400 g cartofi, 2 linguri apa, o lingura ulei, 100 g faina, o lingurita praf de copt, sare. Umplutura: 500 g morcovi, 1 dovlecel, o legatura ceapa verde, o legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei, sare, piper, mac pentru copt. Cartofii se curata, se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp, morcovii si dovlecelul se dau prin razatoare, ceapa verde se taie si se calesc in ulei. Se adauga sare, piper si dupa ce s-au inmuiat, se pune putina apa si se lasa la fiert 10 minute. Amestecul trebuie sa fie scazut. La final, se pune si patrunjelul. Cartofii fierti se paseaza si, dupa ce se racoresc putin, se amesteca bine cu apa, uleiul, praful de copt si faina. Aluatul de cartofi se intinde, se repartizeaza umplutura, se ruleaza si se asaza intr-o tava de copt tapetata cu hartie. Se presara macul deasupra si se coace la foc potrivit 30 de minute. Se taie dupa ce s-a racit.
Prajitura cu mure 9 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri faina, 3 linguri ulei, 1 praf de copt, 1 pliculet zahar vanilat, 200 g mure, sare. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma apoi se adauga treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei, sare si zaharul vanilat, apoi se toarna peste albusuri si se amesteca. La urma se pune faina in care am adaugat praful de copt si se amesteca incet, de sus in jos, pana se incorporeaza. Aluatul se toarna intr-o tava cu hartie de copt si se pun murele deasupra, date prin faina ca sa nu se lase la fund. Se coace la foc mediu pana se rumeneste frumos. Prajitura se taie dupa ce se raceste.
|