Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII 22 Apr 2021
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

MINUNI ALE LUMII

40.000 de ani de inventica

Imprimare E-mail
joi, 15 septembrie 2016

 Astazi, mai mult ca oricand, ar trebui sa ne dam seama de faptul ca armoniile sonore ne insotesc dintotdeauna, de cand specia umana a fost lasata sa traiasca pe Pamant. Sigur ca de aici si pana la muzica elaborata distanta in timp e uriasa, dar realitatea e ca, la un moment dat omul a simtit nevoia sa genereze el insusi segmente muzicale, bazandu-se pe mijloacele oferite de natura. O dovedesc fara echivoc unele descoperiri arheologice absolut uimitoare, cum sunt uneltele pentru confectionarea de corzi.

Citeste mai departe...
 

Surasul de jad

Imprimare E-mail
miercuri, 14 septembrie 2016

 Dintre cele mai inspirate alaturari de imagini non-umane de aceea a femeii, pentru a scoate in evidenta nepretuitele atribute ale sexului frumos, florile si pietrele pretioase detin o suprematie neoficiala greu de contestat. Acestea reprezinta un fel de cheie magica menita ca prin intermediul vederii sa deschida calea catre nevazutul sufletului si spiritului. Totusi, ca intr-o neinduplecata negutatorie cu timpul, dobandirea insusirilor care sa-i inrobeasca pe cei din jur e insotita cel mai adesea de multa suferinta. Asa cum am aratat si in seria precedenta de articole referitoare la chinurile prin care trec nenumarate femei numai pentru a implini idealuri de frumusete fizica ce ne par astazi aberante, zambetul cel mai seducator e obligat sa isi plateasca si el tributul de lacrimi. Dincolo de atractia irezistibila – durerea adanca...

Citeste mai departe...
 

Oameni si albine – o prietenie de peste 9.000 de ani!

Imprimare E-mail
joi, 01 septembrie 2016

 Despre inestimabilul rol al albinelor in evolutia vietii pe Pamant si in destinul viitor al omenirii se vorbeste in ultimi ani din ce in ce mai frecvent. Din nefericire, cu ingrijorare, o atitudine ferma a cercetatorilor, care observa un fenomen mai mult decat terifiant: chimizarea agriculturii si, in general, industrializarea masiva si irationala au dus la situatia in care acest miracol biologic reprezentat de albine – o specie veche de multe-multe milioane de ani! – se afla azi in pericol de extinctie. In acelasi timp, se aduna tot mai numeroase dovezi concrete ca intre om si albine s-a creat o legatura directa cu mult mai mult timp in urma decat se credea.

Citeste mai departe...
 

Femeile cu buze „discoidale”

Imprimare E-mail
vineri, 26 august 2016

 Idealurile de frumusete, care difera deseori ca de la cer la pamant de la o etnie sau religie la alta, au strabatut foarte multe milenii pana sa ajunga la ceea ce in mentalitatea noastra de europeni imbraca vesmintele unei libertati aproape totale in intentia apropierii de perfectiunea fizica. Ceea ce nu inseamna insa ca traditiile au disparut cu totul. O dovedesc si cele relatate in articolele precedente de la aceasta rubrica, despre mutilarile pe viata suferite de femei de pe mapamond, pentru respectarea vechilor obiceiuri. Astazi va prezentam un ultim episod din aceasta scurta serie, cu precizarea ca astfel de principii estetice supravietuiesc in multe alte zone de pe glob, chiar daca ele par a sfida civilizatia de tip occidental.

Citeste mai departe...
 

Femeile cu picioarele bandajate

Imprimare E-mail
joi, 18 august 2016

 Un obicei a carui origine se spune ca urca in timp pana in secolul al X-lea, in China, se refera doar la fetele si femeile tinere din clase sociale privilegiate, ceea ce nu-i atenueaza din cruzimea si grotescul punerii lui in practica si al rezultatului in sine: mutilarea anatomica (si nu  numai) in numele unui bizar ideal de frumusete. Dar, oare, ce are a face frumusetea naturala cu o practica prin care femeia, oricat de seducatoare ar fi fost la chip si la trup, era schilodita pe viata?

Citeste mai departe...
 

Femeile Padaung din tribul „gaturilor lungi”

Imprimare E-mail
luni, 15 august 2016

 Sunt mult mai cunoscute sub numele de „femeile-girafa”. Si nu e doar o alaturare neobisnuita de notiuni, ci o realitate pitoreasca si fascinanta pentru unii oameni, insa profund traumatizanta chiar pentru protagonistele unei practici bizare. Si, ca o ironie a sortii accentuata de initiative cinice, acestea au fost transformate si intr-un fel de efigie turistica sau, daca vreti, o nada profitabila pentru doua tari asiatice altfel magnetizante: Birmania si Thailanda.

Citeste mai departe...
 

Garguiul – mit, fantasma, realitate

Imprimare E-mail
luni, 15 august 2016

 Un cert sentiment de neliniste si teama îi încearca pe cei mai multi oameni aflati în preajma acestor creaturi de piatra cu chipuri demonice, care de obicei decoreaza locasurile de cult occidentale. Rolul lor initial era de evacuare a apei pluviale la distanta de zidurile cladirilor (chiar etimologia cuvântului trimite la aceasta functie, tradusa destul de exact prin „bolboroseala a apei”), dar autorul francez Sylvain Tesson evoca în 2008 o presupusa sarcina a efigiilor fantastice de supraveghere a oamenilor!

Citeste mai departe...
 

Afacerea blestemelor ateniene

Imprimare E-mail
duminică, 31 iulie 2016

 Da, în Grecia antica realizarea de blesteme care sa aiba o marja de credibilitate absoluta a devenit la un moment dat o afacere foarte profitabila, care presupunea si un vast inventar pe masura. La Atena, cel mai inspirat era sa nu te afisezi ca proprietar al unei taverne, caci între acesti oameni cu stare exista o rivalitate feroce, asa cum o dovedesc mai multe tablite de plumb vechi de 2.400 de ani, pe care sunt inscriptionate blesteme funeste. Iar totul duce cu gândul la o comanda executata de un adevarat profesionist în domeniu.

Citeste mai departe...
 

Astronomii de acum sase milenii

Imprimare E-mail
marţi, 26 iulie 2016

 Am scris recent despre fabuloasa civilizatie a dogonilor, cea care a uimit lumea stiintifica prin revelatiile asupra unor cunostinte extrem de avansate de astronomie, datorita carora – e greu de explicat prin ce metode – au putut cunoaste existenta unor stele cu mult timp înainte de descoperirea lor chiar de catre astronomii lumii moderne. Cunostintele acestei populatii africane nu fac însa nota aparte în sensul mentionat anterior. Potrivit unei teorii recent prezentate de o echipa de cercetatori britanici, preocupari similare aveau vechii locuitori ai vaii Mondego, din Portugalia de astazi. Si nu cu secole în urma, ci acum nu mai putin de 6.000 de ani!

Citeste mai departe...
 

Va place turismul mitologic?

Imprimare E-mail
luni, 18 iulie 2016

 Atlantida! Valhalla! Shangri-La! Locuri legendare, paradisiace, ce apar pretutindeni in cultura moderna de la seriale TV la jocuri pe calculator. Probabil ca, daca ar sti ca aceste locuri exista, multi oameni ar lua primul avion intr-acolo. Daca va numarati printre ei, avem noi cateva sugestii de destinatii...

Citeste mai departe...
 

Insulele oamenilor „plutitori”

Imprimare E-mail
marţi, 12 iulie 2016

 Dintotdeauna, oamenii de pe tot cuprinsul globului s-au adaptat la conditiile de viata oferite de natura în mijlocul careia au vazut lumina zilei si au facut fata, uneori cu mari sacrificii asumate constient, adversitatilor mediului, dar si violentelor unor semeni ce le râvneau pamânturile si bunurile. Un astfel de caz, fascinant în sine, dar totodata dramatic prin duritatea sa implicita, este cel al populatiei amayra – oameni cu o identitate bizara care traiesc pe insulele Uro, de pe zona peruana a lacului Titicaca (restul apartine Boliviei).

Citeste mai departe...
 

Provocarea stiintifica a dogonilor

Imprimare E-mail
duminică, 03 iulie 2016

 Am prezentat in urma cu o saptamana cateva aspecte referitoare la fascinanta civilizatie a dogonilor, un trib „primitiv” din Mali care detine de cel putin cateva sute de ani informatii pe care stiinta moderna le-a descoperit abia in secolul trecut! In 1931, antropologii Marcel Griaule si Germaine Dieterlen s-au instalat, efectiv, in mijlocul acestor oameni, alaturi de care au trait timp de 20 de ani. Insa abia dupa 15 ani au putut afla lucruri absolut senzationale despre cosmogonia dogonilor, pamantenii cu stramosii creatori veniti... de pe steaua Sirius.

Citeste mai departe...
 

Oamenii veniti din stele

Imprimare E-mail
joi, 23 iunie 2016

 Poate sa para un paradox faptul ca populatiile actuale de pe intreaga noastra planeta care pastreaza uimitor de bine numeroase traditii, legende si mituri stravechi „impregnate” cel putin cu un sambure de adevar, sunt cele considerate primitive. Unul dintre aceste triburi beneficiare ale unor cunostinte stiintifice incredibil de avansate este cel al dogonilor, care traieste in statul african Mali, foarte probabil, din vremuri imemoriale. Piesa lor de rezistenta – daca ne putem exprima astfel – o constituie astronomia!

Citeste mai departe...
 

Valea „oamenilor-flori”

Imprimare E-mail
duminică, 19 iunie 2016

 În Etiopia, triburile nomade care traiesc în Valea Omo îsi transforma corpurile în adevarate tablouri vii, încarcate de culori fascinant îngemanate în înlantuiri artistice de motive vegetale si geometrice, în fata carora numeroase asa-zise picturi moderne palesc fara drept de apel.

Citeste mai departe...
 

Mumia cu bascheti Adidas

Imprimare E-mail
joi, 09 iunie 2016

 Publicata recent în spatiul virtual, fotografia unei mumii descoperite în Mongolia, veche de circa 1.500 de ani, a generat o confuzie majora printre internauti, care au fost aproape convinsi ca defunctul era încaltat cu... bascheti Adidas! Si, parca pentru a demonstra ca imaginatia omului nu are niciun fel de limite, alti semeni ai nostri au venit cu o idee la fel de abracadabranta: admitând fara comentarii ca teoria „mumiei cu adidasi” e suta la suta veridica, aceasta ar demonstra automat teoria si mai bizara a calatoriilor în timp!

Citeste mai departe...
 

Hatshepsut, regina-„barbat”

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 Desi unii contemporani ai nostri se declara „suprasaturati” de informatiile mereu proaspete despre Egiptul antic, considerând ca acesta se rezuma la piramide, Sfinxul din Gizeh, fluviul Nil ori Biblioteca din Alexandria, acest nesecat izvor de minunatii ne rezerva permanent si surprize de exceptie. Astfel, o lume straveche, dizolvata cumva în suspiciunea de fantezie, de ireal, devine pe zi ce trece un fabulos univers palpabil, despre care stim cu certitudine ca a existat aievea, cu toate aspectele sale socante.

Citeste mai departe...
 

Nazca si tehnologiile moderne

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 Devenita extrem de cunoscuta in toata lumea datorita enigmaticelor geoglife uriase din desertul Nazca, civilizatia cu acelasi nume din vestul statului sud-american Peru pare a fi un inepuizabil rezervor de mari surprize arheologice si nu numai. Cea mai recenta „provocare” de proportii in acest sens este reprezentata de o neobisnuita retea de puturi realizata dupa o tehnologie ce demonstreaza uluitoare cunostinte... ingineresti!

Citeste mai departe...
 

Vizitatori astrali in preistorie

Imprimare E-mail
sâmbătă, 21 mai 2016

 Am scris in numarul precedent, referitor la picturile rupestre de la Wadi Sura II (Egipt), ca specialistii au constatat un lucru uluitor: sutele de amprente de palme de dimensiuni foarte mici, suprapuse celor de marime „naturala”, nu ar apartine unor bebelusi, cum se credea, ci unor fiinte nepamantesti. Iar daca desenele de pe peretii grotei din desertul african au fost datate la circa 8.000 i.Ch., mult mai socanta devine abordarea similara a picturilor de acelasi fel descoperite intr-o grota din insula indoneziana Sulawesi, vechi de peste 40.000 de ani!

Citeste mai departe...
 

Picturi ale „nepamantenilor” de acum 10 milenii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 14 mai 2016

 Despre picturile rupestre descoperite pe peretii unor pesteri din intreaga lume si atribuite stramosilor primitivi ai omului de astazi am aflat inca din copilarie, din manualele de istorie si nu numai. Reprezentarile sunt complexe, dar in desene apar predominant siluete umane, animale, precum si clasicul contur al mainii, cel mai probabil a artistului „primitiv”. Exista insa si cazuri cu caracter singular (probabil!), despre care specialistii nu vorbesc aproape deloc si in care reprezentarile figurative nu pot fi explicate prin logica omului de astazi.

Citeste mai departe...
 

Ovoo, mesager al ceremonialului sacrificiului

Imprimare E-mail
joi, 05 mai 2016

 Monument traditional mongol asociat la origine cultului muntilor si cerului, Ovoo ia cel mai frecvent forma unei ingramadiri mai mari sau mai mici de pietre si de regula poate fi gasit pe culmile unor dealuri si munti ori pe alt loc inalt. In regiunile unde piatra se gaseste mai greu, un Ovoo poate fi construit din nisip, pamant sau ramuri de copac.

Citeste mai departe...
 

Când Muntele se împreuneaza cu Cerul...

Imprimare E-mail
luni, 02 mai 2016

 Traditiile de venerare a înaltimilor montane dateaza din vremuri preistorice, oriunde pe planeta unde maretia si accesibilitatea lor dificila impune un respect împins pâna la supunere. În Mongolia – tara de aproape sapte ori mai întinsa decât România, însa cu mai putin de 3 milioane de locuitori (dintre care peste jumatate traiesc în capitala Ulan Bator!) – cutumele legate de muntii sacri îmbraca forme dintre cele mai spectaculoase si mai surprinzatoare.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 190 - 210 din 579

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 9,00 lei
- 2 luni: 18,00 lei
- 3 luni: 27,00 lei
- 4 luni: 36,00 lei
- 5 luni: 45,00 lei
- 6 luni: 54,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (75 euro sau 90 $, un abonament pe sase luni; 38 euro sau 45 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Ipotezele stiintifice sub lupa
» John Hawkwood, „maestrul jafului si al duplicitatii”
» Un miliardar interesat de paranormal
» Peste la gratar in sos de iaurt
» Masti antiimbatranire
» „Uzinele interstelare”
» Manastirea Trivale
» Ingres si „reinventarea” corpului feminin
» Rapa Nui – insula oamenilor-pasari
» Gestionarea diabetului incepe din copilarie
» Despre literatura, dincolo de Prut
» Totul despre filmele de Oscar: „Dr. Strangelove sau cum am invatat sa nu-mi fac griji si sa iubesc
» Horoscopul saptamanii: 19-25 aprilie 2021
» 15 aprilie 1912 – S-a nascut dictatorul nord-coreean Kim Il-Sung
» Tema: „DUNAREA”
» Topul erorilor stiintifice (2)
» Uluitoarea poveste a „bombei gay”
» O declaratie stranie din Israel
» Somon cu piure de cartofi
» Fermitatea tenului
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9