Prima pagina arrow TERRA X 23 Jan 2022
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

TERRA X

Povesti si reportaje interesante...

O arta fara varsta si fara „genii”

Imprimare E-mail
mari, 23 aprilie 2019

Noi o numim arta încondeierii oualor si o legam de Sarbatoarea Învierii Mantuitorului. Cu toate acestea, nu gresim deloc daca vorbim despre un gen de arta colectiva, într-un anume fel anonima, în sensul ca nu putem vorbi neaparat despre artisti celebri si epigoni, despre curente artistice si influente stilistice ori tehnice, nu putem filosofa pe marginea unor subiecte de creatie mai mult sau mai putin originale si asa mai departe.

Citeste mai departe...
 

Manastirea Geghard

Imprimare E-mail
mari, 16 aprilie 2019

Aflata in provincia Kotayk din Armenia, Manastirea Geghard este sapata partial in muntele de alaturi si inconjurata  de stanci. Inregistrata pe lista patrimoniului mondial UNESCO, are un nume care in traducere ar insemna „Manastirea sulitei”, provenind de la sulita sutasului care l-a ranit pe Iisus la rastignire. Despre aceasta sulita se spune ca a fost adusa in Armenia de apostolul Iuda Tadeul si in zilele noastre este expusa la trezoreria Echmiadzin.

Citeste mai departe...
 

Sarutul din Times Square

Imprimare E-mail
mari, 16 aprilie 2019

Nu este pentru nimeni un secret ca, fie pe timp de pace, fie in contextul conflictelor armate ori de alta natura, propaganda reprezinta o arma redutabila, ce poate genera agonie sau extaz. In cadrul acesteia, imaginea are un rol decisiv, intrucat se adreseaza privirii, simtul care filtreaza realitatea – fie ea autentica ori cosmetizata.

Citeste mai departe...
 

Palatul Stroganov

Imprimare E-mail
miercuri, 10 aprilie 2019

Considerat unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii, Sankt Petersburg nu este doar un loc incarcat de istorie ci si un adevarat muzeu in aer liber. In ciuda vicisitudinilor istoriei, zidurile stralucitoarelor palate, bisericile si statuile par sa respire si sa raspandeasca in jur dragoste pentru cele mai desavarsite forme ale artei.

Citeste mai departe...
 

Pictura bio si magia efemerului

Imprimare E-mail
miercuri, 10 aprilie 2019

Cunoastem alimente si bauturi bio, vopseluri bio, imbracaminte bio, dar sa practici o arta bio, asa ceva foarte rar se intampla. Mai ales daca este vorba despre creatii gigantice si realizate nu pentru a fi expuse in saloane de arta, ci pe culmi de munte. Si, totusi, Universul cel nesfarsit si etern ne arata cu fiecare clipa ca totul se afla intr-o continua miscare si transformare.

Citeste mai departe...
 

Manastirea Putna

Imprimare E-mail
miercuri, 03 aprilie 2019

Numita de Mihai Eminescu „Ierusalimul Neamului Românesc”, Manastirea Putna, cu obste de calugari, are hramul „Adormirea Maicii Domnului” si este prima ctitorie a Sfântului Voievod Stefan cel Mare. Asezamântul se afla in judetul Suceava si este ridicat pe locul unei vechi sihastrii din secolele XIII-XIV.

Citeste mai departe...
 

Monumentul iubirii pierdute

Imprimare E-mail
miercuri, 03 aprilie 2019

În istoria multimilenara a artelor exista numerosi creatori de frumos a caror biografie si, respectiv, creatie includ elemente ce nu au putut fi explicate niciodata. Din pacate, la fel cum de un teren minat unii oameni nu se apropie deloc ori o fac cu o teama vecina ea însasi cu moartea, si în asemenea cazuri multi semeni tentati totusi de arta prefera sa stea în expectativa; adica, de obicei, neîncercând sa afle amanunte despre acel artist. Este si cazul absolut halucinant al lui Edward Leedskalnin.

Citeste mai departe...
 

Tivoli, orasul mai vechi decat Roma

Imprimare E-mail
miercuri, 27 martie 2019

Aflat la circa 30 de kilometri de Cetatea Eterna, Tivoli este cunoscut ca oras al artei, incarcat de istorie. Nu se cunoaste cu precizie fondatorul lui dar cercetarile arheologice au stabilit ca orasul Tibor, cum era numit in Antichitate, a fost intemeiat in jurul secolului al XIII-lea i.Hr.

Citeste mai departe...
 

Miracolele Fecioarelor negre

Imprimare E-mail
miercuri, 27 martie 2019

Stranietatea statuilor de culoare neagra care o infatiseaza pe Fecioara Maria, de cele mai multe ori neobisnuita caracteristica cromatica fiind trecuta sub tacere de Biserica, nu a impiedicat asezarea lor pe locul cuvenit. La drept vorbind, acest lucru este absolut firesc. Totusi, el genereaza cel putin o oarecare nedumerire, daca ne gandim la simbolistica negrului in religia crestina, dar si la alte elemente ce trimit mai degraba spre paganism.

Citeste mai departe...
 

Buna Vestire

Imprimare E-mail
joi, 21 martie 2019

Praznuita in toata lumea crestina, la data de 25 martie, Buna Vestire reprezinta momentul in care Arhanghelul Gavriil o anunta pe Fecioara Maria ca va da nastere Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Aceasta sarbatoare este tinuta cu sfintenie stiindu-se ca peste noua luni va veni ziua care marcheaza Miracolul Nasterii Domnului.

Citeste mai departe...
 

Urechea lui Van Gogh

Imprimare E-mail
joi, 21 martie 2019

Unul dintre artistii de exceptie din toate timpurile, Vincent Van Gogh, a avut un destin foarte agitat, in timpul vietii el trecand prin momente cumplite, care i-au influentat atat opera, cat si starile afective. Intr-o asemenea criza a avut loc si dramaticul conflict al pictorului cu sine insusi, cand se spune ca si-ar fi taiat urechea stanga, episod pastrat in memoria publicului ca un fel de stranie efigie a lui Van Gogh, dar care s-ar fi desfasurat in realitate altfel decat credem ca stim cu totii...

Citeste mai departe...
 

Castelul Eilean Donan

Imprimare E-mail
miercuri, 13 martie 2019

Ridicat in regiunea Loch Duich, pe o insula localizata in vestul Scotiei, Castelul Eilean Donan
este una dintre cele mai reprezentative imagini scotiene, marturie in piatra a istoriei tarii. Inconjurat de munti impaduriti, impresioneaza prin aerul sau romantic si multe cupluri de tineri aleg acest loc pentru desfasurarea nuntii lor. Numele castelului provine din gaelica de la cel al insulei, care l-a randul ei l-a primit dupa episcopul Donan, sfantul irlandez venit in Scotia in jurul anului 580 si caruia i-au fost inchinate mai multe biserici.

Citeste mai departe...
 

Madonele negre

Imprimare E-mail
miercuri, 13 martie 2019

Se stie foarte bine ca arta crestina (pictura si sculptura cu tematica religioasa de inspiratie biblica) are anumite reguli stricte, asa-numitele canoane pe care, in principiu, fiecare artist este chemat sa le respecte. Totusi, cum autorii de tablouri si de sculpturi erau de regula mireni, unii dintre ei, si nu chiar putini, au ocolit aceste rigori, lasandu-si libere imaginatia si inspiratia personale. Probabil dintr-o asemenea descatusare artistica a aparut un element insolit in ceea ce am numit arta crestina: reprezentari ale Sfintei Fecioare in care aceasta are pielea neagra!

Citeste mai departe...
 

Biserica Sfantul Nicolae Tabaci

Imprimare E-mail
miercuri, 06 martie 2019

Aflata in orasul Valenii de Munte din judetul Prahova, biserica Sfantul Nicolae Tabaci reprezinta de fapt un ansamblu de monumente istorice. Este incarcata de traditie si istorie, existand din perioada breslelor, fiind biserica tabacarilor asezati aici pentru a fi mai aproape de apa.

Citeste mai departe...
 

Fetita care vorbea cu Dumnezeu

Imprimare E-mail
miercuri, 06 martie 2019

Akiana Kramarik are astazi 24 de ani, insa notorietatea sa pe plan mondial dateaza din perioada copilariei, cand a uimit o lume intreaga prin revelatii insolite relatate in formulari mult mai elevate decat limbajul si judecata celor de varsta ei si chiar ale multor adulti educati.

Citeste mai departe...
 

Lalibela, orasul bisericilor din piatra

Imprimare E-mail
miercuri, 27 februarie 2019

Inconjurate de legenda, bisericile din Lalibela fac parte dintr-o categorie de monumente unice in lume, vestite pentru frumusetea si misterul ascuns intre zidurile de piatra. Orasul, aflat in Etiopia, are o mare importanta pentru credinciosii crestini din tara apartinand ortodoxiei. Situat in statul federal Amhara, la  inaltime de 2.500 m, s-a numit initial Roha si era capitala inca din timpul dinastiei Zague (1137-1270). Noul nume al orasului i-a fost dat de regele Gebra Maskai Lalibela, fiind canonizat de Biserica Ortodoxa Etiopiana.

Citeste mai departe...
 

Chipurile fantasticului

Imprimare E-mail
miercuri, 27 februarie 2019

Pentru istoria sculpturii romane ajunse pe coordonatele universalitatii artelor, numele lui Dimitrie Paciurea (1873-1932) constituie un reper, în mod frecvent el fiind plasat de criticii si bunii cunoscatori ai domeniului pe un neoficial loc doi, dupa genialul Brancusi.

Citeste mai departe...
 

Templul Calului Alb

Imprimare E-mail
mari, 19 februarie 2019

Aflat in orasul Luoyang din provincia Henn, China, Templul Calului Alb – Báima Si este cel mai vechi templu budist de pe teritoriul tarii. O veche legenda povesteste ca intr-o noapte, imparatul Ming di din dinastia Han a avut un vis fantastic, in care i se arata o faptura cu totul si cu totul din aur. A doua zi si-a chemat ministrii si oamenii de incredere si le-a povestit visul, cerandu-le sa-l interpreteze.

Citeste mai departe...
 

Echilibrul dintre apa si piatra

Imprimare E-mail
mari, 19 februarie 2019

De veacuri si milenii, oamenii sunt obisnuiti sa vada sculpturi intr-un spatiu oarecare: in cladiri, in parcuri, in curti si asa mai departe. Totodata, pozitia si amplasarea lor trebuie sa respecte logica si legile fizice referitoare la gravitatie, respectiv la echilibru. Dar, oare, acestea nu pot fi eludate, fara niciun efect nefast pentru creatia expusa?

Citeste mai departe...
 

Manastirea Adam

Imprimare E-mail
mari, 12 februarie 2019

Ridicata in satul al carui nume il poarta, din comuna Draguseni, judetul Galati, Manastirea Adam, cu obste de calugarite, are hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Reprezinta una dintre cele mai importante sihastrii vechi din zona de sud a Moldovei. Prima asezare monahala a avut loc in secolul al XVI-lea, cand un calugar, care poposise aici venind din rasarit, a aratat unui cioban o icoana a Maicii Domnului, considerata facatoare de minuni si l-a rugat sa-l ajute sa ridice un schit. Ciobanul i-a indeplinit dorinta si a devenit el insusi monah, ajutand la ridicarea unei mici biserici de lemn cu cateva chilii in jur. Noul asezamant avea hramul „Tuturor Sfintilor” dar in 1630 turcii trec pe aici si ii dau foc iar calugarii se salveaza ascunzandu-se prin apropiere.

Citeste mai departe...
 

Tunelul de lumina al lui Bosch

Imprimare E-mail
mari, 12 februarie 2019

Nu foarte multi artisti plastici au avut cutezanta sa exploreze, prin mestesugul, dar mai ales prin revelatiile lor, ceea ce numim cu o sintagma metaforica „taramul de dincolo”. De altfel, in vremea cand arta crestina domina acest domeniu, o anume prudenta si rigoare in respectarea canoanelor Bisericii erau absolut necesare si obligatorii.

Citeste mai departe...
 

Tunelul de lumina al lui Bosch

Imprimare E-mail
mari, 12 februarie 2019

Nu foarte multi artisti plastici au avut cutezanta sa exploreze, prin mestesugul, dar mai ales prin revelatiile lor, ceea ce numim cu o sintagma metaforica „taramul de dincolo”. De altfel, in vremea cand arta crestina domina acest domeniu, o anume prudenta si rigoare in respectarea canoanelor Bisericii erau absolut necesare si obligatorii.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 199 - 220 din 1837

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 11,00 lei
- 2 luni: 22,00 lei
- 3 luni: 33,00 lei
- 4 luni: 44,00 lei
- 5 luni: 55,00 lei
- 6 luni: 66,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (80 euro sau 96 $, un abonament pe sase luni; 40 euro sau 48 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Homo Bodoensis, o noua specie umana?
» Alexei Maresiev – pilotul pe care nazistii nu l-au putut ucide
» Opiniile unui contactat
» Ficatei de pui cu vin
» Abdomen extraplat
» Stimulatoare cardiace vulnerabile
» Orasul Edinburgh
» Maiestrie si stiinta
» Oamenii marilor
» Edemul – efectul unui complex de afectiuni
» Dinu Sararu, 90
» Alcoolul – ingredientul secret al geniului actoricesc?
» Horoscopul saptamanii: 24-30 ianuarie 2022
» 20 ianuarie 1612 – A murit Rudolf al II-lea
» Tema: „LA SCOALA”
» Câmp „de lupta” in jurul Terrei
» Proiectul „Titan”
» Evadare dintr-un lagar nazist... cu avionul
» Piept de pui picant
» Obicei nociv
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9