Prima pagina arrow SPECTACOLUL CUNOASTERII 23 Mar 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

SPECTACOLUL CUNOASTERII

Informatii si analize despre noile descoperiri ale stiintei, curiozitati si ciudatenii. Citit in sectiunea Stiinta.

Inteligenta artificiala, Calul Troian al erei digitale

Imprimare E-mail
mari, 12 februarie 2019

Termenul de RevoluTie industrialA a fost popularizat pentru prima oara de economistul englez Arnold Toynbee (1852-1883) pentru a descrie dezvoltarea economica a Marii Britanii intre 1760 si 1840. Nici prima revolutie industriala nu a fost scutita de reprosuri, dincolo de pasul urias pe care l-a reprezentat: in primul rand un impact negativ asupra mediului. Cresterea populatiei si a conditiilor de trai au dus la saracirea resurselor naturale. Folosirea chimicalelor si a combustibilului fosil in fabrici a dus la cresterea exponentiala a poluarii aerului si a apei.

Citeste mai departe...
 

Scandalul bebelusilor editati genetic

Imprimare E-mail
miercuri, 06 februarie 2019

SfarSitul anului trecut a fost dominat de o stire tulburatoare: Un cercetator chinez afirma ca a creat – pentru prima data in istorie – doi bebelusi care s-au nascut in urma unei proceduri de editare genetica! Anuntul a provocat un adevarat tsunami in lumea stiintifica, pe motive de etica. Dezbaterile intra si in noul an.

Citeste mai departe...
 

Vaccinurile, efecte secundare

Imprimare E-mail
joi, 31 ianuarie 2019

Decenii la rand am aflat, parinti, copii si adulti, ca vaccinurile sunt un mare ajutor in favoarea sanatatii, a cresterii sperantei de viata etc. Mai nou, vaccinurile sunt privite piezis pentru ca lumea nu mai crede in eficienta acestora si mai ales in produsele  industriei farmaceutice care, luand-o pe urmele „hranei nesanatoase”, ne ofera solutii in care predomina efectele secundare negative multiple. E destul sa privim la campaniile media globale care, ca la un semn, atunci  cand profitul industriei farmaceutice americane este in primejdie, apar in presa tot felul de campanii de sustinerea unui medicament sau vaccin.

Citeste mai departe...
 

Promisiunile StiinTei pentru 2019

Imprimare E-mail
mari, 22 ianuarie 2019

Cand se aduce vorba despre Marea PiramidA egipteanA de la Giza, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, si singura care s-a pastrat pana in ziua de azi, prima intrebare care apare este cea referitoare la misterul construirii sale. Mai precis, cum au fost transportate cele doua milioane de blocuri de piatra, fiecare in greutate de doua tone, acum 4.600 de ani. De-a lungul timpurilor moderne au fost lansate numeroase teorii, nici una foarte convingatoare, asa ca se poate spune ca misterul persista si azi.

Citeste mai departe...
 

Enigme neelucidate

Imprimare E-mail
mari, 15 ianuarie 2019

De mai bine de jumãtate de secol, dezbaterile savantilor pe marginea unuia dintre cele mai fierbinti subiecte ale umanitãtII, si anume aparitia vietii pe Pãmant, nu inceteazã, in ciuda teoriilor contradictorii. Mai intai, cum s-a nãscut viata pe planeta noastrã, apoi, in ce moment in timp?

Citeste mai departe...
 

Promisiuni ale stiintei pentru 2019

Imprimare E-mail
miercuri, 09 ianuarie 2019

Dupa lansarea celui mai ambitios si mai complex proiect stiintific, Proiectul Genomului Uman (PGU), proiect lansat in 1990 si incheiat in proportie de 92 la suta in 2003, cercetatorii au lansat la sfarsitul anului trecut un proiect si mai ambitios care are drept obiectiv „descifrarea genomului tuturor celor 1,5 milioane de specii complexe cunoscute de pe Terra”, transmite Agerpres, termenul de finalizare a proiectului fiind de zece ani.

Citeste mai departe...
 

Inorogii au existat, dar erau mai urati decat in legende

Imprimare E-mail
mari, 08 ianuarie 2019

Inorogul sau unicornul este un animal fantastic, intalnit in mitologia orientala, in multe basme, ocupand un loc de seama in folclorul tuturor popoarelor.

Citeste mai departe...
 

Pamantul, amenintat de o „Mare Extinctie”?

Imprimare E-mail
miercuri, 19 decembrie 2018

Cercetarile efectuate in ultimele decenii au demonstrat ca un episod de incalzire globala extrema, care a sufocat, efectiv, animalele marine, ar fi provocat, acum 252 de milioane de ani, cea mai mare extinctie din istoria planetei.

Citeste mai departe...
 

Falsuri biblice, complicitati dubioase

Imprimare E-mail
mari, 11 decembrie 2018

InformaTia a cAzut ca o bombA: „Un muzeu american a anuntat ca cinci fragmente de pergament des-crise ca parte a Manuscriselor de la Marea Moarta erau de fapt false!”

Citeste mai departe...
 

Cand studile sunt eronate

Imprimare E-mail
miercuri, 05 decembrie 2018

De mai bine de cinci decenii am ajuns sã fetiSizãm descoperirile stiintei, aproape cu religiozitate. Agentiile de stiri globale abundã azi de mii de referinte legate de noi descoperiri, noi studii, noi teorii. Dar sunt de fiecare datã adevãrate aceste studii?

Citeste mai departe...
 

Inselatorii cu studii stiintifice

Imprimare E-mail
miercuri, 28 noiembrie 2018

Cât de corecte sunt studiile stiintifice publicate în reviste prestigioase de stiinta, preluate apoi generos de agentiile de stiri globale? E posibila înselatoria în aceasta lume restrânsa? Unele exemple demonstreaza ca da, este posibila... Lasând la o parte studiile stiintifice care ne smulg zâmbete precum bancurile cu Bula, cele premiate anual cu anti-Nobelul numit Premiile IgNobel, exista si studii care se bucura de atentie maxima atât din partea revistelor de specialitate, cât si a agentiilor de stiri globale, mereu în cautare de senzational, acolo unde ar trebui sa fie vorba doar de rigurozitate si responsabilitate. Unii autori cred ca 80 la suta din studiile stiintifice din ultimele decenii chiar când vorbim de lucruri serioase, ar trebui reverificate si asta deoarece cercetarea nu poate fi reprodusa si de alte centre independente. E cam ca la stirile de presa: ele nu pot fi verificate din mai multe surse.

Citeste mai departe...
 

Picatura chinezeasca digitala

Imprimare E-mail
miercuri, 21 noiembrie 2018

 Ce se petrece in creierul nostru atunci cand suntem invadati de un potop de informatii in fiecare clipa? Cum reactioneaza creierul pentru a iesi din criza si ce putem face noi ca sa-l menajam?

Citeste mai departe...
 

Creiere supraincarcate

Imprimare E-mail
miercuri, 14 noiembrie 2018

Acum trei decenii, ne informam simplu: din carti (cine avea acest obicei), din ziare (unul sau doua, oficiale), de la radio (public), tv (post public). Astazi creierul nostru este supraincarcat cu milioane de informatii, multe dintre ele inutile. Cum ne descurcam?

Citeste mai departe...
 

Inovatii pentru o casa model

Imprimare E-mail
miercuri, 07 noiembrie 2018

Preocup|rile pentru producerea unor energii verzi, nepoluante, sunt vechi de mai bine de cinci decenii. S-au dezvoltat echipamentele pentru producerea energiei eoliene, solare sau a valurilor marii. Exista azi zone „impadurite” cu centrale eoliene cam peste tot in lume. Exista si folosiri razlete a energiei solare prin intermediul panourilor fotovoltaice sau a panourilor solare care sa incalzeasca apa, destul de timid folosite la nivel mondial. Motivul pentru care acestea nu devin sisteme generalizate de Energie verde este costul energiei electrice obtinute prin raportare la costurile de fabricatie. Cu alte cuvinte, deocamdata randamentul acestor tehnologii este inca scazut, sunt prea scumpe in comparatie cu pretul energiei obtinute prin intermediul combustibililor fosili (carbune, gaz, petrol). In ciuda faptului ca de vreo cinci decenii, ni se tot spune ca acestea sunt pe cale de disparitie.

Citeste mai departe...
 

Teoria Relativitatii fara premiul Nobel

Imprimare E-mail
mari, 30 octombrie 2018

Continuam prezentarea studiului publicat de fizicianul Conrad Ranzan privitor la motivul pentru care Einstein  nu a primit ravnitul Premiu Nobel pentru revolutionara lui Teorie a Relativitatii. In rezumatul articolului publicat in Physics Essays, Conrad Ranzan pomenea printre altele: „lipsa ingrijoratoare a mecanismelor cauzale pentru formularea fenomenelor, diferitele prejudecati si preocuparile comisiei de selectie a premiilor Nobel”. Iata argumentele in continuarea celor prezentate in numarul anterior al revistei noastre.

Citeste mai departe...
 

Are dreptate Einstein?

Imprimare E-mail
miercuri, 24 octombrie 2018

DupA ce unii fizicieni au sustinut ca Teoria Relativitatii nu are legatura cu realitatea, cu lumea fizica, altii incearca, si azi, sa demonstreze ca lucrurile se petrec in Univers cam asa cum a prezis (?) Einstein in teoria sa.

Citeste mai departe...
 

Scurta calatorie in jurul Lunii

Imprimare E-mail
miercuri, 17 octombrie 2018

Aselenizarea a fost evenimentul cosmic al secolului trecut (unele teorii nu o recunosc, sustinand ca americanii nu au ajuns niciodata pe Luna), acum se vorbeste despre o misiune selenara pentru 2025, dar pana atunci, se pun bazele unei „vizite” private pe orbita Lunii.

Citeste mai departe...
 

Homo smartphonicus

Imprimare E-mail
miercuri, 10 octombrie 2018

Cercetatorii au constatat ca, de-a lungul istoriei, omul a beneficiat de existenta a doua creiere. In ultimii ani se vorbeste despre faptul ca deja omul a capatat un nou creier, devenind azi homo smartphonicus.

Citeste mai departe...
 

De la smartphone, la casa inteligenta

Imprimare E-mail
miercuri, 03 octombrie 2018

La IFA, cel mai mare salon european dedicat produselor electronice, desfasurat intre 31 august si 5 septembrie la Berlin, au fost prezentate noutatile anului 2018, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Citeste mai departe...
 

O fosila incearca sa vorbeasca

Imprimare E-mail
miercuri, 26 septembrie 2018

Ideea la care ajunge un grup de cercetatori americani de la Universitatea Austin, Texas, este ca „mamiferele, vietuitoarele cele mai inteligente, dar care se numara printre speciile cu cel mai mic numar de urmasi, au facut un compromis in cursul evolutiei lor, renuntand la capacitatea mare de reproducere in schimbul inteligentei”, dupa cum relateaza agentia Xinhua, preluata de Agerpres.

Citeste mai departe...
 

Cu picioarele pe Pamant, cu gandul spre Marte

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

Obsesia legata de Planeta Rosie e veche de mai bine de o suta de ani. Totul a început în 1877, o data cu observatia astronomului Schiaparelli cum ca pe Marte exista niste linii pe care el le-a numit „canali”, canale. Aici a intervenit însa o eroare de traducere. În limba engleza, cuvântul din italiana a fost tradus prin „canals” în loc de „channels”. Canals (canale) în limba engleza înseamna canale construite de oameni, cum este canalul Suez (Suez Canal) de pilda, în vreme ce channels înseamna tot canale, numai ca naturale, cum este Canalul Mânecii (English Channel), de pilda.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Date noi despre stramosii nostri
» Laskarina, „amiralul” in fusta
» Conferinta internationala OZN
» Ghiveci de legume cu soia
» Pistruii si... papadia
» „Migratia” copacilor
» Manastirea Clocociov
» Pictorul care si-a reinventat arta
» Epoca masinariilor de mare anvergura
» Remiterea diabetului prin postul intermitent
» De la Eminescu la spiritul kafkian
» „Orice, oriunde, oricand”, marele castigator al Oscarurilor din acest an
» Horoscopul saptamanii: 20-26 martie 2023
» 16 martie 1792 – Asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei
» Tema: „FANTOME”
» Carti stravechi scoase la lumina (2)
» Erau taranii medievali mai putin stresati?
» Grupul civil UAPx cauta OZN-uri
» Varza murata cu afumatura si orez
» Masti cu fructe
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9