|
FEMINA CLUB Exercitii de intretinere, frumusete, cosmetice, gastronomie si mult mai multe in sectiunea Femina Club.
|
sâmbătă, 13 noiembrie 1999 |
1 pasare, ulei, 1 lingurita faina, 50 g unt, 300 g ciuperci, 1 morcov, ½ telina, 1 ceapa mica, sare, piper. Se curata pasarea, se spala si se pune la fiert cu ceapa, morcovul si telina. Separat se fierb ciupercile, taiate felii, in putina apa. Intr-o cratita se pune uleiul si când este incins se adauga faina. Dupa ce s-a ingalbenit putin se stinge cu zeama de carne si se lasa sa fiarba in continuare amestecând mereu sa nu se prinda. Dupa 5-10 minute se adauga ciupercile si carnea taiata in bucati si se mai da intr-un clocot. Se pune untul, se acopera vasul si se da deoparte. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.
|
|
sâmbătă, 13 noiembrie 1999 |
1kg cartofi, 6 oua, 200 g telemea, 100 g unt, 200 g smântâna, sare, piper. Se fierb cartofii in coaja si când sunt gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari patru oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele; brânza telemea se rade. Se freaca galbenusurile crude de la doua oua cu sare, se adauga untul topit, albusurile batute spuma si smântâna. Se ia o forma potrivita ca marime, se unge cu unt si se asaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou presarate cu piper si telemea si se urmeaza asa pâna se termina. Deasupra se toarna compozitia de ou cu smântâna si se pune in cuptorul incins sa se gratineze. Se serveste fierbinte in vasul in care s-a preparat.
|
|
sâmbătă, 13 noiembrie 1999 |
2-3 sfecle de marime potrivita, 1 ceapa, 1 morcov, 1 cartof, 1 lingura de faina, 80 g unt, 2 oua, 150 g smântâna, sare, ½ lamâie. Se curata zarzavatul si sfecla, care se taie in bucati, se spala si se asaza in oala cu apa la foc. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara, apoi se trec prin sita. Intr-un vas se topesc ¾ din unt, se adauga faina, se pune treptat piureul de sfecla. Se subtiaza zeama in care au fiert sfeclele si se lasa sa fiarba la foc potrvit 20-25 minute. Se adauga sare dupa gust, zeama de lamâie si restul de unt. Se drege cu ou si smântâna. Pentru a da o culoare frumoasa acestei supe, se rade pe partea mica a razatoarei o bucata de sfecla cruda care se pune intr-o strecuratoare prin care se toarna supa fierbinte in castron. Aceasta supa-crema se serveste la masa cu crutoane de pâine prajita.
|
|
marți, 09 noiembrie 1999 |
Se aleg, în cantitati egale, gogonele mici, castraveti foarte mici (daca sunt mai mari se taie în doua sau în trei), buchetele de conopida, arpagic, morcovi curatati si taiati rondele crestate pe margini si ardei galbeni taiati în suvite. Legumele se spala, se lasa sa se scurga si se pun în borcane cam de 1 ½-2 litri. Se încorporeaza otetul diluat cu apa. La un litru otet, un litru apa, iar la fiecare litru de lichid, 30 g sare, o lingura zahar si câteva boabe de piper. Când otetul clocoteste, se toarna în borcane care se închid imediat. Dupa ce s-au racit, se asaza la pastrat.
|
|
marți, 09 noiembrie 1999 |
Se aleg 3 kg gogosari sau ardei proaspeti, se curata de cotoare si seminte si se trec prin masina de tocat carne, bine spalata si oparita, schimbând sita obisnuita cu cea care are gaurile mari. Bulionul astfel obtinut se amesteca cu 250 g sare si se introduce în borcane mici care se sterilizeaza 25 de minute. Acest bulion se foloseste la tocana, varza cu carne, varza calita sau chiar la ciorbe.
|
|
marți, 09 noiembrie 1999 |
1 kg radacina de patrunjel, ¼ kg radacina de telina, ¼ kg conopida, ¼ varza creata, 5 bucati ardei rosii, cinci bucati ardei verzi, ¼ kg morcovi, ¼ kg gulii, câtiva catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde si 1 legatura de frunze de telina. Totul se trece prin masina de tocat carne si se amesteca cu ½ kg sare. Se lasa pâna a doua zi amestecând din când în când ca sa se omogenizeze bine. A doua zi se pune în borcane (indiferent de marime, pot fi si borcane mari). Se leaga cu celofan sau pergament. La folosire se pune 1 lingura de amestec la 1 l de supa. Amestecul se poate utiliza la supe, ciorbe, tocanite, sosuri.
|
|
marți, 09 noiembrie 1999 |
Aceasta salata se prepara din toate legumele ce se pot consuma crude vara, cum sunt: rosii, ardei, castraveti, ceapa, varza, conopida etc. Legumele se curata, se spala si se taie toate în felii la fel de groase. Într-un borcan bine spalat si uscat se asaza legumele rânduri-rânduri, iar deasupra se pun frunze de telina, frunze de visin si printre legume bucati de hrean. Se mai pune o punga cu boabe de mustar si se fixeaza doua scândurele care împiedica legumele sa se ridice la suprafata. Otetul de 9s se dilueaza, adaugând la fiecare litru de otet doi litri de apa si câte 30 g sare pentru fiecare litru de lichid. Se asaza vasul cu lichid pe foc si, când acesta fierbe în clocote, se toarna deasupra legumelor. Se acopera imediat borcanul cu hârtie pergament sau cu celofan si se leaga strâns. Când borcanul s-a racit, se pune la pastrare. Iarna, când se serveste, se adauga ulei, cartofi fierti, masline si oua rascoapte. Se amesteca salata cu uleiul si cu cartofi taiati cubulete si se asaza în mijlocul farfuriei, se garniseste cu feliile de oua rascoapte si cu masline.
|
|
duminică, 07 noiembrie 1999 |
Nu fiti indiferenta la culoarea produselor cosmetice pe care le cumparati. De la gelul pentru dus la crema de mâini folosita, totul este colorat. Dar, spun specialistii, culoarea acestor produse are capacitatea de a ne influenta starea psihica si forma fizica. De asemenea, culoarea poate creste eficacitatea produselor de înfrumusetare.
|
Citeste mai departe...
|
|
sâmbătă, 06 noiembrie 1999 |
6 oua, 4 cartofi, 50 g macaroane, 100 g brânza rasa, 30 g unt, sare, piper, 250 ml sos de rosii. Sa face din cartofi un piure, se fierb macaroanele si se lasa sa se raceasca. Se bat bine ouale si se amesteca cu piureul de cartofi, cu macaroanele si cu brânza rasa. Se rastoarna preparatul intr-o cratita cu putin unt incins. Se lasa sa se prajeasca putin si apoi se da a cuptor pentru 10 minute. Se serveste cu sos de rosii.
|
|
sâmbătă, 06 noiembrie 1999 |
4 mere, ½ kg brânza de vaci, 4 linguri zahar pudra, coaja si zeama de lamâie, putin lapte, zahar vanilat, foarte putina sare. Brânza de vaci se freaca spuma cu zaharul, sarea, putina zeama de lamâie, coaja rasa de lamâie si putin lapte. Se adauga merele rase pe razatoare si zaharul vanilat, amestecându-se bine. Se servesc reci.
|
|
sâmbătă, 06 noiembrie 1999 |
4-6 oua, ½ l de vin rosu, 10 boabe piper, 1 lingurita cimbru, 1 frunza de dafin, 4-6 felii de pâine, sos picant. Se pune intr-o cratita vinul rosu si aproximativ aceeasi cantitate de apa. Se adauga aromatele. In momentul in care incepe fierberea se pun ouale sparte. Se servesc pe felii de pâine prajita in unt. Daca se adauga si putin sos picant sunt si mai gustoase.
|
|
sâmbătă, 06 noiembrie 1999 |
6 oua fierte tari, 1 ou crud, 400 g carne tocata, 1 lingura pesmet, 1 lingura unt. Ouale fierte si curatate de coaja se imbraca in carne tocata, se dau prin ou batut si se tavalesc prin pesmet, dupa care se rumenesc pe toate partile in unt incins. Când chiftelutele sunt frumos rumenite, se taie in doua, se asaza pe o farfurie, cu partea taiata in sus si se servesc imediat. Sunt gustoase si reci.
|
|
sâmbătă, 06 noiembrie 1999 |
6 oua, 75 g brânza, 100 g sunca, 200 g rosii, 25 g unt, 1 lingurita de verdeata, 3 linguri sos picant, sare, piper. Se bat ouale, se asezoneaza si se coace omleta dupa reteta obisnuita. In momentul in care omleta este aproape coapta se adauga verdeata, sosul si sunca tocata. Se acopera cu rondele de rosii si apoi cu felii de brânza. Se tine câteva minute la cuptor pâna se gratineaza.
|
|
duminică, 31 octombrie 1999 |
Unele produse vegetale consumate in cantitati mari devin toxice producând intoxicatii alimentare. Este vorba despre intoxicatiile alimentare cu substante toxice prezente in unele produse vegetale mai des folosite. Este vorba despre toxicitatea in sine, proprie alimentului, nu adusa din afara (prin stropire, ingrasaminte etc.).
|
Citeste mai departe...
|
|
sâmbătă, 30 octombrie 1999 |
Se spala 1 kg de cartofi si se fierb în coaja, se curata apoi si se taie rondele care se asaza într-un castron mai mare. Se iau 400 g ciuperci champignon sau 2 cutii conserva. Se taie felii subtiri si se calesc cu unt sau margarina. Se adauga 3 catei de usturoi pisat, putin patrunjel verde tocat si piper. Se asaza apoi peste cartofii taiati. Se acopera cu o maioneza groasa, pregatita cu mustar, din 3 oua si 250 ml ulei. Se orneaza cu oua fierte tari, taiate rondele.
|
|
sâmbătă, 30 octombrie 1999 |
500 g fidea, 350 g ciuperci, 3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, zeama de la o jumatate de lamâie, 2 linguri patrunjel verde tocat, sare, piper. Se înfierbânta 3 linguri de ulei în care se calesc usturoiul si ciupercile spalate si taiate în lamele subtiri. Dupa ce s-au calit se sareaza, se pipereaza si se pun la cuptor pentru 10 minute. Se adauga apoi zeama de lamâie si patrunjelul. Între timp se fierbe fideaua, se strecoara, se pune pe un platou si se amesteca cu ciupercile.
|
|
sâmbătă, 30 octombrie 1999 |
1 kg de cartofi se curata de coaja, se spala si se taie în sferturi. 2 cepe mari se taie marunt si se calesc putin în ulei. Se adauga cartofii. Dupa 2-3 minute se adauga apa clocotita atât cât sa-i acopere. Când sunt fierti se adauga 2 linguri faina frecata cu 2 linguri de smântâna, 2 foi de dafin si putina vegeta. Se mai fierb împreuna câteva minute. Se serveste cu salata verde, varza acra sau cu muraturi.
|
|
sâmbătă, 30 octombrie 1999 |
8 cartofi, 2 oua, 500 g brânza de vaci, 3 linguri de faina, ulei pentru prajit, putina sare. Cartofii se fierb în coaja, se curata, apoi se rad pe razatoarea mica. Se freaca brânza de vaci se amesteca ouale batute, cartofii, faina si sarea. Compozitia trebuie sa fie compacta. Se ia câte o lingura din compozitie, se formeaza papanasii rotunzi sau ovali si se prajesc în ulei încins pe ambele parti. Se presara cu zahar si se servesc calzi cu gem sau smântâna.
|
|
luni, 25 octombrie 1999 |
Au trecut câteva saptamâni de la sfârsitul vacantei si copilul dv. da semne de acomodare mai dificila cu scoala. Lucrurile sunt valabile mai ales in cazul „bobocilor" ce au pasit acum in clasa I, dar si in cazul scolarilor dintr-a V-a, ce trebuie sa se acomodeze cu trecerea de la un singur cadru didactic, la profesor pentru fiecare obiect de studiu.
|
Citeste mai departe...
|
|
duminică, 24 octombrie 1999 |
4-5 mere, 3-4 oua, 1 lingura faina, zahar vanilat, 2 linguri unt, coaja de lamâie. Se bat ouale cu coaja rasa de lamâie si se amesteca cu faina. Se adauga merele curatate de coaja si taiate in felioare subtiri. Se toarna câte o ceasca in tigaia cu ulei incins. Omletele se prajesc pe ambele parti si se pudreaza abundent cu zahar vanilat.
|
|
duminică, 24 octombrie 1999 |
500-600 g pulpa de porc sau 6 cotlete fara os, ulei, sare, piper. Pentru sos: 1 morcov, ½ telina, ½ ardei gras, 2 rosii, 1 ceapa mica, 1 pahar cu vin, 2 linguri unt, cimbru. Se prepara la inceput sosul punând toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Când sunt fierte se paseaza si pireul obtinut se pune din nou la fiert cu vinul, putina apa, sarea, untul si cimbrul. Când sosul a scazut destul se lasa deoparte. Snitelele se bat usor, se presara cu sare si se rumenesc putin in ulei. Apoi se asaza intr-o tava, se pun la cuptor si se stropesc din când in când cu vin. Când snitele sunt aproape gata, se adauga sosul, se mai lasa la cuptor 15-20 minute apoi se asaza pe un platou cu frunze de salata. Se serveste cu pireu de cartofi sau cartofi cu unt.
|
|
| << Start < Inapoi 161 162 163 164 165 Inainte > Sfarsit >>
| Rezultate 3382 - 3402 din 3462 |
|
Cauta in arhiva magazin.ro |
|
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN |
Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.
Nu ezitati sa va abonati!
Abonamentul se poate face direct la redactie prin: - expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos; - plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838): 1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac 2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R. - la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).
PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele: - 1 luna: 13,00 lei - 2 luni: 26,00 lei - 3 luni: 39,00 lei - 4 luni: 52,00 lei - 5 luni: 65,00 lei - 6 luni: 78,00 lei
Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.
CONTACT Telefon: 0722. 625. 622 021. 317. 89. 65 WhatsApp: 0722.625.622 Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.
|
Aboneaza-te la newsletter |
|
Cele mai populare articole... |
|
|