Prima pagina arrow PARANORMAL arrow Oficialitatile constientizeaza fenomenul OZN 05 Jun 2023
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu

Oficialitatile constientizeaza fenomenul OZN

Imprimare E-mail
joi, 29 aprilie 2021

Saptamâna trecuta am prezentat câteva idei dintr-un amplu articol, postat pe site-ul The Debrief, la sfârsitul lunii ianuarie 2021 si scris de Tim McMillan si Tom Rogan, doi jurnalisti cunoscuti, specializati pe probleme de securitate nationala.

 Articolul a fost consacrat sperantei ca, în sfârsit, tabuul traditional asupra obiectelor zburatoare neidentificate (OZN), numite mai recent fenomene aerospatiale neidentificate (FAN), ar putea fi treptat eliminat.

 Un motiv al optimismului îl constituia faptul ca între legile semnate de Donald Trump la sfârsitul anului 2020 se gasea si o directiva a Comisiei pentru informatii a Senatului (SSCI), cerând ca directorul serviciului national de informatii, în colaborare cu secretarul apararii SUA si cu alte agentii, sa prezinte, în 180 de zile de la promulgarea legii (deci la mijlocul anului 2021), un raport cuprinzator, neclasificat, despre „Vehicule aeriene neidentificate”.

Riscuri de securitate

 Directiva a fost redactata la initiativa senatorului Marco Rubio, presedintele interimar al comisiei. Pe 16 iulie anul trecut el a spus: „Avem lucruri care zboara peste bazele noastre militare si locurile în care desfasuram exercitii militare si nu stim ce sunt, si nu sunt ale noastre... si ele prezinta, potential, tehnologii pe care nu le avem la dispozitia noastra – pentru mine este un risc de securitate nationala pe care ar trebui sa-l analizam”. Acest „nu sunt ale noastre” este deosebit de semnificativ, deoarece presedintele SSCI este unul din acel grup mic de parlamentari care, prin lege, trebuie sa fie informati si sa împarta responsabilitatea de supraveghere, cu cele mai secrete dintre programele de dezvoltare a armelor „negre”.

 Rubio a mai spus ca întâlnirile OZN „au afectat Marina, în cea mai mare parte. Am vazut rapoarte cu privire la acest lucru o buna parte a unui deceniu. Alte tari au avut rapoarte similare.” El a refuzat sa speculeze cu privire la originea dispozitivelor, dar când s-a insistat, senatorul a remarcat: „As spune, sincer, ca ar putea fi de fapt mai bine daca ar fi ceva din afara acestei planete, ... (decât) un salt tehnologic facut de chinezi sau rusi sau de vreun alt adversar”.

 Într-un alt interviu, realizat pe 27 august 2020, Rubio a incriminat acel stigmat care face ca o multime de piloti nici macar sa nu raporteze întâlnirile FAN. Ei spun: „Vor crede ca sunt nebun. Nu am de gând sa raportez asta.”

 La 20 iunie 2019, când vicepresedintele SSCI, senatorul Mark Warner, a iesit dintr-un briefing FAN clasificat, s-a oprit în fata unei camere TV si a comunicat succint ca aceasta nu mai este o problema de râs: „Eu cred ca oamenii iau acest lucru mult mai în serios ... Una dintre concluziile cu care am ramas este ca militarii si altii iau aceasta problema în serios, ceea ce cred ca în generatiile anterioare s-ar putea sa nu fi fost cazul.” Warner va conduce SSCI în noul Congres. Si membrii Comisiei pentru servicii armate al Senatului, care au fost informati ulterior, au facut declaratii sobre, similare.

 Generalul de brigada Richard Stapp, directorul biroului central al Programului de acces special al Pentagonului (adica, sediul programelor „negre”), a spus celor doi autori ca obiectele misterioase nu erau legate de tehnologii secrete ale SUA. Declaratii similare au dat generali ai fortelor aeriene recent retrasi, fosti directori ai CIA si veterani ai programelor „negre” din Aria 51. Faptul ca ei au fost dispusi sa vorbeasca despre aceste aspecte este o manifestare a nelinistii pe care le-au produs-o imaginile, datele si analizele la care au avut acces. Au fost fortati sa recunoasca, în consecinta, faptul ca exista obiecte aeriene tangibile cu capacitati remarcabile, pentru care nu se potriveste nicio explicatie prozaica si ca cel mai bine ar fi sa luam acest subiect cât mai în serios, cât mai rapid.

 Într-un tweet din octombrie 2020, Luis Elizondo, fostul director al personalului de management special al pro-gramelor nationale de la Biroul subsecretarului apararii si omul care ani de zile a condus eforturile DoD de a investiga FAN, a spus: „Am avut pe cei mai buni de la DoD, ca si din comunitatea de informatii, care s-au uitat la aceste videoclipuri”, cu referire la înregistrarile cu întâlniri OZN ale aviatorilor militari. Exista motive sa credem – spun cei doi jurnalisti – ca senatorii cheie si un numar din ce în ce mai mare de oficiali din cadrul comunitatilor de aparare si de informatii, care detin autorizatii înalte, au vazut mult mai mult decât cele trei videoclipuri care sunt cunoscute public la ora actuala. Tot în octombrie, Elizondo a spus: „Am vazut date convingatoare care demonstreaza în mod clar realitatea FAN-urilor. Cred ca si unii din Congres au vazut deja aceste dovezi. Probabil de aceea le si iau în serios”.

 Si alte surse ale celor doi jurnalisti sustin declaratia lui Elizondo. Vorbind cu pastrarea anonimitatii, mai multi ofi-ciali guvernamentali cu înalte autorizatii de acces spun ca guvernul SUA are o multitudine de dovezi vizuale neeliberate. Aceasta include fotografii si videoclipuri capturate pe sisteme de aparare de milioane de dolari, precum si cu camere personale si chiar cu telefoane ale pilotilor militari. Se spune ca unele imagini au fost facute chiar si de la circa 50 de metri de aceste enigmatice dispozitive de zbor.

 Aceleasi surse au recunoscut ca directiva SSCI pentru un raport neclasificat si public cu privire la FAN nu a fost, din pacate, prea bine primita în unele cercuri ale Pentagonului. Asa ca cei doi autori spun ca au toate motivele sa creada ca va exista o rezistenta institutionala la furnizarea unui raport neclasificat cuprinzator. Un semn este ca, pe 4 ianuarie 2021, persoana care a condus grupul operativ FAN pentru Biroul de Informatii Navale în ultimii doi ani a fost realocata înapoi în pozitia sa anterioara. În prezent, Task Force-ul FAN este condus de un alt functionar din Biroul Subsecretarului Apararii pentru Informatii (USD (I)). Ratiunea care sta la baza schimbarii personalului se bazeaza pe faptul ca grupul operativ nu este finantat în prezent. Fara sprijin financiar, un grup operativ ale carui eforturi au fost laudate de Congres, este redus la detasari din alte pozitii. Continuând în acest mod, este aproape inevitabil ca Forta Operativa FAN sa moara în cele din urma încet dar sigur.

Rezistenta birocratica

 Un al doilea motiv de îngrijorare priveste faptul ca grupul operativ FAN este plasat direct în Pentagon, în interiorul biroului USD (I). Din sursele lor, cei doi jurnalisti stiu ca oficialii USD (I) sunt adepti ai tabuului OZN, oferind o rezistenta birocratica extrema fata de subiectul în discutie.

 În ultima instanta, modul în care se desfasoara acest lucru va depinde în mare masura de atitudinile noului director al serviciilor nationale de informatii (post în care presedintele Biden a numit-o pe apreciata Avril Haines), ale secretarului apararii si ale altor persoane de vârf în domeniul serviciilor de informatii si aparare. Si va depinde în principal de evaluarea si curajul politic al noului presedinte, în responsabilitatea sa de comandant sef. Cei doi jurnalisti spun ca nu se aventureaza sa speculeze cu privire la implicatiile pe care le-ar putea avea recunoasterea realitatii FAN, care va perturba în mod cert paradigma în diverse domenii ale activitatilor umane. Oricare ar fi aceste implicatii, totusi, liderii politici nu fac niciun serviciu cetatenilor prin exercitarea unei politici a strutului cu capul vârât în nisip.

 Când vine vorba despre întregul „tabu OZN”, sondajele actuale arata ca, independent de nivelurile de venituri, de mediile educationale si demografice, o treime din toti americanii cred ca „unele OZN-uri sunt nave spatiale extraterestre”. Cei doi jurnalisti considera ca problema nu este daca acest lucru este adevarat sau nu. Amândoi ramân fermi pe pozitia ca pur si simplu nu stim ce sunt cu adevarat OZN-urile.

 Aceleasi sondaje arata ca 68% dintre toti americanii cred ca guvernul SUA stie mai multe despre OZN-uri decât recunoaste. Acest procent reprezinta peste 223 de milioane de americani, cu peste 142 de milioane mai multi decât cei care au asigurat recenta victorie prezidentiala. Aparent deci tabuul OZN nu s-ar justifica.

 Tim McMillan si Tom Rogan îsi încheie articolul cu un apel catre noul presedinte Joe Biden, rugându-l sa-si onoreze principiile pe care le-a sustinut, asigurându-se ca politicile bazate pe dovezi si transparenta sunt aplicate fara teama sau favorizari si punând oameni inteligenti si nedogmatici în posturile care au atingere cu problema FAN, oameni care sa priveasca curajos în fata acest tabu OZN vechi de atâtia ani.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Provocarea aviatica a viitorului: zborul comercial suborbital
» Cine a fost „Cocosatul de la Notre Dame”?
» Ce stia spionajul australian despre OZN-urile americane
» Supa de porumb
» Sfaturi utile
» SkyLifter – macaraua aeriana
» Manastirea Galata
» Un „surogat” pentru mireasa pierduta
» Complexul rupestru din Tipova
» Mentalul scapat de sub control
» Politically correct? (2)
» Actori care si-au scris singuri rolurile
» Horoscopul saptamanii: 29 mai – 4 iunie 2023
» 25 mai 1973 – Revolta de pe distrugatorul Velos
» Tema: „SEARA”
» Bacteriile preistorice ar putea dezvolta noi antibiotice
» Palatul de gheata al tarinei Anna
» Ce-si propune NASA privind OZN-urile
» File de cod cu ciuperci
» Masti pentru un ten catifelat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9