Prima pagina arrow SPECTACOLUL CUNOASTERII
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

SPECTACOLUL CUNOASTERII

Informatii si analize despre noile descoperiri ale stiintei, curiozitati si ciudatenii. Citit in sectiunea Stiinta.

Inovatii pentru o casa model

Imprimare E-mail
miercuri, 07 noiembrie 2018

Preocup|rile pentru producerea unor energii verzi, nepoluante, sunt vechi de mai bine de cinci decenii. S-au dezvoltat echipamentele pentru producerea energiei eoliene, solare sau a valurilor marii. Exista azi zone „impadurite” cu centrale eoliene cam peste tot in lume. Exista si folosiri razlete a energiei solare prin intermediul panourilor fotovoltaice sau a panourilor solare care sa incalzeasca apa, destul de timid folosite la nivel mondial. Motivul pentru care acestea nu devin sisteme generalizate de Energie verde este costul energiei electrice obtinute prin raportare la costurile de fabricatie. Cu alte cuvinte, deocamdata randamentul acestor tehnologii este inca scazut, sunt prea scumpe in comparatie cu pretul energiei obtinute prin intermediul combustibililor fosili (carbune, gaz, petrol). In ciuda faptului ca de vreo cinci decenii, ni se tot spune ca acestea sunt pe cale de disparitie.

Citeste mai departe...
 

Teoria Relativitatii fara premiul Nobel

Imprimare E-mail
marži, 30 octombrie 2018

Continuam prezentarea studiului publicat de fizicianul Conrad Ranzan privitor la motivul pentru care Einstein  nu a primit ravnitul Premiu Nobel pentru revolutionara lui Teorie a Relativitatii. In rezumatul articolului publicat in Physics Essays, Conrad Ranzan pomenea printre altele: „lipsa ingrijoratoare a mecanismelor cauzale pentru formularea fenomenelor, diferitele prejudecati si preocuparile comisiei de selectie a premiilor Nobel”. Iata argumentele in continuarea celor prezentate in numarul anterior al revistei noastre.

Citeste mai departe...
 

Are dreptate Einstein?

Imprimare E-mail
miercuri, 24 octombrie 2018

DupA ce unii fizicieni au sustinut ca Teoria Relativitatii nu are legatura cu realitatea, cu lumea fizica, altii incearca, si azi, sa demonstreze ca lucrurile se petrec in Univers cam asa cum a prezis (?) Einstein in teoria sa.

Citeste mai departe...
 

Scurta calatorie in jurul Lunii

Imprimare E-mail
miercuri, 17 octombrie 2018

Aselenizarea a fost evenimentul cosmic al secolului trecut (unele teorii nu o recunosc, sustinand ca americanii nu au ajuns niciodata pe Luna), acum se vorbeste despre o misiune selenara pentru 2025, dar pana atunci, se pun bazele unei „vizite” private pe orbita Lunii.

Citeste mai departe...
 

Homo smartphonicus

Imprimare E-mail
miercuri, 10 octombrie 2018

Cercetatorii au constatat ca, de-a lungul istoriei, omul a beneficiat de existenta a doua creiere. In ultimii ani se vorbeste despre faptul ca deja omul a capatat un nou creier, devenind azi homo smartphonicus.

Citeste mai departe...
 

De la smartphone, la casa inteligenta

Imprimare E-mail
miercuri, 03 octombrie 2018

La IFA, cel mai mare salon european dedicat produselor electronice, desfasurat intre 31 august si 5 septembrie la Berlin, au fost prezentate noutatile anului 2018, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Citeste mai departe...
 

O fosila incearca sa vorbeasca

Imprimare E-mail
miercuri, 26 septembrie 2018

Ideea la care ajunge un grup de cercetatori americani de la Universitatea Austin, Texas, este ca „mamiferele, vietuitoarele cele mai inteligente, dar care se numara printre speciile cu cel mai mic numar de urmasi, au facut un compromis in cursul evolutiei lor, renuntand la capacitatea mare de reproducere in schimbul inteligentei”, dupa cum relateaza agentia Xinhua, preluata de Agerpres.

Citeste mai departe...
 

Cu picioarele pe Pamant, cu gandul spre Marte

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

Obsesia legata de Planeta Rosie e veche de mai bine de o suta de ani. Totul a început în 1877, o data cu observatia astronomului Schiaparelli cum ca pe Marte exista niste linii pe care el le-a numit „canali”, canale. Aici a intervenit însa o eroare de traducere. În limba engleza, cuvântul din italiana a fost tradus prin „canals” în loc de „channels”. Canals (canale) în limba engleza înseamna canale construite de oameni, cum este canalul Suez (Suez Canal) de pilda, în vreme ce channels înseamna tot canale, numai ca naturale, cum este Canalul Mânecii (English Channel), de pilda.

Citeste mai departe...
 

Terra 2.0, miraj sau realitate?

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

Universul nu are secrete pentru NASA. Agentia are ochi care vad pâna la primele stele formate dupa Marea Explozie (Big Bang), pâna la planetele, rude cu Terra, pe care ne-am putea retrage în viitor. Un viitor care ne este asigurat de NASA.

Citeste mai departe...
 

Fals si adevar in lumea stiintei

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

Multe studii StiinTifice sunt partinitoare sau „comandate” de unele entitati interesate (industria medicamentelor, industria alimentara etc.) pentru a sustine concluzii convenabile lor, ele n-ar trebui luate in seama pentru ca nu dau amanunte referitoare la metodele de cercetare si nu pot fi confirmate prin cercetari independente.

Citeste mai departe...
 

Maimutele s-au pus pe treaba

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2018

Desi nu se stie ce sunt cu adevarat, o specie de maimute de pe o insula din Panama se pare ca o iau pe urmele oamenilor si au intrat in Epoca de piatra. De mai mulTi ani, un grup de oameni de stiinta de la Institutul Smithsonian de cercetari tropicale din Panama observase ca unele maimute de pe insula Jicaron din largul coastelor statului Panama sunt intr-un stadiu avansat de evolutie, comportandu-se ca si cum ar fi intrat in Epoca Pietrei, ceva similar cu dezvoltarea omului de acum doua milioane de ani. Observatia fusese facuta de un botanist al grupului care sesizase faptul ca maimutele de pe insula foloseau unelte de piatra, numai ca nefiind subiectul cercetarii sale, amanuntul nu a atras atentia, acesta continuand sa studieze flora sitului.

Citeste mai departe...
 

In China se scrie viitorul transportului urban

Imprimare E-mail
miercuri, 22 august 2018

Studiile si experimentele legate de masinile electrice s-au înmultit în ultimul deceniu, tarile occidentale dezvoltate (SUA, în primul rând), dar si Germania, Marea Britanie sau Franta, încercând sa obtina întâietatea mondiala pe piata viitoare a masinilor electrice. Asadar, se apropie vremea automobilelor electrice.

Citeste mai departe...
 

Minciuni adevarate sau false adevaruri

Imprimare E-mail
duminicć, 19 august 2018

Ultimii ani au consacrat „retelele de socializare” drept cel mai fabulos instrument de manipulare la nivel global în mâinile celor care le-au conceput. Fata de nivelul de manipulare al presei tiparite de acum un secol, azi manipularea maselor a atins cote inimaginabile, imposibil de intuit chiar si pe vremea lui Mark Twain care, extrem de lucid, spunea acum peste o suta de ani: „un om care nu citeste ziarul este neinformat, cel care îl citeste, este dezinformat”.

Citeste mai departe...
 

Un vis zadarnic: Tinerete fara batranete

Imprimare E-mail
miercuri, 08 august 2018

Cruciada pentru descifrarea codului nostru genetic, declansata în urma cu doua decenii este încercarea ultima a descoperirii raspunsului la cele trei întrebari fundamentale ale omenirii: cine suntem, de unde venim, încotro ne îndreptam. Daca putem considera ca în genele noastre este încifrata întreaga noastra istorie, atunci toate raspunsurile trebuie sa fie acolo. Inclusiv informatia privitoare la nemurire. Daca molecula de ADN este depozitarul tuturor informatiilor legate de fiinta umana, atunci urmeaza munca titanica, am putea zice chiar imposibila, de a descifra toate aceste informatii si mesaje. Sa ne inchipuim ca informatiile din ADN sunt asemenea unui sistem de operare existent astazi în absolut toate computerele de pe piata (Windows, Mac).

Citeste mai departe...
 

Deseuri spatiale culese cu navodul

Imprimare E-mail
miercuri, 01 august 2018

Dezvoltarea tehnologiilor spatiale, multiplicarea misiunilor circumterestre pentru studierea planetei sau pentru testarea unor arsenale militare, toate au condus inevitabil la poluarea spatiului cosmic cu ceea ce azi sunt numite deseuri spatiale. Prezenta deseurilor spatiale a devenit de-a lungul deceniilor o problema din ce în ce mai neplacuta pentru oamenii de stiinta care s-au vazut astfel confruntati cu mari probleme legate de siguranta satelitilor plasati deja pe orbita circumterestra, dar si a misiunilor spatiale prezente sau viitoare.

Citeste mai departe...
 

Flyer, un mini-elicopter electric pentru viitor

Imprimare E-mail
miercuri, 25 iulie 2018

Lupta pentru viitoarele masini electrice este in toi. Masinile dotate cu motoare electrice urmeaza sa inlocuiasca in cateva decenii actualele automobile echipate cu motoare pe benzina sau motorina, poluante si cu randamente scazute. in ultimii doi-trei ani masinile echipate cu motoare electrice, dar si cele hibride (electric-combustibil), se bucura de o atentie sustinuta. Companii precum Google sau ale miliardarului Elon Musk fac pasi mari spre masinile electrice autonome ale viitorului.

Citeste mai departe...
 

Pasi spre omul invizibil si padurea luminoasa

Imprimare E-mail
miercuri, 18 iulie 2018

Credeti ca vreun scriitor de povesti stiintifico-fantastice isi poate imagina ca intr-un viitor nu foarte indepartat oamenii de pe intreaga planeta ar putea sa citeasca ziarul sau cartile pe intuneric total, doar la lumina plantelor? Ca oamenii ar putea pasi noaptea pe bulevarde, strazi sau parcuri luminati doar de stralucirea pomilor? Greu de crezut, dar cercetatorii incearca sa treaca dincolo de vis si cred ca au gasit o solutie ingenioasa. E vorba despre un grup de ingineri de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (SUA) care au produs o lampa de citit, dar nu cu bec, fie el si ecologic, ci luminata de o planta luminiscenta. Cu acest gen de „lampa” revolutionara, ei spera ca omenirea va putea reduce consumul de energie electrica, dupa cum transmite Agerpres.

Citeste mai departe...
 

Zaharul, dusmanul din farfurie

Imprimare E-mail
miercuri, 11 iulie 2018

Cu cateva secole in urma zaharul era doar pentru gustul regilor; azi, rafinat si prelucrat, a devenit bomboana saracului, este prezent pe orice masa, dar si in o multime de alimente. Din delicatesa, zaharul a devenit dusmanul nostru, dupa cum releva si un articol din publicatia britanica New Scientist.

Citeste mai departe...
 

Demonul stirilor false

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iulie 2018

Ca Si conceptul „schimbarile climatice”, cel denumit „stiri false”, impotriva carora se indreapta acum intr-un efort anuntat cu tam-tam mediatic chiar creatorii lor, a devenit un subiect trendy desi el exista de cand exista presa.

Citeste mai departe...
 

Multiversul, un poem cu mai multe strofe

Imprimare E-mail
miercuri, 27 iunie 2018

Scriam saptamana trecuta despre cateva din cartile tiparite sub semnatura lui Stephen Hawking. Dupa moartea sa, apar date noi despre ultimul sau articol lucrat impreuna cu un cercetator belgian.

Citeste mai departe...
 

Maretia Universului vazuta de Stephen Hawking

Imprimare E-mail
miercuri, 20 iunie 2018

Pentru multã lume persista intrebarea: cum poate un om complet paralizat, care nu poate misca decat ochii si un singur deget, sa fie cea mai luminata minte a astrofizicii teoretice? Stephen Hawking a dovedit ca se poate.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cand papusile iubesc
» Baieti (tot) rai, chiar si in prag de pensie
» Si totusi, de ce au disparut dinozaurii?
» Istorie tragi-comica
» Apar tot mai multi martori
» Cotlete de vitel pane
» Ten luminos
» Pirati informatici... de stat
» Schitul Darvari
» O ā€˛Mona Lisaā€¯ in filigran
» Imblanzitorii de paianjeni
» ā€˛Maladia sucurilorā€¯ ā€“ un flagel mondial
» Horoscopul saptamanii: 17-23 februarie 2020
» 13 februarie 1766 ā€“ S-a nascut Thomas Malthus
» Tema: ā€˛CERBULā€¯
» Artemis, drumul spre Luna
» ā€˛Doctor Jivagoā€¯, arma secreta din timpul Razboiului Rece
» Noutati privind o faimoasa intalnire OZN
» Castraveti umpluti cu carne
» Ten deshidratat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9