1/2 conopida, 50 g faina, 50 g unt, 500 ml lapte, 2 cepe, 80 g cascaval ras, 2 linguri ulei, 1 praf nucsoara, sare, piper, 50 g seminte de dovleac. Conopida se rupe in buchetele mici si se pune la fiert in apa cu sare, in momentul in care apa da in clocot. Se lasa 10 minute si apoi se scurge. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, untul se topeste, se pune faina, se lasa deoparte 5 minute si apoi, amestecand se pune laptele. Se obtine un sos alb mai gros care se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se ia de pe foc si se adauga cascavalul. Se pun buchetelele intr-un vas, se toarna sosul alb si se presara semintele de dovleac. Se lasa la cuptor aproximativ 15 minute pana ce sosul este rumen auriu.
Prajitura cu piersici si ciocolata 170 g faina, 40 g amidon de porumb, 100 g ciocolata amaruie, 200 g unt, 125 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 30 g cacao, 4 oua, 1 praf de copt, 4 piersici mari coapte bine, sare, 50 g ciocolata amaruie (pentru decor). Se pune untul moale in vasul mixerului, se adauga zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si se mixeaza, la viteza medie, pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga ouale, unul cate unul, pana se incorporeaza in crema de unt. Se topeste ciocolata la bain-marie si se lasa sa se raceasca, dar inca lichida, se adauga in crema de unt si se bate in continuare la viteza medie. Se adauga faina, amidonul, praful de copt si cacaua. Se taie 2 piersici in cubulete mici si in feliute potrivite celelalte doua piersici. Cubuletele se pun in aluat, iar cu feliile de piersica vom orna prajitura. Aluatul cu piersicile se pune intr-o forma tapetata cu unt si faina. Feliutele de piersica se tavalesc prin putina faina si se asaza peste blat, in forma de raza. Se coace prajitura la foc mediu, 30 de minute. Cand este gata, se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate si se toarna deasupra 50 g ciocolata amaruie topita.
|