Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 05 Feb 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Salata de oua cu masline

Imprimare E-mail
duminică, 19 septembrie 1999

             6 oua, 10-15 masline, 1 ceapa mica, 6-7 linguri sos de sardele. Ouale fierte se taie felii, ceapa se toaca marunt, maslinele curatate de sâmburi se taie în patru, se amesteca usor si se asaza într-o salatiera. Deasupra se toarna sosul de sardele preparat astfel. Se taie sardelele marunt, se freaca cu 2 lingurite de zeama de lamâie, 2 linguri de ulei si piper dupa gust. Sardelele se pot înlocui cu 2 linguri pasta de sardele, care se gaseste gata preparata în comert. Înainte de a servi, salata se tine 30 minute la rece.

 

Salata ruseasca cu jambon

Imprimare E-mail
duminică, 19 septembrie 1999

               2 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina, 4-5 cartofi, 4-5 linguri de mazare boabe, 2 castraveciori murati, 3 oua, 200 ml ulei, zeama de la o lamâie mare, 10-15 masline fara sâmburi, câteva frunze de salata verde, 300 g jambon sau sunca, mustar, sare, piper. Toate zarzavaturile se fierb în apa cu sare, se lasa sa se racoreasca si se taie în cubulete. Castraveciorii se taie tot în cuburi, la fel 7-8 masline si albusul fiert. Se prepara o maioneza din 2 galbenusuri crude si unul fiert, uleiul si zeama de lamâie. Se amesteca totul cu jumatate de maioneza, se asaza pe o salatiera tapisata cu frunze de salata verde, se da forma dorita, se îmbraca cu maioneza, ramasa si se garniseste cu jambonul taiat feliute, cu masline, rondele de morcov, boabe de mazare, felii de cartofi si patrunjel verde tocat.

 

Salata de orez cu legume

Imprimare E-mail
duminică, 19 septembrie 1999

              1 ceasca de orez fiert în apa, 8-10 ciuperci, 6 rosii, 1 ceasca mazare fiarta, 2 ardei grasi, 100 g unt, 2 linguri zeama de lamâie, sare, piper, verdeata. Ardeii se curata de seminte si cotoare, se spala si se taie fideluta, ciupercile spalate se taie lamele, rosiile spalate si taiate în cubulete (curatate de coaja). Într-o cratita se încinge untul si se pun legumele sa se înmoaie usor 10-15 minute. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu orezul si mazarea. Se sareaza, se pipereaza, si se dau la rece 30-40 minute. Înainte de a servi salata se stropeste cu zeama de lamâie si se presara cu verdeata tocata.

 

Salata de fructe

Imprimare E-mail
duminică, 19 septembrie 1999

             4 felii de pepene galben, 4 felii de pepene verde, 2 pahare boabe de struguri (de preferinta tamâios), 8 prune foarte coapte, 1 pahar zahar pudra, ½ kg frisca, 3-4 linguri rom sau coniac, coaja de lamâie, putina scortisoara pisata. Atât pepenele galben cât si cel verde se curata de coaja, si se taie cuburi, care se pun în salatiera. Boabele de struguri se spala bine, se pun la scurs într-o strecuratoare si apoi se adauga peste cuburile de pepene. Prunele se spala cu apa rece, se pun într-un tifon se introduc pentru câteva clipe într-un vas cu apa clocotita, apoi într-unul cu apa rece. Prin alternarea apei reci cu apa fierbinte, coaja prunelor crapa si se curata usor. Se curata prunele de coaja, se taie în doua se scot sâmburii, se taie în sferturi, se pun laolalta cu celelalte fructe, se stropesc cu rom sau coniac si totul se amesteca bine, dar cu grija ca sa nu se sfarâme fructele. Se amesteca într-un castron frisca, zaharul, scortisoara pisata si coaja rasa de lamâie, dupa care aceasta compozitie se pune peste amestecul de fructe. Salata se tine putin la rece înainte de a servi.

 

Salata moldoveneasca de rosii

Imprimare E-mail
duminică, 19 septembrie 1999

         500 g rosii, 1 ceapa, 2 ardei grasi, 2 linguri marar tocat, 2 linguri ulei, 1 lingura otet diluat, sare. Rosiile, ardeii si ceapa se spala bine, se scurg de apa si se taie în felii subtiri. Se asaza într-o salatiera în straturi, se presara cu sare, se adauga uleiul, iar deasupra mararul tocat.

 

Salata de carne de pasare

Imprimare E-mail
duminică, 19 septembrie 1999

             Un piept si un picior de pasare, 500 g cartofi, 1 telina mare, 2 mere, 2 oua, 250 ml ulei, sare, piper, zeama de la o lamâie, frunze de salata verde. Carnea de pasare fiarta se taie felii subtiri (lasând câteva bucatele pentru garnisit). Cartofii fierti în coaja se curata si se taie rondele. Telina se taie în felioare subtiri, se presara cu sare si se lasa sa stea 20 minute, dupa care se freaca între mâini ca sa se înmoaie. Merele curatate de coaja se taie tot în felii subtiri. Din galbenusuri, ulei, sare si zeama de lamâie se prepara maioneza. Se amesteca totul cu o parte din maioneza si se asaza pe o salatiera. Cu restul de maioneza se îmbraca salata si se garniseste cu felii de piept de pasare si frunze de salata verde.

 

Sandvis - Tort

Imprimare E-mail
luni, 21 iunie 1999

Se ia o pâine alba care se curata de coaja. Se taie apoi în trei felii ca foile de tort care se prajesc putin în unt. Prima foaie se aranjeaza într-o forma rotunda de Jena cu marginile joase în care se si serveste, apoi se unge cu o pasta de brânza presarata cu galbenus fiert, tocat marunt. Se acopera foaia a doua care se unge cu pasta de peste si se presara cu un ou fiert, tocat, si cu frunze de patrunjel verde tocat marunt. Se suprapune foaia a treia de pâine; se unge deasupra si de jur împrejur cu unt. Peste toata suprafata se presara cascaval ras sau taiat în felioare subtiri. Se introduce forma din sticla de Jena în cuptor si se lasa pâna ce brânza de la suprafata se rumeneste. Se serveste cald.

 

Pasta de sunca

Imprimare E-mail
luni, 21 iunie 1999

100 g sunca, 70-80 g unt, 1 galbenus, sare, piper. Sunca tocata se amesteca cu untul frecat spuma si cu galbenusul fiert si dat prin sita. Se adauga sare si piper dupa gust.

 

Pasta de masline

Imprimare E-mail
luni, 21 iunie 1999

100 g masline, ceapa, 100 g unt, zeama de lamâie.  Maslinele se curata de sâmburi si se trec prin masina de tocat împreuna cu putina ceapa cruda. Se freaca untul spuma, apoi se adauga pasta de masline si zeama de lamâie.

 

Sufleu de conopida

Imprimare E-mail
duminică, 17 ianuarie 1999

1 conopida mare, 1 ceapa, 100 g unt, 3 oua, 3 linguri brânza rasa, 1 ceasca lapte, 1 lingurita faina. Se tine conopida aproximativ 30 minute în apa cu sare apoi se fierbe, se scurge si se face pireu.

Citeste mai departe...
 

Mousse cu capsuni

Imprimare E-mail
duminică, 17 ianuarie 1999

4 pahare capsuni, 1 pahar zahar, 1 albus, ½ pahar zeama de lamâie, 1 pahar frisca nebatuta sau 2 pahare frisca batuta. Se bat cu telul capsunile împreuna cu zaharul, albusul si zeama de lamâie timp de 5 minute, sau pâna când compozitia se îngroasa putin. Aceasta se încorporeaza usor în frisca batuta si se toarna apoi într-un vas incasabil dupa care se pune la înghetat. Dupa ce desertul se întareste, se orneaza cu frisca si cu fructe, apoi se serveste la masa în acelasi vas.

 

Sufleu de cirese

Imprimare E-mail
duminică, 17 ianuarie 1999


     500 g cirese, 200 g zahar, 150 g unt, 1 pahar de vin cu pesmet, 150 ml vin negru, 3 oua întregi, 3 albusuri, 1 pachetel vanilie, 1 lingura rom. Ciresele se spala, se curata de sâmburi si se pun sa stea o ora în vinul îndulcit cu 50 g zahar, dupa care se scot si se scurg pe o sita.

Citeste mai departe...
 

Tarta cu visine

Imprimare E-mail
duminică, 17 ianuarie 1999

½ kg visine, 50 g nuci pisate, coaja de la ½ lamâie, 50 g unt, 4 oua, 100 g faina, 300 g zahar, putina sare. Se freaca spuma untul, se pun galbenusurile unul câte unul, faina, nucile pisate, sare, coaja de la lamâie, zaharul si se amesteca totul bine. La urma se adauga albusurile spuma. Se unge o tava cu unt, se presara cu pesmet si se toarna coca. Visinele fara sâmburi si bine scurse de zeama, date prin faina, se pun deasupra. Se coace la foc potrivit.

 

Sufleu de mazare

Imprimare E-mail
duminică, 17 ianuarie 1999

500-600 g mazare boabe, 150 unt, 1 lingura faina alba, 1 ceasca lapte, 150 g cascaval, 4 albusuri, sare. Mazarea se fierbe în apa cu sare, se scurge bine si se pune într-o cratita unsa cu unt. Între timp se prepara un sos alb din faina, lapte si unt, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu albusurile batute spuma, se toarna peste mazare, se presara cu cascaval ras si se pune la cuptor la foc iute aproximativ 20 minute. Se serveste imediat.

 

Sufleu de legume variate

Imprimare E-mail
marți, 05 ianuarie 1999

1 morcov · 1 patrunjel · 1 telina mica · câteva pastai de fasole verde · 2 cartofi · câteva buchetele de conopida · 100 g unt · 1 ceasca lapte · 1 lingura faina · 100 g cascaval ras · 4 oua · sare · piper.

Citeste mai departe...
 

Cartofi noi cu brânza si smântâna

Imprimare E-mail
marți, 05 ianuarie 1999

1 kg cartofi noi · 1/4 kg brânza de vaca · 1 pahar de smântâna · 2-3 linguri unt · sare · 4 oua fierte tare. Se curata cartofii se taie si se pun în apa sarata la fiert cât sa acopere. Se fierb pâna a scazut apa, pe urma se adauga untul si se baga la cuptor sa se rumeneasca. Brânza de vaci se freaca cu smântâna, pe urma totul se varsa peste cartofii rumeniti. Cele patru oua fierte se curata, se taie în sferturi si se asaza în jurul cartofilor.

 

Budinca de carne

Imprimare E-mail
marți, 05 ianuarie 1999

600-700 g carne de tocat · 2 oua · 2 felii de pâine mai veche · 1/4 varza proaspata · 1 ceapa · 3 linguri ulei · sare · piper · verdeata.

Citeste mai departe...
 

Rosii umplute cu ficat

Imprimare E-mail
marți, 05 ianuarie 1999

6 rosii · 100 g ficat · 1 felie pâine muiata în lapte · 1 ceapa · 2 oua · 1 lingura ulei · 50 g unt · 3 linguri smântâna · sare · piper.

Citeste mai departe...
 

Tort de spuma

Imprimare E-mail
marți, 05 ianuarie 1999

7 albusuri de oua · 250 g zahar pudra · 1 ceasca de cafea rece, foarte concentrata · 120 g faina · 100 g unt · coaja de lamâie · 50 g migdale. Se bat albusurile foarte tare, se adauga usor coaja rasa de lamâie, zaharul, faina si cafeaua. Se amesteca usor si se adauga untul topit si caldut. Se unge o forma cu unt, se presara cu faina, se toarna compozitia si se coace la foc moale circa 45 minute. Se decoreaza înfigând pe suprafata lui migdalele taiate în fâsii lunguiete.

 
<< Start < Inapoi 101 102 103 104 105 106 107 108 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 2355 - 2373 din 2373

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Vom coloniza vreodata Antarctica?
» Poveglia – tenebroasa insula a ciumei
» O lege OZN pentru 2023
» Mancare de vinete cu masline
» Beneficiile masajului facial
» Metamorfoza Lacului Verde
» Manastirea Govora
» Amar Bharati – omul cu bratul ridicat
» Chirurgie precolumbiana
» Aveti intoleranta la lactoza?
» Dimitrie Cantemir, un savant de faima europeana
» Animalele – niste „actori” imprevizibili
» Horoscopul saptamanii: 30 ianuarie – 5 februarie 2023
» 26 ianuarie 1808 – Rebeliunea Romului, singura lovitura de stat din istoria Australiei
» Tema: „CASTELE”
» 2023, perspective spatiale
» 1672 – episod de canibalism olandez
» OZN-uri in Italia
» Supa cu galuste de orez
» Cheia unui ten sanatos
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9