|
Retete culinareRetete si sfaturi culinare de la cititori.
|
luni, 18 aprilie 2022 |
750 g ficat, 150 g ciuperci, 2 cepe, 100 g unt, faina, sare, piper, 2 cartofi, 3 linguri de smantana, 1 paharel vin. Se curata ficatul de pielite si se spala bine in apa rece. Se taie felii potrivite, in curmezisul fibrelor. Se presara pe amandoua partile cu piper si faina. Se taie ceapa subtire si se prajeste in putin unt. Cand ceapa este gata, se pun feliile de ficat si se prajesc pe amandoua partile, pana se rumenesc. Apoi se asaza totul intr-o cratita adanca, impreuna cu ciupercile calite de asemenea in putin unt. Se inabusa cateva minute, cautand sa nu fiarba mult sosul. Se adauga sosul de smantana preparat cu vin rosu. Se serveste ficatul cu sosul, garnisit cu cartofi prajiti si cu ciuperci inabusite.
|
Citeste mai departe...
|
luni, 11 aprilie 2022 |
500 g varza, 200 g sunca, 2 ardei, 2 oua, 100 g masline, 3 rosii, 100 g branza telemea, ulei, otet, sare, piper. Se toaca toate legumele julien, se da sare, piper, ulei si otet dupa gust, iar la urma, se rade branza, se taie cubulete sunca, rosiile si ouale se feliaza si se amesteca toate.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 04 aprilie 2022 |
O telina, 100 g unt, 100 g pesmet, 100 g cascaval, 200 g sunca presata, 150 g smantana, 2 oua. Se fierbe telina curatata si, cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se taie felii. Se unge un vas cu unt si se presara cascavalul ras. Peste cascaval se pun intercalat rondele de telina, sunca taiata cubulete mici si pesmet. Se repeta pana terminam ingredientele. Deasupra se toarna smantana batuta cu ouale, sare si piper, dupa gust. Se coace aproximativ 20 de minute, pana se rumeneste frumos.
|
Citeste mai departe...
|
|
marţi, 29 martie 2022 |
4 bucati peste, 1 ardei verde, 2 rosii, 2 cartofi, 200 g arpagic, 200 ml suc de rosii sau 2 linguri bulion, sare, piper, boia dulce. Pestele se curata, se spala si se prajeste. Cartofii se fierb. Arpagicul se curata, ardeiul si rosiile se taie rondele si se calesc in ulei iar cand sunt gata se adauga sucul de rosii, cartofii taiati cubulete si se lasa sa fiarba bine. Dupa ce au fiert se potriveste de sare, piper, boia si se mai da in cateva clocote. Cand sosul este gata se pune peste pestele prajit si se adauga verdeata.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 21 martie 2022 |
1,2 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3 catei de usturoi, 1 ardei gras, 2 cartofi, 3 rosii, 100 ml ulei, 150 ml vin alb. Pestele se curata, se spala, se stropeste cu putin otet si se sareaza, apoi se lasa sa stea o jumatate de ora. In tava se pune ulei, apoi legumele curatate, spalate si taiate julien. Se clateste pestele de sare si otet si se pune peste zarzavat. Se taie rosiile rondele, se pun deasupra, se toarna vinul si se da la cuptor pentru o ora.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 14 martie 2022 |
1 pui, 1 kg vinete, 100 g unt, 3 cepe, 2 ardei grasi, 4 rosii, o legatura verdeata, sare. Puiul se taie bucati, se sareaza si se prajeste in jumatate din cantitatea de unt. In untul ramas de la prajirea puiului se calesc ceapa tocata marunt si ardeii taiati julien. Rosiile se taie felii si se adauga peste pui. Vinetele se curata, se taie felii, se calesc in restul de 50 g de unt si apoi se adauga peste carne. Vasul se da la cuptor pentru 25 de minute. Când este aproape gata se adauga verdeata taiata marunt.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 07 martie 2022 |
1 kg carne de vita, 300 g cabanos, 300 g cascaval, 3 gogosari la otet, 4 castraveti la otet, 3 morcovi, 2 cepe, sare, piper, usturoi, suc de rosii. Se portioneaza carnea si se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza, apoi asezam pe fiecare felie câte o fâsie de castravete, cascaval, gogosar, cabanos, apoi rulam strâns, le prindem cu scobitori si le punem la fiert cu usturoi, ceapa, morcov si suc de rosii. Dupa ce sunt gata, se asaza pe un platou si se servesc.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 28 februarie 2022 |
1,5-2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin alb, o lamaie, sare, piper, patrunjel verde. Pestele se curata, se spala si se asaza intr-o tava cu felii de rosii si lamaie (curatata de coaja). Se da sare si piper si deasupra se toarna uleiul amestecat cu vin, introducandu-se la cuptor, la foc potrivit, o jumatate de ora. Se scoate din cuptor, se presara patrunjel verde tocat fin si se serveste.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 21 februarie 2022 |
1,5 kg pulpe de pui, 2 cepe, 1 morcov, o cutie ciuperci, sare, piper, o legatura verdeata, 200 g smantana, 3 catei usturoi, 2 galbenusuri, 2 linguri faina. Pulpele se pun la fiert in doi litri de apa cu sare, ceapa si morcov. Dupa ce carnea a fiert, se scoate, se scurge zeama din care pastram o cana. Intr-un vas uns cu unt se pun pulpele peste care se adauga ciupercile tocate, iar deasupra se toarna un sos preparat din usturoi pisat, supa, galbenusurile batute cu smantana si faina. Se da vasul la cuptor pentru 20 de minute, pana se rumeneste carnea.
|
Citeste mai departe...
|
|
vineri, 11 februarie 2022 |
Un crap, 75 ml ulei, 200 ml vin rosu, piper, 200 g bulion, o lingurita sare. Se curata crapul, se spala si se taie în bucati. Se sareaza si se asaza într-o tava, se ung cu ulei bucatile de peste, apoi se dau la cuptor. Când pestele s-a rumenit, se adauga vinul, piperul si bulionul subtiat cu apa. Se lasa sa dea bine în fiert, apoi se scoate din cuptor.
|
Citeste mai departe...
|
|
vineri, 04 februarie 2022 |
2 vinete, 15 masline, 1 pahar ulei, 2-3 cepe mari, 2 rosii, o legatura patrunjel, o legatura marar, o lingura rasa faina, suc de rosii. Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei fierbinte. Maslinele se spala si se dau in clocot. Intr-o cratita se pun un rand de vinete, un rand de rosii taiate felii, se adauga masline, faina dizolvata in putina apa rece, verdeata tocata marunt. Se repeta randurile, pana se termina vinetele. Peste ele se toarna suc de rosii. Se da cratita la cuptor.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 31 ianuarie 2022 |
1 kg peste, 1 morcov, o telina, o ceapa, 150 g unt, 4 oua fierte tari, o legatura marar verde, sare, piper. Legumele se spala, se taie felii si se fierb in apa clocotita. Se adauga sare si putin piper. Se asaza in cratita pestele taiat bucati si se lasa sa mai fiarba 15-20 minute. Intre timp, se pregateste sosul. Se pune untul sa se topeasca. Ouale fierte tari se rad pe razatoare si se pun in unt cu mararul taiat fin. Se adauga sare si piper si se amesteca. Dupa ce pestele a fiert se scoate pe o farfurie si se toarna peste el sosul. Se serveste cu lamaie sau unt topit si patrunjel verde.
|
Citeste mai departe...
|
|
vineri, 21 ianuarie 2022 |
500 g ficatei de pui, o ceapa mare, 4 linguri ulei de masline, 3 linguri vin alb, sare, piper, boia de ardei dulce. Se taie ceapa rondele si se asaza intr-o forma rezistenta la cuptor. Peste ceapa se asaza ficateii spalati. Se asezoneaza cu ulei si vin. Se presara sare, piper si boia dupa gust. Se introduc la cuptor pentru 20 de minute, in forma acoperita cu folie de aluminiu sau capac. In ultimele 10 minute se ia capacul pentru a se rumeni ficateii.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 17 ianuarie 2022 |
4 bucati piept fara os, 200 g iaurt, 100 g pasta de ardei iute, 1 kg cartofi, 2 cepe rosii, 100 ml ulei de masline, sare, piper, 2 legaturi patrunjel. Se amesteca iaurtul cu pasta de ardei iute, sare, piper, apoi se pune peste carne si se lasa la macerat 30 minute. Cartofii se curata si se taie cubulete, se pun la fiert iar când sunt gata se scurg si se asaza intr-o tava. Deasupra se toarna uleiul de masline, se pune ceapa taiata julien, si patrunjelul tocat. Peste zarzavat, se asaza bucatile de piept si se da la cuptor, la foc potrivit pâna se rumeneste carnea.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 10 ianuarie 2022 |
Cercetatori in sfera frumusetii feminine sugereaza pasii corecti ai ritualului unor buze stralucitoare.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 20 decembrie 2021 |
1 crap de 1-1,5 kg, o cana orez, o ceapa, 50 ml ulei, 150 g nuci pisate, 50 g stafide, sare, piper, patrunjel verde. Se face umplutura pentru crap din orezul prajit in ulei cu ceapa, care se pune apoi la fiert. Cand este gata, se adauga sare, piper, patrunjel, nucile, stafidele si se amesteca bine. Se da in cateva clocote apoi se lasa deoparte. Se curata crapul si se umple cu compozitia de mai sus. Deasupra se toarna putin ulei si se da la cuptor.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 13 decembrie 2021 |
500 g ciuperci, 2 cepe, 150 ml ulei, o lingura faina, 2 linguri pasta de rosii, 100 ml vin, 6 oua, o legatura verdeata, sare, piper. Se taie felii ciupercile si se calesc in ulei cu faina; se sting cu vin, pasta de rosii si putina apa. Se fierb la foc potrivit aproximativ 20 de minute iar la urma se adauga verdeata, sare si piper. In sosul care se formeaza se pun ouale fierte cleioase si se mai da un clocot.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 06 decembrie 2021 |
Muschi de miel, 200 g brânza feta, 250 g sunca, piper, ulei. Muschiului i se face o gaura la mijloc folosind coada unei linguri lungi de lemn. Apoi, cu ajutorul aceleiasi cozi de lingura, se umple muschiul cu brânza farâmitata. Se presara muschiul cu piper, apoi se infasoara cu sunca, se leaga si se pune in tava de copt. Se stropeste cu ulei, se mai pun 2-3 linguri de ulei in tava si se lasa la cuptor pentru 20 de minute.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 29 noiembrie 2021 |
4 fire praz, 150 g masline cu sâmburi, o ceapa, 250 ml suc de rosii, 2 linguri ulei, o lamâie, patrunjel, sare. Partea alba de la praz se taie in bucati de 3-4 cm, se pun intr-o strecuratoare si se toarna apa clocotita peste ele, lasându-le apoi la scurs. Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa tocata, se adauga prazul scurs si se mai lasa 5 minute. Se toarna apa cât sa se acopere prazul, se adauga maslinele si se lasa 20 de minute la fiert, acoperind cratita cu un capac. Se adauga sucul de rosii, lamâia taiata felii si se mai fierbe 10 minute dupa care se potriveste de sare. La sfârsit se pune patrunjel tocat.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 29 noiembrie 2021 |
25 aripioare de pui, o legatura ceapa verde, 5 linguri miere, 2 linguri sos de soia, 1 ardei iute rosu, o bucata de 2 cm ghimbir ras, câteva crengute cimbru. Se amesteca toate ingredientele pentru marinata intr-un castron. Se pun aripioarele de pui curatate intr-o tava si se toarna sosul peste carne. Aveti grija ca aripioarele sa fie asezate intr-un singur strat, pentru ca sosul sa ajunga in mod egal pe fiecare aripioara de pui. Se acopera tava cu folie alimentara si se da la rece. Se lasa aripioarele la marinat, la frigider, 24 de ore. Se incinge o tigaie sau gratarul si se prepara aripioarele circa 15-20 de minute, intorcând carnea cât mai des, pentru a se patrunde bine. Se pot baga la cuptor 10 minute, daca vreti sa se formeze o crusta perfecta si aurie pe aripioare.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 15 noiembrie 2021 |
1 peste de 2 kg, 1 kg ciuperci proaspete, 1 dovlecel, 100 g arpacas, o ceapa, 3 catei usturoi, 200 g unt, o lingura bulion, 1 litru vin alb, patrunjel, sare, piper. Arpacasul se pune la inmuiat in apa de seara pâna dimineata. Pestele spalat se taie pe spate, pâna la cap, fara a-l desparti, se presara cu sare la interior si exterior. In unt topit se pun ciupercile taiate mai mare, arpacasul scurs de apa, ceapa si usturoiul maruntit. Se lasa 5 minute, se adauga bulionul desfacut cu putina apa. Se lasa 10 minute pe foc si, la final, se adauga sare, piper si patrunjel. Se umple pestele asezat deja intr-o tava unsa cu ulei, se pune si dovlecelul taiat cubulete, se toarna vinul si se da la cuptor pentru o ora. Din când in când, se stropeste pestele cu sosul care se formeaza in tava.
|
Citeste mai departe...
|
|
luni, 08 noiembrie 2021 |
800 g carne tocata, 100 ml suc de rosii, 400 g branza telemea, 100 g unt, 200 ml lapte, 100 g cascaval, 1 kg cartofi, 2 cepe, ulei, sare, piper. Se toaca cepele marunt si se calesc in 4 linguri cu ulei. Se adauga carnea tocata, sare, piper dupa gust si se toarna sucul de rosii. Se lasa pe foc mic pana se patrunde carnea si scade. Se curata cartofii si se fierb. Se scot din apa, se paseaza si se freaca bine cu untul si laptele. La final se adauga branza rasa. Se unge cu unt o tava. Se intinde o treime din cantitatea de carne si se acopera cu o treime din cantitatea de piure. Se repeta operatia de inca doua ori, pastrand proportiile. Deasupra va fi un strat de piure, pe care se presara putin cascaval ras. Se coace 20 minute la foc moderat.
|
Citeste mai departe...
|
|
| << Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>
| Rezultate 45 - 66 din 2374 |
|
Cauta in arhiva magazin.ro |
|
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN |
Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.
Nu ezitati sa va abonati!
Abonamentul se poate face direct la redactie prin: - expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos; - plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838): 1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac 2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R. - la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).
PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele: - 1 luna: 13,00 lei - 2 luni: 26,00 lei - 3 luni: 39,00 lei - 4 luni: 52,00 lei - 5 luni: 65,00 lei - 6 luni: 78,00 lei
Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.
CONTACT Telefon: 0722. 625. 622 021. 317. 89. 65 WhatsApp: 0722.625.622 Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.
|
Aboneaza-te la newsletter |
|
Cele mai populare articole... |
|
|