Prima pagina arrow ISTORII UITATE
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 4 vizitatori online

ISTORII UITATE

Intamplari si oameni extraordinari. Sunt aici ca sa nu fie uitati!Razboiul mondial din secolul al XVIII-lea

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 Dupa îngrozitorul Razboi de Treizeci de ani (secolul XVII), dominat de marea rivalitate dintre Regatul Francez si dinastia de Habsburg si finalizat cu victoria coalitiei antihabsburgica, Razboiul de Sapte ani din secolul XVIII a fost cel care a cuprins o sfera uriasa de teritorii si natiuni. Au participat toate marile puteri europene si luptele s-au dat în Europa, America de Nord, America Centrala, vestul Africii, India si Filipine. Înca de atunci se putea constata cresterea puterii Prusiei.

Citeste mai departe...
 

Razboaie cu fitil scurt

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 În materie de conflicte militare, este dificil de estimat cat va dura o confruntare pentru care s-au pregatit ambele tabere. Cand armatele inamice sunt echivalente, însusi epilogul razboiului este imprevizibil. Dar exista si razboaie care izbucnesc fara o pregatire speciala si care se desfasoara cu viteza, tocmai pentru ca una dintre tabere este surprinsa de atacurile inamicului. Exista în lume cateva recorduri care pot reprezenta lectii pentru amatori...

Citeste mai departe...
 

Vestite conspiratii sortite esecului

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 De-a lungul secolelor, interesele politice din jurul puterii puteau ajunge la situatii atat de divergente, încat comploturile devenisera o unealta obisnuita de preluare a puterii. Din antichitate si pana în epoca moderna, conspiratiile au avut – cele mai multe dintre ele – o soarta tragica, întrucat, ca si astazi, puterea stie sa-si apere interesele si sa raspunda prompt la orice tentativa de uzurpare.

Citeste mai departe...
 

Ultimul imparat al Imperiului Mogul

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Vast teritoriu situat in subcontinentul indian si mare parte din Afganistanul de azi, Imperiul Mogul a fiintat intre 1526 si 1857. Imperiul Mogul s-a format dupa Batalia de la Panipat (1526), din nordul Indiei. Fortele invadatoare ale lui Babur le-au invins atunci pe cele ale dinastiei Lodi. Babur a pus bazele dinastiei mogulilor, el insusi fiind un descendent al lui Timur Lenk si Gengis Han.

Citeste mai departe...
 

Mari oameni de stat asasinati

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Secolul al XX-lea a demonstrat ca, din nefericire, confruntarile politice si lupta pentru putere se pot „rezolva” în mod tragic, prin asasinate. Ca si în alte epoci, ucigasi independenti sau profesionisti platiti au curmat vietile unor presedinti de stat si ale unor prim ministri, printr-un numar incredibil de mare de atacuri mortale. În acest articol vom încerca sa aratam ca nu numai în SUA, asasinatele politice pot schimba destinele unor mari personalitati de stat.

Citeste mai departe...
 

Spionajul de razboi si femeile

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 În perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, retelele de spionaj ale marilor puteri au avut o activitate foarte consistenta si extinsa, având în vedere principiul conform caruia „informatie înseamna putere”. În lupta „subterana” a agentilor au fost implicate si numeroase femei curajoase si cu simt patriotic foarte dezvoltat, care de foarte multe ori nu au ezitat sa-si riste viata.

Citeste mai departe...
 

Mari armate, mari deziluzii

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 De-a lungul epocilor, conducatori militari de mare prestigiu, intrati triumfal în legeda, si-au organizat armate cu personal numeros pentru ca una din premisele unei victorii este si superioritatea numerica. Înca din antichitate, antrenarea unor trupe de elita si formarea unor lideri militari cu gândire strategica au fost prioritare. În articolul de fata ne vom îndrepta atentia asupra unor uriase armate din mileniul al II-lea, una spaniola si alta franceza.

Citeste mai departe...
 

„Rebeliunea boxerilor”, un ring însângerat

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 În ultima perioada a dinastiei imperiale chineze Qing s-a desfasurat unul dintre cele mai dure si mai pline de semnificatii conflicte dintre nationalistii chinezi si fortele occidentale cu interese economice în nordul Chinei. În istorie a ramas denumirea „Yihetuan” sau „Rebeliunea Boxerilor”. A fost o confruntare între doua civilizatii, când occidentalii cu varii interese au fost nevoiti sa devina aliati pentru a ramâne în legatura cu îndepartata China.

Citeste mai departe...
 

Arta, prada de razboi a nazistilor

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 Cand a ajuns cancelar, in 1933, Hitler inca era afectat de faptul ca nu fusese admis la Academia de Arte din Viena. Drept razbunare, el si-a propus sa considere arta moderna ca fiind decadenta, admitand doar operele clasicilor germani. In consecinta, „arta decadenta” trebuia distrusa si, mai bine, folosita pentru a face rost de fonduri pentru declansarea razboiului. Asa au devenit obiectele de arta mijloace de imbogatire a nazistilor, iar jafurile sistematice nu s-au oprit decat la finele razboiului.

Citeste mai departe...
 

Enigmele unui razboi mondial

Imprimare E-mail
marţi, 19 ianuarie 2016

 Despre cel de-al Doilea Razboi Mondial se stie aproape totul, cu multiple detalii si nuante de pe toate fronturile. Cu toate acestea, în pofida puzderiei de informatii exista aspecte neelucidate si întrebari legitime care nu-si gasesc înca raspunsurile. Aici încep sa se strecoare speculatiile si dezbaterile. Vom aborda doar câteva dintre aceste enigme.

Citeste mai departe...
 

Marea concurenta a Mafiei italiene

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 În Italia functioneaza mai multe societati secrete ale crimei organizate, cunoscute de autoritati si urmarite inclusiv pe plan international. Astfel, pe lânga Mafia siciliana (Cosa Nostra), Camorra napolitana si Apulia Sacra Corona Unita (activa în zonele Brindisi, Taranto si Lecce din sudul Italiei) fiinteaza si o veche grupare criminala numita „ Ndrangheta”. Desprea aceasta se spune ca ar fi depasit în venituri Mafia siciliana în anii 1990 si dupa anul 2000. Se estimeaza chiar ca acumularile de bani negri ai acesteia ar reprezenta cel putin 3 la suta din produsul intern brut al Italiei.

Citeste mai departe...
 

Autorii „micilor istorii” care ne fac sa râdem (ca sa nu plângem)

Imprimare E-mail
marţi, 29 decembrie 2015

 De-a lungul mileniilor, în conflictele militare sau de alta natura (când a fost nevoie de folosirea violentei) s-au ivit situatii greu de imaginat, unele cu totul ilare, în pofida dramatismului acelor momente. Cercetatorii „micilor istorii” din culisele „marii istorii” au pus în evidenta initiative dramatice care, totusi, ne pot descreti fruntile.

Citeste mai departe...
 

Terorism si atacuri cu bombe

Imprimare E-mail
duminică, 27 decembrie 2015

 Actele de terorism au drept scop, de regula, intimidarea populatiei sau a guvernelor. Motivele teroristilor sunt foarte variate si politica generala a autoritatilor este aceea de a nu negocia cu acestia. Istoria recenta a acestor acte teroriste de pe teritoriul SUA atesta faptul ca folosirea bombelor este adesea utilizata pentru a crea panica si victime umane nevinovate. În a doua jumatate a secolului XX, acest gen de atentate au crescut vertiginos în numar si intensitate.

Citeste mai departe...
 

Uriasa prada de razboi japoneza

Imprimare E-mail
joi, 17 decembrie 2015

 Se stie ca in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, Imperiul Japonez a „cules” numeroase prazi de razboi din teritoriile asiatice ocupate. Liderii niponi trebuiau sa satisfaca marile cheltuieli de razboi, care tindeau sa epuizeze resursele disponibile. In prima parte, bogatiile „confiscate” erau duse in Japonia, dar interventia masiva a americanilor in „Teatrul de operatiuni din Pacific” a urgentat schimbarea strategiei japonezilor.

Citeste mai departe...
 

Ferdinand al II-lea de Aragon, o domnie celebra

Imprimare E-mail
joi, 10 decembrie 2015

 De numele regelui Ferdinand al II-lea de Aragon zis „Catolicul” sunt legate mai multe evenimente epocale ale istoriei Spaniei medievale, mai ales prin casatoria acestuia cu regina Castiliei, Isabella I. Istoricii spanioli considera ca Spania ca tara a început sa existe în 1479, odata cu mariajul lui Ferdinand cu Isabella. Denumirile exacte sunt: Spania dinastica din 1479, Spania de facto din 1516 si Spania de jure din 1715.

Citeste mai departe...
 

Ultimul rege al Iugoslaviei

Imprimare E-mail
vineri, 04 decembrie 2015

 Dupa izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, Regatul Iugoslaviei ajunsese la punctul critic in care trebuia sa aleaga de partea cui se va implica intr-un conflict care urma sa afecteze intreaga Europa. In aceste circumstate delicate, ultimul rege al Iugoslaviei, Petru al II-lea, se afla in conflict cu insusi regentul sau, fapt care a condus la decizii rapide si hotaratoare pentru soarta tarii.

Citeste mai departe...
 

Diplomatie in vreme de razboi

Imprimare E-mail
joi, 26 noiembrie 2015

 Al Doilea Razboi Mondial s-a caracterizat si printr-o activitate diplomatica mai mult sau mai putin discreta, menita fie sa aplaneze conflictele, fie sa rezolve probleme generate de configuratiile teritoriale si modificarea granitelor si sferelor de interese. Au existat contacte la nivel inalt atat cu Hitler, cat si intre aliati, pentru optimizarea actiunilor militare pe toate fronturile.

Citeste mai departe...
 

Kennedy, lungul drum al blestemelor

Imprimare E-mail
duminică, 22 noiembrie 2015

 O istorie paralela a presedintilor americani, una amintita cu spaima si doar cu ocazia unor evenimente tragice, consemneaza siragul nefast al unor intamplari puse mai mult sub semnul paranormalului: primul este „Blestemul Tippecanoe”, care debuteaza cu moartea presedintelui William Henry Harrison (ales in 1840), si „Blestemul familiei Kennedy” care incepe cu operatia pe creier suferita de Rosemarie Kennedy (in 1941), mama presedintelui John F. Kennedy.

Citeste mai departe...
 

Un teritoriu invincibil: Anglia

Imprimare E-mail
duminică, 15 noiembrie 2015

 De-a lungul mileniului II, au fost trei tentative de a invada teritoriul insular al Angliei, toate având acelasi deznodamânt. In ordine cronologica, liderii statelor care au dorit sa puna piciorul pe teritoriul Albionului au fost Filip al II-lea al Spaniei, Napoleon Bonaparte si Adolf Hitler. Dintre acestia, doar regele Spaniei si imparatul Frantei au fost foarte aproape de a infrunta rezistenta navala engleza.

Citeste mai departe...
 

Razboiul secret Stalin-Hitler

Imprimare E-mail
marţi, 10 noiembrie 2015

 Dupa 1930, liderul URSS Iosif Visarionovici Stalin devenise deja obsedat de putere si suspiciunile sale cresteau pe masura ce se auzeau critici la adresa stilului sau de conducere. Una dintre marile banuieli ale „Tatucului” se referea la insinuarea in societatea sovietica a elementelor cu conceptii hitleriste, anticomuniste si idei apropiate de cele ale marelui dusman, Trotki. Dar in esenta, Stalin se temea de influenta crescanda a lui Hitler, devenit cancelar in 1933.

Citeste mai departe...
 

Masacrele lui Caracalla

Imprimare E-mail
joi, 29 octombrie 2015

 Imparatul roman Septimius Severus, care a domnit intre 193 si 211, a fost initiatorul dinastiei Severinenilor. Din casatoria acestuia cu Iulia Domna s-au nascut doi fii, Caracalla si Publius Geta. Dupa moartea tatalui lor, neajungându-se la nicio intelegere in Senat si nici in familie, cei doi frati au acceptat sa conduca imperiul impreuna. Era anul 211 si cei doi nu au convietuit decât câteva luni la putere. Si asta pentru ca fratele cel mare, Caracalla, si-a dat repede arama pe fata. Firea sa plina de „viclenie si cruzime” (asa cum l-au caracterizat cronicarii vremii) l-a condus la asasinarea lui Publius Geta. Si astfel, la 23 de ani, Caracalla devine unic imparat al imperiului.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 169 - 189 din 690

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Alan Turing, omul care a spart Enigma
» Ce rol au jucat drogurile Ă®n Al Doilea Razboi Mondial?
» Obiecte subacvatice neidentificate
» Tarta cu praz
» „Amprentele” tineretii
» Ursul portughez a iesit la rampa
» Vilele palladiene din Vicenza
» O arta unicat, ouale FabergĂ©
» Istoria, Ă®ntr-o cutie de conserve
» Basicile – un „disconfort” periculos
» ĂŽntre traditie si „cool”
» Actori de duminica
» Horoscopul saptamanii: 22-28 iulie 2019
» 18 iulie 1792 – A murit John Paul Jones, „parintele Marinei SUA”
» Tema: „PLETE”
» Constelatia de stele artificiale
» Liudmila Pavlicenko, temuta „Doamna Moarte”
» Noi marturii despre cazul Pascagoula
» Fileu de salau pane
» Atentie la deshidratare
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9