Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 25 Mar 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Rulada de cartofi

Imprimare E-mail
luni, 26 iulie 2021

 400 g cartofi, 2 linguri apa, o lingura ulei, 100 g faina, o lingurita praf de copt, sare.

 Umplutura: 500 g morcovi, 1 dovlecel, o legatura ceapa verde, o legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei, sare, piper, mac pentru copt.

 Cartofii se curata, se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp, morcovii si dovlecelul se dau prin razatoare, ceapa verde se taie si se calesc in ulei. Se adauga sare, piper si dupa ce s-au inmuiat, se pune putina apa si se lasa la fiert 10 minute. Amestecul trebuie sa fie scazut. La final, se pune si patrunjelul. Cartofii fierti se paseaza si, dupa ce se racoresc putin, se amesteca bine cu apa, uleiul, praful de copt si faina. Aluatul de cartofi se intinde, se repartizeaza umplutura, se ruleaza si se asaza intr-o tava de copt tapetata cu hartie. Se presara macul deasupra si se coace la foc potrivit 30 de minute. Se taie dupa ce s-a racit.

Citeste mai departe...
 

Omleta cu telina

Imprimare E-mail
luni, 19 iulie 2021

 6 oua, 4 teline potrivite, 200 ml lapte, 50 g unt, sare, piper.

 Se taie telinele in bucati si se fierb inabusit cu unt si putina apa. Se bat ouale si se procedeaza dupa reteta obisnuita. Se scurge telina, se pune pe un platou si se acopera cu omleta.

Citeste mai departe...
 

Omleta cu telina

Imprimare E-mail
luni, 19 iulie 2021

 6 oua, 4 teline potrivite, 200 ml lapte, 50 g unt, sare, piper.

 Se taie telinele in bucati si se fierb inabusit cu unt si putina apa. Se bat ouale si se procedeaza dupa reteta obisnuita. Se scurge telina, se pune pe un platou si se acopera cu omleta.

Citeste mai departe...
 

Ravioli cu sos de rosii

Imprimare E-mail
marži, 13 iulie 2021

 O punga ravioli, 5 rosii in bulion, 2 catei usturoi, o lingura ulei, sare.

 Rosiile se taie cat mai marunt sau se strivesc usor cu furculita. Se incinge uleiul, se pune usturoiul, se lasa putin sa se caleasca apoi se adauga rosiile. Se lasa un minut maximum, se pun apoi 4-5 linguri de apa, sare si se lasa sa fiarba 10 minute. Intre timp, se fierb pastele conform timpului inscris pe pachet, se scurg, se amesteca in sos si se servesc.

Citeste mai departe...
 

Telina cu ciuperci

Imprimare E-mail
luni, 05 iulie 2021

 3 teline mari, 5 linguri unt sau ulei, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura smantana sau bulion de rosii, patrunjel verde, o lingurita faina, suc de lamaie.

 Se curata telina, se taie felii groase care se pun la fiert. Se taie ceapa marunt si se caleste intr-o cratita cu unt impreuna cu ciupercile taiate fin, apoi se pune o lingurita de faina desfacuta in apa rece si se lasa la fiert 20 de minute. Se adauga telina si se mai lasa putin sa fiarba la foc mic. Se pun sare, patrunjel verde, tocat marunt, sucul de la o lamaie. Se adauga o lingura cu smantana sau bulion de rosii si se lasa sa scada la cuptor.

Citeste mai departe...
 

Pulpa de vitel cu sos de usturoi

Imprimare E-mail
luni, 28 iunie 2021

 1 kg pulpa vitel, 2 cepe, 10 catei usturoi, 4 linguri ketchup picant, 2 linguri boia dulce, o lingura cimbru, sare, patrunjel verde, ulei.

 Pulpa de vita se taie felii potrivit de groase, care se bat ca pentru snitele, apoi se taie in bucati de 3-4 cm.

Intr-o cratita se pune putin ulei si se prajesc bucatile de carne. Se pun apoi ceapa tocata marunt si cateii de usturoi feliati. Se pun 2 litri de apa calduta si se lasa sa fiarba. Ketchupul, boiaua, cimbrul si sarea se amesteca si se pun peste carne. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba aproximativ 2 ore, completand cu apa daca mai este cazul. Cand carnea este gata, iar sosul a scazut putin, se adauga patrunjelul tocat.

Citeste mai departe...
 

Mancare de vinete

Imprimare E-mail
vineri, 18 iunie 2021

 4 vinete, 4 rosii, o ceapa, 3 fire telina, 3 catei usturoi, 40 g zahar pudra, 60 g stafide, 60 g masline, 50 ml ulei, o legatura patrunjel, 30 g capere, 100 ml otet balsamic, sare, piper.

 Firele de telina se curata si se pun 3 minute in apa clocotita. Se taie vinetele cuburi si se pun la calit cu un praf de sare, dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se scurge. Ceapa se caleste in acelasi ulei, se presara sare, se adauga telina taiata, maslinele, caperele, rosiile, stafidele si usturoiul, lasandu-le 10 minute pe foc si amestecand din cand in cand. La sfarsit se adauga vinetele si se mai lasa 5 minute. Zaharul se desface in otet si se adauga peste vinete. Se potriveste de sare, piper si se serveste cu patrunjel tocat fin.

Citeste mai departe...
 

Clatite aperitiv

Imprimare E-mail
luni, 14 iunie 2021

 Aluat: 1 ou, sare, 250 ml lapte, 100 g faina, 2 linguri ulei, 1/2 lingurita praf de copt.

 Umplutura: 250 g broccoli, 4 linguri smantana, o ceapa medie, 2 catei usturoi, o lingura unt, sare, piper, patrunjel verde.

 Se bate oul cu un praf generos de sare pentru 2-3 minute. Se adauga laptele si faina treptat, apoi se incorporeaza uleiul si praful de copt. Se prajesc clatitele intr-o tigaie antiaderenta cu cateva picaturi de ulei pana ce se rumenesc pe ambele parti. Se taie ceapa fin cu usturoiul si se calesc intr-o lingura de unt. Dupa 1-2 minute se adauga buchetelele de broccoli, se toarna 3-4 linguri cu apa si se asaza un capac peste. Se lasa legumele sa se patrunda bine la abur, timp de 7-8 minute. Legumele se zdrobesc ca pentru piure, apoi se adauga smantana, sarea, piperul si patrunjel tocat fin. Se umplu clatitele cu sosul de broccoli astfel obtinut si se servesc.

Citeste mai departe...
 

Cod pane

Imprimare E-mail
luni, 07 iunie 2021

 400-500 g file de cod, 50 g faina, 2 oua, 200 g pesmet, sare, piper.

 Fileurile se portioneaza dupa dorinta. Se bat ouale cu putina sare si piper. Separat, se amesteca faina cu putina sare, piper si intr-un alt recipient, se pune pesmetul cu putina sare si piper. Fiecare bucata de cod se trece prin faina, apoi prin ou si prin pesmet. Codul se prajeste intr-o tigaie cu ulei incins, pentru 3-4 minute pe fiecare parte sau pana se rumeneste frumos.

Citeste mai departe...
 

Paste cu pui si carnati

Imprimare E-mail
luni, 31 mai 2021

 400 g paste penne,  125 g carnati, 2 bucati piept de pui, 3 linguri ulei de masline, 3 catei usturoi,  o lingura condimente cajun, 480 ml smantana pentru gatit,  100 g parmezan,  patrunjel tocat.

 Se pune uleiul in cratita si se lasa usturoiul tocat sa se rumeneasca putin. Se adauga carnatii feliati si usor rumeniti. Se amesteca totul, se adauga si pieptul de pui feliat, apoi si amestecul de condimente cajun. Dupa ce s-au calit putin se amesteca totul din nou si se adauga smantana. Se lasa pe foc pana ce incepe sa fiarba, apoi se pun pastele fierte separat. Se amesteca bine totul si se pune parmezanul ras si patrunjelul tocat. Se mai lasa pe foc pana se topeste parmezanul.

Citeste mai departe...
 

Dovlecei cu rosii la cuptor

Imprimare E-mail
luni, 24 mai 2021

 3 dovlecei mijlocii, 500 g rosii, o lingura faina, 200 g branza de vaci, 2 linguri unt, sare.

 Se rad dovleceii, se taie felii rotunde si se prajesc in unt. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se asaza randuri de dovlecei alternand cu felii de rosii si cu feliute subtiri de branza. Se potrivesc de sare, se presara deasupra branza rasa si se pun cateva bucatele de unt. Se dau la cuptor. Se servesc in forma.

Citeste mai departe...
 

Macrou cu praz la cuptor

Imprimare E-mail
luni, 17 mai 2021

 4 macrouri, 4 fire de praz, 2 ardei, 100 ml ulei, 2 linguri de bu­lion, marar, busu­ioc, sare, piper.

 Prazul si ardeiul se curata si se taie rondele, apoi se inabuse cu putina apa. Se adauga bulionul, sare, piper, busuioc si marar tocate marunt. Pestele se curata si se scurge bine de apa, apoi se freaca putin cu sare si un condiment. Se face un pat de legume intr-o tava potrivita, se asaza pestele deasupra si se lasa la cuptor, la foc mic.

Citeste mai departe...
 

Salata greceasca

Imprimare E-mail
luni, 10 mai 2021

 O salata verde creata, o ceapa rosie taiata felii, o ceasca masline negre, 2 ardei grasi taiati felii, 2 rosii mari feliate, 1 castravete taiat rondele, o ceasca cubulete feta, 6 linguri ulei de masline, o lingurita oregano, zeama de la o lamaie, piper negru.

 Se amesteca intr-un bol salata, ceapa, maslinele, ardeii, rosiile, castravetele si feta. Separat, se amesteca uleiul cu oregano, zeama de lamaie si piper dupa gust. Sosul astfel format se pune peste legumele din bol, se amesteca bine si se serveste.

Citeste mai departe...
 

Friptura de miel cu sos de menta

Imprimare E-mail
joi, 29 aprilie 2021

 2 kg pulpa de miel dezosata, sare, piper, 2-3 linguri ulei.

 Pentru sos: 100 g mustar dijon, 175 g miere, 10 frunze de menta, 60 ml otet de vin, sare, piper.

 Se leaga pulpa de miel cu sfoara si se presara sare si piper. Se caleste intr-o tigaie, in ulei incins, pentru aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte, pâna când se rumeneste bine. Intre timp  se pregateste sosul, amestecând toate ingredientele, inclusiv menta tocata marunt. Se unge bine carnea de miel cu acest sos, apoi se da pulpa la cuptor pentru o ora, la foc potrivit.

Citeste mai departe...
 

Pui cu vinete

Imprimare E-mail
luni, 26 aprilie 2021

 1 kg pui, 100 g unt, 3 cepe, 1 ardei gras, 2 rosii, 3 vinete, verdeata, sare.

 Puiul se taie bucati, se sareaza si se prajeste in jumatate din cantitatea de unt. In untul ramas de la prajirea puiului se caleste ceapa tocata marunt si ardeii taiati julien. Se adauga rosiile taiate felii peste pui. Vinetele se curata, se taie felii si se calesc in restul de 50 g de unt. Se adauga vinetele la carne si se da vasul la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. La sfarsit se pune verdeata tocata.

Citeste mai departe...
 

Peste la gratar in sos de iaurt

Imprimare E-mail
luni, 19 aprilie 2021

 500 g peste portionat (salau, cod, somn, somon), 1 ardei iute, o lingurita ghimbir, 2 catei usturoi, o lingurita coriandru, o lingurita sofran, lamaie, o cana iaurt, sare, piper.

 Sosul se prepara amestecand iaurtul cu 2 catei de usturoi pisati, 2-3 frunze verzi de menta tocate, o lingurita cu ulei de masline, o lingurita zeama de lamaie si piper.

 Se taie marunt ardeiul, cateii de usturoi si se amesteca bine cu o lingura cu zeama de lamaie si celelalte condimente. Pestele se pune in marinata formata si se lasa o jumatate de ora. Se pune apoi pe gratarul nu foarte incins si se frige 5 minute pe fiecare parte. Se serveste imediat, asezonat cu sos.

Citeste mai departe...
 

Somon cu piure de cartofi

Imprimare E-mail
luni, 12 aprilie 2021

 1 kg de cartofi, 200 g iaurt, 4 fileuri somon, o lingura unt, 1/2 lingurita boia iute, o legatura patrunjel tocat, 5 linguri lapte, sare, piper, 4 rosii la gratar.

 Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb intr-o oala cu apa si sare. Fileurile de somon se ung cu 4 linguri iaurt si se condimenteaza cu sare si piper. Pestele se frige pe gratar. Se scurg cartofii, se adauga iaurtul ramas, untul, boiaua, laptele si patrunjelul tocat. Ingredientele se amesteca pana se obtine o crema. Piureul se serveste cu pestele si se poate stropi cu sosul pe care-l lasa la prajit.

Citeste mai departe...
 

Tocanita de vitel

Imprimare E-mail
luni, 05 aprilie 2021

 1 kg carne, o lingura ulei, o ceapa, o lingurita faina, 1 paharel vin, 2-3 cesti zeama de carne, o lingura bulion, 1 catel de usturoi, sare, piper.

 Se taie carnea de vitel in bucati potrivite. Se pun intr-o cratita sa se prajeasca cu o lingura de ulei. Se adauga o ceapa taiata marunt si o lingura de faina. Când faina s-a ingalbenit, se toarna incetul cu incetul vinul si zeama de carne. Se adauga bulionul de rosii, un catel de usturoi pisat, sare si piper. Se acopera, se da la cuptor sa fiarba la foc potrivit o ora si jumatate. Mâncarea trebuie sa fie bine scazuta.

Citeste mai departe...
 

Supa cu zarzavat

Imprimare E-mail
luni, 29 martie 2021

= 1 morcov, 1 patrunjel, ½ telina, 1 praz, o ceapa, ½ varza mica, 150 g mazare, o salata mica, 1/2 lingura unt, o lingurita zahar, sare, 2 litri zeama de carne.

 Se taie fin, ca taiteii, tot zarzavatul. Se amesteca totul cu mana dupa ce s-a adaugat un praf de sare si zaharul. Se pun intr-o cratita cu o jumatate lingura cu unt si se inabusa la foc potrivit. Se amesteca bine cu o lingura, ca sa nu se arda, insa incet, sa nu se sfarame. Separat se fierbe varza taiata fin. Cand zarzavatul a inceput sa se inmoaie, se toarna deasupra zeama de supa, astfel incat sa fie bine acoperit. Se adauga varza fiarta si scursa, putina mazare boabe verde si cateva frunze de salata verde. Cand totul este bine fiert, se adauga restul de supa, se lasa sa dea impreuna un clocot si se serveste.

Citeste mai departe...
 

Varza rosie inabusita

Imprimare E-mail
luni, 22 martie 2021

 O varza de 1 kg, o ceapa, o lingurita faina, 1 paharel vin rosu, 2 linguri ulei, sare.

 Se taie o varza rosie fideluta. Separat se prajeste o ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga varza, se presara faina, se toarna un paharel cu vin rosu. Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba inabusit aproximativ doua ore.

Citeste mai departe...
 

Spaghete cu peste oceanic

Imprimare E-mail
luni, 15 martie 2021

 1 kg peste, 400 g spaghete, un praf de ghimbir, un praf de boia iute, 2 linguri otet, ulei de masline, o lingura zahar, 1 catel de usturoi, 2 linguri arahide tocate, sare, piper, coriandru verde.

 Pestele se curata, se spala, se taie bucati. Se prepara marinata: usturoiul se zdrobeste si se omogenizeaza cu soia, boiaua, ghimbirul, 3 linguri cu ulei de masline, otetul, zaharul. Se adauga pestele, se amesteca. Se da la rece o jumatate ora. Se fierb spaghetele, se scurg. Se scot bucatile de peste, se scurge de marinata si se prajesc in ulei. Se scoate pestele si in uleiul ramas se prajesc alunele. Spaghetele se amesteca impreuna cu marinata, vinul si alunele. Se presara coriandru proaspat tocat.

Citeste mai departe...
 

Musaca de varza

Imprimare E-mail
luni, 08 martie 2021

 O varza mijlocie, 750 g carne macra, o ceapa, 4 linguri ulei, 2 linguri pesmet, 4 linguri smantana, sare, piper.

 Carnea se da prin masina de tocat si se prajeste in ulei, cu ceapa. Se adauga sare si piper. Se aleg foile de la o varza, se taie cotorul, se oparesc si se scurg bine. Se unge o cratita cu ulei si se presara cu pesmet. Se asaza cateva foi pe fund, apoi un strat de carne tocata si din nou un rand de foi de varza. Se repeta aceasta operatie de 2-3 ori, pana se ispravesc carnea si varza. Deasupra se presara pesmet, se pune unt si smantana amestecata cu un praf de sare. Se da la cuptor.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 89 - 110 din 2380

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Date noi despre stramosii nostri
» Laskarina, „amiralul” in fusta
» Conferinta internationala OZN
» Ghiveci de legume cu soia
» Pistruii si... papadia
» „Migratia” copacilor
» Manastirea Clocociov
» Pictorul care si-a reinventat arta
» Epoca masinariilor de mare anvergura
» Remiterea diabetului prin postul intermitent
» De la Eminescu la spiritul kafkian
» „Orice, oriunde, oricand”, marele castigator al Oscarurilor din acest an
» Horoscopul saptamanii: 20-26 martie 2023
» 16 martie 1792 – Asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei
» Tema: „FANTOME”
» Carti stravechi scoase la lumina (2)
» Erau taranii medievali mai putin stresati?
» Grupul civil UAPx cauta OZN-uri
» Varza murata cu afumatura si orez
» Masti cu fructe
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9