Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

MINUNI ALE LUMII

Comorile seniorilor din El Cano

Imprimare E-mail
duminică, 22 noiembrie 2015

 In mijlocul vaii din istmul Panama au fost descoperite morminte colective pline de ofrande apartinand misterioasei culturi Cocle care a prosperat intre anii 250 d.Hr. si secolul al XVI-lea. In urma cu 27 de ani, in valea Panama au fost scoase la lumina din mormantul seniorului Sipan obiecte din aur si argint mestesugite artistic, considerate a fi cele mai valoroase de pe continent. In 2008, in timp ce o echipa de arheologi din Panama a realizat studii geofizice in situl El Cano, dintr-un parc arheologic aflat la 150 kilometri sud-vest de Panama City, a fost localizat un ansamblu funerar in apropierea unor monoliti din bazalt reprezentand personaje umane (razboinici, dansatori, sclavi).

Citeste mai departe...
 

„Cetatea” subterana din Naours

Imprimare E-mail
duminică, 15 noiembrie 2015

 In mica localitate Naours din regiunea Picardia, Franta, la 20 de metri sub pamânt, se afla galerii cu o lungime de 3 kilometri si inaltimi cuprinse intre 1,6 si 2 metri si 300 de incaperi realizate in Evul Mediu. Intrarile au fost descoperite in 1887 de abatele manastirii satului, Danicourt, preocupat de arheologie, care a mobilizat locuitorii – barbati, femei si copii – timp de 18 ani pentru a le degaja si consolida.

Citeste mai departe...
 

Misteriosul monument funerar din Amphipolis

Imprimare E-mail
marţi, 10 noiembrie 2015

 Dupa descoperirea in 2014 in acest sit din nordul Greciei, la 100 de kilometri de Salonic, a unui tumulus cu o circumferinta de 500 de metri, cu o impresionanta intrare construita din piatra in fata careia se afla doi sfincsi cu capetele retezate de jefuitori, datand din epoca lui Alexandru cel Mare, s-au emis o serie de ipoteze legate de istoria, si de destinatia sa. Arheologul Katerina Peristeri, cea care a condus misiunea de explorare, si-a expus recent opiniile intr-o conferinta de presa.

Citeste mai departe...
 

Paradis inghitit de ape

Imprimare E-mail
joi, 29 octombrie 2015

 In urma cu 8.000 de ani, o imensa insula – Doggerland – aflata intre estul Angliei, sudul Tarilor de Jos si vestul statului Danemarca, locuita de primii europeni, a disparut sub ape. Cercetatorii britanici incearca sa o reprezinte utilizând tehnologie 4D. Teritoriul – aproximativ 25.000 km2 – in acele timpuri, acoperit cu paduri, lacuri etc. era populat de mamuti, lei si alte animale. In 2007, a fost realizata prima versiune utilizându-se date seismice ale zonei. 8 ani mai târziu, paleontologul englez Dick Mol a fost desemnat sa realizeze o harta cât mai detaliata, in relief, si sa reprezinte evolutia insulei – cu un sprijin financiar de 2 milioane de euro – recurgând la tehnologia 4D, utilizata in diverse domenii, precum biochimia si seismologia.

Citeste mai departe...
 

Catacombele din Braila

Imprimare E-mail
joi, 22 octombrie 2015

 Cu secole in urma in Braila, o citadela care a prosperat spectaculos in urma activitatilor comerciale, a fost construita o cetate, cu o istorie sângeroasa, prevazuta cu un sistem ingenios de tuneluri secrete, din care, din nefericire, s-au pastrat doar câteva portiuni pe care locuitorii le numeasc hrube. „De-a lungul a sute de ani s-au batut românii, turcii si rusii ca sa cucereasca frumoasa cetate de la gurile Dunarii. Soliman Magnificul, Mehmet al II-lea Fatih, Ioan Voda cel Cumplit, Mihai Viteazul au asediat zile si nopti strasnica fortificatie construita de otomani in Ibraila pe ruinele unei cetati dacice. In Ibraila se facea un comert mai infloritor decât in toate orasele tarii”, spune un cronicar bizantin.

Citeste mai departe...
 

Misterele lui Osiris

Imprimare E-mail
miercuri, 21 octombrie 2015

 O echipa de arheologi francezi a descoperit in adancul golfului Abukir din Marea Mediterana, Egipt, vestigii de mare valoare care faceau parte din arsenalul ritualurilor initiatice care celebrau in fiecare an renasterea zeului Osiris. Sa facem pentru cateva momente o intoarcere in timp si sa urmarim un esantion desprins din fascinantul spectacol ritualic. Pe apele unui canal aluneca o ambarcatiune in care se afla marii preoti din Thonis, in vesminte ritualice. La prora se afla faraonul, alaturi de o statuie din argila invaluita in fasii din panza reprezentandu-l pe zeul Osiris, zeul mortii si al renasterii, care se indreapta spre mormantul secret al zeului. Este una dintre cele mai enigmatice ceremonii ale Egiptului antic.

Citeste mai departe...
 

Dragonul din adâncuri

Imprimare E-mail
joi, 08 octombrie 2015

 Un grup de arheologi a cercetat recent resturile unei epave aflate pe fundul Marii Baltice, intr-o zona din largul orasului Ronneby din Suedia. Corabia, care a plecat din Copenhaga cu destinatia Kalmar, s-a scufundat in 1495 in urma unui incendiu care a izbucnit in cala. Marea surpriza a constituit-o descoperirea unui monstru sculptat in lemn, având o lungime de peste 3 metri. Capul, asemanator celui al unui dragon, avea urechi de leu si falci de crocodil. Specialistii considera ca sculptura era montata pe prora vasului, in pozitie orizontala, pentru a inspaimânta corabierii inamici.

Citeste mai departe...
 

Imblanzitorii de serpi din Cocullo

Imprimare E-mail
joi, 01 octombrie 2015

 Cocullo este o mica asezare pastoreasca situata in partea sudica a Italiei, la 30 km de Reggio de Calabria. O localitate cu trei mii de oameni, mica si neinsemnata, pe care cu greu o gasesti pe harta. Si totusi, de sute de ani, Cocullo este un loc agreat de turistii de pretutindeni, pentru un eveniment bizar care se desfasoara aici inca din vremea romanilor: „Festivalul serpilor”.

Citeste mai departe...
 

Saltul credintei: festivalul de la Kumbh Mela

Imprimare E-mail
joi, 24 septembrie 2015

 V-ati imaginat vreodata 100 de milioane de oameni adunati laolalta? Probabil sunteti înclinati sa credeti ca asa ceva e cu neputinta. Dar, oricât ar parea de greu de crezut, exista un festival care aduna atâtia pamânteni. Este vorba de Kumbh Mela, un pelerinaj al credinciosilor hindusi organizat, prin rotatie, în patru locuri din India, considerate sacre: Haridwar, Allahabad (Prayaga), Nasik si Ujjain. Denumirea de Kumbh Mela înseamna, în limba sanscrita, „sarbatoarea urciorului” si provine de la o veche legenda hindusa, Bhagavata Purana.

Citeste mai departe...
 

Un nou Stonehenge, descoperit in Anglia!

Imprimare E-mail
vineri, 18 septembrie 2015

 Timp de secole, complexul megalitic de la Stonehenge i-a fascinat pe turisti si arheologi, determinand aparitia celor mai nastrusnice ipoteze legate de construirea lui. Totusi, monumentul nu este unic in regiune, asa cum s-a crezut multa vreme, fiindca foarte recent o alta minune a preistoriei a fost pusa in evidenta de cercetarile arheologice. La nici 2 kilometri distanta de faimosul sit arheologic din comitatul englez Wiltshire, expertii au relevat existenta unui extraordinar sir de pietre gigantice, datand de peste 4.500 de ani.

Citeste mai departe...
 

Va fi gasit „Trenul cu aur al nazistilor”?

Imprimare E-mail
joi, 10 septembrie 2015

 Legenda unui tren nazist incarcat cu aur, bijuterii si alte lucruri de pret, ascuns in tunelurile secrete din preajma castelului Ksiaz i-a fascinat pe polonezi de decenii intregi si a adus, de-a lungul vremii, in zona hoarde de vanatori de comori. Potrivit acestei legende, la inceputul anului 1945, cand Armata Rosie inainta vijelios spre Vest, autoritatile din capitala Sileziei Inferioare, Breslau (astazi, orasul polonez Wroclaw) au adunat cateva tone de aur de la locuitorii orasului si le-au depozitat in sediul politiei, de teama jafurilor la care sovieticii, in mod sigur, s-ar fi dedat.

Citeste mai departe...
 

Pe urmele mormantului reginei Nefertiti

Imprimare E-mail
joi, 03 septembrie 2015

 Chipul reginei egiptene Nefertiti (1370-1333 i.Hr.), cu trasaturi austere, dar pline de noblete si senzualitate, redat in sculptura realizata din calcar pictat, in urma cu 3400 de ani (conform unui document al epocii), de sculptorul Tutnes din Amarna, reprezinta emblema frumusetii femeii antice. Regina Nefertiti – nume traductibil prin „Frumoasa care, iata vine”, supranumita Gioconda Egiptului, a fost sotia faraonului Amenhotep al IV-lea (tatal lui Tutankhamon), cunoscut si sub numele de Akhenaton.

Citeste mai departe...
 

Urbanism ingenios in plin desert (2)

Imprimare E-mail
joi, 27 august 2015

 Dupa realizarea puturilor sapate la adancimi de 40-70 de metri, mohabitii au beneficiat de apa proaspata din belsug. Culturile de palmieri, smochini, curmali etc. aflate in cea mai mare parte in afara cetatilor din M’Zab, au devenit abundente. Lemnul destinat uneltelor, diverselor constructii, era asigurat. De-acum trebuiau sa se protejeze de temperaturile foarte ridicate din timpul verii. Din fericire, printre acesti oameni simpli existau specialisti in urbanism care s-au mobilizat pentru a realiza cea mai eficace strategie de constructie a unor locuinte care sa-i protejeze de arsita. Proiectul final a fost ingenios.

Citeste mai departe...
 

Urbanism ingenios in plin desert

Imprimare E-mail
vineri, 21 august 2015

 Cu un mileniu in urma, in M’zab, o zona extrem de arida din Sahara algeriana, mozabitii au construit un ansamblu urban unic in lume. Se afla pe un platou stancos, la sud de Alger, denumit metaforic „desert in desert”. In secolul al X-lea, in M’zab, cu o suprafata de peste 700 de hectare, strabatuta de un rau care seca frecvent, s-au instalat primii locuitori, ibaditii, o comunitate berbera hartuita de trupele califilor fatimizi din cauza viziunii sale asupra islamului. Erau adepti ai Coranului, dar contestau unele precepte ale profetului si interpretarea unor pasaje din Coran.

Citeste mai departe...
 

Biserica vegetala unica in lume

Imprimare E-mail
joi, 13 august 2015

 Visul neozeelandezului Barry Cox a fost, din tinerete, sa ajunga inalt prelat. S-a dedicat insa constructiei de biserici si arboriculturii, ocupandu-se in cea mai mare parte din timp cu cercetarea in acest domeniu. Intr-o zi, in timp ce se afla in vasta sa gradina, a avut o revelatie, o viziune: cea a unei biserici cu pereti din copaci vii, pe care trebuia s-o construiasca cu orice pret. Biserici din lemn se afla in toata lumea, din Maramures pana in SUA. Barry Cox a colindat prin lume pentru a studia biserici din lemn, dar cea construita de el este unica pe planeta.

Citeste mai departe...
 

Cercuri din pietre in desert

Imprimare E-mail
luni, 10 august 2015

 Odata cu descoperirea in 2003 a cercurilor din piatra intr-un sit din desertul Gobi (regiunea Xinjiang, China), acestea au intrat in atentia specialistilor, stârnind entuziasm dar si controverse in rândul comunitatii stiintifice internationale legate de originea, semnificatia si rolul lor. Intregul complex este compus din 200 de formatiuni cu forme variate, care ocupa o suprafata de 6,5 km2, pe fiecare dintre ele fiind asezate zeci de roci. Cele mai multe formatiuni sunt dreptunghiulare sau patrate, una dintre ele fiind compusa din 5 cercuri concentrice, cel mai mare având un diametru de 8 metri.

Citeste mai departe...
 

Orasul Alb al Zeului Maimuta

Imprimare E-mail
joi, 30 iulie 2015

 In 2012, un avion echipat cu un laser de explorare arheologica a survolat jungla din Mosquita, Honduras. Ruinele orasului mitic au fost puse clar in evidenta. In acea vreme coordonatele geografice si informatiile obtinute au devenit secret de stat. In timpul unui zbor din 1927 deasupra junglei din Hunduras, aviatorul american Charles Lindbergh a observat bizare constructii din piatra alba, trezind interesul arheologilor. O serie de exploratori au afirmat de-a lungul timpului ca au descoperit Orasul Alb al Zeului Maimuta (sau Cetatea Pierduta) dar n-au oferit nicio dovada in acest sens.

Citeste mai departe...
 

Labirinturile subterane din Cappadocia (2)

Imprimare E-mail
joi, 23 iulie 2015

 „Orasele” subterane nu erau locuite in permanenta, fiind refugii ocupate temporar de locuitorii din imprejurimi (hititi), in perioadele in care raidurile invadatorilor le puneau vietile si proviziile in pericol. Cu timpul, au devenit mai vaste, cu o arhitectura complexa, unele comunicând prin tuneluri. Specialistii sunt convinsi de faptul ca locuitorii au fost ajutati in acest urias santier de militari si de arhitecti. Se estimeaza ca un barbat degaja intr-o zi aproximativ 1 m3 de tuf vulcanic. O munca usurata insa de duritatea acestuia, redusa in raport cu cea a unei structuri din piatra, de pilda.

Citeste mai departe...
 

Labirinturile subterane din Cappadocia

Imprimare E-mail
vineri, 17 iulie 2015

 Printre formatiunile geologice stranii din tuf vulcanic in forma de stalagmite din Cappadocia (Turcia) si in zone de câmpie sau cu faleze se afla adaposturi labirintice sapate la câtiva metri in pamânt cu peste 3.000 de ani in urma. Locuitorii hititi s-au refugiat in aceste locuinte pentru a se ascunde de invadatori. A fost nevoie de doar câteva lovituri puternice de târnacop pentru a reda civilizatiei unele dintre cele mai bizare, misterioase si vaste constructii subterane antice.

Citeste mai departe...
 

Din culisele postului antic

Imprimare E-mail
joi, 09 iulie 2015

 Postul, un obicei ancestral, a fost adoptat inainte de aparitia crestinismului. In Egipt, Mesopotamia, apoi in Grecia si Roma se practica abstinenta alimentara asociata, in special, doliului. Un obicei care nu era vazut cu ochi buni de marea masa a populatiilor sarace ale acestor tari bogate. Cea mai veche marturie cunoscuta legata de post parvine din Egiptul secolului al XIII-lea i.Hr. Este vorba de un text scris de un functionar din Memphis, la putin timp dupa decesul sotiei sale, in care vorbea despre marea tristete care l-a coplesit, mentionând ca a trait o lunga perioada de timp fara sa manânce si sa bea, in semn de doliu fata de femeia pe care o iubise.

Citeste mai departe...
 

Necropola antica

Imprimare E-mail
joi, 02 iulie 2015

 In urma unor sapaturi arheologice preventive efectuate pe viitoarea sosea de centura a municipiului Mures, intre localitatile Sângeorgiu de Mures si Erna, au fost descoperite ruinele unei necropole neolitice, din ultima perioada a epocii de bronz, si diverse obiecte de la inceputul Epocii Fierului (din mileniul I i.Hr.). In cele 21 de morminte s-au pastrat oseminte intr-o stare precara de conservare si diverse obiecte: vase din ceramica, unele dintre ele prezentând urme de alimente, un cuptor, un obiect din fier, probabil o componenta a unui plug, margele etc.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 169 - 189 din 515

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Ciocnirea galaxiilor
» „Vulturul de sange”, legenda sau adevar
» Fascinatia sondelor spatiale extraterestre
» Orez cu sofran
» Ingrijiri blande
» Vestitorii primaverii… demografice
» Buna Vestire
» Urechea lui Van Gogh
» Sport si sange
» Copiii si accidentele electrice
» Legaturi tainice de familie
» Valize de bani, ca-n filme
» Horoscopul saptamanii: 25-31 martie 2019
» 21 martie 1349 – Pogromul de la Erfurt
» Tema: „FOCUL”
» Pamantul a inghitit o alta planeta
» Matthäus Hetzenauer, „arma letala” a lui Hitler
» Rusia si China vor o alianta a ufologilor
» Cartofi cu smantana
» Remedii naturale
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9