8 cartofi, 200 ml lapte, 2 linguri unt, 250 g spanac, 1 piept de pui, o legatura tarhon verde, 2 cepe, 4-5 oua, 170 g cascaval, o legatura usturoi verde, sare, piper. Cartofii se curata, se spala bine si se pun la fiert. Dupa ce sunt gata, ii taiem rondele. Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat cu felii de cartofi iar din restul cartofilor preparam un piure adaugand laptele caldut si untul. Pieptul de pui se spala, se taie cubulete si se caleste in ulei punand si putina sare si doua linguri cu apa. Cand este pe jumatate gata, se adauga verdeturile tocate si se amesteca bine. Compozitia de carne se adauga peste cartofii din tava. Ouale se bat bine si se omogenizeaza cu cascavalul ras si tarhonul tocat marunt. Turnam si ouale batute peste carnea din tava, apoi se pune piureul de cartofi cu o lingura, din loc in loc. Se da tava la foc potrivit pana se rumeneste piureul.
Trufe de cafea 1 galbenus de ou crud, o lingurita esenta de cafea, 250 g zahar farin, 250 g unt, 3 galbenusuri fierte, cacao. Se freaca bine zaharul cu untul si galbenusul crud, se adauga o lingura de esenta de cafea foarte concentrata, racita si strecurata bine, apoi cele trei galbenusuri fierte, date prin sita. Se amesteca totul foarte bine. Se pune pe o farfurie cacao si se tavalesc prin ea bilute luate cu lingurita din compozitie. Se asaza bomboanele in forme speciale de hartie. Se pastreaza la rece.
|