Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE 27 Sep 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

TERAPII COMPLEMENTARE

Terapii si tratamente alternative, usor de aplicat si cu rezultate uimitoare.



Natura ne repara intimitatea

Imprimare E-mail
joi, 21 decembrie 2006

 Parca ieri se facea, si in Romania, o publicitate mai mult decat agresiva unui medicament prezentat drept miracolul-miracolelor, ca si cum ar fi fost vorba despre un panaceu si omenirea n-ar mai fi avut de-acum grija bolilor, in veac! Viagra, devenit un subiect de dezbateri serioase si de glume, accesul nesperat la o asa mare binefacere facand sa tremure de emotie (vizibila ori... secreta) toata suflarea dornica a-si afla macar in sex o implinire. Caci astfel s-a creat imaginea "pilulei albastre": de afrodisiac perfect, garantie suprema a armoniei vietii intime, unde daca virilitate nu e, nici intelegere deplina nu e.

Citeste mai departe...
 

Ficatul, protejat cu ulei

Imprimare E-mail
miercuri, 13 decembrie 2006

 Floarea soarelui, considerata de amerindieni o planta sacra, se cultiva in prezent pe suprafete agricole intinse si este utilizata mai ales la obtinerea uleiului alimentar dublu rafinat, comercializat din abundenta in toate magazinele alimentare din Romania. In continuare ne vom referi la uleiul obtinut la prima presare la rece, din semintele de floarea soarelui. Acesta contine: acizi grasi nesaturati (peste 90%); acizi grasi saturati (7-9%): acid palmitic, stearic, arahic, liguoceric; vitamine, fosfatide, gliceride.

Citeste mai departe...
 

Metoda de dezintoxicare cu cereale

Imprimare E-mail
miercuri, 06 decembrie 2006

 Dezintoxicarea este cea mai importanta metoda de autovindecare, cunoscuta de omenire din cele mai vechi timpuri si usor de observat, chiar in lumea animalelor (atunci cand sunt bolnave, se stie ca acestea nu mananca). Medicina traditionala orientala, in special cea indiana, Ayurveda, demonstreaza, pe baza unei experiente de mii de ani, ca principiul dezintoxicarii este fundamental in terapeutica, si ca, fara respectarea ei, orice remediu (fie el si naturist) va avea doar rezultate partiale.

Citeste mai departe...
 

Plantele de interior alunga stresul!

Imprimare E-mail
miercuri, 29 noiembrie 2006

 Apartamentele, birourile, salile de clasa si alte asemenea spatii inchise unde ne desfasuram activitatile cotidiene nu au, de obicei, influente pozitive asupra sanatatii noastre. Furati de ritmul alert al vietii, nici macar nu bagam de seama ca, de exemplu, starea generala ni se deterioreaza, atunci cand ne petrecem (prea) mult timp intr-un interior.

Citeste mai departe...
 

Mitul oului-medicament

Imprimare E-mail
miercuri, 22 noiembrie 2006

 Ca aliment, oul de pasare este consumat de om, probabil, dintotdeauna. Astazi se stie ca gaina e principala noastra furnizoare a acestui produs deosebit de nutritiv, dar exista si alte inaripate ale caror oua au calitatea de a confirma veritabilul mit al valorii lor universale si in acelasi timp de a stinge prejudecatile referitoare la anumite insusiri daunatoare. In continuare, va prezentam câteva asemenea repere, se pare, mai putin sau deloc cunoscute.

Citeste mai departe...
 

Sugestii pentru o noapte buna

Imprimare E-mail
miercuri, 15 noiembrie 2006

 Asa cum aratam in numarul precedent al „Magazinului”, tulburarile somnului sunt de mai multe tipuri, dar pot fi eliminate in special prin metode specifice terapiilor complementare. Fenomenul e conditionat de mai multi factori decat ne inchipuim de obicei, inclusiv de felul cum arata camera sau de pozitia in care dormim. Va prezentam mai jos cateva sugestii legate de aspectele respective.

Citeste mai departe...
 

Vindecati-va prin somn!

Imprimare E-mail
miercuri, 08 noiembrie 2006

 Adormiti greu, va treziti foarte devreme sau chiar de mai multe ori pe noapte? Nu va grabiti sa „accesati” tubul cu somnifere, ca sa le veniti de hac acestor tulburari: exista numeroase metode blande care o pot face. Apoi, alungati parerile preconcepute legate de somn. De pilda, ca un adult are nevoie de circa opt ore de somn, zilnic. Dar marele Einstein dormea circa unsprezece ore, in timp ce lui Churchill ii erau suficiente doar cinci ore.

Citeste mai departe...
 

Arta, un remediu ancestral

Imprimare E-mail
miercuri, 01 noiembrie 2006

 Omul este o trestie ganditoare, dar in acelasi timp este si o fiinta creativa. Fara exceptie, deoarece aceasta activitate nu reprezinta un privilegiu al initiatilor. Creativitatea e o resursa disponibila in fiecare dintre noi, uneori e dublata de talent si stimulata de o educatie corespunzatoare, dar - in general vorbind - ea nu asteapta decat sa fie trezita, pusa in valoare. Ei, bine, aceasta valorizare, echivalenta cu dinamizarea emotiilor si a dorintelor noastre, se constituie intotdeauna si intr-o foarte eficace metoda de reechilibrare a energiilor spirituale si fizice. Altfel spus, o terapie blanda de factura speciala, incarcata de noblete.

Citeste mai departe...
 

Orezul - cereala care hraneste omenirea

Imprimare E-mail
vineri, 27 octombrie 2006

 Este probabil planta cu cea mai larga folosire in alimentatie, el hranind o mare parte din populatia globului. Insa nu doar calitatile sale nutritive il fac atat de apreciat, in special de asiaticii din rasa galbena, ci si efectele pozitive asupra sanatatii organismului uman. El constituie o importanta sursa de vitamine, ofera corpului o cantitate de energie considerabila, iar ultimele cercetari arata ca poate actiona favorabil chiar impotriva unor maladii grave. Daca vreti, orezul confirma astfel remarca savantului rus Pavlov, care spunea ca „Alimentul este cel mai important factor al mediului extern care influenteaza organismul."

Citeste mai departe...
 

Leacuri verzi pentru dantura alba

Imprimare E-mail
miercuri, 18 octombrie 2006

 Nu e obligatoriu ca o dantura sanatoasa sa arate ca intregul organism este perfect sanatos, dar intotdeauna dintii bolnavi inseamna boli si in alte zone ale corpului. Cine nu stie ce inseamna un abces dentar e bine sa caute sa afle, dar nu... prin proprie experienta. Colectarea de puroi in jurul dintilor, cauzata de agenti microbieni sau parazitari, nu numai ca e foarte dureroasa, dar si pune in pericol dantura. In faza de debut sau dupa rezolvarea stomatologica a cazului, se recomanda plante cu actiune antiseptica, dintre care mentionam cateva, in randurile ce urmeaza.

Citeste mai departe...
 

Batranete in haine de primavara

Imprimare E-mail
joi, 12 octombrie 2006

 Pentru lumea de azi, „tineretea fara batranete” ramane o formula de basm. Exista totusi destul de multe metode de mentinere, pe tot parcursul vietii, a unui tonus ridicat, a unui organism viguros, a gandirii pozitive si a linistii interioare - elemente echivalente cu aerul, apa si hrana fara de care nu am putea trai. Doamna Elena Constantin din Ploiesti, veche cititoare a „Magazinului”, ne marturiseste intr-o scrisoare ca a adunat de-a lungul anilor numeroase insemnari legate de sanatatea fiintei umane. Din manuscrisul respectiv, ne-a trimis un fragment care considera ca „ar putea constitui un tipar de viata nturista pentru cei ce vor sa traiasca multi ani sanatosi sau pentru cei cu sanatatea subreda, care doresc sa o consolideze”.

Citeste mai departe...
 

Discotecile, restaurantele si monoxidul de carbon

Imprimare E-mail
miercuri, 04 octombrie 2006

 Afirmatia ca sta in puterile noastre sa ne construim o lume curata si deci sanatoasa reprezinta un loc comun astazi. Cu-atât mai socant devine paradoxul ca, dimpotriva, pe cele mai surprinzatoare cai se intreprind activitati care agreseaza in mod virulent corpul fizic si psihicul uman. Un exemplu oriunde aflat la indemâna il constituie nociva din localurile publice, unde au acces barbati si femei, tineri, adulti si vârstnici, deopotriva. Orice combustie elibereaza oxid de carbon (masinile, tigarile etc.), gaz care ia locul oxigenului in globulele rosii si ne asfixiaza. Cea mai mare concentratie a acestei otravi „aeriene” a fost depistata in discoteci, spulberând nefastele recorduri inregistrate pe strazile cu trafic auto intens. Un exemplu alarmant: intr-o intersectie foarte aglomerata, nivelul-record de oxid de carbon a atins 8,8 mg/m3, in timp ce in diverse discoteci s-au masurat valori maxime de 5,5 mg/m3, pâna la 119 mg/m3!

Citeste mai departe...
 

Rugaciunea si presopunctura

Imprimare E-mail
joi, 28 septembrie 2006

 „(...) iar Ilie s-a suit in vârful Carmelului si s-a aplecat la pamânt pâna a atins genunchii cu fata sa.” - sta scris in Biblie, la capitolul III Regi, 18-19.42. Pozitia nu e dificil de imaginat, ea poate fi intâlnita la oamenii care se roaga si seamana izbitor cu cea a fatului, in perioada prenatala! Semnificatia ingenuncherii a fost, foarte mult timp, extrem de complexa. Cavalerul cruciat, de pilda, ingenunchea in fata Divinitatii, dar si a iubitei, in fata regelui sau, dar - daca era invins in lupta - si in fata dusmanului. Astazi insa ne vom referi la o calitate cu totul speciala a rugaciunii in genunchi, care ne-a fost relevata de binecunoscutul terapeut Volodea Ciorici: ea inglobeaza o serie de elemente care ne ajuta nemijlocit la purificare, energizare si tratarea anumitor afectiuni.

Citeste mai departe...
 

Aerosolterapie marina

Imprimare E-mail
joi, 21 septembrie 2006

 In orice perioada a anului, marea ne poate fi un prieten nebanuit de valoros pentru sanatate. Din acest punct de vedere, intervalul de trecere de la vara caniculara, când potentialul impact dur cu razele soarelui ne impune restrictii clare, la sezonul rece, când gerul ne poate anula tentatia unei plimbari pe plaja - asadar, ne referim la zilele de toamna - ne ofera mari avantaje. Vântul marin, nisipul tarmului, valurile inspumate contribuie simultan la oxigenarea ideala a organismului nostru, la umplerea plamânilor cu oligoelemente atât de necesare corpului.

Citeste mai departe...
 

Universul infinit al etnomedicinei

Imprimare E-mail
miercuri, 13 septembrie 2006

 Chiar daca astazi se face frecvent diferenta dintre medicina alopata, cea practicata in spitale, si medicina populara (in mod gresit numita alternativa, dar corect - medicina blânda sau complementara), este evident faptul ca in fond ambele au unul si acelasi scop: obtinerea si mentinerea sanatatii si prevenirea imbolnavirilor. Pe de alta parte, insasi originea medicamentelor si a practicilor medicale moderne se afla in aria etnomedicinei. Din fericire, stiinta populara - fie ea vazuta si la modul empiric - de a trata nenumaratele boli ale trupului, ale sufletului si ale spiritului, nu s-a pierdut cu totul, ci a conservat elemente suficient de valoroase pentru a ne furniza germenii respectivelor terapii. Ca de cele mai multe ori, flora spontana reprezinta, si in domeniul mentionat, structura de rezistenta a deprinderilor multimilenare. Câteva dovezi concludente, in cele ce urmeaza.

Citeste mai departe...
 

Mirosuri care ne vindeca

Imprimare E-mail
miercuri, 06 septembrie 2006

 Circa 5 milioane de celule olfactive, capabile sa distinga pâna la 400.000 de mirosuri diferite: pentru om e o performanta deosebita, totusi departe de cea a „amicului” necuvântator, câinele, ce are aproape 200 milioane de celule olfactive... Foarte important pentru acest nou domeniu al terapiilor blânde e faptul ca asa-numita memorie a mirosurilor e cea mai eficace, mult superioara memoriei vizuale sau celei auditive, potrivit savantilor.

Citeste mai departe...
 

„Tepi" pentru rinichi si plamâni

Imprimare E-mail
joi, 31 august 2006

Pe teritoriul tarii noastre, intâlnim frecvent, practic in toate regiunile, o serie de plante considerate in mod instinctiv (dar gresit) „ostile", ele fiind reunite sub un numitor comun: sunt dotate cu spini suficient de puternici pentru a ne produce rani serioase, la o manipulare neatenta. Pentru unele afectiuni insa, si asemenea componente ale florei spontane ne ofera cu generozitate calitatile lor terapeutice.

Citeste mai departe...
 

Leac din maruntaiele pamântului

Imprimare E-mail
joi, 24 august 2006

 Câtiva cititori ai „Magazinului” ne-au solicitat informatii despre utilizarea petrolului in tratarea anumitor boli si despre modul de procurare. Precizam ca in urma cu mai mult timp am facut o asemenea referire, citând cazuri de vindecari, intrucât la noi nu se foloseste in mod oficial petrolul rafinat, decât la recomandarea unor terapeuti. Cu toate acestea, produsul despre care vorbim se gaseste chiar in farmacii, in unele tari occidentale, ca Austria sau Germania. Denumirea sub care mai este cunoscut acest extras cu proprietati terapeutice este de petrol distilat micogenil.

Citeste mai departe...
 

Injectii cu apa de mare

Imprimare E-mail
joi, 17 august 2006

 O constatare extrem de interesanta si totodata tulburatoare se refera la faptul ca apa marilor si a oceanelor, din care a aparut viata pe Terra, are o compozitie aproape identica cu cea a apei din corpul uman („apa din acvariul nostru”, cum spunea fiziologul si biologul René Quinton), singura diferenta remarcandu-se in privinta concentratiei de saruri: 33 grame la litru in apa de mare, fata de 9 g/l in sangele si in tesuturile corpului nostru. Daca adaugam aici si faptul ca raportul dintre apa si uscat, de pe glob, este aproximativ acelasi cu cel dintre apa si celelalte elemente care alcatuiesc corpul omului, ideea unei fascinante si enigmatice legaturi intre cele doua (om/planeta) devine si mai provocatoare.

Citeste mai departe...
 

Cronoterapia: leacul potrivit la timpul potrivit

Imprimare E-mail
miercuri, 09 august 2006

 Influenta si importanta ritmurilor biologice in domeniul sanatatii umane reprezinta inca pentru noi - ca instrument stiintific si metoda de lucru - ceva destul de nebulos. Desi, paradoxal, aspectele esentiale ale problemei se cunosc si se aplica de milenii. Sa zicem, la modul empiric. Cel mult, astazi vorbim despre bioritm (dar ce este el?) si facem constatari care pun in relatii evidente functionarea organismului nostru si succesiunea ciclica a segmentelor temporale. Printre metodele de tratament complementare, perfect corelate cu medicina alopata, se numara si cronoterapia (a nu se confunda cu cromoterapia, tratamentul cu ajutorul culorilor), care utilizeaza exact principiile amintite mai sus. De pilda, s-a constatat ca exista o faza orara de toleranta si de eficacitate maxima pentru fiecare tratament, ele fiind diferite, chiar daca o coincidenta exista pentru numeroase asemenea remedii. Desi toxicitatea agentilor anticancerosi activi se reduce in mod semnificativ gratie eforturilor industriei farmaceutice, administrarea lor in momentul cand sunt cel mai bine tolerati de corpul bolnavului permite, in anumite cazuri cand se dovedeste necesar, sa se prescrie doza maxima.

Citeste mai departe...
 

Sângele muntelui

Imprimare E-mail
miercuri, 09 august 2006

 Peste 2500 de ani ne despart de primele mentiuni scrise referitoare la calitatile terapeutice ale unui produs natural mai putin obisnuit: mumio, numit si „rasina muntilor”, „seva stancilor” sau „sangele muntelui”. Desi in mod impropriu, intrucat s-ar putea spune ca... nu seamana cu nimic, ii vom spune totusi rasina. Se gaseste in locuri greu accesibile din muntii Asiei Centrale, la peste 2000 metri, in special in Kazahstan si Kirghizstan, iar aprecieri la adresa ei au venit din partea unor titani ai terapiilor naturale, ca Aristotel, Hippocrat, Galen si altii.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 568 - 588 din 619

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Exoplaneta K2-18 b, un potential Pamant... oceanic?
» Cosmos 954, reactorul nuclear venit din spatiu
» Audiere OZN in Congresul SUA
» Fundite cu ciuperci
» Aliati apreciati
» Memoria episodica
» Manastirea Topolnita
» „Dosarul” Marilyn Monroe
» Ultimele eroine tribale
» Impotriva cancerului colorectal
» „Marea dictare” de Ziua Limbii Romane
» Filme... gemene, inspirate din fapte reale
» Horoscopul saptamanii: 25 septembrie – 1 octombrie 2023
» 21 septembrie 1939 – Asasinarea premierului roman Armand Calinescu
» Tema: „SCOALA”
» Solutii pentru viitor
» Calatoria epica – la 9 ani, a strabatut singur Australia
» Personalitati comenteaza recuperarile OZN
» Salata de fenicul si avocado
» Fara stres
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9