Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 05 Feb 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 2 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Salata cu carne de vita

Imprimare E-mail
miercuri, 13 iunie 2018

 300 g carne de vita, fiarta bine, 2 cepe mijlocii, 10-12 ciuperci, o sfecla mijlocie fiarta, o lingurita mustar, 3 linguri otet diluat sau zeama de lamaie, 4-5 linguri ulei, o lingurita zahar, sare, piper, verdeata.

 Carnea de vita se fierbe bine. Se pregateste sosul, frecand mustarul cu zaharul, sarea si piperul. Uleiul se toarna cate putin, ca sa capete aspect de maioneza. Se adauga zeama de lamaie, apoi ceapa taiata fin. Ciupercile se spala, se taie lamele si se pun imediat in sos ca sa nu se innegreasca. Sfecla se curata si se taie cubulete, carnea se taie fasii sau tot cuburi si se amesteca bine cu sosul si ciupercile. Se asaza totul intr-o salatiera, se presara cu verdeata si se tine la rece o ora inainte de a fi servita.

Citeste mai departe...
 

Salata cu carne de vita

Imprimare E-mail
miercuri, 13 iunie 2018

 300 g carne de vita, fiarta bine, 2 cepe mijlocii, 10-12 ciuperci, o sfecla mijlocie fiarta, o lingurita mustar, 3 linguri otet diluat sau zeama de lamaie, 4-5 linguri ulei, o lingurita zahar, sare, piper, verdeata.

 Carnea de vita se fierbe bine. Se pregateste sosul, frecand mustarul cu zaharul, sarea si piperul. Uleiul se toarna cate putin, ca sa capete aspect de maioneza. Se adauga zeama de lamaie, apoi ceapa taiata fin. Ciupercile se spala, se taie lamele si se pun imediat in sos ca sa nu se innegreasca. Sfecla se curata si se taie cubulete, carnea se taie fasii sau tot cuburi si se amesteca bine cu sosul si ciupercile. Se asaza totul intr-o salatiera, se presara cu verdeata si se tine la rece o ora inainte de a fi servita.

Citeste mai departe...
 

Fidea cu ciuperci

Imprimare E-mail
miercuri, 06 iunie 2018

 500 g fidea, 350 g ciuperci, 3 linguri ulei, 2 catei usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie, 2 linguri patrunjel verde tocat, sare, piper.

 Se infierbanta 3 linguri de ulei in care se calesc usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa ce s-au calit se sareaza, se pipereaza si se pun la cuptor pentru 10 minute. Se adauga apoi zeama de lamaie si patrunjelul. Intre timp se fierbe fideaua, se strecoara, se pune pe un platou si se amesteca bine cu ciupercile.

Citeste mai departe...
 

Budinca de peste

Imprimare E-mail
miercuri, 30 mai 2018

 1 kg peste alb, o lamaie, 3 oua, o lingurita faina, 3 linguri cascaval ras, o lingura pasta de tomate, sare, piper.

 Pestele se fierbe in apa sarata, se curata de oase si se rupe in bucatele mici, care se pun intr-o forma unsa cu unt. Se stropeste cu zeama unei lamai, iar deasupra se pune un amestec din oua, faina, cascaval ras, pasta de tomate, putina sare si piper. Se coace 30 minute.

Citeste mai departe...
 

Rasol de vaca si cascaval

Imprimare E-mail
miercuri, 23 mai 2018

 800 g carne vaca pentru rasol, 2 morcovi, o ceapa, o felie telina, 2 radacini patrunjei, o foaie de dafin, 15 boabe piper, 60 g faina, 2 oua, ½ pahar iaurt, 50 g unt sau ulei, cascaval.

 La carnea fiarta pe jumatate se adauga zarzavatul curatat si spalat, precum si condimentele. Carnea fiarta si taiata in portii se asaza intr-un vas rezistent la foc. Faina se subtiaza cu zeama de carne si se fierbe 8-10 minute. Se drege cu ouale batute, cu iaurtul si se toarna peste carne. Se presara cascaval ras si se da la cuptor circa 10 minute, la foc potrivit.

Citeste mai departe...
 

Budinca de carne

Imprimare E-mail
miercuri, 16 mai 2018

 600-700 g carne tocata, 2 oua, 2 felii paine mai veche, 1 sfert varza proaspata, o ceapa, 3 linguri ulei, sare, piper, verdeata.

 Varza, ceapa si painea înmuiata în apa si stoarsa bine se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu carnea tocata, galbenusurile, verdeata tocata fin, se potriveste de sare si piper, iar la urma se adauga albusurile batute spuma. Se alege o cratita potrivita, se unge cu ulei si se toarna compozitia. Deasupra se netezeste, se unge cu ulei si se pune la cuptor, la foc potrivit.

Citeste mai departe...
 

Rizoto cu limba de vitel

Imprimare E-mail
miercuri, 09 mai 2018

 O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 3 linguri unt, o lingura faina, unt proaspat (cat o nuca), 100 g branza rasa, sare.

  Se fierbe o limba de vitel cu ceapa si zarzavatul. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un sos gros ca o smantana, dintr-o lingura de unt cu o lingura de faina. Se stinge zeama in care a fiert limba si se amesteca cu bucatile de limba. Se prajeste usor in unt orezul si se stinge cu 2 cesti de zeama limpezita in care a fiert limba. Cand orezul este fiert se amesteca cu putin unt proaspat si 100 g de branza rasa, usor ca sa nu se sfarame orezul. Se pune intr-o forma bine unsa cu unt. Se da cateva minute la cuptor, se rastoarna pe farfurie, iar la mijloc se asaza limba. Se serveste fierbinte.

Citeste mai departe...
 

Pledoarie pentru naturalete

Imprimare E-mail
miercuri, 09 mai 2018

In materie de ingrijire a tenului, specialistii indeamna la folosirea produselor cu ingrediente naturale, care aduc beneficii ferme. Mastile, sub forma de crema, gel, fiole sau cele pregatite acasa, pentru ten sau pentru par, ca un veritabil cocktail de substante active (peptide, antioxidanti, diverse extracte naturale) refac frumusetea obrazului, dar contribuie si la relaxarea generala. Asadar, apelati cel putin o data pe saptamana la un astfel de rasfat cu efect dublu, asupra aspectului fizic, dar si asupra starii generale.

Citeste mai departe...
 

Musaca de legume

Imprimare E-mail
miercuri, 02 mai 2018

 2 cepe mari, 1 morcov, o telina potrivita, ¼ varza, 1 dovlecel, 2-3 cartofi, 500 g rosii, 100 g fasole verde, 2-3 oua, 200 ml lapte, 40 g faina, 100 ml ulei, sare, patrunjel verde, orez.

 Legumele se curata, se spala si se taie fideluta, apoi se calesc si se inabusa cu putina apa calda. Orezul se fierbe si se adauga in legume. Intr-o tava unsa se intinde compozitia, iar deasupra se toarna un aluat subtire facut din faina, ou si lapte. Se introduce tava la cuptor timp de 30 minute pana se rumeneste deasupra.

Citeste mai departe...
 

Macaroane milaneze

Imprimare E-mail
joi, 26 aprilie 2018

 400 g macaroane, 100 g parmezan sau svaiter, 100 g limba afumata, 100 g ciuperci, 25 g unt proaspat, sare.

 Pentru sos de rosii: 500 g rosii, o lingurita zahar, unt proaspat (cat o nuca), sare.

 Se fierb macaroanele, se limpezesc cu apa fierbinte si se scurg. Se adauga o lingura de unt proaspat si cateva linguri de parmezan sau svaiter. Se amesteca usor cu furculita ca sa nu se sfarame. Separat, se taie marunt cateva felii de limba afumata si cateva ciuperci fierte. Se pun intr-un sos de rosii fiert cu putina zeama de carne. Se amesteca totul cu macaroanele, se tine fierbinte pe foc, fara sa mai fiarba. Inainte de a se servi se mai adauga cateva bucatele de unt proaspat. Se serveste foarte fierbinte.

Citeste mai departe...
 

Snitel umplut

Imprimare E-mail
miercuri, 18 aprilie 2018

 500 g antricot de vita fara os, 150 g carne de vita, 75 ml ulei, 1 ou, 25 g faina, 1 morcov, 1 patrunjel, 150 g smântâna, piper, o lingurita mustar, 1 kg cartofi, o ceapa, 400 ml supa de oase, foi de dafin, patrunjel verde, sare.

 Se spala antricotul, apoi se taie in 5 bucati, care se bat si se sareaza putin. Carnea se taie in bucati mici, se da prin masina de tocat. Ceapa, morcovul si patrunjelul se spala, se toaca marunt si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei. Se adauga foi de dafin si 100 ml de supa. Când lichidul s-a evaporat si zarzavaturile s-au patruns, se pune faina dezlegata cu 300 ml de supa. Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, patrunjel, oul fiert tare si taiat in cuburi mici. Se pune compozitia rezultata pe fiecare bucata de antricot batut, se ruleaza, se prinde cu scobitori si se asaza intr-o tava. Peste rulourile umplute, se toarna sosul din zarzavat si se fierb 15 minute, la foc mic. Preparatul se serveste alaturi de cartofi fierti, natur, decorati cu patrunjel verde si stropiti cu smântâna.


Citeste mai departe...
 

Crema de ficat cu oua

Imprimare E-mail
miercuri, 11 aprilie 2018

 250 g ficat pasare, 3 galbenusuri tari, 125 g unt, o ceapa, sare, piper.

 Ficatul inabusit cu ceapa in putin unt se da prin masina de tocat, se amesteca bine cu galbenusurile date prin sita si cu restul de unt. Se freaca bine apoi se potriveste de sare si piper.

Citeste mai departe...
 

Creier prajit in aluat

Imprimare E-mail
mari, 03 aprilie 2018

 1 creier de vaca, 125 g faina, o ceasca lapte, o lingurita ulei, 1 ou, 2 linguri untura, sare.

 Inainte de a fi curatat, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa sangele si cheagurile care se innegresc la fiert. Se schimba apa de cateva ori. Se pune la fiert in apa calduta cu sare si foarte putin otet. Se fierbe in clocote mici 20 de minute. Se scurge, se taie in felii de grosimea unui deget. Se face un aluat nu prea gros din faina, sare, lapte, o lingurita de ulei, un galbenus si albusul batut spuma. Se inmoaie feliile de creier in aluat si se prajesc in untura fierbinte.

Citeste mai departe...
 

Chiftele de vinete cu sos

Imprimare E-mail
mari, 27 martie 2018

 3 vinete mijlocii, 2 oua, 2 linguri faina, sare, piper, 3 linguri ulei.
 Pentru sos: 500 g rosii, o ceapa, o lingurita zahar, sare.

 Se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca si se amesteca cu ouale, sare, piper si faina, astfel incat sa fie compozitia potrivit de moale. Se ia cu lingura din compozitie si se da drumul chiftelelor in ulei incins, prajindu-le pe o parte si pe alta. Separat se fierb cateva rosii, se trec prin sita si se amesteca cu putina ceapa prajita. Se pune sare si o lingurita de zahar. Se tine sa dea in cateva clocote. Se asaza chiftelele in sosul de rosii si se lasa pe foc sa fiarba foarte incet, ca sa nu se sfarame. Se servesc calde sau reci.

Citeste mai departe...
 

Cotlete cu sos picant

Imprimare E-mail
miercuri, 21 martie 2018

 6 cotlete potrivite, 3 linguri ulei, 4 rosii, 1 pahar vin, cimbru, menta, sare, piper.

 Intr-o cratita se prajesc cotletele In ulei Incins. Intre timp rosiile curatate de pielita si seminte, se dau Intr-un clocot, se paseaza si se pun din nou la fiert cu vinul, sarea si piperul. Cotletele se presara cu cimbru si menta tocate. Se toarna sosul si se mai lasa 10 minute la foc moale, Intr-o cratita acoperita. Se serveste imediat.

Citeste mai departe...
 

Musaca de ciuperci

Imprimare E-mail
miercuri, 14 martie 2018

 250 g ciuperci, 100 ml ulei, o ceapa, o lingura faina, 200 g telemea, 8 oua, patrunjel si marar verde, sare, piper.

 Se toaca ceapa marunt, se caleste in ulei, se pun ciupercile si cand lichidul lasat de acestea s-a evaporat se adauga faina, se amesteca, apoi, dupa 2 minute, se inchide focul. Intr-un vas se pun telemeaua rasa, verdeturile, sare si piper dupa gust. Separat se bat bine 7 oua, se adauga in compozitia de mai sus si se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cu oul ramas si batut se unge musacaua deasupra dupa care se da preparatul la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Citeste mai departe...
 

Pui in pergament

Imprimare E-mail
mari, 06 martie 2018

 3 pui mici (500 g), 50 g unt, coli pergament, sare.

 Puii se curata, se sareaza, se ung cu unt, se asaza fiecare pe cate o coala de pergament unsa, de asemenea, cu unt. Se impacheteaza, se pun intr-o tava si se dau la cuptor timp de 45 minute. Cand sunt gata, se scot din pergament si se transeaza.

Citeste mai departe...
 

Budinca de varza

Imprimare E-mail
luni, 05 martie 2018

 3 oua, o varza cruda, 50 g unt, 250 g friptura sau resturi de mezeluri, 2 linguri ulei, o lingura pesmet, sare, piper.

Citeste mai departe...
 

Pastravi prajiti, cu sos de smantana

Imprimare E-mail
miercuri, 21 februarie 2018

 4 pastravi, 250 g smantana, marar, patrunjel verde, sare, ulei pentru prajit, pesmet.

 Pastravii se curata si se spala bine, iar capetele se taie. Se sareaza si se umplu cu verdeata tocata. Se dau prin pesmet sau faina si se prajesc pe ambele parti in ulei. Pestele se asaza intr-un vas, se acopera cu smantana si se fierbe la foc mic 5-6 minute.

Citeste mai departe...
 

Friptura inabusita de vaca

Imprimare E-mail
miercuri, 14 februarie 2018

 1,2 kg pulpa de vaca, 100 g slaninuta, o ceapa, 1 morcov, 4-5 catei usturoi, 100 ml ulei, piper boabe, 2 foi dafin sau putin cimbru tocat, sare.

 Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara dandu-i o forma lunguiata si se lasa 10-15 minute. Se pune apoi intr-un vas cu ulei incins pe foc si se rumeneste pe toate partile. Se adauga ceapa si morcovul taiate in rondele subtiri, se calesc usor, dupa care se pun doua pahare cu supa de oase sau apa, piperul boabe, foile de dafin sau cimbrul. Se acopera vasul cu un capac si se pune in cuptor, la foc mic, pentru 3 ore, intorcandu-se friptura de cate ori este nevoie. Cand carnea este fiarta, se scoate capacul sa se poata rumeni. Se indeparteaza sfoara si se taie friptura in felii care se asaza pe un platou. Sosul degresat se toarna peste friptura.

Citeste mai departe...
 

Praz cu masline

Imprimare E-mail
miercuri, 07 februarie 2018

 4 fire praz, 100 g masline, 1 pahar bors, 1 pahar sos rosii, o legatura patrunjel, sare, piper.

 Se oparesc maslinele in bors, apoi se scurg si se lasa deoparte. Prazul se taie rondele si se caleste in putin ulei, doar cat sa se inmoaie. Se adauga apoi apa cat sa acopere prazul, se adauga maslinele si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand prazul este fiert, se adauga sosul de rosii, se asezoneaza cu sare, piper si se lasa pe foc pana scade de tot zeama. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat marunt.

Citeste mai departe...
 

Tocanita cu castraveti murati

Imprimare E-mail
miercuri, 31 ianuarie 2018

 1 kg carne de vitel, 2 cepe, 50 ml ulei, o cana supa, 500 g castraveti murati, 1 pahar suc de rosii, patrunjel verde, cimbru, o lingura bulion.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 199 - 220 din 2373

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Vom coloniza vreodata Antarctica?
» Poveglia – tenebroasa insula a ciumei
» O lege OZN pentru 2023
» Mancare de vinete cu masline
» Beneficiile masajului facial
» Metamorfoza Lacului Verde
» Manastirea Govora
» Amar Bharati – omul cu bratul ridicat
» Chirurgie precolumbiana
» Aveti intoleranta la lactoza?
» Dimitrie Cantemir, un savant de faima europeana
» Animalele – niste „actori” imprevizibili
» Horoscopul saptamanii: 30 ianuarie – 5 februarie 2023
» 26 ianuarie 1808 – Rebeliunea Romului, singura lovitura de stat din istoria Australiei
» Tema: „CASTELE”
» 2023, perspective spatiale
» 1672 – episod de canibalism olandez
» OZN-uri in Italia
» Supa cu galuste de orez
» Cheia unui ten sanatos
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9