Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE 23 Mar 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

STAREA DE VEGHE

Un „monstru” milimetric

Imprimare E-mail
miercuri, 10 iunie 2020

Când vorbim despre dinozauri ne gândim aproape instinctiv la niste monstri colosali din Jurassik, numai ca si aceste animale, frecvent „popularizate” în filme de fictiune, includ specii dintre cele mai diferite. Inclusiv ca dimensiuni.

Citeste mai departe...
 

Învierea împaratilor romani

Imprimare E-mail
miercuri, 31 iulie 2019

Le cunoastem înfatisarea din nenumaratele sculpturi menite nu doar sa imortalizeze un chip uman pentru posteritate, ci si sa glorifice personalitatea fiecaruia dintre ei. Si care ar putea fi exemplul cel mai potrivit, daca nu cel al imperatorului despre care istoricii si nu numai ei ne învata ca ar fi unul dintre stramosii poporului nostru, Traian.

Citeste mai departe...
 

Mierea albastra

Imprimare E-mail
miercuri, 24 iulie 2019

La drept vorbind, este o curiozitate majora, insa nu o minune a naturii, ci o „malformatie” determinata de activitatile umane: in zona Ribeauville (Haut-Rhin) din Franta, albinele au ajuns sa produca o miere de culoare albastra, din pacate improprie comercializarii.

Citeste mai departe...
 

Ursul portughez a iesit la rampa

Imprimare E-mail
miercuri, 17 iulie 2019

În general, nu ne prea dam seama ce bogatie faunistica are tara noastra, fiind dispusi mai degraba sa cerem de pilda decimarea ursilor, dupa ce ni s-a spus la „stiri” ca un exemplar care nu mai gaseste hrana în padurile carpatine „rarefiate” a atacat orataniile dintr-o gospodarie ori sa aplaudam macelarirea mistretilor de catre indivizi care considera ca a trage cu pusca e un sport nobil.

Citeste mai departe...
 

Nicio zi fara pesticide

Imprimare E-mail
miercuri, 10 iulie 2019

Lumea in care traim astazi (sau ne dam silinta s-o facem si ne iluzionam ca si reusim) este, poate mult peste jumatate, artificiala. Pornind, sa zicem, de la mancarea pe care o consumam zilnic si care, oricat am vrea noi sa o „alegem” cat mai naturala, este imbibata cu tot felul de chimicale, unele mai periculoase decat altele.

Citeste mai departe...
 

Aurul lichid al Terrei

Imprimare E-mail
joi, 04 iulie 2019

Apa dulce constituie, fara doar si poate, cea mai pretioasa resursa a planetei noastre, neputand fi egalata nici de aur, nici de diamante, nici macar de petrolul pentru care se inventeaza si se poarta razboaie nimicitoare.

Citeste mai departe...
 

Satelitul arheolog

Imprimare E-mail
miercuri, 26 iunie 2019

Utilizarea imaginilor aeriene în investigatiile vizuale arheologice reprezinta o adevarata revolutie în acest domeniu extrem de sensibil, fie si numai prin faptul ca o mare parte din vestigiile trecutului omenirii se afla îngropate sub straturi de pamant si sub imense suprafete acoperite de vegetatie.

Citeste mai departe...
 

Arborele mexican, salvator de vieti

Imprimare E-mail
miercuri, 19 iunie 2019

Se stie ca poluarea aerului, din ce in ce mai mare pretutindeni in lume, reprezinta o cauza importanta de deces prematur. Mexicul (de fapt, denumirea oficiala este Statele Unite Mexicane) se numara printre cele mai poluate tari de pe planeta si in special capitala, uriasa metropola Ciudad de Mexico, care numara circa 9 milioane de locuitori.

Citeste mai departe...
 

Sampania – „o mare eroare”

Imprimare E-mail
miercuri, 12 iunie 2019

Sintagma de mai sus cu siguranta nu va fi agreata de multi consumatori ai bauturii considerate nobila si pe care in localurile de fite se cheltuiesc sume fabuloase.

Citeste mai departe...
 

Stefan cel Mare la Paris

Imprimare E-mail
miercuri, 05 iunie 2019

Probabil marele domnitor roman si biruitor al otomanilor, care a stat toata viata ca un scut al crestinatatii in fata celui mai puternic imperiu de acum o jumatate de mileniu, nici nu va fi visat macar sa vada citadela care isi putea permite sa se ocupe de stiinte, de de cultura si altele ale spiritului.

Citeste mai departe...
 

Locuitorii „barcilor intoarse”

Imprimare E-mail
miercuri, 29 mai 2019

Un fel de hobbiti ai marii, asa pot fi considerati locuitorii satului francez Equihen Plage, de pe coasta nordica a Hexagonului. O localitate deosebit de pitoreasca, si nu neaparat pentru faptul ca cei circa 3.000 de oameni sunt pescari pe mare care-si respecta cu sfintenie vechile traditii ale ocupatiei de baza (de pilda, lansarea pe mare a ambarcatiunilor prin alunecare pe busteni), ci mai ales datorita majoritatii locuintelor lor.

Citeste mai departe...
 

Insectele – in pragul extinctiei?

Imprimare E-mail
mari, 21 mai 2019

Daca o asemenea sinistra „premonitie” s-ar adeveri, ar fi cel mai cumplit cataclism planetar de pana acum la a carei origine s-ar afla omul. Revista de stiinta mondiala Biological Conservation s-a referit la pericolul disparitiei totale, in numai circa 100 de ani, a insectelor de pe planeta noastra, din cauza unei „prabusiri catastrofice a ecosistemelor naturale”.

Citeste mai departe...
 

Trenuri de mare viteza

Imprimare E-mail
miercuri, 15 mai 2019

Daca la noi trenurile se taraie ca melcii, în Japonia transportul feroviar a atins performante demne de scenarii science-fiction. De fapt, lasand gluma deoparte, sa spunem ca e o fireasca demonstratie de civilizatie sa ai de pilda un program de reducere stricta a întarzierilor neprevazute ale trenurilor cu 2 minute, proiectat pe doi ani!

Citeste mai departe...
 

Piramida din deal

Imprimare E-mail
mari, 07 mai 2019

Sintagma de mai sus seamana cu un nume de localitate de la noi, dar ne referim aici la sensul direct al ei. In decembrie 2018 s-a anuntat o descoperire impresionanta si neasteptata pe insula indoneziana Java: o piramida care ar putea fi cea mai veche dintre cele cunoscute pana in prezent, varsta ei fiind estimata la aproximativ 28.000 de ani.

Citeste mai departe...
 

Somnul pasarilor migratoare

Imprimare E-mail
miercuri, 01 mai 2019

Oamenii care calatoresc cu avionul pe distante mari stiu ce inseamna a dormi in timpul unui zbor, dupa cum marii visatori cunosc deliciul zborurilor onirice. Fara nicio legatura cu aceste aspecte ale personalitatii umane, pasarile migratoare sunt obligate sa adopte aceasta modalitate de odihna, daca odihna se poate numi efectuarea simultana a deplasarii active prin aer si a dormitului.

Citeste mai departe...
 

Legenda coridelor

Imprimare E-mail
mari, 23 aprilie 2019

Binecunoscutul spectacol cu (mult) public, ce aminteste de luptele gladiatorilor, dar care are drept victime tauri, a generat nenumarate controverse, între care si unele „stiintifice”. Cel mai raspandit, dar si contestat în ultimele decenii este mitul potrivit caruia animalul condamnat la o moarte cruda s-ar înfuria la vederea culorii rosii. Motivul? Aceasta fiind si culoarea sangelui, taurul dornic sa se „razboiasca” fatal cu oamenii din arena s-ar napusti orbeste asupra capei, care, fireste, e rosie.

Citeste mai departe...
 

Margarina si strategiile militare

Imprimare E-mail
mari, 16 aprilie 2019

Cand inghitim ceva, indiferent ce anume, probabil nu prea ne intrebam si care e originea acelui aliment. In acest context, margarina este un produs omniprezent si cu multiple formule de preparare, unele mai agreate, altele controversate, preponderent din cauza continutului lor sintetic. Veti fi insa uimiti sa aflati ca, la inceputurile istoriei sale, ea a ocupat neoficial un loc important in zona militara.

Citeste mai departe...
 

O inventie romaneasca, astazi uitata

Imprimare E-mail
miercuri, 10 aprilie 2019

Desi scribii vechiului Egipt au inventat stra-stramosul stiloului de azi – un suport pentru „condeiele” de trestie – abia spre zilele noastre s-au facut progrese remarcabile in domeniu, iar meritul de a fi realizat primul instrument de scris ce nu mai avea nevoie sa fie permanent inmuiat in cerneala ii apartine unui roman.

Citeste mai departe...
 

Un deliciu dambovitean

Imprimare E-mail
miercuri, 03 aprilie 2019

Inventata spontan pe meleagurile Tarii Românesti, chiar daca originea sa era mult mai departata, „marghilomana” a devenit astazi un real deliciu pentru toti iubitorii si cunoscatorii aromelor cafelei.

Citeste mai departe...
 

Pamantul se scufunda!

Imprimare E-mail
miercuri, 27 martie 2019

De-a lungul milioanelor si miliardelor de ani terestri, au existat fenomene de amploare ce au facut sa dispara sub ape teritorii intinse; poate cel mai cunoscut exemplu este Atlantida, dar urme ale unor foste funduri de mari pot fi vazute pretutindeni in lume. Inclusiv in Romania, la sute de metri altitudine. Din nefericire, printr-o etapa similara trecem si acum, din cauza controversatei (dar realei) incalziri globale. O situatie de acest gen o constituie cresterea aproape anuala a temperaturilor extreme, cu consecinte dezastruoase.

Citeste mai departe...
 

Vestitorii primaverii… demografice

Imprimare E-mail
joi, 21 martie 2019

La noi, cand apar primele berze se spune ca ele vestesc sosirea primaverii, dar pe de alta parte aceeasi pasare ar aduce si bebelusii in familiile in care stim ca se va naste un copil. Ma rog, cel putin asa li se spunea candva celor mici si creduli, potrivit unui gen de mit destul de ciudat.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 1738

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Date noi despre stramosii nostri
» Laskarina, „amiralul” in fusta
» Conferinta internationala OZN
» Ghiveci de legume cu soia
» Pistruii si... papadia
» „Migratia” copacilor
» Manastirea Clocociov
» Pictorul care si-a reinventat arta
» Epoca masinariilor de mare anvergura
» Remiterea diabetului prin postul intermitent
» De la Eminescu la spiritul kafkian
» „Orice, oriunde, oricand”, marele castigator al Oscarurilor din acest an
» Horoscopul saptamanii: 20-26 martie 2023
» 16 martie 1792 – Asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei
» Tema: „FANTOME”
» Carti stravechi scoase la lumina (2)
» Erau taranii medievali mai putin stresati?
» Grupul civil UAPx cauta OZN-uri
» Varza murata cu afumatura si orez
» Masti cu fructe
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9