Prima pagina arrow BLITZ
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

BLITZ

Ultimile stiri, noutati si barfe din lumea celei de-a saptea arte.

Si actorii plang cateodata

Imprimare E-mail
marți, 21 martie 2017

Am auzit cu totii de sacrificiile pe care artistii le fac pentru arta lor. Nici in domeniul celei de-a saptea arte lucrurile nu stau diferit, ci dimpotriva, aici suferinta, cel putin cea fizica, este la ea acasa. Pentru ca pe platourile de filmare nu curg doar lapte si miere, ci si multe lacrimi de durere, cauzate de accidentele carora actorii le cad victime uneori. In randurile care urmeaza va propunem sa facem o scurta incursiune in lumea celor mai „loviti” actori.

Citeste mai departe...
 

O lume plina de cruzime si farmec

Imprimare E-mail
luni, 20 martie 2017

La editura Humanitas Fiction, în colectia Raftul Denisei, a aparut la începutul acestui an romanul lui Ismail Kadare, Firmanul orb (în traducerea lui Marius Dobrescu). „Sub forma unor metafore extrem de puternice, precum legea absurda a orbirii tuturor celor suspectati ca ar avea darul deochiului sau construirea, în palimpsest, a Hagiei Sofia peste vechea biserica crestina, Kadare spune povestea unei lumi pline de cruzime, dar si de farmecul specific al tarâmurilor atât de încercate, încât istoria lor pare sa tina de ordinul miticului si fantasticului.

Citeste mai departe...
 

În viata nu-i frumos sa refuzi. În filme, nici atât!

Imprimare E-mail
luni, 20 martie 2017

Am putea spune, fara teama de a gresi, ca filmele de actiune sunt o veritabila mitologie moderna, plina de personaje memorabile, ce reprezinta idealul de bunatate si frumusete sufleteasca umana. Nu-i usor, pentru regizori, sa gaseasca actorul perfect pentru un anumit rol, dar nici pentru actori nu e usor sa accepte sau sa refuze un rol ce le poate aduce gloria sau ruinarea carierei. Multi actori pe care azi am ajuns sa-i identificam cu anumite personaje nu au reprezentat însa prima optiune a regizorilor, dar au ajuns sa joace în filmele respective pentru ca vedetele solicitate au refuzat rolul. În rândurile ce urmeaza va vom face cunostinta cu câteva asemenea situatii.

Citeste mai departe...
 

Scriitorul Dinu Sararu la 85 de ani

Imprimare E-mail
luni, 27 februarie 2017

Pe 30 ianuarie 2017, romancierul, omul de teatru si scenaristul Dinu Sararu a împlinit 85 de ani. Scriu aceste rânduri nu numai pentru ca l-am citit ca autor, dar si pentru ca l-am si întâlnit, se întâmpla asta în 2007, la conacul sau din Slatioara, cu prilejul Festivalului de film etnografic pe care l-a initiat. În tinerete m-am numarat printre cei care au intrat ca spectator la Teatrul Mic din Capitala, unde Dinu Sararu a fost director (1977-1990), si unde a promovat spectacole de valoare precum Maestrul si Margareta dupa romanul lui Bulgakov sau Diavolul si Bunul Dumnezeu de Jean Paul Sartre.

Citeste mai departe...
 

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Imprimare E-mail
luni, 27 februarie 2017

Este sfârsit de luna, deci a venit vremea sa va prezentam cele mai interesante noutati din domeniul cinematografiei. Ce filme se pun la cale, pe ce scenarii mai au ochii regizorii, cu ce ne vor mai rasfata mogulii de la Hollywood si ce roluri vor juca superstarurile celei de-a saptea arte, aflati numai de la noi!

Citeste mai departe...
 

Un roman caleidoscop

Imprimare E-mail
luni, 27 februarie 2017

La editura Humanitas Fiction, în colectia Raftul Denisei, a aparut anul trecut un roman semnat de scriitoarea americana Paula McLain. Este vorba despre Zbor în jurul soarelui, roman aflat în topul bestsellerurilor din publicatiile New York Times, Publishers Weekly si USA Today, considerat una dintre cele mai bune carti ale anului 2015 si publicat în peste douazeci si cinci de tari, aflat si în curs de ecranizare. Zbor in jurul soarelui este un roman care recompune povestea fascinantei Beryl Markham, antrenoare de cai de curse si aviatoare temerara care a realizat, în 1936, primul zbor solo peste Atlantic, de la est la vest.

Citeste mai departe...
 

Joe Pesci – talentele mari se pastreaza în trupuri mici

Imprimare E-mail
luni, 27 februarie 2017

Am parafrazat intentionat celebra butada „Esentele tari se tin în sticlute mici”, deoarece ea se reflecta pe deplin si în lumea celei de-a saptea arte. De la Danny DeVito la Norman Wisdom, cinematografia a cunoscut numerosi artisti geniali, deosebit de înzestrati, în ciuda înaltimii liliputane. Din categoria „mici, dar straluciti” face parte si actorul Joe Pesci, care împlineste luna aceasta vârsta de 74 de ani. Sa încercam sa descoperim împreuna câteva aspecte, mai cunoscute sau mai putin cunoscute ale vietii si carierei sale actoricesti!

Citeste mai departe...
 

Nefericirea vietii cotidiene

Imprimare E-mail
joi, 02 februarie 2017

Pe 18 ianuarie la libraria Humanitas de la Cismigiu a avut loc o întâlnire cu cititorii dedicata lansarii volumului de proza Femeia cu buchet de flori si alte povestiri al autorului chinez Mo Yan (traducerea Luminita Balan, coordonatorul Institutului Confucius al Universitatii din Bucuresti), practic, prima antologie de proza scurta publicata în România a scriitorului laureat al Premiului Nobel pentru literatura în 2012. „Selectia de zece povestiri reflecta diversitatea de teme si abordari stilistice din proza scurta a lui Mo Yan.

Citeste mai departe...
 

Staruri sub arme

Imprimare E-mail
joi, 02 februarie 2017

Majoritatea actorilor mari au jucat, la un moment dat sau altul al carierei lor, în filme de razboi. Pentru unii, experienta a fost insolita, însa multi altii au putut da o nuanta mult mai credibila personajelor lor din simplul motiv ca aveau deja la baza experienta reala a frontului. Sa facem cunostinta, în rândurile care urmeaza, cu câtiva dintre acestia.

Citeste mai departe...
 

Invidie si frustrare pe Facebook

Imprimare E-mail
joi, 02 februarie 2017

Stim goana nebuna dupa like-uri a utilizatorilor de pe retelele de socializare, mai exact de pe Facebook. Nu esti om daca nu ai like cu gramada, cutare are o mie de like, altul are sute de mii, altul milioane! Lasând la o parte postarile penibile care îti aduc like-uri cu ghiotura, vânarea cu obstinatie a acestei „medalii” poftite cu osârdie de luptatorii pentru cele mai tâmpe articole etichetate „virale”, lupta asta nu este chiar fara victime colaterale. Adica, lupta pentru un like amarât, dar mult, lasa urme de rani adânci în sufletul utilizatorilor patimasi.

Citeste mai departe...
 

Kevin Costner, cel care danseaza cu... premiile!

Imprimare E-mail
joi, 02 februarie 2017

Unul dintre cei mai apreciati actori ai generatiei sale, remarcat în filme precum „Incoruptibilii”, „JKF”, „Robin Hood – regele hotilor”, „Lumea Apelor” si, mai ales, „Dansând cu lupii”, Kevin Costner a avut, spre deosebire de alti artisti poate la fel de talentati, si sansa ca valoarea sa-i fie recunoscuta de juriile marilor festivaluri. La cei 62 de ani pe care îi împlineste luna aceasta, Costner este un veritabil colectionar de premii – are în panoplie doua Oscaruri, trei Globuri de Aur si un Emmy, dar si numeroase alte distinctii menite sa-i rasplateasca talentul remarcabil. Câteva date, stiute sau mai putine stiute, despre sarbatoritul lunii, aflati din rândurile urmatoare.

Citeste mai departe...
 

Recitirea unui negutator shakespearian

Imprimare E-mail
joi, 26 ianuarie 2017

În luna decembrie a anului trecut, editura Humanitas Fiction a organizat la Libraria Humanitas de la Cismigiu lansarea romanului Shylock este numele meu al celebrului scriitor britanic Howard Jacobson, publicat în traducerea Danei Craciun, în colectia „Raftul Denisei”. Shylock este numele meu, este o reinterpretare spectaculoasa a piesei Negutatorul din Venetia a lui William Shakespeare, cel de-al doilea roman aparut în cadrul Proiectului Hogarth Shakespeare, un proiect literar britanic remarcabil demarat în 2015, la 400 de ani de la moartea marelui Will, preluat de edituri prestigioase din 28 de tari si care propune „recitirea” capodoperelor shakespeariene de catre unii dintre cei mai bine cotati scriitori actuali.

Citeste mai departe...
 

Top 10 filme pe care nu trebuie sa le ratati în 2017

Imprimare E-mail
joi, 26 ianuarie 2017

Desi anul 2016 a fost unul de exceptie, din punct de vedere cinematografic, el pare sa nu fi reprezentat decât o „încalzire”, daca ne uitam la lunga serie de pelicule de top programate sa apara în 2017. Chiar daca pâna la premiera multora dintre ele mai avem de asteptat luni bune, nu e niciodata prea devreme sa aflam cu ce ne vor delecta producatorii de la Hollywood, care au în tolba filme de toate genurile, pentru toate gusturile...

Citeste mai departe...
 

Amintirile unei dictaturi

Imprimare E-mail
joi, 26 ianuarie 2017

Înainte de sfârsitul anului trecut, Editura Humanitas Fiction a lansat editia în limba româna a romanului Cinci Colturi scris de celebrul romancier peruvian Mario Vargas Llosa, aparut în traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari. Cel mai nou roman al lui Mario Vargas Llosa, Cinci Colturi (Cinco Esquinas), aflat deja la a treia editie în limba spaniola, a fost publicat în martie 2016 – an care a marcat pentru autor o dubla aniversare: împlinirea vârstei de 80 de ani si sarbatorirea a 60 de ani de la publicarea primei sale povestiri în anii 50.

Citeste mai departe...
 

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Imprimare E-mail
joi, 26 ianuarie 2017

Este vremea sa va prezentam cele mai interesante noutati din domeniul cinematografiei. Ce filme se pun la cale, pe ce scenarii mai au ochii regizorii, cu ce ne vor mai rasfata mogulii de la Hollywood si ce roluri vor juca superstarurile celei de-a saptea arte, aflati numai de la noi!

Citeste mai departe...
 

Mo Yan, la Gaudeamus

Imprimare E-mail
marți, 27 decembrie 2016

 Un eveniment cultural deosebit a fost prezenta la editia din acest al Târgului de carte Gaudeamus a scriitorului chinez, laureat al Premiului Nobel, Mo Yan, având în vedere ca la Târg, China a fost invitata de onoare. Prezenta la Târg a lui Mo Yan s-a datorat si invitatiei editurii Humanitas Fiction unde a aparut recent, în colectia Raftul Denisei, volumul Femeia cu buchet de flori si alte povestiri, în traducerea din limba chineza a Luminitei Balan. „Cu un realism halucinant, Mo Yan îmbina folclorul, istoria si contemporaneitatea”, se spune în motivatia juriului Nobel.

 

Citeste mai departe...
 

Samuel L. Jackson – actorul cetatean

Imprimare E-mail
marți, 27 decembrie 2016

 De cele mai multe ori, artistii, indiferent de domeniul caruia îi sunt dedicati, fie ca e vorba de sculptura, pictura, literatura sau film, prefera sa stea deoparte de viata tumultuoasa a politicii, izolându-se în turnul lor de fildes pentru a crea opere nepieritoare. Exista însa si numeroase si notabile exceptii, de artisti care s-au implicat activ în societate. Printre ei, si sarbatoritul de astazi, Samuel L. Jackson, care, daca n-ar fi fost un foarte bun actor, ar fi devenit, probabil, un excelent activist pentru drepturile omului. Va invitam sa descoperim împreuna câteva dintre momentele marcante ale carierei sale, în rândurile de mai jos.

Citeste mai departe...
 

Mici opere morale

Imprimare E-mail
luni, 19 decembrie 2016

 La începutul lunii noiembrie, Humanitas a lansat în editie bilingva cartea lui Giacomo Leopardi Operette morale/Mici opere morale. Intitulându-si cu modestie scrierile Operette si nu Opere, stiut ca opereta este un gen oarecum de divertisment în comparatie cu fratele ei mai serios si mai profund, Leopardi a fost totusi un model literar pentru contemporanii sai, influentând o serie de scriitori ai secolului urmator prin profunzimea observatiilor lui, cartea fiind considerata o capodopera a prozei secolului al XIX-lea.

Citeste mai departe...
 

Staruri care si-au ruinat singure cariera

Imprimare E-mail
luni, 19 decembrie 2016

 Cu totii luam uneori decizii de moment pe care ulterior ajungem sa le regretam. Dar, pentru oamenii de rând, o vorba „în plus” sau un gest deplasat nu reprezinta un capat de tara. Cu totul altfel stau însa lucrurile când vine vorba despre vedete. Aflate mereu sub lumina reflectoarelor, starurile pur si simplu nu-si pot permite sa rosteasca lucruri de nerostit sau sa faca gesturi de nefacut. Caci, atunci când încalca aceasta regula, de obicei îsi distrug si cariera, dupa cum pare sa demonstreze rândurile urmatoare...

Citeste mai departe...
 

Primul NewsBot din România

Imprimare E-mail
duminică, 11 decembrie 2016

 Doua evenimente de presa iesite din comun s-au petrecut în preziua serbarii nationale a României la sediul ONU din New York: Agentia Nationala de Presa Agerpres a lansat în premiera, primul Facebook Messenger NewsBot (Robotul de stiri) din România, precum si documentarul video „Tarâmul dintre ape” dedicat Deltei Dunarii, dar si o parte din arhiva fotografica a Agerpres. Arhiva sa fotografica ilustreaza cele mai importante momente din activitatea României la ONU, principalele opera-tiuni de mentinere a pacii la care a participat tara noastra, dar si imagini care reflecta viata cultural-artistica, sociala, sportiva si politica a tarii. Arhiva Fotografica Agerpres va putea fi admirata la sediul ONU pâna la 9 decembrie.

Citeste mai departe...
 

Rocky – antieroul care a fascinat America

Imprimare E-mail
duminică, 11 decembrie 2016

 Într-o tara împatimita de eroi si supereroi, sa faci un film despre un antierou, un tip ratat, somer, ocolit de noroc si de oameni si care îsi îneaca frustrarile lovind în nestire sacul de box parea o nebunie. Dar o nebunie atât de frumoasa încât Sylverster Stallone, pe atunci un actor cvasinecunoscut si având la activ chiar si niste productii mai „deocheate”, a simtit nevoia sa faca acest film.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 211 - 231 din 1181

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Miliarde de lumi virtuale
» Cu caiacul in jurul lumii
» OZN-uri din al Doilea Razboi Mondial
» Crap umplut
» Tratamente valoroase
» Legenda coridelor
» Bazilica Sfantul Petru
» O arta fara varsta si fara „genii”
» Benzi desenate bimilenare!
» Data-limita de consum pentru alimente
» Sonata pentru o iubire profunda
» Martin Scorsese, „baiatul bun” care face filme despre „baieti rai”
» Horoscopul saptamanii: 29 aprilie – 5 mai 2019
» 25 aprilie 1792 – Prima executie prin ghilotinare din lume
» Tema: „SAPTAMANA PATIMILOR”
» Comori biblice pierdute sau inexistente?
» Robert Smalls sclavul devenit congresmen
» Materiale recuperate din OZN-uri?
» Peste oceanic in aluat crocant
» Remedii simple
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9