Prima pagina arrow ASTAZI IN ISTORIE 17 Jan 2022
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

ASTAZI IN ISTORIE

29 iulie 1883 – S-a nascut Benito Mussolini

Imprimare E-mail
luni, 02 august 2021

Primul dintre cei trei copii ai unui fierar si ai unei invatatoare, Mussolini – pe numele lui intreg Benito Amilcare Andrea Mussolini – s-a nascut la Predappio, in centrul Italiei, si a trait primii ani din viata intr-o saracie cumplita. Neglijat de tata, care prefera sa-si petreaca timpul cu amantele sau discutand politica prin taverne, micul Benito a devenit un pierde-vara, bataus si nesupus.

Citeste mai departe...
 

22 iulie 1933 – Wiley Post incheie singur inconjurul globului intr-un avion cu pilot automat

Imprimare E-mail
luni, 26 iulie 2021

Wiley Hardeman Post s-a nascut in 1898, langa Grand Saline, Texas, si a fost inca din adolescenta fascinat de avioane. Angajat al unei companii de forare a petrolului, in decembrie 1925 el si-a pierdut un ochi intr-un accident de munca, iar din banii primiti drept despagubiri de la firma de asigurari si-a putut cumpara primul sau avion. In doar trei ani a ajuns un as al zborului, iar talentul sau in domeniul aviatic a fost recunoscut prin angajarea ca pilot personal al magnatului petrolului din Oklahoma, F.C. Hall.

Citeste mai departe...
 

15 iulie 1240 – Batalia de pe Neva

Imprimare E-mail
luni, 19 iulie 2021

Despre aceasta batalie purtata intre ostile principatului Novgorodului si cele ale Suediei, pe raul Neva, langa actuala localitate Ust-Ijora avem informatii doar din izvoarele istorice rusesti, principala sursa fiind Letopisetul Novgorodului din secolul XIV.

Citeste mai departe...
 

8 iulie 1115 – A murit Petru Hermitul

Imprimare E-mail
mari, 13 iulie 2021

Petru Hermitul a fost un predicator francez din perioada primei Cruciade, care, inspirat de chemarea la eliberarea Tarii Sfinte de sub dominatia musulmana, lansata de papa Urban al II-lea, a inceput sa cheme la lupta oamenii simpli din Flandra, Franta si Germania.

Citeste mai departe...
 

1 iulie 552 – Batalia de la Taginae

Imprimare E-mail
luni, 05 iulie 2021

In 549, imparatul Justinian I a decis sa trimita in Italia o puternica armata bizantina, pentru a transa confruntarea cu Regatul Ostrogot, infiintat aici in 535. Intre 550 si 551, o forta expeditionara de 20.000 de oameni (incluzand 5.000 de lombarzi, 3.000 de heruli si 400 de gepizi) condusa de generalul Narses a fost adunata la Salona, pe coasta Adriaticii, iar in primavara lui 553 aceasta forta a invadat Italia din nord, marsaluind asupra Romei.

Citeste mai departe...
 

24 iunie 1519 – A murit Lucrezia Borgia

Imprimare E-mail
luni, 28 iunie 2021

Fiica a cardinalului spaniol Rodrigo Borgia (devenit ulterior papa Alexandru al VI-lea) si a amantei acestuia, frumoasa Vannozza Catanei, Lucrezia Borgia a avut parte de o educatie aleasa si a fost, poate, una dintre cele mai nedreptatite figuri din istorie, fiind acuzata de multe crime si excese.

Citeste mai departe...
 

17 iunie 1939 – Ultima executie publica prin ghilotinare in Franta

Imprimare E-mail
vineri, 18 iunie 2021

Eugene Weidmann, ultima persoana ghilotinata in public in Franta, s-a nascut pe 5 februarie 1908, la Frankfurt-am-Main, Germania. Initial un hot marunt, el a condus o banda de adolescenti pe meleagurile natale, dupa care a venit la Paris si a trecut la infractiuni serioase, inclusiv sase crime. Individul obisnuia sa dea anunturi de cumparare a unei masini si sub pretextul ca voia sa verifice autoturismul, solicita proprietarului sa-l plimbe putin pe la periferia Parisului.

Citeste mai departe...
 

10 iunie 1190 – Imparatul Frederic Barbarossa moare inecat

Imprimare E-mail
luni, 14 iunie 2021

Provenit din familia nobiliara Hohenstaufen, Frederic a fost poreclit inca din timpul vietii Barbarossa, din cauza impozantei sale barbi rosiatice. Dupa ce a preluat tronul, a luptat cu vigoare contra tendintelor de autonomie ale baronilor germani, impunandu-si autoritatea asupra lor si dovedindu-si cu prisosinta abilitatile politice si militare.

Citeste mai departe...
 

3 iunie 1865 – S-a nascut George al V-lea, rege al Regatului Unit

Imprimare E-mail
luni, 07 iunie 2021

Pe numele complet George Frederick Ernest Albert, acesta a fost al doilea fiu al printului Albert Edward (viitorul rege Eduard al VII-lea) si nepotul reginei Victoria. In tinerete, a servit in Marina Regala, inainte ca moartea intempestiva a fratelui sau mai mare, printul Albert Victor, in 1892, sa faca din el prezumtivul mostenitor al tronului.

Citeste mai departe...
 

27 mai 1873 – Schliemann descopera „tezaurul lui Priam”

Imprimare E-mail
luni, 31 mai 2021

Faimosul „tezaur al lui Priam”, o colectie de artefacte de aur descoperite de arheologul amator Heinrich Schliemann la Hissarlik, in Turcia, a fost considerat de acesta o dovada a faptului ca miturile expuse de Homer in epopeile sale erau adevarate.

Citeste mai departe...
 

20 mai 1927 – Charles Lindbergh decoleaza in zborul istoric peste Atlantic

Imprimare E-mail
luni, 24 mai 2021

Nascut cu doar un an inainte ca fratii Wright sa intreprinda primul zbor cu un aparat mai greu decat aerul, Charles Lindbergh a fost de mic atins de microbul aviatiei si, desi s-a inscris la facultate ca inginer, visul lui de a deveni aviator l-a determinat sa renunte la studii si sa se angajeze ca pilot de incercare si cascador. In 1924 s-a inrolat in armata americana si a absolvit scoala de zbor a acesteia ca sef de promotie.

Citeste mai departe...
 

13 mai 1901 – S-a nascut Witold Pilecki

Imprimare E-mail
luni, 17 mai 2021

Nascut in Karelia, pe atunci provincie a Imperiului Tarist, unde familia lui fusese exilata dupa esecul insurectiei poloneze din ianuarie 1863, Witold Pilecki s-a alaturat initial unei grupari de re­zistenta lituaniene, care lupta impotriva oprimarii rusesti, apoi, in razboiul sovieto-polonez din 1919-1920 a comandat o unitate de voluntari care s-a opus sovieticilor.

Citeste mai departe...
 

6 mai 1910 – A murit regele Eduard al VII-lea al Marii Britanii

Imprimare E-mail
luni, 10 mai 2021

Printul Albert Edward s-a nascut la palatul Buckingham, pe 9 noiembrie 1841, fiind primul fiu si al doilea copil al reginei Victoria si al printului consort Albert. Numit de familie „Bertie”, el a fost proclamat print de Walles pe 8 decembrie 1841 si botezat pe 25 ianuarie 1842 la capela St George de la Windsor.

Citeste mai departe...
 

29 aprilie 1901 – S-a nascut împaratul Japoniei, Hirohito

Imprimare E-mail
joi, 29 aprilie 2021

Venit pe lume la palatul  Aoyama din Tokyo, ca fiu al împaratului Taisho si nepot al împaratului Meiji, Michinomiya Hirohito a primit o educatie aleasa si a devenit extrem de interesat de domeniul, foarte nou la începutul secolului XX, al biologiei marine, despre care va si scrie câteva lucrari.

Citeste mai departe...
 

22 aprilie 1870 – S-a nascut Vladimir Ilici Lenin

Imprimare E-mail
luni, 26 aprilie 2021

Provenit dintr-o familie de intelectuali, Lenin s-a nascut la Simbirsk, un oras aflat pe fluviul Volga, fiind al treilea din cei sase copii ai familiei. De o inteligenta remarcabila, ar fi devenit probabil un mic functionar, ca tatal sau, inspector scolar, daca o serie de evenimente tragice nu i-ar fi schimbat viata din temelii.

Citeste mai departe...
 

15 aprilie 1912 – S-a nascut dictatorul nord-coreean Kim Il-Sung

Imprimare E-mail
luni, 19 aprilie 2021

Provenit dintr-o familie de tarani care a fugit, cand el era copil, in Manciuria, pentru a scapa de ocupatia japoneza a Coreei, viitorul lider nord-coreean Kim Il-Sung s-a numit initial Kim Song-Ju. El a urmat scoala elementara in Manciuria si, pe cand era inca elev, s-a alaturat unei organizatii a tinerilor comunisti.

Citeste mai departe...
 

8 aprilie 217 – Asasinarea imparatului roman Caracalla

Imprimare E-mail
luni, 12 aprilie 2021

Nascut la Lugdunum (astazi Lyon, in Franta), pe 4 aprilie 188, ca fiu al imparatului roman Septimius Sever si al Iuliei Domna, Lucius Septimius Bassianus a ramas in istorie drept Caracalla – denumirea unei tunici galice pe care o purta mai mereu. Ridicat de tatal sau la rangul de co-imparat la doar zece ani, Caracalla a primit un nou nume – Caesar Marcus Aurelius Antoninus Augustus.

Citeste mai departe...
 

1 aprilie 1748 – Redescoperirea orasului Pompei

Imprimare E-mail
luni, 05 aprilie 2021

Una dintre destinatiile favorite ale aristocratiei romane din epoca imperiala, orasul Pompei a fost ingropat sub cenusa Vezuviului, in urma dezastruoasei eruptii din anul 79 e.n., ramânând insa perfect conservat.

Citeste mai departe...
 

25 martie 421 – A fost fondata Venetia

Imprimare E-mail
luni, 29 martie 2021

Anul acesta, pe 25 martie Serenisima Republica, faimoasa „regina a marilor” din perioada medievala, implineste frumoasa varsta de 1600 de ani. Pentru ca, potrivit traditiei, Venetia ar fi fost intemeiata la miezul zilei de 25 martie 421, odata cu punerea pietrei de temelie a bisericii San Giacomo di Rialto, cunoscuta azi ca San Giagometto.

Citeste mai departe...
 

18 martie 1314 – Arderea pe rug a lui Jacques de Molay

Imprimare E-mail
luni, 22 martie 2021

Nascut la Molay, in Franta in 1243, acest controversat personaj istoric a intrat in Ordinul Cavalerilor Templieri in 1265. A luptat multa vreme contra musulmanilor din Siria, apoi, din 1291, s-a stabilit in Cipru. Sapte ani mai tarziu avea sa fie Mare Maestru al Ordinului.

Citeste mai departe...
 

11 martie 222 - Moare imparatul roman Eliogabal

Imprimare E-mail
luni, 15 martie 2021

Nascut ca Varius Avitus Bassianus, la Emesa (astazi Homs, in Siria), cel care avea sa intre in istorie sub denumirea de Eliogabal facea parte din ilustra familie a Severilor, care a dominat politica romana la finele secolului II si inceputul secolului III e.n. El a devenit imparat al Romei in 218 e.n., la doar 14 ani, gratie intrigilor bunicii sale, Julia Maesa, care l-a prezentat soldatilor drept urmasul lui Caracalla, fiul lui Severus.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 22 - 42 din 745

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 11,00 lei
- 2 luni: 22,00 lei
- 3 luni: 33,00 lei
- 4 luni: 44,00 lei
- 5 luni: 55,00 lei
- 6 luni: 66,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (80 euro sau 96 $, un abonament pe sase luni; 40 euro sau 48 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cercetarea stiintifica in 2022
» Destrabalatele capete regale ale Angliei
» Parerea unui inalt oficial
» Buze senzuale
» Barci fara „vaslasi”
» Orasul Lucerna
» Transfigurarea artistica a realitatii
» Oameni si arbori – o singura lume
» Tratati insuficienta cardiaca
» „Un barbat tanar e-un mire”
» Cele mai asteptate filme ale anului 2022
» Horoscopul saptamanii: 10-16 ianuarie 2022
» 6 ianuarie 1900 – S-a nascut regina Maria a Iugoslaviei
» Tema: „DIMINEATA”
» Cilindri plutitori sau terraformarea lui Marte
» Parfumurile – o istorie înmiresmata
» Sub lupa, un sentiment nemuritor: IUBIREA
» Iarna nu-i ca vara...
» Destinul unor opere de arta
» Craciunul, asa cum nu îl cunoasteti
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9