|
FEMINA CLUB Exercitii de intretinere, frumusete, cosmetice, gastronomie si mult mai multe in sectiunea Femina Club.
|
duminică, 24 octombrie 1999 |
4-5 mere, 3-4 oua, 1 lingura faina, zahar vanilat, 2 linguri unt, coaja de lamâie. Se bat ouale cu coaja rasa de lamâie si se amesteca cu faina. Se adauga merele curatate de coaja si taiate in felioare subtiri. Se toarna câte o ceasca in tigaia cu ulei incins. Omletele se prajesc pe ambele parti si se pudreaza abundent cu zahar vanilat.
|
|
duminică, 24 octombrie 1999 |
500-600 g pulpa de porc sau 6 cotlete fara os, ulei, sare, piper. Pentru sos: 1 morcov, ½ telina, ½ ardei gras, 2 rosii, 1 ceapa mica, 1 pahar cu vin, 2 linguri unt, cimbru. Se prepara la inceput sosul punând toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Când sunt fierte se paseaza si pireul obtinut se pune din nou la fiert cu vinul, putina apa, sarea, untul si cimbrul. Când sosul a scazut destul se lasa deoparte. Snitelele se bat usor, se presara cu sare si se rumenesc putin in ulei. Apoi se asaza intr-o tava, se pun la cuptor si se stropesc din când in când cu vin. Când snitele sunt aproape gata, se adauga sosul, se mai lasa la cuptor 15-20 minute apoi se asaza pe un platou cu frunze de salata. Se serveste cu pireu de cartofi sau cartofi cu unt.
|
|
duminică, 24 octombrie 1999 |
1 pui, 1 kg rosii, 2 cepe, ulei, 1 lingurita de faina, sare, piper, patrunjel verde tocat. Se curata puiul se taie in bucati si se inabusa in putin ulei. Separat se caleste ceapa in ulei, se pune faina, se rumeneste putin si se toarna peste pui. Rosiile spalate se taie in doua si se pun peste pui o data cu sarea si piperul. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit 20-30 minute. Daca este nevoie se adauga câteva linguri de apa. Se mai da intr-un clocot se presara cu patrunjel verde si se serveste.
|
|
duminică, 24 octombrie 1999 |
1 kg prune curatate de sâmburi, 1 lingura smântâna, 500 g faina 75 g unt sau margarina, 250 g zahar pudra, 3 galbenusuri si 1 albus de ou, 1 praf scortisoara pisata, grasime pentru forma, sare. Se presara prunele cu putin zahar si scortisoara si se lasa sa stea putin. Se face un aluat din 150 g zahar, 75 g unt, 2 galbenusuri, sare si faina. Se framânta bine se intinde o foaie de grosimea unui deget si se asaza intr-o tava unsa. Deasupra se pun prunele bine stoarse de zeama si peste ele se toarna urmatoarea compozitie: o lingura de smântâna amestecata cu un galbenus, 100 g zahar si un albus batut spuma. Se coace la foc, potrivit. Se serveste taiata in bucati patrate sau dreptungiulare.
|
|
duminică, 24 octombrie 1999 |
6 pere, 1 portocala, 1 lingura de miere, 1 lingurita de scortisoara macinata, 2 albusuri, 100 g de zahar pudra, 1 lingura cu migdale tocate. Se bat albusurile spuma; se adauga zaharul, se bate ca pentru bezea; la urma se adauga migdalele. Se unge cu unt si se presara cu faina o tava pe care se pun patru „cuiburi" formând un gol in mijloc. Se coc la foc foarte slab 40-45 de minute. Perele curatate de coaja si fara sâmburi, taiate bucati mici, mierea, scortisoara, zeama si coaja rasa a unei portocale se pun la fiert la foc slab, intr-un vas acoperit, 25 de minute. Se prelucreaza la mixer se lasa sa se racoreasca. In fiecare cuib de bezea se pun 2 linguri de pasta de pere.
|
|
luni, 18 octombrie 1999 |
Cum înfloreste viata unui viitor prunc? Mai precis, cum se naste viata din viata? - La 3 saptamâni de la conceptie embrionul are abia 3 milimetri. O minuscula schita a sistemului nervos se iveste din care se va dezvolta însusi creierul. - La 4 saptamâni, abia perceptibila, se vede deja o structura a mirosului si da semn de instalare, prima formatie a ochilor.
|
Citeste mai departe...
|
|
duminică, 17 octombrie 1999 |
1 kg cartofi, 100 ml ulei, sare, boia dulce, chimen si putin piper. Se aleg cartofi potriviti de mari, se curata de coaja, se spala, se zvânta cu un servet si se taie în doua. Se ung apoi cu ulei, se presara cu sare, boia, piper, chimen si se asaza în rânduri pe o tava unsa bine cu ulei. Se dau la cuptor sa se rumeneasca circa 25 minute. Se servesc imediat la fripturi.
|
|
duminică, 17 octombrie 1999 |
600 g pulpa de porc, 3 oua, ulei cât apreciati, 2 linguri pesmet, 1 lingura faina, 1 lingurita mustar, 1 cescuta lapte, sare, piper. Carnea se taie în felii potrivit de groase. Fiecare felie se bate cu ciocanul pentru snitele, se unge cu ulei, se presara cu piper, se pudreaza bine cu pesmet si se pun una peste alta. Într-un castron se bat ouale cu putina sare, se adauga mustarul, faina, laptele si o lingura de ulei. În compozitia astfel preparata se înmoaie pe rând fiecare snitel si se prajeste în ulei încins pe ambele parti.
|
|
duminică, 17 octombrie 1999 |
½ kg prune, 3 linguri nuci macinate, 1 ceasca lapte, 2 linguri unt, 8 biscuiti, 2 oua, coaja de lamâie, 4 linguri zahar tos, zahar vanilat, 2 linguri zahar pudra, scortisoara pentru prune. Se înfierbânta laptele îndulcit cu 4 linguri de zahar tos, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca. Se încorporeaza galbenusurile de oua, coaja rasa de lamâie, zaharul vanilat, nucile macinate, untul si la urma albusurile spuma. Jumatate din aceasta compozitie se pune într-o forma unsa cu unt, se acopera cu prunele rupte, în jumatati (fara sâmburi) se presara cu zaharul pudra si scortisoara si se toarna deasupra cealalta jumatate de compozitie. Se da la cuptor la foc potrivit.
|
|
duminică, 17 octombrie 1999 |
Se aleg 6 kg rosii bine coapte si sanatoase, se spala, se rup în doua si se asaza într-o oala la foc mic. Dupa ce au fiert în clocot 5-6 minute, se da oala jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se trec apoi rosiile prin sita si se pun într-o oala bine spalata, din nou la fiert. Când lichidul începe sa clocoteasca, se amesteca continuu pentru a nu se lipi de fundul vasului. Se adauga, pe rând în timpul fierberii 250 g zahar, un litru otet de vin, ½ lingura piper, 1 ½ lingura boia de ardei, o lingura sare si 2 linguri mustar diluat în putin otet. Se amesteca totul bine si se lasa sa fiarba pâna ce începe sa se îngroase atât cât sa aiba consistenta unei smântâni subtiri. Se toarna sosul fierbinte în sticle mici de ½ l sau de ¼ l care se închid cu dopuri, se înfasoara în paturi groase, unde se lasa o zi, doua pâna ce se racesc complet. În cazul în care conditiile de pastrare nu sunt optime, se recomanda sa se sterilizeze sticlele timp de 30 minute.
|
|
duminică, 17 octombrie 1999 |
Fasolea proaspata si tânara se curata de capete si de ate, se spala si se lasa sa se zvânte. Într-un vas cu apa sarata (un gram sare la un litru apa) se opareste fasolea 10-15 minute, dupa care se scoate si se pune într-o strecuratoare, sa se scurga. Între timp se prepara otetul adaugând la 1 litru otet de 9s, 1 ½ litru apa si câte 30 g sare pentru fiecare litru de lichid. Când fasolea s-a racit, se asaza în borcane, presarând între rânduri si usturoi tocat marunt. Deasupra se toarna otetul clocotit. Se leaga borcanele cu hârtie pergament, sau cu doua rânduri de celofan si se asaza la pastrat.
|
|
duminică, 17 octombrie 1999 |
1 kg rosii, 2 cepe, 1 telina, 1-2 linguri ulei, 1 lingura faina, 1 lingurita zahar, 3-4 oase, sare, patrunjel verde. Se spala oasele, se pun cu apa si cu o ceapa la fiert. Dupa 2 - 2 ½ ore se strecoara. Se asaza din nou supa pe foc si se adauga rosiile spalate si taiate în patru. Se toaca o ceapa marunt si se caleste în grasime, se adauga faina, se stinge totul cu zeama de la fiertul rosiilor si se toarna în oala unde se mai lasa sa fiarba 15-20 minute. Se strecoara supa, se pune din nou la fiert si se adauga taitei. Se serveste cu verdeata tocata pe deasupra.
|
|
duminică, 17 octombrie 1999 |
1,5 l apa, 1 pui mic, 250 g ciuperci, 1 telina, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1 lingurita de faina, 50 g smântâna, 1 galbenus, ulei la apreciere sau unt, sare. Puiul curatat si spalat se pune la fiert întreg în apa rece cu putina sare. Când este gata se scoate, se detaseaza carnea de pe oase si se taie betisoare sau cubulete nu prea mari. Zarzavaturile si o jumatate din cantitatea de ciuperci se curata, se spala, se taie marunt si se calesc în ulei sau unt, dupa care se pun în supa si se fierb. Dupa ce s-au înmuiat se strecoara si se paseaza. Pireul obtinut se pune în supa si se da in câteva clocote. Galbenusul, amestecat cu faina si cu smântâna, se toarna peste supa, se potriveste de sare si se mai fierbe circa 20 minute. Ciupercile ramase se fierb taiate feliute. Când crema este gata se serveste cu carnea de pasare si ciupercile fierte.
|
|
luni, 11 octombrie 1999 |
Johnny Hallyday, rockerul incendiar, a fost nevoit si în aceasta vara sasuplimenteze numarul concertelor sustinute în Monaco. Si aceasta, la insistentele fanilor sai. Mai mult chiar, pentru numerosii sai admiratori care, desi platisera cei 1600 F, pretul biletelor într-o seara, nu au fost lasati în sala de spectacol pentru ca, veniti de departe, nu purtau smoking si papion, Johnny a sustinut a doua zi un alt spectacol. Megaconcertele sale, în care a cântat si alaturi de vulcanica Larusso, au avut si de aceasta data mare succes. Motiv pentru care, la 56 de ani, rockerul francez nu intentioneaza sa se retraga. Mai mult chiar, agenda sa se pare a fi mai încarcata decât a unui ministru. Astfel, în urma cu câteva zile a scos un nou album. În mai, anul viitor, va scoate un CD compus în întregime pentru fiul sau, David. În decembrie va fi din nou pe marele ecran, apoi îsi va rezerva timp pentru a-si pregati concertele pe care le va sustine în iunie-iulie 2000 la Olympia.
|
|
luni, 04 octombrie 1999 |
Un nou studiu a evidentiat faptul ca, în ceea ce priveste sexul, tinerii români de astazi sunt mai responsabili decât generatiile anterioare.
|
Citeste mai departe...
|
|
duminică, 03 octombrie 1999 |
500 g cartofi fierti, 1 salata verde, 3-4 fire ceapa verde, 150 g costita afumata, 2 linguri otet. Cartofii fierti în coaja se curata si se taie felii, se amesteca cu salata verde si se asaza într-o salatiera. Costita taiata în feliute mici se prajeste, se stinge cu otet si se toarna peste salata. Deasupra se presara ceapa verde taiata marunt. Se serveste imediat.
|
|
duminică, 03 octombrie 1999 |
Un blat cu cacao procurat din comert sau preparat în casa, înghetata de alune preparata în casa sau procurata din comert, lichior de cacao sau vanilie, 100 g alune, 100 g ciocolata de menaj sau amaruie. Se taie blatul în doua parti egale, pe orizontala si se însiropeaza cu sirop sau cu lichior, dupa dorinta. Se asaza primul blat pe platoul de servit. Deasupra se pun alune usor prajite, taiate marunt cu un cutit sau zdrobite putin, precum si bucatele de ciocolata date pe razatoarea cu ochiuri mari. Se asaza apoi un strat de înghetata care se acopera cu celalalt blat. Peste acesta se pun alune si bucatele de ciocolata. Se serveste imediat.
|
|
luni, 27 septembrie 1999 |
Studii laborioase au demonstrat ca înca din stadiul dezvoltarii intrauterine la baieti emisfera cerebrala stânga, cea care contine si centrii vorbirii, se dezvolta mai lent decât la fetite.
|
Citeste mai departe...
|
|
duminică, 26 septembrie 1999 |
Dintr-o ceasca cu faina, 5 linguri ulei, 3 linguri lapte, sare, zahar vanilat se framânta un aluat, care se împarte în 2 parti inegale. Bucata mai mare se întinde. Intre timp tapetam o tava, inclusiv marginile. Din ½ kg piersici sau pere moi se face un compot gros, cu 1 pahar de zahar si foarte putina apa. Deasupra turnam "lapte de pasare" nefiert, pregatit din 2 galbenusuri. Deasupra întindem bucata mai mica de aluat. Se coace si apoi se pudreaza cu zahar vanilat. Se taie patrate.
|
|
duminică, 26 septembrie 1999 |
Stropiti cu lapte clocotit si parfumat cu vanilie 4 felii frumoase de franzela curatata de coaja. Dupa ce absoarbe bine laptele, zdrobiti cu o furculita pâna ce obtineti o pasta densa. Adaugati 100 g. zahar, un praf de sare, 4 galbenusuri, 100 g stafide macerate înainte în 3 linguri de rom. Încorporati si romul în care au fost tinute stafidele. Bateti albusurile spuma tare. Amestecati usor si turnati compozitia într-o forma unsa cu unt sau margarina si presarata cu faina. Dati la cuptor 40 de minute.
|
|
duminică, 26 septembrie 1999 |
Folosim 1 ceasca de ulei, 2 cesti cu apa si faina cât cuprinde ca sa obtinem un aluat potrivit de moale. Varza se caleste cu putina ceapa. Din aluat se întinde o foaie care se taie în patrate. Pe fiecare patrat de aluat se pune câte o lingura de umplutura, se împaturesc si se coc în tava unsa, la foc iute. Se servesc calde.
|
|
| << Start < Inapoi 161 162 163 164 165 Inainte > Sfarsit >>
| Rezultate 3403 - 3423 din 3464 |
|
Cauta in arhiva magazin.ro |
|
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN |
Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.
Nu ezitati sa va abonati!
Abonamentul se poate face direct la redactie prin: - expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos; - plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838): 1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac 2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R. - la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).
PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele: - 1 luna: 13,00 lei - 2 luni: 26,00 lei - 3 luni: 39,00 lei - 4 luni: 52,00 lei - 5 luni: 65,00 lei - 6 luni: 78,00 lei
Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.
CONTACT Telefon: 0722. 625. 622 021. 317. 89. 65 WhatsApp: 0722.625.622 Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.
|
Aboneaza-te la newsletter |
|
Cele mai populare articole... |
|
|