Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 04 Dec 2022
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Iahnie de dovlecei

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

 1 kg dovlecei, 100 ml ulei, 250 g ceapa, 500 g rosii, 2 lingurite faina, o legatura verdeata, sare, piper.

 Se aleg trei dovlecei mari, se curata, se sareaza si se taie in bucati dupa care se lasa sa se scurga circa 15 minute. Sosul se prepara din 4 cepe si 4-5 rosii taiate si inabusite in ulei, faina, sare si piper. Dovleceii se prajesc in ulei si apoi se pun sa fiarba impreuna cu sosul circa 20 minute. La sfarsit se adauga verdeata. Se serveste mai ales rece.


Citeste mai departe...
 

Clatite cu sunca

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2018

 Pentru clatite: 300 g faina, 600 ml lapte, 2 oua, 200 g unt, sare dupa gust.
 Pentru umplutura: 600 g sunca presata tocata marunt, 200 g smantana, sare, piper.

 Se prepara clatitele in mod obisnuit. Sunca tocata se amesteca usor cu smantana, sare si piper dupa gust. Se umplu clatitele, se ruleaza, se asaza intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptor, unde se coc cateva minute. Clatitele se pot servi si presarate cu cas sau cascaval ras.

Citeste mai departe...
 

Tunsori feminine

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2018

Nu este un secret faptul ca unele tunsori va pot face sa pierdeti cu usurinta cativa ani, capatand o alura mai tinereasca. Si reciproca este valabila: o tunsoare prost aleasa poate adauga ani in plus imaginii dumneavoastra.

Citeste mai departe...
 

Spanac cu ciuperci la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 22 august 2018

 2 kg spanac, 150 g ciuperci, 100 g unt, 150 g cascaval, 50 g pesmet, 25 g sare.

 Se spala spanacul, se curata de cotoare si se pune la fiert in apa clocotita, cu sare. Când este fiert, se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc in putin unt. Se toaca spanacul si se amesteca cu ciupercile calite. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si presarata cu pesmet. Deasupra se rade cascavalul. Se introduce tava in cuptor circa 30 minute. Inainte de a se servi se taie portii si se stropesc cu unt. Se serveste cu smântâna.


Citeste mai departe...
 

Friptura de vitel cu ciuperci

Imprimare E-mail
duminică, 19 august 2018

 1,5 kg pulpa de vitel, 200 g unt, 100 g faina, 1 kg ciuperci proaspete, 75 g unt, 100 ml vin, 500 g sos brun (sau smântâna), verdeata, sare.

 Carnea de vitel se taie, se bate cu ciocanul de snitele, se da sare, se trece prin faina si se prajeste intr-o tigaie cu unt. Dupa prajire se scoate intr-un vas, iar peste ea se toarna sosul sau smântâna si se lasa la fiert la un foc incet. Ciupercile se curata, se spala in mai multe ape, se taie in felii si se prajesc in unt infierbântat. Când sunt gata se introduc in cratita si se adauga vinul. Se mai lasa la fiert circa 10 minute si se pot servi cu verdeata tocata pe deasupra.


Citeste mai departe...
 

Sparanghel la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 08 august 2018

 500 g sparanghel, 50 g unt, 100 g brânza, o lingura faina, 1 1/2 lingura pesmet, sare.

 Sparanghelul curatat si spalat se fierbe in apa clocotita cu sare. Este lasat sa se scurga. Vasul care se da la cuptor se unge cu grasime si se presara cu pesmet. Se pune sparanghelul fiert in vas, iar deasupra se presara brânza rasa, pesmet si unt topit. Se da totul la cuptor pentru 20 minute.


Citeste mai departe...
 

Sufleu cu cârnaciori afumati

Imprimare E-mail
miercuri, 01 august 2018

 400 g cârnaciori afumati, 150 g faina, 300 ml lapte, sare, piper, 4 oua, 100 g cascaval ras.

 Cârnaciorii se taie in bucatele mici si se prajesc usor. Separat, din lapte, faina si 50 g cascaval se face un sos alb. Când sosul s-a racit se adauga cârnaciorii, piperul si sarea, dupa gust. Se incorporeaza galbenusurile pe rând, iar la urma albusurile batute spuma. Se unge o forma, se presara cu faina si se toarna compozitia. Se da la cuptor. Când s-a rumenit se scoate si se serveste cald cu cascaval ras.

Citeste mai departe...
 

Spuma de capsuni cu frisca

Imprimare E-mail
miercuri, 25 iulie 2018

 1 kg capsuni, 500 g zahar, 500 g frisca.

 Se spala capsunele, se curata coditele si se dau prin storcatorul de fructe. Zeama obtinuta se amesteca bine cu zahar si se pune la foc mic sa se topeasca, dar sa nu fiarba. Se da deoparte, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu frisca. Se serveste in cupe si se orneaza cu capsuni.

Citeste mai departe...
 

Crema de sunca

Imprimare E-mail
miercuri, 18 iulie 2018

 150 g sunca slaba, 150 g unt , o lingura coniac, piper, sare.

 Sunca trecuta de doua ori prin masina de tocat se freaca bine cu untul pana se omogenizeaza. Se adauga coniacul, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Citeste mai departe...
 

Cartofi cu branza

Imprimare E-mail
miercuri, 11 iulie 2018

 1 kg cartofi, 6 oua, 200 g telemea, 100 g unt, 200 g smantana, sare, piper.

 Cartofii se fierb in coaja si cand sunt gata se curata si se taie rondele. Ouale fierte tari, se curata si se taie tot sub forma de rondele. Branza telemea se rade. Galbenusurile crude de la doua oua le frecam cu sare, adaugam unt topit, albusurile batute spuma si smantana. Se ia o forma potrivita ca marime, se unge cu unt si se asaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou presarate cu piper si telemea si se urmeaza asa pana se termina. Deasupra se toarna compozitia de ou cu smantana si se pune in cuptorul incins sa se gratineze. Se serveste fierbinte in vasul in care s-a preparat.

Citeste mai departe...
 

Mamaliguta la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iulie 2018

 300 g malai, 100 g unt, 200 g branza de oi, 6 oua, sare.

 Se face o mamaliguta pripita. Se ia apoi o cratita sau o tava, se unge cu unt si se asaza alternativ trei straturi de mamaliga si doua straturi de branza si unt. Ultimul strat de mamaliga se netezeste si cu lingura inmuiata in unt se fac sase adancituri. Se pune la cuptor si cand capata o crusta usor rumenita, se scoate tava si se pune cate un ou crud in fiecare adancitura. Se presara ouale cu putina sare si se pune din nou tava in cuptor. Dupa ce albusurile s-au inchegat se scoate si se serveste imediat.

Citeste mai departe...
 

Pasta de vinete in aspic

Imprimare E-mail
miercuri, 27 iunie 2018

 1 kg vinete, 400 g ardei grasi rosii, 200 g iaurt, 3 linguri vin, 2 catei usturoi, 2-3 linguri gelatina pudra, 3 linguri otet cu tarhon, sare.

 Se coc vinetele si ardeii, se curata usturoiul si se piseaza. Se incalzesc otetul si vinul la foc mic. Se adauga gelatina. Se amesteca continuu 2 minute, pana se dizolva gelatina. Vinetele se curata si se storc usor intr-un tifon, eliminand zeama amara. Ardeii, se curata de pielita si de seminte, se taie bucati. Vinetele, ardeii si usturoiul se fac pasta cu ajutorul mixerului, apoi se trec prin sita, pentru a inlatura semintele vinetelor. Se adauga gelatina dizolvata si iaurtul apoi sare si putin piper, dupa gust. Se amesteca bine toata compozitia si se toarna intr-un vas. Se lasa 12 ore in frigider. Inainte de a o servi, pasta de vinete se desprinde usor cu lama unui cutit rasturnand-o apoi pe un platou.

Citeste mai departe...
 

Musaca de vinete

Imprimare E-mail
miercuri, 20 iunie 2018

400 g carne de porc fara os, 150 ml ulei, 2 cepe, 300 g rosii, 1,5 kg vinete, 1 ou, 6 linguri smantana, 3 linguri cascaval ras, sare, piper, verdeata.

 Se da carnea prin masina de tocat, ceapa se toaca marunt si impreuna cu carnea se pun intr-o tigaie cu ulei si se calesc aproximativ 10 minute. Se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga condimentele, oul si verdeata tocata marunt, amestecandu-se bine. Vinetele spalate se taie in felii groase de 1 centimetru. Se asaza, intr-o tava unsa, alternativ, trei straturi de vinete si doua de carne. Smantana se amesteca bine cu pasta de rosii si se toarna deasupra. Se da tava in cuptor, la foc potrivit, si se lasa 25 minute. Cand musacaua este aproape gata se presara cascavalul ras si se mai lasa inca circa 5 minute. Se serveste cu sos de rosii.

Citeste mai departe...
 

Salata cu carne de vita

Imprimare E-mail
miercuri, 13 iunie 2018

 300 g carne de vita, fiarta bine, 2 cepe mijlocii, 10-12 ciuperci, o sfecla mijlocie fiarta, o lingurita mustar, 3 linguri otet diluat sau zeama de lamaie, 4-5 linguri ulei, o lingurita zahar, sare, piper, verdeata.

 Carnea de vita se fierbe bine. Se pregateste sosul, frecand mustarul cu zaharul, sarea si piperul. Uleiul se toarna cate putin, ca sa capete aspect de maioneza. Se adauga zeama de lamaie, apoi ceapa taiata fin. Ciupercile se spala, se taie lamele si se pun imediat in sos ca sa nu se innegreasca. Sfecla se curata si se taie cubulete, carnea se taie fasii sau tot cuburi si se amesteca bine cu sosul si ciupercile. Se asaza totul intr-o salatiera, se presara cu verdeata si se tine la rece o ora inainte de a fi servita.

Citeste mai departe...
 

Salata cu carne de vita

Imprimare E-mail
miercuri, 13 iunie 2018

 300 g carne de vita, fiarta bine, 2 cepe mijlocii, 10-12 ciuperci, o sfecla mijlocie fiarta, o lingurita mustar, 3 linguri otet diluat sau zeama de lamaie, 4-5 linguri ulei, o lingurita zahar, sare, piper, verdeata.

 Carnea de vita se fierbe bine. Se pregateste sosul, frecand mustarul cu zaharul, sarea si piperul. Uleiul se toarna cate putin, ca sa capete aspect de maioneza. Se adauga zeama de lamaie, apoi ceapa taiata fin. Ciupercile se spala, se taie lamele si se pun imediat in sos ca sa nu se innegreasca. Sfecla se curata si se taie cubulete, carnea se taie fasii sau tot cuburi si se amesteca bine cu sosul si ciupercile. Se asaza totul intr-o salatiera, se presara cu verdeata si se tine la rece o ora inainte de a fi servita.

Citeste mai departe...
 

Fidea cu ciuperci

Imprimare E-mail
miercuri, 06 iunie 2018

 500 g fidea, 350 g ciuperci, 3 linguri ulei, 2 catei usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie, 2 linguri patrunjel verde tocat, sare, piper.

 Se infierbanta 3 linguri de ulei in care se calesc usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa ce s-au calit se sareaza, se pipereaza si se pun la cuptor pentru 10 minute. Se adauga apoi zeama de lamaie si patrunjelul. Intre timp se fierbe fideaua, se strecoara, se pune pe un platou si se amesteca bine cu ciupercile.

Citeste mai departe...
 

Budinca de peste

Imprimare E-mail
miercuri, 30 mai 2018

 1 kg peste alb, o lamaie, 3 oua, o lingurita faina, 3 linguri cascaval ras, o lingura pasta de tomate, sare, piper.

 Pestele se fierbe in apa sarata, se curata de oase si se rupe in bucatele mici, care se pun intr-o forma unsa cu unt. Se stropeste cu zeama unei lamai, iar deasupra se pune un amestec din oua, faina, cascaval ras, pasta de tomate, putina sare si piper. Se coace 30 minute.

Citeste mai departe...
 

Rasol de vaca si cascaval

Imprimare E-mail
miercuri, 23 mai 2018

 800 g carne vaca pentru rasol, 2 morcovi, o ceapa, o felie telina, 2 radacini patrunjei, o foaie de dafin, 15 boabe piper, 60 g faina, 2 oua, ½ pahar iaurt, 50 g unt sau ulei, cascaval.

 La carnea fiarta pe jumatate se adauga zarzavatul curatat si spalat, precum si condimentele. Carnea fiarta si taiata in portii se asaza intr-un vas rezistent la foc. Faina se subtiaza cu zeama de carne si se fierbe 8-10 minute. Se drege cu ouale batute, cu iaurtul si se toarna peste carne. Se presara cascaval ras si se da la cuptor circa 10 minute, la foc potrivit.

Citeste mai departe...
 

Budinca de carne

Imprimare E-mail
miercuri, 16 mai 2018

 600-700 g carne tocata, 2 oua, 2 felii paine mai veche, 1 sfert varza proaspata, o ceapa, 3 linguri ulei, sare, piper, verdeata.

 Varza, ceapa si painea înmuiata în apa si stoarsa bine se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu carnea tocata, galbenusurile, verdeata tocata fin, se potriveste de sare si piper, iar la urma se adauga albusurile batute spuma. Se alege o cratita potrivita, se unge cu ulei si se toarna compozitia. Deasupra se netezeste, se unge cu ulei si se pune la cuptor, la foc potrivit.

Citeste mai departe...
 

Rizoto cu limba de vitel

Imprimare E-mail
miercuri, 09 mai 2018

 O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 3 linguri unt, o lingura faina, unt proaspat (cat o nuca), 100 g branza rasa, sare.

  Se fierbe o limba de vitel cu ceapa si zarzavatul. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un sos gros ca o smantana, dintr-o lingura de unt cu o lingura de faina. Se stinge zeama in care a fiert limba si se amesteca cu bucatile de limba. Se prajeste usor in unt orezul si se stinge cu 2 cesti de zeama limpezita in care a fiert limba. Cand orezul este fiert se amesteca cu putin unt proaspat si 100 g de branza rasa, usor ca sa nu se sfarame orezul. Se pune intr-o forma bine unsa cu unt. Se da cateva minute la cuptor, se rastoarna pe farfurie, iar la mijloc se asaza limba. Se serveste fierbinte.

Citeste mai departe...
 

Pledoarie pentru naturalete

Imprimare E-mail
miercuri, 09 mai 2018

In materie de ingrijire a tenului, specialistii indeamna la folosirea produselor cu ingrediente naturale, care aduc beneficii ferme. Mastile, sub forma de crema, gel, fiole sau cele pregatite acasa, pentru ten sau pentru par, ca un veritabil cocktail de substante active (peptide, antioxidanti, diverse extracte naturale) refac frumusetea obrazului, dar contribuie si la relaxarea generala. Asadar, apelati cel putin o data pe saptamana la un astfel de rasfat cu efect dublu, asupra aspectului fizic, dar si asupra starii generale.

Citeste mai departe...
 

Musaca de legume

Imprimare E-mail
miercuri, 02 mai 2018

 2 cepe mari, 1 morcov, o telina potrivita, ¼ varza, 1 dovlecel, 2-3 cartofi, 500 g rosii, 100 g fasole verde, 2-3 oua, 200 ml lapte, 40 g faina, 100 ml ulei, sare, patrunjel verde, orez.

 Legumele se curata, se spala si se taie fideluta, apoi se calesc si se inabusa cu putina apa calda. Orezul se fierbe si se adauga in legume. Intr-o tava unsa se intinde compozitia, iar deasupra se toarna un aluat subtire facut din faina, ou si lapte. Se introduce tava la cuptor timp de 30 minute pana se rumeneste deasupra.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 177 - 198 din 2364

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Calendare, zile si ore
» Imparatul ucis de dorinta de a obtine nemurirea
» Paradoxul paradoxului lui Fermi
» Sparanghel cu sos tartar
» Greseli de evitat
» Gigantul „somnoros”
» Misterul sferelor din Costa Rica
» Infratirea lemnului cu focul
» Ultimii pastori de reni
» Depresia la varstnici
» Calatoriile unui mecena cultural
» Evul Mediu... ca la Hollywood
» Horoscopul saptamanii: 28 noiembrie – 4 decembrie 2022
» 24 noiembrie 1929 – A murit Georges Clemenceau
» Tema: „PAIANJENUL”
» Meandrele calendarului
» Maria Budberg – o „Mata Hari” a Rusiei
» Incoerenta OZN la nivelurile inalte
» Incoerenta OZN la nivelurile inalte
» Sufleu de peste
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9