Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE 21 Sep 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

TERAPII COMPLEMENTARE

Terapii si tratamente alternative, usor de aplicat si cu rezultate uimitoare.



„Lectie” de... aruncat pietre

Imprimare E-mail
joi, 12 iunie 2014

 Pietrele formate in ficat sau in fiere produc mari suferinte, constituie pericole majore permanente si nu sunt usor de eliminat, in mod frecvent necesitand interventii chirurgicale delicate. Va prezentam insa mai jos o procedura suta la suta blanda, foarte scurta ca durata, in raport cu gravitatea bolii, necostisitoare si destul de simplu de urmat. „Ingredientul” de baza este insa, si in acest caz, vointa, alaturi de gandirea pozitiva. Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi, inainte de mese sau la 2 ore dupa mese. In acest interval se vor evita mancarurile si bauturile reci; pentru a se dilata canalele biliare, ele trebuie sa se consume caldute sau la temperatura camerei, sa nu se manance nimic prajit si, pe cat posibil, produsele de origine animala (altfel spus, tinem post).

Citeste mai departe...
 

Asemenea pasarii Phoenix

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iunie 2014

 Vechiul mit al fapturii care ar fi înviat din propria cenusa e aproape imposibil de probat (doar daca nu cumva luam în calcul clonarea!), dar e foarte sigur ca din cenusa putem reveni noi la o viata normala, sanatoasa. Carbunele de lemn a fost folosit ca medicament din cele mai vechi timpuri, iar azi îl regasim ca atare, de pilda, în unele leacuri calugaresti. Mai mult, medicii recomanda folosirea carbunelui activat pentru purificarea apei de contaminarea radioactiva, însa el poate fi de asemenea, utilizat împotriva tusei, afectiunilor de rinichi, ficat etc. Nu ne referim la binecunoscutul carbune medicinal din farmacii; si carbunele din material vegetal preparat în conditii casnice este foarte util sanatatii, ca si cenusa, de altfel.

Citeste mai departe...
 

Pranzul de la ora... cinei

Imprimare E-mail
joi, 29 mai 2014

 Ne facem deseori probleme privitoare la faptul ca am crescut in greutate din motive „inexplicabile” – zicem noi – ori, poate si mai grav (caci kilogramele in plus se pot elimina cu ceva efort si mai ales vointa ferma), ca au inceput sa ne bantuie unele afectiuni care nu prea ne asteptam sa ne dea tarcoale. Totusi, daca judecam lucrurile in mod corect, explicatii exista, iar una dintre ele o stim cu totii, dar o acceptam si o perpetuam aproape in virtutea inertiei: desi micul dejun este considerat cea mai importanta masa a zilei, multi dintre noi ii lasa acest „titlu” cinei.

Citeste mai departe...
 

Performantele unui „pui” de varza

Imprimare E-mail
joi, 22 mai 2014

 Printr-o traditie a legumiculturii si gastronomiei noastre, broccoli nu e  prea consumat la noi, desi are o savoare deosebita, nu e pretentios la gatit si la servit, iar pe de alta parte insumeaza si o serie de calitati ce-l recomanda pentru mentinerea sanatatii organismului, dupa cum vom arata mai jos. S-ar putea explica intr-un fel toate acestea prin familia din care provine si care include si varza, de departe preferata mai mult de romani in felurite preparate culinare. Totusi, chiar daca pe langa „capatana” respectabila a verzei broccoli pare un pui, el nu e remarcat doar de bucatari si consumatori, ci se afla si in atentia cercetatorilor interesati de virtutile sale curative.

Citeste mai departe...
 

Cum stati cu fericirea?

Imprimare E-mail
joi, 15 mai 2014

 Oficial si, evident, sub argumentare stiintifica, se considera ca o zi are 24 de ore, insa exista destui semeni care sustin impresia ca acestea nu mai sunt chiar 24, ci mult mai putine. Altfel spus, nu ne mai ajung deloc cele 24 de ore pentru a realiza tot ce ne-am propus sau trebuie sa facem intr-o zi. Cam fiecare dintre noi simte pe propria piele cum (se) oboseste la locul de munca, pentru ca apoi, acasa, sa nu mai aiba timp pentru propria persoana. Efectul acestei situatii – un sentiment de gol sufletesc ne ravaseste si nici macar ceea ce altadata ne bucura nu ne mai aduce astazi fericire. Prin urmare, la modul elementar privind lucrurile, ar trebui sa restabilim energia noastra pierduta. Aceasta, deoarece energia ridica nivelul bunei-dispozitii si astfel ne simtim macar un pic mai fericiti.

Citeste mai departe...
 

Energia pamântului natal

Imprimare E-mail
duminică, 11 mai 2014

 Un subiect destul de putin dezbatut, desi în anumite medii se cunoaste importanta sa pentru sanatatea fiecaruia dintre noi (dar nu numai), se refera la faptul ca dintre toate produsele naturale destinate consumului curent, cele mai benefice pentru un individ sunt cele obtinute de pe terenul care reprezinta locul nasterii acestuia. Am exprimat ideea destul de simplist, dar o detaliem putin.

Citeste mai departe...
 

„Painea desertului” stimuleaza creierul

Imprimare E-mail
joi, 01 mai 2014

 In tarile tropicale, curmalele si-au castigat reputatia de „paine a desertului”. Ele fac parte din fructele deopotriva delicioase si cu virtuti terapeutice uimitoare. Curmalele erau utilizate in medicina traditionala, pe scara larga, pentru a combate diferite tipuri de cancer, tuberculoza, toate tipurile de tumori, precum si alte boli infectioase. Se crede ca, uscate, aceste fructe influenteaza in mod pozitiv creierul, crescand eficienta lui cu 20% sau mai mult.

Citeste mai departe...
 

Energie verde de primavara

Imprimare E-mail
sâmbătă, 26 aprilie 2014

 Poate mai mult decat in orice alta perioada a anului, primavara ne aduce o multime de elemente favorabile revigorarii, vitalizarii la varf a intregului organism (si aici includem atat corpul fizic, cu tot ce inseamna el, cat si mentalul, corpul spiritual, zona afectiva a fiecarui individ), precum si remedierii ori chiar vindecarii nenumaratelor betesuguri care nu doar ca ne bantuie mai tot timpul, dar in timpul iernii se amplifica si devin astfel mai periculoase. Am ales de data aceasta, din uriasa camara si comoara a naturii ce ne sta la dispozitie in folosul sanatatii, o planta foarte raspandita la noi si poate tocmai de aceea privita cu oarecare indiferenta, dar totusi ingloband virtuti terapeutice remarcabile: patlagina.

Citeste mai departe...
 

Arome tropicale, leacuri universale

Imprimare E-mail
duminică, 20 aprilie 2014

 Un important principiu al eficacitatii remediilor luate ca atare din natura (fructe, flori, frunze etc.) recomanda ca respectivul produs sa provina din zona de origine a persoanei tratate, deoarece energiile cu care este incarcat sunt mult mai favorabile unui efect pozitiv in cazul dat, ele rezonand mai bine cu energiile individuale ale pacientului. Totusi, numeroase alte calitati fac ca si leacuri similare, aduse din locuri indepartate, sa ne ajute la tratarea si vindecarea unor afectiuni. Iata doua exemple elocvente in acest sens!

Citeste mai departe...
 

Negru binefacator

Imprimare E-mail
joi, 10 aprilie 2014

 Printr-o traditie culturala solida, la noi, ca de altfel aproape pe întreg mapamondul, culoarea neagra este asociata în general cu raul si distrugerea, cu amenintarea si moartea, cu ruperea de lumea pamânteasca traitoare în si sub lumina. Totusi, nu întotdeauna lucrurile stau asa. Câti dintre noi au auzit, de pilda, de bergisterol? Ei bine, aflati ca nu e vreun produs chimic ascuns în cine stie ce alimente, ci un colorant prezent în fructele si legumele de culoare neagra. Dar lucrul cel mai important este ca el e considerat de specialist cel mai puternic factor natural antioxidant cunoscut. Aceasta înseamna, evident, un redutabil luptator împotriva cancerului, a îmbatrânirii, a starilor inflamatoare.

Citeste mai departe...
 

Tare ca fierul...

Imprimare E-mail
miercuri, 02 aprilie 2014

 Multa lume cunoaste celebrul personaj de desene animate, Popeye Marinarul, care isi zdrobeste adversarii imediat ce consuma (nu e prea clar de ce numai atunci cand se afla la ananghie) cate o cutie cu spanac conservat. Chiar daca filmele animate vor fi fost facute in primul rand ca reclama pentru respectivul produs alimentar ambalat, ele au dobandit o mare notorietate, impunand ideea ca daca mananci mult spanac esti „tare ca fierul”, intocmai ca in cantecele noastre de sorcova! Intervine aici o mica eroare, dar ea este scuzabila, dupa cum vom vedea.

Citeste mai departe...
 

Natura si animalele ne învata postul pentru sanatate

Imprimare E-mail
miercuri, 26 martie 2014

 „Postul nu înseamna numai sa manânci rar, ci sa manânci putin. Adevaratul post nu consta, de altfel, numai în a domoli propriul nostru corp, ci si în a renunta la hrana în scopul de a da pâinea ta celui ce nu are.” – spunea Sfântul Serafim de Sarov despre una dintre cele mai importante si mai profunde legaturi dintre om si Divinitate, indiferent de religie si extinsa dincolo de credinta în sine. Iar ca o foarte utila completare, putem adauga sfatul simplu, dar de o densitate extraordinara a ideilor pozitive, transmis noua de Sfântul Vasile cel Mare: „Fa stomacul mic, limba tacuta, pastreaza-ti mintea limpede, inima curata, blânda si smerita. Iata postul.”

Citeste mai departe...
 

Leacuri pline de savoare

Imprimare E-mail
joi, 20 martie 2014

 Atunci cand vorbim despre ingrijirea sanatatii prin metode naturale, blande, este inevitabila referirea si la calitatile terapeutice remarcabile ale alimentelor-medicamente care sunt mirodeniile. Amestec de savoare si sanatate – astfel le-am putea defini in cateva cuvinte. Privite din perspectiva medicinii complementare, exista mirodenii care imbunatatesc digestia, protejeaza inima, ficatul sau alte organe; sunt adevarate antiseptice naturale sau reduc nivelul colesterolului. Va prezentam succint cateva dintre cele mai cunoscute asemenea produse din farmacia naturii si calitatile lor utilizate in slujba sanatatii noastre.

Citeste mai departe...
 

„Seniori” ai arborilor terapeutici

Imprimare E-mail
joi, 13 martie 2014

 Specie mediteraneana care pe vremuri forma paduri intregi, la noi castanul (comestibil) este intalnit in zona Baia Mare, dar si in depresiunile Tismana si Polovragi din Subcarpatii Olteniei. Alimente foarte nutritive, castanele sunt totodata adjuvante in tratamentul unor afectiuni. Castanele fara coaja contin circa 52% apa, 2,6% ulei, 4% proteine, circa 40% hidrati de carbon, saruri de potasiu in cantitati apreciabile, fier, magneziu, mangan, cupru, zinc, cantitati reduse de sodiu, calciu, vitaminele B1 si B2 si cantitati destul de mari de vitamina C. Valoarea calorica este de 220 kcal la 100 g castane.

Citeste mai departe...
 

Leac si aliment dinspre Orient

Imprimare E-mail
joi, 06 martie 2014

 Ceaiul poate fi considerat cea mai populara bautura de pe glob, consumata mai mult decat ultraraspanditele racoritoare tip Cola. Ceaiul verde sau negru constituie un stimulent usor pentru cei care sufera de oboseala si epuizare, iar avantajul este ca nu ingrasa, chiar daca e baut in cantitati mari. La prepararea ceaiului se folosesc, de regula, frunzele plantei. Ca elemente constitutive, aceasta contin teina - cunoscuta si drept "cafeina din ceai", tanin din frunza uscata, vitaminele E si K (ceaiul negru), mici cantitati de vitamina B, 300 mg de vitamina C la 1 kg de frunze proaspete, saruri minerale. Mai are, de asemenea, compusi de fenol, care pot intari peretii capilarelor sangvine.

Citeste mai departe...
 

Din tari indepartate

Imprimare E-mail
joi, 27 februarie 2014

 Camforul se obtine dintr-un arbore foarte mare si viguros, Cinnamomum camphora, originar din Formosa, China si Japonia, care a fost cultivat cu succes si in alte tari subtropicale (India, Ceylon si Madagascar). Arborele, vesnic verde, creste lent si poate atinge 30 de metri inaltime, iar trunchiul are un diametru de 2,4 pana la 3 metri. Se inalta de obicei pana la 6-9 metri, dupa care se ramifica; frunzele sunt mici, eliptice, iar florile sunt albe.

Citeste mai departe...
 

Eternul si fascinantul musetel

Imprimare E-mail
joi, 20 februarie 2014

 Il gasim in gradini, la margine de drum, pe camp sau, desigur, de vanzare in magazinele de specialitate, de regula sub forma clasica de floare uscata, dar si pliculete pentru infuzie, tincturi, creme ori alte unguente. Cunoscut si sub denumiri ca romanita sau matrice, valoroasa planta medicinala cu aroma discreta si linistitoare ne ofera totodata importante avantaje in domeniul apararii sanatatii, in special pentru copiii mici. Musetelul se utilizeaza pentru a trata iritatiile cauzate de raceala, ranile care se vindeca greu, infectii localizate, inflamatia gingiilor, colici (dureri abdominale violente) si afectiuni ale pielii, cum sunt psoriazisul, eczema, varicela si eritemul produs de „opareala” de la scutece.

Citeste mai departe...
 

Trateaza-te cu leustean!

Imprimare E-mail
duminică, 16 februarie 2014

 Cunoscut si recunoscut, înca din vechime, ca o planta aromatica, hranitoare, dar si datorita unor incontestabile calitati terapeutice, leusteanul a fost folosit ca atare, cu importante rezultate pozitive. Totusi, în vremurile actuale, proprietatile sale terapeutice au fost ignorate, fiind considerat un simplu aromatizant. Aceasta, pâna de curând, când studii farmacologice realizate în Italia, Turcia si Spania au aratat ca leusteanul este mai degraba planta medicinala, decât condiment.

Citeste mai departe...
 

Sanatate... la borcan

Imprimare E-mail
duminică, 09 februarie 2014

 Chiar daca niciodata nu apar in reclame publicitare si nici domeniile care ar trebui sa fie foarte interesate de ele (farmaceutica si medicina) nu le acorda cine stie ce atentie, aceste componente nelipsite ale alimentatiei noastre merita un loc aparte pe panoplia terapiilor ce exclud mult-controversatele E-uri, procesele industriale, adaosuri si modificari de laborator etc.

Citeste mai departe...
 

Despre „mancarea bogatilor”

Imprimare E-mail
joi, 30 ianuarie 2014

 Anghinarea este o planta medicinala din flora spontana de la noi, care vindeca ficatul, rinichii si curata sangele – calitati bine cunoscute inca din Antichitate. Daca vrem sa o cumparam, se gaseste cruda, in supermarketuri (uneori si in piata), congelata, in conserva sau uscata. Se foloseste in mancaruri sau la prepararea ceaiurilor. Are un gust usor amar, dar asta nu trebuie sa ne dezarmeze: este plina de sanatate! Cea mai delicioasa parte este „inima” plantei, insa si frunzele sunt foarte bune, deoarece aduc multe beneficii intregului organism. Asadar, anghinarea constituie o sursa excelenta de: antioxidanti, fibre, magneziu, potasiu, zinc, mangan, fier, calciu, acid folic, complexul de vitamine B, nu contine grasimi vegetale sau colesterol.

Citeste mai departe...
 

Dupa petrecere, curatenie generala!

Imprimare E-mail
miercuri, 22 ianuarie 2014

 Nu neaparat pentru ca am fi abuzat, in lunga perioada de sarbatori hibernale, de toate cele stiute si nestiute destinate indestularii stomacului, ci pentru orice moment din an si orice context in care simtim ca nu chiar totul e in regula cu organismul nostru, e cazul sa recurgem din cand in cand la cure de detoxifiere, stiut fiind ca acumularea de substante toxice in organism nu doar ca il slabeste si il predispune la imbolnaviri, ci genereaza si o serie intreaga de alte efecte neplacute. Daca farmaciile ne ofera in acest sens solutii asupra carora planeaza si unele rezerve, in schimb "Mama Natura" este suficient de generoasa cu noi incat sa vina cu leacuri ce actioneaza negresit in sensul efectuarii unei adevarate curatenii in corpul agresat de obicei cu prea putin discernamant, in ceea ce priveste tipul, calitatea si volumul alimentatiei.

 

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 190 - 210 din 619

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Solutii pentru viitor
» Calatoria epica – la 9 ani, a strabatut singur Australia
» Personalitati comenteaza recuperarile OZN
» Salata de fenicul si avocado
» Fara stres
» Marci de lux realizate pe baza unor mestesuguri ancestrale
» Monumentele de la Abu Simbel
» Arta nisipului, seductia magica a zadarniciei
» Göbekli Tepe, cel mai vechi templu din lume
» Strategii... pentru baut apa
» Noua ruta a Cavalerilor teutoni
» Cele mai bune filme despre iubiri interzise
» Horoscopul saptamanii: 18-24 septembrie 2023
» 14 septembrie 1715 – A murit Dom PĂ©rignon, inventatorul sampaniei
» Tema: „PESCARI”
» Descoperire de exceptie
» Balonul-bomba japonez
» Initiative oficiale OZN
» Dovlecei umpluti
» Pastrati tineretea obrazului
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9