Prima pagina arrow PARANORMAL arrow Lumi spirituale
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 3 vizitatori online

Lumi spirituale

Imprimare E-mail
miercuri, 27 noiembrie 2019

Discutam în episodul de saptamâna trecuta ideea conform careia ar putea exista o „supermemorie” tip Akasha, în care ramâne înscrisa pe veci viata oamenilor, sau poate doar a celor care prezinta o anumita valoare. Aceasta speranta o regasim si în folclor, în mituri, dar si în Vechiul si Noul Testament. Avertismentul ca numele pacatosilor vor fi sterse din cartile sfinte, se afla si în Cartea lui Enoh.

 Desigur, presupunerea ridica nenumarate alte probleme. Este aceasta supermemorie o însusire proprie a speciei umane? Sau a tuturor creaturilor vii? Ori a fost poate instalata de o inteligenta nepamânteana, prin folosirea proprietatilor naturale ale materiei? Daca da, este complet artificiala? Cum functioneazã? Foloseste cumva ca suport cea de-a cincea stare a materiei, sau alte dimensiuni? Contine cumva si o parte din mintea constienta a oamenilor? s.a.m.d. Cel mai probabil, raspunsurile la aceste întrebari depasesc cu mult tot ceea ce ne-am putea imagina. Dar aceasta nu ne împiedica sa încercam sa emitem niste ipoteze.

Apel la supermemorie

 De exemplu, am putea specula ca proprietatea prin care un gând sau o amintire poate fi simultan atât în creierul nostru cât si „dincolo”, în acea supermemorie, foloseste asa-numitul fenomen de „nonlocalitate” (quantum entanglement), fundamental în fizica cuantica.

 Natura celor memorate în „inconstientul colectiv” ridica, de asemenea, unele probleme. O persoana care aparent a suferit o rapire OZN relata profesorului John Mack ca „entitatile spirituale” întâlnite i-au spus: „noi nu sun-tem facuti din date fizice... nu suntem în spatiu/timp. Noi nu avem nicio forma”. Sau ca, în lumea lor, „trecutul, prezentul si viitorul sunt una”, ori ca „totul este întotdeauna prezent”. Si Raymond Fowler relata ca lui Betty Andreasson Luca o entitate i-a transmis ca timpul lor nu este ca timpul nostru, desi ei stiu bine ce este timpul nostru, adaugând ca ei pot inversa sensul scurgerii timpului.

 Informatii asemanatoare au obtinut si Dr. Raymond Moody, Prof. Dumitru Constantin-Dulcan, din Bucuresti sau altii, de la persoane revenite din stari de moarte iminenta. Ei afirmau ca au ajuns într-un loc în care nu exista timpul liniar, ci un continuu prezent, în care sunt incluse cele trei timpuri – trecut, prezent, viitor.”

 Aceste afirmatii, aparent paradoxale, devin perfect inteligibile în ipoteza ca toate acele entitati fiinteaza de fapt în interiorul unor înregistrari, de tip „realitate virtuala”, din supermemorie. Cu o comparatie nitel simplista, si un disc DVD contine, în orice moment, întreaga succesiune de evenimente dintr-un film. Trecutul, prezentul si viitorul oricarui episod sunt prezente, simultan, pe disc. Ne putem întoarce la începutul filmului, putem „derula” întâmplarile din film si într-un sens si în cel opus, cu orice viteza, „inversând scurgerea timpului” s.a.m.d.

 Unele persoane relatau ca au facut aparente „calatorii în trecut”, retraind evenimentele de atunci de parca ar fi fost aievea. Clarvazatorii militari americani erau chiar instruiti pentru astfel de „calatorii”, accesând nu doar orice punct din spatiu, ci si orice moment din trecut. Fenomenul devine plauzibil daca aceste calatorii s-au efectuat prin contactul cu „supermemoria”, de care vorbeam, deci daca deplasarea în timp nu a avut loc în realitatea fizica (asa cum se presupune în unele frumoase povestiri SF), ci doar în copia ei, din realitatea virtuala, stocata în acea supermemorie.

 Prin simetrie, se pune întrebarea daca o asemenea calatorie nu poate fi facuta si în viitor. Este uimitor cât de multi oameni sunt convinsi ca acest viitor chiar exista si ca, daca posezi metode adecvate: oracole, ghicitori, carti de joc, cafea, texte criptice (de tip Nostradamus) etc., îl si poti afla. Ei uita ca lumea, mai ales cea a oamenilor, este supusa nu doar cauzalitatii mecanice ci si liberului arbitru, deci ca viitorul depinde, fie si într-o masura infima, si de nenumarate decizii imprevizibile ale oamenilor, unele dintre care pot avea însa, ulterior, consecinte importante.

 În schimb, pare foarte plauzibil ca, în supermemoria despre care vorbim, sa fie stocate scenarii de viitor. Extrem de multe persoane au spus ca au primit, prin revelatie, channeling, în rapiri OZN s.a.m.d., informatii despre evenimente viitoare. Previziunile profetilor si prezicatorilor din antichitate contineau, de foarte multe ori, avertismente catastrofice. Un exemplu faimos, din antichitate, este „Apocalipsa” lui Ioan de Patmos, în care este ilustrat sfârsitul lumii. Dar avertizari asemanatoare au fost primite de multi oameni în timpul rapirilor OZN. Acestia spuneau ca li s-a aratat un viitor cu orase distruse, cu incendii, cu o omenire exterminata s.a.m.d. Am întâlnit astfel de relatari inclusiv în România. Aceasta nu înseamna, desigur, ca scenariile respective se vor materializa în mod implacabil, dar ar putea fi avertismente ca este posibil ca asa ceva sa se întâmple.

 Daca acceptam toate cele de mai sus, urmatoarea întrebare va fi: cine a alcatuit aceste scenarii si cine le-a introdus în „supermemorie”? Sunt ele rezultatul unui proces natural? De pilda, emanatia unei spaime colective privind un viitor adesea amenintator? Sau, si de data aceasta, ne confruntam cu „magii”, care ar putea fi atribuite prezentei unor hipercivilizatii? Daca da, care ar fi scopul scenariilor? Fac ele parte oare din acel „plan cosmic, cu un regizor necunoscut”, despre care vorbea Carl Gustav Jung? Dar în privinta fiintelor spirituale, care populeaza „Akasha” sau alte zone ale realitatii, exista ipoteze înca si mai îndraznete fata de toate cele de mai sus. Un indiciu vine de la sociologul Dr. Courtney Brown (n.1952), care a fost, din 1986, profesor de politologie la Universitatea Emory din Atlanta (Georgia). Începând din 1991, el si-a însusit tehnicile de clarviziune, în cadrul proiectului militar Stargate, urmând si cursuri la Institutul Monroe. În 1995, Brown a înfiintat si a devenit director al institutului The Farsight Institute, din Atlanta, Georgia, unde, perfectionând metoda CRV a lui Ingo Swann, a dezvoltat metoda Scientific Remote Viewing (SRV).

 În cartile sale el afirma, între altele, ca – prin aceasta metoda – a ajuns, la un moment dat, într-un loc despre care i s-a spus ca este „Sediul Federatiei Galactice”. În mod obisnuit, un clarvazator sau o persoana în stare de extracorporalitate vede obiectele si oamenii din zona tinta, dar nu poate interactiona fizic cu acestea, iar el însusi nu este vazut, având cel mult un corp spiritual. Fapturile întâlnite de Brown aici – si ele de consistenta spirituala – l-au întâmpinat însa imediat si l-au salutat, spunându-i ca sunt bucurosi „ca si noi am sosit în sfârsit”, mentionând ca aceasta cale, spirituala, este singura prin care îi vom putea contacta. Entitatile i-au confirmat ca se afla demult pe Pamânt, dar nu vor intra în legatura cu noi „pâna nu ne maturizam”. Au confirmat inclusiv rapirile de oameni, experimentele genetice etc.

Amintiri din viitor?

 Un personaj de vaza i-a spus ca pamântenii sunt deocamdata brutali si indisciplinati; prin urmare vor trebui sa treaca prin transformari importante înainte de a putea începe calatoriile cosmice si înainte de a intra în contact nemijlocit cu reprezentantii unor civilizatii avansate. Evoluam suparator de încet, dar civilizatiile evoluate asteapta rabdatoare deoarece conteaza în viitor pe contributia noastra. În primul moment, lui Brown afirmatia i s-a parut neverosimila. Despre ce contributie putea fi vorba, dat fiind imensul decalaj dintre nivelurile noastre de dezvoltare? Totusi, un asemenea mesaj a fost mentionat si de alti martori ai unor presupuse întâlniri cu extraterestrii.

 O informatie foarte interesanta, pe care Courtney Brown spune ca a primit-o, este ca asa-numita „Federatie Galactica” este, înainte de toate, o organizatie a unei lumi spirituale, invizibile. O creatura i-a spus: „Fiinte fizice nu ar fi în stare sa coordoneze Galaxia”. Desi lumea fizica este cea a adevaratei existente, a progreselor individuale si colective, a realizarilor majore, ea este o lume temporara în care spiritele petrec un timp limitat dupa care se întorc în perenele sfere astrale.

 Desigur, aceasta „viziune” trebuie privita cu detasarea necesara, între altele stiind ca un clarvazator acceseaza, cu un succes relativ, nu realitatea ci doar o copie a ei si ca n-a existat o prealabila „calibrare”. Dar cine stie? Poate ca reprezentantii hipercivilizatiilor au gasit o cale prin care sa-si paraseasca, înca de sute de milioane de ani, forma materiala – cea care nu permite deplasarile mai repede decât viteza luminii – mutându-se într-o lume omniprezenta de tip Akasha, în care îsi pastreaza nu doar memoria, constiinta si initiativa ci si puterea pe care le-o confera cunoasterea si tehnologiile avansate pe care le poseda.

 Oricum ar fi, dovezile pe care le-am evocat atesta, înca o data, cu mare probabilitate, ca în jurul nostru exista puteri care poseda mijloace „magice” prin care, aparent, pot fi oriunde, în orice moment, puteri capabile sa controleze, direct sau prin „intermediari” materiali, cele ce se petrec pe Pamânt si, probabil, si în alte colturi ale Universului. Nu cumva – înca o data – aceste puteri sunt, de fapt, hipercivilizatiile? (Va urma)

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 7,50 lei
- 2 luni: 15,00 lei
- 3 luni: 22,50 lei
- 4 luni: 30,00 lei
- 5 luni: 37,50 lei
- 6 luni: 45,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (70 euro sau 80 $, un abonament pe sase luni; 35 euro sau 40 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» De ce avem ani bisecti?
» Misiune imposibila: capturarea lui Tito
» Apar noi detalii despre cazul Pascagoula
» Ciocolata provoaca acnee?
» Briose glazurate
» Pamântul, în „stop cardio-respirator”
» Catedrala din Bonn
» Pe urmele „Ambasadorilor”
» O armura straveche si misterioasa
» Electrohipersensibilitatea, o afectiune Hi-Tech
» Refugiu în fata unui prezent coplesitor
» Aventuri pe mare ca la Hollywood
» Horoscopul saptamanii: 25-31 mai 2020
» 21 mai 2004 – Stanislav Petrov primeste titlul de „Cetatean al Lumii”
» Tema: „MEDICINA”
» Tardigradele, un mister, o minune a lumii vii
» Gustav al III-lea, regele asasinat la un bal mascat
» Martorul Calvin Parker accepta sa vorbeasca
» Pasi spre fumusete
» Chifle cu susan
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9