Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII 16 May 2022
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 4 vizitatori online

MINUNI ALE LUMII

Eschimosii din Alaska

Imprimare E-mail
vineri, 15 august 2008

 Originile eschimosilor se situeaza in nord-vestul regiunii Alaska. Locuiau in case din lemn si pamânt si traiau din vânat, fiind primul popor arctic care s-a perfectionat in vânarea de mari mamifere marine. Pretuiau depotriva foca, morsa, cerbul caribu sau balena. In  urma cu circa o mie de ani, eschimosii au inceput sa se deplaseze spre est pâna in teritoriul arctic canadian. Dupa câteva secole i-au inlocuit pe locuitorii primitivi din regiune, un popor disparut acum pe care eschimosii il numeau tunit.

Citeste mai departe...
 

Mausoleul din colina

Imprimare E-mail
miercuri, 30 iulie 2008

 Descoperirea mormantului lui Irod cel Mare rezolva o enigma care i-a intrigat pe arheologi de mai bine de 30 de ani. O descoperire cu totul exceptionala al carei protagonist este Prof. Netzer de la Universitatea Ebraica din Ierusalim. Se stia din scrierile istoricului Flavius Josephus ca regele Irod a fost inhumat in colina artificiala cunoscuta sub numele de Irodium care domina intreaga regiune Bethleem, aflata la marginile desertului Iuda. Cu toate astea, sapaturile intreprinse in anul 1972 si intrerupte in doua randuri de cele doua intifade nu au permis localizarea mormantului. Astazi exista explicatia esecului primelor campanii de sapaturi. Irod trebuia sa fie ingropat la poalele colinei. Marturie stau lucrarile de amploare intreprinse in timpul vietii sale pentru constructia mormantului si a unui drum cu o lungime de 350 de metri si o latime de 30 de metri, prin care urma sa treaca cortegiul funerar.

Citeste mai departe...
 

Oameni din epoca de fier

Imprimare E-mail
joi, 03 iulie 2008

 Institutul de arheologie din Urumqi, capitala provinciei Xinjiang, aflata la 4000 kilometri (in partea de vest) de Pekin adaposteste printre altele, o relicva deosebit de pretioasa. E vorba de corpul mumificat al unei batrane doamne, cu obrajii subtiri dar cu trasaturi delicate care si-a facut aparitia din negura timpurilor. Ceea ce surprinde la acest corp mumificat e in primul rand coafura in forma conica, un amestec de par natural si artificial strans intr-un fileu din par de cal care acoperea altadata o invelitoare din piele.

Citeste mai departe...
 

Regii savanelor

Imprimare E-mail
miercuri, 25 iunie 2008

 Varfurile inzapezite ale masivului Kilimandjaro, craterul din Ngorongoro sau campiile nesfarsite din Serengeti confera Tanzaniei un statut aparte in peisajul lumii. Aici traiesc in perfecta armonie aproape 130 de triburi, printre care si tribul masai, care se regaseste si in Kenya. Imbracati cu o tunica de culoare rosie, cu parul vopsit in ocru-rosu, adesea impletit, membrii populatiei masai fac parte integranta din peisajele – savanele – din nordul Tanzaniei. Sunt vazuti adesea in preajma turmelor care constituie marea lor bogatie, in satele lor, in pietele de la marginea drumurilor. Viata lor e marcata de reguli foarte precise.

Citeste mai departe...
 

Intre sperante si certitudini

Imprimare E-mail
joi, 19 iunie 2008

 Aflati in cautarea vestigiilor orasului Abdul Rassul, cea mai mare piata de sclavi din Etiopia si a legendarului oras Gendebelo, arheologii fac o serie de descoperiri. Desi sperantele de la inceputul programului au fost doar partial confirmate, ei sunt convinsi ca extinderea santierelor arheologice va aduce noi informatii legate de cultura si istoria cetatilor etiopiene din Evul Mediu.

Citeste mai departe...
 

Seductia animala

Imprimare E-mail
joi, 22 mai 2008

 Jocurile erotice nu sunt apanajul exclusiv al omului. Si animalele dau dovada de fantezie. Stiu sa seduca si sa initieze rituri amoroase, uneori complexe. Cercetatorii s-au intrebat mereu daca animalele au sentimente precum cele umane. Daca se indragostesc... Raspunsul ramane insa drapat de mister. Va prezentam cateva esantioane din „cuibul de nebunii” al necuvantatoarelor.

Citeste mai departe...
 

Aurul din arama

Imprimare E-mail
miercuri, 14 mai 2008

 In martie 1952, intr-o grota din apropierea Marii Moarte, cercetatorii Scolii arheologice franceze din Ierusalim au descoperit doua misterioase rulouri din arama, gravate cu texte. Curiozitatea lor a fost cu atat mai mare cu cat fusesera gasite sute de manuscrise in alte grote din acelasi sit, cunoscut sub numele de Qumran. Scrieri vechi de 2000 de ani care ar fi fost opera unei secte evreiesti, cea a esenienilor. Dar, de asta data, documentele nu erau scrise pe piei de animale ca celelalte, ci pe foi de arama. Ca si cum ar fi tainuit informatii extrem de importante.

Citeste mai departe...
 

Heraclit din Efes - un orgolios iconoclast

Imprimare E-mail
miercuri, 07 mai 2008

 Filosoful Heraclit din Efes a trait intre anii 540 si 470 i.e.n. si cronologic a fost contemporan cu Anaximandru, Anaximene, Pythagoras, Xenofan, Parmenides, Zenon, Empedocles si Anaxagoras. Contemporaneitatea nu trebuie inteleasa ca una de „generatie”, ci doar ca una in care Heraclit a trait pe cand unii dintre cei de mai sus se aflau inspre sfarsitul vietii, altii se aflau la varsta tineretii, iar altii erau copii si deci se poate spune ca doar cu Xenofan si Parmenides a fost cumva coleg de generatie.

Citeste mai departe...
 

Pe urmele regelui Arthur

Imprimare E-mail
miercuri, 16 aprilie 2008

 Arthuromania nu constituie o noutate, fenomenul situandu-se in secolul XIII. Aventurile prestigiosului suveran pasioneaza multimile: intre anii 1200 si 1600 povestile despre regele Arthur sunt traduse in engleza, scotiana, franceza, italiana, portugheza, provensala, islandeza, elvetiana, suedeza, daneza, greaca, turca, rusa... chiar si in yiddish! Despre ce vorbesc ele?

Citeste mai departe...
 

Misteriosul templu din Gobekli

Imprimare E-mail
miercuri, 09 aprilie 2008

 Este situat la sud-est de Anatolia, in apropiere de frontiera cu Siria. In acest sit, aparut la inceputurile neoliticului, se afla cel mai vechi templu din piatra descoperit vreodata (intre 11500-8000 i.Ch.) la care au lucrat sute de oameni timp de 3-5 secole. Civilizatia megalitica aflata la originea acestui sit e insa foarte putin cunoscuta. Situl este de fapt o colina artificiala inalta de 15 metri si cu un diametru de 300 de metri, situata pe varful unui munte alungit. Gobekli Tepe a fost inregistrat ca sit arheologic in 1963, in cadrul cercetarilor arheologice turco-americane.

Citeste mai departe...
 

Axe cosmice intr-un ocean de ierburi

Imprimare E-mail
miercuri, 26 martie 2008

 Semnificatia „pietrelor cu cerbi” nu a putut fi determinata in pofida cercetarilor, a studiilor comparative intreprinse de specialisti. In lipsa certitudinilor au fost emise diverse ipoteze, atractive, probabil cu potential realist. Dar enigma acestor monoliti ramane in continuare neelucidata. Folosirea monolitilor drept cofraje pentru camerele funerare a fost constatata in numeroase regiuni de pe teritoriul Mongoliei.

Citeste mai departe...
 

Omul preistoric, intuitiv si pragmatic

Imprimare E-mail
joi, 28 februarie 2008

 Fiecare strat succesiv din solul sitului Umm el-Tlel din Siria se raporteaza la un moment istoric, la o cultura. E unul dintre rarele cazuri in care arheologii dispun de o astfel de inregistrare a ocupatiilor umane. Conditiile din situl arheologic sunt aspre, sapaturile inceteaza imediat dupa ora 12 inainte ca temperatura sa atinga 50 grade Celsius.

Citeste mai departe...
 

Primii nomazi

Imprimare E-mail
miercuri, 20 februarie 2008

 Situl Umm el-Tlel – „mama colinelor” – din El Kowmn (Siria centrala), care se intinde pe o suprafata de 4000 m2 este putin cunoscut marelui public. A fost descoperit in 1978 de un cercetator francez, Jacques Cauvin, sapaturile debutand in 1991. Arheologii il considera cea mai importanta mina de informatii legate de populatia din aceasta regiune a Orientului Mijlociu. Aici au fost descoperite vestigii din perioada instalarii romanilor care au construit un puternic fort. Sapaturile au scos la iveala si o serie de vestigii vechi de zeci de mii de ani care ar putea raspunde la intrebari capitale de genul: Cine au fost primii coloni? De unde veneau?

Citeste mai departe...
 

Cantec pentru cei din imparatia umbrelor

Imprimare E-mail
miercuri, 13 februarie 2008

 Confruntarea cu moartea a creat numeroase ritualuri specifice fiecarei culturi, menite sa-i determine pe cei vii sa accepte moartea sau pentru a-l ajuta pe defunct sa acceada la o noua stare metafizica. Sarbatoarea mortilor are o mare importanta in Mexic. Se desfasoara timp de doua zile, intre 1-2 noiembrie. Cu acest prilej, reuniunile familiale devin mai pline de semnificatii, mai puternice.

Citeste mai departe...
 

Palatul din jungla

Imprimare E-mail
joi, 07 februarie 2008

 Regiunea Palenque e situata in Sierra de Don Juan (in sudul Mexicului), in mijlocul unei paduri tropicale ce se intinde pe o suprafata de 20 km2. Orasul-cetate Palenque a fost unul dintre centrele ceremoniale cele mai importante din primul imperiu maya. Zona arheologica se afla la 150 metri altitudine, cu un climat cald si ploios si o temperatura medie de 26sC. Umiditatea abundenta explica luxurianta padurii care inconjoara situl.

Citeste mai departe...
 

A fost gasita pestera comorii din 1001 de nopti?

Imprimare E-mail
miercuri, 16 ianuarie 2008

 De-a lungul secolelor, legendara comoara din povestirile celor 1001 de nopti, traduse in urma cu 300 de ani, i-a tinut pe occidentali cu respiratia taiata. Europenii au vazut in Orient, un taram fabulos, cu bogatii nemasurate, mai ales in Imperiul otoman care respira o atmosfera de viata princiara. Captivantele povestiri precum „Aladin si lampa fermecata” sau „Ali Baba si cei 40 de hoti” ne-au facut sa visam la comorile Orientului in timp ce aventurierii si arheologii au incercat sa le descopere. Unele semne au aparut undeva pe fostul teritoriu al URSS.

Citeste mai departe...
 

Ulise era de origine traca?

Imprimare E-mail
miercuri, 09 ianuarie 2008

 La capatul unor sapaturi efectuate timp de trei ani, intre Pisa si Monte Saraceno, de o echipa de arheologi italieni, a fost data la iveala o vasta necropola datand din sec. VIII i.e.n. In urma acestei descoperiri, cercetatorii au ajuns la concluzia ca cetatea tutelara nu putea fi departe si ca ea ar fi fost populata de „dauri”, ultimul dintre valurile de oameni care, prin 1500 i.Ch., au debarcat pe tarmul italic in dreptul coastelor Dalmatiei si Epirului.

Citeste mai departe...
 

Odiseea spatiala rusa

Imprimare E-mail
vineri, 21 decembrie 2007

 Dupa 1990, in Rusia urmeaza un deceniu de decadenta ce nu pune insa in umbra sectorul spatial. Apar voci autorizate care declara ca spatiul ce a servit ideologei comuniste e „sovietic” si apartine trecutului. Pe de alta parte, si populatia e indignata de costurile uriase ale misiunilor spatiale (5 miliarde de dolari in 1989) ce accentueaza starea de saracie.

Citeste mai departe...
 

O citadela prospera

Imprimare E-mail
joi, 13 decembrie 2007

 Bostra, un oras aflat in sudul Siriei, capitala a regiunii Hauran, a fost altadata si capitala provinciei romane din Arabia. Si-a castigat o excelenta reputatie economica datorita faptului ca se afla pe drumul caravanier care ducea spre cetatea sfanta Mecca. S-au pastrat din vechime, bine conservate, un magnific teatru roman din secolul II, ruine paleocrestine si mai multe moschee.

Citeste mai departe...
 

Razboinicii azteci

Imprimare E-mail
miercuri, 28 noiembrie 2007

 Societatea azteca era cu totul acaparata de razboaie. Dar nu in sensurile obisnuite ale agresiunii (cotropire, razbunare, jaf etc.). Razboiul era, inainte de toate, un mod de viata. Acest popor era incredintat de faptul ca viata pe Pamant e posibila daca se ofereau ofrande zeilor si se purtau razboaie, cariera militara asigurandu-le astecilor un viitor promitator, o garantie a unei rapide si onorabile ascensiuni sociale.

Citeste mai departe...
 

Gorganele amerindiene

Imprimare E-mail
miercuri, 14 noiembrie 2007

 Mound Builders, o denumire care desemneaza - un ansamblu de popoare amerindiene disparute inainte de venirea europenilor in zona orientala a SUA de azi si care se distinge prin constructia de tumuli (gorgane), piramide si efigii de animale uriase construite din pamant! Gorganele au inceput sa fie construite prin anul 1000 i.Ch., de-a lungul timpului, unele dintre acestea ajungand la o inaltime de 30 de metri.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 547 - 567 din 635

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 11,00 lei
- 2 luni: 22,00 lei
- 3 luni: 33,00 lei
- 4 luni: 44,00 lei
- 5 luni: 55,00 lei
- 6 luni: 66,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (80 euro sau 96 $, un abonament pe sase luni; 40 euro sau 48 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Misterioasele desene din lanuri
» Printul Madog, europeanul care a ajuns in America inaintea lui Columb?
» Ce este in briefing-urile clasificate?
» Chiftele cu ton in crusta de seminte
» „Secretele” rujurilor
» Biblioteca cu carti interzise
» Catedrala arhiepiscopala din Galati
» Arta minimala
» Piatra decalogului
» Probleme ale transportului de oxigen din sange
» Memorialistica lui Petre Stoica
» Totul despre filmele de Oscar: „Nasul II”
» Horoscopul saptamanii: 16-22 mai 2022
» 12 mai 1926 – Lovitura de stat a maresalului Pilsudski
» Tema: „VERDE”
» De la genetica la inteligenta artificiala
» Ciudateniile palatului Versailles
» De ce evita Air Force subiectul OZN?
» Peste oceanic cu vinete
» Masti parfumate
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9