Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE 09 Jun 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

STAREA DE VEGHE

Stefan cel Mare la Paris

Imprimare E-mail
miercuri, 05 iunie 2019

Probabil marele domnitor roman si biruitor al otomanilor, care a stat toata viata ca un scut al crestinatatii in fata celui mai puternic imperiu de acum o jumatate de mileniu, nici nu va fi visat macar sa vada citadela care isi putea permite sa se ocupe de stiinte, de de cultura si altele ale spiritului.

Citeste mai departe...
 

Locuitorii „barcilor intoarse”

Imprimare E-mail
miercuri, 29 mai 2019

Un fel de hobbiti ai marii, asa pot fi considerati locuitorii satului francez Equihen Plage, de pe coasta nordica a Hexagonului. O localitate deosebit de pitoreasca, si nu neaparat pentru faptul ca cei circa 3.000 de oameni sunt pescari pe mare care-si respecta cu sfintenie vechile traditii ale ocupatiei de baza (de pilda, lansarea pe mare a ambarcatiunilor prin alunecare pe busteni), ci mai ales datorita majoritatii locuintelor lor.

Citeste mai departe...
 

Insectele – in pragul extinctiei?

Imprimare E-mail
mari, 21 mai 2019

Daca o asemenea sinistra „premonitie” s-ar adeveri, ar fi cel mai cumplit cataclism planetar de pana acum la a carei origine s-ar afla omul. Revista de stiinta mondiala Biological Conservation s-a referit la pericolul disparitiei totale, in numai circa 100 de ani, a insectelor de pe planeta noastra, din cauza unei „prabusiri catastrofice a ecosistemelor naturale”.

Citeste mai departe...
 

Trenuri de mare viteza

Imprimare E-mail
miercuri, 15 mai 2019

Daca la noi trenurile se taraie ca melcii, în Japonia transportul feroviar a atins performante demne de scenarii science-fiction. De fapt, lasand gluma deoparte, sa spunem ca e o fireasca demonstratie de civilizatie sa ai de pilda un program de reducere stricta a întarzierilor neprevazute ale trenurilor cu 2 minute, proiectat pe doi ani!

Citeste mai departe...
 

Piramida din deal

Imprimare E-mail
mari, 07 mai 2019

Sintagma de mai sus seamana cu un nume de localitate de la noi, dar ne referim aici la sensul direct al ei. In decembrie 2018 s-a anuntat o descoperire impresionanta si neasteptata pe insula indoneziana Java: o piramida care ar putea fi cea mai veche dintre cele cunoscute pana in prezent, varsta ei fiind estimata la aproximativ 28.000 de ani.

Citeste mai departe...
 

Somnul pasarilor migratoare

Imprimare E-mail
miercuri, 01 mai 2019

Oamenii care calatoresc cu avionul pe distante mari stiu ce inseamna a dormi in timpul unui zbor, dupa cum marii visatori cunosc deliciul zborurilor onirice. Fara nicio legatura cu aceste aspecte ale personalitatii umane, pasarile migratoare sunt obligate sa adopte aceasta modalitate de odihna, daca odihna se poate numi efectuarea simultana a deplasarii active prin aer si a dormitului.

Citeste mai departe...
 

Legenda coridelor

Imprimare E-mail
mari, 23 aprilie 2019

Binecunoscutul spectacol cu (mult) public, ce aminteste de luptele gladiatorilor, dar care are drept victime tauri, a generat nenumarate controverse, între care si unele „stiintifice”. Cel mai raspandit, dar si contestat în ultimele decenii este mitul potrivit caruia animalul condamnat la o moarte cruda s-ar înfuria la vederea culorii rosii. Motivul? Aceasta fiind si culoarea sangelui, taurul dornic sa se „razboiasca” fatal cu oamenii din arena s-ar napusti orbeste asupra capei, care, fireste, e rosie.

Citeste mai departe...
 

Margarina si strategiile militare

Imprimare E-mail
mari, 16 aprilie 2019

Cand inghitim ceva, indiferent ce anume, probabil nu prea ne intrebam si care e originea acelui aliment. In acest context, margarina este un produs omniprezent si cu multiple formule de preparare, unele mai agreate, altele controversate, preponderent din cauza continutului lor sintetic. Veti fi insa uimiti sa aflati ca, la inceputurile istoriei sale, ea a ocupat neoficial un loc important in zona militara.

Citeste mai departe...
 

O inventie romaneasca, astazi uitata

Imprimare E-mail
miercuri, 10 aprilie 2019

Desi scribii vechiului Egipt au inventat stra-stramosul stiloului de azi – un suport pentru „condeiele” de trestie – abia spre zilele noastre s-au facut progrese remarcabile in domeniu, iar meritul de a fi realizat primul instrument de scris ce nu mai avea nevoie sa fie permanent inmuiat in cerneala ii apartine unui roman.

Citeste mai departe...
 

Un deliciu dambovitean

Imprimare E-mail
miercuri, 03 aprilie 2019

Inventata spontan pe meleagurile Tarii Românesti, chiar daca originea sa era mult mai departata, „marghilomana” a devenit astazi un real deliciu pentru toti iubitorii si cunoscatorii aromelor cafelei.

Citeste mai departe...
 

Pamantul se scufunda!

Imprimare E-mail
miercuri, 27 martie 2019

De-a lungul milioanelor si miliardelor de ani terestri, au existat fenomene de amploare ce au facut sa dispara sub ape teritorii intinse; poate cel mai cunoscut exemplu este Atlantida, dar urme ale unor foste funduri de mari pot fi vazute pretutindeni in lume. Inclusiv in Romania, la sute de metri altitudine. Din nefericire, printr-o etapa similara trecem si acum, din cauza controversatei (dar realei) incalziri globale. O situatie de acest gen o constituie cresterea aproape anuala a temperaturilor extreme, cu consecinte dezastruoase.

Citeste mai departe...
 

Vestitorii primaverii… demografice

Imprimare E-mail
joi, 21 martie 2019

La noi, cand apar primele berze se spune ca ele vestesc sosirea primaverii, dar pe de alta parte aceeasi pasare ar aduce si bebelusii in familiile in care stim ca se va naste un copil. Ma rog, cel putin asa li se spunea candva celor mici si creduli, potrivit unui gen de mit destul de ciudat.

Citeste mai departe...
 

Cum putem vedea pe intuneric

Imprimare E-mail
miercuri, 13 martie 2019

Curand, oamenii vor putea vedea pe intuneric cu ajutorul introducerii in fluxul sanguin a unor substante chimice speciale. Primele testari efectuate pe soareci de laborator au demonstrat ca acestia puteau detecta radiatia infrarosie emisa de sursele de caldura – cum ar fi fiintele vii. Desi in mod normal invizibile, razele infrarosii vor putea fi detectate ca o stralucire verzuie de catre oameni care au primit injectii de tipul celor mentionate.

Citeste mai departe...
 

Vulcanii si istoria omenirii

Imprimare E-mail
miercuri, 06 martie 2019

O logica simpla impune o asociere transanta intre fenomenele naturale de amploare deosebita si evolutia societatii umane. Astfel se explica si de ce putem insirui intr-o lista coerenta mai multi ani in care eruptiile vulcanice au influentat, dupa unii cercetatori, evenimente istorice majore.

Citeste mai departe...
 

Extinctia automobilelor?

Imprimare E-mail
miercuri, 27 februarie 2019

În ultimul secol, agresiunea omului asupra mediului natural a determinat disparitia si amenintarea cu extinctia totala a unui numar imens de specii vii (plante si animale extrem de diverse), dar iata ca monstrul ce distruge planeta cu o viteza ametitoare – industrializarea globala oarba – îsi arata acum si cealalta fata, întorcandu-se tocmai împotriva anumitor industrii.

Citeste mai departe...
 

Sotii tehnologice

Imprimare E-mail
mari, 19 februarie 2019

Printre „sotiile” tehnologice menite sa ne indulceasca viata, dar si sa ne faca mai inactivi, mai putin vigilenti si mai inrobiti masin(ari)ilor futuriste se numara si numitul Bodyclock Starter 30 sau „declansatorul orologiului biologic”. Suna interesant (chiar daca e destul de greu de priceput cam cu ce se mananca), ultra-sic si, pesemne, din cale-afara de util, astfel ca poate fi trecut la categoria publicitara „Daca nu ai Bodyclock Starter 30, nu existi”!



Citeste mai departe...
 

A doua viata a cabinelor telefonice

Imprimare E-mail
mari, 12 februarie 2019

Telefonia mobila a eliminat de la bun inceput potentiala concurenta a telefoanelor fixe, fie ele cele de acasa, de la serviciu ori cele publice, plasate in binecunoscutele cabine. Efectele – bune, rele – nu se vad doar in ceea ce ii priveste pe utilizatori, ci si in faptul ca, de pilda, noua metoda de comunicare sonora a scos din circuit un numar imens de asemenea locatii devenite „desuete”.

Citeste mai departe...
 

Recensamantul codrilor tropicali

Imprimare E-mail
miercuri, 06 februarie 2019

Pare o adevarata nebunie sa incerci sa numeri arborii dintr-o padure oarecare, dar cand te referi la imensa jungla amazoniana, un asemenea demers devine chiar o utopie. Totusi, obligati si de fenomenul – pe care si noi, romanii, il cunoastem si il resimtim la modul cel mai dramatic – despaduririlor salbatice si in afara oricarei legi, o uriasa echipa de specialisti din intreaga lume a luat aceasta indrazneata initiativa si a finalizat-o. A durat circa zece ani si a implicat peste 100 de experti din 88 de tari.

Citeste mai departe...
 

Accesorii pentru fantome

Imprimare E-mail
joi, 31 ianuarie 2019

Daca divele de ieri si de azi nu concep sa apara in public fara a avea asupra lor – nu doar tinute exorbitante, excentrice, unicate de lux si asa mai departe, ci si accesorii adecvate (bijuterii, genti si altele asemenea, pe langa masculul finantator de rigoare!), se pare ca nici fantomele nu prea agreeaza propriile manifestari in preajma muritorilor, daca nu isi asorteaza cumva prezenta translucida cu elemente menite sa le personalizeze.

Citeste mai departe...
 

Soldatii viitorului

Imprimare E-mail
mari, 22 ianuarie 2019

Cheltuirea unor mari sume pentru domeniul militar nu mai e de multa vreme un secret, insa putini stiu ca o avangarda a domeniului cercetarii pe plan mondial se situeaza in aceeasi zona, cea a proiectelor ofensive, respectiv agresive, la propriu.

Citeste mai departe...
 

Paianjenul cu cap de caine

Imprimare E-mail
mari, 15 ianuarie 2019

Fabuloasa lume a animalelor cunoaste nenumarate forme de camuflaj absolut fascinante si aproape incredibile. Motivul – protejarea in fata dusmanilor sau chiar alungarea acestora, ascunderea pentru a-si surprinde mai usor prada, asigurarea unei securitati sporite pentru sine si pentru pui si asa mai departe.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 169 - 189 din 1750

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cele mai mari lacuri ale planetei in pericol sa dispara!
» Georgia Tann – „hoata de copii” care a socat America
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane (2)
» Cum tratam cosurile?
» Salata de cartofi cu peste afumat
» Muzica inspirata din natura
» Universitatea Oxford
» O estetica a savorilor gastronomice
» Paradisul dintre ape...
» Apendicita: de ce apare, cum „dispare”
» Proiectul Eminescu
» Filme care au distrus carierele unor staruri
» Horoscopul saptamanii: 5-11 iunie 2023
» 1 iunie 2001 – Asasinarea familiei regale din Nepal
» Tema: „MEDICI SI MEDICINA”
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9