Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 34 vizitatori online

MINUNI ALE LUMII

Suverane în lumea oamenilor

Imprimare E-mail
duminică, 13 noiembrie 2016

 Fara niciun fel de îndoiala, istoria civilizatiei umane, asa cum o cunoastem noi, ar fi fost cu totul diferita si sigur mai saraca, daca între „ingredientele” sale nu ar fi existat un element esential: pisica. Chiar asa, oricât de neobisnuita ar putea sa para afirmatia de mai sus, veti observa ca aceasta minune cu blana, care ne înduioseaza, ne linisteste, ba chiar ne si tamaduieste de anumite suferinte, potrivit terapeutilor, este o adevarata personalitate a lumii terestre. Si, ceea ce probabil cei mai multi oameni nu stiu, putem vorbi foarte serios chiar despre o istorie a pisicii, în paralel cu cea a omului!

Citeste mai departe...
 

Cei care alearga printre nori

Imprimare E-mail
duminică, 13 noiembrie 2016

 Populatia tarahumara, din Sierra Madre Occidentale, la vest de Chihuahua, Mexic, are reputatia de cea mai rapida de pe planeta. La fel cum piticii din basme au un sat al lor în mijlocul padurii, cu case din ciuperci, acesti oameni au o mica tara întinsa între platouri înalte de pâna la 2.000 de metri si canioane adânci. Numele le-a fost dat de primii misionari, fiind de fapt o deformare a cuvântului raramuri, care în limba lor înseamna „picioarele care alearga”.

Citeste mai departe...
 

Oamenii veniti de la Rasarit

Imprimare E-mail
luni, 31 octombrie 2016

 Toate expeditiile pe cel mai înalt masiv montan din lume, Himalaya, au drept ghizi si carausi de poveri grele oameni ai muntelui originari din Kham, o provincie situata în sud-estul Tibetului, si veniti spre mijlocul secolului al XVI-lea în Nepal, unde s-au instalat în regiunea Everestului. Asadar, numele lor colectiv – sherpa sau serpasii – nu se refera exclusiv la calauzele sus-amintite, ci la o populatie distincta care si-a conservat de-a lungul secolelor cultura tibetana, precum si un dialect provenit din familia limbilor tibeto-birmane.

Citeste mai departe...
 

Cea mai mare piramida cunoscuta

Imprimare E-mail
luni, 24 octombrie 2016

 Desi faimoasele piramide egiptene par a domina de departe domeniul acestor constructii antice fabuloase, de fapt pe toata planeta exista piramide, unele mai fabuloase decât altele. În orice caz, Piramida lui Keops, supranumita si Marea Piramida, este considerata fara drept de apel liderul unui top neoficial, în primul rând datorita dimensiunilor ei incredibile.

Citeste mai departe...
 

Meandre ale erotismului si respectului

Imprimare E-mail
duminică, 16 octombrie 2016

 Pentru a arata cuiva dragoste, prietenie sau respect, sarutul pare a fi aspectul cel mai frecvent folosit (sau, daca vreti, act erotico-social). Iar noi, potrivit traditiei, il concepem si il percepem intr-un singur fel. Totusi, de-a lungul si de-a latul pamantului oamenii se saruta in feluri diferite. Sau deloc!... Sarutul frantuzesc („French kiss”) este cel aplicat direct pe gura, cunoscut de toata lumea si propagat in Europa si America mai ales datorita filmelor. Aceasta practica amoroasa si sexuala este foarte la moda in 168 de tari, fiind incarcata de senzualitate si erotism, care permit partenerilor sa impartaseasca numeroase lucruri. Inclusiv informatii asupra patrimoniului genetic al celuilalt.

Citeste mai departe...
 

O saga vikinga confirmata arheologic

Imprimare E-mail
luni, 10 octombrie 2016

 Povestea descoperirii legendarei cetati Troia e doar una dintre confirmarile veridicitatii multor scrieri considerate de secole întregi fictiuni pure. Exista si astazi numeroase asemenea texte, unele ridiculizate, ocultate sau demonizate în mod intentionat si programatic, din alte motive decât cele legate de evolutia civilizatiei umane. Va prezentam însa mai jos un caz deosebit, în care o descoperire arheologica aparent obisnuita a confirmat, de fapt, realitatea unor evenimente vechi de multe veacuri.

Citeste mai departe...
 

Realitatea unor mituri scufundate

Imprimare E-mail
joi, 29 septembrie 2016

 Legendara cetate Heraklion (Heracleion) a fost inghitita de apele marii acum mai bine de 1.500 de ani. Marele oras antic fusese mentionat in scrierile istoricului grec Herodot in secolul al V-lea i.Chr., insa fondata in veacul al VIII-lea i.Chr. Altfel spus, cu mult timp inainte de mitica Alexandria (oras intemeiat in anul 331 i.Chr.). Si, foarte posibil, putini nebuni visatori cu ochii deschisi, de talia unui Schliemann, se vor fi gandit ca stralucirea multimilenara a acestuia va mai aparea vreodata la lumina zilei. Au sosit insa alte vremuri, cand, la cumpana dintre mileniile doi si trei, arheologul marin francez Franck Goddio a avut sansa uriasa sa descopere numeroase vestigii fabuloase din Heraklion, de o valoare pe care nimeni nu ar putea sa o aseze in cifre ori in kilograme de aur.

Citeste mai departe...
 

Miracolul de sub ape

Imprimare E-mail
duminică, 25 septembrie 2016

 Nu de putine ori de-a lungul timpului, diverse tipuri de dezastre naturale – cutremure, inundatii, alunecari de teren – au stat la originea ascunderii sub ape a unor elemente de civilizatie majore, pana la orase intregi. Mult mai rar, e adevarat, este valabil si fenomenul „invers”: apele distrugatoare de odinioara se retrag, iar in urma lor revin la lumina zilei marturii despre viata unor comunitati umane ce pareau disparute pentru totdeauna...

Citeste mai departe...
 

40.000 de ani de inventica

Imprimare E-mail
joi, 15 septembrie 2016

 Astazi, mai mult ca oricand, ar trebui sa ne dam seama de faptul ca armoniile sonore ne insotesc dintotdeauna, de cand specia umana a fost lasata sa traiasca pe Pamant. Sigur ca de aici si pana la muzica elaborata distanta in timp e uriasa, dar realitatea e ca, la un moment dat omul a simtit nevoia sa genereze el insusi segmente muzicale, bazandu-se pe mijloacele oferite de natura. O dovedesc fara echivoc unele descoperiri arheologice absolut uimitoare, cum sunt uneltele pentru confectionarea de corzi.

Citeste mai departe...
 

Surasul de jad

Imprimare E-mail
miercuri, 14 septembrie 2016

 Dintre cele mai inspirate alaturari de imagini non-umane de aceea a femeii, pentru a scoate in evidenta nepretuitele atribute ale sexului frumos, florile si pietrele pretioase detin o suprematie neoficiala greu de contestat. Acestea reprezinta un fel de cheie magica menita ca prin intermediul vederii sa deschida calea catre nevazutul sufletului si spiritului. Totusi, ca intr-o neinduplecata negutatorie cu timpul, dobandirea insusirilor care sa-i inrobeasca pe cei din jur e insotita cel mai adesea de multa suferinta. Asa cum am aratat si in seria precedenta de articole referitoare la chinurile prin care trec nenumarate femei numai pentru a implini idealuri de frumusete fizica ce ne par astazi aberante, zambetul cel mai seducator e obligat sa isi plateasca si el tributul de lacrimi. Dincolo de atractia irezistibila – durerea adanca...

Citeste mai departe...
 

Oameni si albine – o prietenie de peste 9.000 de ani!

Imprimare E-mail
joi, 01 septembrie 2016

 Despre inestimabilul rol al albinelor in evolutia vietii pe Pamant si in destinul viitor al omenirii se vorbeste in ultimi ani din ce in ce mai frecvent. Din nefericire, cu ingrijorare, o atitudine ferma a cercetatorilor, care observa un fenomen mai mult decat terifiant: chimizarea agriculturii si, in general, industrializarea masiva si irationala au dus la situatia in care acest miracol biologic reprezentat de albine – o specie veche de multe-multe milioane de ani! – se afla azi in pericol de extinctie. In acelasi timp, se aduna tot mai numeroase dovezi concrete ca intre om si albine s-a creat o legatura directa cu mult mai mult timp in urma decat se credea.

Citeste mai departe...
 

Femeile cu buze „discoidale”

Imprimare E-mail
vineri, 26 august 2016

 Idealurile de frumusete, care difera deseori ca de la cer la pamant de la o etnie sau religie la alta, au strabatut foarte multe milenii pana sa ajunga la ceea ce in mentalitatea noastra de europeni imbraca vesmintele unei libertati aproape totale in intentia apropierii de perfectiunea fizica. Ceea ce nu inseamna insa ca traditiile au disparut cu totul. O dovedesc si cele relatate in articolele precedente de la aceasta rubrica, despre mutilarile pe viata suferite de femei de pe mapamond, pentru respectarea vechilor obiceiuri. Astazi va prezentam un ultim episod din aceasta scurta serie, cu precizarea ca astfel de principii estetice supravietuiesc in multe alte zone de pe glob, chiar daca ele par a sfida civilizatia de tip occidental.

Citeste mai departe...
 

Femeile cu picioarele bandajate

Imprimare E-mail
joi, 18 august 2016

 Un obicei a carui origine se spune ca urca in timp pana in secolul al X-lea, in China, se refera doar la fetele si femeile tinere din clase sociale privilegiate, ceea ce nu-i atenueaza din cruzimea si grotescul punerii lui in practica si al rezultatului in sine: mutilarea anatomica (si nu  numai) in numele unui bizar ideal de frumusete. Dar, oare, ce are a face frumusetea naturala cu o practica prin care femeia, oricat de seducatoare ar fi fost la chip si la trup, era schilodita pe viata?

Citeste mai departe...
 

Femeile Padaung din tribul „gaturilor lungi”

Imprimare E-mail
luni, 15 august 2016

 Sunt mult mai cunoscute sub numele de „femeile-girafa”. Si nu e doar o alaturare neobisnuita de notiuni, ci o realitate pitoreasca si fascinanta pentru unii oameni, insa profund traumatizanta chiar pentru protagonistele unei practici bizare. Si, ca o ironie a sortii accentuata de initiative cinice, acestea au fost transformate si intr-un fel de efigie turistica sau, daca vreti, o nada profitabila pentru doua tari asiatice altfel magnetizante: Birmania si Thailanda.

Citeste mai departe...
 

Garguiul – mit, fantasma, realitate

Imprimare E-mail
luni, 15 august 2016

 Un cert sentiment de neliniste si teama îi încearca pe cei mai multi oameni aflati în preajma acestor creaturi de piatra cu chipuri demonice, care de obicei decoreaza locasurile de cult occidentale. Rolul lor initial era de evacuare a apei pluviale la distanta de zidurile cladirilor (chiar etimologia cuvântului trimite la aceasta functie, tradusa destul de exact prin „bolboroseala a apei”), dar autorul francez Sylvain Tesson evoca în 2008 o presupusa sarcina a efigiilor fantastice de supraveghere a oamenilor!

Citeste mai departe...
 

Afacerea blestemelor ateniene

Imprimare E-mail
duminică, 31 iulie 2016

 Da, în Grecia antica realizarea de blesteme care sa aiba o marja de credibilitate absoluta a devenit la un moment dat o afacere foarte profitabila, care presupunea si un vast inventar pe masura. La Atena, cel mai inspirat era sa nu te afisezi ca proprietar al unei taverne, caci între acesti oameni cu stare exista o rivalitate feroce, asa cum o dovedesc mai multe tablite de plumb vechi de 2.400 de ani, pe care sunt inscriptionate blesteme funeste. Iar totul duce cu gândul la o comanda executata de un adevarat profesionist în domeniu.

Citeste mai departe...
 

Astronomii de acum sase milenii

Imprimare E-mail
marţi, 26 iulie 2016

 Am scris recent despre fabuloasa civilizatie a dogonilor, cea care a uimit lumea stiintifica prin revelatiile asupra unor cunostinte extrem de avansate de astronomie, datorita carora – e greu de explicat prin ce metode – au putut cunoaste existenta unor stele cu mult timp înainte de descoperirea lor chiar de catre astronomii lumii moderne. Cunostintele acestei populatii africane nu fac însa nota aparte în sensul mentionat anterior. Potrivit unei teorii recent prezentate de o echipa de cercetatori britanici, preocupari similare aveau vechii locuitori ai vaii Mondego, din Portugalia de astazi. Si nu cu secole în urma, ci acum nu mai putin de 6.000 de ani!

Citeste mai departe...
 

Va place turismul mitologic?

Imprimare E-mail
luni, 18 iulie 2016

 Atlantida! Valhalla! Shangri-La! Locuri legendare, paradisiace, ce apar pretutindeni in cultura moderna de la seriale TV la jocuri pe calculator. Probabil ca, daca ar sti ca aceste locuri exista, multi oameni ar lua primul avion intr-acolo. Daca va numarati printre ei, avem noi cateva sugestii de destinatii...

Citeste mai departe...
 

Insulele oamenilor „plutitori”

Imprimare E-mail
marţi, 12 iulie 2016

 Dintotdeauna, oamenii de pe tot cuprinsul globului s-au adaptat la conditiile de viata oferite de natura în mijlocul careia au vazut lumina zilei si au facut fata, uneori cu mari sacrificii asumate constient, adversitatilor mediului, dar si violentelor unor semeni ce le râvneau pamânturile si bunurile. Un astfel de caz, fascinant în sine, dar totodata dramatic prin duritatea sa implicita, este cel al populatiei amayra – oameni cu o identitate bizara care traiesc pe insulele Uro, de pe zona peruana a lacului Titicaca (restul apartine Boliviei).

Citeste mai departe...
 

Provocarea stiintifica a dogonilor

Imprimare E-mail
duminică, 03 iulie 2016

 Am prezentat in urma cu o saptamana cateva aspecte referitoare la fascinanta civilizatie a dogonilor, un trib „primitiv” din Mali care detine de cel putin cateva sute de ani informatii pe care stiinta moderna le-a descoperit abia in secolul trecut! In 1931, antropologii Marcel Griaule si Germaine Dieterlen s-au instalat, efectiv, in mijlocul acestor oameni, alaturi de care au trait timp de 20 de ani. Insa abia dupa 15 ani au putut afla lucruri absolut senzationale despre cosmogonia dogonilor, pamantenii cu stramosii creatori veniti... de pe steaua Sirius.

Citeste mai departe...
 

Oamenii veniti din stele

Imprimare E-mail
joi, 23 iunie 2016

 Poate sa para un paradox faptul ca populatiile actuale de pe intreaga noastra planeta care pastreaza uimitor de bine numeroase traditii, legende si mituri stravechi „impregnate” cel putin cu un sambure de adevar, sunt cele considerate primitive. Unul dintre aceste triburi beneficiare ale unor cunostinte stiintifice incredibil de avansate este cel al dogonilor, care traieste in statul african Mali, foarte probabil, din vremuri imemoriale. Piesa lor de rezistenta – daca ne putem exprima astfel – o constituie astronomia!

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 127 - 147 din 524

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cum masuram gaurile Negre?
» Katie Sandwina „nepoata lui Hercule”
» Trei istorii cu obiecte neidentificate
» Tarta cu praz
» Mici secrete
» Insectele – in pragul extinctiei?
» Biserica Sfanta Varvara
» La Paradisul pisicilor
» Calugarii de piatra
» Mancam (mult si) bine, dar in ce gAtim?
» Filme si filmulete
» Totul despre filmele de Oscar: My Fair Lady
» Horoscopul saptamanii: 27 mai – 2 iunie 2019
» A doua aruncare pe fereastra de la Praga
» Tema: „CUPLURI DE INDRAGOSTITI”
» Minutele de dupa impactul cu un asteroid
» Cea mai stranie batalie
» Hibrizi extraterestri printre noi?
» Tocanita de ciuperci cu sfecla
» Efecte rapide
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9