Prima pagina arrow TERRA X
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

TERRA X

Povesti si reportaje interesante...

Triumful unui romantic

Imprimare E-mail
miercuri, 05 decembrie 2018

Dupa marele gravor german Albrecht Dürer – genial deschizator de drumuri in citirea Bibliei –-, francezul Gustave Doré a reusit sa ridice fabuloasa imagerie alb-cenusie pe culmi greu de atins. Arta lui Gustave Doré a fost atat de apreciata in epoca si nu numai, incat printre principalele sale ilustratii se afla capodoperele unor clasici ai literaturii universale: Dante, Rabelais, Balzac, Milton si Lord Byron.

Citeste mai departe...
 

Catedrala Reintregirii

Imprimare E-mail
miercuri, 28 noiembrie 2018

Simbol al Marii Uniri, Catedrala Ortodoxa din Alba Iulia are hramurile Sfânta Treime si Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Construita intre 1921-1922, a fost ridicata in partea de vest a cetatii Alba-Iulia conceputa ca o continuare a asezamântului mitropolitan balgradean in care Mihai Viteazul a ridicat in 1597 o biserica de zid, demolata de autoritatile habsburgice intre 1713-1714. Pe locul acesteia a fost ridicata o biserica memoriala din lemn, purtând numele marelui voievod.

Citeste mai departe...
 

Un flamand cu suflet de poet

Imprimare E-mail
miercuri, 28 noiembrie 2018

Valorosul pictor flamand Antoon van Dyck (1599-1641), unul dintre cei mai importanti discipoli ai lui Rubens, a fost un ratacitor prin Europa, pe la mai toate Curtile regale, unde a cucerit toate inimile. Figura lui luminoasa si melancolica (asa cum îl vedem în numeroasele autoportrete) corespundea întocmai firii sale de artist care-si constientizeaza talentul urias si cauta perfectiunea.

Citeste mai departe...
 

Marele Canal din Venetia

Imprimare E-mail
miercuri, 21 noiembrie 2018

Adevarat simbol al Venetiei, Marele Canal (Canal Grande) reprezinta unul dintre coridoarele navale majore ale orasului. Multi turisti prefera sa exploreze canalul intr-un mod romantic, in gondole, dar pretul, destul de piperat al acestora nu poate conveni locuitorilor pentru drumuri zilnice. De aceea transportul public se face in asa-zisele vaporetti, vaporase cu o taxa modica sau chiar barci cu motor private, folosite si ca taxiuri.

Citeste mai departe...
 

Arta in suferinta

Imprimare E-mail
miercuri, 21 noiembrie 2018

 Avarierea sau distrugerea deliberata a unor opere de arta se numeste vandalism. Acest fenomen este diferit de iconoclasm, caracterizat prin distrugere totala din convingeri de ordin religios.

Citeste mai departe...
 

Manastirea Turnu – Prahova

Imprimare E-mail
miercuri, 14 noiembrie 2018

Asezata pe vatra unui vechi sat dacic, Manastirea Turnu din Targsoru Vechi, judetul Prahova, cu obste de calugari, are hramurile Sfintii Arhangheli, Sfantul Nicolae, Sfintii Martiri Brancoveni, Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Pantelimon. In apropiere se afla ruinele unui castru roman.

Citeste mai departe...
 

Comori de arta

Imprimare E-mail
miercuri, 14 noiembrie 2018

Inca din antichitate, in Europa si in estul Asiei, colectiile particulare de arta au aparut ca forma de investitie a celor bogati. Explozia acestei forme de manifestare a pretuirii obiectelor de arta s-a produs in Evul Mediu, declansata de Renastere.

Citeste mai departe...
 

La Rochelle, orasul hughenot

Imprimare E-mail
mari, 06 noiembrie 2018

Cunoscut de noi inca din adolescenta din romanele lui Alexandre Dumas, orasul La Rochelle este o cetate milenara, care de-a lungul istoriei a jucat un rol politic, economic si religios de prima marime.

Citeste mai departe...
 

Maestri in obscuritate

Imprimare E-mail
mari, 06 noiembrie 2018

Un foarte interesant capitol al istoriei artei il reprezinta cel intitulat „Caravaggistii”. Exista ample studii care ii evidentiaza pe urmasii stilistici ai uriasului Michelangelo Merisi zis Caravaggio (dupa localitatea de bastina), inventatorul tenebrelor sau clar-obscurului. Dupa o viata scurta (1571-1610), vijeliosul si iritabilul maestru a fost uitat si au trebuit sa vina istoricii secolului XX care sa-l aseze pe merituosul loc cuvenit in arta universala.

Citeste mai departe...
 

Manastirea Popauti

Imprimare E-mail
mari, 30 octombrie 2018

Aflata in municipiul Botosani, Manastirea Popauti, cu obste de calugari, are hramul Sfantul Nicolae si, din anul 2015, a fost inclusa pe lista monumentelor istorice ale judetului. Biserica a fost construita in 1496, fiind ctitorie a lui Stefan cel Mare. Facea parte dintr-un ansamblu fortificat, care mai cuprindea un palat domnesc si o clopotnita. Aici poposea voievodul in drumul sau catre Curtea Domneasca din Harlau. In cronici este mentionat faptul ca tot aici a ajuns si Petru Rares la 22 iulie 1518. Satul Popauti s-a format in 1626, pana atunci biserica fiind in mijlocul padurii.

Citeste mai departe...
 

Si Eva a fost o Venus

Imprimare E-mail
mari, 30 octombrie 2018

Un mare artist renascentist german, Lucas Cranach zis „Cel Batran”, ne propune pentru prima oara un armistitiu intre Biblie si mitologie. Nu vrem sa spunem ca maestrul ar fi fost primul care ar fi avut unele banuieli, dar Cranach a fost cel care a vizualizat prin operele sale cel putin o „coincidenta”. Priviti la Eva din compozitia „Adam si Eva” (1526) si comparati-o cu nudul din „Venus in peisaj” (1529). Cat de incurajator ar fi sa aflam ca femeia primordiala (conform Vechiului Testament si variantei lui de „Facere a Lumii”) din care ne tragem toti a fost o zeita care, rapusa de singuratate, si-a „donat” o coasta pentru a fi zamislit barbatul (chiar daca nu cel ideal)...

Citeste mai departe...
 

Basel, orasul de pe Rin

Imprimare E-mail
mari, 23 octombrie 2018

Asezat pe malurile Rinului, Basel este al treilea oras ca marime din Elvetia. Este situat la granita intre trei state: Elvetia, Germania si Franta si este unul dintre rarele locuri prin care se trece dintr-o tara in alta cu tramvaiul. A devenit cunoscut in lume prin industria farmaceutica si prin faptul ca este considerat cel mai mare port al Rinului pentru vapoarele cu gabarit foarte mare. Capitala a cantonului cu acelasi nume, este infratit cultural cu regiunile Alsacia din Franta si Württenberg din Germania.

Citeste mai departe...
 

Obsesie pentru detalii

Imprimare E-mail
mari, 23 octombrie 2018

Marele maestru al scenelor tenebroase din Revelatii (Apocalipsa), creatorul gravurilor pline de socuri emotionale si detalii terifiante, Albrecht Dürer exceleaza prin detalii (uneori obositoare pentru privitor) si prin personajele neguroase specific unei epoci medievale prea devotate dogmelor religioase. Indiscutabil, Dürer face din Revelatii un spectacol horror unic in istoria artei.

Citeste mai departe...
 

Manastirea Izbuc

Imprimare E-mail
miercuri, 17 octombrie 2018

Aflata in satul Calugari, comuna Carpinet din judetul Bihor, Manastirea Izbuc, avand obste de calugari, are hramurile „Adormirea Maicii Domnului” si „Izvorul Tamaduirii”.

Citeste mai departe...
 

Explozie de fantezie

Imprimare E-mail
miercuri, 17 octombrie 2018

William Blake (1757-1827) s-a nascut in familia unui comerciant de produse de dama, care impreuna cu sotia sa, Catherine, apartinea unui cult aparte, si anume „Moravienilor” (grupare protestanta). Cu toate acestea, micul William a fost botezat la o biserica din Londra (orasul de bastina). El a fost lasat la scoala, alaturi de ceilalti copii „normali„, pana la zece ani.

Citeste mai departe...
 

Bergen, oras hanseatic

Imprimare E-mail
miercuri, 10 octombrie 2018

Situat in Hordaland, in vestul Norvegiei, Bergen este ca marime al doilea oras din tara. Orasul medieval a fost fondat in jurul anului 1070 de regele Olav Kyrre. Traind vreme de secole din exportul batogului, renumit pentru modul in care afuma si pastra pestele, a fost considerat pana in 1299 capitala Norvegiei.

Citeste mai departe...
 

Arta si istorie

Imprimare E-mail
miercuri, 10 octombrie 2018

Una dintre celebrele sculpturi din tineretea lui Michelangelo este „David” (inceputa in 1501, cand artistul avea 26 de ani). Statuia, degajand forta si delicatete, are nu mai putin de 4 metri inaltime si il reprezinta pe erou nu ca rege, ci la varsta infruntarii biblice cu Goliat, adica un adolescent pe care tatal sau, Iesei, nici nu l-a considerat vrednic sa plece la razboi contra filistinilor (populatie in conflict cu evreii). Prin aceasta statuie monumentala Michelangelo a dorit, probabil, sa contrabalanseze atitudinea unor sceptici care nu credeau ca „pustiul” poate invinge uriasul.

Citeste mai departe...
 

Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Imprimare E-mail
miercuri, 03 octombrie 2018

Cunoscuta si drept „Catedrala din Turda”, Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil a fost ridicata in memoria marelui voievod Mihai Viteazul. Lucrarile realizate dupa planurile arhitectului Ioan Traianescu au fost sustinute de Intreprinderile Generale „Tiberiu Eremia” si donatiile facute de Banca Arieseana, Societatea Femeilor Ortodoxe si diverse intreprinderi si persoane particulare. Trebuie remarcate de asemenea eforturile depuse in acest sens de protopopul ortodox Iovian Muresanu (1862-1939) al carui proiect de suflet era chiar ridicarea acestui sfant asezamant.

Citeste mai departe...
 

Cei doi fii risipitori

Imprimare E-mail
miercuri, 03 octombrie 2018

Numele lui Rembrandt este un simbol al Epocii de aur olandeze, un reper al monumentalitatii picturii universale. De data aceasta vom surprinde la marele maestru un aspect ludic, o oaza de ironie care-l detaseaza pret de o clipa de sobrietatea cu care ne-a obisnuit. Rembrandt stie sa fie si vesel, chiar poznas si faptul ca ne surprinde cu zambetul sau il umanizeaza si mai mult pe geniul din Leiden.

Citeste mai departe...
 

Quebec, ora?ul blanurilor

Imprimare E-mail
miercuri, 26 septembrie 2018

Capitala a provinciei canadiene cu acelasi nume, Quebec este cel mai pitoresc oras al tarii, raspandind in Lumea Noua aerul si stralucirea batranei Europe. Tara a emigrantilor veniti din cele patru zari ale lumii, Canada este un mozaic de culturi in care principalele trasaturi sunt fie franceze, fie britanice.

Citeste mai departe...
 

Inca o clipa de vis...

Imprimare E-mail
miercuri, 26 septembrie 2018

De-a lungul epocilor si curentelor dominante ale picturii universale, credeam ca nudul feminin atinsese perfectiunea. De la rafinatul Botticelli la maestrul odaliscelor, Dominique Ingres, trupurile zeitelor capatasera armonia divina a formelor si culorilor. Dar iata ca un nou basm al frumusetii feminine avea sa fie scris intr-o perioada cand academismul intrase deja in uitare.

Citeste mai departe...
 

Biserica Ortodoxa din Tusnad

Imprimare E-mail
vineri, 21 septembrie 2018

Mica asezare balneara cunoscuta sub numele de Baile Tusnad, din judetul Harghita, a fost supranumita „Perla Ardealului” sau „Mica Venetie”. Intr-un cadru deosebit de spectaculos, la poalele muntilor Harghita si Bodoc se inalta spre cer turla Bisericii Ortodoxe cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Biserica se afla in centrul localitatii pe malul stâng al Oltului.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 67 - 88 din 1665

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Alan Turing, omul care a spart Enigma
» Ce rol au jucat drogurile în Al Doilea Razboi Mondial?
» Obiecte subacvatice neidentificate
» Tarta cu praz
» „Amprentele” tineretii
» Ursul portughez a iesit la rampa
» Vilele palladiene din Vicenza
» O arta unicat, ouale Fabergé
» Istoria, într-o cutie de conserve
» Basicile – un „disconfort” periculos
» Între traditie si „cool”
» Actori de duminica
» Horoscopul saptamanii: 22-28 iulie 2019
» 18 iulie 1792 – A murit John Paul Jones, „parintele Marinei SUA”
» Tema: „PLETE”
» Constelatia de stele artificiale
» Liudmila Pavlicenko, temuta „Doamna Moarte”
» Noi marturii despre cazul Pascagoula
» Fileu de salau pane
» Atentie la deshidratare
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9