Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE 23 Mar 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

STAREA DE VEGHE

Locuinte arboricole de lux

Imprimare E-mail
luni, 23 august 2021

O versiune moderna a stravechilor locuinte lacustre sugereaza ca intoarcerea reala in natura e un deziderat de care nu oricine se poate bucura. Nu se refera insa la casutele si resorturile turistice asezate deasupra apei, concept care deja a intrat in banalul sejururilor exotice.

Citeste mai departe...
 

„Ceasul” sistemului imunitar

Imprimare E-mail
luni, 16 august 2021

Se spune ca esti la fel de varstnic ca sistemul tau imunitar. Cercetatorii Universitatii Stanford si cei de la Institutul Buck pentru Cercetari privind Imbatranirea au construit un „ceas de imbatranire inflamatorie”, pentru a prezice cat de puternic este sistemul tau imunitar, cat de curand vei deveni fragil sau daca ai probleme cardiovasculare ascunse care ar putea provoca dureri de cap clinice dupa cativa ani. In acest studiu, oamenii de stiinta au cercetat o substanta transmisa de sange a carei abundenta poate accelera imbatranirea cardiovasculara.

Citeste mai departe...
 

Râurile lumii în pericol!

Imprimare E-mail
luni, 09 august 2021

Peste jumatate din râurile lumii înceteaza sa curga cel putin o zi pe an. Un studiu condus de cercetatori de la Universitatea McGill si INRAE a constatat ca între 51% si 60% din cei 64 de milioane de kilometri de râuri si cursuri de apa de pe Pamânt pe care le-au investigat nu mai curg periodic sau seaca o parte din an.

Citeste mai departe...
 

Tineri roboticieni romani, lideri mondiali

Imprimare E-mail
luni, 02 august 2021

O stire formidabila, preluata in a doua jumatate a lunii iulie in mass-media, s-ar fi cuvenit sa ocupe neconditionat prim-planul atentiei publicului roman, pentru ca ea vorbeste despre valori romanesti autentice, de astazi si de maine: „Echipa de robotica a Romaniei a castigat locul 1 la campionatul mondial de la Chicago”.

Citeste mai departe...
 

„Stapanul Inelelor” si lumea insectelor

Imprimare E-mail
luni, 26 iulie 2021

Oamenii de stiinta din Noua Zeelanda au denumit o specie de insecta de mici dimensiuni dupa personajul Frodo Baggins, din romanul fantastic „Lord of the Rings” („Stapanul Inelelor”) de J.R.R. Tolkien.

Citeste mai departe...
 

Satul rotund din Banat

Imprimare E-mail
luni, 19 iulie 2021

Nu departe de Timisoara, ascuns intre dealurile superbe ale Lipovei, se afla singurul sat de forma circulara din Romania. Localitatea Charlottenburg a fost intemeiata in anul 1771, in timpul Mariei Tereza, de catre seful administratiei banatene de atunci, contele von Clary und Aldringen.

Citeste mai departe...
 

Tabara de lux din Antarctica

Imprimare E-mail
mari, 13 iulie 2021

Pare de necrezut ca un intins tinut considerat prin definitie neospitalier – ne referim la Antarctica, supranumita „taramul gheturilor vesnice” – deja a devenit un obiectiv important preferat de relativ multi turisti.

Citeste mai departe...
 

Pestele killi

Imprimare E-mail
luni, 05 iulie 2021

In apele Caraibelor, in cele din jurul Peninsulei Florida, al Americii Centrale si al Americii de Sud, traieste o specie de peste cu talie redusa, dar care are o particularitate foarte curioasa, unica pentru aceste creaturi acvatice.

Citeste mai departe...
 

Poluarea decimeaza omenirea

Imprimare E-mail
luni, 28 iunie 2021

S-ar putea spune, la fel de corect, si ca omul isi sapa singur groapa, fiindca poluarea actuala este determinata aproape exclusiv de actiunile umane. Iar ideea de decimare nu este deloc exagerata, din nefericire.

Citeste mai departe...
 

Ramurile „copacului vietii”

Imprimare E-mail
vineri, 18 iunie 2021

 „Exista in esenta un val in comunitatea stiintifica pentru a clasifica toate tipurile de celule intr-o mare varietate de organisme diferite”, a explicat Bo Wang, profesor asistent de bioinginerie la Universitatea Stanford.

Citeste mai departe...
 

Viitorul subpamantean

Imprimare E-mail
luni, 14 iunie 2021

In pofida a numeroase tendinte si strategii globale, devine tot mai clar ca mineritul subteran nu se afla nici pe departe pe cale de disparitie.

Citeste mai departe...
 

Cristalul nuclear

Imprimare E-mail
luni, 07 iunie 2021

Despre cristale se spune ca sunt „ADN-ul Terrei, amprenta chimica a evolutiei, depozite in miniatura ce contin arhivele transformarilor planetei de-a lungul a milioane de ani”.

Citeste mai departe...
 

Scrisoarea lui Einstein

Imprimare E-mail
luni, 31 mai 2021

O scrisoare recent descoperita, scrisa de Albert Einstein in 1949, prezinta intr-o lumina noua ideile sale despre pasari, albine si a legaturilor lor cu fizica, potrivit unui studiu recent a corespondentei sale. Savantul a teoretizat ideea ca aceste vietuitoare pot oferi indicii vitale despre modul in care functioneaza fizica si elementele care fac ca pasarile si albinele sa zboare.

Citeste mai departe...
 

„Seceratorul mortii”

Imprimare E-mail
luni, 24 mai 2021

Binecunoscuta ferocitate a infioratorului Tyranosaurus Rex pare sa fi fost depasita in vremurile stravechi de un semen al lui, ale carui ramasite au fost (re)descoperite intr-un depozit al muzeului de paleontologie Royal Tyrrell din Alberta (Canada), singurul muzeu dedicat exclusiv studiului vietii antice.

Citeste mai departe...
 

Moara care macina timpul

Imprimare E-mail
luni, 17 mai 2021

 Unica in lume, Sturminster Newton Hill, din sudul Angliei, este cea mai longeviva moara de apa in functiune. Situata pe malul raului Stour din comi­ta­tul Dorset, ea a fost construita si a inceput sa macine – atentie! – in anul 1016, iar de cu­rand, nu­mai in luna apri­lie a macinat mai mult de o tona de grau.

Citeste mai departe...
 

Painea de la Genova – „patrimoniu” al Galatiului

Imprimare E-mail
luni, 10 mai 2021

Cea mai veche paine din lume are o varsta la care probabil multi oameni doar isi permit sa viseze: nu mai putin de 129 de ani! Si nu vorbim despre resturi descoperite de arheologi pe fundul vreunui vas de lut, ci despre o paine autentica, intr-o forma excelenta, ale carei calitati nu s-au pierdut nici dupa atata timp.

Citeste mai departe...
 

Iarba de mare – alimentul viitorului?

Imprimare E-mail
joi, 29 aprilie 2021

Un maestru bucatar spaniol pe nume Ángel León, devenit renumit servind fructe de mare „inovatoare”, a descoperit ca semintele de iarba de mare au cu 50% mai multe proteine decât orezul, iar planta stocheaza carbonul mult mai repede decât o padure tropicala. Ar putea fi cerealele marine comestibile?

Citeste mai departe...
 

Autonomie „naturala”

Imprimare E-mail
luni, 26 aprilie 2021

O problema dificil de rezolvat o reprezinta generarea de energie suficienta pentru ca robotii autonomi sa se poata deplasa. Daca in loc sa-si stocheze propria energie, aceasta ar putea fi produsa la contactul cu materialele pe care le gaseste pe parcurs?
 Acesti roboti pot „adulmeca” suprafetele metalice ce vor constitui sursa de energie fara a utiliza un computer sau a avea nevoie de o baterie. Prin conectarea unitatilor de alimentare la rotile din partea opusa, robotul navigheaza in mod autonom catre suprafetele din aluminiu si departe de pericolele care ii blocheaza sursa de energie.

Citeste mai departe...
 

„Uzinele interstelare”

Imprimare E-mail
luni, 19 aprilie 2021

Daca asupra originii vietii terestre exista teorii ce intra in general in sfera de intelegere umana, destul de diferit stau lucrurile cu Universul, unde parametrii masurabili sunt mult mai sensibili, chimia jucand aici rolul esential.

Citeste mai departe...
 

Oameni „toxici”

Imprimare E-mail
luni, 12 aprilie 2021

Cu totul insolita, o recenta descoperire greu de anticipat a oamenilor de stiinta da un sens aparte binecunoscutei descrieri umane de „persoana toxica”.

Citeste mai departe...
 

Exterminarea mamutilor

Imprimare E-mail
luni, 05 aprilie 2021

Simulari virtuale, realizate pe calculator de catre experti australieni, sugereaza ca o combinatie de vânatoare intre oameni infometati si schimbari climatice dramatice au dus la disparitia impunatoarelor si puternicelor animale, acum peste 4.000 de ani.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 85 - 105 din 1738

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Date noi despre stramosii nostri
» Laskarina, „amiralul” in fusta
» Conferinta internationala OZN
» Ghiveci de legume cu soia
» Pistruii si... papadia
» „Migratia” copacilor
» Manastirea Clocociov
» Pictorul care si-a reinventat arta
» Epoca masinariilor de mare anvergura
» Remiterea diabetului prin postul intermitent
» De la Eminescu la spiritul kafkian
» „Orice, oriunde, oricand”, marele castigator al Oscarurilor din acest an
» Horoscopul saptamanii: 20-26 martie 2023
» 16 martie 1792 – Asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei
» Tema: „FANTOME”
» Carti stravechi scoase la lumina (2)
» Erau taranii medievali mai putin stresati?
» Grupul civil UAPx cauta OZN-uri
» Varza murata cu afumatura si orez
» Masti cu fructe
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9