Prima pagina arrow SPECTACOLUL CUNOASTERII 23 Mar 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

SPECTACOLUL CUNOASTERII

Informatii si analize despre noile descoperiri ale stiintei, curiozitati si ciudatenii. Citit in sectiunea Stiinta.

Descoperiri subacvatice spectaculoase

Imprimare E-mail
luni, 02 august 2021

Adancurile oceanelor si marilor au captat atentia oamenilor de stiinta in ultimul secol, rezultatul ducand deseori la descoperiri fundamentale. Am putea spune ca nu mai exista mari secrete ale lumii subacvatice, dar realitatea intrece asteptarile. Oceanele ascund inca fiinte misterioase.


Citeste mai departe...
 

Cat de mult pot sa gandeasca masinile?

Imprimare E-mail
luni, 26 iulie 2021

Dincolo de credintele populare, alimentate de mass-media, care vad in tehnologia bazata pe Inteligenta Artificiala (IA) un fel de lume dominata de roboti ucigasi care se razbuna pe oamenii neputinciosi, IA este un domeniu fascinant care merita o atentie mai profunda.

Citeste mai departe...
 

Pot masinile sa gandeasca?

Imprimare E-mail
luni, 19 iulie 2021

Imaginatia populara debordeaza atunci cand isi inchipuie o lume a masinilor inteligente, a robotilor viitorului. Sentimentele merg de la teama ancestrala la o asteptare nerabdatoare. Dar sunt robotii in realitate ceea ce ne imaginam noi?

Citeste mai departe...
 

Fizica misterioasa a lucrurilor banale (2)

Imprimare E-mail
marži, 13 iulie 2021

Continuam prezentarea catorva fenomene fizice misterioase pe care le descoperim in viata de zi cu zi, dar asupra carora fizicienii nu s-au oprit pentru a incerca sa gaseasca niste explicatii consistente, considerandu-le prea banale in comparatie cu misterele Universului.

Citeste mai departe...
 

Fizica misterioasa a lucrurilor banale

Imprimare E-mail
luni, 05 iulie 2021

Fizica este o materie grea la scoala, dar este una dintre disciplinele stiintifice fundamentale. Ea studiaza proprietatile si structura materiei, formele de miscare ale acesteia, precum si transformarile lor reciproce, iar scopul sau principal este de a intelege cum se comporta universul.

Citeste mai departe...
 

Supravietuind Apocalipsei (2)

Imprimare E-mail
luni, 28 iunie 2021

Asadar, exista si un scenariu al „bulgarelui de zapada” care ar insemna conlucrarea mai multor cauze dramatice care sa duca la disparitia omenirii. E posibil, dar LiveScience pune o intrebare pragmatica: totusi, de cati supravietuitori ai apocalipsei ar fi nevoie pentru ca omenirea sa nu dispara complet?

Citeste mai departe...
 

Supravietuind Apocalipsei

Imprimare E-mail
vineri, 18 iunie 2021

Apocalipsa a infricosat omenirea de milenii. Nimeni n-a trait real vreuna, dar povestile cu nenorocirile aduse de Apocalipsa au ingrozit miile de generatii de-a lungul istoriei. Ele ingrozesc si azi, desi prea desele anunturi promovate de media au facut ca stirile legate de apropiatele Apocalipse sa mai slabeasca impactul emotional. Si totusi...

Citeste mai departe...
 

Mosasaurus, ferocele stapan al oceanelor

Imprimare E-mail
luni, 14 iunie 2021

Pe vremea cand dinozaurii stapaneau uscatul, mosasaurus, un animal amfibiu, era marele pradator al adancurilor marine.

Citeste mai departe...
 

De ce vechii egipteni venerau pisicile

Imprimare E-mail
luni, 07 iunie 2021

Astazi animalele de companie sunt la moda, pe primele locuri ale preferintelor situandu-se cainii si pisicile. Cainii sunt utilitari, pisicile mai rebele. Dar fascinatia noastra pentru pisici are radacini adanci.

Citeste mai departe...
 

Drumul spre adevarul stiintific (2)

Imprimare E-mail
luni, 31 mai 2021

A gresi este omeneste, dar nu este de fiecare data cea mai buna scuza. Atunci cand eroarea apare in domeniul stiintific, adica acolo unde nu ar avea ce sa caute daca rigurozitatea ar functiona impecabil, atunci e nevoie de ceva timp pentru ca lucrurile sa intre pe fagasul normal.

Citeste mai departe...
 

Drumul spre adevarul stiintific

Imprimare E-mail
luni, 24 mai 2021

A gresi este omeneste, dar nu este de fiecare data cea mai buna scuza. Si una este eroarea umana cu care ne intalnim in fiecare zi, fara consecinte majore, si alta este a gresi ca om de stiinta care incearca sa gaseasca explicatii pentru fenomene care contrariaza.

Citeste mai departe...
 

5G visul neimplinit al lui Nikola Tesla

Imprimare E-mail
luni, 17 mai 2021

Nikola Tesla, cel mai mare inventatorn din toate timpurile, a avut si cateva idei fulminante care insã au rãmas in stadiul de proiect, inceput dar nefinalizat, in special din lipsa finantãrii. Unul dintre acestea este transmisia electricitãtii fãrã fir, care astãzi este preluat de tehnologia 5G.

Citeste mai departe...
 

Arta primitiva acum 12.000 de ani

Imprimare E-mail
luni, 10 mai 2021

Un artefact ciudat si stravechi cu chip uman, despre care nu se stia pana acum daca este un totem sau o statuie, a fost readus in atentia cercetatorilor care au constatat recent ca este mai veche decat credeau expertii.

Citeste mai departe...
 

Digory, fildesul artificial

Imprimare E-mail
joi, 29 aprilie 2021

În fiecare zi, circa 100 de elefanti africani sunt ucisi de braconieri pentru fildesii lor, care sunt apoi vânduti la preturi exorbitante. Din acest motiv, în ultimul deceniu populatia de elefanti a scazut cu 62% si expertii se tem ca aceasta specie ar putea sa dispara complet în urmatorii zece ani.

Citeste mai departe...
 

Dovezi arheologice, adevaruri istorice

Imprimare E-mail
luni, 26 aprilie 2021

Stiinta incearca sa faca lumina in zonele cele mai profunde ale realitatii actuale sau istorice. Exista inca multe zone albe, in care n-au fost gasite toate raspunsurile plauzibile. Deseori, arheologia este cea care vine sa umple acest hiatus.

Citeste mai departe...
 

Ipotezele stiintifice sub lupa

Imprimare E-mail
luni, 19 aprilie 2021

In general motivul pentru care oamenii de stiinta aduna dovezi este pentru a lansa o ipoteza despre ceva anume si apoi sa vada daca ele sunt corecte.

Citeste mai departe...
 

Topul erorilor stiintifice (2)

Imprimare E-mail
luni, 12 aprilie 2021

Continuam prezentarea altor catorva erori stiintifice, culese dintr-o selectie realizata de publicatia The Guardian. Stiinta se poate mandri cu realizari majore, dar gafele demonstreaza slabiciunile ei, atunci cand se indeparteaza de la dezideratul ei major, aflarea adevarului.

Citeste mai departe...
 

Topul erorilor stiintifice

Imprimare E-mail
luni, 05 aprilie 2021

Stiinta se presupune ca lucreaza cu dovezi, cu date certe si elaboreaza teorii demonstrabile care nu pot fi supuse indoielii. Dar in lipsa tot mai acuta de dovezi, stiinta recurge tot mai mult la supozitii si scenarii SF, care ar trebui sa fie doar apanajul scriitorilor.

Citeste mai departe...
 

Viitorul este electric?

Imprimare E-mail
luni, 29 martie 2021

De cativa ani se vorbeste despre renuntarea la automobilele echipate cu motoare poluante, in favoarea celor echipate electric. Deja China conduce aceasta competitie, cu cele mai multe automobile electrice aflate in circulatie. Dar acesta sa fie viitorul in perspectiva unei planete mai verzi?

Citeste mai departe...
 

Aglomeratie in jurul lui Marte

Imprimare E-mail
luni, 22 martie 2021

Astronomii spun ca luna trecuta au fost cele mai aglomerate doua saptamani de activitate spatiala pe planeta Marte, din ultimii 50 de ani.

Citeste mai departe...
 

Vechi civilizatii uitate de istorie

Imprimare E-mail
luni, 15 martie 2021

Egiptenii Antichitatii stiau sa construiasca piramide, grecii, templele, literatura, filozofia si sculpturile lor, despre civilizatia Mayasa si celebrul lor calendar care anunta Apocalipsa in 2012 se mai stie cate ceva. Dar sunt civilizatii care nu s-au bucurat de atentia istoriei.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Date noi despre stramosii nostri
» Laskarina, „amiralul” in fusta
» Conferinta internationala OZN
» Ghiveci de legume cu soia
» Pistruii si... papadia
» „Migratia” copacilor
» Manastirea Clocociov
» Pictorul care si-a reinventat arta
» Epoca masinariilor de mare anvergura
» Remiterea diabetului prin postul intermitent
» De la Eminescu la spiritul kafkian
» „Orice, oriunde, oricand”, marele castigator al Oscarurilor din acest an
» Horoscopul saptamanii: 20-26 martie 2023
» 16 martie 1792 – Asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei
» Tema: „FANTOME”
» Carti stravechi scoase la lumina (2)
» Erau taranii medievali mai putin stresati?
» Grupul civil UAPx cauta OZN-uri
» Varza murata cu afumatura si orez
» Masti cu fructe
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9