Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII 25 Mar 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

MINUNI ALE LUMII

Istoria, într-o cutie de conserve

Imprimare E-mail
miercuri, 17 iulie 2019

Pare socant titlul alaturat, însa e suta la suta argumentat de istoria însasi. Forta unui sistem economic tine de capacitatea sa de a se insinua în cele mai ascunse unghere ale existentei societatii si în particular, în farfuriile noastre! De pilda, o banala cutie cu bulion contine deopotriva... doua secole de istorie a capitalismului.

Citeste mai departe...
 

Tristetea nu cunoaste cuvinte

Imprimare E-mail
miercuri, 10 iulie 2019

In fata mortii, oamenii reactioneaza in anumite maniere, ce se incadreaza totusi intr-o tipologie a durerii afective pe care o putem identifica fara mari dificultati.Si la acest capitol, dam dovada, intr-un anume fel, de acea trufie a superioritatii, ce ne impune convingerea ca nicio alta specie nu poate avea sentimente, la fel ca noi. Insa, la fel ca in cazul inteligentei, suntem contrazisi de o realitate uluitoare. 

Citeste mai departe...
 

Mandala – cercul vietii

Imprimare E-mail
joi, 04 iulie 2019

Majoritatea utilizatorilor imaginii mandalei o definesc ca fiind o reprezentare a Universului perfect. In limba sanscrita, acest cuvant inseamna „cerc”, care se stie ca e considerat figura geometrica perfecta. Dar o mandala poate fi utilizata si pentru calauzirea unei persoane intr-o calatorie de autocunoastere si dezvoltare personala, cel mai frecvent prin meditatie.

Citeste mai departe...
 

Stalpul vietii din Katskhi

Imprimare E-mail
miercuri, 26 iunie 2019

Pe teritoriul satului Katskhi din regiunea Imerethia, aflata în Georgia, o stanca perfect verticala de forma unui stalp, înalta de circa 40 de metri, este venerata de localnici sub denumirea „Stapul vietii” (în georgiana –Kac’xis Svet’i). Ea simbolizeaza „Adevarata Cruce” si este învaluita în aura legendelor.

Citeste mai departe...
 

Cetatea din lac

Imprimare E-mail
miercuri, 19 iunie 2019

Pentru arheologi si pentru cei interesati de vestigiile stravechi, nu este un secret ca in multe locuri de pe planeta se afla sub apele unor lacuri, fluvii sau pe funduri de mare ramasite nu doar ale unor cladiri scufundate, ci orase si cetati intregi. O descoperire recenta a cercetatorilor turci a fost facuta insa intr-un context cu totul neobisnuit, iar rezultatele investigatiilor au adus surprize pe masura.

Citeste mai departe...
 

Haka – dansul vietii si al mortii

Imprimare E-mail
miercuri, 12 iunie 2019

Este cunoscut pe intreg mapamondul, datorita ritualului All Blacks, echipa nationala de rugby a Noii-Zeelande (mai nou, insusit si de baschetbalisti), care inaintea fiecarui meci il executa intr-o armonie perfecta, deopotriva pentru spectacol si pentru a-si intimida adversarii. Dansul haka se executa si cu alte ocazii festive, odinioara inaintea plecarii la razboi, ca un element definitoriu pentru intreaga populatie maori. Pentru ca, la origine, el a semnificat apropierea mortii, urmata de triumful vietii.

Citeste mai departe...
 

Templul zeului-paianjen

Imprimare E-mail
miercuri, 05 iunie 2019

Precolumbienii, adica cei care au locuit in America Centrala si America de Sud inainte de asa-zisa descoperire a marelui continent de catre Cristofor Columb (exact la ora 2:00 a zilei de 12 octombrie 1492!), se identifica printr-un numar impresionant de mare de populatii diferite, cei mai cunoscuti fiind mayasii, incasii, olmecii, toltecii s.a.

Citeste mai departe...
 

Mana, un insemn ocult al preistoriei?

Imprimare E-mail
miercuri, 29 mai 2019

Grotele si pesterile locuite de oamenii primitivi cu zeci de mii de ani in urma, acolo unde stramosii nostri au exersat si ceea ce astazi numim „arta parietala preistorica”, ne arata cel mai frecvent siluete de animale si de oameni, simboluri – spunem noi – geometrice, precum si multe contururi de maini. De unde curioasa „apetenta” pentru a reprezenta aceasta importanta parte a corpului uman?

Citeste mai departe...
 

Calugarii de piatra

Imprimare E-mail
mari, 21 mai 2019

In Carpatii romanesti, mai exact in Masivul Rodnei, drumetii pot admira o formatiune stancoasa neobisnuita, plina de maretie, fascinatie si mister.

Citeste mai departe...
 

O „amazoana” din neamul vikingilor

Imprimare E-mail
miercuri, 15 mai 2019

Legendara populatie scandinava a razboinicilor neînduplecati, care erau totodata navigatori foarte priceputi si descoperitorii unor teritorii foarte îndepartate, releva astazi, în urma unor descoperiri arheologice de exceptie, aspecte ale societatii si civilizatiei sale surprinzatoare si fascinante.

Citeste mai departe...
 

Arheologie si magie

Imprimare E-mail
mari, 07 mai 2019

De cand fiinta umana si-a deschis ochii catre lumea inconjuratoare si a ridicat privirile spre inaccesibilul cer, universul ocult pe care il numim practici magice i-a invadat existenta, imbracand cele mai bizare si mai complexe forme.

Citeste mai departe...
 

„Posetele” zeilor

Imprimare E-mail
miercuri, 01 mai 2019

Pretutindeni pe Terra exista reprezentari, vechi de sute si mii de ani, extrem de stranii, ale unor personaje care poarta in mana obiecte ce seamana izbitor cu posetele de astazi sau, daca vreti, cu niste valize diplomat.

Citeste mai departe...
 

Benzi desenate bimilenare!

Imprimare E-mail
mari, 23 aprilie 2019

Chiar daca am putea spune ca în ziua de astazi nimic nu ne mai poate mira cu adevarat, o idee precum cea de mai jos nu ne lasa chiar indiferenti. Ma rog, totul se datoreaza educatiei moderne, care pretinde ca anumite realizari si descoperiri nu pot apartine strict decat unei anumite epoci, si nu alteia. Si aceasta, în pofida unor evidente frapante.

Citeste mai departe...
 

O arta ancestrala

Imprimare E-mail
mari, 16 aprilie 2019

In Cairo, capitala uneia dintre cele mai vechi si mai stralucitoare civilizatii de pe glob, incearca sa supravietuiasca vremurilor moderne o arta unica, specifica artizanilor de aici: khayamiya sau traditionalele imbinari de tesaturi egiptene.

Citeste mai departe...
 

Regatul pierdut „al liliecilor”

Imprimare E-mail
miercuri, 10 aprilie 2019

O cetate fabuloasa, veche de multe veacuri si pierduta undeva, in timp, a fost redescoperita si explorarea sa reluata cu numai cativa ani in urma, cu ajutorul celor mai noi tehnologii. Insa, dincolo de performantele metodelor actuale de cercetare, specialistii sunt fascinati de ceea ce au (re)gasit in jungla guatemaleza.

Citeste mai departe...
 

Acolo unde nu exista frontiere

Imprimare E-mail
miercuri, 03 aprilie 2019

Teritoriul lor este traversat de un râu. Aproximativ 2.200 de indigeni sud-americani ce apartin populatiei Matsé (în Brazilia li se spune Mayoruna) traiesc pe cele doua maluri ale râului Yaquerana, care marcheaza granita internationala dintre Peru si Brazilia. Pentru ei însa, pamânturile aflate de o parte si de cealalta a acesteia formeaza un singur teritoriu. „Noi nu cunoastem frontiere”, spun ei. Totusi, astazi sunt amenintati cu pierderea stravechilor locuri de bastina în favoarea companiei petroliere canadiene Pacific Rubiales.

Citeste mai departe...
 

Pisicile – cuceritoarele lumii

Imprimare E-mail
miercuri, 27 martie 2019

Omul s-a aflat dintotdeauna pe toata suprafata Pamantului, diferentele anatomice nefiind de natura sa „elimine” din cadrul speciei o anume rasa ori alta. In schimb, animale din specii diferite au trait si traiesc numai in anumite zone ale planetei; cu unele exceptii, care au insemnat o veritabila colonizare la distante foarte mari, datorata in primul rand omului.

Citeste mai departe...
 

Sport si sange

Imprimare E-mail
joi, 21 martie 2019

Am prezentat in numarul precedent cateva informatii generale privind originea si vechimea jocurilor cu mingea, manifestari atat de populare si in zilele noastre. Insa dincolo de amanuntele spectaculoase si pe alocuri anecdotice, aceste vechi activitati, incredibil de raspandite in America Centrala precolumbiana, includeau in mod esential o latura mai mult decat sinistra, de neconceput astazi.

Citeste mai departe...
 

Fotbalul si arheologia

Imprimare E-mail
miercuri, 13 martie 2019

Pare o asociere cel putin ciudata, insa nu este deloc asa. Jocurile cu mingea si ideea de echipa care evolueaza pe un teren special, in fata unor spectatori nu au fost inventate de europeni, ci in cu totul alte parti ale lumii, cu milenii in urma. Iar acest lucru il sustin cu dovezi incontestabile arheologii.

Citeste mai departe...
 

Puterea ascunsa a insectelor

Imprimare E-mail
miercuri, 06 martie 2019

Exista dovezi suficiente pentru a afirma ca inteligenta si inventivitatea umana sunt conditionate la modul vital de natura, cu tot ce inseamna ea: plante, nevertebrate, pasari, pesti, mamifere. Cel mai bun exemplu in acest sens il constituie incredibilele inventii ale lui Leonardo da Vinci.

Citeste mai departe...
 

Insula lui Robinson

Imprimare E-mail
miercuri, 27 februarie 2019

Marea literatura a lumii nu înseamna doar valoare literara recunoscuta ca atare de criticii si istoricii domeniului, ci, înainte de orice, cartile care au trecut asa-numita proba a timpului. În aceasta categorie poate fi încadrat si romanul de aventuri pentru copii si tineri „Robinson Crusoe”, scris de Daniel Defoe. „O fictiune superba!” – spun multi cititori. Da, actiunea a izvorat partial din imaginatia autorului, care a pornit de la un caz real, însa insula lui Robinson chiar exista. Si constituie o atractie deosebita...

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 679

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Date noi despre stramosii nostri
» Laskarina, „amiralul” in fusta
» Conferinta internationala OZN
» Ghiveci de legume cu soia
» Pistruii si... papadia
» „Migratia” copacilor
» Manastirea Clocociov
» Pictorul care si-a reinventat arta
» Epoca masinariilor de mare anvergura
» Remiterea diabetului prin postul intermitent
» De la Eminescu la spiritul kafkian
» „Orice, oriunde, oricand”, marele castigator al Oscarurilor din acest an
» Horoscopul saptamanii: 20-26 martie 2023
» 16 martie 1792 – Asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei
» Tema: „FANTOME”
» Carti stravechi scoase la lumina (2)
» Erau taranii medievali mai putin stresati?
» Grupul civil UAPx cauta OZN-uri
» Varza murata cu afumatura si orez
» Masti cu fructe
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9