Prima pagina arrow PARANORMAL 05 Jun 2020
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

PARANORMAL

Adevarul e dincolo de noi! Exista puteri si calitati pe care doar putini le au sau apartin tuturor dar foarte putini sunt constienti de ele si stiu sa le foloseasca? Aflati raspunsul in sectiunea paranormal.

Imagini NASA si viata in Galaxie

Imprimare E-mail
joi, 23 iunie 2016

 Teoreticienii conspiratiei sunt convinsi ca NASA musamalizeaza dovezile vizitelor si ale prezentei extraterestre pe planeta noastra si in jurul ei. Ca exemple, e suficient sa amintim doar cateva cazuri recente. Pe mai multe fotografii, din 2 mai 2016, realizate de Observatorul Solar si Heliosferic (SOHO – Solar and Heliospheric Observatory), al Agentiei Spatiale Europene, aflat pe un satelit lansat in urma cu douazeci de ani si exploatat in cooperare cu NASA, se observa un misterios „cub” sau patrat negru, aparent plutind intre satelit si Soare, in imediata apropiere a coroanei solare.

Citeste mai departe...
 

Incidentul OZN Skylab 3

Imprimare E-mail
duminică, 19 iunie 2016

 În ziua de 20 septembrie 1973, între orele 16:35 si 16:45 GMT, misiunea cosmica americana Skylab 3 s-a întâlnit cu un misterios „satelit rosu”, care a fost si fotografiat. Pâna la ora actuala nu exista o explicatie a acestei aparitii. În 1973, americanii lansau prima lor statie spatiala, numita „Skylab”. Pe 28 iulie 1973, o racheta Saturn aducea, pe aceasta statie, a doua misiune cu echipaj, numita Skylab 3. Cei trei astronauti au fost: Alan L. Bean, comandant, Owen K. Garriott, pilot cercetator stiintific, si Jack R. Lousma, pilot.

Citeste mai departe...
 

Avertisment OZN în criza rachetelor cubaneze?

Imprimare E-mail
joi, 09 iunie 2016

 Pe data de 17 februarie 2016, Robert Hastings, care de-a lungul ultimilor 43 de ani, a intervievat mai mult de 150 de veterani militari din SUA în legatura cu ceea ce priveste experientele OZN, referitoare la locurile unde existau arme nucleare, a postat pe site-ul sau un comentariu privind un caz extras din cartea sa „UFOs and Nukes” (OZN-urile si armele nucleare), caz petrecut în timpul crizei rachetelor cubaneze si pe care-l rezum în cele ce urmeaza.

Citeste mai departe...
 

Un întelept vorbeste despre rapirile OZN

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 John E. Mack, M.D. (1929-2004), profesor de psihiatrie timp de peste treizeci de ani la Harvard Medical School si fost director al sectiei de psihiatrie al spitalului din Cambridge al acestei universitati, a fost una dintre cele mai luminoase figuri ale ufologiei, investigator al fenomenelor rapirilor OZN si promotor al legaturii acestora cu experientele spirituale. Rezumam mai jos câteva extrase dintr-un interviu pe care l-a dat canalului NOVA al Public Broadcasting Service, ca si câteva fragmente dintr-un articol scris înainte de moarte.

Citeste mai departe...
 

O pledoarie pentru materialitatea OZN

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 Jacky Kozan, inginer electronist cu o cariera remarcabila, in prezent pensionar, este fondator si coordonator al „Academiei de Ufologie”, infiintata in 2006, in Franta, ca o „structura operationala, fiabila si durabila, destinata studierii fenomenului OZN”. La ora actuala, Academia are peste 100 de membri, din circa 15 tari, ufologi care, avand si o pregatire stiintifica intr-un domeniu relevant, pot contribui la progresul cercetarii in domeniu si – asa cum s-au exprimat fondatorii – la crearea unei „noi ufologii”.

Citeste mai departe...
 

Pilotii, OZN-urile si CIA

Imprimare E-mail
sâmbătă, 21 mai 2016

 In episodul de saptamana trecuta mentionam ca Robert Hastings, neobositul investigator al conexiunilor dintre aparitiile OZN si armamentul nuclear, a postat recent un articol in care critica realizatorii unui serialul TV despre OZN-uri „UFOs Declassified”, pentru Canalul Smithsonian. Hastings crede ca acest serial continua politica de dezinformare si ridiculizare a fenomenului OZN, recomandata mediilor de informare de catre CIA inca din 1953.

Citeste mai departe...
 

Caile dezinformarii OZN

Imprimare E-mail
sâmbătă, 14 mai 2016

 In trei articole anterioare din Magazin, am ilustrat aparenta deschidere si bunavointa a CIA fata de fenomenul OZN. Este o atitudine de salutat, menita probabil sa atenueze suspiciunile si criticile care i-au fost adresate de-a lungul timpului in acest sens. Dincolo de unele stangacii, pe care nu le-am mai comentat, din materialele citate, sunt totusi doua observatii de facut. Pe de o parte, documentele postate sunt toate pana in 1953, insinuand ca dupa aceea CIA nu a mai fost interesata de fenomen, lasand totul pe seama Air Force, iar, pe de alta parte, se ignora criticile celor care cred ca agentia este si azi in fruntea campaniei de dezinformare si ridiculizare a fenomenului OZN.

Citeste mai departe...
 

CIA ne recomanda cum sa investigam OZN-urile

Imprimare E-mail
joi, 05 mai 2016

 In precedentele doua articole de pe aceasta pagina a revistei Magazin am reprodus pasaje din documente CIA din perioada 1949-1953, care dovedeau interesul deosebit al acestei agentii pentru fenomenul OZN, in acea perioada. Documentele au fost postate chiar pe site-ul oficial al CIA, pe 21 ianuarie 2016. Tot acolo se face trimitere si la un material elaborat la aceeasi data si intitulat „Cum sa investigam farfuriile zburatoare”. Deci, dincolo de termenul peiorativ de „farfurie zburatoare”, nici vorba de negarea fenomenului sau de descurajarea investigarii sale. Cred ca va fi interesant pentru cititorii nostri sa reproduc mai jos ideile esentiale din acest document.

Citeste mai departe...
 

Politica de dezinformare si ridiculizarea OZN

Imprimare E-mail
luni, 02 mai 2016

 În numarul trecut mentionam ca, pe 21 ianuarie 2016, pe site-ul oficial al CIA, a aparut o nota trimitând la o serie de documente desecretizate. Am comentat câteva dintre ele, demonstrând interesul agentiei în fenomenul OZN, mai ales dupa spectaculoasele observatii, din iulie 1952, deasupra capitalei SUA. Un alt document este nota trimisa pe 2 octombrie 1952, de H. Marshall Chadwell, directorul adjunct al biroului de informatii stiintifice CIA, catre directorul CIA, generalul Walter Bedell Smith.

Citeste mai departe...
 

CIA ne invita sa-i citim „dosarele X”

Imprimare E-mail
joi, 21 aprilie 2016

 Intr-o maniera oarecum neasteptata, pe 21 ianuarie 2016, pe site-ul oficial al CIA a aparut o nota intitulata „Fa o incursiune in «dosarele X» de la noi”, cu aluzie la OZN-uri. In continuare, CIA aminteste ca, incepand din 1978, ca urmare a unor cereri bazate pe legea accesului la informatii, a declasificat sute de documente care detaliaza actiunile agentiei privind obiectele zburatoare neidentificate (OZN). Documentele, puse acum pe site-ul www.foia.cia.gov, dateaza in primul rand de la sfarsitul anilor 1940 si inceputul anilor 1950.

Citeste mai departe...
 

Nick Pope, militarii si OZN-urile

Imprimare E-mail
joi, 14 aprilie 2016

 Nick Pope, despre care am vorbit destul de des in comentariile OZN de pe aceasta pagina, a fost, in perioada 1985-2006, angajat civil al Ministerului britanic al Apararii, fiind intre 1991-1994 sef al biroului in care erau investigate rapoartele OZN. Actualmente jurnalist independent in SUA, el a postat recent pe net declaratia pe care a dat-o, in 2013, sub juramant, in fata unui grup inter-partinic de fosti reprezentanti in Congresul SUA. Rezum mai jos principalele idei din aceasta declaratie. Ministerul Apararii din Regatul Unit avusese, in 1953-2009, un proiect, fara un nume special, de urmarire a OZN-urilor. In aceasta perioada, au fost inregistrate si investigate peste 12.000 de aparitii de OZN-uri. Rolul proiectului a fost sa stabileasca daca ele sunt dovezi ale unei amenintari la adresa Regatului Unit si daca poseda elemente care pot fi folosite militar.

Citeste mai departe...
 

Un OZN prabusit in Guatemala?

Imprimare E-mail
marţi, 12 aprilie 2016

 In ufologie, apar uneori si istorii vechi, despre ciudate fenomene ceresti, care uneori lasa urme si in existenta martorilor, istorii care devin tot mai bizare si mai greu de deslusit pe masura scurgerii timpului. Un bun exemplu este in acest sens faimoasa prabusire, din iulie 1947, nu departe de Roswell, a ceva despre care nici azi nu se stie cu absoluta siguranta ce anume a fost. Pe 26 decembrie 2015, a fost lansata o noua istorie de acest tip, despre o presupusa prabusire care ar fi avut loc in 1938 sau 1939 in Guatemala. Stirea a aparut pe site-ul de limba engleza Inexplicata – Journal of Hispanic Ufology, revista on-line a Institutului Hispanic de Ufologie, care prezinta cazuri OZN si paranormale din Spania, America de Sud si Caraibe, organizatie infiintata in octombrie 1998, avand reprezentanti si contribuabili in peste o duzina de tari de limba spaniola.

Citeste mai departe...
 

SETI si musuroiul de furnici

Imprimare E-mail
joi, 31 martie 2016

 Edward Snowden, fostul salariat al National Security Agency (NSA), care a scandalizat in 2013, in urma publicarii unui mare numar de documente oficiale, care ar fi trebuit sa ramana secrete, a fost nu demult in atentia publica pentru un alt subiect ciudat: comunicarea cu extraterestrii. Intr-un interviu podcast cu astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, Snowden (foto) a sugerat ca mesajele extraterestre ar putea fi criptate atat de bine, incat oamenii care ar incerca sa traga cu urechea la extraterestri ar avea impresia ca nu aud nimic altceva decat zgomot.

Citeste mai departe...
 

Paradoxul lui Fermi si „Marele Filtru”

Imprimare E-mail
joi, 24 martie 2016

 Universul, chiar si Terra, ar trebui sa colcaie de activitatea diverselor civilizatii; cu toate astea, cel putin oficial, nu-i vedem pe nicaieri. In 1950, fizicianul italian Enrico Fermi, creatorul primului reactor nuclear si numit „arhitectul erei nucleare”, se zice ca a spus „ar trebui sa fie aici; unde sunt?” De atunci, aceasta intrebare retorica este numita „Paradoxul lui Fermi”.

Citeste mai departe...
 

Speculând pe marginea ipotezei extraterestre

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 Uneori, discutiile dintre ufologi, desi poate ceva mai tehnice, pot fi interesante pentru marele public, luminând unele zone ale domeniului care, în constiinta colectiva, au fost napadite de prejudecati. As prezenta, ca un exemplu în acest sens, opiniile ufologului belgian Andre Skondras, rezumând o scrisoare a sa trimisa unor confrati în august 2015. Dupa ce explica faptul ca, în cei 25 de ani de când e implicat, ca un observator apropiat, dar independent al fenomenului OZN, recunoaste ca a ramas mai degraba partizanul variantei clasice, si anume ca e vorba despre nave materiale având origine extraterestra.

Citeste mai departe...
 

Astronomii si iluzia „Sferelor Dyson”

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 Acum 50-60 de ani, entuziasmul privind cucerirea Cosmosului era la culme. Au fost lansate primele nave si sonde spatiale. Populatia globului, ca si consumul de energie cresteau exponential si toata lumea era convinsa ca aceasta tendinta va dura sute sau mii de ani de acum înainte; de pilda, ca suprapopularea va obliga omenirea sa emigreze pe alte planete, iar cei care vor ramane aici vor folosi tot mai multa energie, pana ce, de la o vreme, vor fi obligati sa capteze întreaga energie pe care Soarele o raspandeste în spatiu.

Citeste mai departe...
 

Întalniri stranii ale cosmonautilor sovietici

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 În octombrie 2015, ufologul Paul Stonehill a publicat în Fate Magazin un articol despre fenomene inexplicabile observate de cosmonautii sovietici si rusi, în timpul activitatilor din spatiu. Rezum mai jos cateva extrase din acest articol. Conform celor aparute în revista Spektra nr. 8, 1992, în 1976, cosmonautul Vladimir Kubasov a declarat unui reporter ca el si alti colegi ai sai au avut numeroase experiente care dovedesc existenta OZN-urilor. În 1978, Vladimir Kovalionok a observat, pe 15 august, din statia spatiala Saliut-6, un obiect ciudat care s-a apropiat si s-a distantat în mod repetat.

Citeste mai departe...
 

Un mister mult mai complex decat pare

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Fenomenul OZN este mult mai complex decat pare la o privire superficiala si nimeni nu stie ce este „de fapt” in spatele sau. Dincolo de „farfurii zburatoare” sau rapiri, marturiile contin adesea si aspecte care ne conduc spre domenii spirituale, spre experiente extracorporale, clarviziune, informatii dintr-o memorie aflata aparent in afara noastra, dar si spre fiinte mitice cum ar fi ielele sau zburatorii, ori spre aparitii religioase precum ingerii si chiar Divinitatea. Si, analizand un numar suficient de mare de cazuri, ajungi pur si simplu sa nu mai poti trasa o granita intre aceste aspecte...

Citeste mai departe...
 

Sfidare adresata tabuului privind OZN-urile

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Leslie Kean este jurnalist si autor de investigatie, despre care am scris de mai multe ori in aceasta pagina. Ultima ei carte „OZN-uri: Generali, piloti si oficiali guvernamentali depun marturie” (2010), a fost un bestseller New York Times si a fost publicata în alte zece limbi, între care si în româneste. Cartea are o prefata de John Podesta, fost sef de personal al presedintelui Bill Clinton si consilier al presedintelui Barack Obama, si are girul fizicianului Michio Kaku. În octombrie 2015 Leslie Kean a publicat în „Psychology Tomorrow Magazine” articolul „Challenging the Taboo”, în traducere aproximativa „contestând tabuul”, cu referire la interdictia tacita care însoteste fenomenul OZN. Prezint mai jos, în rezumat, principalele idei din acest articol.

Citeste mai departe...
 

Dezbateri despre viitorul ufologiei

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Grupul de Studiu pentru Informatii asupra Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (GEIPAN), din cadrul Centrului National de Studii Spatiale (CNES), echivalentul francez al NASA, a organizat la Paris, în zilele de 8-9 iulie 2014, consfatuirea „CAIPAN” pe problematicile fenomenului OZN. Ufologul veteran Dr. Jacques Vallée a sustinut atunci prelegerea intitulata „Fenomenele Aerospatiale Neidentificate: O strategie pentru cercetare”. El a prezentat, în acest cadru, si un istoric asupra bazelor de date OZN, un fundament solid pentru a dezvolta o serie de viitoare cai de cercetare.

Citeste mai departe...
 

Cum interpretam rapirile OZN?

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 În articolul precedent am prezentat o lucrare controversata, publicata în octombrie 2015 de psihologul Christopher C. French, în care acesta afirma ca rapoartele privind întâlnirile OZN pot fi explicate psihologic, prin: iluzii, amintiri false, paralizii din timpul somnului etc. Printre cei care au reactionat imediat la acest articol a fost si Kathleen Marden (foto), profesor coordonator în diverse studii postuniversitare în educatie, dar în acelasi timp cercetatoare a fenomenului OZN si a rapirilor.

Citeste mai departe...
 

Întâlniri OZN de gradul... psihologic?

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Christopher C. French este un psiholog britanic specializat în psihologia credintelor si experientelor paranormale, precum si în domeniile cunoasterii si emotivitatii. Este seful unitatii de cercetare în psihologia anomaliilor de la Universitatea din Londra, Colegiul Goldsmiths, si apare în mod regulat în mass-media ca expert în testarea cazurilor pretins paranormale. El a publicat, în vol. 28, din octombrie 2015, al revistei „The Psychologist” a Societatii Britanice de Psihologie, un articol intitulat „Întâlniri de gradul psihologic”, în care încearca sa explice întâlnirile OZN prin mecanisme psihice. Rezum mai jos câteva idei din articol, ca si reactiile, care nu au întârziat, din partea unor ufologi.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 155 - 176 din 980

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Unde sunt ei?
» Cum si-a otravit guvernul SUA propriii cetateni
» Noi instructiuni OZN pentru marina
» Vitel cu ciuperci
» Solutii valoroase pentru ten
» ĂŽnvierea Ă®mparatilor romani
» Brno, orasul fortareata
» Satul ca un muzeu de arta
» „Batrânii” Terrei
» Cine-i nascut Ă®n ianuarie...
» Locul unde razboiul e pace
» Afaceri de miliarde
» Horoscopul saptamanii: 5-11 august 2019
» 1 august 1589 – Asasinarea regelui Henric al III-lea al Frantei
» Tema: „CAPITALE”
» Om sau masina
» Vasili Arhipov, omul care a oprit razboiul atomic
» New York Times, din nou despre OZN-uri
» Creier pane
» Trei masti naturale
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9