 1 1/2 lingura ulei, 200 g faina, putina apa minerala sau lapte.

 Fileurile se sareaza, se pipereaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute. Se face un aluat din faina, galbenusuri, margarina si sifon. Dupa ce aluatul este omogen, se adauga albusurile batute spuma. Pestele se trece prin acest aluat si se prajeste in mult ulei incins. Se serveste fierbinte cu lamaie.

Citeste mai departe...
 

Marinata de peste

Imprimare E-mail
miercuri, 10 aprilie 2019

 1,5 kg peste, 100 g ulei, 2 linguri faina, 2 linguri otet, 2 linguri bulion, 2 foi de dafin, piper boabe, sare.

 Se pregateste pestele si se prajeste in ulei. Se lasa sa se raceasca. In tigaia in care s-a prajit pestele, se mai adauga ulei si cand este fierbinte, se pune un varf de lingura de faina, care se stinge cu otet de vin indoit cu apa. Se adauga bulionul de rosii, foile de dafin, piper. Pentru 1 kg de peste sunt necesare doua cesti de sos. Se potriveste gustul sarat si acru.

Citeste mai departe...
 

Musaca de cartofi cu zarzavat

Imprimare E-mail
miercuri, 03 aprilie 2019

 500 g cartofi, 2 linguri lapte, o lingura unt, 1 morcov, 1 patrunjel, 3 cepe, 2 linguri ulei, o lingura bulion, o lingura pesmet, sare.

 Din cartofi se face un piure. Separat se fierb un morcov si un patrunjel. Se taie ceapa marunt, se prajeste cu putin ulei si se adauga morcovul si patrunjelul dati prin razatoarea mica, apoi se potriveste de sare. Se unge o cratita cu ulei, se presara pesmet si se întinde un strat de piure de cartofi. Deasupra se asaza zarzavatul tocat peste care se pune restul de piure. Se toarna bulion subtiat cu apa, atât cât sa acopere cartofii, se da la cuptor. Când este gata, se rastoarna.

Citeste mai departe...
 

Limba pane

Imprimare E-mail
miercuri, 27 martie 2019

1 kg limba, 3 litri apa, 2 cepe, 1 patrunjel, piper boabe, o foaie de dafin, sare, o lingura faina, 2 oua, 2 linguri pesmet.

 Se fierbe limba, se curata de piele si se taie felii subtiri. Se dau in faina, in ou batut si apoi in pesmet foarte fin. Se infierbanta ulei intr-o tigaie. Cand grasimea este foarte fierbinte, se pun snitelele sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc pe cealalta parte. Dupa ce se rumenesc frumos pe ambele parti, se asaza pe o farfurie si se servesc.

Citeste mai departe...
 

Orez cu sofran

Imprimare E-mail
joi, 21 martie 2019

 O cana orez cu bob lung, 3 linguri ulei de masline, 3 catei usturoi, 1/2 lingurita sofran, o lingura nuci, o lingurita stafide, sare, piper.

 Intr-o cratita se pune uleiul, usturoiul zdrobit si orezul la foc domol si se calesc 4 minute, pana cand orezul devine lucios. Se pun doua cani de apa si se lasa la fiert. Dupa ce a absorbit toata apa, se verifica sa fie fiert, dupa care se ia de pe foc si se adauga sofranul, stafidele si nucile. Se potriveste de sare si piper, apoi se acopera si se lasa 5 minute sa traga toate aromele.

Citeste mai departe...
 

Cartofi cu smantana

Imprimare E-mail
miercuri, 13 martie 2019

1 kg cartofi, 2 cesti lapte, o lingura unt, o ceasca smantana, sare.

 Se spala cartofii si se pun la fiert cu apa rece. Se adauga putina sare. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute, pana incep sa se inmoaie. Intr-o alta cratita cu fund gros se pune sa fiarba laptele. Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii si se pun in laptele clocotit, cu o lingura de unt. Se lasa sa mai fiarba la foc mic un sfert de ora. Laptele trebuie sa fie bine scazut. Se adauga smantana, miscand cratita, ca sa cuprinda cartofii. Se mai tin 5-6 rninute la foc, apoi se servesc fierbinti.

Citeste mai departe...
 

Varza cu carne la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 06 martie 2019

 O varza mijlocie, 750 g carne macra, o ceapa, 4 linguri untura, o ceasca smantana, sare, piper.

 Carnea data prin masina se caleste in untura, cu putina ceapa. Se toaca potrivit de marunt varza, se opareste cu apa clocotita cu sare, se scurge foarte bine. Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rand de varza, unul de carne, o lingura de smantana si se continua alternand varza, came si smantana. Ultimul rand trebuie sa fie de smantana. Se potriveste de sare si piper. Se da la cuptor.

Citeste mai departe...
 

Ochiuri cu praz

Imprimare E-mail
miercuri, 27 februarie 2019

 6 oua, 2 linguri unt, 1/2 lingura faina, 2 cesti lapte, 1 fir praz, 6 felii paine, o lingura branza rasa, sare.

 Se pregatesc ochiurile. Pe o farfurie rezistenta la foc se asaza fiecare ou bine scurs, pe o felie de paine prajita în unt. Separat se face un sos alb din unt si faina, stins cu o ceasca mare de lapte. Se adauga un fir de praz taiat ca fideaua si înabusit în unt. Se toarna sosul peste oua, se presara cu parmezan ras si se da la cuptor, la foc iute.

Citeste mai departe...
 

Crap la cuptor

Imprimare E-mail
mari, 19 februarie 2019

 1 crap de 1,5 kg, 3 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 3 cepe, 2 catei usturoi, 2 foi dafin, boabe piper, o lingura bulion de rosii, sare.

 Se curata crapul, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita lunga in care sa incapa bine. Se pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea. Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor, se tine o ora si jumatate. Se unge din cand in cand cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa.

Citeste mai departe...
 

Rosii uplute cu peste

Imprimare E-mail
mari, 12 februarie 2019

 12 rosii, peste fiert, 3-4 ciuperci, sare, piper, putin otet.

 Pentru maioneza: 1 galbenus, o lingurita mustar, 50 ml ulei.

 Se aleg rosii mijlocii, se taie un capac si se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se scurga. Se taie marunt bucatile de peste fiert dupa ce i s-au scos oasele, se amesteca bine cu maioneza, adaugand cateva ciuperci fierte  in apa cu sare si taiate felii. Se umplu rosiile scurse, se pune peste fiecare o felie de ciuperca si se asaza pe farfurie.

Citeste mai departe...
 

Obraz catifelat, luminos, lipsit de riduri

Imprimare E-mail
mari, 12 februarie 2019

In functie de tipul de ten pe care il aveti, alegeti masca naturala potrivita, aplicati-o de doua ori pe saptamana si efectele nu vor intarzia.

Citeste mai departe...
 

Risoto cu sos de rosii

Imprimare E-mail
miercuri, 06 februarie 2019

1 1/2 ceasca orez, 2 linguri unt, 3 cesti zeama de carne, 2 linguri branza rasa, unt cat o nuca, sare, sos de rosii picant.

 Se alege orezul, se spala si se usuca. Se infierbinta intr-o cratita untul, se pune orezul si se amesteca pana incepe sa se ingalbeneasca. Se toarna zeama de carne si se da la cuptor, la foc potrivit. Se lasa circa 25 de minute fara sa se amestece, pana ce orezul este fiert, dar nesfaramat, bob de bob. Se unge o forma cu unt, se asaza orezul la care s-a adaugat o bucatica de unt proaspat si putina branza rasa, se da cateva minute la cuptor si se rastoarna pe farfurie. Se pre-sara deasupra branza rasa sau cascaval ras, iar imprejur se pune cu lingura sosul de rosii. Se serveste foarte fierbinte.

Citeste mai departe...
 

Friptura de rata

Imprimare E-mail
joi, 31 ianuarie 2019

 O rata, 100 g slanina, o lingura unt, o lingurita patrunjel verde tocat, sare, 1 paharel  vin.


 Pentru marinata: 1 pahar otet, 2 frunze de dafin, o ceapa mica, 10 boabe piper, sare.

 Se curata rata, se parleste si se sterge cu o carpa uscata. Se face o marinata din otet, foi de dafin, ceapa, piper si sare. Se fierbe si, cum clocoteste, se opareste rata. Se acopera si se lasa sa stea o ora. Se sterge din nou bine cu carpa, se pune inauntru ficatul, o bucatica de unt si cateva frunze de patrunjel. Se impaneaza cu slanina, fasii foarte mici, care se introduc numai la suprafata. Se asaza in tava cu putina untura, la foc iute, si se unge in timpul friptului. Dupa ce s-a scos rata din tava, se adauga un paharel de vin si se lasa sosul sa mai dea cateva clocote. Se trece prin sita si se serveste in sosiera.



Citeste mai departe...
 

Ciulama de vitel

Imprimare E-mail
mari, 22 ianuarie 2019

1 kg carne, 1 litru apa, 1 morcov, o ceapa, 1 patrunjel, o lingura unt, o lingura faina, sare.

 Se taie carnea in bucati potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare. Carnea trebuie sa fie acoperita cu apa. Cand da in clocot, se ia spuma de 2-3 ori. Se adauga un morcov, o ceapa si o radacina de patrunjel. Se lasa sa fiarba incet. Separat, intr-o cratita, se prajeste, fara sa se rumeneasca, o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se lasa sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos. Se toarna sosul peste carne, dupa ce s-a scos zarzavatul, se tine fierbinte pe foc, fara sa fiarba. Daca mancarea nu este servita imediat, se tine cratita in apa fierbinte, iar deasupra se pun cateva bucatele de unt proaspat, ca sa nu se formeze pielita. Dupa gust, se pot adauga in ciulama si ciuperci taiate si inabusite in unt.

Citeste mai departe...
 

Salata din piept de pui

Imprimare E-mail
miercuri, 09 ianuarie 2019

500 g salata verde, 400 g piept de pui dezosat, 1 ardei gras rosu, 2 linguri unt, 6 fire ceapa verde, 100 g masline negre, o lingura capere, 2 lingurite mustar cu hrean, 4 linguri ulei, o lingura coaja rasa de lamaie, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper.

 Pieptul de pui se taie fasii lungi si inguste, se sareaza, se pipereaza si se caleste in untul incins. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Salata verde se curata si se spala bine. Se scurge si se rupe in bucati mari, care se pun pe un platou. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie fasii lungi, care se pun peste salata, impreuna cu ceapa verde, curatata, spalata si taiata. Dupa ce scoatem samburii, maslinele se taie inele si se pun pe platou. Deasupra se aranjeaza suvitele de carne de pui. Intr-un bol, se freaca mustarul picant cu uleiul, apoi se adauga zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, sarea, piperul si caperele. Toate se amesteca pentru omogenizare. Sosul obtinut se toarna peste salata de pe platou si se serveste.

Citeste mai departe...
 

Spectacole ale vietii” aplaudate in ultimele 365 de zile

Imprimare E-mail
mari, 08 ianuarie 2019

„ Traim acele momente din an cand fiecare isi cuantifica implinirile si dam frau liber sperantelor de mai bine. Este timpul cand rememoram unele dintre „spectacolele vietii” derulate sub ochii nostri in anul ce se incheie. Personaje principale, femei puternice, speciale, de notorietate.

Citeste mai departe...
 

Rasol cu smantana

Imprimare E-mail
mari, 11 decembrie 2018

 1,250 kg carne, zarzavat de supa, 4 litri apa, o ceasca smantana, o lingurita faina, o lingura branza rasa, sare, cascaval.

 Se alege o bucata de carne din care facem o rulada, o legam cu ata si o punem la fiert, adaugand zarzavat ca pentru orice supa. Cand carnea este fiarta, se scoate ata si se asaza intr-o tava. Se amesteca intr-o cratita smantana cu 2-3 linguri zeama de carne, faina, sare si o lingura de branza rasa. Se toarna peste rasol, avand grija ca toata carnea sa fie acoperita cu un strat gros. Se presara cascaval ras. Se da la cuptor, se tine pana capata o culoare frumoasa.

Citeste mai departe...
 

Supa-crema de gulii

Imprimare E-mail
miercuri, 05 decembrie 2018

 3 litri apa, 3 gulii, 300 g cartofi, 1/2 lingura unt, o lingura faina, 1 galbenus, 2 linguri smantana, sare.

 Se curata guliile si cartofii, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa fiarba bine. Se caleste in unt lingura de faina si se stinge cu zeama din oala, amestecandu-se incet cu supa. Cand legumele sunt bine fierte, se paseaza si se lasa supa sa mai dea cateva clocote. La final se adauga si lingura de smantana batuta bine cu galbenusul.

Citeste mai departe...
 

Friptura înnabusita

Imprimare E-mail
miercuri, 28 noiembrie 2018

 1,5 kg carne macra, o ceapa, 2-3 catei usturoi, 1 morcov potrivit de mare, 1 paharel vin, 2 linguri ulei, sare, piper, o lingurita bulion.

 Se rumeneste putin carnea în ulei, întorcând-o pe toate partile. Se adauga un morcov curatat si taiat în jumatate, o ceapa, sare, usturoiul, piper, un paharel de vin si apa calda cât sa acopere friptura. Se pune capacul si se lasa sa fiarba pâna când carnea este frageda si ramân numai 2-3 linguri de zeama. Se scot morcovul, ceapa si usturoiul, se dau prin sita, se pun din nou în cratita cu friptura, se adauga o lingura de bulion, 2-3 linguri de apa si se lasa sa mai dea un clocot, întorcând carnea pe toate partile. Când se serveste, se taie friptura felii si se toarna sosul deasupra.

Citeste mai departe...
 

Salau in aluat

Imprimare E-mail
miercuri, 21 noiembrie 2018


 Aluatul: 50 g drojdie, 1 ou, 1 pahar lapte, ½ lingura zahar, ½ lingurita sare, ½ pahar unt topit, ulei, faina.

 Umplutura: 1 pahar orez, 2 pahare lapte, 1 pahar apa, 3 linguri unt, 3 oua fierte tari, 500 g salau, piper negru, sare.

 Se face aluatul din drojdie cu 2-3 linguri lapte caldut si putina faina. Cand a crescut, se framanta cu oul, zaharul, sarea, faina si grasimea un aluat potrivit de moale. Cat timp se odihneste aluatul, se pune la fiert, la foc mic, orezul cu laptele, apa si sarea. Cand orezul ramane aproape fara zeama, se adauga piperul, untul si se lasa sa se raceasca. Salaul se curata inlaturand absolut toate oasele, se taie fasii, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pana cand a crescut coca si orezul s-a racit. Aluatul se imparte in doua parti egale, din care se fac doua foi de grosimea degetului. Prima foaie se asaza pe fundul unei forme pentru copt unse, ridicand putin marginile aluatului. Se asterne un strat uniform de orez netezindu-l cu lingura, peste el ouale rascoapte taiate rondele, iar peste oua fasiile de salau. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se pune peste forma un servet si se lasa sa creasca putin. Apoi se unge cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 155 - 176 din 2374

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Beringia, uscatul care a aparut si a disparut sub ape
» Jack Ketch, cel mai nepriceput calau din istorie
» Comentarii la noua legislatie OZN
» Praz cu masline
» Cauze posibile
» Cea mai inalta cladire religioasa din lume
» Lugano, paradisul Elvetiei
» Calatorie intre lumi
» Indonezienii cu ochii albastri
» Prevenirea fracturilor la varsta a treia
» Dimitrie Cantemir, un savant de faima europeana (2)
» Nu e pentru cine se pregateste, e pentru cine se nimereste
» Horoscopul saptamanii: 6-12 februarie 2023
» 2 februarie 1926 – S-a nascut Valéry Giscard d’Estaing, presedinte al Frantei
» Tema: „WILLIAM SHAKESPEARE”
» Vom coloniza vreodata Antarctica?
» Poveglia – tenebroasa insula a ciumei
» O lege OZN pentru 2023
» Mancare de vinete cu masline
» Beneficiile masajului facial
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9