Prima pagina arrow ISTORII UITATE
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 6 vizitatori online

ISTORII UITATE

Intamplari si oameni extraordinari. Sunt aici ca sa nu fie uitati!Hitler si ocultismul

Imprimare E-mail
sâmbătă, 14 mai 2016

 Printre teoriile aberante cu care Hitler si nazismul si-au sustinut abominabilele crime impotriva umanitatii – si in primul rand holocaustul – se numara si unele ideologii esoterice si idei oculte propagate intens spre finele secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea. Odata cu insusirea de catre Hitler a unor notiuni care faceau din el un „erou salvator”, nazismul si mai ales antisemitismul au dobandit treptat formele unei criminalitati greu de imaginat pana atunci.

Citeste mai departe...
 

Teroarea cultului personalitatii

Imprimare E-mail
joi, 05 mai 2016

 Divinizarea conducatorului unei societati, considerarea lui drept „fiinta suprema” este un fenomen care a debutat o data cu istoria si il intalnim din timpurile Egiptului predinastic si pana in zilele noastre. Dar conceptualizarea acestui flagel al societatilor totalitare a fost facuta incepand cu ganditorul german Max Weber (1864-1920) – unul dintre fondatorii sociologiei, alaturi de Karl Marx si Émile Durkheim.

Citeste mai departe...
 

Mari revolte navale

Imprimare E-mail
luni, 02 mai 2016

 Considerate în unanimitate un tip de conspiratie criminala având drept scop înlaturarea unei autoritati legale, revolta specifica navelor (de razboi si comerciale) este desfasurata de o parte a membrilor echipajului împotriva celor îndreptatiti sa comande nava. În veacurile trecute, de cele mai multe ori motivele erau economice si erau îndreptate împotriva capitanului. Printre primele revolte de notorietate au fost cele din timpul calatoriilor marilor navigatori Fernando Magellan si Henry Hudson.

Citeste mai departe...
 

Filipine, marea batalie din Pacific

Imprimare E-mail
joi, 21 aprilie 2016

 Pozitia strategica a arhipelagului Filipine a determinat fortele Imperiului Japonez sa invadeze si sa ocupe acest teritoriu din Oceanul Pacific, in prima jumatate a anului 1942. Pe masura ce trupele americane si aliate din regiune avansau, alungarea japonezilor din Filipine devenise o preocupare majora a strategilor de la Washington. Drept urmare, la 20 octombrie 1944 a fost declansata Marea Batalie pentru Filipine.

Citeste mai departe...
 

„Filiera Sobolanilor” pentru criminalii de razboi

Imprimare E-mail
joi, 14 aprilie 2016

 O data instapanita ideea ca razboiul este pierdut, numerosi ofiteri ai Germaniei naziste cautau o cale de scapare din fata judecatilor iminente de dupa capitulare. Se cunoaste faptul ca la tribunalul de la Nüremberg nu au ajuns toti marii criminali de razboi, responsabili cu desfasurarea holocaustului. Daca unii lideri apropiati ai lui Hitler s-au sinucis, altii si-au pierdut urma cu sprijin din partea anumitor cercuri, fapte care s-au concretizat prin ceea ce istoria numeste plastic „Filiera Sobolanilor”.

Citeste mai departe...
 

Monarhii disparute in secolul al XX-lea

Imprimare E-mail
marți, 12 aprilie 2016

 Marile confruntari militare care au dominat prima jumatate a secolului al XX-lea au condus la disparitia multor monarhii din istorie, fenomenul fiind un proces care a debutat o data cu revolutiile desfasurate in secolul al XIX-lea. Fie ca au fost reforme administrative (abdicari), fie ca au fost lovituri de stat sau razboaie pierdute, neantizarea monarhiilor a fost si parte a proceselor de decolonizare, specifice erei moderne.

Citeste mai departe...
 

Enigmatica civilizatie sahariana

Imprimare E-mail
joi, 31 martie 2016

 Sahara a fost, cu 3-4 mii de ani inainte de Marile Piramide (ridicate in mileniul III i.Ch.), un ospitalier teritoriu pentru triburile nomade preegiptene. Cu ajutorul radarelor unor sateliti artificiali specializati – procedeul numit „arheologie spatiala” – au fost facute exceptionale descoperiri in zonele Bir-Safsaf (la 900 kilometri sud-vest de Cairo) si Nabta (200 de mile de Bir-Safsaf).

Citeste mai departe...
 

Submarine si spioni nazisti

Imprimare E-mail
joi, 24 martie 2016

 In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, submarinele germane au reprezentat o mare amenintare pentru navele aliatilor, care din ordinul lui Hitler erau scufundate fara a se acorda ajutor supravietuitorilor. Führer-ul stia puterea flotilei de submarine si s-a inconjurat de generali cu mare experienta. Cei mai importanti comandanti ai „Kriegsmarine” au fost Erich Reader, Hans-Georg Friedenburg si Karl Dönitz – cel propus presedinte al Germaniei in testamentul lui Hitler.

Citeste mai departe...
 

Razboiul mondial din secolul al XVIII-lea

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 Dupa îngrozitorul Razboi de Treizeci de ani (secolul XVII), dominat de marea rivalitate dintre Regatul Francez si dinastia de Habsburg si finalizat cu victoria coalitiei antihabsburgica, Razboiul de Sapte ani din secolul XVIII a fost cel care a cuprins o sfera uriasa de teritorii si natiuni. Au participat toate marile puteri europene si luptele s-au dat în Europa, America de Nord, America Centrala, vestul Africii, India si Filipine. Înca de atunci se putea constata cresterea puterii Prusiei.

Citeste mai departe...
 

Razboaie cu fitil scurt

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 În materie de conflicte militare, este dificil de estimat cat va dura o confruntare pentru care s-au pregatit ambele tabere. Cand armatele inamice sunt echivalente, însusi epilogul razboiului este imprevizibil. Dar exista si razboaie care izbucnesc fara o pregatire speciala si care se desfasoara cu viteza, tocmai pentru ca una dintre tabere este surprinsa de atacurile inamicului. Exista în lume cateva recorduri care pot reprezenta lectii pentru amatori...

Citeste mai departe...
 

Vestite conspiratii sortite esecului

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 De-a lungul secolelor, interesele politice din jurul puterii puteau ajunge la situatii atat de divergente, încat comploturile devenisera o unealta obisnuita de preluare a puterii. Din antichitate si pana în epoca moderna, conspiratiile au avut – cele mai multe dintre ele – o soarta tragica, întrucat, ca si astazi, puterea stie sa-si apere interesele si sa raspunda prompt la orice tentativa de uzurpare.

Citeste mai departe...
 

Ultimul imparat al Imperiului Mogul

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Vast teritoriu situat in subcontinentul indian si mare parte din Afganistanul de azi, Imperiul Mogul a fiintat intre 1526 si 1857. Imperiul Mogul s-a format dupa Batalia de la Panipat (1526), din nordul Indiei. Fortele invadatoare ale lui Babur le-au invins atunci pe cele ale dinastiei Lodi. Babur a pus bazele dinastiei mogulilor, el insusi fiind un descendent al lui Timur Lenk si Gengis Han.

Citeste mai departe...
 

Mari oameni de stat asasinati

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Secolul al XX-lea a demonstrat ca, din nefericire, confruntarile politice si lupta pentru putere se pot „rezolva” în mod tragic, prin asasinate. Ca si în alte epoci, ucigasi independenti sau profesionisti platiti au curmat vietile unor presedinti de stat si ale unor prim ministri, printr-un numar incredibil de mare de atacuri mortale. În acest articol vom încerca sa aratam ca nu numai în SUA, asasinatele politice pot schimba destinele unor mari personalitati de stat.

Citeste mai departe...
 

Spionajul de razboi si femeile

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 În perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, retelele de spionaj ale marilor puteri au avut o activitate foarte consistenta si extinsa, având în vedere principiul conform caruia „informatie înseamna putere”. În lupta „subterana” a agentilor au fost implicate si numeroase femei curajoase si cu simt patriotic foarte dezvoltat, care de foarte multe ori nu au ezitat sa-si riste viata.

Citeste mai departe...
 

Mari armate, mari deziluzii

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 De-a lungul epocilor, conducatori militari de mare prestigiu, intrati triumfal în legeda, si-au organizat armate cu personal numeros pentru ca una din premisele unei victorii este si superioritatea numerica. Înca din antichitate, antrenarea unor trupe de elita si formarea unor lideri militari cu gândire strategica au fost prioritare. În articolul de fata ne vom îndrepta atentia asupra unor uriase armate din mileniul al II-lea, una spaniola si alta franceza.

Citeste mai departe...
 

„Rebeliunea boxerilor”, un ring însângerat

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 În ultima perioada a dinastiei imperiale chineze Qing s-a desfasurat unul dintre cele mai dure si mai pline de semnificatii conflicte dintre nationalistii chinezi si fortele occidentale cu interese economice în nordul Chinei. În istorie a ramas denumirea „Yihetuan” sau „Rebeliunea Boxerilor”. A fost o confruntare între doua civilizatii, când occidentalii cu varii interese au fost nevoiti sa devina aliati pentru a ramâne în legatura cu îndepartata China.

Citeste mai departe...
 

Arta, prada de razboi a nazistilor

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 Cand a ajuns cancelar, in 1933, Hitler inca era afectat de faptul ca nu fusese admis la Academia de Arte din Viena. Drept razbunare, el si-a propus sa considere arta moderna ca fiind decadenta, admitand doar operele clasicilor germani. In consecinta, „arta decadenta” trebuia distrusa si, mai bine, folosita pentru a face rost de fonduri pentru declansarea razboiului. Asa au devenit obiectele de arta mijloace de imbogatire a nazistilor, iar jafurile sistematice nu s-au oprit decat la finele razboiului.

Citeste mai departe...
 

Enigmele unui razboi mondial

Imprimare E-mail
marți, 19 ianuarie 2016

 Despre cel de-al Doilea Razboi Mondial se stie aproape totul, cu multiple detalii si nuante de pe toate fronturile. Cu toate acestea, în pofida puzderiei de informatii exista aspecte neelucidate si întrebari legitime care nu-si gasesc înca raspunsurile. Aici încep sa se strecoare speculatiile si dezbaterile. Vom aborda doar câteva dintre aceste enigme.

Citeste mai departe...
 

Marea concurenta a Mafiei italiene

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 În Italia functioneaza mai multe societati secrete ale crimei organizate, cunoscute de autoritati si urmarite inclusiv pe plan international. Astfel, pe lânga Mafia siciliana (Cosa Nostra), Camorra napolitana si Apulia Sacra Corona Unita (activa în zonele Brindisi, Taranto si Lecce din sudul Italiei) fiinteaza si o veche grupare criminala numita „ Ndrangheta”. Desprea aceasta se spune ca ar fi depasit în venituri Mafia siciliana în anii 1990 si dupa anul 2000. Se estimeaza chiar ca acumularile de bani negri ai acesteia ar reprezenta cel putin 3 la suta din produsul intern brut al Italiei.

Citeste mai departe...
 

Autorii „micilor istorii” care ne fac sa râdem (ca sa nu plângem)

Imprimare E-mail
marți, 29 decembrie 2015

 De-a lungul mileniilor, în conflictele militare sau de alta natura (când a fost nevoie de folosirea violentei) s-au ivit situatii greu de imaginat, unele cu totul ilare, în pofida dramatismului acelor momente. Cercetatorii „micilor istorii” din culisele „marii istorii” au pus în evidenta initiative dramatice care, totusi, ne pot descreti fruntile.

Citeste mai departe...
 

Terorism si atacuri cu bombe

Imprimare E-mail
duminică, 27 decembrie 2015

 Actele de terorism au drept scop, de regula, intimidarea populatiei sau a guvernelor. Motivele teroristilor sunt foarte variate si politica generala a autoritatilor este aceea de a nu negocia cu acestia. Istoria recenta a acestor acte teroriste de pe teritoriul SUA atesta faptul ca folosirea bombelor este adesea utilizata pentru a crea panica si victime umane nevinovate. În a doua jumatate a secolului XX, acest gen de atentate au crescut vertiginos în numar si intensitate.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 677

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Comori biblice pierdute sau inexistente?
» Robert Smalls sclavul devenit congresmen
» Materiale recuperate din OZN-uri?
» Peste oceanic in aluat crocant
» Remedii simple
» Margarina si strategiile militare
» Manastirea Geghard
» Sarutul din Times Square
» O arta ancestrala
» „Disconfort” de primavara
» La limita dintre Eros si Thanatos
» Regizori sau dictatori?
» Horoscopul saptamanii: 22-28 aprilie 2019
» 18 aprilie 1480 – S-a nascut Lucrezia Borgia
» Tema: „FLORI”
» Noile calatorii selenare
» Sporturile extreme ale Antichitatii
» Doua incidente Ozn din Argentina
» Marinata de peste
» Sfaturi utile
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9