Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE 23 Sep 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 2 vizitatori online

TERAPII COMPLEMENTARE

Terapii si tratamente alternative, usor de aplicat si cu rezultate uimitoare.



„Mazarea berbecilor” întareste inima

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 O planta alimentara destul de putin consumata la noi, desi exista si culturi în anumite zone, nautul, are o vârsta respectabila estimata la circa 7500 de ani. Originea sa e undeva, în Asia, dar primele culturi s-au realizat în bazinul Mediteranei. Semintele, adica partea utilizata si în scop terapeutic, au forma globuloasa, consistenta tare, culori de la alb si galben la roz si negru si dimensiuni de 6-12 milimetri, prin comparatie fiind numita si „mazarea berbecilor”.

Citeste mai departe...
 

Moare? Moare!...

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 O parabola populara cu usoara nuanta anecdotica spune ca intr-un salon de spital se afla un bolnav de cancer, caruia medicul ce-si facea vizita zilnica nu-i mai acorda prea multe zile de trait. L-a externat, dar dupa o vreme a ramas socat sa-l vada venit pe picioarele lui, la control. Inca nevenindu-i sa-si creada ochilor, l-a intrebat cum se face ca traieste. Omul i-a explicat ca, pe cand era internat, medicul trecea pe langa patul lui, murmurand: „Moare... Moare...” Iar bolnavul, crezand ca i se recomanda sa bea moare (zeama de varza), i-a cerut sotiei sa-i aduca in fiecare zi moare. Iar aceasta i-a fost leac si salvare de la moarte. Si, putem spune foarte serios, povestea chiar poate fi considerata reala.

Citeste mai departe...
 

Consumati… sarmale anticancer!

Imprimare E-mail
marţi, 19 ianuarie 2016

 Hrisca este un aliment popular si traditional în tari ca Rusia, Ucraina, Franta, Polonia. În România este la mare cautare mai ales în Bucovina, unde se foloseste ca ingredient traditional pentru sarmale. Ea este bogata în vitaminele E, B1 si B2, în proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier. Totusi, pentru sanatatea noastra poate cel mai important e ca hrisca este un produs ecologic; probabil, singura planta alimentara nemodificata genetic. Hrisca nu contine niciun fel de nitrati, pesticide si erbicide, deoarece pur si simplu nu are nevoie de substante chimice.

Citeste mai departe...
 

Dulci... si pentru diabetici

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 Perele sunt fructe delicioase care contin apa în proportie de 80%, fibre, fier, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanti si minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru si mangan. Au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate si absorbite mult mai lent fata de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare. Pentru a beneficia de proprietatile acestor fructe delicioase se recomanda consumul cu tot cu coaja. Atât para în sine, cât si sucul de pere sunt adevarate medicamente naturiste pentru organism.

Citeste mai departe...
 

In fata traditiilor ramânem muti... de uimire

Imprimare E-mail
marţi, 29 decembrie 2015

 Lacrimile uscate ale stejarului. Vâscul asa cum am mai scris si cu alte ocazii este un simbol al sarbatorilor de iarna, cu precadere al Anului Nou. I se mai spune si „creanga de aur” si se atârna deasupra usii, pentru a aduce casei respective noroc, fericire si prosperitate. Potrivit unor traditii larg raspândite, in special in tarile anglo-saxone, cei care se saruta sub vâsc vor avea bucurie si noroc tot anul urmator, planta fiind incarcata de magie si constituind semn de bun augur al iubirii.

Citeste mai departe...
 

Contra durerilor, un... aliment savuros

Imprimare E-mail
duminică, 27 decembrie 2015

 Se stie bine ca, practic, toate vegetalele folosite în alimentatie au si remarcabile calitati terapeutice, iar azi vom prezenta o asemenea leguma ce poate fi considerata si un fel de rezervor de sanatate, însa din pacate prea putin utilizata la noi. Vorbim despre sparanghel, în mod oarecum inexplicabil confundata, cel putin în ceea ce priveste denumirea, cu planta ornamentala înrudita denumita asparagus (leguma se cheama, în latina, Asparagus officinalis).

Citeste mai departe...
 

Combaterea blanda a sinuzitei

Imprimare E-mail
joi, 17 decembrie 2015

 Organismul uman se prezinta aproape identic din punct de vedere anatomic si functional, cu unele exceptii, indiferent de locul de pe mapamond. Astfel se explica si faptul ca anumite tipuri de preparate si tehnici terapeutice din zone ale lumii aflate la departare una de cealalta sunt uneori foarte asemanatoare si la fel de eficace aplicate in aceleasi patologii. Va prezentam mai jos ceea ce unii nu ezita sa califice drept remediu secret contra sinuzitei.

Citeste mai departe...
 

Combate durerile de coloana!

Imprimare E-mail
joi, 10 decembrie 2015

 Durerile de coloana sunt de cele mai multe ori de natura reumatica. În lipsa unor medicamente pe care nu ni le putem permite, putem apela la leacuri batrânesti ce ne pot ajuta pentru început în astfel de situatii. Daca durerea este de o forma mai usoara putem aplica pe zona afectata cataplasme cu ulei de floarea-soarelui presat la rece sau cataplasme cu coada-calului. Eficienta pentru a scapa de durerile de coloana este si tinctura de castane care se foloseste sub forma de frectii pe zonele afectate.

Citeste mai departe...
 

Un „Matusalem” al terapiilor verzi

Imprimare E-mail
vineri, 04 decembrie 2015

 Ceea ce astazi numim medicina naturala il (re)cunoaste de peste doua milenii. Vorbim despre coriandru, care in cele mai multe tari din estul Asiei, cu precadere in India, se bucura de o popularitate deosebita, datorita multiplelor sale calitati. Actiunea sa complexa asupra sanatatii organismului se datoreaza continutului bogat in: aminoacizi (7 tipuri); uleiuri esentiale (11 tipuri); vitamine (mai ales vitaminele A si C), precum si in minerale, cum este fosforul. Iata ce efecte importante are coriandrul in functionarea organelor noastre, dar si a ceea ce numim corp afectiv si mental!

Citeste mai departe...
 

Medicamentul din umbra

Imprimare E-mail
joi, 26 noiembrie 2015

 Destul de putin folosita la noi, rubarba (sau, poate mai cunoscuta astfel, reventul) este o leguma cu gust acrisor, seamana cu tijele de telina si e folosita in preparatele culinare, dar si in medicina populara, deoarece aduce importante beneficii organismului. Cercetatorii chinezi au demonstrat ca pacientii care consuma tulpini proaspete de rubarba in fiecare zi, timp de doua saptamani dupa ce au suferit un accident vascular cerebral, se refac mult mai repede. Mai mult, rubarba intareste sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor. In doze mici, rubarba se foloseste la combaterea indigestiei, pentru stimularea apetitului si tratarea afectiunilor ficatului si vezicii biliare.

Citeste mai departe...
 

Panaceul de pe dealurile Romaniei

Imprimare E-mail
duminică, 22 noiembrie 2015

 In cartea sa „O farmacie intr-o planta”, reputatul profesor biochimist Ion Brad (despre care am scris si noi in „Magazin”, in mai multe randuri) face referire la calitatile terapeutice uluitoare ale unei plante ce creste spontan in multe zone de deal din tara noastra: catina alba (Hippophae rhamnoides). De altfel, profesorul Brad si-a dedicat, practic, intreaga viata cercetarilor asupra acestei adevarate comori daruite de natura, ceea ce il include fara echivoc intre specialistii de prim rang din lume in cercetare acestei plante. Sa vedem, foarte pe scurt, de ce o personalitate de talia acestuia practic si-a sacrificat viata personala pentru a extrage maximum posibil din planta tepoasa si aparent neospitaliera, in folosul oamenilor. In treacat fie spus, ce calitati terapeutice neasteptate a gasit dr. Brad in intreaga planta (fructe, frunze, tulpina, radacina), in diverse stadii de dezvoltare si prelucrate in fel si chip?

Citeste mai departe...
 

Perele combat anemia si cancerul

Imprimare E-mail
duminică, 15 noiembrie 2015

 Delicioasele pere contin apa in proportie de 80%, fibre, fier, vitaminele C, A, E, cele din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanti si minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru si mangan. Au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate si absorbite mult mai lent fata de alimentele cu un indice glicemic mediu sau mare. Pentru a beneficia de proprietatile acestor fructe se recomanda consumul cu tot cu coaja. De asemenea, atât para in sine, cât si sucul sunt adevarate medicamente naturale pentru organism.

Citeste mai departe...
 

Dulce si amar

Imprimare E-mail
marţi, 10 noiembrie 2015

 Trimiterea la dulce, amar, acru, iute etc. nu face o legatura neaparat cu principalele senzatii gustative, ci – in primul rand in domeniul tratamentelor utilizate in medicina complementara – cu asa-zise principii fundamentale care ii pot trimite pe terapeuti catre anumite moduri de abordare a bolilor prin metode naturale. In treacat, sa amintim de pilda ca plantele cu gust amar utilizate de farmacopeea romaneasca au actiune benefica, in primul rand, in afectiunile ficatului si ale bilei.

Citeste mai departe...
 

Eterna si tamaduitoarea ceapa...

Imprimare E-mail
joi, 29 octombrie 2015

 Despre aceasta leguma nelipsita din aproape toate traditiile culinare ale lumii s-au scris, probabil, mii de pagini, dar fara a se epuiza subiectul. Subiectul principal fiind, de fapt – nu trebuie sa mire pe nimeni ca nu ar fi cel prioritar nutritive – referitor la virtutile terapeutice ale cepei, extraordinare in orice moment al anului, insa mai cu seama in timpul sezonului rece. Una dintre metodele cele mai folosite in tratamentul cu ceapa o constituie compresele. Pentru vindecarea otitei medii se folosesc comprese cu ceapa pe urechi. Se taie o ceapa in doua, se pune cu partea interioara in jos, pe un tifon, si se incalzeste compresa. Se preseaza apoi compresa cu ceapa intre palme, ca sa iasa zeama si se aplica pe urechea bolnava.

Citeste mai departe...
 

Astenii de toamna

Imprimare E-mail
joi, 22 octombrie 2015

 Se stie ca anotimpurile de tranzitie – primavara si toamna – aduc cu ele si unele probleme de sanatate specifice momentului, cauzate de schimbarile importante de temperatura a mediului, de umiditate, de influenta a soarelui etc. Studiile de profil arata ca una din 10 persoane sufera de astenia de toamna, problema cauzata in principal de scaderea „dozei” de lumina naturala, precum si de dificultatea de adaptare a organismului la diferentele de temperatura dintre zi si noapte.

Citeste mai departe...
 

Plante care alunga guta

Imprimare E-mail
miercuri, 21 octombrie 2015

 Am publicat recent in aceasta pagina un articol referitor la cateva posibilitati de tratare prin mijloace naturale a gutei – maladie pe cat de complicata, pe atat de dureroasa. Intre timp, am primit solicitarile unor cititori care doresc mai multe amanunte legate de remediile indicate si, daca se poate, adaugand si alte sugestii. Raspundem in continuare acestor cereri, reluand doar precizarea ca guta e cauzata de acumularea acidului uric in articulatii, la baza afectiunii respective stand de regula consumul important de carne rosie, ficat, fasole uscata, mazare, dar si cel de bere sau preparate cu drojdie de bere.

Citeste mai departe...
 

Cum sa elimini toxinele cu hrean

Imprimare E-mail
joi, 08 octombrie 2015

 În zilele noastre, medicina populara este contestata de multi, dar proprietatile sale medicinale s-au dovedit a fi foarte puternice de multe secole. În acelasi timp, numerosi oameni se bazeaza pe aceste tratamente „blânde” si trateaza astfel cu succes o gama larga de maladii, unele chiar foarte greu de alungat, chiar prin solutii medicale de ultima ora. Uitati asadar de pastile si purificati-va organismul cu o reteta simpla cu hrean, care va elimina toate toxinele acumulate în corpul dumneavoastra.

Citeste mai departe...
 

Uleiuri esentiale impotriva varicelor

Imprimare E-mail
joi, 01 octombrie 2015

 Remediile complexe reprezentate de uleiurile esentiale de plante medicinale se gasesc, practic, in orice magazine de produse naturale, dar si in multe farmacii. Iata ce puteti folosi drept tratament in cazul varicelor!

Citeste mai departe...
 

Musetelul calmeaza nervii

Imprimare E-mail
joi, 24 septembrie 2015

 Binecunoscutul musetel, destul de frecvent utilizat în medicina populara româneasca, este apreciat – ca planta medicinala – aproape exclusiv ca un bun dezinfectant ori pentru tratarea ochilor bolnavi si, de asemenea, la tara, era folosit (pe alocuri, si astazi are aceasta utilizare) sub forma de ceai, efectiv ca aliment la micul dejun. Evident, simultan cu hranirea el îsi face însa si „datoria” de remediu. Iar sub acest aspect va prezentam astazi una dintre virtutile sale mai putin stiute, însa categoric eficace, dupa cum vom arata in continuare.

Citeste mai departe...
 

Varza, leac pentru plamani

Imprimare E-mail
vineri, 18 septembrie 2015

 Cititorul nostru Constantin Bereanda, care a mai fost prezent in aceasta pagina, ne reaminteste ca pana si betesugurile adunate in trup o viata intreaga pot fi tratate, uneori chiar alungate cu ajutorul unor leacuri stiute si folosite din batrani. In acest numar sfaturile sale se refera la aparatul respirator, una dintre zonele organismului nostru cele mai expuse agresiunii factorilor adversi exteriori. Pentru bolile plamanilor, raspandite azi tot mai mult din cauza unor inamici comuni, cum sunt fumatul si mai ales poluarea aerului, varza poate deveni un adevarat „vraci”. Din propria sa experienta, domnul Bereanda recomanda urmatoarea procedura care afirma ca i-a fost de mare ajutor.

Citeste mai departe...
 

Laptele vegetal – o alternativa reala?

Imprimare E-mail
joi, 10 septembrie 2015

 Ne referim la posibilele alternative la consumul de lapte de vaca, reprezentate de laptele vegetal ori provenit de la alte mamifere, in conditiile in care se stie ca exista persoane care sufera de alergie la proteinele din laptele de vaca (APLV). In mod particular, restrangem adresarea catre categoria nou-nascutilor, care sunt si cei mai vulnerabili la o asemenea situatie. Iar raspunsul este ca mai degraba laptele vegetal NU e o alternativa de luat in calcul. Din ce cauza?

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 106 - 126 din 619

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Solutii pentru viitor
» Calatoria epica – la 9 ani, a strabatut singur Australia
» Personalitati comenteaza recuperarile OZN
» Salata de fenicul si avocado
» Fara stres
» Marci de lux realizate pe baza unor mestesuguri ancestrale
» Monumentele de la Abu Simbel
» Arta nisipului, seductia magica a zadarniciei
» Göbekli Tepe, cel mai vechi templu din lume
» Strategii... pentru baut apa
» Noua ruta a Cavalerilor teutoni
» Cele mai bune filme despre iubiri interzise
» Horoscopul saptamanii: 18-24 septembrie 2023
» 14 septembrie 1715 – A murit Dom PĂ©rignon, inventatorul sampaniei
» Tema: „PESCARI”
» Descoperire de exceptie
» Balonul-bomba japonez
» Initiative oficiale OZN
» Dovlecei umpluti
» Pastrati tineretea obrazului
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9