Prima pagina arrow SPECTACOLUL CUNOASTERII 23 Mar 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

SPECTACOLUL CUNOASTERII

Informatii si analize despre noile descoperiri ale stiintei, curiozitati si ciudatenii. Citit in sectiunea Stiinta.

Istoria unor vechi civilizatii

Imprimare E-mail
luni, 24 octombrie 2022

 Intr-o carte aparuta in septembrie 2020, Istoria Oxford a Orientului Apropiat Antic: Volumul I: De la inceputuri pana la Vechiul Regat Egipt si dinastia Akkadului este prezentat ceea ce autorii descriu ca fiind Fenomenul Uruk. Uruk, despre care scriam in numarul trecut, legat de civilizatia sumeriana, oras aflat in sudul actualului Irak, a fost principala forta de urbanizare si formare a statului in Mesopotamia in timpul perioadei Uruk (circa. 3800-3300 i.e.n.), care isi ia numele de la acest „principal oras”.

Citeste mai departe...
 

Cea mai veche civilizatie din lume

Imprimare E-mail
luni, 17 octombrie 2022

 Stim din cãrtile de istorie cã civilizatiile si orasele cele mai importante s-au dezvoltat si au decãzut, intr-un proces ireversibil, de-a lungul mileniilor. Dar care dintre toate acestea este cea mai veche din lume?

Citeste mai departe...
 

Creaturi si locuri misterioase in oceane (2)

Imprimare E-mail
luni, 10 octombrie 2022

Tabloul oceanului contine creaturi ciudate, aflate in locuri si zone mai putin cunoscute. Completam lista locurilor misterioase din adancurile oceanului planetar.

Citeste mai departe...
 

Creaturi si locuri misterioase in oceane

Imprimare E-mail
luni, 03 octombrie 2022

Oceanul trebuie privit azi dintr-o noua perspectiva, pentru ca el aduce la lumina creaturi inca necunoscute dar si locuri misterioase din adancuri.

Citeste mai departe...
 

Materia intunecata a omorat dinozaurii? (2)

Imprimare E-mail
luni, 26 septembrie 2022

Teoria conform careia „valurile” de extinctii in masa care s-au abatut periodic asupra Pamantului, cinci la numar, au fost cauzate de „materia intunecata” din Univers, nu are multi sustinatori, dar autorul ei spune ca ea are implicatii profunde.

Citeste mai departe...
 

Materia intunecata a omorat dinozaurii?

Imprimare E-mail
luni, 19 septembrie 2022

O teorie incitanta, venita parca de pe alta lume, face o legatura intre extinctiile in masa si schemele exotice ale arhitecturii galactice.Stiinta nu duce lipsa de teorii, problema dramatica apare atunci cand oamenii de stiinta trebuie sa separe  adevarul stiintific de presupuneri si supozitii uneori de-a dreptul stiintifico-fantastice.

Citeste mai departe...
 

A strigat Arhimede „Eureka!” in baie?

Imprimare E-mail
luni, 12 septembrie 2022

Dornici de finantari generoase si medalii de aur la o competitie tot mai dura, cercetatorii de azi se intrec in teorii spectaculoase, putine avand o legatura cu realitatea. Supozitiile au luat locul dovezilor sustinute de o cercetare aprofundata, ducandu-le mai mult spre zona prozei stiintifico-fantastice, decat spre cea a stiintelor exacte.

Citeste mai departe...
 

De ce America si nu Columbiana?

Imprimare E-mail
luni, 05 septembrie 2022

(Urmare din numarul trecut)

Asadar, a pus piciorul Columb pe insula Guanahani? Sau pe alta insula din Bahamas? Confuziile se accentueaza chiar urmand descrierea lui Columb insusi.

Citeste mai departe...
 

De ce nu poarta Americile numele lui Columb?

Imprimare E-mail
luni, 29 august 2022

Matt Crawford crede ca „raspunsul are legatura cu reputatia lui Columb la momentul in care europenii au numit noile continente, precum si cu o campanie publicitara de mare succes condusa de exploratorul italian Amerigo Vespucci”.

Raspunsul scurt este ca un alt explorator european a avut o publicitate mai buna, ceea ce ne face sa intelegem ca PR are radacini vechi, de peste o jumatate de mileniu.

Citeste mai departe...
 

Homo floresiensis, primii „hobiti”? (2)

Imprimare E-mail
luni, 22 august 2022

Un stramos al omului ar fi putut locui in Indonezia, dar de unde a venit si urmasii lui traiesc azi printre noi? Antropologii incearca raspunsuri plauzibile.

Citeste mai departe...
 

Homo floresiensis, primii „hobiti”?

Imprimare E-mail
vineri, 12 august 2022

Un stramos al omului ar fi putut locui în Indonezia, în urma cu aproximativ 700.000 de ani. Este concluzia unei teorii cu care unii experti nu sunt întru totul de acord.

Citeste mai departe...
 

Vânatoarea de extraterestri în 2021 (2)

Imprimare E-mail
luni, 08 august 2022

Viata extraterestra ar putea exista dar ne împiedica propria noastra tehnologie sa o descoperim, daca nu cumva alte civilizatii extraterestre ne descopera ele pe noi.

Citeste mai departe...
 

Vânatoarea de extraterestri în 2021

Imprimare E-mail
luni, 01 august 2022

De la o bomba de presa legata de un raport OZN, la „gunoaiele extraterestre” din sistemul nostru solar si câteva noi indicii despre viata extraterestra, iata câteva din descoperirile astrofizicienilor de anul trecut. Un „OZN gogoasa” pe cer, deasupra Elvetiei, lumini verzi ciudate disparând în nori deasupra Canadei, o pata în forma de farfurie care se cufunda brusc în ocean, iata câteva exemple.

Citeste mai departe...
 

Contacte cu alte civilizatii galactice? (2)

Imprimare E-mail
mari, 26 iulie 2022

Semnalele provenind din galaxia noastra, descoperite recent de astronomii chinezi sunt privite cu rezerve, deoarece inca nu s-a stabilit cu exactitate daca este vorba despre interferente radio terestre sau semnale galactice.

Citeste mai departe...
 

Contacte cu alte civilizatii galactice?

Imprimare E-mail
mari, 19 iulie 2022

Povestea contactelor cu extraterestrii a fost subiectul preferat al mass-mediei internationale ale anilor 60-70, atunci cand au fost lansate teme ciudate despre intalniri cu „omuletii verzi” prin SUA, contacte, vizite, rapiri etc. Atunci a inceput cursa pentru detectarea semnalelor provenite de la civilizatii din galaxia noastra, si ea continua pana in ziua de azi.

Citeste mai departe...
 

Vom trai cu oameni clonati? (2)

Imprimare E-mail
luni, 11 iulie 2022

Cercetarile pentru modificarea secventelor terminale ale genomului uman sunt controversate, dar se bate moneda pe „beneficiile” aduse de aceste tehnologii de clonare umana.

Citeste mai departe...
 

Vom trai cu oameni clonati?

Imprimare E-mail
luni, 11 iulie 2022

Au trecut aproape 25 de ani de la primul animal clonat pe Terra. Oita Dolly a venit pe lume pe 2 septembrie 1997, in Scotia, la Roslin si, chiar daca ea anunta inceputul erei clonarii, lucrurile n-au stat deloc asa. Si exista motive sa credem ca nici oamenii nu vor fi clonati prea curand.

Citeste mai departe...
 

(Urmare din numarul trecut)

Imprimare E-mail
luni, 27 iunie 2022

In studiul publicat in revista Proceedings of the Royal Society B, o echipa condusa de Roberto Nespolo, cercetator la Universitad Austral din Chile, demonstreaza de ce sunt imposibile aventurile interstelare ale omului.

Citeste mai departe...
 

Imposibila calatorie in galaxie

Imprimare E-mail
luni, 20 iunie 2022

Calatoria omului in spatiul sideral, calatoriile intergalactice, sunt un vis nascut pe la mijlocul secolului trecut, cand au fost facute si primele predictii. Daca azi ar debuta o asemenea calatorie, ce sanse de reusita ar avea? Specialistii cauta un raspuns.

Citeste mai departe...
 

Specii de mamifere inca necunoscute

Imprimare E-mail
mari, 14 iunie 2022

Credeam ca stim totul despre speciile de mamifere de pe Pamant, dar expertii recunosc ca sute de noi specii asteapta sa fie gasite. Unde se ascund acestea?

Citeste mai departe...
 

Gaura neagra sau vampir galactic?

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2022

Stirea anului 2020 legata de Univers a fost cea care vorbea despre descoperirea unei Gauri negre chiar „in fata casei noastre”, adica foarte aproape de Terra. Entuziasmul a fost maxim, dar misterul s-a risipit la inceputul acestui an.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Date noi despre stramosii nostri
» Laskarina, „amiralul” in fusta
» Conferinta internationala OZN
» Ghiveci de legume cu soia
» Pistruii si... papadia
» „Migratia” copacilor
» Manastirea Clocociov
» Pictorul care si-a reinventat arta
» Epoca masinariilor de mare anvergura
» Remiterea diabetului prin postul intermitent
» De la Eminescu la spiritul kafkian
» „Orice, oriunde, oricand”, marele castigator al Oscarurilor din acest an
» Horoscopul saptamanii: 20-26 martie 2023
» 16 martie 1792 – Asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei
» Tema: „FANTOME”
» Carti stravechi scoase la lumina (2)
» Erau taranii medievali mai putin stresati?
» Grupul civil UAPx cauta OZN-uri
» Varza murata cu afumatura si orez
» Masti cu fructe
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9