Prima pagina arrow ASTAZI IN ISTORIE 01 Oct 2022
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

ASTAZI IN ISTORIE

4 noiembrie 1995 – Asasinarea lui Itzak Rabin

Imprimare E-mail
luni, 08 noiembrie 2021

Militar de cariera si fost sef de stat-major al armatei israeliene, Itzak Rabin s-a retras in viata civila in 1968, fiind numit ulterior ambasador al Israelului in SUA. Revenit in Israel in 1973, a preluat conducerea Partidului Muncii si a fost desemnat premier in 1974, initiind semnarea de acorduri de pace cu palestinienii.

Citeste mai departe...
 

28 octombrie 312 – A murit imparatul roman Maxentius

Imprimare E-mail
luni, 01 noiembrie 2021

Nascut pe la anul 279, ca fiu al imparatului Maximian si al sotiei siriene a acestuia, Eutropia, Maxentius a fost numit senator si casatorit, de foarte tanar, cu sotia imparatului Galerius, Valeria Maximilla, intr-un mariaj morganatic ce voia sa confirme dreptul sau la tron.

Citeste mai departe...
 

21 octombrie 1805 – Batalia de la Trafalgar

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

Cea mai importanta confruntare navala din perioada razboaielor napoleoniene, batalia de la Trafalgar a avut loc la vest de capul omonim, in largul coastelor Spaniei, intre Cadiz si stramtoarea Gibraltar.

Citeste mai departe...
 

14 octombrie 1882 – S-a nascut Eamon de Valera

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

Nascut la New York si ramas orfan de tata la varsta de doi ani, Eamon (Edward) de Valera a fost crescut de familia mamei sale, in comitatul Limerick din Irlanda. Dupa absolvirea Universitatii Regale din Dublin, a devenit profesor de matematica si totodata un ardent suporter al reinvierii limbii irlandeze.

Citeste mai departe...
 

7 octombrie 1571 – Batalia de la Lepanto

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

In anul 1571, puterile crestine europene, reunite in Liga Sfanta, au strans o flota uriasa pentru a infrunta pericolul tot mai mare reprezentat de Imperiul Otoman. Pusa sub comanda lui Don Juan de Austria, flota reunea peste 200 de galere din Spania, Venetia, Genova, Statele Papale, Savoia si Malta. Inaintand prin Mediterana, flota crestina a patruns in Golful Patras, unde a luat contact cu flota otomana, condusa de Ali Pasa si compusa din 230 de galere si 56 de galiote (galere mai mici).

Citeste mai departe...
 

30 septembrie 1938 – S-a semnat Acordul de la München

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

Dupa ce a acaparat cu succes Austria, in martie 1938, Adolf Hitler si-a indreptat atentia catre Cehoslovacia, tara unde traiau, in regiunea Sudetilor, o minoritate de circa 3 milioane de germani. Ocuparea prin forta a regiunii ar fi insemnat ostilizarea intregii lumi, asa ca dictatorul nazist a cerut declansarea unei campanii de „agitatie politica”, prin care sa demonstreze lumii ca germanii din Sudeti erau persecutati si voiau sa fie alipiti la sânul „patriei-mama”.

Citeste mai departe...
 

23 septembrie 1821 – Masacrul de la Tripolitsa

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

Asediul orasului Tripolitsa s-a petrecut in cursul primelor etape ale Razboiului grec de independenta. In conditiile in care grecii se rasculau in toata tara, fortele otomane au cautat sa intareasca Tripolitsa, centrul administrativ al Peloponezului. Aici se aflau 12.000 de soldati turci si albanezi, dar si zeci de mii de civili musulmani si evrei, refugiati in oras pentru a scapa de furia revolutionarilor greci.

Citeste mai departe...
 

16 septembrie 1920 – Atentatul cu bomba de pe Wall Street

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

Toata lumea cunoaste cele intamplate pe 11 septembrie 2001, „cea mai neagra zi din istoria Americii”, cand teroristii al-Qaeda au provocat soc si groaza in SUA, doborand patru avioane, distrugand turnurile WTC din New York si avariind serios cladirea Pentagonului din Washington.

Citeste mai departe...
 

9 septembrie 214 – S-a nascut imparatul roman Aurelian

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

 Pe numele intreg Lucius Domitius Aurelianus, acest imparat roman s-a nascut in Balcani, nu departe de valea inferioara a Dunarii, si, inrolat in armata imperiala, s-a remarcat prin vitejia si priceperea sa militara.

Citeste mai departe...
 

2 septembrie 1666 – A izbucnit „Marele Foc din Londra”

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

Incendiul ramas in istorie drept „Marele Foc din Londra” a inceput in zorii zilei de 2 septembrie 1666, in brutariile regale de pe Pudding Lane, langa London Bridge. Trezit din somn, lordul-primar al Londrei, Sir Thomas Bloodworth n-a parut prea ingrijorat – incendiile surveneau frecvent in orasul de pe Tamisa. Dar in acea vara fusese o seceta puternica, fara un strop de ploaie, asa incat casele si cladirile din lemn erau foarte uscate.

Citeste mai departe...
 

26 august 1346 – Batalia de la Crécy

Imprimare E-mail
luni, 30 august 2021

Una dintre cele mai importante confruntari armate din cadrul Razboiului de 100 de ani – conflict intre regatele medievale ale Angliei si Frantei, desfasurat intre 1337 si 1453 si generat de pretentia regilor englezi de a deveni si suverani ai Frantei – aceasta batalie s-a desfasurat pe campul dintre actualele sate franceze Crécy si Wadicourt.

Citeste mai departe...
 

19 august 1946 – S-a nascut Bill Clinton, fost presedinte al SUA

Imprimare E-mail
luni, 23 august 2021

Venit pe lume la trei luni dupa moartea tatalui sau, intr-un accident rutier, William Jefferson Blythe III, care va deveni ulterior cunoscut ca Bill Clinton, a fost crescut de bunica materna. Inca din adolescenta a nutrit  ambitii politice, intarite in iulie 1963, cand s-a intalnit si a dat mana cu presedintele de atunci al Americii, charismaticul John F. Kennedy.

Citeste mai departe...
 

12 august 1099 – Bataliade la Ascalon

Imprimare E-mail
luni, 16 august 2021

Dupa cucerirea Ierusalimului de catre armatele Primei Cruciade si crearea primelor regate crestine din Tara Sfanta, Fatimizii egipteni au incercat sa contraatace, pentru recuperarea teritoriilor pierdute. O armata condusa de vizirul al-Afdal a inaintat spre Ierusalim, facand tabara la nord de portul Ascalon.

Citeste mai departe...
 

5 august 1930 – S-a nascut Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna

Imprimare E-mail
luni, 09 august 2021

Primul dintre cei trei copii ai unei familii din clasa medie americana, Neil Armstrong a vazut lumina zilei la Wapakonea, Ohio. La vârsta de sase ani face prima calatorie cu avionul si din acel moment nu mai are decât un singur vis: sa devina pilot. Cu o ambitie extraordinara, la doar 16 ani îsi ia licenta de pilot profesionist si devine cadet în cadrul aviatiei americane un an mai târziu.

Citeste mai departe...
 

29 iulie 1883 – S-a nascut Benito Mussolini

Imprimare E-mail
luni, 02 august 2021

Primul dintre cei trei copii ai unui fierar si ai unei invatatoare, Mussolini – pe numele lui intreg Benito Amilcare Andrea Mussolini – s-a nascut la Predappio, in centrul Italiei, si a trait primii ani din viata intr-o saracie cumplita. Neglijat de tata, care prefera sa-si petreaca timpul cu amantele sau discutand politica prin taverne, micul Benito a devenit un pierde-vara, bataus si nesupus.

Citeste mai departe...
 

22 iulie 1933 – Wiley Post incheie singur inconjurul globului intr-un avion cu pilot automat

Imprimare E-mail
luni, 26 iulie 2021

Wiley Hardeman Post s-a nascut in 1898, langa Grand Saline, Texas, si a fost inca din adolescenta fascinat de avioane. Angajat al unei companii de forare a petrolului, in decembrie 1925 el si-a pierdut un ochi intr-un accident de munca, iar din banii primiti drept despagubiri de la firma de asigurari si-a putut cumpara primul sau avion. In doar trei ani a ajuns un as al zborului, iar talentul sau in domeniul aviatic a fost recunoscut prin angajarea ca pilot personal al magnatului petrolului din Oklahoma, F.C. Hall.

Citeste mai departe...
 

15 iulie 1240 – Batalia de pe Neva

Imprimare E-mail
luni, 19 iulie 2021

Despre aceasta batalie purtata intre ostile principatului Novgorodului si cele ale Suediei, pe raul Neva, langa actuala localitate Ust-Ijora avem informatii doar din izvoarele istorice rusesti, principala sursa fiind Letopisetul Novgorodului din secolul XIV.

Citeste mai departe...
 

8 iulie 1115 – A murit Petru Hermitul

Imprimare E-mail
mari, 13 iulie 2021

Petru Hermitul a fost un predicator francez din perioada primei Cruciade, care, inspirat de chemarea la eliberarea Tarii Sfinte de sub dominatia musulmana, lansata de papa Urban al II-lea, a inceput sa cheme la lupta oamenii simpli din Flandra, Franta si Germania.

Citeste mai departe...
 

1 iulie 552 – Batalia de la Taginae

Imprimare E-mail
luni, 05 iulie 2021

In 549, imparatul Justinian I a decis sa trimita in Italia o puternica armata bizantina, pentru a transa confruntarea cu Regatul Ostrogot, infiintat aici in 535. Intre 550 si 551, o forta expeditionara de 20.000 de oameni (incluzand 5.000 de lombarzi, 3.000 de heruli si 400 de gepizi) condusa de generalul Narses a fost adunata la Salona, pe coasta Adriaticii, iar in primavara lui 553 aceasta forta a invadat Italia din nord, marsaluind asupra Romei.

Citeste mai departe...
 

24 iunie 1519 – A murit Lucrezia Borgia

Imprimare E-mail
luni, 28 iunie 2021

Fiica a cardinalului spaniol Rodrigo Borgia (devenit ulterior papa Alexandru al VI-lea) si a amantei acestuia, frumoasa Vannozza Catanei, Lucrezia Borgia a avut parte de o educatie aleasa si a fost, poate, una dintre cele mai nedreptatite figuri din istorie, fiind acuzata de multe crime si excese.

Citeste mai departe...
 

17 iunie 1939 – Ultima executie publica prin ghilotinare in Franta

Imprimare E-mail
vineri, 18 iunie 2021

Eugene Weidmann, ultima persoana ghilotinata in public in Franta, s-a nascut pe 5 februarie 1908, la Frankfurt-am-Main, Germania. Initial un hot marunt, el a condus o banda de adolescenti pe meleagurile natale, dupa care a venit la Paris si a trecut la infractiuni serioase, inclusiv sase crime. Individul obisnuia sa dea anunturi de cumparare a unei masini si sub pretextul ca voia sa verifice autoturismul, solicita proprietarului sa-l plimbe putin pe la periferia Parisului.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 43 - 63 din 780

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Materia intunecata a omorat dinozaurii? (2)
» Ce s-a intamplat cu creierul lui Kennedy?
» NASA va studia fenomenul OZN
» Dovlecei umpluti cu legume
» Perfectiunea rujurilor
» Orase-parcuri pe mapamond
» Manastirea Lepsa
» Povesti nepovestite din tablouri
» Stupii de piatra
» Comoditate – risc pentru sanatate
» Nu pierde adevarul
» In Vestul Salbatic nu era deloc ca-n filme
» Horoscopul saptamanii: 26 septembrie – 2 octombrie 2022
» 22 septembrie 1882 – S-a nascut feldmaresalul german Wilhelm Keitel
» Tema: „FERESTRE”
» Materia intunecata a omorat dinozaurii?
» Masacrul de la Tulsa, un episod intunecat din istoria Americii
» Comentarii privind audierea din Congres
» Plachie de crap
» Exercitii pentru o postura eleganta
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9