|
Retete culinareRetete si sfaturi culinare de la cititori.
|
luni, 08 mai 2023 |
7 castraveti murati in saramura, 100 ml ulei, suc de rosii, 2 cartofi, 3 morcovi, 1 ardei iute rosu, 5 catei usturoi, 3 cepe, 2 foi de dafin, cimbru, marar proaspat, sare, piper. Se taie castravetii in rondele sau pe lung, apoi se lasa la desarat in apa rece, timp de 10 ore. Se pune intr-o cratita o cana cu apa la fiert, in care se toarna cateva picaturi cu ulei si ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a fiert ceapa, se adauga rosiile, castravetii murati, cartofii, morcovii, ardeiul iute si suficienta apa cat sa-i acopere. Se lasa la fiert, la foc mic, timp de o ora. Dupa ce s-au fiert legumele se potriveste de sare si piper, se pun foile de dafin, cimbrul si mararul tocat. Se mai lasa cratita pe foc 5 minute, apoi se da la cuptorul preincalzit pana scade.
|
Citeste mai departe...
|
vineri, 28 aprilie 2023 |
500 g ficat, 2 chifle, o ceapa mica, 150 g unt, 2 oua, sare, piper, o lingurita verdeata, 2 linguri unt topit, o lingura pesmet. Se curata ficatul de pielite si se da de doua ori prin masina impreuna cu chiflele inmuiate in lapte, bine stoarse si cu o ceapa tocata marunt si rumenita in unt. Se freaca untul pana se face spuma si se adauga galbenusurile. Se amesteca totul cu ficatul si se freaca bine. Se adauga sare, piper, patrunjel tocat si, dupa gust, un praf de enibahar. La sfarsit se pune albusul batut spuma. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet fin, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 24 aprilie 2023 |
350 g carne de scoici, 3-4 linguri ulei de masline, 300 g paste, o capatana mica usturoi, 2 ardei iuti, patrunjel verde, 1/2 ceasca vin alb, 2 rosii, sare, piper. Scoicile se spala bine si se fierb. Intr-o tigaie, se pun usturoiul, ardeiul iute tocat marunt si patrunjelul. Se adauga pulpa de scoici, vinul si se lasa la foc mic 15-20 de minute. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie lasandu-se pe foc cateva minute dupa care se adauga o cana cu zeama in care au fiert scoicile. Pastele fierte separat se amesteca impreuna cu sosul peste care se presara patrunjel.
|
Citeste mai departe...
|
|
joi, 13 aprilie 2023 |
500 g carne miel, o ceapa, 300 g rosii, 200 g spanac congelat, 4 catei usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper, marar verde, oregano uscat. Se taie carnea in bucati potrivite. Se curata ceapa si se taie cubulete. In uleiul incins se pune carnea si se amesteca pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si se lasa sa se rumeneasca usor. Se acopera cu apa calda si se fierbe pana carnea este patrunsa. Se adauga rosiile pasate, sare, piper si oregano. Se mai fierbe 10 minute, apoi se adauga spanacul usor dezghetat. Se lasa sa mai fiarba cateva minute, dupa care se adauga mararul taiat fin si usturoiul pisat. Se mai lasa doar cateva clocote si este gata.
|
Citeste mai departe...
|
|
joi, 13 aprilie 2023 |
Pentru un obraz catifelat, luminos si lipsit de riduri ar trebui sa va rezervati de doua ori pe saptamana cate 30 de minute pentru aplicarea unor masti naturale.
|
Citeste mai departe...
|
|
joi, 13 aprilie 2023 |
Pentru un obraz catifelat, luminos si lipsit de riduri ar trebui sa va rezervati de doua ori pe saptamana cate 30 de minute pentru aplicarea unor masti naturale.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 10 aprilie 2023 |
500 g varza de Bruxelles, 2 linguri ulei, 2 catei de usturoi, o lingura sos de rosii, o jumatate ardei rosu, patrunjel verde, sare, piper. Se spala varza de Bruxelles sub jet de apa rece, apoi se taie in doua. Se pune varza intr-un vas, se adauga uleiul, sosul concentrat de rosii si patrunjelul tocat fin. Se amesteca bine, se pune piper, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat bucatele. Peste legume se adauga 100 ml de apa fierbinte. Se da totul la cuptor si se lasa pana se patrunde varza.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 03 aprilie 2023 |
1 kg peste mare (crap, somn etc.), 2 cepe, 1 morcov mare, 1/2 telina, 1 pastarnac, 1 litru zeama de varza, leustean. Se pun la fiert toate legumele o data, dupa ce au fost curatate, spalate si taiate marunt. Cand sunt gata, se adauga zeama de varza, pestele curatat, spalat si portionat. Se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute. Se serveste cu leustean tocat fin.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 27 martie 2023 |
3 cutii ciuperci de 400 g (sau 1 kg ciuperci proaspete), 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei rosu, 2 linguri sos de ardei, 100 g masline fara samburi, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dul-ce, 3 foi de dafin, o lingurita oregano uscat. Ciupercile se scot din cutie, se spala si se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt. Morcovul curatat se taie in doua pe lungime, apoi se taie rondele. Ardeiul rosu se taie fasii. Intr-o cratita se pune ulei la incins, apoi se adauga ceapa, morcovul si se calesc, dupa aceea se pun ciupercile si se mai lasa pe foc cateva minute. Se pune ardeiul rosu, se amesteca, apoi se pun sare, piper, boia si foile de dafin. Se toarna apa calda, cat sa acopere ciupercile. Se pune capac si se fierbe la foc potrivit 25-30 de minute. La sfarsit se adauga sosul de ardei si maslinele. Se mai fierbe 10 minute. La final se pun pasta de tomate si oregano uscat si se mai da cateva clocote.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 20 martie 2023 |
500 g mix de legume congelate, 2 cepe mari, 50 ml ulei, 2 cartofi, 100 ml suc de rosii, 50 g soia bucati, sare, piper, cimbru uscat, o legatura patrunjel. Se lasa soia la hidratat in apa fierbinte. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul la incins. Ceapa curatata se taie julien si se pune in uleiul incins amestecand, iar cand ceapa s-a calit se adauga 50 ml apa si se lasa la inabusit 5 minute. Legumele congelate se adauga peste ceapa si tot acum se pun cartofii curatati de coaja si taiati cubulete. Se adauga 100 ml apa, se lasa la foc potrivit pana se patrund morcovul si cartoful. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Cand toate legumele sunt fierte se adauga sucul de rosii si se lasa la fiert inca 10 minute. Patrunjelul tocat marunt se adauga la sfarsit peste legume.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 13 martie 2023 |
2 verze medii murate, 150 g orez, o ceapa mare, o lingura untura porc (sau 3-4 linguri de ulei), 250 g fleica afumata, 200 g jumari de porc, 150 ml bulion de rosii, o lingura pasta de ardei, 2 linguri marar tocat, o jumatate lingurita cimbru uscat, sare, piper. Se spala verzele, se scurg bine si se toaca marunt. Intr-o cratita incapatoare se topeste untura sau se incalzeste uleiul si se caleste la foc mic ceapa tocata. Se adauga varza si se caleste 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Apoi se adauga bulionul de rosii, pasta de ardei, mararul, cimbrul, afumatura tocata cuburi, jumarile si 2 cani cu apa fierbinte. Se sareaza dupa gust, se amesteca bine, apoi se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic pana cand varza se inmoaie. Dupa aceea se pune orezul spalat, se mai adauga apa calda daca este nevoie si se continua fierberea pana cand orezul este gatit si a absorbit tot lichidul. Se poate pune cratita la cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 06 martie 2023 |
1,5 kg peste, 50 g costita afumata, o ceapa, 500 g mere, 150 ml smântâna, 2 linguri otet, sare. Pestele se curata, se spala, se dezoseaza, se transeaza, se sareaza si se stropeste cu otet. Costita se taie în felii si se pune la foc mic, într-o cratita. Dupa ce s-a topit putin, se adauga ceapa tocata pestisori si merele curatate de coaja, sâmburi si taiate felii. Cratita se acopera si se mai lasa aproximativ 10 minute dupa care se adauga pestele. Se acopera din nou si se lasa sa fiarba pestele în sos, pe foc mic, aproximativ 30 de minute. Inainte de a se servi, se adauga smântâna.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 27 februarie 2023 |
1 kg ciuperci, 2 cepe, 2 linguri ulei, o lingurita faina, sare, piper, patrunjel verde tocat. Ciupercile taiate se fierb si se lasa sa se scurga. Între timp se caleste ceapa în uleiul fierbinte, se pune faina si când se îngalbeneste, se stinge cu o ceasca de apa în care au fiert ciupercile, amestecând mereu sa nu se faca cocoloase. Se pun ciupercile si se lasa sa scada bine, la foc mic. Se sareaza, se pipereaza si când este gata se presara patrunjelul.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 20 februarie 2023 |
1 kg carne porc, o ceapa, 1/2 pahar ulei de masline, 5 ardei grasi mici, brânza feta, 2-3 rosii, 1 pahar vin alb, boabe de ienibahar, sare, piper. Se spala bine carnea si se taie cubulete, apoi se caleste bine într-o tigaie cu ulei. Intr-o oala mica se pune ulei de masline si se caleste ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat betisoare. Se adauga carnea si dupa câteva minute se stinge cu vin. Se pun rosiile rase, sare, piper, boabele de ienibahar si se lasa sa fiarba la foc mic, adaugând putina apa. Când este gata, se ia mâncarea de pe foc si se adauga brânza feta taiata cubulete.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 13 februarie 2023 |
1,5 kg cartofi, 400 g br anza de vaci, 2 oua, 100 ml ulei, 200 g sm ant ana, patrunjel verde, sare. Cartofii se spala foarte bine, se fierb in coaja, apoi se scoate o parte din miez. Ouale crude se spala sub jet de apa rece, patrunjelul se toaca fin. Br anza de vaci se combina cu oua, patrunjel, sare si jumatate din cantitatea de sm ant ana. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii, se toarna deasupra ulei si 100 ml de apa, dupa care se dau la cuptor pentru gratinare. Se serveste cu sm ant ana.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 06 februarie 2023 |
4 fire praz, 100 g masline, 1 pahar bors, 1 pahar sos rosii, o legatura patrunjel, sare, piper. Se oparesc maslinele in bors, apoi se scurg si se lasa deoparte. Prazul se taie rondele si se caleste in putin ulei, doar cat sa se inmoaie. Se adauga apoi apa cat sa acopere prazul, se pun maslinele si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand prazul este fiert, se adauga sosul de rosii, se asezoneaza cu sare, piper si se lasa pe foc pana scade sosul. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 30 ianuarie 2023 |
2 vinete, 15 masline, 1 pahar ulei, 2-3 cepe mari, 2 rosii sau pasta de rosii, o legatura patrunjel, o legatura marar, o lingura rasa faina, suc de rosii. Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei fierbinte. Maslinele se spala si se dau in clocot. Intr-o cratita se pun un rând de vinete, un rând de rosii taiate felii sau pasta de rosii, se adauga masline, faina dizolvata in putina apa rece, verdeata tocata marunt. Se repeta rândurile, pâna se termina vinetele. Peste ele se toarna suc de rosii. Se da cratita la cuptor.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 23 ianuarie 2023 |
Galuste: o jumatate ceasca orez, o jumatate ceasca lapte, unt proaspat cat o nuca, 1 ou, sare. Se alege si se spala orezul. Se pune la fiert cu laptele si o bucatica de unt proaspat. Se sareaza. Se fierbe mai mult decat orezul cu lapte obisnuit. Se ia de pe foc si se adauga oul. Cand s-a racit bine, se ia cu lingurita din pasta si se fac mici bilute cu mana, se dau prin faina si se pun la fiert in apa clocotita, cu putina sare. Cand sunt gata, se scot, se scurg si se pun intr-un castron. Deasupra se strecoara supa de legume.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 16 ianuarie 2023 |
750 g carne, o varza, o ceasca bors, 250 g rosii, piper boabe, sare, 1 ardei gras, 2 linguri ulei. Punem carnea intr-o cratita cu apa cat sa o acopere si lasam sa fiarba acoperit timp de o jumatate de ora. Taiem in doua o varza dulce si o punem in apa clocotita, intr-o oala, lasand-o pana incepe sa se inmoaie putin. Apoi desfacem foile si le taiem fin ca taiteii. Stoarcem bine varza de apa, desfacem atent cu mana ca sa nu se rupa si punem peste carne, adaugam borsul, rosiile taiate cubulete, boabe de piper si ardeiul gras. Punem grasime dupa gust si lasam sa fiarba inabusit. Mancarea trebuie sa scada bine.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 09 ianuarie 2023 |
4-5 cartofi, 150 g cascaval ras, 2 oua. Cartofii cruzi se curata de coaja si se dau pe razatoare, apoi se amesteca bine cu cascaval ras si cu doua oua. Se pune ulei mai mult in cratita si se infierbanta. Cand este fierbinte se ia cate o lingura din compozitie si se prajeste pe ambele parti.
|
Citeste mai departe...
|
|
mari, 03 ianuarie 2023 |
Tinutele speciale pe care le veti adopta in zilele si serile de sarbatoare ce marcheaza sfarsitul de an vor sublinia, ca de fiecare data, stilul, finetea, prestanta si feminitatea care va definesc. Daca aveti unele ezitari privind cele mai inspirate tinute, va putem spune ca faimoasa rochie neagra „Chanel” figureaza printre tendintele sezonului. Ultramoderna, rochia neagra, cu talie marcata, poate fi purtata cu botine aurii sau argintii, accentuand astfel momentele festive. Daca agreati transparentele (si silueta va permite), puteti jongla cu combinatii de tül si matase. De asemenea, rochia bustiera satinata este perfecta pentru Sarbatori. La fel, rochia „bohême” sau cea „glamour”.
|
Citeste mai departe...
|
|
miercuri, 28 decembrie 2022 |
500 g carne tocata, o felie pâine, 2-4 oua, 4 fire ceapa verde, marar, patrunjel, sare, piper, pesmet, 2 linguri faina, ulei, o lingurita boia, 1/2 cana lapte, o lingurita rasa bicarbonat. Se înmoaie felia de pâine în lapte, se toaca ceapa. Partea alba se caleste pâna devine lucioasa, se taie si coditele de ceapa si se adauga la carnea tocata. Se bat ouale cu telul, se adauga miezul de pâine înmuiat în lapte si se amesteca bine cu carnea. Se spala patrunjelul si mararul, se toaca si se adauga în compozitie. Se framânta bine, se adauga boiaua, sare si piper dupa gust. Se unge o tava mica de friptura sau o forma de cozonac cu ulei, se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia în ea. Se unge deasupra cu o pasta subtire facuta dintr-un ou, o lingurita de faina si putin lapte, si se mai adauga putin ulei. Se da la cuptor pâna se rumeneste.
|
Citeste mai departe...
|
|
| << Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>
| Rezultate 23 - 44 din 2411 |
|
Cauta in arhiva magazin.ro |
|
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN |
Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.
Nu ezitati sa va abonati!
Abonamentul se poate face direct la redactie prin: - expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos; - plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838): 1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac 2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R. - la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).
PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele: - 1 luna: 13,00 lei - 2 luni: 26,00 lei - 3 luni: 39,00 lei - 4 luni: 52,00 lei - 5 luni: 65,00 lei - 6 luni: 78,00 lei
Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.
CONTACT Telefon: 0722. 625. 622 021. 317. 89. 65 WhatsApp: 0722.625.622 Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.
|
Aboneaza-te la newsletter |
|
Cele mai populare articole... |
|
|