Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE 28 Sep 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

TERAPII COMPLEMENTARE

Terapii si tratamente alternative, usor de aplicat si cu rezultate uimitoare.



„Hrana perfecta” cea de toate zilele

Imprimare E-mail
sâmbătă, 11 aprilie 2015

 Nu e câtusi de putin o simpla figura de stil: lumina chiar constituie o hrana veritabila pentru organismul nostru si, de altfel, pentru orice tip de organism terestru viu (cu singura exceptie cunoscuta în lume, aceea a formelor de viata descoperite în pestera Limanu, din Dobrogea). Lasam asadar deoparte, deocamdata, sensul atât de profund al folosirii luminii ca hrana spirituala, pentru a va oferi câteva repere în ceea ce priveste terapia cu acest „leac” universal curat suta la suta, inepuizabil si... absolut gratuit.

Citeste mai departe...
 

Prieteni adevarati ai ficatului

Imprimare E-mail
joi, 02 aprilie 2015

 De multe ori am scris si am revenit la subiecte referitoare la functia hepatica, atat din cauza raspandirii foarte mari a afectiunilor ce lovesc uneori fatal ficatul, cat si datorita rolului vital pe care acest organ il are in cadrul uriasului mecanism al organismului nostru. Veritabila uzina cu foc continuu, ficatul indeplineste peste 500 de functii: curata sangele de toxine si contribuie la coagularea lui, metabolizeaza glucidele, lipidele si proteinele, stocheaza vitaminele si mineralele.

Citeste mai departe...
 

Miracolele din bobul verde

Imprimare E-mail
joi, 26 martie 2015

 Atâta timp cât alimentatia si gastronomia, in general, abordata in mod decent, nu se transforma în extravagante fara legatura cu ideea de nutritie, putem vorbi fara retinere despre orice aliment si ca despre un leac blând al celor mai diverse afectiuni. Astazi, despre o leguma banala, dar nebanuit de valoroasa pentru sanatate. Sursa excelenta de vitamine, minerale si proteine, mazarea este apreciata mai ales datorita gustului sau fin si proaspat, lucru care o face potrivita în special pentru preparatele culinare din sezonul cald. Fie ca este vorba de supe sau ciorbe, salate, paste sau diferite mâncaruri traditionale, mazarea este o veritabila vedeta a primaverii.

Citeste mai departe...
 

Tulburari psihice tratate blând

Imprimare E-mail
vineri, 20 martie 2015

 Întotdeauna, afectiunile psihoafective sunt abordate cu prudenta maxima, din numeroase motive si de multe ori se recunoaste din capul locului ca, practice, un leac adevarat pentru ele nu exista, ci în cel mai bun caz pot fi plasate cumva într-o stare latenta. Tratamentele însa nu lipsesc, iar primele si cele mai accesibile metode includ plantele medicinale si remediile homeopatice. Se întelege ca atât plantele, cât si remediile homeopatice se aplica de la caz la caz si ca nu exista o schema fixa pentru o anumita boala, în acest domeniu, mai mult ca în oricare altul, tratându-se pacienti si nu boli. Numai contra starilor de anxietate si agitatie psihica exista în flora noastra peste 20 de specii de plante, cu intensitati si nuante ale efectelor calmante foarte diferite.

Citeste mai departe...
 

Leacuri verzi pentru zile „negre”

Imprimare E-mail
joi, 12 martie 2015

 Asa cum aratam si în numarul precedent, unele dintre cele mai eficiente tratamente împotriva multor afectiuni frecvent întâlnite sunt cele pe care le putem realiza chiar noi însine, la domiciliu, folosind bogatia nepretuita de plante medicinale pe care le avem la dispozitie. Iata câteva asemenea boli si modul simplu de a trece la remedierea lor!

Citeste mai departe...
 

Cautati-va sanatatea... in camara!

Imprimare E-mail
vineri, 06 martie 2015

 Din vremuri stravechi, au ajuns pana in zilele noastre retete si proceduri de tratare a bolilor prin metode suta la suta naturale, principalul motiv al adoptarii unor asemenea metode terapeutice fiind acela ca medicii cu scoala erau greu de gasit, mai ales la tara (desigur, din alte motive decat cele de astazi!). Si, fiindca ne aflam inca in plin sezon al afectiunilor pricinuite de vremea rece, va prezentam mai jos cateva asa-numite leacuri babesti, pe care, fara nicio gluma, le puteti gasi de obicei chiar in camara. Fiindca un lucru e foarte clar: natura are leac pentru toate simptomele bolilor respiratorii, precum raceala si gripa, care apar odata cu racirea vremii. Astfel, starea de sanatate precara poate fi usor remediata prin terapii blande si de cele mai multe ori chiar fara medicamente de sinteza.

Citeste mai departe...
 

Sanatatea copiilor alaptati la san

Imprimare E-mail
joi, 26 februarie 2015

 Despre imensele avantaje pentru sanatate ale hranirii la san a bebelusilor, practic, se stie poate de milenii intregi, dar in ultimele decenii s-au aflat si argumente de necontestat in sprijinul acestei idei. O serie de cercetari realizate de specialisti americani in domeniul dezvoltarii copiilor de varste mici se adauga numarului tot mai mare de dovezi care arata ca alaptatul este crucial pentru dezvoltarea umana. Conform studiilor, sugarii alaptati la san dezvolta plamani mai puternici decat confratii lor care nu sunt alaptati, chiar si in cazul mamelor cu afectiuni respiratorii cum ar fi astmul.

Citeste mai departe...
 

Fara dureri de cap!

Imprimare E-mail
joi, 19 februarie 2015

 Destul de usor de spus, dar nu tocmai simplu de realizat. Durerile de cap, desi aparent fac parte din categoria senzatiilor neplacute temporare, pot avea intensitati si durate diferite, pâna la persistenta pe timp nelimitat, în functie de cauzele lor (de la stres si insolatie, pâna la zgomote, poluare si abuz de substante agresive precum alcoolul ori medicamentele), dar si de localizare (frontal, occipital, temporal etc.) sau de momentul în care apar (în cursul noptii, ziua ori permanent). Sigur ca, în asemenea situatii, tendinta spontana e sa dai fuga la cutia cu pastile care pot sa îti ia durerea cu mâna, fara însa a „umbla” si la originea problemei. De aceea, sfatul nostru este ca, mai degraba, sa apelezi la câteva remedii naturale, care nu sunt agresive.

Citeste mai departe...
 

„Uriasul” tamaduitor

Imprimare E-mail
vineri, 13 februarie 2015

 Pomelo  este „un fel de grapefruit” de dimensiuni mai mari, care provine din regiuni exotice precum Taiwan, India, Malayesia, Indonezia, Noua Guinee, precum si din zonele calde ale Americii. Pulpa fructului este galbena cu variatii de roz si rosu, iar gustul asemanator celui al grapefruitului dulce. Este cel mai mare fruct dintre citrice, ajungând uneori chiar pâna la dimensiunile unui pepene! Coaja galben-verzuie este moale si groasa si poate fi folosita la prepararea marmeladei. De altfel, în China, aceasta este folosita si la prajituri. În Vietnam, florile intra în compozitia unor parfumuri. În ceea ce priveste alimentatia, de obicei se consuma fructul, pur si simplu (adica miezul).

Citeste mai departe...
 

Prietenii nostri pentru eternitate

Imprimare E-mail
joi, 05 februarie 2015

 Un fel de prieten ce nu vorbeste in grai omenesc, padurea ne ofera dintotdeauna absolut tot ce ne este necesar traiului, inclusiv (sau, poate, inainte de orice altceva) cele trebuincioase protejarii, pastrarii si remedierii sanatatii. Toate acestea ne sunt alaturi si nu ne tradeaza niciodata. Mugurii cu actiune expectoranta ai pinului sunt utilizati la fabricarea produselor destinate cailor respiratorii, de mai multe mii de ani. Pe timpul faraonilor, vracii egipteni foloseau pinul pentru dezinfectarea bronhiilor. Extractele din rasini sunt, de asemenea, eficace contra reumatismului, gutei si a bolilor de piele.

Citeste mai departe...
 

Sa ne... furajam cu sanatate!

Imprimare E-mail
joi, 29 ianuarie 2015

 Pentru persoanele care au legaturi directe sau ocazionale cu universul rural, informatiile de mai jos nu vor constitui chiar o surpriza, dar din pacate cei mai multi suntem „îmbibati” cu pareri preconcepute si cu reguli impuse drept legi vitale, desi în realitate aproape întru totul aleatoriu. Asadar, ne vom referi la un furaj, cu precizarea ca nu e deloc cazul sa întoarcem fata a dezgust, considerând ca furajele constituie exclusiv hrana pentru animalele erbivore. Plantele respective în sine sunt sau pot fi foarte bine si remedii pentru oameni, în nebanuit de multe afectiuni. Cum ar fi, de pilda, binecunoscuta lucerna!

Citeste mai departe...
 

Delectati-va cu sanatate!

Imprimare E-mail
duminică, 25 ianuarie 2015

 Multa vreme, fructele exotice erau considerate la noi un fel de alimente de lux, inclusiv portocalele sau bananele, care astazi se gasesc in orice magazin de profil. Au ramas totusi unele dintre acestea la capitolul „rasfat” culinar, insa dincolo de aspectele mentionate, de gust si savoare, adevarul este ca prea multe informatii despre aceste roade ale pamântului aduse de la mii de kilometri nu avem. Or, ele nu trebuie privite doar ca un desert delicios, ci si ca adevarate rezerve naturale de sanatate. Iata mai jos doua asemenea exemple de fructe exotice destul de usor de procurat si de utilizat.

Citeste mai departe...
 

Leacuri din Biblie

Imprimare E-mail
duminică, 18 ianuarie 2015

 Cartea de capatâi a crestinatatii nu ne vorbeste numai despre fapturile si vremurile sfinte, ci ne ofera si informatii si povete pretioase referitoare la pastrarea sanatatii ori, daca aceasta ne-a fost alterata, la tratarea trupului si a sufletului. Din Biblie încercam si noi sa aducem pentru dumneavoastra doua leacuri mai putin obisnuite, pentru simplul fapt ca ele, la origine, sunt rasini naturale: smirna si tamâia.

Citeste mai departe...
 

Optimismul ca hrana pentru suflet

Imprimare E-mail
duminică, 11 ianuarie 2015

 Starile psihoafective negative sunt atribuite de obicei unei multitudini de factori de ordin social, familial sau strict personali, lucru perfect real, însa mai putina lume stie ca si elemente exterioare naturale contribuie la starile noastre de disconfort. Alarmant de frecvent întâlnita, depresia reprezinta unul dintre raspunsurile fondului nostru mental la fenomene precum vremea înnorata, lipsa luminii naturale suficiente, caderile de zapada abundente etc.

Citeste mai departe...
 

Cu ochii in bucate, dar si spre viitor

Imprimare E-mail
vineri, 26 decembrie 2014

 Intotdeauna oamenii au simtit nevoia sa-si cunoasca viitorul, sa stie ce le „aduce ziua de mâine”. Artele divinatorii erau cunoscute inca din Antichitate. Este suficient sa amintim auspiciile augurilor din vechea Roma. Poporul nostru a preluat aceste traditii transformându-le in modul cel mai neasteptat. Prin o multime de acte magice, se asteapta raspunsuri legate de vreme, de roadele pamântului, de dragoste si casatorie. Se ghiceste cu ajutorul multor, multor obiecte si materiale: inele, oglinzi, apa, busuioc, ceapa, iarba, plumb.

Citeste mai departe...
 

Tonifiere generala cu coriandru

Imprimare E-mail
joi, 18 decembrie 2014

 Descoperit ca planta de leac cu mai bine de 2000 de ani in urma, coriandrul nu trebuie sa lipseasca din farmacia verde a niciunei gospodarii. Datorita popularitatii de care se bucura in India si in multe alte zone asiatice, el a fost adoptat si de tarile europene. Actiunea sa complexa asupra sanatatii organismului se datoreaza continutului bogat in aminoacizi, uleiuri esentiale, vitamine (mai ales A si C), dar si in minerale, precum fosforul. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de fructe de coriandru la o cana de apa; se recomanda consumul a 3 cani de ceai pe zi, inaintea meselor principale, in cazul lipsei poftei de mancare. Pentru favorizarea digestiei, ceaiul se bea dupa mesele principale.

Citeste mai departe...
 

Leacul dulce din cuptor

Imprimare E-mail
joi, 11 decembrie 2014

 Sarbatorile de iarna bat la usa si, odata cu ele, traditionalele delicatese culinare intre care, la loc de cinste, se afla cozonacii. Deseori, umplutura lor atat de savuroasa o constituie stafidele, utilizate de altfel in gastronomia noastra si in alte preparate dulci de casa. Dincolo de acest aspect, putini stiu insa ca ele pot fi incluse in alimentatia zilnica si pentru numeroasele lor calitati curative. De la sanatatea dentara si cea a ochilor, de la constipatie si anemie pana la libidoul scazut, stafidele pot face minuni pentru oricine, daca se consuma in mod regulat. De fapt, daca nu stiati, ele nu sunt altceva decat boabe de struguri uscate, provenite de la soiuri fara seminte.

Citeste mai departe...
 

Fasolea si lintea inamici ai diabetului

Imprimare E-mail
sâmbătă, 06 decembrie 2014

 Atunci cand apar probleme cu sanatatea si nu ne prea vine sa dam fuga la farmacie sau la sertarul cu medicamente, nu trebuie neaparat sa umblam pe la batrane doftoroaie ori sa cercetam marginile de paduri pentru a depista cine stie ce buruieni de leac miraculoase. Pentru ca, nu de putine ori, imbunatatirea starii de sanatate ne vine chiar din gradina de legume. Iata, mai jos, doua asemenea exemple cat se poate de comune, dar si de eficace!

Citeste mai departe...
 

Floarea Preacuratei vindeca trupul

Imprimare E-mail
joi, 27 noiembrie 2014

 Protagonistul articolului de astazi este foarte cunoscut ca planta decorativa si destul de putin datorita virtutilor sale terapeutice. Stanjenelul sau irisul este originar din regiunea mediteraneana (cu precadere sudul Europei si Africa de Nord). La vechii greci numele sau insemna „curcubeu”, dar dupa aparitia crestinismului a fost considerat „floarea Sfintei Fecioare Maria”. In tara noastra anumite specii cresc in apa sau la marginea apei, in timp ce altele se dezvolta atat la soare, cat si in locuri umbroase, dar majoritatea plantelor de iris prefera solurile care nu permit stagnarea apei. Recoltarea se face numai dupa patru ani de vegetatie.

Citeste mai departe...
 

Somnul, eterna poveste

Imprimare E-mail
sâmbătă, 22 noiembrie 2014

 Nu vom veni sa va spunem povesti ca sa va stimulam somnul, care de multe ori nu vrea sa apara, în pofida starii de oboseala accentuate. Desi – am mai afirmat aceasta – chiar exista cu-adevarat o terapie a insomniei si, prin extensie, a psihicului uman, prin poveste. De data aceasta însa va prezentam o serie de leacuri simple, unele destul de cunoscute si în rândul populatiei, menite sa alunge noptile albe.

Citeste mai departe...
 

Traista-ciobanului – tratamente „cu dedicatie”

Imprimare E-mail
joi, 13 noiembrie 2014

 Denumita popular si buruiana de friguri, pastele-calului sau pungulita, traista-ciobanului se întâlneste în cea mai mare parte a tarii noastre: lânga drumuri, pe câmpii, pe santuri si povârnisuri, în gradini de zarzavat, în locuri paraginite. De la aceasta planta se utilizeaza frunzele, florile si tulpina, care au în compozitie substante cu proprietati cicatrizante si hemostatice. Principalele indicatii terapeutice sunt: hemoragii nazale sau intestinale, metroragii, menstruatii abundente, menopauza, hemoroizi, hipertensiune, hipotensiune, boli musculare externe, atrofie musculara, relaxari ale sfincterului, prolaps intestinal, hernie inghinala.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 619

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Exoplaneta K2-18 b, un potential Pamant... oceanic?
» Cosmos 954, reactorul nuclear venit din spatiu
» Audiere OZN in Congresul SUA
» Fundite cu ciuperci
» Aliati apreciati
» Memoria episodica
» Manastirea Topolnita
» „Dosarul” Marilyn Monroe
» Ultimele eroine tribale
» Impotriva cancerului colorectal
» „Marea dictare” de Ziua Limbii Romane
» Filme... gemene, inspirate din fapte reale
» Horoscopul saptamanii: 25 septembrie – 1 octombrie 2023
» 21 septembrie 1939 – Asasinarea premierului roman Armand Calinescu
» Tema: „SCOALA”
» Solutii pentru viitor
» Calatoria epica – la 9 ani, a strabatut singur Australia
» Personalitati comenteaza recuperarile OZN
» Salata de fenicul si avocado
» Fara stres
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9