Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 14 vizitatori online

STAREA DE VEGHE

Adevaratii „cuceritori” ai Cosmosului

Imprimare E-mail
joi, 24 septembrie 2015

 Desigur, omul este fiinta terestra datorita careia spatiul cosmic a început sa îsi dezvaluie secretele. Si cum s-ar putea explora mai eficient infinitul apropiat, altfel decât prin incursiuni ale omului însusi în afara Planetei albastre? Totusi, înainte de marele triumf al iesirii acestuia în spatiu, multe alte fapturi pamântene au avut aceasta soarta unica, multe dintre ele fiind chiar jertfite pe altarul stiintei. Rememoram mai jos, foarte succint, rolul imens al unor animale în acest domeniu care, asa cum spuneam, a facut ca acestea sa îsi afle „mormântul” undeva, printre planetele Sistemului nostru solar.

Citeste mai departe...
 

Visul unei nopti... de nunta

Imprimare E-mail
vineri, 18 septembrie 2015

 Care fata nu isi doreste, poate mai mult decat orice pe lume, cand ii vine sorocul, sa aiba parte de o nunta ca-n povesti, ba chiar mai mult decat atat?! Imi amintesc o farsa absolut antologica reusita de nazdravanul cuplu radio Buzdugan-Morar. O pitipoanca fara prea multa glagorie, dar sufocata de bani, se arata dispusa – in direct, la radio – sa dea oricat, numai sa ajunga pe post de mireasa cocotata in vizorul intregii lumi; fie si numai pentru o noapte, acolo! Pentru asta, ea tinea mortis sa fie cununata la Paris de P.F. Patriarh Daniel, sa-si care acolo invitatii, cateva sute, cu un avion particular, sa-i cante la ureche – of course! – alde Guta si „Minune”, iar printre zecile de feluri de crapelnita sa aiba, neaparat, icre de... scafandru!

Citeste mai departe...
 

Obiceiuri „negre” putin cunoscute

Imprimare E-mail
joi, 10 septembrie 2015

 Nu ne vom referi la cine stie ce deprinderi nefericite si terifiante, ci la cateva traditii specifice unor zone din Africa, legate nu de etnie, cum ar fi de asteptat, ci de teritorii pe care locuiesc, eventual, doua sau mai multe grupuri etnice. Oricum, ideea de spectacol si de insolit nu lipseste din aceste manifestari.

Citeste mai departe...
 

Insulele „colonizeaza” marile

Imprimare E-mail
joi, 03 septembrie 2015

 Stim ca exista un miracol al tehnologiilor si constructiilor care face sa apara – pe bani multi, desigur! – noi insule in zone de investitie ale printilor arabi din Golf, in Japonia, iar mai nou in China. Ne vom referi insa in continuare la insule artificiale de lux construite pentru oameni foarte bogati ca un fel de resedinte acvatice (le putem spune si, cu o sintagma veche, locuinte lacustre) individuale sau grupate in mici „cartiere” maritime.

Citeste mai departe...
 

Trepte spre eternitate

Imprimare E-mail
joi, 27 august 2015

 Scara, treptele nu constituie simple accesorii pentru deplasare in spatiu, ci de milenii insumeaza si numeroase simboluri fascinante, din cele mai diverse domenii. Ca idee, stim cu totii cum arata o scara oarecare, dar putini cunosc faptul ca, in anumite locuri din lume exista scari cu totul aparte care, chiar daca au acelasi rol de baza util omului, cel putin spectaculozitatea lor ramane una uluitoare.

Citeste mai departe...
 

Zburatorii apelor

Imprimare E-mail
vineri, 21 august 2015

 Efervescenta in conditii de canicula, vecina cu acea nebunie frumoasa a bucuriei, isi are o oglindire magistrala – unde altundeva decat in mediul acvatic?! Mai precis, fiindca de data asta preferam sa „stagnam” cumva in mediul citadin, intr-un fel de parcuri de distractie care ofera o singura atractie majora, insa absolut irezistibila. Si, chiar daca noi nu va putem oferi aici argumentele cele mai bune in sprijinul acestei afirmatii, speram ca materialul alaturat sa va convinga pe deplin.

Citeste mai departe...
 

Un Paradis in Infern

Imprimare E-mail
joi, 13 august 2015

 Tragedia petrecuta acum trei decenii la centrala atomoelectrica de la Cernobil, care a lansat catre intreaga omenire un serios semnal de alarma privitor la manipularea energiei nucleare, a avut si are urmari socante – unele previzibile, altele surprinzatoare. Daca in numarul precedent ne-am referit la efectele terifiante generale ale accidentului, astazi vom prezenta succint un aspect aproape senzational, evident in prezent in zona de protectie (sau de interdictie, daca vreti, a localitatii Pripiat, care are si macabrul supranume de „oras-fantoma”.

Citeste mai departe...
 

Avertisment pentru un ucenic vrajitor rebel

Imprimare E-mail
luni, 10 august 2015

 Odata alungat din Rai, omul s-a simtit îndreptatit sa sfideze Divinitatea, aidoma unui adolescent nonconformist fugit de-acasa dupa ce s-a certat cu parintii, carora vrea sa le dovedeasca absolut cu orice pret (si, desigur, „în ciuda lor”!) cam ce poate el. Orice, fie si sa nimiceasca iremediabil realizari care au avut nevoie de ani, veacuri ori milenii ca sa dobândeasca o valoare inestimabila.

Citeste mai departe...
 

Serviciul de „obiecte pierdute” al marii

Imprimare E-mail
joi, 30 iulie 2015

 Fara îndoiala, daca v-ati plimbat vreodata pe plaja marii fara un scop anume, ati gasit nenumarate obiecte aduse de valuri pe nisip, dar care au folosit cândva... La ce anume? Pai, ce-i drept, uneori nici nu poti sa-ti dai seama prea bine ce cauta de fapt respectivul lucru esuat pe tarm si mai ales cum a ajuns el în apa marii.

Citeste mai departe...
 

Pisicul nostru, stapânul nostru

Imprimare E-mail
joi, 23 iulie 2015

 Poate nu stiati, dar asta-i realitatea: nu câinele, nu calul, nici macar purcelul care ne e alaturi în cele mai diferite momente din viata, sub diverse „forme”, nu este cel mai bun prieten al omului. Dintre toate vietatile din preajma noastra, acest rol onorant l-a capatat pisica. Ma rog, sa admitem ca nu întotdeauna ne e chiar prieten, caci anumite... trasaturi de caracter o fac sa se comporte, deseori, mai degraba ca stapâna noastra. Oricum ar sta lucrurile, daca aveti în casa o pisica, sa nu credeti ca o cunoasteti perfect. Iata în continuare câteva informatii insolite despre neamul acestor adorabile feline!

Citeste mai departe...
 

Recorduri... si nu prea

Imprimare E-mail
vineri, 17 iulie 2015

 Daca Guiness Book este plina-ochi de recorduri la care nici mintile cele mai expansive nu s-ar gândi, aflati ca, într-o zona tinuta într-un plan secundar (motivele se subînteleg usor) se aduna si o categorie aparte de recorduri: cele ratate. Chiar daca tentativele celor care încearca sa devina, eventual, celebri merita o doza de respect, marea lor problema ramâne în final aceea ca ulterior se afunda într-un anonimat si mai adânc. Iata trei asemenea cazuri!

 

Citeste mai departe...
 

Altitudine, platforme, adrenalina...

Imprimare E-mail
joi, 09 iulie 2015

 Sa privesti lumea pamânteana de undeva, de foarte sus, fara a te afla într-un vehicul de zbor sau atârnând de sforile unei parasute, asta transmite, foarte probabil, un fel de beatitudine de nestavilit, senzatia ca esti cumva aproape egalul lui Dumnezeu. Astfel de demonstratii ale capacitatii omului de a se înalta pe cele mai incredibile aripi de vazduh au fost construite în numeroase colturi de lume, de regula pe înaltimi montane greu accesibile. Spre deliciul amatorilor de adrenalina fara masura, care sorb pâna la fund emotia acestei plutiri peste teluric. Si, desigur, spre spaima paralizanta a celor cu inima în pioneze si rau de înaltime.

Citeste mai departe...
 

Omul e o masinarie vie

Imprimare E-mail
joi, 02 iulie 2015

 Spunem deseori ca a-ti depasi limitele reprezinta o provocare permanenta pentru unii dintre semenii nostri. E adevarat, numai ca poate cel mai corect ar fi nu sa particularizam o performanta sau alta, ci sa observam ca, de fapt, fiinta umana este facuta sa caute permanent catre mai sus, mai repede, mai departe... Un spirit al olimpismului ad-hoc, ca trasatura generala? Putem spune si asa. Cert e ca permanent, peste tot în lume, oamenii cauta sa se autodepaseasca, iar în final ei arata ca omul este capabil, practic, de infinit mai multe performante pozitive decât poate el însusi sa creada.

Citeste mai departe...
 

Giganti ai lumii animale

Imprimare E-mail
joi, 25 iunie 2015

 Departe de a arata asa cum am fost învatati la scoala, universul lumii vii terestre ne ofera si surprize de proportii, care au drept efect imediat o... uluire fara margini a noastra. De pilda, daca vorbim despre animale uriase, ne gândim automat la balena, elefant, hipopotam, fara a sti însa ca pe planeta noastra traiesc si specii cunoscute îndeobste drept vietati de talie medie în raport cu omul, dar cu exceptii aproape socante. Iata câteva cazuri!

Citeste mai departe...
 

Inovatii de top puse la index

Imprimare E-mail
joi, 18 iunie 2015

 Uluitoarea epoca a inventiilor si inovatiilor ce prind chip real dincolo de orice închipuire a omului comun cunoaste si paradoxul respingerii – macar „de principiu” – a unor asemenea minunatii care ar putea sa însemne înca un pas înainte pe asa-zisa cale a progresului omenirii. Iata doar câteva dintre realizarile tehnologice venite parca din viitor, care însa îi determina pe (cel putin) trei sferturi dintre francezii supusi unui test sa faca un pas înapoi!

Citeste mai departe...
 

Animale la masa bogatilor lumii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 iunie 2015

 Mor de foame oameni pe planeta? Miliarde de indivizi muncesc în sclavie pentru un câstig mizerabil? Ei si? Pe aceeasi „a treia planeta de la Soare”, draga noastra Terra, traiesc si animale care detin realmente bogatii fabuloase. Ma rog, nu ca s-ar fi spetit chiar ele pentru a le dobândi, caci nici macar nu constientizeaza aceasta situatie bizara, dar generosii, excentricii si oarecum ingratii lor stapâni nu-si mai încap în piele de bucurie pentru faptele lor umanitare (sic!) de a-si îmbogati rudele necuvântatoare cu averi imense.

Citeste mai departe...
 

Oameni cu greutate

Imprimare E-mail
joi, 04 iunie 2015

 Omul e departe de a fi o fiinta perfecta, dar asta nu e o noutate. Ceea ce poate însa sa socheze se refera la diverse anomalii functionale si boli de neînchipuit, care transforma uneori victimele în adevarati monstri cu aparenta umana. În esenta, vorbim despre drame din zona patologicului, prezentate totusi pe numeroase site-uri drept curiozitati ale fiintei umane. O categorie aparte o constituie persoanele cu gabarit si greutate incredibil de mari, detinatoare ale unor triste recorduri...

Citeste mai departe...
 

Calatori pe drumurile mortii

Imprimare E-mail
vineri, 29 mai 2015

 Prima dintre cele mai periculoase cai rutiere din lume chiar asa se numeste: The Death Road („Drumul Mortii”), el facând cumva intrarea într-o zona gri a existentei umane. Pentru ca, e adevarat, vorbim despre trasee extrem de grele, cele mai multe croite la înaltimi ametitoare, pe buzele unor prapastii fara fund, însa, pe de alta parte, trebuie spus ca acestea au o valoare cu atât mai mare, cu cât faciliteaza comunicatia între zone altfel rupte, practic, una de cealalta.Oricum, dincolo de cantitatea uriasa de adrenalina pe care parcurgerea acestor drumuri o genereaza, ai nevoie nu doar de curaj, ci si de o anume doza de inconstienta pentru a te aventura în asemenea locuri doar de dragul aventurii.

Citeste mai departe...
 

O noapte la Castel

Imprimare E-mail
joi, 21 mai 2015

 Castel este numele unui club parizian celebru, unde prin anii 50 se adunau oameni cu foarte multi bani (majoritatea, de fapt, un fel de beizadele dâmbovitene), excentrici si ridicoli totodata, pentru a petrece fara sa mai tina seama de etichete si principii. Ma rog, nimic nu e nou pe lume... Istoria cancanurilor spatiului monden a retinut însa numeroase alte petreceri de amploare aproape faraonica, marcate totusi de anumite semnificatii culturale, politice, artistice, dincolo de dezmatul propriu-zis!

Citeste mai departe...
 

Gradinile din vis

Imprimare E-mail
joi, 14 mai 2015

 Prin definitie, o gradina simbolizeaza în principiu fertilitate, ca rod al unei activitati pozitive, al rabdarii, al daruirii. Se stie totusi ca de mii de ani aceasta creatie umana a dobândit si conotatii artistice, nu de putine ori monumentale. De la miraculoasele gradini ale Semiramidei – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice – pâna astazi, fantezia umana a dat contururi fabuloase, absolut incredibile unor gradini care depasesc orice asteptare comuna. Iata doar câteva asemenea exemple!

Citeste mai departe...
 

Recorduri caraghioase, recorduri inutile

Imprimare E-mail
joi, 07 mai 2015

 Daca stai sa te gandesti (nu prea mult), in ziua de azi asa-zisele recorduri se multiplica mai rapid decat indicii demografici. Ca doar de-aia e omul dotat cu ceea ce se cheama fantezie si extravaganta. Problema e ca, deseori, ceea ce Guiness Book (sic!) omologheaza ca record nu numai ca nu serveste la nimic, dar nu-si justifica absolut deloc respectivul pseudo-titlu, chiar daca imaginea in sine poate fi amuzanta si dragalasa. Cum ar fi, de pilda...

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 190 - 210 din 1584

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Misterele unei capodopere
» David Nichols – spionul sadic al Americii
» De la paranormal la fizica experimentala
» Gogosele cu cascaval
» De sezon
» Arborele mexican, salvator de vieti
» Biserica cu Luna
» Arta de a infrunta moartea
» Cetatea din lac
» Ciuperca unghiilor
» O printesa deocheata la Sibiu
» Regizori care au debutat cu dreptul
» Horoscopul saptamanii: 24-30 iunie 2019
» 20 iunie 451 – Batalia de pe Campiile Catalaunice
» Tema: „PADURI”
» Unde sunt codurile da Vinci
» Unde sunt codurile da Vinci
» Proiectul Horizon, un plan destinat Lunii
» A fost un proiect OZN si nu doar aviatic
» Rata cu salata de cartofi
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9