Prima pagina arrow ASTAZI IN ISTORIE 28 Sep 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 5 vizitatori online

ASTAZI IN ISTORIE

8 octombrie 1895 – S-a nascut Juan Peron

Imprimare E-mail
mari, 13 octombrie 2020

Nascut in orasul Lobos, intr-o familie din clasa de mijloc argentiniana, Juan Domingo Peron a intrat intr-un liceu militar la varsta de 16 ani, fizicul lui atletic permitandu-i sa se impuna mai ales la orele de educatie fizica – a fost campionul de box si de scrima al liceului si un talentat schior.

Citeste mai departe...
 

1 octombrie 331 i.e.n. – Batalia de la Gaugamela

Imprimare E-mail
mari, 06 octombrie 2020

Numita adesea si „batalia de la Arbela”, aceasta infruntare a marcat prabusirea definitiva a regelui persan Darius al III-lea, ducand ulterior la cucerirea Imperiului Persan de catre Alexandru cel Mare. Macedonenii s-au impus, in ciuda faptului ca Darius alesese cu grija locul luptei, pe un camp intins, pentru ca numeroasele sale care de lupta sa poata actiona eficient contra unui inamic mult inferior numeric.

Citeste mai departe...
 

24 septembrie 1583 – S-a nascut Albrecht von Wallenstein

Imprimare E-mail
mari, 29 septembrie 2020

Provenind dintr-o familie nobiliara, dar ramas orfan la varsta de 13 ani, Wallenstein a fost crescut de un unchi, care i-a asigurat o educatie aleasa in Germania, Franta si Italia. Desi nascut protestant, a intrat in serviciul Habsburgilor si a trecut la catolicism, casatorindu-se cu o vaduva bogata si mult mai in varsta decat el.

Citeste mai departe...
 

17 septembrie 1859 – Joshua Norton se proclama „imparat al Statelor Unite”

Imprimare E-mail
mari, 22 septembrie 2020

Unul dintre cele mai curioase personaje ale istoriei moderne, Joshua Abraham Norton, s-a nascut pe la 1818 in Anglia si a imigrat, cand avea doar doi ani, in Africa de Sud. In 1848, dupa moartea parintilor sai, el a plecat in Statele Unite, stabilindu-se la San Francisco, unde a devenit un prosper om de afaceri, investind profitabil banii mosteniti. Dar in 1853, dupa o speculatie esuata cu orez, a pierdut toata averea, ajungand sa traiasca intr-o pensiune pentru saraci.

Citeste mai departe...
 

10 septembrie 210 i.e.n. – A murit primul imparat al Chinei, Qin Shi Huangdi

Imprimare E-mail
mari, 15 septembrie 2020

Unul dintre cei mai puternici, dar si mai brutali suverani chinezi, Shi Huangdi, a fost initial conducatorul statului Qin, avand nucleul in Campia Sichuan, dar prin curaj, indrazneala si viclenie a reusit sa se impuna la sfarsitul perioadei Statelor Combatante, cand cel putin sapte regate s-au infruntat pentru suprematie.

Citeste mai departe...
 

3 septembrie 1658 – Richard Cromwell devine Lord Protector

Imprimare E-mail
miercuri, 09 septembrie 2020

In aceeasi zi in care tatal sau, Oliver Cromwell, a murit (3 septembrie 1658), Richard Cromwell a fost numit Lord Protector al Angliei. Al treilea fiu al marelui comandant de osti si lider politic puritan, care adusese victoria Revolutiei burgheze din 1642, Richard Cromwell era nascut pe 4 octombrie 1626 si a servit in armata parlamentara in 1647-1648, devenind apoi, gratie influentei tatalui sau, membru al Parlamentului.

Citeste mai departe...
 

27 august 1896 – A avut loc cel mai scurt razboi din istorie

Imprimare E-mail
luni, 31 august 2020

Putin cunoscut si studiat, chiar si de catre istorici, conflictul dintre Marea Britanie si Zanzibar, de la sfârsitul secolului XIX, este considerat cel mai scurt razboi din istorie, durata lui fiind cunoscuta cu maxima precizie: a durat exact 38 de minute. Disputa s-a produs pe fondul rivalitatii coloniale dintre britanici si germani.

Citeste mai departe...
 

20 august 14 e.n. – A murit Agrippa Postumus

Imprimare E-mail
mari, 25 august 2020

Unul dintre cele mai enigmatice personaje ale Romei Antice, a carui moarte a facut din el un mister si mai adanc a fost Marcus Agrippa Postumus. Fiul cel mai mic al celui mai bun prieten al lui Octavian Augustus, Marcus Vipsanius Agrippa, si al fiicei imparatului, Iulia, Agrippa s-a nascut in iulie anul 12 i.e.n., la cateva luni dupa moartea tatalui sau.

Citeste mai departe...
 

13 august 1913 – Otto Witte se proclama rege al Albaniei

Imprimare E-mail
luni, 17 august 2020

Unul dintre cele mai curioase si in acelasi timp mai amuzante episoade ale istoriei l-a avut drept protagonist pe un acrobat de circ din Germania, Otto Witte. Nascut pe 16 octombrie 1872, Witte a fost atras inca din copilarie de lumea circului si a devenit un popular acrobat.

Citeste mai departe...
 

6 august 1890 – Prima executie pe scaunul electric

Imprimare E-mail
luni, 10 august 2020

Acuzat de uciderea partenerei sale de viata, William Kemmler, un vanzator de legume alcoolic din Buffalo, New York, a fost condamnat la moarte, sentinta fiind adusa la îndeplinire dupa doar trei zile de la pronuntarea ei. Curtea Suprema a SUA a respins solicitarea avocatilor criminalului, care sustineau ca moartea prin electrocutare încalca cel de-al Optulea Amendament din Constitutie, care interzicea pedepsele crude si neobisnuite, pledand în schimb pentru spanzurarea clientului lor.

Citeste mai departe...
 

30 iulie 101 i.e.n. – Batalia de la Vercellae

Imprimare E-mail
mari, 04 august 2020

Una dintre cele mai sangeroase batalii ale Antichitatii a avut loc pe Campiile Raudine, langa Vercellae, in Galia Cisalplina (astazi Vercelli, in nord-vestul Italiei), intre romani si tribul germanic al cimbrilor. Locul bataliei nu a putut fi identificat cu precizie, deoarece „vercellae” nu se refera la un nume propriu, ci la o regiune miniera, situata la confluenta a doua rauri.

Citeste mai departe...
 

23 iulie 1885 – A murit Ulysses S. Grant, presedinte al SUA

Imprimare E-mail
mari, 28 iulie 2020

Nascut in 1822, ca fiu al unui modest tabacar din Ohio, Ulysses S. Grant a fost primul din familia sa care a absolvit o unitate de invatamant superior – si nu una oarecare, ci Academia Militara a Statelor Unite de la West Point. Tanarul nu manifesta initial niciun interes pentru domeniul militar, dar s-a inscris la Academie pentru a-i multumi tatalui sau pentru uriasele sacrificii facute spre a-l vedea acolo.

Citeste mai departe...
 

16 iulie 1439 – Henric al VI-lea al Angliei interzice sarutul

Imprimare E-mail
luni, 20 iulie 2020

Raspândita pentru prima oarain Europa pe la 1347, Moartea Neagra a fost o epidemie de ciuma bubonica extrem de letala, care a cunoscut, de-a lungul deceniilor urmatoare, numeroase referiri. Unul dintre aceste „pusee” de boala a avut locin 1438-1439,in Anglia.

Citeste mai departe...
 

9 iulie 1401 – Cucerirea Bagdadului de catre Timur Lenk

Imprimare E-mail
mari, 14 iulie 2020

Plecati inca o data din pustiurile Asiei Centrale sa cucereasca lumea civilizata, asa cum facusera inaintasii lor, sub Genghis Han, cu un secol si jumatate in urma, mongolii lui Timur Lenk (Tamerlan) au ajuns, in prima jumatate a anului 1401, sub zidurile Bagdadului.

Citeste mai departe...
 

2 iulie 1505 – Martin Luther ia decizia de a se calugari

Imprimare E-mail
mari, 07 iulie 2020

Una dintre „clipele astrale” ale istoriei a avut loc în aceasta zi, în urma cu mai bine de cinci secole. Este vorba despre evenimentul care a schimbat radical viata unui tânar german pe nume Martin Luther, determinându-l sa se calugareasca si sa declanseze o sarabanda de evenimente care vor schimba lumea crestina din temelii.

Citeste mai departe...
 

25 iunie 1852 – S-a nascut Antonio Gaudi

Imprimare E-mail
luni, 29 iunie 2020

Probabil cel mai influent si mai renumit arhitect al ultimului secol, Antonio Gaudi era fiul unui fierar si, dupa ce a absolvit cu rezultate modeste gimnaziul si liceul, a urmat Scoala Superioara de Arhitectura. Cu un fizic plapând, macinat de boli, Gaudi a devenit înca din tinerete adept al vegetarianismului, tinând posturi îndelungate, care de multe ori i-au amenintat viata.

Citeste mai departe...
 

18 iunie 1974 – A murit maresalul Ghiorghi Jukov

Imprimare E-mail
luni, 22 iunie 2020

Considerat cel mai iscusit comandant sovietic din al Doilea Razboi Mondial, Jukov s-a nascut într-o familie de tarani de lânga Moscova, în 1896, si, dupa ce a lucrat ca ucenic la o fabrica, a fost înrolat în cavaleria tarista ca simplu soldat, în Primul Razboi Mondial. Ulterior, a cunoscut o ascensiune fulminanta în Armata Rosie, devenind comandant al cavaleriei acesteia, în Razboiul Civil din Rusia.

Citeste mai departe...
 

11 iunie 1184 î.Hr. – Ziua când ar fi cazut Troia

Imprimare E-mail
duminic, 14 iunie 2020

Potrivit vechilor mituri grecesti, Razboiul Troian s-ar fi declansat din cauza desemnarii de catre tânarul Pa-ris, fiul regelui troian Priam, a Afroditei, zeita dragostei, ca fiind cea mai frumoasa dintre zeite. Spre a-l rasplati, aceasta l-a ajutat sa o rapeasca pe Elena, sotia regelui spartan Menelaus, considerata, la rândul ei, cea mai frumoasa femeie de pe Pamânt.

Citeste mai departe...
 

4 iunie 1941 – Moartea kaizerului Wilhelm al II-lea

Imprimare E-mail
miercuri, 10 iunie 2020

Nascut la Berlin, pe 27 ianuarie 1859, ultimul kaizer german era fiul printului mostenitor al Prusiei, Frederick Wilhelm, si al printesei Victoria, cea mai mare fiica a reginei Marii Britanii, Victoria. Nasterea lui a fost una traumatica si, potrivit psihanalistilor, îi va influenta considerabil viitorul, caci bebelusul a venit pe lume cu bratul stâng aproape paralizat, fapt care va genera numeroase frustrari copilului si apoi adultului Wilhelm.

Citeste mai departe...
 

1 august 1589 – Asasinarea regelui Henric al III-lea al Frantei

Imprimare E-mail
miercuri, 31 iulie 2019

Al patrulea fiu al regelui Henric al II-lea si al Caterinei de Medici, Henric al III-lea avea sanse infime de a accede la tronul Frantei si de aceea a fost ales rege al Poloniei si Mare Duce al Lituaniei. Dar, la 22 de ani, „imposibilul” s-a produs – disparitia, în floarea vârstei, a fratilor sai mai mari a dus la mostenirea coroanei Frantei de catre Henric al III-lea. Pe atunci, Franta era macinata de sângeroase razboaie religioase între catolici si protestanti (hughenoti).

Citeste mai departe...
 

25 iulie 1593 – Regele Frantei, Henric al IV-lea, se converteste la catolicism

Imprimare E-mail
miercuri, 24 iulie 2019

Nascut la Pau, ca fiu al reginei Navarra, Jeanne d’Albret, Henric a fost crescut in religia protestanta, devenind rege al Navarrei in 1572, odata cu moartea mamei lui. In cursul razboaielor religioase care au insangerat Franta secolelor XVI-XVII, el a fost un lider proeminent al taberei hughenote (protestante).

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 831

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Exoplaneta K2-18 b, un potential Pamant... oceanic?
» Cosmos 954, reactorul nuclear venit din spatiu
» Audiere OZN in Congresul SUA
» Fundite cu ciuperci
» Aliati apreciati
» Memoria episodica
» Manastirea Topolnita
» „Dosarul” Marilyn Monroe
» Ultimele eroine tribale
» Impotriva cancerului colorectal
» „Marea dictare” de Ziua Limbii Romane
» Filme... gemene, inspirate din fapte reale
» Horoscopul saptamanii: 25 septembrie – 1 octombrie 2023
» 21 septembrie 1939 – Asasinarea premierului roman Armand Calinescu
» Tema: „SCOALA”
» Solutii pentru viitor
» Calatoria epica – la 9 ani, a strabatut singur Australia
» Personalitati comenteaza recuperarile OZN
» Salata de fenicul si avocado
» Fara stres
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9