Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 42 vizitatori online

MINUNI ALE LUMII

Valea „oamenilor-flori”

Imprimare E-mail
duminică, 19 iunie 2016

 În Etiopia, triburile nomade care traiesc în Valea Omo îsi transforma corpurile în adevarate tablouri vii, încarcate de culori fascinant îngemanate în înlantuiri artistice de motive vegetale si geometrice, în fata carora numeroase asa-zise picturi moderne palesc fara drept de apel.

Citeste mai departe...
 

Mumia cu bascheti Adidas

Imprimare E-mail
joi, 09 iunie 2016

 Publicata recent în spatiul virtual, fotografia unei mumii descoperite în Mongolia, veche de circa 1.500 de ani, a generat o confuzie majora printre internauti, care au fost aproape convinsi ca defunctul era încaltat cu... bascheti Adidas! Si, parca pentru a demonstra ca imaginatia omului nu are niciun fel de limite, alti semeni ai nostri au venit cu o idee la fel de abracadabranta: admitând fara comentarii ca teoria „mumiei cu adidasi” e suta la suta veridica, aceasta ar demonstra automat teoria si mai bizara a calatoriilor în timp!

Citeste mai departe...
 

Hatshepsut, regina-„barbat”

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 Desi unii contemporani ai nostri se declara „suprasaturati” de informatiile mereu proaspete despre Egiptul antic, considerând ca acesta se rezuma la piramide, Sfinxul din Gizeh, fluviul Nil ori Biblioteca din Alexandria, acest nesecat izvor de minunatii ne rezerva permanent si surprize de exceptie. Astfel, o lume straveche, dizolvata cumva în suspiciunea de fantezie, de ireal, devine pe zi ce trece un fabulos univers palpabil, despre care stim cu certitudine ca a existat aievea, cu toate aspectele sale socante.

Citeste mai departe...
 

Nazca si tehnologiile moderne

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 Devenita extrem de cunoscuta in toata lumea datorita enigmaticelor geoglife uriase din desertul Nazca, civilizatia cu acelasi nume din vestul statului sud-american Peru pare a fi un inepuizabil rezervor de mari surprize arheologice si nu numai. Cea mai recenta „provocare” de proportii in acest sens este reprezentata de o neobisnuita retea de puturi realizata dupa o tehnologie ce demonstreaza uluitoare cunostinte... ingineresti!

Citeste mai departe...
 

Vizitatori astrali in preistorie

Imprimare E-mail
sâmbătă, 21 mai 2016

 Am scris in numarul precedent, referitor la picturile rupestre de la Wadi Sura II (Egipt), ca specialistii au constatat un lucru uluitor: sutele de amprente de palme de dimensiuni foarte mici, suprapuse celor de marime „naturala”, nu ar apartine unor bebelusi, cum se credea, ci unor fiinte nepamantesti. Iar daca desenele de pe peretii grotei din desertul african au fost datate la circa 8.000 i.Ch., mult mai socanta devine abordarea similara a picturilor de acelasi fel descoperite intr-o grota din insula indoneziana Sulawesi, vechi de peste 40.000 de ani!

Citeste mai departe...
 

Picturi ale „nepamantenilor” de acum 10 milenii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 14 mai 2016

 Despre picturile rupestre descoperite pe peretii unor pesteri din intreaga lume si atribuite stramosilor primitivi ai omului de astazi am aflat inca din copilarie, din manualele de istorie si nu numai. Reprezentarile sunt complexe, dar in desene apar predominant siluete umane, animale, precum si clasicul contur al mainii, cel mai probabil a artistului „primitiv”. Exista insa si cazuri cu caracter singular (probabil!), despre care specialistii nu vorbesc aproape deloc si in care reprezentarile figurative nu pot fi explicate prin logica omului de astazi.

Citeste mai departe...
 

Ovoo, mesager al ceremonialului sacrificiului

Imprimare E-mail
joi, 05 mai 2016

 Monument traditional mongol asociat la origine cultului muntilor si cerului, Ovoo ia cel mai frecvent forma unei ingramadiri mai mari sau mai mici de pietre si de regula poate fi gasit pe culmile unor dealuri si munti ori pe alt loc inalt. In regiunile unde piatra se gaseste mai greu, un Ovoo poate fi construit din nisip, pamant sau ramuri de copac.

Citeste mai departe...
 

Când Muntele se împreuneaza cu Cerul...

Imprimare E-mail
luni, 02 mai 2016

 Traditiile de venerare a înaltimilor montane dateaza din vremuri preistorice, oriunde pe planeta unde maretia si accesibilitatea lor dificila impune un respect împins pâna la supunere. În Mongolia – tara de aproape sapte ori mai întinsa decât România, însa cu mai putin de 3 milioane de locuitori (dintre care peste jumatate traiesc în capitala Ulan Bator!) – cutumele legate de muntii sacri îmbraca forme dintre cele mai spectaculoase si mai surprinzatoare.

Citeste mai departe...
 

Coabitarea... cu mortii

Imprimare E-mail
joi, 21 aprilie 2016

 Pretutindeni in lume exista traditii mai vechi sau mai noi legate de o relatie speciala intre persoanele vii si lumea mortilor. De regula, acestea tin de ceremoniile funerare, insa unele populatii cunosc practici absolut neobisnuite pentru majoritatea oamenilor. Este si cazul celor numiti toraja (circa 650.000 la numar), locuitori ai zonei muntoase Tana Toraja, de pe insula indoneziana Sulawesi, si care considera ca prin asemenea ritualuri se pot reconcilia cu insasi moartea.

Citeste mai departe...
 

Korowai – tribul canibalilor

Imprimare E-mail
joi, 14 aprilie 2016

 Nu e vorba despre nicio eroare: suntem in secolul 21, dar pe Terra mai traiesc antropofagi, in intelesul traditional al cuvantului! De pilda, pentru membrii tribului Korowai din Noua-Guinee Occidentala, carnea de om reprezinta una dintre mancarurile ce fac parte chiar din cultura lor, la fel ca puiul fript la rotisor sau kebabul pentru lumea civilizata.

Citeste mai departe...
 

Stapanii Amazoniei

Imprimare E-mail
marţi, 12 aprilie 2016

 O comunitate de circa 20.000 de oameni care traiesc in inima junglei din bazinul nordic al Amazoniei a devenit, in contextul unor abuzuri inimaginabile ale albilor impotriva triburilor indigene, cea mai importanta si mai protejata populatie de acest fel din zona. Isi spun yanomami si traiesc in comun, stabilindu-se in asa-numitele  shabono – colibe uriase de forma aproximativ circulara, construite din trunchiuri si frunze de arbori ai padurii tropicale, pe maluri de rauri, reprezentand un intreg sat in care fiecare familie isi are spatiul sau privat.

Citeste mai departe...
 

Printesa de 4000 de ani

Imprimare E-mail
joi, 31 martie 2016

 In anul 2011, la Dartmoor (sudul Angliei), s-a facut o descoperire senzationala: mormantul unei femei – foarte posibil, avand rang de printesa (sau, cel putin, o persoana de rang inalt), dupa criteriile noastre de astazi – cu o „varsta” uluitoare: peste 4000 de ani; din punctul de vedere al antropologilor, urcand pana in epoca bronzului! Mai mult decat atat, aceasta descoperire a adus in prim-plan elemente extrem de importante referitoare la deprinderile si traditiile de acum patru milenii.

Citeste mai departe...
 

Nomazii marii

Imprimare E-mail
joi, 24 martie 2016

 „Totul se petrece pe mare. Noi nu suntem legati de niciun pamant. Oriunde mergem, ne deplasam cu barcile.” Aceasta afirmatie aparent ciudata apartine unui anume Hook Suriyan Natale, membru al populatiei moken de pe Insulele Surin. De fapt, acest grup uman seminomad traieste in Arhipelagul Mergui, din Marea Andaman (nordul Oceanului Indian), compus din circa 800 de insule si revendicat deopotriva de Birmania si Thailanda. Catre aceste tinuturi, precum si spre Malaezia (Malaysia), ei ar fi emigrat acum mai mult de 4000 de ani, plecand din sudul Chinei.

Citeste mai departe...
 

Misteriosii „japonezi” din Hokkaido

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 Populatia ainu, care traieste în majoritatea sa în nordul arhipelagului nipon, mai exact pe Insula Hokkaido, reprezinta si astazi una dintre marile enigme ale lumii. Este un tinut aspru, nu doar din cauza reliefului muntos predominant, ci si a influentei climei siberiene, de unde, se spune, de altfel (dar fara argumente suta la suta veridice), ca s-ar trage ainusii. Prinsi între expansionismul tarist si apoi sovietic, pe de o parte, si cel japonez, pe de alta parte, acesti oameni si-au pastrat de-a lungul mileniilor caracteristici absolut miraculoase, traditiile stravechi fiind admirabil conservate, si datorita evolutiei lor pe un teritoriu insular ce include si Kurilele, si Sahalinul.

Citeste mai departe...
 

Recuzita pentru calatoria samanica

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 Mentionam în numarul trecut cateva repere ale fenomenului samanismului (care nu trebuie identificat catusi de putin cu vrajitoria, cu magia), privit înainte de orice ca o maniera de a trai în armonie cu lumea naturala ce ne înconjoara si cu care ne aflam în conexiune permanenta, dintotdeauna. Este totodata cea mai veche metoda ce permite utilizarea starilor de constiinta modificata pentru a gasi solutii diferitelor probleme si a vindeca.

Citeste mai departe...
 

„Aventura” în lumea spiritelor

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 Mentionez de la bun început ca am folosit în mod intentionat, în titlul acestui articol, cuvantul „aventura”, desi este poate cea mai gresita abordare a extrem de vastului domeniu al samanismului. Într-un mod traditional programat sa deruteze, sa însele, ocolind realitatea, în ultimul secol s-a acreditat – într-o lume avida de spectaculosul ieftin, de senzationalul fara fond – ideea ca avem de-a face cu un fel de vrajitorie împinsa dincolo de marginile puterii noastre de întelegere.

Citeste mai departe...
 

Cultul pentru stramosii africani

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 In religiile – cultele – traditionale africane, in special cele subsahariene, exista credinta intr-o divinitate omniprezenta, denumita diferit de fiecare etnie. Aceasta Fiinta suprema, cum o numesc specialistii in istoria religiilor, dupa ce a creat lumea, s-a indepartat de oameni facilitandu-le insa comunicarea prin intermediul fortelor spirituale ale unor stramosi alesi, reprezentati adesea prin sculpturi, figurine si masti. Acestia, protejati de puterea divina, au in primul rand menirea de a asigura ordinea, echilibrul si armonia fiecarei populatii.

Citeste mai departe...
 

Cel mai vechi ceai descoperit

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Ceaiul – ne referim, fireste, la plantele din care se prepara – la câteva milenii dupa descoperirea sa in China, s-a diversificat si s-a raspândit in intreaga lume, fiind agreat pentru aromele sale, pentru efectul revigorant si pentru virtutile sale terapeutice. Sa facem o incursiune la originile sale, in miezul unor legende si al celor mai vechi descoperiri ale unor plante fosilizate.

Citeste mai departe...
 

„Magia” culturii corpului

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 In Antichitate, in epoca clasica, grecii acordau o importanta deosebita sanatatii si intretinerii cosmetice a corpului, agreate de zeita Hygeea – de la care deriva cuvântul „igiena”. Nu insa si vestimentatiei, care era simpla. In acest sens stau marturie nenumarate imagini pictate pe obiecte din ceramica, lemn sau metal.

Citeste mai departe...
 

Perla Siberiei

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 Lacul Baikal, situat in sud-estul Siberiei, flancat de paduri si munti cu inaltimi maxime cuprinse intre 1.665 si 2.300 de metri, reprezinta cea mai mare bogatie naturala a acestei zone si o mare provocare pentru turistii amatori de peisaje spectaculare „sculptate” de mediul hibernal pe suprafata inghetata a lacului si pe tarmurile sale. Baikalul se intinde intr-o arcuire usoara dinspre sud-vest spre nord-vestul Siberiei pe o distanta de 636 de kilometri, având o latime cuprinsa intre 25 si 80 de kilometri.

Citeste mai departe...
 

Cetati prospere din Neolitic

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Primele cetati (orase) au fost construite in urma cu 5500 de ani in Mesopotamia, apoi in Egipt, in India si in China, de-a lungul fluviilor care le-au asigurat prosperitatea: Tigrul, Eufratul, Nilul, Indusul si Fluviul Galben. Nilul este un dar al Egiptului, spunea Herodot. Daca n-ar fi existat acest fluviu, n-ar fi existat nici Egiptul, asa cum n-ar fi existat nici alte cetati importante construite in Neolitic. In Mesopotamia, de pilda, in urma cu peste 5000 de ani, de-a lungul celor doua fluvii au fost construite aproape 20 de orase sumeriene pe o suprafata mai mare decât cea a Suediei.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 524

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cum masuram gaurile Negre?
» Katie Sandwina „nepoata lui Hercule”
» Trei istorii cu obiecte neidentificate
» Tarta cu praz
» Mici secrete
» Insectele – in pragul extinctiei?
» Biserica Sfanta Varvara
» La Paradisul pisicilor
» Calugarii de piatra
» Mancam (mult si) bine, dar in ce gAtim?
» Filme si filmulete
» Totul despre filmele de Oscar: My Fair Lady
» Horoscopul saptamanii: 27 mai – 2 iunie 2019
» A doua aruncare pe fereastra de la Praga
» Tema: „CUPLURI DE INDRAGOSTITI”
» Minutele de dupa impactul cu un asteroid
» Cea mai stranie batalie
» Hibrizi extraterestri printre noi?
» Tocanita de ciuperci cu sfecla
» Efecte rapide
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9