Prima pagina arrow TERRA X
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

TERRA X

Povesti si reportaje interesante...

Vaduz, capitala din Alpi

Imprimare E-mail
miercuri, 01 august 2018

Situat in Muntii Alpi, pe dreapta Rinului, Principatul Liechtenstein este una dintre cele mai mici tari din lume. In acest sens ocupa locul al patrulea in Europa dupa Vatican, Monaco si San Marino. Vecin cu Austria si Elvetia, are capitala la Vaduz, un oras cu circa 3.000 de locuitori, presarat cu arbori, flori si plante decorative catarate pe garduri sau umplând curtile locuitorilor.

Citeste mai departe...
 

Dictatura metaforei

Imprimare E-mail
miercuri, 01 august 2018

Cât de profunda si de asupritoare poate fi o metafora, astfel încât sa ne raneasca sensibilitatea, sa ne transporte din realitate într-o lume guvernata la discretie de absurd? Arta fotografiei ne poate da raspunsul, atunci când la „pupitru” se afla un dirijor care rescrie ordinea fireasca a lucrurilor si ne socheaza fara mila.

Citeste mai departe...
 

Biserica Sfantul Ilie

Imprimare E-mail
miercuri, 25 iulie 2018

Aflata la 1,5 kilometri de municipiul Suceava, comuna Scheia, satul Sfantul Ilie, biserica avand acelasi nume, cel al Sfantului aducator de ploaie, a fost ridicata de Sfantul Voievod Stefan cel Mare.

Citeste mai departe...
 

Degas, un artist controversat

Imprimare E-mail
miercuri, 25 iulie 2018

Fondator al impresionismului, curent de care ulterior s-a dezis, preferand eticheta de „realist”, Edgar Degas a fost o personalitate controversata pe care putini contemporani au inteles-o. Este dificil sa incercam o explicatie in fata unui comportament atat de putin sociabil. Din pacate, maestrul Degas este unicul (probabil) care are in colectia sa de caracterizari termenul de „badaran”.

Citeste mai departe...
 

Orase mauritane stravechi

Imprimare E-mail
miercuri, 18 iulie 2018

In ciuda conditiilor vitrege, a soarelui arzator si a uscaciunii totale, oamenii Saharei, pustiul de nisip, au cautat si au reusit sa gaseasca mijloace prin care sa supravietuiasca si chiar sa-si indulceasca traiul de fiecare zi. In jurul unei surse de apa, destul de greu de gasit, au sapat, au plantat si au ridicat spre ceruri locuinte primitoare sau locasuri pentru slava Celui de Sus. Dintre aceste orase-oaze, cele mai multe profund religioase, cele mai cunoscute, sunt cele de pe teritoriul Mauritaniei de astazi Oudane, Chinguetti, Tichitt si Oualata.

Citeste mai departe...
 

Poet al nudului feminin

Imprimare E-mail
miercuri, 18 iulie 2018

Maestru al Scolii venetiene de pictura, in perioada Renasterii Culminante, Giorgio Barbarelli da Castelfranco zis Giorgione (tradus liber „Marele Giorgio”) este considerat un „poet inovator” in domeniul culorilor si formelor.

Citeste mai departe...
 

Biserica Sfantul Nicolae – Fagaras

Imprimare E-mail
miercuri, 11 iulie 2018

Declarata monument istoric, Biserica Sfantul Nicolae din Fagaras este ctitorie a Sfantului Voievod Constantin Brancoveanu si a fost construita intre 1697-1698. Este cea mai veche biserica din oras si a fost ridicata dupa modelul Capelei Palatului Brancovenesc din Mogosoaia, capela inaltata in 1688. Biserica a fost pictata in 1721, frescele pastrandu-se pana in zilele noastre. Ctitoria Sfantului Voievod este mentionata de cronicarul Radu Greceanu.

Citeste mai departe...
 

Optimism si rococo

Imprimare E-mail
miercuri, 11 iulie 2018

Membru al onorantului grup de pictori italieni numit „Batranii maestri”, Giambatista Tiepolo (1696-1770) a fost unul dintre reprezentantii de seama ai stilului rococo din secolul al XVIII-lea. A murit in anul in care se nastea Beethoven, „Geniul din Bonn”, insa tensiunea din compozitiile germanului este straina operei lui Tiepolo.

Citeste mai departe...
 

Varsovia – orasul lui Chopin

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iulie 2018

Capitala a Poloniei din anul 1596, Varsovia este cel mai mare oras din tara. S-a constituit intai pe malul drept al Vistulei dar si celalalt mal s-a dezvoltat intr-un ritm rapid, aici aflandu-se acum districtul central.

Citeste mai departe...
 

Marmura nemuritoare

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iulie 2018


Truda unui urias talent al sculpturii universale se regaseste in cronicile care ne descriu cum lucra marele Antonio Canova (1757-1832) la nudurile sale, dupa ce le daduse forma finala. Finisarea marmurii era o operatiune de multe saptamani, intrucat maestrul voia sa dea fapturilor cea mai fericita culoare si stralucire, iar la atingere o senzatie de catifelare a intregului trup. Dorinta de perfectiune a acestui magnific urmas al lui Michelangelo si Bernini era impresionanta, poate de aceea a fost uneori criticat ca a accentuat forma in dauna mesajului compozitiilor sale.

Citeste mai departe...
 

Biserica Ursulinelor din Sibiu

Imprimare E-mail
miercuri, 27 iunie 2018

Aflata in centrul municipiului Sibiu, Biserica Ursulinelor a fost construita in secolul al XV-lea, respectiv in 1479, de catre calugarii dominicani. A fost realizata in stil baroc, dar in urma transformarilor care au avut loc de-a lungul timpului mai pastreaza elemente gotice doar in exterior. Pot fi remarcate astfel contraforturile, ferestrele trilobate din partea superioara si portalul de intrare de pe fatada de vest.

Citeste mai departe...
 

Ganduri in piatra si bronz

Imprimare E-mail
miercuri, 27 iunie 2018

A ilustrat cu o „gingasie ferma” editia din 1887 a „Florilor Raului”, din pretuire netarmurita pentru Baudelaire. Cu aceeasi veneratie a vrut sa-l sculpteze pe Victor Hugo gol pusca, intr-o hora a muzelor, dar a fost refuzat. A facut o pasiune uriasa pentru studenta sculptorita Camille Claudel, dar a abandonat-o si nu i-a recunoscut copiii, asa cum avea sa faca peste timp si Picasso. Intr-o singura idee, acesta a fost Auguste Rodin, un romantic care s-a descatusat de sentimentalisme si a pasit spre viitor, alaturi de impresionisti.

Citeste mai departe...
 

Castelul Miramare

Imprimare E-mail
miercuri, 20 iunie 2018

Pe tarmul Marii Adriatice, la 8 kilometri nord-vest de orasul Trieste din Italia, intr-un golf de o frumusete unica, se inalta Castelul Miramare, emblema a micii localitati cu acelasi nume. Castelul a fost construit de fratele imparatului Franz Joseph I, arhiducele Ferdinand Maximilian von Osterrich (1832-1867) impreuna cu sotia sa, Charlotte von Belgien, si si-a pastrat aerul romantic de-a lungul vremii, fiind considerat martorul iubirii celor doi.

Citeste mai departe...
 

Titian, soarele intre stele

Imprimare E-mail
miercuri, 20 iunie 2018

Cand s-a nascut Titian (1488), Michelangelo avea 13 ani, iar Rafael doar 5 ani. Cunoastem evolutiile dumnezeiesti ale celor trei giganti ai Renasterii italiene, dar sa recunoastem ca, inca din timpul vietii, numai lui Titian (Tiziano) i s-a spus „Soarele intre stele”.

Citeste mai departe...
 

Manastirea Hagigadar

Imprimare E-mail
miercuri, 13 iunie 2018

Cunoscuta si sub numele de „Biserica Dorintelor”, Manastirea Hagigadar se afla in satul Bulai, comuna Moara, la circa 3 kilometri de municipiul Suceava. Asezamant de cult armenesc, dateaza din 1512. Manastirea este inaltata pe varful unui deal, accesul fiind posibil numai pe jos. Panta inclinata nu-i descurajeaza insa pe credinciosii care o urca in genunchi pana la poarta pe care intra tot in genunchi dupa ce pe drum se mai opresc aprinzand cate o lumanare.

Citeste mai departe...
 

Frumusete din Pacific

Imprimare E-mail
miercuri, 13 iunie 2018

Eugène Henri Paul Gauguin (1848-1903) este considerat un post-impresionist care, prin tehnicile coloristice experimentate, a facut legatura cu unele curente ale artei moderne. Bun prieten cu Pissaro, Gauguin este introdus in lumea impresionistilor. Expune alaturi de ei si isi petrece vacantele inclusiv cu Cézanne.

Citeste mai departe...
 

Regensburg, orasul de pe Dunare

Imprimare E-mail
miercuri, 06 iunie 2018

Aflat in regiunea Palatinatului Superior din Bavaria, orasul german Regensburg isi oglindeste de milenii zidurile masive in apele limpezi al Dunarii. Pe vremea romanilor, Dunarea reprezenta granita de nord a Imperiului, caruia ii apartinea numai malul sudic. Aici s-a dezvoltat castrul de pe raul Regen (Castrum Regen), de unde si numele orasului.

Citeste mai departe...
 

Cine crede in muze?

Imprimare E-mail
miercuri, 06 iunie 2018

Savurand colectiile cu operele maestrilor, nu gasim decat o imagine aproape sablonizata a mult-trambitatelor muze: tinere femei cu trupuri de zeite si cu vesminte vaporoase, in ipostaze ce aduc aminte de menirea lor de inspiratoare pentru artisti, dar intotdeauna... singure. Unde sunt cei care ar trebui sa profite de prezenta lor divina?

Citeste mai departe...
 

Manastirea Valeni

Imprimare E-mail
miercuri, 30 mai 2018

Aflata in comuna Valatrucu, judetul Arges, Manastirea Valeni, cu obste de calugarite are hramurile „Sfanta Treime”, pentru biserica mare si „Invierea lui Lazar”, pentru biserica bolnita. In cea de a doua jumatate a secolului al XVII-lea, schimonahul Zosima inalta aici o bisericuta de lemn cu hramul Sfanta Treime si intemeiaza o obste monahala. Biserica este jefuita si distrusa in timpul Razboiului Ruso-Austriaco-Turc (1735-1739) ramanand pentru o vreme pustie.

Citeste mai departe...
 

Scene si gesturi memorabile

Imprimare E-mail
miercuri, 30 mai 2018

O panza emblematica semnata de Giovanni Bellini, unul dintre fruntasii Renasterii italiene, si anume „Petrecerea zeilor” este in continuare prilej de interpretari contradictorii. Din motive  neelucidate, aceasta pictura datata 1514 a fost „ajustata” de doua ori – caci dupa moartea lui Bellini, au refacut decorul pictorul de curte Dossi Dosso si apoi maestrul Tiziano. Doua aspecte ale  compozitiei atrag atentia.

Citeste mai departe...
 

Catedrala San Marco

Imprimare E-mail
miercuri, 23 mai 2018

Oras romantic si plin de legende, strabatut de canale traversate de poduri istorice, dominat de umbrele palatelor stravechi si multimea porumbeilor, al carnavalelor stralucitoare si al gondolelor gata sa strapunga valurile, Venetia este visul de netagaduit al poetilor si arhitectilor, al tinerilor si seniorilor, si, mai ales, al indragostitilor din toate colturile lumii.

Citeste mai departe...
 

Un simbol al feminismului

Imprimare E-mail
miercuri, 23 mai 2018

Prin explozia umanismului in Renastere, femeia idealizata reprezentand zeita care cocheteaza cu perfectiunea a devenit o prezenta permanenta in operele maestrilor. Scenele religioase aveau un concurent redutabil in nudul senzual dar neprovocator al femeii. Biserica trebuia sa accepte mitologia, caci avea unele lucruri comune cu legendele antice.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 67 - 88 din 1630

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Ciocnirea galaxiilor
» „Vulturul de sange”, legenda sau adevar
» Fascinatia sondelor spatiale extraterestre
» Orez cu sofran
» Ingrijiri blande
» Vestitorii primaverii… demografice
» Buna Vestire
» Urechea lui Van Gogh
» Sport si sange
» Copiii si accidentele electrice
» Legaturi tainice de familie
» Valize de bani, ca-n filme
» Horoscopul saptamanii: 25-31 martie 2019
» 21 martie 1349 – Pogromul de la Erfurt
» Tema: „FOCUL”
» Pamantul a inghitit o alta planeta
» Matthäus Hetzenauer, „arma letala” a lui Hitler
» Rusia si China vor o alianta a ufologilor
» Cartofi cu smantana
» Remedii naturale
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9