Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE 09 Jun 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

TERAPII COMPLEMENTARE

Terapii si tratamente alternative, usor de aplicat si cu rezultate uimitoare.



Miscare, contra mortii neuronilor

Imprimare E-mail
miercuri, 21 ianuarie 2009

 Considerata una dintre asa-numitele boli ale batranetii, maladia Parkinson rezulta din moartea lenta a neuronilor dintr-o anumita zona a creierului, ce joaca un rol primordial in controlul miscarilor. Cauza acestei degenerari ramane un mister, in ciuda cercetarilor efectuate pana in prezent. Primele semne ale bolii Parkinson apar in medie in jurul varstei de 60 de ani. Se constata mai întai o oarecare rigiditate musculara, apoi dificultati in executarea anumitor gesturi si un tremurat necontrolat al mainilor, capului si picioarelor marcate de stres, emotii. De asemenea, scrisul suporta modificari: literele sunt mai stranse, mici si aplecate pe masura ce fraza avanseaza.

Citeste mai departe...
 

Pentru ca viitorul sa sune bine...

Imprimare E-mail
miercuri, 14 ianuarie 2009

 Nu de putine ori, comunicarea noastra cea de toate zilele se loveste de un element pe care nici macar nu indrazim sa-l identificam ca atare: nu auzim deloc sau nu auzim exact ce spune celalalt. E un aspect jenant, dar nu rusinos, cata vreme vorbim despre o problema medicala, pe care traiul actual, in special in mediul citadin, o accentueaza in fiecare clipa. Traim intr-o lume a zgomotului (deci, a sunetelor lipsite de armonie), urechea ne e agresata zi si noapte, iar consecintele sunt greu de anticipat, pentru ca ne adresam foarte greu specialistilor care ar putea depista si recomanda tratamentele adecvate diverselor afectiuni auditive. Se poate suplini, eventual, aceasta problema, cu ajutorul unor produse pe baza de plante si alte preparate naturale.

Citeste mai departe...
 

Cine iti protejeaza articulatiile

Imprimare E-mail
miercuri, 07 ianuarie 2009

 Boala chinuitoare la orice varsta, reumatismul defineste o serie de afectiuni diverse, caracterizate prin dureri ale aparatului locomotor si ale uneia sau mai multor articulatii. Se pot distinge mai multe tipuri de reumatism: reumatism articular inflamator, reumatism articular degenerativ si reumatism abarticular (care afecteaza tesuturile din jurul unei articulatii). Cauzele inflamatiilor articulare pot fi microbiene (in acest caz agentul infectios fiind prezent in interiorul articulatiei), metabolice (inflamatia articulara fiind determinata de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu, ca in cazul gutei) si reumatismale. Exista si un caz special in care agentul infectios nu se afla in articulatie.

Citeste mai departe...
 

Aloe Vera – un miracol terapeutic

Imprimare E-mail
miercuri, 17 decembrie 2008

 Folosita in mod constant, Aloe Vera e un bun remediu antidolorific natural. Pulpa plantei furnizeaza un supliment de elemente vitale in cantitati mici, dar de o calitate deosebita, care ne permite sa suportam mai usor agresiunile stresului sau ale muncii fizice. Valoarea nutritiva a gelului de Aloe deriva din numarul mare de substante componente: mai mult de 20 de minerale, vitaminele A, C, E si din grupul B, aminoacizi esentiali si non-esentiali, zaharuri simple, enzime.

Citeste mai departe...
 

Puterea subtila a sunetelor

Imprimare E-mail
miercuri, 10 decembrie 2008

 Ritmul acordurilor muzicale poate fi mai rapid sau mai lent. Acesta poate produce anumite stari de euforie, de extaz si poate fi prezent atat in lipsa melodiei, cat si impreuna cu ea. O melodie alaturi de ritmul ei ne poate sensibiliza, ne poate introduce in amintiri nostalgice. Nu exista om, indiferent de varsta, care sa nu vibreze la ritmicitate. ,,Puiul mamii, puisor” sau ,,nani-nani” reprezinta melodii al caror ritm este specific mamelor ce isi leagana bebelusii pentru a-i adormi. Miscarea imprimata de mama care leagana copilul pe picioare produce un efect linistitor asupra acestuia. Totodata, in timpul graviditatii, fatul este placut surprins de ritmul muzicii pe care il poate distinge, insa acesta nu trebuie sa fie prea ridicat. Ganditi-va ca, in mod similar, miscarea produsa de un hamac ne introduce foarte rapid in lumea viselor.

Citeste mai departe...
 

Un medicament numit lumina

Imprimare E-mail
miercuri, 03 decembrie 2008

 Terapia cu lumina face parte din  familia fototerapiilor ce folosesc surse de lumina, de intensitati si culori diferite, combinate si cu fotosensibilizatori spre a ingriji orice fel de afectiuni, mai ales cele legate de piele. Ea consta in expunerea zilnica la o lumina artificiala de culoare alba, de spectru larg, imitand-o pe cea a soarelui, pentru a trata in principal tulburarile asociate dereglarilor ceasului biologic intern, cum ar fi depresia sezoniera.

Citeste mai departe...
 

Ape terapeutice de uz intern si nu numai

Imprimare E-mail
miercuri, 26 noiembrie 2008

 Apele minerale nu sunt in primul rand „ingrediente” pentru licorile bahice, ci vechi remedii naturale pentru numeroase afectiuni, atat interne, cat si externe. Cele mai raspandite si, in consecinta, folosite mai frecvent, provin din precipitatiile infiltrate in sol, care astfel preiau substante minerale folositoare organismului uman. Romania beneficiaza de nenumarate asemenea izvoare de sanatate, care insa trebuie utilizate cu prudenta, ca orice alt remediu. Iata o lista cu principalele tipuri si surse de ape minerale ce pot veni oricand in ajutorul sanatatii noastre, precum si afectiunile pe care le pot trata.

Citeste mai departe...
 

Vrei sa fii sanatos? Veseleste-te!

Imprimare E-mail
miercuri, 19 noiembrie 2008

 Rasul este considerat, de multa vreme, un excelent medicament pentru intregul organism. „Gimnastica rasului” maseaza organele, stimuleaza functiile acestora si amelioreaza circulatia oxigenului, determinand buna-dispozitie. Specialistii considera ca rasul chiar este o gimnastica interna, echivalenta cu o sedinta de dans. Se spune ca oamenii bolnavi care rad din tot sufletul se vindeca mai repede decat cei tristi si afectati puternic de problemele lor.

Citeste mai departe...
 

Mancam repede! Si sanatos?

Imprimare E-mail
miercuri, 12 noiembrie 2008

 Masa luata „la expres”, in spatele garii, pare a reprezenta azi o figura de stil cu ecouri triste, venite dintr-un trecut nu prea indepartat. Se poate spune chiar ca, intr-un fel, s-a schimbat doar decorul. Dar si meniurile sunt cu totul altele. Mancam in picioare, dar nu costita cu fasole boabe; mancam mergand pe strada, dar nu covrigi cu sare. Acceptand in mod aproape explicit ideea ca ritmul alert de viata ne indreptateste sa mancam pe fuga, nutritionistii considera totodata ca pana si aceste mese pot fi echilibrate. Occidentalii au realizat un studiu interesant, potrivit caruia din 1975 incoace durata pauzei rezervate servirii pranzului a scazut de la o ora si 38 de minute, la 38 de minute.

Citeste mai departe...
 

Alimente care ne agreseaza

Imprimare E-mail
miercuri, 05 noiembrie 2008

 Un termen de definitie foarte dur, aplicat ideii de hranire, scoate in evidenta efectul nociv, manifestat in timp, al unor compusi din produse alimentare consumate in mod curent si in cantitati considerabile. Alimentele antivitale (toxice) sunt cele care, in urma unei fotosinteze fortate si a unei hraniri si cresteri artificiale cu stimulenti chimici sau prin interventii radioactive sau noxice, au ajuns la stadiul de maturitate, imitand prin natura lor aparenta aceleasi sortimente, crescute in mod natural.

Citeste mai departe...
 

Hrana vie, hrana moarta

Imprimare E-mail
miercuri, 29 octombrie 2008

 Alimentatia omului graviteaza in jurul catorva idei centrale, cu care atat de mult ne-am obisnuit, incat am ajuns sa... le ignoram. Intre ele, si aceea ca omul nu a fost facut – nici anatomic, nici functional – sa ne hraneasca ucigand animale. Dincolo de trimiterile religioase, insasi viata cotidiana demonstreaza valabilitatea acestei idei. Pe care insa o nesocotim in fiecare zi. Numeroase popoare orientale mai aplica totusi regulile stravechi ale unei alimentatii sanatoase. Fireste ca de-a lungul veacurilor s-au produs si adaptari „din mers” la transformarile generale ale civilizatiei, dar esenta a ramas neschimbata. O regula de baza este socotirea hranei ca fiind vie sau moarta. Din pacate, in epoca moderna s-au adaugat alimentele toxice, care sunt – cel putin in parte – obtinute prin proceduri si tratamente artificiale; despre ele, intr-un articol viitor.

Citeste mai departe...
 

Va plac alimentele gen fast-food?

Imprimare E-mail
miercuri, 22 octombrie 2008

 Criza permanenta de timp a dat nastere, printre altele, unei industrii extrem de complexe si cu un profit rapid, inimaginabil de mare. Intr-un fel, e si firesc, daca ne gandim ca obiectul preocuparilor generale, in cazul de fata, este satisfacerea celui mai important instinct al lumii vii – hranirea. Or, in mileniul trei, cursa pentru „linistirea” individului uman prin asigurarea alimentarii rapide (si in mod placut ca gust, miros, varietate etc.) a atins cote ametitoare. Uneori, din ce in ce mai frecvent in ultima vreme, produsele fast-food sunt incriminate, deoarece ar genera efecte secundare nedorite. Iata cum apreciaza nutritionistii francezi principalele asemenea alimente, tot mai frecvente si la noi.

Citeste mai departe...
 

In ring, cu kilogramele

Imprimare E-mail
vineri, 17 octombrie 2008

 O mare parte din problemele de sanatate care macina lumea de azi tind catre un numitor comun, luat drept cauza a acestora: modul de alimentatie. Logic, de altfel, intrucat hrana e cea care furnizeaza energia necesara fiecarei celule a corpului nostru. Or, daca ceea ce consemnam nu intruneste exigentele naturale ale organismului, dezechilibrul devine inevitabil. Iata un motiv suficient de serios pentru ca, in cele ce urmeaza, sa va sugeram cateva repere de urmarit in legatura cu nutritia in contexte cotidiene dintre cele mai obisnuite.

Citeste mai departe...
 

Sofrologia si gandirea pozitiva

Imprimare E-mail
miercuri, 08 octombrie 2008

 V-ar placea sa priviti tot ce vi se intampla si tot ce va inconjoara cu mai multa incredere? Sa vedeti viata in mai multe culori si cat mai putin gri posibil, sa nu va mai simtiti vesnic asaltat de griji si ganduri negre? Trebuie sa intelegem ca in fiecare dintre noi exista o parte care priveste spre viitor cu speranta. Sofrologia ne ajuta sa atingem aceasta stare.

Citeste mai departe...
 

Sanatatea verde

Imprimare E-mail
miercuri, 01 octombrie 2008

 Ne infrumuseteaza locuinta, curtea, gradina, dar si viata. Chiar si numai pentru atat, ar trebui sa vedem in plante, si in primul rand in cele ornamentale, prietenii nostri cei mai fideli si mai dezinteresati. Respectul deosebit pe care-l merita din partea oamenilor – si nu sunt cuvinte ori idei exagerate – mai cunoaste un argument extrem de important: plantele contribuie din plin la pastrarea sanatatii noastre si la vindecarea unor afectiuni deja existente.

Citeste mai departe...
 

Fasciapulsologia – magia atingerii

Imprimare E-mail
miercuri, 24 septembrie 2008

 Terapiile manuale, si ele „emigrate” dinspre Orient catre Europa, au cucerit deja lumea vestica a terapiilor blande. Vorbim azi despre o procedura ce nu aduce doar o stare de confort, de relaxare, ci si vindeca. Bazata pe aparent banala atingere a corpului cu palmele, fasciapulsologia trateaza tulburarile legate de stres, dar si durerile musculare sau articulare.

Citeste mai departe...
 

Virtutile carnii rosii, un mit fals?

Imprimare E-mail
miercuri, 17 septembrie 2008

 In multe regimuri alimentare impuse de existenta anumit boli, pacientilor li se recomanda ca in dieta sa introduca carnea rosie, de regula de vita. O motivatie ar fi aceea ca, de pilda, atunci cand organismul are nevoie de fier, carnea rosie ajuta substantial la acoperirea carentelor (vezi anemiile feriprive sau afectiunile cu pierderi de sange). Totusi, cercetari efectuate in ultimii ani aproape ca rastoarna cu totul aceasta teorie, aratand ca in realitate carnea alba are mai multe calitati decat cea rosie, care, din pacate, poate fi responsabila si de aparitia unor patologii ce nu pareau sa o implice pana acum.

Citeste mai departe...
 

Exotic si miraculos: ananasul

Imprimare E-mail
miercuri, 10 septembrie 2008

 In plin sezon al fructelor autohtone, „evadam” totusi si pe tarâmuri mai calde, prezentându-va un fruct exotic foarte apreciat pentru gustul si savoarea sa aparte. Este foarte adevarata aceasta apreciere, mai ales daca avem ocazia sa consumam ananasul cu adevarat proaspat si nu mentinut astfel prin tratarea sa cu diverse substante chimice. Mai putin stim insa ca el include si o suma de calitati care-l recomanda in tratarea unor afectiuni mai mult sau mai putin grave.

Citeste mai departe...
 

Fitoterapia si aromaterapia, in ajutorul femeilor

Imprimare E-mail
miercuri, 03 septembrie 2008

 Aparatul genital feminin este mai complex si mai fragil decât cel masculin, exceptând bolile microbiene, virale, fungice, SIDA, care sunt comune pentru femei si barbati. Cu toate progresele înregistrate de chimioterapie si de tratamentele cu antibiotice, numeroase specii de plante sau substantele active izolate din ele, inclusiv uleiurile volatile, s-au dovedit a fi, din cele mai vechi timpuri, nu numai „complementare”, dar si cu valoare terapeutica independenta, ducând la vindecarea sau la ameliorarea a numeroase afectiuni.

Citeste mai departe...
 

Namolul care te vindeca

Imprimare E-mail
joi, 28 august 2008

 De secole, apele minerale si namolurile tamaduitoare au fost considerate niste emanatii misterioase si totodata sacre ale Pamântului. Aureola de sacralitate se hraneste din alchimia reala, dar bine disimulata a... laboratorului magic, amplasat în strafundul pamântului, care stie sa imprime unui mineral sau unei plante calitati terapeutice. Poate tocmai acest mister sustine, dintotdeauna, încrederea oamenilor în puterea vindecatoare a apelor minerale si a namolurilor.

Citeste mai departe...
 

Terapia cu... delfini

Imprimare E-mail
miercuri, 20 august 2008

 Am mai prezentat în mai multe rânduri, în aceasta pagina, detalii legate de diverse terapii realizate cu ajutorul animalelor. Zooterapia actioneaza cu excelente rezultate asupra sanatatii afective si psihice, în primul rând, iar în unele cazuri si în deficiente fizice mai grave sau mai usoare. Daca privim însa – asa cum este firesc – ideea de sanatate, ca pe un complex omogen în cadrul caruia partile interactioneaza permanent, vom întelege de ce apropierea sufleteasca de un animal ne poate absolvi de suferinte ce par a nu avea nici o legatura cu afectiuni ale trupului. În categoria respectiva se include si terapia cu ajutorul delfinilor.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 463 - 483 din 619

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cele mai mari lacuri ale planetei in pericol sa dispara!
» Georgia Tann – „hoata de copii” care a socat America
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane (2)
» Cum tratam cosurile?
» Salata de cartofi cu peste afumat
» Muzica inspirata din natura
» Universitatea Oxford
» O estetica a savorilor gastronomice
» Paradisul dintre ape...
» Apendicita: de ce apare, cum „dispare”
» Proiectul Eminescu
» Filme care au distrus carierele unor staruri
» Horoscopul saptamanii: 5-11 iunie 2023
» 1 iunie 2001 – Asasinarea familiei regale din Nepal
» Tema: „MEDICI SI MEDICINA”
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9