Prima pagina arrow TERRA X
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 13 vizitatori online

TERRA X

Povesti si reportaje interesante...

Biserica din Reuseni

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2018

La aproximativ 16 kilometri de judetul Suceava se afla satul Reuseni din comuna Udesti, sat in care exista ultima ctitorie a Sfantului Voievod Stefan cel Mare. Biserica, avand hramul „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul” se inalta pe locul unde, la 14 noiembrie 1451, a fost ucis voievodul Bogdan al II-lea, tatal stralucitului domnitor trecut de Biserica noastra in randul sfintilor.

Citeste mai departe...
 

Aroma de legenda

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2018

In frumoasele vremuri de legenda, romanii lui Romulus si sabinii lui Titus Tatius erau adversari sangerosi, dar au devenit in cele din urma aliati sub conducerea celui care fusese alaptat de lupoaica. Numai ca fratia lor tarzie n-a fost luata in seama de marii maestri ai artelor vizuale. Artistii au retinut doar un aspect de picanterie: rapirea frumoaselor femei ale etniei sabinilor de catre romanii din cetatea lipsita de „doamnele” care sa le aduca pe lume fiii mult doriti.

Citeste mai departe...
 

Utrecht, orasul canalelor

Imprimare E-mail
miercuri, 22 august 2018

Capitala a provinciei cu acelasi nume, Utrecht este, ca marime, al patrulea oras din Olanda, cunoscut inca din vechime ca unul dintre principalele centre politice, economice si culturale ale tarii. Orasul Utrecht, ca intreaga regiune, a trait o istorie tumultuoasa. In secolul intâi, imparatul roman Claudius a construit o fortificatie din lemn si pamânt pe malul Rinului. Aceasta facea parte dintr-o linie de apa care in nordul Imperiului Roman, era numita limes. Constructia se numea Traiectum si o buna perioada a asigurat si a controlat ruta comerciala intre Köln si Anglia. Reconstruita de patru ori intre anii 50-275, dupa plecarea romanilor, fortareata a constituit obiectul unor lupte pentru stapânirea ei de catre puterile vecine.

Citeste mai departe...
 

Bravura si talent

Imprimare E-mail
miercuri, 22 august 2018

Starea emotionala a unei femei atunci când realizeaza o scena mitologica în care apare nudul feminin este una speciala. Italianca Artemisia Gentileschi, fiica de pictor, este marele exemplu de adaptare la marea arta a secolului XVII.

Citeste mai departe...
 

Manastirea Giurgeni

Imprimare E-mail
duminic, 19 august 2018

Aflata in judetul Neamt, comuna Valea Ursului, satul Giurgeni, manastirea cu acelasi nume si obste de calugari, are hramul „Nasterea Maicii Domnului”. Satul Giurgeni a fost intemeiat, dupa cum spune traditia, de un boier, numit Giurgiu, care, fiind deosebit de credincios, a daruit o livada unor calugari care, la rândul lor, in secolul al XVIII-lea construisera aici un schit, metoc al Episcopiei Romanului.

Citeste mai departe...
 

Un „secesionist” de succes

Imprimare E-mail
duminic, 19 august 2018

Finele secolului XIX la Viena. Ecourile epocalei pânze intitulate „Impression, soleil levant” a lui Claude Monet (1872) se metamorfozasera în miscarea impresionista, cea care rupea prezentul modern al artei de trecutul clasic si academic. Si iata ca si în capitala imperiala de pe Dunare se produce o ruptura, pe care artistii au numit-o „Secesiunea vieneza”. Dogmele si conservatorismul gaseau drumul pubelelor si arta noua exploda si în tarile de expresie germana.

Citeste mai departe...
 

Manastirea Ieronimilor

Imprimare E-mail
miercuri, 08 august 2018

Sugerând deopotriva eleganta si putere, Manastirea Ieronimilor este cel mai prestigios monument de cult din capitala Portugaliei. Aflata in apropierea Turnului Belem si a Monumentului Descoperirilor (Navigatorilor), manastirea este unul dintre simbolurile Lisabonei. Constructia ei a inceput in 1502 când regele Manuel I a hotarât sa ridice un asezamânt magnific dedicat Ordinului Sfântului Ieronim, pe locul in care Henric Navigatorul inaltase la rândul sau un sanctuar in 1460. Cladirea a fost considerata cea mai neobisnuita si mai frumoasa din Lisabona, o capodopera a stilului manuelin, glorificând marile descoperiri.

Citeste mai departe...
 

Desprafuind o inscriptie

Imprimare E-mail
miercuri, 08 august 2018

„Et in Arcadia Ego” – si eu am fost în Arcadia – este, dupa opinia noastra, un motto potrivit pentru a ne înfrupta din bogatia spirituala a mesajelor transmise posteritatii de capodoperele lui Nicolas Poussin. Un francez contemporan cu Rubens – marele reper al splendorii barocului – care a avut o personalitate distincta, un talent impresionant si o tenacitate plina de demnitate cu ajutorul careia si-a facut loc printre monstrii sacri ai picturii de la Roma si din Paris.

Citeste mai departe...
 

Vaduz, capitala din Alpi

Imprimare E-mail
miercuri, 01 august 2018

Situat in Muntii Alpi, pe dreapta Rinului, Principatul Liechtenstein este una dintre cele mai mici tari din lume. In acest sens ocupa locul al patrulea in Europa dupa Vatican, Monaco si San Marino. Vecin cu Austria si Elvetia, are capitala la Vaduz, un oras cu circa 3.000 de locuitori, presarat cu arbori, flori si plante decorative catarate pe garduri sau umplând curtile locuitorilor.

Citeste mai departe...
 

Dictatura metaforei

Imprimare E-mail
miercuri, 01 august 2018

Cât de profunda si de asupritoare poate fi o metafora, astfel încât sa ne raneasca sensibilitatea, sa ne transporte din realitate într-o lume guvernata la discretie de absurd? Arta fotografiei ne poate da raspunsul, atunci când la „pupitru” se afla un dirijor care rescrie ordinea fireasca a lucrurilor si ne socheaza fara mila.

Citeste mai departe...
 

Biserica Sfantul Ilie

Imprimare E-mail
miercuri, 25 iulie 2018

Aflata la 1,5 kilometri de municipiul Suceava, comuna Scheia, satul Sfantul Ilie, biserica avand acelasi nume, cel al Sfantului aducator de ploaie, a fost ridicata de Sfantul Voievod Stefan cel Mare.

Citeste mai departe...
 

Degas, un artist controversat

Imprimare E-mail
miercuri, 25 iulie 2018

Fondator al impresionismului, curent de care ulterior s-a dezis, preferand eticheta de „realist”, Edgar Degas a fost o personalitate controversata pe care putini contemporani au inteles-o. Este dificil sa incercam o explicatie in fata unui comportament atat de putin sociabil. Din pacate, maestrul Degas este unicul (probabil) care are in colectia sa de caracterizari termenul de „badaran”.

Citeste mai departe...
 

Orase mauritane stravechi

Imprimare E-mail
miercuri, 18 iulie 2018

In ciuda conditiilor vitrege, a soarelui arzator si a uscaciunii totale, oamenii Saharei, pustiul de nisip, au cautat si au reusit sa gaseasca mijloace prin care sa supravietuiasca si chiar sa-si indulceasca traiul de fiecare zi. In jurul unei surse de apa, destul de greu de gasit, au sapat, au plantat si au ridicat spre ceruri locuinte primitoare sau locasuri pentru slava Celui de Sus. Dintre aceste orase-oaze, cele mai multe profund religioase, cele mai cunoscute, sunt cele de pe teritoriul Mauritaniei de astazi Oudane, Chinguetti, Tichitt si Oualata.

Citeste mai departe...
 

Poet al nudului feminin

Imprimare E-mail
miercuri, 18 iulie 2018

Maestru al Scolii venetiene de pictura, in perioada Renasterii Culminante, Giorgio Barbarelli da Castelfranco zis Giorgione (tradus liber „Marele Giorgio”) este considerat un „poet inovator” in domeniul culorilor si formelor.

Citeste mai departe...
 

Biserica Sfantul Nicolae – Fagaras

Imprimare E-mail
miercuri, 11 iulie 2018

Declarata monument istoric, Biserica Sfantul Nicolae din Fagaras este ctitorie a Sfantului Voievod Constantin Brancoveanu si a fost construita intre 1697-1698. Este cea mai veche biserica din oras si a fost ridicata dupa modelul Capelei Palatului Brancovenesc din Mogosoaia, capela inaltata in 1688. Biserica a fost pictata in 1721, frescele pastrandu-se pana in zilele noastre. Ctitoria Sfantului Voievod este mentionata de cronicarul Radu Greceanu.

Citeste mai departe...
 

Optimism si rococo

Imprimare E-mail
miercuri, 11 iulie 2018

Membru al onorantului grup de pictori italieni numit „Batranii maestri”, Giambatista Tiepolo (1696-1770) a fost unul dintre reprezentantii de seama ai stilului rococo din secolul al XVIII-lea. A murit in anul in care se nastea Beethoven, „Geniul din Bonn”, insa tensiunea din compozitiile germanului este straina operei lui Tiepolo.

Citeste mai departe...
 

Varsovia – orasul lui Chopin

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iulie 2018

Capitala a Poloniei din anul 1596, Varsovia este cel mai mare oras din tara. S-a constituit intai pe malul drept al Vistulei dar si celalalt mal s-a dezvoltat intr-un ritm rapid, aici aflandu-se acum districtul central.

Citeste mai departe...
 

Marmura nemuritoare

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iulie 2018


Truda unui urias talent al sculpturii universale se regaseste in cronicile care ne descriu cum lucra marele Antonio Canova (1757-1832) la nudurile sale, dupa ce le daduse forma finala. Finisarea marmurii era o operatiune de multe saptamani, intrucat maestrul voia sa dea fapturilor cea mai fericita culoare si stralucire, iar la atingere o senzatie de catifelare a intregului trup. Dorinta de perfectiune a acestui magnific urmas al lui Michelangelo si Bernini era impresionanta, poate de aceea a fost uneori criticat ca a accentuat forma in dauna mesajului compozitiilor sale.

Citeste mai departe...
 

Biserica Ursulinelor din Sibiu

Imprimare E-mail
miercuri, 27 iunie 2018

Aflata in centrul municipiului Sibiu, Biserica Ursulinelor a fost construita in secolul al XV-lea, respectiv in 1479, de catre calugarii dominicani. A fost realizata in stil baroc, dar in urma transformarilor care au avut loc de-a lungul timpului mai pastreaza elemente gotice doar in exterior. Pot fi remarcate astfel contraforturile, ferestrele trilobate din partea superioara si portalul de intrare de pe fatada de vest.

Citeste mai departe...
 

Ganduri in piatra si bronz

Imprimare E-mail
miercuri, 27 iunie 2018

A ilustrat cu o „gingasie ferma” editia din 1887 a „Florilor Raului”, din pretuire netarmurita pentru Baudelaire. Cu aceeasi veneratie a vrut sa-l sculpteze pe Victor Hugo gol pusca, intr-o hora a muzelor, dar a fost refuzat. A facut o pasiune uriasa pentru studenta sculptorita Camille Claudel, dar a abandonat-o si nu i-a recunoscut copiii, asa cum avea sa faca peste timp si Picasso. Intr-o singura idee, acesta a fost Auguste Rodin, un romantic care s-a descatusat de sentimentalisme si a pasit spre viitor, alaturi de impresionisti.

Citeste mai departe...
 

Castelul Miramare

Imprimare E-mail
miercuri, 20 iunie 2018

Pe tarmul Marii Adriatice, la 8 kilometri nord-vest de orasul Trieste din Italia, intr-un golf de o frumusete unica, se inalta Castelul Miramare, emblema a micii localitati cu acelasi nume. Castelul a fost construit de fratele imparatului Franz Joseph I, arhiducele Ferdinand Maximilian von Osterrich (1832-1867) impreuna cu sotia sa, Charlotte von Belgien, si si-a pastrat aerul romantic de-a lungul vremii, fiind considerat martorul iubirii celor doi.

Citeste mai departe...
 

Titian, soarele intre stele

Imprimare E-mail
miercuri, 20 iunie 2018

Cand s-a nascut Titian (1488), Michelangelo avea 13 ani, iar Rafael doar 5 ani. Cunoastem evolutiile dumnezeiesti ale celor trei giganti ai Renasterii italiene, dar sa recunoastem ca, inca din timpul vietii, numai lui Titian (Tiziano) i s-a spus „Soarele intre stele”.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 23 - 44 din 1594

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Creiere supraincarcate
» A evadat Napoleon din Insula Sfanta Elena?
» Cei ce nu vor sa vada
» Cod in unt cu usturoi
» Ce creme folositi?
» Pamantenii „extraterestri”
» Manastirea Turnu – Prahova
» Comori de arta
» Memoria fara varsta a aborigenilor
» Ecranul si lumina ochilor nostri
» Lumea, prin „ochiul Istanbulului”
» Cand actorii devin prea guralivi
» Horoscopul saptamanii: 19-25 noiembrie 2018
» 15 noiembrie 1969 – Doua submarine nucleare s-au ciocnit
» Tema: „TURNURI”
» Inovatii pentru o casa model
» Pestera cu prada de razboi
» Florin Gheorghita si OZN-ul din 1968
» Linte cu costita afumata
» Buze voluptoase
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9