Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII 25 Sep 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 2 vizitatori online

MINUNI ALE LUMII

Regatul pierdut „al liliecilor”

Imprimare E-mail
miercuri, 10 aprilie 2019

O cetate fabuloasa, veche de multe veacuri si pierduta undeva, in timp, a fost redescoperita si explorarea sa reluata cu numai cativa ani in urma, cu ajutorul celor mai noi tehnologii. Insa, dincolo de performantele metodelor actuale de cercetare, specialistii sunt fascinati de ceea ce au (re)gasit in jungla guatemaleza.

Citeste mai departe...
 

Acolo unde nu exista frontiere

Imprimare E-mail
miercuri, 03 aprilie 2019

Teritoriul lor este traversat de un râu. Aproximativ 2.200 de indigeni sud-americani ce apartin populatiei Matsé (în Brazilia li se spune Mayoruna) traiesc pe cele doua maluri ale râului Yaquerana, care marcheaza granita internationala dintre Peru si Brazilia. Pentru ei însa, pamânturile aflate de o parte si de cealalta a acesteia formeaza un singur teritoriu. „Noi nu cunoastem frontiere”, spun ei. Totusi, astazi sunt amenintati cu pierderea stravechilor locuri de bastina în favoarea companiei petroliere canadiene Pacific Rubiales.

Citeste mai departe...
 

Pisicile – cuceritoarele lumii

Imprimare E-mail
miercuri, 27 martie 2019

Omul s-a aflat dintotdeauna pe toata suprafata Pamantului, diferentele anatomice nefiind de natura sa „elimine” din cadrul speciei o anume rasa ori alta. In schimb, animale din specii diferite au trait si traiesc numai in anumite zone ale planetei; cu unele exceptii, care au insemnat o veritabila colonizare la distante foarte mari, datorata in primul rand omului.

Citeste mai departe...
 

Sport si sange

Imprimare E-mail
joi, 21 martie 2019

Am prezentat in numarul precedent cateva informatii generale privind originea si vechimea jocurilor cu mingea, manifestari atat de populare si in zilele noastre. Insa dincolo de amanuntele spectaculoase si pe alocuri anecdotice, aceste vechi activitati, incredibil de raspandite in America Centrala precolumbiana, includeau in mod esential o latura mai mult decat sinistra, de neconceput astazi.

Citeste mai departe...
 

Fotbalul si arheologia

Imprimare E-mail
miercuri, 13 martie 2019

Pare o asociere cel putin ciudata, insa nu este deloc asa. Jocurile cu mingea si ideea de echipa care evolueaza pe un teren special, in fata unor spectatori nu au fost inventate de europeni, ci in cu totul alte parti ale lumii, cu milenii in urma. Iar acest lucru il sustin cu dovezi incontestabile arheologii.

Citeste mai departe...
 

Puterea ascunsa a insectelor

Imprimare E-mail
miercuri, 06 martie 2019

Exista dovezi suficiente pentru a afirma ca inteligenta si inventivitatea umana sunt conditionate la modul vital de natura, cu tot ce inseamna ea: plante, nevertebrate, pasari, pesti, mamifere. Cel mai bun exemplu in acest sens il constituie incredibilele inventii ale lui Leonardo da Vinci.

Citeste mai departe...
 

Insula lui Robinson

Imprimare E-mail
miercuri, 27 februarie 2019

Marea literatura a lumii nu înseamna doar valoare literara recunoscuta ca atare de criticii si istoricii domeniului, ci, înainte de orice, cartile care au trecut asa-numita proba a timpului. În aceasta categorie poate fi încadrat si romanul de aventuri pentru copii si tineri „Robinson Crusoe”, scris de Daniel Defoe. „O fictiune superba!” – spun multi cititori. Da, actiunea a izvorat partial din imaginatia autorului, care a pornit de la un caz real, însa insula lui Robinson chiar exista. Si constituie o atractie deosebita...

Citeste mai departe...
 

Oul sau gaina?

Imprimare E-mail
mari, 19 februarie 2019

De multa vreme, eterna dilema in buna parte stiintifica – Ce a fost mai intai, oul sau gaina? – a devenit nu doar o intrebare retorica, ci si un subiect anecdotic. Cu toate acestea, lumea in care traim cu totii (oameni si plante, gaze si mamifere salbatice sau domestice) ne dovedeste pe zi ce trece ca pastreaza o imensa rezerva de lucruri minunate, ce nu inceteaza sa ne surprinda, pana la a ne soca.

Citeste mai departe...
 

Muzeul papusilor incendiate

Imprimare E-mail
mari, 12 februarie 2019

Exista pe globul pamantesc nenumarate muzee, concepute si puse „in opera” pe domenii de la cele traditionale si foarte cunoscute, pana la cele mai socante si mai incitante. Acestea din urma includ in majoritatea cazurilor muzeele/colectiile cu valoare de unicat.

Citeste mai departe...
 

Hoteluri celebre

Imprimare E-mail
miercuri, 06 februarie 2019

Ca idee generala, hotelul reprezinta un fel de casa de tranzit pentru turisti, pentru persoane aflate in vacanta, pentru angajati care calatoresc in interes profesional s.a.m.d. In realitate, uneori acestea devin obiective de rasfat, locuri in care indivizi pentru care banii, indiferent de suma in discutie, nu reprezinta absolut niciun fel de problema, vin sa petreaca nopti si zile feerice, propulsati intr-o lume de basm, desprinsa parca dintr-un univers paralel, nepretuit. Ma rog, dupa aprecierea oricarui om obisnuit, cu bun-simt, cand vine vorba de pret totul pare a intra intr-o tornada naucitoare.

Citeste mai departe...
 

Maya – civilizatia pierduta si regasita

Imprimare E-mail
joi, 31 ianuarie 2019

Este, practic, imposibil sa se precizeze cate mari civilizatii ale lumii pamantene au prosperat, apoi au disparut aproape fara urma in ultimii 2.000-3.000 de ani. Motivele impasului sunt multiple, iar explicatiile cercetatorilor raman de regula la stadiul de ipoteze fara demonstratie. Astfel este unul dintre fabuloasele imperii precolumbiene – cel al mayasilor. Totusi, oare populatia maya chiar a disparut in neant?

Citeste mai departe...
 

Seducatorul „Turn Babel” al numelor

Imprimare E-mail
mari, 22 ianuarie 2019

In numarul precedent al Magazinului prezentam modul in care se alegeau numele nou-nascutilor din triburile nativilor nord-americani, asa-numitii indieni piei-rosii prezenti in numeroase filme western.

Citeste mai departe...
 

Pieile-rosii” – copiii Naturii

Imprimare E-mail
mari, 15 ianuarie 2019


Nativii continentului nord-american, impropriu numiti initial indieni (confuzia ii apartine lui Columb, care a crezut, in 1492, ca ajunsese in Indiile Orientale, dar atinsese in realitate coastele estice ale Americii de Sud), au devenit foarte cunoscuti in Europa, dupa invadarea teritoriilor lor de catre spanioli si portughezi, apoi de englezi si francezi. Ulterior, ei au devenit „pieile-rosii”, datorita obiceiului de a-si proteja pielea cu anumite preparate de culoare rosie, de regula cu praf de ocru sau cu o pasta obtinuta din planta urucu.

Citeste mai departe...
 

Nodul Marelui Sarpe

Imprimare E-mail
miercuri, 09 ianuarie 2019

Mayasii, aztecii, toltecii, olmecii – popoare precolumbiene cu civilizatii incredibil de avansate – au venerat, incepand de prin mileniul intai inainte de Hristos, zeitatea suprema Quetzalcóatl sau Sarpele-cu-pene.

Citeste mai departe...
 

Cele mai bizare insule din lume

Imprimare E-mail
mari, 08 ianuarie 2019

Daca nu duceti lipsa nici de bani si nici de pofta de aventura, avem o propunere de nerefuzat: anul care vine renuntati la Creta, Cipru, Sardinia sau Baleare si alegeti o insula mai exotica. Destinatii sunt, slava Domnului, din belsug, pentru toate gusturile!

Citeste mai departe...
 

Avatarurile lui Quetzalcoatl

Imprimare E-mail
miercuri, 19 decembrie 2018

Zeul suprem al popoarelor precolumbiene din America Centrala, cel supranumit si Sarpele-cu-pene, a cunoscut cel putin treizeci de veacuri de metamorfozari, in lunga sedimentare a identitatii sale (care, oricum, nici astazi nu este elucidata pe deplin) relevandu-si mai multe avataruri.

Citeste mai departe...
 

Sarpele-cu-pene, Dumnezeul precolumbienilor

Imprimare E-mail
mari, 11 decembrie 2018

Vom vorbi despre figura majora a panteonului precolumbian – zeul-sarpe Quetzalcoatl – venerat deopotriva de mayasi, tolteci, azteci, olmeci din primul mileniu inainte de Hristos.

Citeste mai departe...
 

Arta plastica preistorica

Imprimare E-mail
miercuri, 05 decembrie 2018

Oricat ar parea de neverosimil, insisi oamenii de stiinta sustin ideea din titlul articolului de fata: cel mai vechi desen in creion descoperit pana acum nu poarta semnatura vreunui maestru al penelului, nici macar nu dateaza din epocile cunoscute ca fiind de mare inflorire pentru desen, pictura, sculptura si asa mai departe. El a fost descoperit in mica grota Blombos din Africa de Sud (la 300 km de Capetown) si apreciat la o varsta de circa 73.000 de ani!

Citeste mai departe...
 

„Omul de aur” din Kazakhstan

Imprimare E-mail
miercuri, 28 noiembrie 2018

Pe teritoriul actualului stat Kazakhstan, în vremuri stravechi, a trait o populatie numita sakas, o subramura a vechilor sciti. Dupa moarte, capeteniile sakas aveau parte de o înhumare speciala, în asa-numitii tumuli (kurgane). Din multiple considerente, potrivit specialistilor (sociale, religioase, ierarhice etc.), aceste personaje „luau” în viata de apoi bogatii, nu de putine ori, de-a dreptul fabuloase. Obiecte de podoaba, piese de uz curent personal ori colectiv erau frecvent confectionate din aur si decorate cu simboluri extrem de spectaculoase si de complexe.

Citeste mai departe...
 

Vegvisir – protectie si calauza divina

Imprimare E-mail
miercuri, 21 noiembrie 2018

 Vegvisir: un cuvant incarcat de rezonante aparent „abrazive”, care insa poarta o impresionanta simbolistica straveche si sacra, profund pozitiva. Iar pentru cei familiarizati cat de putin cu sonoritatile aspre ale limbilor nordice, se cuvine sa spunem mai intai ca – da! – el apartine spatiului scandinav.

Citeste mai departe...
 

Memoria fara varsta a aborigenilor

Imprimare E-mail
miercuri, 14 noiembrie 2018

Toate popoarele si populatiile cu o istorie remarcabila ca durata si ca valoare au pastrat prin traditia orala nenumarate informatii privitoare la trecutul lor si al celor cu care au venit in contact de-a lungul veacurilor si mileniilor. In ceea ce ii priveste pe aborigeni, bastinasii din Australia, timpul pare a nu avea granite pentru ei si, in pofida faptului ca au fost tinuti cumva in loc de colonistii si stapanii lor albi, ofera permanent adevarate minuni de civilizatie si comuniune cu natura. Cercetatorii societatii aborigene arata ca memoria colectiva a acestor oameni se ridica la o varsta ce depaseste 7.000 de ani!

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 190 - 210 din 707

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Exoplaneta K2-18 b, un potential Pamant... oceanic?
» Cosmos 954, reactorul nuclear venit din spatiu
» Audiere OZN in Congresul SUA
» Fundite cu ciuperci
» Aliati apreciati
» Memoria episodica
» Manastirea Topolnita
» „Dosarul” Marilyn Monroe
» Ultimele eroine tribale
» Impotriva cancerului colorectal
» „Marea dictare” de Ziua Limbii Romane
» Filme... gemene, inspirate din fapte reale
» Horoscopul saptamanii: 25 septembrie – 1 octombrie 2023
» 21 septembrie 1939 – Asasinarea premierului roman Armand Calinescu
» Tema: „SCOALA”
» Solutii pentru viitor
» Calatoria epica – la 9 ani, a strabatut singur Australia
» Personalitati comenteaza recuperarile OZN
» Salata de fenicul si avocado
» Fara stres
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9