Prima pagina arrow TERRA X
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 43 vizitatori online

TERRA X

Povesti si reportaje interesante...

Manastirea Izbuc

Imprimare E-mail
miercuri, 17 octombrie 2018

Aflata in satul Calugari, comuna Carpinet din judetul Bihor, Manastirea Izbuc, avand obste de calugari, are hramurile „Adormirea Maicii Domnului” si „Izvorul Tamaduirii”.

Citeste mai departe...
 

Explozie de fantezie

Imprimare E-mail
miercuri, 17 octombrie 2018

William Blake (1757-1827) s-a nascut in familia unui comerciant de produse de dama, care impreuna cu sotia sa, Catherine, apartinea unui cult aparte, si anume „Moravienilor” (grupare protestanta). Cu toate acestea, micul William a fost botezat la o biserica din Londra (orasul de bastina). El a fost lasat la scoala, alaturi de ceilalti copii „normali„, pana la zece ani.

Citeste mai departe...
 

Bergen, oras hanseatic

Imprimare E-mail
miercuri, 10 octombrie 2018

Situat in Hordaland, in vestul Norvegiei, Bergen este ca marime al doilea oras din tara. Orasul medieval a fost fondat in jurul anului 1070 de regele Olav Kyrre. Traind vreme de secole din exportul batogului, renumit pentru modul in care afuma si pastra pestele, a fost considerat pana in 1299 capitala Norvegiei.

Citeste mai departe...
 

Arta si istorie

Imprimare E-mail
miercuri, 10 octombrie 2018

Una dintre celebrele sculpturi din tineretea lui Michelangelo este „David” (inceputa in 1501, cand artistul avea 26 de ani). Statuia, degajand forta si delicatete, are nu mai putin de 4 metri inaltime si il reprezinta pe erou nu ca rege, ci la varsta infruntarii biblice cu Goliat, adica un adolescent pe care tatal sau, Iesei, nici nu l-a considerat vrednic sa plece la razboi contra filistinilor (populatie in conflict cu evreii). Prin aceasta statuie monumentala Michelangelo a dorit, probabil, sa contrabalanseze atitudinea unor sceptici care nu credeau ca „pustiul” poate invinge uriasul.

Citeste mai departe...
 

Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Imprimare E-mail
miercuri, 03 octombrie 2018

Cunoscuta si drept „Catedrala din Turda”, Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil a fost ridicata in memoria marelui voievod Mihai Viteazul. Lucrarile realizate dupa planurile arhitectului Ioan Traianescu au fost sustinute de Intreprinderile Generale „Tiberiu Eremia” si donatiile facute de Banca Arieseana, Societatea Femeilor Ortodoxe si diverse intreprinderi si persoane particulare. Trebuie remarcate de asemenea eforturile depuse in acest sens de protopopul ortodox Iovian Muresanu (1862-1939) al carui proiect de suflet era chiar ridicarea acestui sfant asezamant.

Citeste mai departe...
 

Cei doi fii risipitori

Imprimare E-mail
miercuri, 03 octombrie 2018

Numele lui Rembrandt este un simbol al Epocii de aur olandeze, un reper al monumentalitatii picturii universale. De data aceasta vom surprinde la marele maestru un aspect ludic, o oaza de ironie care-l detaseaza pret de o clipa de sobrietatea cu care ne-a obisnuit. Rembrandt stie sa fie si vesel, chiar poznas si faptul ca ne surprinde cu zambetul sau il umanizeaza si mai mult pe geniul din Leiden.

Citeste mai departe...
 

Quebec, ora?ul blanurilor

Imprimare E-mail
miercuri, 26 septembrie 2018

Capitala a provinciei canadiene cu acelasi nume, Quebec este cel mai pitoresc oras al tarii, raspandind in Lumea Noua aerul si stralucirea batranei Europe. Tara a emigrantilor veniti din cele patru zari ale lumii, Canada este un mozaic de culturi in care principalele trasaturi sunt fie franceze, fie britanice.

Citeste mai departe...
 

Inca o clipa de vis...

Imprimare E-mail
miercuri, 26 septembrie 2018

De-a lungul epocilor si curentelor dominante ale picturii universale, credeam ca nudul feminin atinsese perfectiunea. De la rafinatul Botticelli la maestrul odaliscelor, Dominique Ingres, trupurile zeitelor capatasera armonia divina a formelor si culorilor. Dar iata ca un nou basm al frumusetii feminine avea sa fie scris intr-o perioada cand academismul intrase deja in uitare.

Citeste mai departe...
 

Biserica Ortodoxa din Tusnad

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

Mica asezare balneara cunoscuta sub numele de Baile Tusnad, din judetul Harghita, a fost supranumita „Perla Ardealului” sau „Mica Venetie”. Intr-un cadru deosebit de spectaculos, la poalele muntilor Harghita si Bodoc se inalta spre cer turla Bisericii Ortodoxe cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Biserica se afla in centrul localitatii pe malul stâng al Oltului.

Citeste mai departe...
 

Evlavie provocatoare

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

Privind expresia de pe fetele femeilor din compozitiile elegantei pictorite Tamara de Lempika, veti fi de acord cu noi ca parca sunt acele dame fatale care abia asteapta sa le pice vreun bancher în plasa. Pentru deruta „adversarului”, ele nu privesc deloc agresiv, ci cu o lascivitate bine temperata care ne sugereaza un singur lucru: „Nu sunt o prada usoara!”. Urmele de evlavie ale chipurilor (parca evadate din icoane, uneori) pot însela doar începatorii.

Citeste mai departe...
 

Stonehenge, altarul unor zei necunoscuti

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

Una dintre cele mai fascinante constructii megalitice de pe teritoriul Marii Britanii este monumentul neolitic Stonehenge, aflat in Câmpia Salisbury din sudul Angliei. Este probabil cel mai important monument preistoric din Anglia si unul dintre cele mai cunoscute din Europa. Nu se cunoaste exact anul in care a fost construit, nici de catre cine. S-a crezut multa vreme ca a fost ridicat de druizi, o populatie existenta aici inainte de patrunderea romanilor. Cercetarile arheologice au stabilit insa ca ansamblul a fost ridicat cu cel putin 1.000 de ani inaintea druizilor. In 2008, a fost indicata perioada constructiei ca fiind 2400-2200 i.Hr.

Citeste mai departe...
 

Rubens, Picasso si femeia

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

Cândva, Albert Camus spunea ca unica problema serioasa a filosofiei este moartea. Precum o replica optimista, marea problema a artelor vizuale este femeia – o spune însasi istoria artei...

Citeste mai departe...
 

Strahov, un simbol cultural

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

Cladire emblematica pentru orasul Praga, Manastirea Strahov este considerata unul dintre cele mai vechi asezaminte crestine apartinand ordinului Premonastrensian. Acesta este un ordin de calugari romano-catolic, fondat in anul 1120 de Sfantul Norbert din Xanten. Istoria manastirii a fost marcata de o multime de evenimente (incendii, razboaie, era comunista), dar a supravietuit tuturor nenorocirilor care s-au abatut asupra ei.

Citeste mai departe...
 

Jocul aparentelor

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

Daca va treziti dimineata si nu aveti in fata ochilor un baraj de beton cu balcoane, eventual ornamentate cu siraguri de rufe tip colonie de cotofene, atunci zambiti soarelui pentru ca va lasa impresia bucuriei vietii. Impresie si nu certitudine, iata marea frumusete si provocare a spiritului, propusa posteritatii de un geniu al culorilor pe nume Claude Monet. Sa ne gandim o clipa la Monet si la uluitoarea spontaneitate cu care a rostit un cuvant devenit sacru atat in artele vizuale, cat si in filozofie.

Citeste mai departe...
 

Biserica din Reuseni

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2018

La aproximativ 16 kilometri de judetul Suceava se afla satul Reuseni din comuna Udesti, sat in care exista ultima ctitorie a Sfantului Voievod Stefan cel Mare. Biserica, avand hramul „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul” se inalta pe locul unde, la 14 noiembrie 1451, a fost ucis voievodul Bogdan al II-lea, tatal stralucitului domnitor trecut de Biserica noastra in randul sfintilor.

Citeste mai departe...
 

Aroma de legenda

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2018

In frumoasele vremuri de legenda, romanii lui Romulus si sabinii lui Titus Tatius erau adversari sangerosi, dar au devenit in cele din urma aliati sub conducerea celui care fusese alaptat de lupoaica. Numai ca fratia lor tarzie n-a fost luata in seama de marii maestri ai artelor vizuale. Artistii au retinut doar un aspect de picanterie: rapirea frumoaselor femei ale etniei sabinilor de catre romanii din cetatea lipsita de „doamnele” care sa le aduca pe lume fiii mult doriti.

Citeste mai departe...
 

Utrecht, orasul canalelor

Imprimare E-mail
miercuri, 22 august 2018

Capitala a provinciei cu acelasi nume, Utrecht este, ca marime, al patrulea oras din Olanda, cunoscut inca din vechime ca unul dintre principalele centre politice, economice si culturale ale tarii. Orasul Utrecht, ca intreaga regiune, a trait o istorie tumultuoasa. In secolul intâi, imparatul roman Claudius a construit o fortificatie din lemn si pamânt pe malul Rinului. Aceasta facea parte dintr-o linie de apa care in nordul Imperiului Roman, era numita limes. Constructia se numea Traiectum si o buna perioada a asigurat si a controlat ruta comerciala intre Köln si Anglia. Reconstruita de patru ori intre anii 50-275, dupa plecarea romanilor, fortareata a constituit obiectul unor lupte pentru stapânirea ei de catre puterile vecine.

Citeste mai departe...
 

Bravura si talent

Imprimare E-mail
miercuri, 22 august 2018

Starea emotionala a unei femei atunci când realizeaza o scena mitologica în care apare nudul feminin este una speciala. Italianca Artemisia Gentileschi, fiica de pictor, este marele exemplu de adaptare la marea arta a secolului XVII.

Citeste mai departe...
 

Manastirea Giurgeni

Imprimare E-mail
duminic, 19 august 2018

Aflata in judetul Neamt, comuna Valea Ursului, satul Giurgeni, manastirea cu acelasi nume si obste de calugari, are hramul „Nasterea Maicii Domnului”. Satul Giurgeni a fost intemeiat, dupa cum spune traditia, de un boier, numit Giurgiu, care, fiind deosebit de credincios, a daruit o livada unor calugari care, la rândul lor, in secolul al XVIII-lea construisera aici un schit, metoc al Episcopiei Romanului.

Citeste mai departe...
 

Un „secesionist” de succes

Imprimare E-mail
duminic, 19 august 2018

Finele secolului XIX la Viena. Ecourile epocalei pânze intitulate „Impression, soleil levant” a lui Claude Monet (1872) se metamorfozasera în miscarea impresionista, cea care rupea prezentul modern al artei de trecutul clasic si academic. Si iata ca si în capitala imperiala de pe Dunare se produce o ruptura, pe care artistii au numit-o „Secesiunea vieneza”. Dogmele si conservatorismul gaseau drumul pubelelor si arta noua exploda si în tarile de expresie germana.

Citeste mai departe...
 

Manastirea Ieronimilor

Imprimare E-mail
miercuri, 08 august 2018

Sugerând deopotriva eleganta si putere, Manastirea Ieronimilor este cel mai prestigios monument de cult din capitala Portugaliei. Aflata in apropierea Turnului Belem si a Monumentului Descoperirilor (Navigatorilor), manastirea este unul dintre simbolurile Lisabonei. Constructia ei a inceput in 1502 când regele Manuel I a hotarât sa ridice un asezamânt magnific dedicat Ordinului Sfântului Ieronim, pe locul in care Henric Navigatorul inaltase la rândul sau un sanctuar in 1460. Cladirea a fost considerata cea mai neobisnuita si mai frumoasa din Lisabona, o capodopera a stilului manuelin, glorificând marile descoperiri.

Citeste mai departe...
 

Desprafuind o inscriptie

Imprimare E-mail
miercuri, 08 august 2018

„Et in Arcadia Ego” – si eu am fost în Arcadia – este, dupa opinia noastra, un motto potrivit pentru a ne înfrupta din bogatia spirituala a mesajelor transmise posteritatii de capodoperele lui Nicolas Poussin. Un francez contemporan cu Rubens – marele reper al splendorii barocului – care a avut o personalitate distincta, un talent impresionant si o tenacitate plina de demnitate cu ajutorul careia si-a facut loc printre monstrii sacri ai picturii de la Roma si din Paris.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 45 - 66 din 1630

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Ciocnirea galaxiilor
» „Vulturul de sange”, legenda sau adevar
» Fascinatia sondelor spatiale extraterestre
» Orez cu sofran
» Ingrijiri blande
» Vestitorii primaverii… demografice
» Buna Vestire
» Urechea lui Van Gogh
» Sport si sange
» Copiii si accidentele electrice
» Legaturi tainice de familie
» Valize de bani, ca-n filme
» Horoscopul saptamanii: 25-31 martie 2019
» 21 martie 1349 – Pogromul de la Erfurt
» Tema: „FOCUL”
» Pamantul a inghitit o alta planeta
» Matthäus Hetzenauer, „arma letala” a lui Hitler
» Rusia si China vor o alianta a ufologilor
» Cartofi cu smantana
» Remedii naturale
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9