Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

STAREA DE VEGHE

Ce fac „savantii” când... nu au ce face

Imprimare E-mail
joi, 09 iunie 2016

 Se stie ca, dincolo de jocurile politice si geostrategice de culise, juriul premiilor care poarta numele inventatorului dinamitei, Alfred Nobel, recompenseaza anual cele mai importante realizari din diverse domenii stiintifice, culturale si sociale. Un fel de „negativ” al acestei actiuni, de mai multi ani se organizeaza si asa-numitele premii IgNobel, decernate celor mai stupide, aberante, ridicole, inutile cercetari. Noroc ca ramân doar teorii nepuse (speram) în practica!

Citeste mai departe...
 

Plaje interzise turistilor

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 La drept vorbind, pe o superba întindere de nisip scaldata în soare si în apele sarate ale marii nimeni nu ar avea vreun interes sa interzica accesul amatorilor de litoral. Totusi, în unele astfel de locuri din lume exista plaje unde o persoana rationala nu ar poposi nici pentru câteva minute. Iata de ce!

Citeste mai departe...
 

Intreceri care taie respiratia

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 La propriu taie respiratia! Cursele cu piciorul, deci fara a folosi automobile ori alte vehicule, motorizate sau nu, i-au pasionat intotdeauna pe aventurieri, dar nu numai pe ei. Unii insa nu se multumesc doar sa alerge, ci isi pun la incercare si limitele de rezistenta, in intreceri pe alocuri nebunesti.

Citeste mai departe...
 

Oamenii de deasupra omenirii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 21 mai 2016

 Omul „de rand” nu are posibilitatea sa isi imagineze cum ar fi sa poata trai fara sa aiba absolut deloc grija zilei de maine, sa stie ca 24 de ore pe zi, orice isi doreste poate avea, ca urmasii sai nu au a se teme de niciun fel de impediment in viata legat de eventuale probleme financiare. Totusi, peste tot pe planeta Pamant, in special acolo unde traiul luxos e la indemana celor care nu mai stiu sa numere banii pe care ii au, vietuiesc indivizi, familii si clanuri care, in pofida numarului lor redus fata de populatia globului, detin covarsitoarea majoritate a finantelor. Potrivit unor statistici, circa 1% din oameni sunt miliardari, in timp ce 99% reprezinta „restul lumii”. Vom vedea mai jos cum stau lucrurile intr-o competitie neoficiala a bogatasilor din marile metropole ale lumii.

Citeste mai departe...
 

Oameni cu o memorie... memorabila

Imprimare E-mail
sâmbătă, 14 mai 2016

 Corpul uman demonstreaza, in cazuri cu totul exceptionale, ca are capacitati inimaginabile: de forta, de rezistenta, proprietati electromagnetice etc. Si mai uimitoare sunt insa puterile nestiute ale creierului, ale mintii omului, care se stie ca este folosita intr-o proportie foarte redusa in raport cu limitele sale reale. Limite ce s-ar putea sa fie... nelimitate!

Citeste mai departe...
 

Mintea umana – superputerea suprema

Imprimare E-mail
joi, 05 mai 2016

 Nu vorbim acum despre Divinitate. Totusi, fiinta umana demonstreaza la modul cat mai concret posibil ca are capacitati nelimitate, care nu doar ca pot parea de domeniul irealului, dar pe unele dintre ele nici macar nu ni le putem inchipui. Si, oricat de ridiculizati in Occident ar fi asiaticii, unul dintre numeroasele lor merite inegalabile este acela ca au perpetuat de mii de ani metode de formare, de educatie, antrenament mental etc., care dau rezultate uluitoare.

Citeste mai departe...
 

„Supermanii” sunt si ei oameni

Imprimare E-mail
luni, 02 mai 2016

 Datorita filmului mai degraba pentru copii „Superman”, în mintea noastra s-a înradacinat ideea ca acest supererou are înfatisarea unui flacau aratos si vânjos, dotat cu calitatile unui personaj de basm. Este si nu este asa. Confratii nostri cu puteri supraumane pot fi adulti altfel normali, dar si adolescenti, precum si femei, ceea ce îi deosebeste de noi, muritorii de rând, fiind faptul ca pot realiza lucruri greu de închipuit. Cititi în continuare o trecere în revista prescurtata a unei asemenea liste uluitoare, ce ne demonstreaza ca lumea si fiinta umana luata individual nu au limite!

Citeste mai departe...
 

Amenintari din maruntaiele Terrei

Imprimare E-mail
joi, 21 aprilie 2016

 Oricat ar parea de sinistru, subiectul de fata ne preocupa aproape pe toti, si nu doar fiindca vorbim despre prognoze asupra posibilului nostru destin colectiv, ci – sa recunoastem – si datorita unui gen de fascinatie morbida care caracterizeaza dintotdeuna fiinta umana. Vulcanii: o „poarta” spre Infern, o dezlantuire terifianta a urgiilor naturii, un posibil sfarsit catastrofal al planetei... Sa vedem care sunt cele mai amenintatoare asemenea guri de foc de pe Pamant pentru urmatorul secol, potrivit universitarilor din Manchester!

Citeste mai departe...
 

„Dadaisti” ai lumii religioase

Imprimare E-mail
joi, 14 aprilie 2016

 Daca stai sa ii asculti macar putin pe acesti rataciti ai lumii noastre, iti poti inchipui ca omenirea, in totalitatea ei, traieste supusa – pe multimi imense ori pe grupuscule microscopice – sub imperiul unor religii mai mult sau mai putin consolidate. De altfel, ceea ce am prezentat noi aici se refera la un fel de secte ceva mai excentrice decat cele derivate direct din marile religii multimilenare. Iar acum, in final, se cuvine sa va invitam la a va uimi si fata de existenta (paradoxala doar prin prisma raportarii la logica si ratiune) unor asa-zise religii ale... ateilor!

Citeste mai departe...
 

Sfintii, Cosmosul si nemurirea

Imprimare E-mail
marţi, 12 aprilie 2016

 Atata timp cat Dumnezeu se afla undeva, „Sus”, iar ravnitorii la mantuirea cu orice pret nu se pot desprinde de Pamant decat gazduiti de o aeronava ori, si mai bine, cu ajutorul imaginatiei, era inevitabila aparitia unor grupari considerate religioase – conform „modelelor” prezentate in numerele noastre precedente – care sa aiba chiar aspiratii cosmice. Sa mai vedem cateva asemenea aberatii si deliruri mistice!

Citeste mai departe...
 

Fotbalisti si printi venerati ca sfinti

Imprimare E-mail
joi, 31 martie 2016

 Daca in numarul precedent am conturat succint imaginea – reala, iar nu inchipuita, dar sigur socanta – a unor asa-numite religii care au drept obiect de veneratie sunca sau motocicleta ori un mod de existenta semilarvar, astazi trecem intr-un registru oarecum mai uman, dar la fel de aberant. Si nu ne referim la istericale impinse catre delirul mistic, de genul binecunoscut „Maaaicaaaal!!” (pentru „cunoscatori”, reactii ale unor fani ai raposatului M. Jackson), ci la initiative ce nu pot fi calificate decat tembele. De fapt, puteti judeca singuri...

Citeste mai departe...
 

Atotincapatoarea „gradina” cu mistici

Imprimare E-mail
joi, 24 martie 2016

 E cam de-ajuns un fel de guru care sa nu aiba toti boii acasa si ne-am aranjat de (inca) o facatura cu nuante de misticism. De obicei le spunem secte unor asemenea grupuri si grupulete de indivizi dusi cu pluta, pesemne lipsiti de alte preocupari, astfel incat cauta sa iasa in evidenta atribuind calitati divine unor fapturi ori lucruri inerte la care nici cu gandul nu gandesti. Va vom descrie succint cateva dintre acestea, avand aproape certitudinea ca – sa ne pastram in ton cu subiectul – la finalul lecturii va veti face cruce!

Citeste mai departe...
 

Maternitate fara frontiere

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 Aducerea pe lume de copii (ma refer aici strict la oameni) nu constituie doar un fenomen natural, în marea majoritate a cazurilor dorit, ci include si adevarate bizarerii la care probabil nimeni nu s-ar gândi în conditii normale. Putem sa le numim curiozitati, dar cazuri precum cele de mai jos tot în categoria insolitului se încadreaza...

Citeste mai departe...
 

Made in China

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 Am prezentat în numarul trecut cateva curiozitati despre „eterna si fascinanta” China, acest colos al lumii de ieri si de azi, care – printre altele – deloc paradoxal, e considerat taramul religiilor, desi e tara comunista. Ea numara circa 54 de milioane de crestini, 21 de milioane de musulmani si 185 de milioane de buddhisti. Iata însa si alte ciudatenii legate de aceeasi civilizatie!

Citeste mai departe...
 

Tara tuturor posibilitatilor

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 Dintr-un fel de legenda moderna (dar nu dintre cele „urbane”), mai tot romanul stie ca sintagma din titlu se refera la uriasul „jandarm mondial” care este SUA. De data asta însa va înselati: mai nou, putem afirma fara teama ca gresim ca, de fapt, „Tara tuturor posibilitatilor” e un alt colos de temut – China. Si nu doar fiindca e cea mai longeviva civilizatie actuala de pe Terra (de pe la anii 6000 î.Chr.), ci pur si simplu deoarece acolo se petrec lucruri socante, stranii, uluitoare si cum vreti sa le mai spuneti; oricum, lucruri care ne lasa fara replica! Va prezentam cateva dintre ele, într-o ordine aleatorie.

Citeste mai departe...
 

Sindromul „sefuletului”

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Da-i unui individ macar putin orgolios o doza minima de autoritate asupra unor subalterni si in scurt timp lucrurile o vor lua razna de-a binelea! Probabil cu totii cunoasteti astfel de exemple. Putem sa le numim betia puterii, complex de superioritate, invidie ori razbunare – cert e ca un asemenea statut pe care, sa recunoastem, foarte multi si-l doresc (acela de „sefulet” peste niste persoane, daca se poate, chiar inteligente, scolite, dar pe care ei sa le poata umili cumva) altereaza pana la putrefactie ireversibila fiinta umana. Exemple concrete, reiesite dintr-un studiu in acest sens!

Citeste mai departe...
 

Vacante interzise

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 De ce ne-ar interzice cineva (sau ceva) bucuria unei vacante, mai ales daca ea e planificata pentru o destinatie exotica? Ei bine, pretutindeni pe Terra exista locuri de o fascinatie extraordinara, care însa includ si un risc foarte ridicat pentru viata temerarului ce se apropie de ele. Iata numai câteva dintre acestea!

Citeste mai departe...
 

Un veac de... pilozitate

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Odata cu intensificarea preocuparilor sociale, pe lânga asigurarea elementelor strict necesare traiului obisnuit, Homo sapiens a început sa inventeze o sumedenie de domenii de activitate dintre cele mai diverse. Între acestea, moda a devenit cumva unul dintre blazoanele fapturii umane, iar pilozitatea se afla aici la loc de cinste, de mii de ani. Cu un mic atu în plus pentru barbati, care beneficiaza si de parul facial, supus si el nu doar „ghilotinarii” cotidiene, ci si unor operatiuni estetice mai mult ori mai putin sofisticate, dupa caz. Din acest punct de vedere s-ar parea ca secolul trecut a reprezentat apogeul artei aranjarii mustatilor.

Citeste mai departe...
 

Incursiune în „lumea interzis|”

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 Exista pe planeta noastra persoane, cupluri, familii ori grupuri umane care – din diverse motive – stau departe de ochii multimii sau care se arata doar în mass-media sub imaginile cele mai favorabile, însa contactul cu publicul tinde catre zero. O anumita parte a actorilor, de pilda, alcatuieste deja un fel de casta de care e aproape imposibil sa te apropii si in care toti traiesc într-o lume olimpiana, pe un fel de munte al zeilor, unde muritorii de rând nu au acces.

Citeste mai departe...
 

Te faci frate cu... agentul pâna treci puntea

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Spionii sunt de fapt un fel de mercenari. Sunt nenumarate cazurile în care ei au dovedit clar ca notiuni ca onoare, patriotism, devotament nu fac nici cât o ceapa degerata, astfel ca pentru a-si salva pielea, dar mai ales pentru a le fi cât mai bine uita si de mama, si de tata, si de copii, dar si de pamântul din care si-au tras seva si apoi si-au smuls radacinile.

 

Citeste mai departe...
 

Bond. James Bond!

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 Am inceput in numarul precedent prezentarea unei zone crepusculare a lumii de azi, aceea reprezentata de cele mai puternice servicii secrete de pe planeta, asa cum le-a evaluat publicatia americana Foreign Policy. Poate ca multi se asteptau sa urmarim o pista hollywoodiana, prezentand fapte spectaculoase in stilul filmelor cu celebrul agent britanic 007. Realitatea este insa una destul de diferita, mai ales ca, asa cum spuneam, un spion autentic prins de inamic nu prea are sanse sa apara in secventa urmatoare proaspat barbierit si indreptandu-si nodul la cravata: totul se joaca, efectiv, pe viata si pe moarte! Astazi, dupa prezentarea primilor doi lideri in domeniu – Mossadul israelienilor si faimoasa CIA – a venit randul urmatoarelor servicii de agenti acoperiti.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 1579

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Minutele de dupa impactul cu un asteroid
» Cea mai stranie batalie
» Hibrizi extraterestri printre noi?
» Tocanita de ciuperci cu sfecla
» Efecte rapide
» Trenuri de mare viteza
» Marele Zid Chinezesc
» Extazul vietii si al mortii
» O „amazoana” din neamul vikingilor
» Transplantul renal, o sansa reala de viata
» Filme „puternice si provocatoare”
» Scandaloasele vedete ale Hollywood-ului
» Horoscopul saptamanii: 20-26 mai 2019
» 16 mai 1204 – Balduin I este Ă®ncoronat Ă®mparat latin al Constantinopolului
» Tema: „RANDUNICA”
» Grasimile ne omoara sau ne salveaza?
» Discursul care i-a salvat viata lui Teddy Roosevelt
» Neil Armstrong a fost interesat de OZN-uri?
» Ciuperci cu sos de vin
» Masti benefice
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9