Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

MINUNI ALE LUMII

Cea mai veche ceramica din lume

Imprimare E-mail
miercuri, 02 mai 2007

 In urma cu peste 26.000 de ani, vanatorii-culegatori ce traiau in Moravia au inventat ceramica. Au produs insa mai degraba figurine de animale si de femei si nu obiecte utilitare, probabil in scopuri rituale. Dupa cateva mii de ani, tehnica folosita pare sa se fi pierdut in mod paradoxal. Obiecte din argila arsa au fost descoperite in mai multe situri: Dolni Vestonice, Pavlov sau Predmosti.

Citeste mai departe...
 

Herculanum orasul aristocratilor

Imprimare E-mail
miercuri, 25 aprilie 2007

 Asa cum reiese din denumirea sa, Herculanum e legat de figura mitica a lui Hercule, care ar fi fondat orasul locuit in secolele VII-V i.Ch. de etrusci si greci. Ultimele cercetari indica faptul ca Herculanum si Pompei, au origine etrusca. Istoria lor va avea insa destine paralele pana la sfarsitul razboiului civil si inceputul ocupatiei romane, intre anii 89-80 i.Ch.

Citeste mai departe...
 

Adam si Eva vor fi resuscitati

Imprimare E-mail
miercuri, 18 aprilie 2007

 Mostenitor al Muzeului etnografic din Trocadero, fondat in 1878, Muzeul Omului a fost creat cu ocazia Expozitiei universale din 1937. S-a constituit din Cabinetele de curiozitati si din Cabinetul regal (care isi are originea in secolul al XVI-lea) la care s-au adaugat fondurile de antropologie si preistorie ale muzeului. Un muzeu consacrat stiintelor vietii si stiintelor omului.

Citeste mai departe...
 

In cautarea neoliticului

Imprimare E-mail
miercuri, 11 aprilie 2007

 Nici un sit funerar sau resturi umane n-au fost localizate pe o raza de 50 de km, ceea ce confirma caracterul efemer al ocuparii acestor taramuri. Asemenea siturilor destinate unui habitat temporar, cel din Sagan-Zaba e dificil de interpretat, spre a distinge inceputul... sfarsitului neoliticului, perioada ce ii intereseaza pe specialisti.

Citeste mai departe...
 

O civilizatie disparuta in mod misterios

Imprimare E-mail
joi, 05 aprilie 2007

 In urma cu 8000 de ani, un popor de vanatori-culegatori a disparut brutal in sudul Siberiei. Un fenomen misterios datorat probabil unei bulversari climatice. O echipa de oameni de stiinta incearca sa afle adevarul.  Un sit aflat pe malul locului Baikal. Locul e strajuit de doua imense faleze intunecate, nelinistitoare, intre care se afla un luminis.

Citeste mai departe...
 

Un muzeu in mijlocul Mediteranei

Imprimare E-mail
miercuri, 28 martie 2007

 In mijlocul Marii Mediterane intre Peninsula Italica si Africa se afla un mic arhipelag plin de bogatii arheologice, arhitecturale, artistice si naturale care atrag anual peste 1,5 milioane de vizitatori. Insulele, un adevarat muzeu in aer liber, sunt pline de porturi mici, de golfuri izolate si salbatice, cu stanci abrupte si plaje nisipoase.

Citeste mai departe...
 

Zeii de foc din Costa Rica

Imprimare E-mail
miercuri, 21 martie 2007

 Arenal. Un colos inalt de 1680 m; cel mai important din tara. „Urletele” si avalansele de piatra de pe flancuri n-au incetat din 1968 cand a avut loc marea eruptie. Inainte de aceasta data, era considerat un vulcan stins. Trezirea „Zeului de foc” cum il considerau indigenii, a fost atat de puternica incat a devastat o intindere de 12 km patrati facand sa dispara satele Pueblo Nuevo si Tabacon.

Citeste mai departe...
 

Perfectiunea artei grecesti

Imprimare E-mail
miercuri, 14 martie 2007

 Sculptura greaca e poate cel mai cunoscut aspect al artei grecesti, o arta exprimand idealul, perfectiunea plastica fiind cea prin care se incearca abandonarea reprezentarii fidele a naturii. Din pacate, doar o mica parte din productia sculpturala greaca ne-a parvenit. Multe dintre capodoperele descrise in literatura greaca s-au pierdut sau au ajuns in contemporaneitate mutilate iar altele doar sub forma de cópii, mai mult sau mai putin fidele, din epoca romana.

Citeste mai departe...
 

Ceramica greaca

Imprimare E-mail
miercuri, 07 martie 2007

 Aparuta in Orientul Apropiat, arta ceramicii atinge in Grecia antica un inalt nivel de calitate artistica, constituind o marturie a vietii si a culturii vechilor greci. Numarul obiectelor ceramice grecesti repertoriate este urias dar nu reprezinta decat o infima parte din productia epocii (peste 50.000 de vaze provin doar din Atena). Intre anii 1050-900 i.Ch., obiectele ceramice erau decorate cu linii, semicercuri, cercuri concentrice, desenate cu mana sau cu pensula.

Citeste mai departe...
 

Prabusirea imperiului

Imprimare E-mail
miercuri, 28 februarie 2007

 Cea de-a doua ipoteza a declinului maiasilor se refera la conflictele armate. Maiasii nu erau un popor pacifist. Erau antrenati frecvent in razboaie. Se stie ca practicau sacrificiile umane (nu se stie insa cu ce ocazii si cu ce frecventa) si e de presupus ca adversarii lor constituiau viitoarele ofrande, alimentand sacrificiile destinate „imbanzirii” Universului, fortelor sale ascunse. E greu insa de presupus ca aceasta ar fi unica motivatie a razboaielor purtate. Arheologii americani au scos in evidenta evenimente de o violenta considerabila care s-ar fi derulat incepand cu anul 760 in jurul cetatii Seibal.

Citeste mai departe...
 

Declinul maiasilor

Imprimare E-mail
joi, 22 februarie 2007

 Din motive calificate multa vreme drept misterioase, prin secolele al IX-lea si al X-lea d.Ch., cetatile maiase care se aflau in centrul peninsulei Yucatan raman fara locuitori. In momentul in care conchistadorii spanioli au intrat in America centrala la inceputul secolului al XVI-lea, au descoperit ruine si paduri inecate in mlastini invadate de tantari. O terra incognita infestata de paludism. Au traversat padurile tropicale si au escaladat muntii cu versanti abrupti. Intr-un singur an i-au invins pe azteci, o alta mare civilizatie din Mezo-America. Maiasii pe care i-au intalnit nu mai sunt cei care locuiau in marile cetati.

Citeste mai departe...
 

Maiasii au anticipat anul sfarsitului lumii

Imprimare E-mail
miercuri, 14 februarie 2007

 In anul 810 d.Ch. cetatea maiasa din Tikal, aflata la nord de actuala Guatemala, isi afiseaza intreaga putere. 50.000 de locuitori traiesc in monumentalul oras regal inconjurat de asezarile rurale. Strazi largi leaga edificiile decorate cu stuc pictat, de cartierele rezidentiale. In centrul cetatii troneaza o acropola, temple piramidale, palate si terenuri pe care se practica jocul cu mingea. La intrarea in aceste terenuri se aflau ornamente macabre: capetele nefericitilor razboinici inamici ucisi in lupte.

Citeste mai departe...
 

Picturile rupeste de pe Stanca Pasarii

Imprimare E-mail
miercuri, 07 februarie 2007

 Migizi Küshkaabikaan e unul dintre cele mai interesante situri cu picturi rupestre descoperite pana in prezent in Quebec. Un sit pictografic situat pe o stanca uriasa care se ridica deasupra raului Outaouais, cunoscuta si sub numele de Stanca Pasarii sau Pasarea Rock. Un loc in care energia Pamantului pare sa se irumpa, metamorfozandu-se in forme geologice de o frumusete salbatica rara. Un loc in care pictogramele reprezinta o „marturie traditionala si o intelegere a peisajului spiritual si fizic”.

Citeste mai departe...
 

Spectacol de miraj si feerie

Imprimare E-mail
miercuri, 31 ianuarie 2007

 La granita dintre Argentina si Brazilia se afla cascada Iguacu, formata din 75 de cascade individuale si cataracte - a caror inaltime variaza intre 60 si 82 de metri - aflate pe cursul raului cu acelasi nume, care se intinde pe o lungime de 2,7 kilometri.Cascada isi incepe evolutia intr-o deschidere larga in care raul, ce curge spre vest si spre nord, strabate marginea Platoului Parana inainte de a-si continua cursul in impresionantul canion in forma de potcoava.

Citeste mai departe...
 

Farul din Alexandria

Imprimare E-mail
miercuri, 24 ianuarie 2007

 A fost considerat ultima dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Constructia Farului, care a folosit drept ghid marinarilor timp de aproape 17 secole (sec. al III-lea i.Ch. - secolul al XIV-lea d.Ch.), ar fi inceput prin anul 297 i.Ch. si a durat 15 ani. Lucrarile au fost initiate de Ptolemeu I care se stinge inainte de terminarea lor. Stafeta e preluata de fiul sau, Ptolemeu II. Locul ales pentru ridicarea farului e insula Pharos, in locul actualului Fort Quatbay, care dateaza de la sfarsitul secolului al XV-lea si care a fost construit, partial, cu blocuri de piatra provenind din far.

Citeste mai departe...
 

Discul din Phaistos

Imprimare E-mail
miercuri, 17 ianuarie 2007

 Arheologii care au analizat vestigiile si ruinele vechi de milenii, in incercarea lor indrazneata de a scoate la iveala un trecut de multa vreme uitat, au avut surpriza sa gaseasca, nu de putine ori, obiecte pe care presa le-a numit „din afara istoriei”. Cu alte cuvinte, obiecte produse de stramosii nostri, cu o precizie deosebita, inexplicabila chiar pentru nivelul lor de civilizatie. Printre acestea putem enumera artefacte stranii sau de-a dreptul socante, precum ar fi „computerul de la Antikytera” sau „craniile de cristal” descoperite in Guatemala. Un vestigiu la fel de misterios, din acest punct de vedere, este si discul de la Phaistos.

Citeste mai departe...
 

Comoara celtica in templul din Tintignac

Imprimare E-mail
miercuri, 13 decembrie 2006

Ansamblul arhitectonic antic din Tintignac (Franta) a fost citat prima oara in 1838 de catre scriitorul Prosper Merimee, in notele sale de calatorie. Un ansamblu (templu), construit din patru edificii monumentale printre care o cladire denumita „tribunal”, cu o functie nedeterminata, un teatru si o constructie cu abside, lunga de 90 de metri, cu peretii imbracati in marmura.

Citeste mai departe...
 

Misterioasa piramida din adancuri

Imprimare E-mail
miercuri, 06 decembrie 2006

 Pana nu demult, arheologii au considerat ca cele mai vechi constructii gigant din lume, avand o certa complexitate arhitecturala, sunt piramidele din Egipt, care nu au mai mult de 5000 de ani. In momentul in care cercetatorul american John Anthony West si echipa sa a ajuns la concluzia ca Sfinxul de pe platoul din Gizeh are o vechime mai mare de 10000 de ani, arheologii "oficiali" au protestat vehement. Si asta pentru ca existenta unei structuri arhitecturale sofisticate de o asemenea varsta ar fi tulburat conceptele consacrate legate de istoria veche.

Citeste mai departe...
 

Valea aurului alb

Imprimare E-mail
miercuri, 29 noiembrie 2006

 In urma cu 2500 de ani, in Valea Seille, in apropiere de satul Marsal (estul Frantei), sute de oameni adunau apa sarata din puturi, o fierbeau in bazine construite din lut ars si recuperau sarea umeda in cosuri lasate la soare, pe care urmau sa o transporte. In fiecare an se produceau mii de tone de clorura de sodiu. O adevarata industrie, intr-o epoca aflata „la frontiera” preistorica.

Citeste mai departe...
 

Cetatea poetului nefericit

Imprimare E-mail
miercuri, 22 noiembrie 2006

 Un oras-cetate fortificat, batand in ocru si gri, prins in menghina muntilor care par sa-l asfixieze. Cateva minarete se inalta in spatele zidurilor unde se aud de departe, din cand in cand, indemnurile preotilor musulmani la rugaciuni. Suntem in Harar, fortareata musulmana aflata in estul Etiopiei, o cetate mandra de istoria sa, izolata in spatiu si timp, intepenita in durata unei epoci ireale. Aici a locuit o perioada lunga de timp nefericitul poet si negustor de sclavi Arthur Rimbaud. Seara, in timp ce stelele urca pe cer, hienele coboara din munti, inconjurand orasul care si-a inchis portile.

Citeste mai departe...
 

Drumul rubinelor si safirelor

Imprimare E-mail
miercuri, 15 noiembrie 2006

 Cele mai frumoase rubine sunt gemele din familia corindon, de un rosu stralucitor. Se gasesc in Mogok (Birmania), in Vietnam si Nepal, in Casmir. Pe o centura asiatica de pietre pretioase identificata de o echipa de geologi condusa de Gaston Giuliani, directorul Centrului de cercetari petrografice si geochimice din Vandoeuvrelcs-Nancy. De doua decenii, acesta s-a specializat in cercetarea gemelor in diferite zone ale planetei. Intre 1970 si 1976 aceasta echipa s-a axact pe studiul smaraldelor, vizitand zacamintele din Columbia si Brazilia.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 21 22 23 24 25 26 27 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 505 - 525 din 549

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Vom pleca pe alte planete sau vom sta acasa?
» Cine a pus la cale evadarea lui Napoleon?
» Extracorporalitatea
» Masti naturale
» Paste cu legume
» Marele Zid Chinezesc – pentru toata lumea
» Manastirea Segarcea
» Pierdut pentru un mileniu
» Luna plina: seductie si pericol
» Manastirea Putna, centru de spiritualitate, cultura si istorie româneasca (2)
» Filme greu de digerat
» Horoscopul saptamanii: 18-24 noiembrie 2019
» 14 noiembrie 1889 – S-a nascut Jawaharlal Nehru, primul premier al Indiei
» Tema: „VENETIA”
» Inventii care au schimbat fata lumii
» Republica Cospaia – tara fara stapani
» Supermemoria „Akasha”
» Antricot de vaca in sos de tarhon
» Trucuri pentru frumusete
» ADN-ul, noi utilizari
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9