Prima pagina arrow CONSULTATII FARA PLATA arrow Prevenirea toxiinfectiilor alimentare 03 Dec 2022
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Prevenirea toxiinfectiilor alimentare

Imprimare E-mail
vineri, 18 iunie 2021

Infectia toxica alimentara inseamna de fapt o „otravire” prin ingerarea de alimente care, din diferite motive, nu trebuie consumate (sunt alterate, s-a depasit termenul de valabilitate etc.). Iata cateva recomandari pentru a va ajuta sa reduceti acest risc.

 – Spalati-va bine mainile cu apa si sapun si uscati-le: l inainte de manipularea alimentelor; l dupa manipularea alimentelor crude, inclusiv carne, peste, oua si legume; l dupa ce ati atins cosul de cumparaturi, ati mers la toaleta, ati suflat nasul sau ati atins animale (inclusiv animale de companie).

 – Spalati blaturile de lucru, cutitele si ustensilele, inainte si dupa prepararea alimentelor, mai ales dupa ce au fost atinse de carne cruda (inclusiv pasari de curte), oua crude, peste si legume. Nu este nevoie sa folositi spray-uri antibacteriene: apa fierbinte, cu sapun, este suficient de eficace.

 – Spalati in mod regulat carpele de vase si prosoapele si lasati-le sa se usuce inainte de a le folosi din nou. Carpele murdare si umede, buretii de vase folositi sunt locul perfect pentru raspandirea germenilor.

 – Utilizati un tocator (de lemn, de plastic) separat pentru a pregati produse crude, cum ar fi carnea si pestele. Aceasta, pentru a evita contaminarea alimentelor deja preparate cu bacterii daunatoare ce pot fi prezente in produsele crude, inainte de a fi gatite. Este deosebit de important sa pastrati carnea cruda departe de alimentele gata de consumat, cum ar fi salata, fructele, painea. Motivul este ca aceste produse nu vor fi gatite inainte de a fi consumate, astfel ca bacteriile care ajung pe alimentele din carnea cruda nu vor fi ucise.

 – Acoperiti intotdeauna carnea cruda si pastrati-o pe raftul inferior al frigiderului, unde nu poate atinge sau picura pe alte alimente.

 – Asigurati-va ca pasarile de curte, carnea de porc, burgerii, carnatii si kebaburile sunt gatite foarte bine, fara carne roz in interior. Nu spalati carnea cruda (inclusiv puiul si curcanul) inainte de gatit, deoarece acest lucru poate raspandi bacterii in bucatarie. Congelarea puiului crud reduce nivelul bacteriilor campylobacter, dar nu le elimina complet. Cea mai sigura modalitate de a distruge toate urmele de campylobacter este gatind bine puiul.

 – Pastrati temperatura frigiderului sub 5ºC si utilizati un termometru de frigider pentru a-l verifica. Acest lucru previne cresterea si multiplicarea germenilor daunatori.

 – Evitati sa umpleti prea mult frigiderul; daca este prea plin, aerul nu poate circula corect, ceea ce poate afecta temperatura generala. De asemenea, nu lasati usa frigiderului deschisa inutil.

 – Daca ati preparat alimente pe care nu le veti manca imediat, raciti-le cat mai repede posibil (in termen de 90 de minute) si pastrati-le la frigider sau in congelator. Utilizati preparatele din frigider in decurs de doua zile si nu reincalziti alimentele gatite de mai multe ori.

 – Nu consumati alimente care au depasit data de expirare, chiar daca arata si miros bine. Termenele de valabilitate se bazeaza pe teste stiintifice care arata cat de repede se pot dezvolta organismele daunatoare in alimentele ambalate.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Calendare, zile si ore
» Imparatul ucis de dorinta de a obtine nemurirea
» Paradoxul paradoxului lui Fermi
» Sparanghel cu sos tartar
» Greseli de evitat
» Gigantul „somnoros”
» Misterul sferelor din Costa Rica
» Infratirea lemnului cu focul
» Ultimii pastori de reni
» Depresia la varstnici
» Calatoriile unui mecena cultural
» Evul Mediu... ca la Hollywood
» Horoscopul saptamanii: 28 noiembrie – 4 decembrie 2022
» 24 noiembrie 1929 – A murit Georges Clemenceau
» Tema: „PAIANJENUL”
» Meandrele calendarului
» Maria Budberg – o „Mata Hari” a Rusiei
» Incoerenta OZN la nivelurile inalte
» Incoerenta OZN la nivelurile inalte
» Sufleu de peste
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9