Prima pagina arrow PARANORMAL
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 11 vizitatori online

PARANORMAL

Adevarul e dincolo de noi! Exista puteri si calitati pe care doar putini le au sau apartin tuturor dar foarte putini sunt constienti de ele si stiu sa le foloseasca? Aflati raspunsul in sectiunea paranormal.

Dezbateri despre viitorul ufologiei

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Grupul de Studiu pentru Informatii asupra Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (GEIPAN), din cadrul Centrului National de Studii Spatiale (CNES), echivalentul francez al NASA, a organizat la Paris, în zilele de 8-9 iulie 2014, consfatuirea „CAIPAN” pe problematicile fenomenului OZN. Ufologul veteran Dr. Jacques Vallée a sustinut atunci prelegerea intitulata „Fenomenele Aerospatiale Neidentificate: O strategie pentru cercetare”. El a prezentat, în acest cadru, si un istoric asupra bazelor de date OZN, un fundament solid pentru a dezvolta o serie de viitoare cai de cercetare.

Citeste mai departe...
 

Cum interpretam rapirile OZN?

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 În articolul precedent am prezentat o lucrare controversata, publicata în octombrie 2015 de psihologul Christopher C. French, în care acesta afirma ca rapoartele privind întâlnirile OZN pot fi explicate psihologic, prin: iluzii, amintiri false, paralizii din timpul somnului etc. Printre cei care au reactionat imediat la acest articol a fost si Kathleen Marden (foto), profesor coordonator în diverse studii postuniversitare în educatie, dar în acelasi timp cercetatoare a fenomenului OZN si a rapirilor.

Citeste mai departe...
 

Întâlniri OZN de gradul... psihologic?

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Christopher C. French este un psiholog britanic specializat în psihologia credintelor si experientelor paranormale, precum si în domeniile cunoasterii si emotivitatii. Este seful unitatii de cercetare în psihologia anomaliilor de la Universitatea din Londra, Colegiul Goldsmiths, si apare în mod regulat în mass-media ca expert în testarea cazurilor pretins paranormale. El a publicat, în vol. 28, din octombrie 2015, al revistei „The Psychologist” a Societatii Britanice de Psihologie, un articol intitulat „Întâlniri de gradul psihologic”, în care încearca sa explice întâlnirile OZN prin mecanisme psihice. Rezum mai jos câteva idei din articol, ca si reactiile, care nu au întârziat, din partea unor ufologi.

Citeste mai departe...
 

O schimbare de viziune asupra lumii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 Am prezentat in articolul precedent cazul lui Cornel Buta (C.B.), fost maistru, azi pensionar, care are amintirea unor intalniri si discutii cu fiinte nepamantene. Cautand explicatii la ce i s-a intamplat, chiar C.B. a trecut in revista, in cursul corespondentei, mai multe ipoteze pe care un sceptic i le putea oferi pentru experientele sale. Putea fi acuzat ca a inventat totul, fiind singurul martor al celor petrecute. Dar un sarlatan are totdeauna un scop cum ar fi: publicitatea, banii etc., iar el nu dorea nici astea, nici alte avantaje, voia doar ca oamenii sa stie adevarul. In plus, „unui adolescent de 14 ani jumatate, care a trait doar in pustietate nu i-ar fi trecut prin cap sa formuleze idei atat de complexe”.

Citeste mai departe...
 

O întâlnire nepamânteana

Imprimare E-mail
marți, 19 ianuarie 2016

 As dori sa prezint cititorilor revistei Magazin un caz mai aparte, pe care l-am studiat personal. Începând din 1996, am primit de la Cornel Buta (C.B.) din Brasov, un mare numar de scrisori, casete audio etc., în care el relata despre contacte stranii cu fiinte pe care le-a calificat drept extraterestre. În scrisorile sale, ca si in convorbiri telefonice, mi-a repetat ca nu-l intereseaza publicitatea, dar doreste ca oamenii sa cunoasca niste adevaruri. La solicitarea mea, a acceptat sa-i dezvalui totusi identitatea.

Citeste mai departe...
 

Noi marturii în cazul Rendlesham

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 Cazul din Padurea Rendlesham este, fara îndoiala, cel mai cunoscut incident OZN din Marea Britanie. În 1980, aici, la circa 150 kilometri nord-est de Londra, doua baze militare aeriene îngemanate: Bentwaters si Woodbridge, erau închiriate, în cadrul NATO, fortelelor aeriene americane. Cele doua baze, gazduind si un numar mare de focoase nucleare, erau la o distanta de trei kilometri, despartite de padurea de pini Rendlesham.

Citeste mai departe...
 

Misterioasele piramide ascunse din România

Imprimare E-mail
marți, 29 decembrie 2015

 Eclipsate cumva de faimoasele piramide ale vechilor egipteni, ale caror secrete nici pâna astazi nu au fost deslusite în totalitate, dar si de cele incase, care nu contenesc sa aprinda imaginatia aventurierilor si iubitorilor de senzational, pe suprafata întregului glob terestru sunt raspândite alte sute si mii de asemenea constructii care, cel mai frecvent, au ramas o mare enigma. E sufficient sa mentionam piramidele din Orientul Mijlociu, pe cele, absolut fabuloase, din China, pe cele din Bosnia, dar si pe cele ajunse pe fundul marilor, în urma unor cataclisme despre care populatia actuala nu stie mai nimic.

Citeste mai departe...
 

Opinii despre extraterestrii „reptilieni”

Imprimare E-mail
duminică, 27 decembrie 2015

 În folclorul din jurul fenomenului OZN, un loc din ce în ce mai popular îl ocupa „reptilienii”, o presupusa rasa extraterestra, inclusa adesea în ralatarile celor care spun ca au trait întâlniri de gradul III sau IV. De pilda, unii se întreaba daca nu cumva faimoasa rapire, din 1961, a sotilor Betty si Barney Hill a fost efectuata de umanoizi reptilieni... Într-un schimb de scrisori, din noiembrie 2010, între ufologul belgian André Skondras si Dr. David Jacobs (foto), cel mai proeminent teoretician al rapirilor OZN în viata, acesta din urma scria: „sunt raportate de fapt patru tipuri de extraterestri: extraterestri înalti, subtiri, cu siluete de insecte, extraterestri cenusii mai înalti, extraterestri cenusii mai mici, extraterestri reptilieni, la care se adauga hibrizii. În cadrul acestor tipuri exista unele variatii.

Citeste mai departe...
 

Martori sinceri si martori mincinosi

Imprimare E-mail
joi, 17 decembrie 2015

 In aprilie 2015, publicistul Lee Speigel publica la Huffington Press un articol despre OZN-uri observate in cursul razboiului din Vietnam (1955-1975), bazandu-se si pe marturiile unui fost ofiter de informatii Air Force, capitanul George Filer, devenit intre timp un cunoscut ufolog. Publicul rareori aude despre interactiunile dintre personalul militar si aeronavele inexplicabile – mai ales in timp de razboi. Dar, pe masura ce timpul trece, observatiile OZN, blocate de birocratie, incep sa vada lumina zilei. Armata a fost tot timpul interesata de OZN-uri – spune Filer – „deoarece acestea aveau capacitati mult peste tot ceea ce am avut noi, si voiam sa aflam care era tehnologia pe care o foloseau si – sincer – cui ii apartineau”.

Citeste mai departe...
 

Nepamânteni cu înfatisare de mumii

Imprimare E-mail
joi, 10 decembrie 2015

 Istoria spune ca în seara zilei de 11 octombrie 1973, în oraselul Pascagoula (Mississipi), Charles Hickson (42 ani) si Calvin Parker (18 ani), primul contramaistru, celalalt muncitor la santierul naval local, au iesit la pescuit, nu departe de varsarea râului Pascagoula în Golful Mexic. La scurt timp dupa lasarea întunericului, la 10 metri de ei, a coborât un obiect oval cu diametrul cam de 30 de metri, levitând la vreo jumatate de metru de sol. Din el au iesit trei creaturi stranii care au plutit spre cei doi fara sa atinga pamântul. Înalte de circa un metru si jumatate, aveau o piele cenusie si zbârcita, capul plesuv si o înfatisare generala de mumii.

Citeste mai departe...
 

Rolul NORAD in monitorizarea OZN-urilor

Imprimare E-mail
vineri, 04 decembrie 2015

 North American Aerospace Defence Command (NORAD) este un comandament militar integrat, al Statelor Unite si al Canadei, pentru un sistem de control aerospatial si de avertizare aerospatiala pentru America de Nord. NORAD dispune de un sistem vast si complex de radare, ca si de calculatoare si retele de comunicatie, pentru a alcatui o imagine oficiala cu tot ce zboara in jurul si deasupra SUA si Canadei, atat in atmosfera, cat si in spatiul cosmic apropiat. Structura este capabila sa detecteze si sa contracareze orice intrus: de la rachete intercontinentale la avioane de mici dimensiuni.

Citeste mai departe...
 

Obiecte ciudate subacvatice

Imprimare E-mail
joi, 26 noiembrie 2015

 Mentionam saptamana trecuta ca Paul Stonehill este un cunoscut ufolog, nascut in Ucraina, dar in prezent american, bine familiarizat cu peisajul cercetarii OZN din tarile fostului URSS. Spicuim mai jos, din lucrarile sale, alte cateva cazuri de intalniri inexplicabile cu obiecte subacvatice neidentificate (OSN).  Un binecunoscut cercetator rus al fenomenelor paranormale, scriitorul Aleksandr Petuhov, mentioneaza ca, in 1951, in apele teritoriale ale URSS, un submarin sovietic a intalnit un obiect subacvatic straniu, de dimensiuni gigantice.

Citeste mai departe...
 

Submarinele rusesti si obiectele neidentificate submersibile

Imprimare E-mail
duminică, 22 noiembrie 2015

 Paul Stonehill este un cunoscut ufolog american, nascut in Ucraina, bine familiarizat cu peisajul cercetarii OZN din tarile fostului URSS. Spicuim mai jos, din lucrarile sale, cateva cazuri de intalniri inexplicabile ale submarinelor sovietice cu obiecte neidentificate submersibile. V.V. Krapiva, un cercetator si scriitor care locuieste in Odesa, Ucraina, a participat, cu ani in urma, la numeroase cursuri prezentate de ofiteri veterani de pe submarinele nucleare sovietice, care au activat in extremul nord sovietic. Prelegerile lor s-au abatut uneori de la prezentarile planificate. Au fost spuse cu aceasta ocazie multe povesti fascinante, cum ar fi acelea in care operatorii sonarelor au localizat, la adancimi foarte mari, obiective ciudate care dezvoltau viteze mult mai mari decat ar fi fost capabila orice alta nava similara din lume si, aparent, urmareau submarinele marinei militare sovietice.

Citeste mai departe...
 

Doua intâlniri OZN deasupra României

Imprimare E-mail
duminică, 15 noiembrie 2015

 In articolul de saptamâna trecuta am inclus marturiile capitanului comandor in retragere Mihai Barbutiu, privind doua intâlniri dramatice pe care le-a avut, ca pilot militar, cu obiecte zburatoare neidentificate. Mai jos reproducem alte doua astfel de intâlniri ale sale, cât mai aproape de stilul relatarii pe care ne-a facut-o asta primavara la Arad. In 1958, Barbutiu, care avea atunci 29 de ani, a fost mutat la Timisoara, la regimentul de vânatoare-interceptare. Aici a trecut prin diferite functii, pâna a ajuns comandant de escadrila. In aceasta calitate, in 1966 sau 1967, participa la un zbor de noapte, dinspre zona Clujului, catre Oradea, intr-un grup de doua supersonice MiG 19, fiecare de un singur loc.

Citeste mai departe...
 

Intalniri OZN ale unor piloti militari din Romania

Imprimare E-mail
marți, 10 noiembrie 2015

 Se stie ca pilotii intalnesc fenomene de tip OZN mai des decat credem. Ei se vor feri sa vorbeasca insa despre aceste incidente, deoarece ar fi trimisi la comisiile de reevaluare a capacitatii lor de zbor, iar in cazul pilotilor militari exista si interdictia de a divulga situatiile speciale intalnite. Acesta este motivul pentru care intamplarile interesante OZN le putem auzi mai ales de la piloti in varsta, care nu-si mai fac astfel de griji. Un exemplu remarcabil in acest sens este capitanul comandor in retragere Mihai Barbutiu. Nascut in 1929, el a relatat ca a avut, ca pilot militar, patru intalniri dramatice cu fenomene aeriene neidentificate. A decis sa faca publice aceste incidente abia tarziu, cand era demult la pensie. In primavara 2015 m-am intalnit cu el la Arad. In cele ce urmeaza, incerc sa redau ceea ce ne-a relatat cu acest prilej, foarte aproape de stilul sau particular de a povesti si mentionand cat mai multe dintre detaliile pe care le-a precizat.

Citeste mai departe...
 

O intâlnire de gradul III in România anului 1939?

Imprimare E-mail
joi, 29 octombrie 2015

 George Pârvu, doctor in geologie, a publicat nu demult istoria unei intâlniri stranii si inexplicabile, pe care afirma ca a avut-o, in 1939, la vârsta de 9 ani, in comuna sa natala, Armasesti, judetul Ialomita, la circa 5 kilometri nord-vest de Urziceni. Asa cum a relateaza martorul, intr-o dimineata cu soare stralucitor, pe la inceputul lunii august, a iesit, impreuna cu patru colegi de scoala primara, pe islazul comunal. Locul era neted, deci aici puteau alerga in voie, iar când oboseau se culcau pe iarba deasa ca un covor. Iarba se mentinea totdeauna proaspata, gratie unui pârâias din preajma, cunoscut in zona sub numele de Viroaga Sarata.

Citeste mai departe...
 

Alte dovezi privind misterioasele „foo fighters”

Imprimare E-mail
joi, 22 octombrie 2015

 Intr-o lucrare recenta a fost rediscutat un mai vechi mister, datând din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, si anume fenomenul numit „foo fighters”. Cu aceasta ocazie s-a facut trimitere si la un articol scris in decembrie 1945, de Jo Chamberlin, intr-o revista militara, articol istoric din care vom rezuma, in cele ce urmeaza, câteva fragmente. In ultimele luni ale razboiului, echipajele multor bombardiere B-29, care zburau peste Japonia, au spus ca au vazut niste „mingi de foc”, care le-au urmarit avioanele; din când in când, acestea veneau, se asezau aproape de cozile lor, isi schimbau culoarea de la portocaliu la rosu, apoi la alb si inapoi din nou. Totusi ele nu se apropiau niciodata prea mult, ca pentru a ataca, asa cum faceau avioanele japoneze, cum erau cele sinucigase.

Citeste mai departe...
 

O noua dovada in cazul Roswell?

Imprimare E-mail
miercuri, 21 octombrie 2015

 Asa cum se stie, pe 8 iulie 1947, la ora 14.26, Associated Press anunta ca Baza US Air Force de la Roswell a raportat recuperarea unui „disc zburator” (adica a unui OZN) de pe proprietatea unui fermier din apropiere si ca discul, cazut „candva saptamana trecuta”, a fost transportat cu avionul la un „cartier general de nivel superior”. Cum era de asteptat, stirea a declansat frenezia intregii prese.

Citeste mai departe...
 

Clarvazatorii militari americani si fenomenul OZN

Imprimare E-mail
joi, 08 octombrie 2015

 Investigatorul OZN care semneaza cu pseudonimul Isaac Koi a depus un efort considerabil pentru a examina literatura si documentele oficiale privind studiile guvernamentale de vizualizare la distanta, prin clarvazatori militari (remote viewing), studii care au conexiuni importante cu cercetarea OZN. În urma acestui efort, pe 9 iulie 2015, el anunta ca a pus la punct o seama de instrumente informatice pe care le pune acum la dispozitia celor interesati. Între altele, aceste instrumente includ o arhiva (numita generic Stargate) de 92010 pagini PDF, desecretizate de CIA prin 2004, privind utilizarile militare ale clarviziunii (proiectele oficiale americane „Stargate”, „Gondola wish”, „Grill flame”, „Center Lane”, „Sun Streak” etc.), precum si o versiune cu hyperlink-uri a indexului CIA al acestei imense arhive.

Citeste mai departe...
 

De ce nu va exista o desecretizare

Imprimare E-mail
joi, 01 octombrie 2015

 Nicholas Redfern este autorul a mai mult de 30 de carti despre OZN-uri, Bigfoot, monstrii din lacuri, abominabilul om al zapezilor, dar si despre scandaluri de la Hollywood. In iunie 2015, la conferinta anuala MUFON din Ohio, el a vorbit despre „Oamenii in negru”. Acest subiect controversat a castigat o mare popularitate, odata cu lansarea, in 1997, a filmului de fictiune „Men in Black”. Dar cei ce frecventeaza literatura din domeniu stiu bine ca se povestea, inca din anii 1950, ca indivizi misteriosi, imbracati de regula in negru, ar fi incercat in mod constant sa reduca la tacere martorii sau investigatorii OZN si ai fenomenelor paranormale...

Citeste mai departe...
 

Un astronaut interesat de paranormal

Imprimare E-mail
joi, 24 septembrie 2015

 Astronautul Dr. Edgar Mitchell (n. 1930), a facut parte din echipajul zborului spatial Apollo 14, lansat pe data de 31 ianuarie 1971 si care, pe 5 februarie, a aterizat pe suprafata lunara, în zona platoului Fra Mauro, unde a petrecut aproximativ 33 de ore. Mitchel a devenit astfel al saselea om care a mers pe jos pe Luna, împreuna cu comandantul sau Alan Shepard. Cei doi detin recordul pentru cea mai lunga plimbare pe Luna: noua ore si 17 minute, pe parcursul a doua episoade de activitate extravehiculara.

Citeste mai departe...
 

Cum sa comunicam cu civilizatiile extraterestre?

Imprimare E-mail
vineri, 18 septembrie 2015

 Intr-un articol de mai mari dimensiuni, publicat in luna mai 2015 (deci inainte ca miliardarul rus Yuri Milner sa-si anunte donatia de 100 de milioane dolari pentru relansarea proiectelor SETI), jurnalista americana de stiinta Marissa Fessenden examina modalitatile de conversatie pe care umanitatea le-ar putea initia cu o presupusa civilizatie extraterestra. Unele dintre ideile evocate merita sa le rezumam si cititorilor revistei Magazin, mai ales pentru a ilustra modul (ingust, credem noi) in care aceasta problema este abordata la nivelul unor oameni de stiinta americani, dar si la cel al marelui public.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 155 - 176 din 961

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Ciocnirea galaxiilor
» „Vulturul de sange”, legenda sau adevar
» Fascinatia sondelor spatiale extraterestre
» Orez cu sofran
» Ingrijiri blande
» Vestitorii primaverii
 demografice
» Buna Vestire
» Urechea lui Van Gogh
» Sport si sange
» Copiii si accidentele electrice
» Legaturi tainice de familie
» Valize de bani, ca-n filme
» Horoscopul saptamanii: 25-31 martie 2019
» 21 martie 1349 – Pogromul de la Erfurt
» Tema: „FOCUL”
» Pamantul a inghitit o alta planeta
» MatthĂ€us Hetzenauer, „arma letala” a lui Hitler
» Rusia si China vor o alianta a ufologilor
» Cartofi cu smantana
» Remedii naturale
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9