Prima pagina arrow SPECTACOLUL CUNOASTERII 23 Mar 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

SPECTACOLUL CUNOASTERII

Informatii si analize despre noile descoperiri ale stiintei, curiozitati si ciudatenii. Citit in sectiunea Stiinta.

Cilindri plutitori sau terraformarea lui Marte

Imprimare E-mail
luni, 27 decembrie 2021

Agentia Spatiala Americana (NASA) se chinuie sa construiasca o racheta care sa duca primii astronauti pe Luna, prin 2025, dupa misiunea Apollo de acum o jumatate de secol, trimite sonde spatiale spre planetele din sistemul nostru solar, are cei mai multi roboti pe Marte, dar visele cele mai îndraznete le au miliardarii planetei, Jeff Bezos si Elon Musk.

Citeste mai departe...
 

Mumiile din Tarim, 4.000 de ani de mister (2)

Imprimare E-mail
luni, 20 decembrie 2021

Conceptia ca mumiile din Tarim, China, vechi de 4.000 de ani, apartin unor indo-europeni si nu unor localnici asiatici, se baza atat pe unele analize ADN, cat si pe vesmintele si ornamentele vestimentare. Cercetari de ultima ora arata insa ca ele provin de la indigeni, si nu de la migranti indo-europeni.

Citeste mai departe...
 

Mumiile din Tarim, 4.000 de ani de mister

Imprimare E-mail
luni, 13 decembrie 2021

Mumiile din Tarim, au fost descoperite in regiunea Xinjiang din China in bazinul Tarim, desertul Taklamakan, pe la jumatatea secolului al XX-lea de cativa exploratori europeni precum Sven Hedin, Albert von Le Coq si sir Aurel Stein. Noi studii incearca sa arunce o alta lumina asupra acestor mumii.

Citeste mai departe...
 

„Acele de gheata”, un designer inedit

Imprimare E-mail
luni, 06 decembrie 2021

Unele dintre cele mai uluitoare modele de gradina zen de pe planeta isi datoreaza existenta unui artist neasteptat: mii de „ace de gheata” minuscule. De la vârtejuri la cercuri pâna la rânduri ordonate, fiecare design delicat este creat atunci când pietre de dimensiuni similare se aduna pe un peisaj.

Citeste mai departe...
 

Pasi spre creierul digital

Imprimare E-mail
luni, 29 noiembrie 2021

Hidra este un caz iesit din comun atunci când vorbim despre „nemurire”. Cercetarea cauta solutii aplicabile si pentru speranta cea mai apriga a umanitatii. Dar, plecând de la exemplele oferite de natura, noile tehnologii vor avea si ele un cuvânt de spus in viitor, si unul ar fi „dublura digitala a creierului”.

Citeste mai departe...
 

Nemurirea, un tunel fara iesire

Imprimare E-mail
luni, 29 noiembrie 2021

Orice fiinta moare. E o povara pe care omul o duce in spate de pe o pozitie privilegiata in comparatie cu celelalte animale pentru ca el poate constientiza aceasta situatie. Nu este cea mai reconfortanta constatare, insa este pretul pe care trebuie sa-l platim pentru ca ne-am nascut. Dar ar putea omul trai vesnic?

Citeste mai departe...
 

Pe urmele „ceasului epigenetic”

Imprimare E-mail
luni, 15 noiembrie 2021

Un rol important il au genele, dar merita sa retinem ca „dincolo de genetica, exista insa si o alta lume, aceea a epigeneticii. In vreme ce genetica „da nastere”, epigenetica „selecteaza”. 

Citeste mai departe...
 

In cautarea longevitatii umane

Imprimare E-mail
luni, 08 noiembrie 2021

Cercetatorii incearca sa priveasca mai cu atentie spre acele specii de animale a caror viata este deosebit de lunga (liliecii, balenele, sobolanii-cartita, elefantii, albatrosii, unele rase de caini), in incercarea de a le descoperi secretul si apoi de a gasi modalitãti de a intarzia procesul de imbatranire si de a prelungi viata semenilor nostri. 

Citeste mai departe...
 

Gobekli Tepe, primul templu din lume? (2)

Imprimare E-mail
luni, 01 noiembrie 2021

La 10 kilometri de Urfa, un oras antic din sud-estul Turciei, Klaus Schmidt a facut una dintre cele mai uimitoare descoperiri arheologice din vremea noastra: pietre masive sculptate (megaliti) vechi de aproximativ 11.000 de ani, lucrate si aranjate de oameni preistorici care nu foloseau inca unelte metalice. Locul se numeste Gobekli Tepe, in Turcia, iar arheologul german Klaus Schmidt, care a descoperit pentru prima oara aceste obiecte, este convins ca este locul celui mai vechi templu din lume.

Citeste mai departe...
 

Gobekli Tepe – primul templu din lume?

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

Cu 6.000 de ani inainte de ridicarea monumentului de la Stonehenge, uimitoarea asezare Gobekli Tepe din Turcia modifica viziunea conventionala asupra nasterii civilizatiei umane.

Citeste mai departe...
 

Poate trai omul in subterane?

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

De vreme ce exista desene rupestre in pesteri si ramasite umane, cercetatorii sunt convinsi ca, in perioada primitiva, in zorii umanitatii, dar si ulterior, triburi sau comunitati restranse de oameni au trãit in subteran. Dar au trait in realitate?

Citeste mai departe...
 

Cursa spre internetul cuantic (2)

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

Experimentele revolutionare actuale sunt doar cele mai recente dintr-o cronologie accelerata a dezvoltarii, scrie Jim Ricotta, CEO al companiei Akiro, intr-un articol postat pe Quantum Daily.

Citeste mai departe...
 

Salt spre internetul cuantic

Imprimare E-mail
joi, 21 octombrie 2021

Internetul de azi va fi transformat de marii dezvoltatori de tehnologie intr-o retea globala la un nivel superior, mult mai sigura. Aceasta ar fi internetul cuantic.

Citeste mai departe...
 

O istorie a iluziilor martiene (2)

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

Dorinta de a vedea lucruri pe Marte, acolo unde nu sunt decat roci si umbre, este mare. Iar hartile aplicatiei Google Mars a descatusat imaginatia „astronomilor de fotoliu”.

Citeste mai departe...
 

O istorie a iluziilor marTiene

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

Locurile indepartate nu nasc iluzii, dar Marte, cea mai apropiata planeta de noi, ne hraneste imaginatia de cateva secole. Atat de mult incat unii cred ca poate fi colonizata de terieni, la fel cum  a fost colonizata „Lumea noua” de conchistadori.

Citeste mai departe...
 

Se indreapta societatea spre

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

Studiile care prezic catastrofe globale acapareaza intotdeauna mass-media si pe consumatorii de stiri. Fie ca e vorba despre sfarsitul lumii, fie ca e vorba despre schimbarile climatice. Un studiu din 1972 pomenea despre un colaps al societatii si el este azi luat in serios de cercetatori.

Citeste mai departe...
 

Stephen Hawking, teorii despre Univers

Imprimare E-mail
miercuri, 20 octombrie 2021

Unele din teoriile lui Stephen Hawking au revolutionat modul in care privim universul, chiar dacã sunt predictii teoretice. Unele dintre aceste teorii s-au dovedit a fi corecte, sustine un articol postat pe LiveScience, dar altele, mai bizare, incã ii pun pe ganduri pe fizicieni.

Citeste mai departe...
 

Stephen Hawking, teoria gaurilor negre

Imprimare E-mail
luni, 30 august 2021

Stephen Hawking, renumitul fizician teoretician, a emis in cãrtile si articolele sale cateva teorii interesante bazate pe sofisticate calcule matematice. La o analizã atentã, unele s-au dovedit corecte, de altele nu e convinsã toatã lumea cã stau in picioare.

Citeste mai departe...
 

Pasi spre energia nucleara curata

Imprimare E-mail
luni, 23 august 2021

Schimbarile climatice devin o problema nodala a societatii viitorului si lupta care se va duce in deceniile urmatoare este pentru a reduce drastic emisiile de carbon. Energia va trebui sa devina si ea „curata” si incep sa se faca primii pasi.

Citeste mai departe...
 

Vom putea ajunge pe o exoplaneta?

Imprimare E-mail
luni, 16 august 2021

Astrofizicienii de la NASA descopera mii de exoplanete, cu conditii de viata similare celor de pe Pamant. La ce foloseste asta? Raspunsul este simplu: pe unele dintre aceste planete din Calea Lactee am putea sa le colonizam dupa ce Pamantul ar inceta sa existe. Dar vom ajunge la ele?

Citeste mai departe...
 

Arborele genealogic al lui Leonardo da Vinci

Imprimare E-mail
luni, 09 august 2021

Leonardo da Vinci este nu doar cel mai renumit artist al Renasterii, ci si o figurã învaluita în mister. De la misteriosul zâmbet al Giocondei pâna la misterul ADN-ului celebrului artist, pe care oamenii de stiinta se strãduiesc sa-l descifreze pentru a ajunge la adevar.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Date noi despre stramosii nostri
» Laskarina, „amiralul” in fusta
» Conferinta internationala OZN
» Ghiveci de legume cu soia
» Pistruii si... papadia
» „Migratia” copacilor
» Manastirea Clocociov
» Pictorul care si-a reinventat arta
» Epoca masinariilor de mare anvergura
» Remiterea diabetului prin postul intermitent
» De la Eminescu la spiritul kafkian
» „Orice, oriunde, oricand”, marele castigator al Oscarurilor din acest an
» Horoscopul saptamanii: 20-26 martie 2023
» 16 martie 1792 – Asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei
» Tema: „FANTOME”
» Carti stravechi scoase la lumina (2)
» Erau taranii medievali mai putin stresati?
» Grupul civil UAPx cauta OZN-uri
» Varza murata cu afumatura si orez
» Masti cu fructe
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9