Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 8 vizitatori online

STAREA DE VEGHE

Zburatorii apelor

Imprimare E-mail
vineri, 21 august 2015

 Efervescenta in conditii de canicula, vecina cu acea nebunie frumoasa a bucuriei, isi are o oglindire magistrala – unde altundeva decat in mediul acvatic?! Mai precis, fiindca de data asta preferam sa „stagnam” cumva in mediul citadin, intr-un fel de parcuri de distractie care ofera o singura atractie majora, insa absolut irezistibila. Si, chiar daca noi nu va putem oferi aici argumentele cele mai bune in sprijinul acestei afirmatii, speram ca materialul alaturat sa va convinga pe deplin.

Citeste mai departe...
 

Un Paradis in Infern

Imprimare E-mail
joi, 13 august 2015

 Tragedia petrecuta acum trei decenii la centrala atomoelectrica de la Cernobil, care a lansat catre intreaga omenire un serios semnal de alarma privitor la manipularea energiei nucleare, a avut si are urmari socante – unele previzibile, altele surprinzatoare. Daca in numarul precedent ne-am referit la efectele terifiante generale ale accidentului, astazi vom prezenta succint un aspect aproape senzational, evident in prezent in zona de protectie (sau de interdictie, daca vreti, a localitatii Pripiat, care are si macabrul supranume de „oras-fantoma”.

Citeste mai departe...
 

Avertisment pentru un ucenic vrajitor rebel

Imprimare E-mail
luni, 10 august 2015

 Odata alungat din Rai, omul s-a simtit îndreptatit sa sfideze Divinitatea, aidoma unui adolescent nonconformist fugit de-acasa dupa ce s-a certat cu parintii, carora vrea sa le dovedeasca absolut cu orice pret (si, desigur, „în ciuda lor”!) cam ce poate el. Orice, fie si sa nimiceasca iremediabil realizari care au avut nevoie de ani, veacuri ori milenii ca sa dobândeasca o valoare inestimabila.

Citeste mai departe...
 

Serviciul de „obiecte pierdute” al marii

Imprimare E-mail
joi, 30 iulie 2015

 Fara îndoiala, daca v-ati plimbat vreodata pe plaja marii fara un scop anume, ati gasit nenumarate obiecte aduse de valuri pe nisip, dar care au folosit cândva... La ce anume? Pai, ce-i drept, uneori nici nu poti sa-ti dai seama prea bine ce cauta de fapt respectivul lucru esuat pe tarm si mai ales cum a ajuns el în apa marii.

Citeste mai departe...
 

Pisicul nostru, stapânul nostru

Imprimare E-mail
joi, 23 iulie 2015

 Poate nu stiati, dar asta-i realitatea: nu câinele, nu calul, nici macar purcelul care ne e alaturi în cele mai diferite momente din viata, sub diverse „forme”, nu este cel mai bun prieten al omului. Dintre toate vietatile din preajma noastra, acest rol onorant l-a capatat pisica. Ma rog, sa admitem ca nu întotdeauna ne e chiar prieten, caci anumite... trasaturi de caracter o fac sa se comporte, deseori, mai degraba ca stapâna noastra. Oricum ar sta lucrurile, daca aveti în casa o pisica, sa nu credeti ca o cunoasteti perfect. Iata în continuare câteva informatii insolite despre neamul acestor adorabile feline!

Citeste mai departe...
 

Recorduri... si nu prea

Imprimare E-mail
vineri, 17 iulie 2015

 Daca Guiness Book este plina-ochi de recorduri la care nici mintile cele mai expansive nu s-ar gândi, aflati ca, într-o zona tinuta într-un plan secundar (motivele se subînteleg usor) se aduna si o categorie aparte de recorduri: cele ratate. Chiar daca tentativele celor care încearca sa devina, eventual, celebri merita o doza de respect, marea lor problema ramâne în final aceea ca ulterior se afunda într-un anonimat si mai adânc. Iata trei asemenea cazuri!

 

Citeste mai departe...
 

Altitudine, platforme, adrenalina...

Imprimare E-mail
joi, 09 iulie 2015

 Sa privesti lumea pamânteana de undeva, de foarte sus, fara a te afla într-un vehicul de zbor sau atârnând de sforile unei parasute, asta transmite, foarte probabil, un fel de beatitudine de nestavilit, senzatia ca esti cumva aproape egalul lui Dumnezeu. Astfel de demonstratii ale capacitatii omului de a se înalta pe cele mai incredibile aripi de vazduh au fost construite în numeroase colturi de lume, de regula pe înaltimi montane greu accesibile. Spre deliciul amatorilor de adrenalina fara masura, care sorb pâna la fund emotia acestei plutiri peste teluric. Si, desigur, spre spaima paralizanta a celor cu inima în pioneze si rau de înaltime.

Citeste mai departe...
 

Omul e o masinarie vie

Imprimare E-mail
joi, 02 iulie 2015

 Spunem deseori ca a-ti depasi limitele reprezinta o provocare permanenta pentru unii dintre semenii nostri. E adevarat, numai ca poate cel mai corect ar fi nu sa particularizam o performanta sau alta, ci sa observam ca, de fapt, fiinta umana este facuta sa caute permanent catre mai sus, mai repede, mai departe... Un spirit al olimpismului ad-hoc, ca trasatura generala? Putem spune si asa. Cert e ca permanent, peste tot în lume, oamenii cauta sa se autodepaseasca, iar în final ei arata ca omul este capabil, practic, de infinit mai multe performante pozitive decât poate el însusi sa creada.

Citeste mai departe...
 

Giganti ai lumii animale

Imprimare E-mail
joi, 25 iunie 2015

 Departe de a arata asa cum am fost învatati la scoala, universul lumii vii terestre ne ofera si surprize de proportii, care au drept efect imediat o... uluire fara margini a noastra. De pilda, daca vorbim despre animale uriase, ne gândim automat la balena, elefant, hipopotam, fara a sti însa ca pe planeta noastra traiesc si specii cunoscute îndeobste drept vietati de talie medie în raport cu omul, dar cu exceptii aproape socante. Iata câteva cazuri!

Citeste mai departe...
 

Inovatii de top puse la index

Imprimare E-mail
joi, 18 iunie 2015

 Uluitoarea epoca a inventiilor si inovatiilor ce prind chip real dincolo de orice închipuire a omului comun cunoaste si paradoxul respingerii – macar „de principiu” – a unor asemenea minunatii care ar putea sa însemne înca un pas înainte pe asa-zisa cale a progresului omenirii. Iata doar câteva dintre realizarile tehnologice venite parca din viitor, care însa îi determina pe (cel putin) trei sferturi dintre francezii supusi unui test sa faca un pas înapoi!

Citeste mai departe...
 

Animale la masa bogatilor lumii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 iunie 2015

 Mor de foame oameni pe planeta? Miliarde de indivizi muncesc în sclavie pentru un câstig mizerabil? Ei si? Pe aceeasi „a treia planeta de la Soare”, draga noastra Terra, traiesc si animale care detin realmente bogatii fabuloase. Ma rog, nu ca s-ar fi spetit chiar ele pentru a le dobândi, caci nici macar nu constientizeaza aceasta situatie bizara, dar generosii, excentricii si oarecum ingratii lor stapâni nu-si mai încap în piele de bucurie pentru faptele lor umanitare (sic!) de a-si îmbogati rudele necuvântatoare cu averi imense.

Citeste mai departe...
 

Oameni cu greutate

Imprimare E-mail
joi, 04 iunie 2015

 Omul e departe de a fi o fiinta perfecta, dar asta nu e o noutate. Ceea ce poate însa sa socheze se refera la diverse anomalii functionale si boli de neînchipuit, care transforma uneori victimele în adevarati monstri cu aparenta umana. În esenta, vorbim despre drame din zona patologicului, prezentate totusi pe numeroase site-uri drept curiozitati ale fiintei umane. O categorie aparte o constituie persoanele cu gabarit si greutate incredibil de mari, detinatoare ale unor triste recorduri...

Citeste mai departe...
 

Calatori pe drumurile mortii

Imprimare E-mail
vineri, 29 mai 2015

 Prima dintre cele mai periculoase cai rutiere din lume chiar asa se numeste: The Death Road („Drumul Mortii”), el facând cumva intrarea într-o zona gri a existentei umane. Pentru ca, e adevarat, vorbim despre trasee extrem de grele, cele mai multe croite la înaltimi ametitoare, pe buzele unor prapastii fara fund, însa, pe de alta parte, trebuie spus ca acestea au o valoare cu atât mai mare, cu cât faciliteaza comunicatia între zone altfel rupte, practic, una de cealalta.Oricum, dincolo de cantitatea uriasa de adrenalina pe care parcurgerea acestor drumuri o genereaza, ai nevoie nu doar de curaj, ci si de o anume doza de inconstienta pentru a te aventura în asemenea locuri doar de dragul aventurii.

Citeste mai departe...
 

O noapte la Castel

Imprimare E-mail
joi, 21 mai 2015

 Castel este numele unui club parizian celebru, unde prin anii 50 se adunau oameni cu foarte multi bani (majoritatea, de fapt, un fel de beizadele dâmbovitene), excentrici si ridicoli totodata, pentru a petrece fara sa mai tina seama de etichete si principii. Ma rog, nimic nu e nou pe lume... Istoria cancanurilor spatiului monden a retinut însa numeroase alte petreceri de amploare aproape faraonica, marcate totusi de anumite semnificatii culturale, politice, artistice, dincolo de dezmatul propriu-zis!

Citeste mai departe...
 

Gradinile din vis

Imprimare E-mail
joi, 14 mai 2015

 Prin definitie, o gradina simbolizeaza în principiu fertilitate, ca rod al unei activitati pozitive, al rabdarii, al daruirii. Se stie totusi ca de mii de ani aceasta creatie umana a dobândit si conotatii artistice, nu de putine ori monumentale. De la miraculoasele gradini ale Semiramidei – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice – pâna astazi, fantezia umana a dat contururi fabuloase, absolut incredibile unor gradini care depasesc orice asteptare comuna. Iata doar câteva asemenea exemple!

Citeste mai departe...
 

Recorduri caraghioase, recorduri inutile

Imprimare E-mail
joi, 07 mai 2015

 Daca stai sa te gandesti (nu prea mult), in ziua de azi asa-zisele recorduri se multiplica mai rapid decat indicii demografici. Ca doar de-aia e omul dotat cu ceea ce se cheama fantezie si extravaganta. Problema e ca, deseori, ceea ce Guiness Book (sic!) omologheaza ca record nu numai ca nu serveste la nimic, dar nu-si justifica absolut deloc respectivul pseudo-titlu, chiar daca imaginea in sine poate fi amuzanta si dragalasa. Cum ar fi, de pilda...

Citeste mai departe...
 

Distractie printre nori

Imprimare E-mail
joi, 30 aprilie 2015

 Pesemne un complex (de inferioritate) ancestral face astazi ca unii oameni sa-si exprime aspiratiile de a concura cu Divinitatea inaltand un fel de „scara la cer” care ar putea avea un stramos in miticul Turn Babel. Ce-i drept, exista constructii a caror noima este argumentata prin insasi functia lor. Pe langa blocurile-turn ridicate in contextul dezvoltarii pe verticala a metropolelor supraaglomerate, turnurile de televiziune sau uriasele antene de telecomunicatie unde, totusi, nu orice muritor are acces, ne uimesc si ne intriga totodata. Cu atat mai mult creeaza felurite senzatii contradictorii asa-numitele turnuri panoramice, un gen de zone de divertisment si aventura cu multa-multa adrenalina printre nori.

Citeste mai departe...
 

Hotel si aventura

Imprimare E-mail
sâmbătă, 25 aprilie 2015

 In acceptiunea curenta, notiunea de hotel se refera la un spatiu de cazare temporara dotat cu toate cele trebuincioase odihnei si, eventual, petrecerii mai multor zile in alt loc decat acasa. Mai nou insa, daca tot „fugim” de-acasa, ni se ofera si prilejul de a petrece putin timp din viata intr-un cadru cu totul insolit, unde ambientul si specificul localului te captiveaza de la prima privire. O adevarata aventura sa stai intr-un avion, pe un vapor sau ponton plutitor, intr-un varf de copac ori pe o stanca abrupta, intre pereti si pe un pat de gheata sau intr-un acvariu, intr-o sfera de sticla, intr-un decor science-fiction ori in plina savana, inconjurat de lei, elefanti, rinoceri, gazele... Atentie, vom prezenta mai jos numai hoteluri! All inclusive.

Citeste mai departe...
 

In vacanta, la... puscarie

Imprimare E-mail
joi, 16 aprilie 2015

 Subiect de mare actualitate la noi datorita gazduirii temporare a unor infractori din regnul acelei hidoase creaturi nesatioase, hibridul business-politician, inchisoarea nu e intotdeauna ceea ce ni s-a spus si ce ar trebui sa fie. Pe de o parte, putem vorbi despre foste inchisori mai mult sau mai putin celebre, care nu au fost lasate sa devina ruine, ci au fost transformate in obiective turistice, dar si in mult mai profitabile hoteluri de lux (sic!) asaltate de indivizi bogati si mari amatori de morbid.

Citeste mai departe...
 

Insulele pisicilor

Imprimare E-mail
sâmbătă, 11 aprilie 2015

 Exista pe planeta noastra zeci de insule locuite de oameni, însa unde populatia majoritara o reprezinta de fapt apropiatele si adorabilele noastre prietene „casnice” care sunt pisicile. Nu vorbim despre comunitati umane care venereaza anumite animale (cum sunt, de pilda, maimutele ori vacile, în India), ci despre zone în care felinele s-au refugiat la un moment dat din fata unor amenintari umane si unde ulterior s-au înmultit în conditii de viata semidomestica.

Citeste mai departe...
 

Catre o Noua Ordine Sexuala?

Imprimare E-mail
joi, 02 aprilie 2015

 In haosul care a pus stapanire pa planeta Pamant, printre razboaie si terorism, epidemii devastatoare si asasinate in masa, accidente si fenomene necontrolabile in care e implicata (si) natura, foamete si declinul drastic al puterii legilor umane, un flagel sinistru, grotesc si cu o forta distrugatoare inimaginabila isi face loc in mod subtil si pervers, cu tenacitate si cinism, in societatea umana de oriunde ar fi ea. E vorba despre intruziunea violenta in normalitatea cotidiana a unor forme sinistre ale patologicului, sub masca unei nevoi generale de toleranta.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 169 - 189 din 1558

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Falsuri biblice, complicitati dubioase
» Cand democratia este mimata
» Dezinformarea din 1969
» Rasol cu smantana
» Stresul iernii
» Autofotografierea, o pasiune mortala
» Sihastria Voronetului
» Un prieten de suflet
» Sarpele-cu-pene, Dumnezeul precolumbienilor
» Declin demografic drastic
» „Printul rus al pianului” locuieste la Bucuresti
» Terifiantele povesti din „Cetatea filmului” de altadata
» Horoscopul saptamanii: 17-23 decembrie 2018
» 13 decembrie 1553 – S-a nascut Henric al IV-lea al Frantei
» Tema: „PODURI PESTE APE”
» Cand studile sunt eronate
» Tancuri sovietice la Praga
» O organizatie pentru studiul OZN
» Supa-crema de gulii
» Alura tinereasca
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9