Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 4 vizitatori online

MINUNI ALE LUMII

Templele lumii antice

Imprimare E-mail
marţi, 19 ianuarie 2016

 In preajma anului 1000, suveranii indieni din regatul Chola au cucerit teritorii dincolo de frontiere si insule din Oceanul Indian, reusind sa puna bazele unui imperiu prosper care a oferit contemporaneitatii somptuoase edificii si sculpturi cultuale. Dupa intronarea regelui indian Rajara in anul 985 d.Hr., regatul Chola isi intareste puterea care se rasfrânge in urma expeditiilor militare asupra insulelor din largul Oceanului Indian pâna in Ceylon si Peninsula Indochina, implicându-se in razboaie si cu dinastiile din India pe care reuseste sa le supuna si sa le reuneasca. (Stravechea dinastie Chola a fost mentionata prima oara in Mahabharata, epopeea sanscrita a mitologiei hinduse.)

Citeste mai departe...
 

Arta educatiei

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 Educatia tinerilor greci din Antichitate, in special atenieni, presupunea eforturi intelectuale, performante muzicale si, nu in ultimul rând, sportive pentru a deveni cetateni exemplari si soldati de temut. Odata cu ivirea zorilor – suntem in secolul al V-lea d.Hr. – tinerii atenieni care studiau la didaskalion sau la gimnaziu se grabeau sa ajunga la timp in aceste scoli pentru a evita loviturile de baston si palmele rasunatoare ale invatatorilor care, cu un aer sobru, autoritar isi incepeau cursurile. Pentru a le urma si pentru a deveni un cetatean desavârsit, copilul trebuia mai intâi sa fie evaluat de parinte.

Citeste mai departe...
 

Cavalerii cu domnite sfioase si arme barbate

Imprimare E-mail
marţi, 29 decembrie 2015

 De când e lumea si Pamântul, oamenii au trait in dezbinare. S-au razboit din motive personale, pentru a-si insusi noi teritorii, bogatii, din motive politice si religioase. Si-au perfectionat armele dar si arsenalul de protectie corporala. Cu milenii in urma au aparut scuturi din lemn, iar „armura” era confectionata din piele groasa. Odata cu trecerea timpului, scuturile au fost confectionate din lemn intarit cu tabla sau din metal. Apoi au inceput sa apara armurile cu nelipsitele zale.

Citeste mai departe...
 

Zeii binecuvânteaza razboiul

Imprimare E-mail
duminică, 27 decembrie 2015

 Istoria expansiunii Imperiului Roman a ramas in istorie un model de dezvoltare care se invata in scolile de strategie Principiul de baza a constat in crearea de valori comune si in idealul politic de a uni cetatenii in jurul institutiilor stabile si de a le intari credinta in zei. In câteva secole, o mica cetate latina si-a extins puterea, devenind un imperiu cu o suprafata de 4 milioane km2. Prin cuceririle sale, prin extinderea imperiului si prin longevitatea acestuia, Roma a devenit un model pentru sefii statelor din acea epoca.

Citeste mai departe...
 

Libertatea de exprimare in epoca lui Pericle

Imprimare E-mail
joi, 17 decembrie 2015

 La inceput, teatrul grecesc a avut un rol cultual. In timpul democratiei, al epocii lui Pericle, indeplineste, dincolo de divertisment, o functie critica, potential modelatoare, indemnand atat populatia cat si puterea la reflectie. Autorii aveau libertatea de a-si alege subiectele si de a le trata dupa bunul plac. Scenele teatrului din Grecia si in special din Atena secolului al V-lea i.Hr. au fost animate de o intensa creativitate. Timp de 80 de ani au fost scrise si jucate, o singura data!, peste 2000 de piese.

Citeste mai departe...
 

Casa cu stafii

Imprimare E-mail
joi, 10 decembrie 2015

 Despre legendarele comori ascunse in labirintul subteran de sub vechea Cetate a Brailei, construita de otomani dupa 1538, si despre diverse intâmplari s-au scris cronici si povestiri, unele strabatând timpul prin viu grai. Va prezentam una dintre cele mai tulburatoare care s-au petrecut in Braila in urma cu un secol. In povestire se spune ca un grec putred de bogat, negutator de grâne si vânator patimas, a pus ochii, in peregrinarile sale prin satele din apropierea Brailei, pe o tânara oachesa, care aprindea inimile flacailor.

Citeste mai departe...
 

Fantana din Callatis

Imprimare E-mail
vineri, 04 decembrie 2015

 In dimineata zilei de 2 noiembrie, in timpul unor lucrari de reabilitare a falezei din Mangalia, muncitorii au descoperit in stratul superficial al solului, la jumatate de metru adancime, o lespede mare de calcar care acoperea ghizdurile unei fantani zidita din piatra. Arheologii care au intervenit in aceeasi zi au dirijat operatiunea de degajare a fantanii cu o adancime de doar 1,5 metri. Una dintre pietrele de constructie ar putea fi o stela funerara.

Citeste mai departe...
 

Comorile seniorilor din El Cano (2)

Imprimare E-mail
joi, 26 noiembrie 2015

 Comorile – bijuterii si artefacte – din aur, argint, arama si pietre pretioase – descoperite in complexe funerare din marea vale din istmul Panama au uluit arheologii din intreaga lume. Expertii incearca sa patrunda in tainele civilizatiei Cocle (250 i.Hr. – secolul al XVI-lea), cea care le-a produs si care a inflorit intre anii 700 d.H. si 1500 cand a fost distrusa de conchistadorii spanioli, bazandu-se pe pretioasele obiecte si pe cronicile spaniole.

Citeste mai departe...
 

Comorile seniorilor din El Cano

Imprimare E-mail
duminică, 22 noiembrie 2015

 In mijlocul vaii din istmul Panama au fost descoperite morminte colective pline de ofrande apartinand misterioasei culturi Cocle care a prosperat intre anii 250 d.Hr. si secolul al XVI-lea. In urma cu 27 de ani, in valea Panama au fost scoase la lumina din mormantul seniorului Sipan obiecte din aur si argint mestesugite artistic, considerate a fi cele mai valoroase de pe continent. In 2008, in timp ce o echipa de arheologi din Panama a realizat studii geofizice in situl El Cano, dintr-un parc arheologic aflat la 150 kilometri sud-vest de Panama City, a fost localizat un ansamblu funerar in apropierea unor monoliti din bazalt reprezentand personaje umane (razboinici, dansatori, sclavi).

Citeste mai departe...
 

„Cetatea” subterana din Naours

Imprimare E-mail
duminică, 15 noiembrie 2015

 In mica localitate Naours din regiunea Picardia, Franta, la 20 de metri sub pamânt, se afla galerii cu o lungime de 3 kilometri si inaltimi cuprinse intre 1,6 si 2 metri si 300 de incaperi realizate in Evul Mediu. Intrarile au fost descoperite in 1887 de abatele manastirii satului, Danicourt, preocupat de arheologie, care a mobilizat locuitorii – barbati, femei si copii – timp de 18 ani pentru a le degaja si consolida.

Citeste mai departe...
 

Misteriosul monument funerar din Amphipolis

Imprimare E-mail
marţi, 10 noiembrie 2015

 Dupa descoperirea in 2014 in acest sit din nordul Greciei, la 100 de kilometri de Salonic, a unui tumulus cu o circumferinta de 500 de metri, cu o impresionanta intrare construita din piatra in fata careia se afla doi sfincsi cu capetele retezate de jefuitori, datand din epoca lui Alexandru cel Mare, s-au emis o serie de ipoteze legate de istoria, si de destinatia sa. Arheologul Katerina Peristeri, cea care a condus misiunea de explorare, si-a expus recent opiniile intr-o conferinta de presa.

Citeste mai departe...
 

Paradis inghitit de ape

Imprimare E-mail
joi, 29 octombrie 2015

 In urma cu 8.000 de ani, o imensa insula – Doggerland – aflata intre estul Angliei, sudul Tarilor de Jos si vestul statului Danemarca, locuita de primii europeni, a disparut sub ape. Cercetatorii britanici incearca sa o reprezinte utilizând tehnologie 4D. Teritoriul – aproximativ 25.000 km2 – in acele timpuri, acoperit cu paduri, lacuri etc. era populat de mamuti, lei si alte animale. In 2007, a fost realizata prima versiune utilizându-se date seismice ale zonei. 8 ani mai târziu, paleontologul englez Dick Mol a fost desemnat sa realizeze o harta cât mai detaliata, in relief, si sa reprezinte evolutia insulei – cu un sprijin financiar de 2 milioane de euro – recurgând la tehnologia 4D, utilizata in diverse domenii, precum biochimia si seismologia.

Citeste mai departe...
 

Catacombele din Braila

Imprimare E-mail
joi, 22 octombrie 2015

 Cu secole in urma in Braila, o citadela care a prosperat spectaculos in urma activitatilor comerciale, a fost construita o cetate, cu o istorie sângeroasa, prevazuta cu un sistem ingenios de tuneluri secrete, din care, din nefericire, s-au pastrat doar câteva portiuni pe care locuitorii le numeasc hrube. „De-a lungul a sute de ani s-au batut românii, turcii si rusii ca sa cucereasca frumoasa cetate de la gurile Dunarii. Soliman Magnificul, Mehmet al II-lea Fatih, Ioan Voda cel Cumplit, Mihai Viteazul au asediat zile si nopti strasnica fortificatie construita de otomani in Ibraila pe ruinele unei cetati dacice. In Ibraila se facea un comert mai infloritor decât in toate orasele tarii”, spune un cronicar bizantin.

Citeste mai departe...
 

Misterele lui Osiris

Imprimare E-mail
miercuri, 21 octombrie 2015

 O echipa de arheologi francezi a descoperit in adancul golfului Abukir din Marea Mediterana, Egipt, vestigii de mare valoare care faceau parte din arsenalul ritualurilor initiatice care celebrau in fiecare an renasterea zeului Osiris. Sa facem pentru cateva momente o intoarcere in timp si sa urmarim un esantion desprins din fascinantul spectacol ritualic. Pe apele unui canal aluneca o ambarcatiune in care se afla marii preoti din Thonis, in vesminte ritualice. La prora se afla faraonul, alaturi de o statuie din argila invaluita in fasii din panza reprezentandu-l pe zeul Osiris, zeul mortii si al renasterii, care se indreapta spre mormantul secret al zeului. Este una dintre cele mai enigmatice ceremonii ale Egiptului antic.

Citeste mai departe...
 

Dragonul din adâncuri

Imprimare E-mail
joi, 08 octombrie 2015

 Un grup de arheologi a cercetat recent resturile unei epave aflate pe fundul Marii Baltice, intr-o zona din largul orasului Ronneby din Suedia. Corabia, care a plecat din Copenhaga cu destinatia Kalmar, s-a scufundat in 1495 in urma unui incendiu care a izbucnit in cala. Marea surpriza a constituit-o descoperirea unui monstru sculptat in lemn, având o lungime de peste 3 metri. Capul, asemanator celui al unui dragon, avea urechi de leu si falci de crocodil. Specialistii considera ca sculptura era montata pe prora vasului, in pozitie orizontala, pentru a inspaimânta corabierii inamici.

Citeste mai departe...
 

Imblanzitorii de serpi din Cocullo

Imprimare E-mail
joi, 01 octombrie 2015

 Cocullo este o mica asezare pastoreasca situata in partea sudica a Italiei, la 30 km de Reggio de Calabria. O localitate cu trei mii de oameni, mica si neinsemnata, pe care cu greu o gasesti pe harta. Si totusi, de sute de ani, Cocullo este un loc agreat de turistii de pretutindeni, pentru un eveniment bizar care se desfasoara aici inca din vremea romanilor: „Festivalul serpilor”.

Citeste mai departe...
 

Saltul credintei: festivalul de la Kumbh Mela

Imprimare E-mail
joi, 24 septembrie 2015

 V-ati imaginat vreodata 100 de milioane de oameni adunati laolalta? Probabil sunteti înclinati sa credeti ca asa ceva e cu neputinta. Dar, oricât ar parea de greu de crezut, exista un festival care aduna atâtia pamânteni. Este vorba de Kumbh Mela, un pelerinaj al credinciosilor hindusi organizat, prin rotatie, în patru locuri din India, considerate sacre: Haridwar, Allahabad (Prayaga), Nasik si Ujjain. Denumirea de Kumbh Mela înseamna, în limba sanscrita, „sarbatoarea urciorului” si provine de la o veche legenda hindusa, Bhagavata Purana.

Citeste mai departe...
 

Un nou Stonehenge, descoperit in Anglia!

Imprimare E-mail
vineri, 18 septembrie 2015

 Timp de secole, complexul megalitic de la Stonehenge i-a fascinat pe turisti si arheologi, determinand aparitia celor mai nastrusnice ipoteze legate de construirea lui. Totusi, monumentul nu este unic in regiune, asa cum s-a crezut multa vreme, fiindca foarte recent o alta minune a preistoriei a fost pusa in evidenta de cercetarile arheologice. La nici 2 kilometri distanta de faimosul sit arheologic din comitatul englez Wiltshire, expertii au relevat existenta unui extraordinar sir de pietre gigantice, datand de peste 4.500 de ani.

Citeste mai departe...
 

Va fi gasit „Trenul cu aur al nazistilor”?

Imprimare E-mail
joi, 10 septembrie 2015

 Legenda unui tren nazist incarcat cu aur, bijuterii si alte lucruri de pret, ascuns in tunelurile secrete din preajma castelului Ksiaz i-a fascinat pe polonezi de decenii intregi si a adus, de-a lungul vremii, in zona hoarde de vanatori de comori. Potrivit acestei legende, la inceputul anului 1945, cand Armata Rosie inainta vijelios spre Vest, autoritatile din capitala Sileziei Inferioare, Breslau (astazi, orasul polonez Wroclaw) au adunat cateva tone de aur de la locuitorii orasului si le-au depozitat in sediul politiei, de teama jafurilor la care sovieticii, in mod sigur, s-ar fi dedat.

Citeste mai departe...
 

Pe urmele mormantului reginei Nefertiti

Imprimare E-mail
joi, 03 septembrie 2015

 Chipul reginei egiptene Nefertiti (1370-1333 i.Hr.), cu trasaturi austere, dar pline de noblete si senzualitate, redat in sculptura realizata din calcar pictat, in urma cu 3400 de ani (conform unui document al epocii), de sculptorul Tutnes din Amarna, reprezinta emblema frumusetii femeii antice. Regina Nefertiti – nume traductibil prin „Frumoasa care, iata vine”, supranumita Gioconda Egiptului, a fost sotia faraonului Amenhotep al IV-lea (tatal lui Tutankhamon), cunoscut si sub numele de Akhenaton.

Citeste mai departe...
 

Urbanism ingenios in plin desert (2)

Imprimare E-mail
joi, 27 august 2015

 Dupa realizarea puturilor sapate la adancimi de 40-70 de metri, mohabitii au beneficiat de apa proaspata din belsug. Culturile de palmieri, smochini, curmali etc. aflate in cea mai mare parte in afara cetatilor din M’Zab, au devenit abundente. Lemnul destinat uneltelor, diverselor constructii, era asigurat. De-acum trebuiau sa se protejeze de temperaturile foarte ridicate din timpul verii. Din fericire, printre acesti oameni simpli existau specialisti in urbanism care s-au mobilizat pentru a realiza cea mai eficace strategie de constructie a unor locuinte care sa-i protejeze de arsita. Proiectul final a fost ingenios.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 169 - 189 din 523

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Minutele de dupa impactul cu un asteroid
» Cea mai stranie batalie
» Hibrizi extraterestri printre noi?
» Tocanita de ciuperci cu sfecla
» Efecte rapide
» Trenuri de mare viteza
» Marele Zid Chinezesc
» Extazul vietii si al mortii
» O „amazoana” din neamul vikingilor
» Transplantul renal, o sansa reala de viata
» Filme „puternice si provocatoare”
» Scandaloasele vedete ale Hollywood-ului
» Horoscopul saptamanii: 20-26 mai 2019
» 16 mai 1204 – Balduin I este Ă®ncoronat Ă®mparat latin al Constantinopolului
» Tema: „RANDUNICA”
» Grasimile ne omoara sau ne salveaza?
» Discursul care i-a salvat viata lui Teddy Roosevelt
» Neil Armstrong a fost interesat de OZN-uri?
» Ciuperci cu sos de vin
» Masti benefice
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9