1 kg peste, 1 morcov, o telina, o ceapa, 150 g unt, 4 oua fierte tari, o legatura marar verde, sare, piper. Legumele se spala, se taie felii si se fierb in apa clocotita. Se adauga sare si putin piper. Se asaza in cratita pestele taiat bucati si se lasa sa mai fiarba 15-20 minute. Intre timp, se pregateste sosul. Se pune untul sa se topeasca. Ouale fierte tari se rad pe razatoare si se pun in unt cu mararul taiat fin. Se adauga sare si piper si se amesteca. Dupa ce pestele a fiert se scoate pe o farfurie si se toarna peste el sosul. Se serveste cu lamaie sau unt topit si patrunjel verde.
Gris cu fructe 500 ml lapte, 200 g gris, 3-4 linguri zahar, o lingura unt, pesmet, vanilie, coaja de lamaie, scortisoara, fructe din compot fara samburi. Se pune grisul cu laptele sa fiarba cu zahar, vanilie si coaja de lamaie rasa, amestecandu-se mereu sa nu se prinda si se fierbe pana se ingroasa. Se amesteca apoi cu fructele si se rastoarna pe un platou. Se rumenesc in unt sau ulei 3-4 linguri cu pesmet, se amesteca fara a-l praji tare. Se da deoparte, se pune zahar si scortisoara, se amesteca, se toarna peste gris. Cine doreste, il serveste si cu frisca. Se orneaza cu fructe.
|