Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE 28 Sep 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

TERAPII COMPLEMENTARE

Terapii si tratamente alternative, usor de aplicat si cu rezultate uimitoare.



Vremea leacului biblic

Imprimare E-mail
joi, 03 septembrie 2015

 Fructul cu cea mai veche traditie terapeutica, afirmata si confirmata inclusiv pe cai livresti, este, fara indoiala, strugurele. Totusi, daca Biblia asaza la loc de cinste atat acest rod, cat si planta in intregul ei (vita-de-vie), pentru faptul ca in timp mesajul inceputurilor a fost alterat si pervertit, din leac inegalabil ajungandu-se la cauza unui viciu – ne referim, desigur, la vin si la consumul abuziv al acestuia – vina apartine numai fiintei umane. Sa vedem insa de ce ar trebui sa acordam o atentie sporita strugurilor din perspectiva terapiilor naturale suta la suta, mai ales acum, cand a inceput sezonul lor.

Citeste mai departe...
 

Un antioxidant subteran

Imprimare E-mail
joi, 27 august 2015

 Facem din nou o incursiune virtuala in spatiul terapeutic asiatic, in fabulosul spatiu indian, unde folosirea plantelor medicinale in tratamente are o traditie solida multimilenara. Vorbim despre un produs vegetal utilizat de obicei in gastronomie, a carui simpla denumire are o rezonanta exotica pentru noi: curcuma – un condiment extras din rizomii plantei Curcuma longa. I se mai spune turmeric si se cultiva in India si in Asia de Sud-Est de peste 4.000 de ani. Dupa ce sunt uscati si macinati, rizomii se transforma intr-o pudra de culoare galben-portocalie usor picanta, ce condimenteaza si coloreaza in acelasi timp. In India se consuma 1,5-2 g/persoana de curcuma, zilnic, in diverse feluri de mancare.

Citeste mai departe...
 

Cand „murdaria” inseamna sanatate

Imprimare E-mail
vineri, 21 august 2015

 Pentru cititorii traditionali ai „Magazinului” subiectul de fata nu este unul intru totul nou, insa el merita reluat intr-o haina noua, deoarece sintagma din titlu face trimitere la o procedura terapeutica pe cat de veche, pe atat de eficace. Ati inteles, desigur, ca e vorba despre efectul anumitor tipuri de namol asupra trupului atins de diverse afectiuni legate in primul rand de reumatism. Totusi, nu la excelentul namol de la Techirghiol, care a devenit de multa vreme de notorietate pe mapamond. Recent, a fost cumva scos dintr-un fel de penumbra, dupa aproximativ un sfert de veac, namolul din statiunea hunedoreana Geoagiu-Bai.

Citeste mai departe...
 

Racoare si savoare

Imprimare E-mail
joi, 13 august 2015

 In fiecare miez de vara, fie el canicular sau ploios, avem realul privilegiu de a ne bucura de virtutile complexe ale unui dar al pamantului, pe care nu prea stim daca sa-l consideram fruct ori leguma: pepenele. Vorbim despre pepenele rosu (sau verde, daca ne referim doar la coaja), care ne potoleste deopotriva setea si foamea, dar ne poate si vindeca de diverse afectiuni. Un motiv in plus pentru a incerca macar, in aceasta perioada de abundenta in piete sau... pe marginea drumului, a respectivului produs, ceea ce se cheama dieta cu pepene verde. De preferat, solicitand si sfatul unui nutritionist.

Citeste mai departe...
 

Pisca, dar vindeca

Imprimare E-mail
luni, 10 august 2015

 Piperul este un condiment ultraraspândit, foarte apreciat, însa nu de putine ori si nerecomandat pentru consum persoanelor cu anumite afectiuni, în special ale sistemului digestiv. Cu toate acestea, el ramâne – indiferent de soiul plantei propriu-zise – un redutabil remediu natural dintre cele foarte numeroase pe care le putem identifica în preparatele culinare.

Citeste mai departe...
 

Parfum, aroma, vindecare...

Imprimare E-mail
joi, 30 iulie 2015

 O „vedeta” vegetala mai degraba discreta a verii este fragila si ispititoarea levantica, al carei parfum a sedus de veacuri oamenii. Ea are însa si numeroase alte calitati pentru care medicina populara o apreciaza si o utilizeaza ca atare în mod intens. Aceasta planta are proprietati curative exceptionale. În terapie se folosesc tinctura, uleiul, infuzia, esenta de lavanda.

Citeste mai departe...
 

Merisorul tine la distanta cistitele

Imprimare E-mail
joi, 23 iulie 2015

 Efectele preventive ale fructelor de merisor (numite si afine rosii) asupra cistitelor recidivante este foarte bine documentat în prezent, cunoscându-se, de pilda, faptul ca acestea contin antioxidanti speciali capabili sa împiedice aderarea bacteriilor la peretii vezicii urinare. Sa reamintim ca aceasta maladie, foarte raspândita si totodata deloc usor de suportat si de tratat, înseamna infectia urinara produsa de bacterii în zona vezicii urinare.

Citeste mai departe...
 

Cum sa ai coloana dreapta

Imprimare E-mail
vineri, 17 iulie 2015

 Ca sa stai vertical la modul propriu, sanatatea coloanei vertebrale este esentiala, dar aceasta are o importanta vitala si din alte nenumarate motive. Totusi, din ratiuni mai mult ori mai putin evidente, uneori ne sâcâie sau chiar ne blocheaza activitatea durerile de coloana, localizate frecvent în zona lombara si în cea cervicala. Si pentru ca vorbim despre o problema generala, veche, practic, de când lumea, fireste ca medicina populara a gasit si leacuri împotriva acestor suferinte.

Citeste mai departe...
 

Un mar pe zi…

Imprimare E-mail
joi, 09 iulie 2015

 Faptul ca nu vorbim frecvent despre virtutile deosebite ale marului pentru sanatatea noastra nu înseamna ca el nu a ramas fructul cel mai eficace – pentru noi, românii, cel putin – în pastrarea unui organism sanatos, confirmându-se într-un fel vechi zicale de genul „un mar pe zi tine doctorul la usa”. Astazi vom reaminti doua dintre numeroasele calitati terapeutice ale acestui fruct miraculos, nu înainte însa de a accentua ideea ca nu vorbim despre acele fructe incredibil de mari, cu pielea lucioasa, fara cea mai mica leziune si care pot rezista la nesfârsit, fara sa se strice.

Citeste mai departe...
 

Vara ca izvor de sanatate

Imprimare E-mail
joi, 02 iulie 2015

 Un adevarat regal pentru sanatatea întretinuta cu produse luate direct din natura poate fi întâlnit în aceasta perioada în toate pietele agroalimentare. Legume, zarzavaturi si fructe proaspete nu stârnesc doar poftele gurmanzilor... ponderati, care prefera hrana cât mai putin invadata de chimicale si compusi aparuti în urma prelucrarii la foc, ci ofera si garantia unor zile în care putem pune la index ideea de îmbolnavire, daca vom consuma din belsug asemenea hrana. Pentru astazi însa ne-am oprit la o singura „vedeta” a verii – pepenele verde, care ne ofera neasteptat de multe elemente de sprijin pentru sanatate.

Citeste mai departe...
 

Nu aruncati frunza de morcov!

Imprimare E-mail
joi, 25 iunie 2015

 Din motive pe care nu le discutam aici, suntem obisnuiti ca, atunci când preparam morcovii proaspat culesi ori adusi din piata cu frunze cu tot, partea aeriana verde (frunza, deci) sa o aruncam la gunoi. E o mare eroare, caci si aceasta parte a gustoasei si sanatoasei legume însumeaza numeroase calitati nutritive si terapeutice remarcabile.

Citeste mai departe...
 

Pe canicula, preferati ceaiurile!

Imprimare E-mail
joi, 18 iunie 2015

 În perioadele de canicula care iata ca nici în aceasta vara nu ne dau pace, putând afecta serios sanatatea, ceaiurile calde si în special cel de menta pot deveni o excelenta bautura relaxanta si mai ales hidratanta, astfel încât sa nu oblige organismul la eliminarea prea rapida a apei. Fie ca este vorba despre menta uscata (recomandata de majoritatea terapeutilor pentru asemenea cazuri) sau frunze de menta proaspata, aceasta planta are proprietati excelente in vremuri caniculare.

Citeste mai departe...
 

Prietenul inimii si al batrânetii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 iunie 2015

 Medicina noastra traditionala foloseste, de cel putin câteva sute de ani, preparate din paducel în peste 50 de afectiuni, în primul rând pentru tratarea maladiilor cardiace si a celor nervoase. Se pare ca nu exista în natura un prieten mai bun al inimii decât paducelul, care intra în categoria remediilor cu cea mai mare eficienta în prevenirea si tratarea bolilor cardiace si vasculare, mai ales daca acestea au la baza un substrat nervos.

Citeste mai departe...
 

„Începutul lumii”, garantia sanatatii

Imprimare E-mail
joi, 04 iunie 2015

 Dincolo de orice simbolistica, oul constituie pentru oamenii de pretutindeni unul dintre alimentele de baza de care, practic, nu ne putem lipsi fara a avea dezavantaje importante. Si nu numai pentru calitatile sale nutritive speciale, ci si datorita actiunilor sale pozitive asupra sanatatii, în general. Ouale reprezinta în primul rând o importanta sursa de vitamine. Acestea sunt foarte indicate în alimentatia copiilor si a adolescentilor, carora li se recomanda 6-7 oua pe saptamâna. Cantitatile de vitamine existente în oua variaza foarte mult în functie de specia si rasa pasarilor, de sezonul recoltarii si îngrijirea oferita de om.

Citeste mai departe...
 

Fitoterapia în osteoporoza

Imprimare E-mail
vineri, 29 mai 2015

 Una dintre suferintele majore ale vârstei a treia, la majoritatea persoanelor, deriva din rarefierea structurii osoase din cauza pierderii de calciu (femeile sunt primele vizate sub acest aspect), cu toate neajunsurile „colaterale” legate de aceasta, inclusiv fracturile, care se produc mai usor si se vindeca mai greu. Farmacia naturii vine însa si de aceasta data în ajutorul suferinzilor, cu preparate eficiente, despre care vom relata mai jos.

Citeste mai departe...
 

„Aspirina” de pe malul apei

Imprimare E-mail
joi, 21 mai 2015

 Medicina populara româneasca cunoaste si utilizeaza de cel putin câteva sute de ani calitatile vindecatoare ale unui arbore comun, frecvent întâlnit în locurile cu multa umezeala: salcia. Principala sa virtute terapeutica a facut de altfel ca aceasta sa fie supranumita, dupa ce farmacia de sinteza a acaparat domeniul tratamentelor si vindecarilor, „aspirina verde”.

Citeste mai departe...
 

...Din mosi-stramosi

Imprimare E-mail
joi, 14 mai 2015

 Se stie ca farmacia moderna îsi trage radacinile din remediile utilizate de mii de ani în medicina populara. Totusi, exista o tendinta de ignorare si chiar de contestare a stravechilor retete si proceduri, chiar daca ele, la vremea lor, au salvat nenumarate vieti. Macar pentru valoarea lor în acest sens, e bine sa ne amintim de asemenea „leacuri babesti” si – de ce nu? – sa le si folosim, la nevoie.

Citeste mai departe...
 

Bobitele care fac minuni

Imprimare E-mail
joi, 07 mai 2015

 Foarte putin folosita in bucataria romaneasca, lintea nu este doar un aliment savuros si cu calitati nutritive ridicate, ci consumul ei ne avantajeaza si prin efectele sale terapeutice in afectiuni la care probabil nu ne-am fi gandit ca le putem plasa intr-o asemenea relatie. Pe langa continutul mare de vitamina B (in special acid folic), vitamina E, A, C, K, fier, zinc, potasiu, cupru, magneziu, seleniu, dar si de calciu, fosfor sau sodiu, lintea este si o valoroasa sursa de proteine (9 grame la 100 grame de produs) si fibre solubile, fara a avea un continut caloric mare (aproximativ 230 calorii la o cana de boabe). Iata care sunt, din punct de vedere terapeutic, principalele calitati ale lintei.

Citeste mai departe...
 

Un flux sangvin sanatos

Imprimare E-mail
joi, 30 aprilie 2015

 Circulatia sangelui e si ea vizata ori de cate ori inima este principala victima. Din aceleasi surse vechi, insa de permanenta actualitate, vin si urmatoarele recomandari din domeniul tratamentelor blande. Potrivit statisticilor, in Romania sunt peste 3 milioane de hipertensivi. Pentru ei: - Extractul de seminte de struguri, dar si sucul obtinut din acestia aduce tensiunea arteriala la valori normale si reduce nivelul colesterolului. Remediul este insa contraindicat diabeticilor. Pentru hipertensiune, exista si alte leacuri din batrani. - O cantitate oarecare de aloe vera, frunze, se tine 12 zile in frigider, intr-o hartie rulata, astfel incat capetele sa ramana libere.

Citeste mai departe...
 

Racoritul este sanatos, dar...

Imprimare E-mail
sâmbătă, 25 aprilie 2015

 Chiar daca inceputul primaverii nu a venit cu temperaturi ridicate, sezonul cald se instaleaza treptat, „reactivand” dorintele si necesitatile noastre obisnuite in asemenea situatii. Iar un obicei raspandit in aceasta perioada, care nu inseamna doar relaxare, ci si asigurarea unui context de confort pentru organism, este mersul la strand. Totusi, chiar daca in principiu avem convingerea ca stim si sa ne protejam impotriva potentialelor probleme de care strandul e direct raspunzator, riscurile raman si uneori ele ne pot periclita serios sanatatea.

Citeste mai departe...
 

Leacul din solnita

Imprimare E-mail
joi, 16 aprilie 2015

 Consumul excesiv de sare genereaza sau intretine afectiuni grave. Sau, altfel: mancarea nesarata „nu are gust” si mai bine nu o consumi. Recunoasteti, desigur, doua tipuri opuse de mentalitati legate de consumul sarii, unul dintre produsele alimentare (de fapt, e vorba despre compusii sai) fara de care efectiv nu am putea trai. Trebuie sa stim, totodata, ca nu tot ce se numeste sare prezinta aceleasi calitati si pericole pentru organismul nostru. De aceea, vom vorbi in continuare, in limita spatiului, despre un anume tip de sare pe care o gasim in tara noastra, cu trimitere directa la virtutile ei terapeutice.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 127 - 147 din 619

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Exoplaneta K2-18 b, un potential Pamant... oceanic?
» Cosmos 954, reactorul nuclear venit din spatiu
» Audiere OZN in Congresul SUA
» Fundite cu ciuperci
» Aliati apreciati
» Memoria episodica
» Manastirea Topolnita
» „Dosarul” Marilyn Monroe
» Ultimele eroine tribale
» Impotriva cancerului colorectal
» „Marea dictare” de Ziua Limbii Romane
» Filme... gemene, inspirate din fapte reale
» Horoscopul saptamanii: 25 septembrie – 1 octombrie 2023
» 21 septembrie 1939 – Asasinarea premierului roman Armand Calinescu
» Tema: „SCOALA”
» Solutii pentru viitor
» Calatoria epica – la 9 ani, a strabatut singur Australia
» Personalitati comenteaza recuperarile OZN
» Salata de fenicul si avocado
» Fara stres
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9