Prima pagina arrow PARANORMAL arrow Vanatoarea de OZN-uri continua 26 Sep 2022
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 1 vizitator online

Vanatoarea de OZN-uri continua

Imprimare E-mail
luni, 16 august 2021

Raportul din 25 iunie al Oficiului Directorului National pentru Informatii (ODNI) evidentia provocarile actuale asociate evaluarii Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (FAN) care apar pe sau in apropierea zonelor si instalatiilor de exercitii ale Departamentului Apararii (DoD) si cerea adoptarea unor masuri pentru o mai buna colectare si studiere a FAN/OZN.

 Iata ca in aceeasi zi, Kathleen H. Hicks – secretarul adjunct al apararii din SUA (ministru adjunct al apararii, cu teminologia noastra; prima femeie in aceasta demnitate) – a emis un „memorandum” catre conducerea superioara din Pentagon, comandantii fortelor combatante si directorii domeniilor de activitate. Subiectul: Evaluari ale fenomenelor aeriene neidentificate.

 Evocand provocarile actuale asociate evaluarii fenomenelor aeriene neidentificate (FAN), care apar pe sau in apropierea zonelor si instalatiilor de instruire ale Departamentului Apararii, memoradumul subliniaza ca este esential ca Statele Unite sa mentina securitatea operatiunilor si siguranta pe poligoanele militare. In acest scop, este critic ca toate echipajele militare americane sau personalul guvernului sa raporteze ori de cate ori aeronave sau alte dispozitive interfereaza cu instruirea militara. Aceasta include observarea si raportarea FAN-urilor.

Amenintari neidentificate

 Recentul raport a remarcat, de asemenea, ca domeniul de activitate al FAN se extinde in mod semnificativ dincolo de competenta secretarului marinei, care conduce Grupul operativ pentru fenomene aeriene neidentificate (UAPTF) si a sugerat imbunatatiri ale procesului, pentru a asigura colectarea consistenta si in timp util a datelor despre FAN. In concordanta cu aceste recomandari si pentru a imbunatati parteneriatul cu ODNI si alte organizatii non-DoD, se cere Biroului Subsecretarului Apararii pentru Informatii si Securitate sa dezvolte un plan de formalizare a misiunii indeplinite in prezent de UAPTF.

 Planul ar trebui sa stabileasca proceduri pentru sincronizarea colectarii, raportarii si analizei privind setul de probleme FAN si recomandari pentru siguranta testelor militare si a perioadelor de instruire. Ar trebui identificate cerintele pentru infaptuirea si functionarea noii activitati, pentru a stabili structura organizationala, resursele si personalul necesar, precum si autoritatile necesare, ca si un calendar pentru implementare. Se cere ca acest proces sa fie realizat in coordonare cu principalii membrii de stat major, cu presedintele sefilor de stat major, cu secretarii departamentelor militare si comandantii structurilor de lupta, ca si cu Directorul National pentru Informatii (DNI) si alti parteneri inter-agentii relevanti.

 Toti membrii Departamentului vor utiliza aceste proceduri pentru a se asigura ca UAPTF, sau activitatea sa ulterioara, va primi rapoarte de observatii FAN in termen de doua saptamani de la manifestarea fiecarui caz.

 Tot in aceeasi zi de 25 iunie, purtatorul de cuvant al Pentagonului, John Kirby, a emis urmatoarea declaratie cu privire la evaluarea fenomenelor aeriene neidentificate: Astazi, directorul serviciilor nationale de informatii a oferit Congresului o evaluare preliminara a fenomenelor aeriene neidentificate (FAN) si a progreselor realizate de comunitatea de informatii si de grupul operativ FAN al Departamentului Apararii in intelegerea acestei amenintari.

 Analiza FAN este un efort de colaborare care implica multe departamente si agentii, iar Departamentul multumeste Biroului Directorului de Informatii Nationale pentru ca a condus un efort de colaborare pentru a produce aceasta evaluare, precum si celorlalte departamente si agentii care au contribuit la aceasta.

 Incursiunile in zonele de instruire si in spatiul aerian desemnat reprezinta probleme de siguranta a zborului si operationale, dar pot pune si probleme de securitate nationala. Departamentul Apararii (DoD) al SUA ia foarte in serios rapoartele de incursiuni – de catre orice obiect aerian, identificat sau nu – si investigheaza fiecare dintre ele.

 Purtatorul de cuvant a mai subliniat ca raportul prezentat pune probleme instruirii si testelor militare si a identificat, de asemenea, necesitatea imbunatatirilor procesului, politicii, tehnologiei si instruirii, inclusiv pentru a imbunatati capacitatea de a intelege natura FAN. A mentionat ca, in acest scop, secretarul adjunct al apararii Kathleen Hicks a cerut Biroului subsecretarului de aparare pentru informatii si securitate sa elaboreze un plan de formalizare a misiunii pe care o indeplineste in prezent UAPTF. Acest plan va fi dezvoltat in coordonare cu diferite componente ale Departamentului Apararii, inclusiv compartimente militare si comandamentele combatante, precum si cu ODNI si cu alti parteneri inter-agentii. Planul va stabili proceduri pentru sincronizarea colectarii, raportarii si analizei FAN, va oferi recomandari pentru securizarea campurilor de testare si instruire militara si va identifica cerintele pentru stabilirea si functionarea unei noi activitati de monitorizare in DoD, pentru a dirija acest efort, inclusiv asigurarea cu resurse, personal, autoritati si un program de implementare.

 Raportul preliminar a fost poate dezamagitor pentru cei care se asteptau la dezvaluiri senzationale, de tipul detinerii unor OZN-uri prabusite, a unor mumii de extraterestri s.a.m.d., daca nu cumva si la dezvaluirea existentei unor tratate si baze subterane, in care americanii si extraterestri conlucreaza pentru arme bazate pe tehnologii extraterestre. Din pacate, aceste zvonuri, care au circulat intens, erau, aproape in intregime, stiri fabricate, menite dezinformarii. Iar daca ceva ar fi fost adevarat, ar fi fost un secret atat de bine pazit incat nu putea face, oricum, obiectul unor dezvaluiri. Toate indiciile conduc insa spre faptul ca nimeni din Pentagon (poate cu exceptia catorva persoane; dar e discutabil) nu cunoaste ce sunt OZN-urile si de unde vin ele.

 Totusi raportul preliminar e un pas important inainte. Guvernul SUA respinsese in mod deschis, timp de zeci de ani, observatiile OZN care au starnit imaginatia populara; iata ca acum el se declara pregatit sa studieze, cu toata seriozitatea, „fenomenele aeriene neidentificate”, bazat in mare masura pe observatiile pilotilor armatei americane. In ultimii ani, Pentagonul a lansat sau a confirmat autenticitatea mai multor videoclipuri cu aeronave enigmatice care prezinta o viteza si o manevrabilitate care depasesc tehnologiile de aviatie cunoscute. Raportul marcheaza deci un punct de cotitura pentru armata SUA dupa decenii de dezinformare si discreditare a observatiilor obiectelor zburatoare neidentificate si a „farfuriilor zburatoare”.

Explicatii greu de gasit

 „Luam foarte serios rapoartele despre incursiuni in spatiul nostru aerian – de catre orice aeronava, identificata sau neidentificata, si investigam fiecare caz”, a spus purtatorul de cuvant al Pentagonului, Sue Gough.

 Sunt interesante si observatiile fostului presedinte Obama, Intr-un interviu recent a marturisit: „Adevarul este ca, atunci cand am intrat in functie, am intrebat ceva de genul «avem undeva un laborator in care pastram exemplare extraterestre si o nava spatiala?» Si, stii, au facut un pic de cercetare si raspunsul a fost NU.”

 Desigur, Obama glumea. Dar apoi el a spus si alte lucruri, cu adevarat interesante, de pilda: „Ceea ce este adevarat – si sunt serios aici – este ca exista imagini si inregistrari de obiecte in cer si nu stim exact ce sunt. Nu putem explica modul in care se miscau, Nu aveau un model usor de explicat. Si asa, stii, cred ca oamenii iau in serios incercarea de a investiga si de a afla ce este asta.”

 Aceasta opinie este remarcabila, impreuna cu recunoasterea mai larga a oficialilor guvernamentali – dupa decenii de negare! – ca OZN-urile sunt reale. Desigur, subliniem inca o data, a crede ca OZN-urile sunt reale nu implica automat recunoasterea faptului ca este vorba de extraterestri; OZN-urile sunt pur si simplu obiecte zburatoare neidentificate. Nu se presupune nici macar ca ele ar contine alte forme de viata. Foarte multe persoane, intre care Cristopher Mellon crede, de pilda, ca ne-am putea confrunta cu sonde spatiale ale unei civilizatii indepartate.

 Dupa cum a remarcat Zachary Cohen de la CNN, raportul reprezinta, de departe, cel mai important document pe care guvernul SUA l-a elaborat vreodata despre OZN-uri, laudand si contributia fostului senator Harry Reid, care a dus, in 2007 la finantarea proiectului OZN al Pentagonului, punctul de pornire pentru recentele evolutii.

 Mai merita mentionat si faptul ca raportul FAN/OZN al Pentagonului a avut si o sectiune clasificata. Potrivit unor surse, ea avea 70 de pagini, iar dovezile video incluse au fost caracterizate drept „40 de minute de science-fiction”.

DAN D. FARCAS

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR DIRECT LA REDACTIE sunt urmatoarele:
- 1 luna: 13,00 lei
- 2 luni: 26,00 lei
- 3 luni: 39,00 lei
- 4 luni: 52,00 lei
- 5 luni: 65,00 lei
- 6 luni: 78,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (90 euro sau 100 $, un abonament pe sase luni; 45 euro sau 50 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
WhatsApp:
0722.625.622
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Materia intunecata a omorat dinozaurii?
» Masacrul de la Tulsa, un episod intunecat din istoria Americii
» Comentarii privind audierea din Congres
» Plachie de crap
» Exercitii pentru o postura eleganta
» Cea mai ieftina masina electrica
» Panteonul din Paris
» Alchimistul culorilor
» Fluier de os
» Halitoza, solutii de combatere
» Educarea discernamantului
» Festivalul de Film de la Venetia si-a decis castigatorii
» Horoscopul saptamanii: 19-25 septembrie 2022
» 15 septembrie 1857 – S-a nascut presedintele american William Howard Taft
» Tema: „NORI”
» A strigat Arhimede „Eureka!” in baie?
» Cele mai trasnite cadouri regale
» Dupa audierea din Congres
» Friptura de vitel
» Tratament eficient
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» 3 pozitii de relaxare
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9